|
انصارالله: سوریه تحت رهبری اسد اخراج آخرین سرباز آمریکایی را جشن میگیرد
مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن پیام تبریکی را برای بشار اسد، رئیسجمهور سوریه به مناسبت استقلال سوریه فرستاد و تأکید کرد: ما یقین داریم ملت سوریه تحت رهبری حکیمانه شما مجددا عید استقلال دیگری را با اخراج آخرین سرباز آمریکایی از سوریه رقم خواهد زد. وی گفت: ما از مواضع برادرانهای که در راستای تقویت روابط میان ۲ کشور است، قدردانی میکنیم. سوریها ۱۷ آوریل هر سال را که تاریخ خروج آخرین سرباز فرانسوی از خاک سوریه در ۱۷ آوریل ۱۹۴۶ است، جشن میگیرند.
ارسال به دوستان
صهیونیستها دیروز با ممانعت از حضور افراد زیر ۵۰ سال در مسجدالاقصی مانع حضور جوانان فلسطینی در این مکان مقدس شدند
وحشت صهیونیستها از جوانان فلسطینی
گروه بینالملل: صبح دیروز هم نظامیان رژیم صهیونیستی همانند تحولات روز یکشنبه در حمایت از حملات دستهجمعی شهرکنشینان، به مسجدالاقصی یورش بردند. این حملات در پی دعوت موسسهها و نهادهای تلآویو به مناسبت عید «پسح» تداوم یافته است. طبق گزارش پایگاه خبری «فلسطین الیوم» تعداد زیای از نظامیان صهیونیست به مسجدالاقصی حمله و تلاش کردند نمازگزاران و معتکفان را از صحنهای آن خارج کنند تا از این طریق پیشزمینه لازم برای یورش شهرکنشینان را آماده کنند. بر اساس گزارش منابع فلسطینی، نظامیان اسرائیلی به فلسطینیان زیر 50 سال اجازه ورود به مسجدالاقصی را نمیدهند. مقامات رژیم صهیونیستی دیروز مقرر کردند برای ۲ روز مسجد ابراهیمی را به روی مسلمانان ببندند. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، مقامات رژیم صهیونیستی تصمیم گرفتهاند تا پایان روز سهشنبه (امروز) از ورود نمازگزاران فلسطینی به مسجد ابراهیمی، به دلیل اعیاد یهودی ممانعت کنند. در پی تخلیه مسجدالاقصی از وجود فلسطینیان، شهرکنشینان اشغالگر اسرائیلی به این مکان مقدس تعرض کردند. این در حالی است که روز یکشنبه نظامیان اشغالگر اسرائیلی پس از تعرض شهرکنشینان صهیونیست به مسجدالاقصی و در پی مقاومت جوانان فلسطینی، از این مسجد عقبنشینی کردند. منابع عبریزبان اعلام کردند روز دوشنبه 694 شهرکنشین صهیونیست به مسجدالاقصی تعرض کردند. در ۲ روز نخست عید یهودی پسح، در مجموع 1422 صهیونیست به قبله نخست مسلمانان تعرض کردند. مطابق توافق 1994 اردن با رژیم صهیونیستی، «امان» تولیت مسجدالاقصی را بر عهده دارد و حضور صهیونیستها در مسجدالاقصی خلاف توافق و غیرقانونی است.
* همراهی دولتهای عربی با صهیونیستها در تعرض به قدس
«غسان الرجبی» مدیر مسجد ابراهیمی تداوم نفوذ مقامات اسرائیلی به زور سلاح در این مسجد و همچنین غصب بخش بزرگی از آن توسط نظامیان صهیونیست و بخشیدنش به شهرکنشینان را شدیدا محکوم کرد. این در حالی است که به دنبال تلاش یهودیان برای اجرای مراسمات قربانیکردن در مسجدالاقصی، افق درگیریها در قدس رو به تیرهتر شدن میرود و مردم فلسطین و جنبش حماس در این خصوص هشدار دادهاند. خبرنگار پایگاه خبری فلسطین الیوم در قدس گزارش داد تعدادی از تکتیراندازهای رژیم صهیونیستی در پشتبامهای مسجدالاقصی و ساختمانهای مجاور آن، به حالت آمادهباش مستقر شدهاند. این در حالی است که گروههایی از شهرکنشینان صهیونیست به مناسبت نزدیک شدن به عید پسح یهودیان، از رژیم اشغالگر خواستند حملات گستردهای را به مسجدالاقصی انجام دهند. این یورشها از صبح جمعه آغاز شده و قرار است تا یک هفته ادامه یابد. در همین حال «مجتهد» افشاگر و فعال فضای مجازی عربستانی از نقش برخی کشورهای عربی در حوادث اخیر مسجدالاقصی خبر داد. وی که پیش از این درباره پشت پرده تحولات عربی نکات مهم و مستندی را ارائه کرده است، در صفحه توئیتر خود نوشت: «به گفته برخی منابع حاشیه خلیجفارس، سعودی، فلسطینی و اردنی، حوادث مسجدالاقصی پس از هماهنگی قبلی بین اسرائیل و چند کشور عربی از جمله اردن و مصر و حمایتهای امارات، عربستان، تشکیلات خودگردان فلسطین و چند کشور عربی در حال رخ دادن است و آمریکا کشورهای عربی را به حمایت از موضع اسرائیل وادار کرده است».
* خشم فلسطینیان از ابومازن در پی انفعال در برابر تجاوزات اسرائیل
پس از اینکه رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از به تعویق انداختن نشست فوقالعادهکمیته مرکزی فلسطین خبر داد که قرار بود روز یکشنبه با هدف رایزنی درباره تجاوزات رژیم اشغالگر برگزار شود، حالتی از خشم و نگرانی در داخل بویژه بین فعالان شبکههای اجتماعی حاکم شده است. به گزارش سایت عربی ۲۱، عزام الاحمد، عضو ۲ کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش و کمیته مرکزی جنبش فتح خاطرنشان کرد دلیل به تعویق افتادن نشست «رهبری فلسطین» که قرار بود روز یکشنبه برگزار شود، «تعهدات و اولویتهای» محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است. همزمان با این تصمیم و رخدادهای مسجدالاقصی، در سایتهای شبکههای اجتماعی تعدادی از فعالان و توئیتکنندگان خشم و ناراحتی خود را از این اقدام محمود عباس ابراز کردند و در عین حال سوالاتی را درباره انگیزههای به تاخیر انداختن این نشست بویژه با تشدید حملات رژیم اشغالگر به مسجدالاقصی و یورش به شهروندان فلسطینی مطرح کردند. برخیها محمود عباس و نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را با یکدیگر مقایسه کردند و گفتند در حالی که نخستین نشست به رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین با هدف رایزنی درباره اقداماتی برای پاسخ به حملات اسرائیلی هنوز برگزار نشده است، بنت چندین نشست دورهای به منظور رایزنی درباره تشدید تنشها برگزار کرده است. همانطور که چند روز پیش همزمان با آغاز حوادث در مسجدالاقصی و عملیات یورش نیروهای رژیم اشغالگر به کرانه باختری برای تعقیب نیروهای مقاومت فلسطین، سعی داشت در اسرع وقت با دولت خود نشستی برگزار کند.
* هنیه: ملت فلسطین از مقدسات اسلامی دفاع میکند
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در گفتوگو با وزیر خارجه مالزی تاکید کرد ملت فلسطین به دفاع از مقدسات خود و امت اسلامی ادامه میدهد. هنیه دیروز (دوشنبه) در تماس تلفنی با «سیفالدین عبدالله» وزیر خارجه مالزی، با وی در باره تحولات تازه فلسطین بحث و تبادل نظر کرد و او را در جریان رویدادهای مسجدالاقصی و حملات صهیونیستها به نمازگزاران فلسطینی قرار داد. هنیه در ادامه این گفتوگو افزود که ملت فلسطین با شجاعت تمام به دفاع از مقدسات خود و مسلمانان جهان ادامه میدهد. وزیر خارجه مالزی نیز در این تماس تلفتی بر حمایت «کوالالامپور» از مبارزات ملت فلسطین، دفاع از مسجدالاقصی و مخالفت با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کرد. عبدالله همچنین در محکومیت نشست اخیر وزیران خارجه برخی کشورهای عربی با همتای صهیونیستی آنها در «النقب»، برگزاری آن را مایه تاسف دانست.
* هاآرتص: از انتقال درگیریهای قدس به مناطق دیگر نگرانیم
دیروز رسانههای اسرائیلی از نگرانیهای نظامیان اشغالگر درباره بالا گرفتن سطح درگیریها در قدس و شهرهای دیگر خبر دادند. طبق گزارش شبکه «المیادین» به نقل از روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، نظامیان و نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی از افزایش درگیریها در قدس اشغالی میترسند و نگران انتقال این تنشها به شهرهای عربی دیگر بویژه مناطق صهیونیستنشین هستند. روزنامه هاآرتص مینویسد: «این نگرانیها از انتشار زیاد مطالب در شبکههای اجتماعی پیداست؛ مطالبی که در پی تلاش اسرائیل برای سیطره بر مسجدالاقصی منتشر شدهاند». این رسانه به نقل از نظامیان و پلیس تلآویو نوشت: صحبت درباره عملیات احتمالی از سوی نیروهای فعال جنبش حماس و مقامات فلسطینی مرتبط با نهادهای اوقاف اسلامی است. این روزنامه فاش کرد پلیس تلآویو برای مقابله با تظاهرات احتمالی در دیگر مناطق از جمله شهرهای «عربه» و «حیفا» آماده میشود. نظامیان صهیونیست همچنین در حال آماده شدن برای احداث یک جایگاه مختص کشیشان در نزدیکی دیوار «البراق» هستند؛ جایی که حالا انتظار میرود تعداد زیادی از نمازگزاران یهودی در آنجا حضور پیدا کنند. این مساله باعث میشود پلیس رژیم صهیونیستی از ترس واکنشهای فلسطینی، تعداد نیروهای نظامی خود را افزایش دهد. این ترسها در حالی است که حملات و یورشهای صهیونیستی به مسجدالاقصی که از جمعه آغاز شده کماکان ادامه دارد.
* فهرست یکپارچه عربی مشارکتش در دولت بنت را تعلیق کرد
به دنبال اتفاقات اخیر در مسجدالاقصی «فهرست متحد عربی» از تعلیق مشارکت خود در دولت رژیم صهیونیستی خبر داد. العین الاخباریه به نقل از رسانههای عبریزبان اعلام کرد فهرست یکپارچه عربی در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) به ریاست منصور عباس به دنبال اتفاقات اخیر مسجدالاقصی، مشارکت و حضور این فهرست در دولت این رژیم را به حالت تعلیق درآورده است. مجلس شورای این فهرست در بیانیهای در این باره اعلام کرد: فهرست یکپارچه گفتوگوها و مذاکرات خود با دیگر احزاب عرب در کنست را آغاز میکند تا تمام نمایندگان عرب در اعتراض به اقدامات اسرائیل در مسجدالاقصی از عضویت در کنست استعفا دهند. در همین حال، منابعی در فهرست یکپارچه عربی گفتهاند که این تصمیم با هماهنگی با نفتالی بنت، نخستوزیر و یائیر لاپید، وزیر خارجه دولت رژیم صهیونیستی اتخاذ شده است. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره فاش کرد لاپید از فهرست یکپارچه خواسته است تا بیانیه مشترکی درباره تعلیق عضویت خود در ائتلاف دولت صادر و تأیید کند که این تصمیم با هماهنگی مشترک اتخاذ شده اما فهرست یکپارچه عربی این درخواست لاپید را رد کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آمریکا مستقیماً وارد مداخله در عدن یمن شد
منابع خبری یمنی روز یکشنبه خبر دادند ایالاتمتحده آمریکا رسما مداخله مستقیم خود در امور عدن یمن را کلید زده است. پایگاه خبری «الخبر الیمنی» گزارش داد، آمریکا به صورت رسمی، پرونده عدن را از ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی تحویل گرفت و همزمان عربستان سعودی بازگرداندن مسؤولان دولت مستعفی به عدن را آغاز کرده است. به گزارش این پایگاه، کارشناسان آمریکایی مرتب کردن اوضاع امنیتی عدن به سود خود را آغاز کردهاند؛ به نحوی که مسؤولان بلندپایه آمریکایی با مزدوران مسلط بر این شهر گفتوگو کردهاند. این شهر تحت تسلط عناصر موسوم به «شورای انتقالی جنوب» قرار دارد. این عناصر وابسته به امارات هستند. این پایگاه خبر داد که مقامات آمریکایی در این دیدار مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی عدن را بررسی کردند. منابع امنیتی حاضر در عدن هم خبر دادند که یک گروه از نیروهای آمریکایی، شنبه هفته جاری وارد عدن شد و در کاخ المعاشیق، مقر سکونت مقامات جدید (شورای ریاستی) مستقر شده است. الخبر الیمنی تأکید کرد این تحولات نشان میدهد که آمریکا پرونده مدیریت عدن را در اختیار گرفته است؛ شهری که طی سالهای گذشته باعث بروز درگیریها بین امارات و عربستان سعودی شده است.
***
برآورد محبوبیت پوتین در هفته هفتم جنگ اوکراین
در بحبوحه مناقشه مسکو و کییف، نتایج موسسات نظرسنجی مستقل نشان میدهد رتبه محبوبیت رئیسجمهور فدراسیون روسیه از آغاز این جنگ افزایش یافته است. به گزارش خبرگزاری روسی اینترفکس به نقل از موسسه نظرسنجی ویتزیوم (VTsIOM)، محبوبیت پوتین در بحبوحه عملیات ویژه در اوکراین همچنان در حال افزایش است و حدود ۸۰ درصد روسها کار رئیسجمهورشان را تایید میکنند. نتایج این نظرسنجی نشان میدهد اقدام ولادیمیر پوتین در حال حاضر مورد تایید حدود ۸۰درصد روسهاست. در نخستین روزهای عملیات نظامی ویژه فدراسیون روسیه در اوکراین، میزان رضایت در سطح 70.4 درصد بود، ۲ هفته بعد از آن 77.2 درصد و هماکنون تقریبا ۸۰ درصد است. نظرسنجی انجام شده توسط مرکز لوادا (که به عنوان یک موسسه خارجی در فدراسیون روسیه شناخته میشود) نیز نشان داد میزان محبوبیت پوتین از ۶۳ به ۸۳ درصد رسیده است. ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. وی ۳ روز پس از آن (۵ اسفند) آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضع داد. همزمان با تشدید درگیریها، مذاکرات ۲ طرف نیز برای حل مناقشه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
***
تشدید اختلافات داخلی در ارمنستان در قبال قرهباغ
روابط بین دولت پاشینیان و گروههای خودمختار هاروتونیان وارد مرحله خصومت آشکار شده و هاروتونیان با بیان اینکه دولت پاشینیان از ایفای نقش ضامن در امنیت آرتساخ خودداری کرد، گفت: ما تصمیم گرفتهایم تا آخر برای حق تعیین سرنوشت خود مبارزه کنیم. جامعه ارمنستان دوقطبی شده است. اکنون یک تقابل شدید در درون این جامعه وجود دارد که نتیجه نهایی چنین رویاروییای ممکن است به پاسخ به برخی سؤالات درباره موجودیت جامعه ارمنی در قفقاز جنوبی و سرنوشت قرهباغ کمک کند. اصول اصلی تقابل داخلی در جامعه ارمنی با تزهای ناشی از اظهارات نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان تعیین میشود که با هدف قرار دادن روسیه اعلام میکند: «ما در تلاشیم مردم ارمنستان را از وضعیت گوسفند قربانی خارج کنیم». یعنی جامعه ارمنی با یک انتخاب مشخص روبهرو است؛ اینکه یک بار برای همیشه از رویای «آرتساخ» در قرهباغ دست بکشد، روابط با جمهوری آذربایجان را عادی کند و ارمنستان را از گروگان منافع امپریالیستی رها کند تا فرصت ورود به مرحله توسعه را پیدا کند یا با ادامه رویای «آرتساخ» و تبدیل شدن به ابزاری در جهت منافع ابرقدرتها، آینده خود را به خطر بیندازد.
***
ادامه درگیریها در شهرهای سوئد در پی هتک حرمت قرآن
پلیس سوئد اعلام کرد برنامههای یک گروه راست افراطی برای سوزاندن و هتک حرمت قرآن باعث شد درگیریها در چهارمین شب متوالی در این کشور اروپایی ادامه یابد. به گزارش پایگاه خبری نیشن، پلیس سوئد در بیانیه خود آورده است سطلهای آشغال به همراه یک اتوبوس و یک خودرو در جریان یکسری رویدادها در شهر مالمو در جنوب این کشور به آتش کشیده شد. سخنگوی پلیس گفت: اوضاع ساعت ۳ صبح به وقت محلی آرام شد و در این اعتراضات هیچ افسر پلیسی زخمی نشد اما تعدادی از مردم جراحتهای سطحی برداشتند. همچنین پلیس در شهر نوکورکوپینگ در شرق سوئد ناچار به شلیک اخطار شد و ۳ نفر در درگیریها مجروح شدند. چندین خودرو هم به آتش کشیده شد و حداقل ۱۷ نفر بازداشت شدند. ناآرامیها زمانی شروع شد که استرام کورس، یک گروه راست افراطی ضد مهاجر، ظاهرا در یکی از گردهماییهای خود، قرآن را آتش زدند. پس از آن چند شهر شاهد درگیریهای این گروه با معترضان به آنها، درگیری پلیس با ۲ طرف و تخریب اموال بوده است. رهبر این گروه، راسموس پالودان، سیاستمدار سوئدی- دانمارکی گفته کتاب قرآن را سوزانده است.
ارسال به دوستان
برنامه جریان مخالف حزبالله برای انتخابات پارلمانی
جریان غربگرای لبنان که از نتیجه نگرفتن در انتخابات پارلمانی آینده اطمینان پیدا کرده است، بنا بر برخی انگیزهها زمزمههای تعویق انتخابات را در محافل سیاسی کلید زده است. امین حطیط، تحلیلگر مسائل راهبردی لبنان و منطقه در مقالهای به بررسی تحولات لبنان پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی پرداخت و نوشت: هنگامی که اعتراضات 17 اکتبر 2019 به راه افتاد، مطالبات اجتماعی موجهی در آن مطرح شد اما در تحلیل مسائل به نظر میرسد که انقلاب 17 اکتبر تبدیل به طرح مایک پمپئو، وزیر سابق خارجه آمریکا شده که برای راهاندازی آن در سال 2019 به لبنان آمده بود. لبنان یک ماه بعد از این سفر با اعتراضات مردمی مواجه شد. طرح پمپئو شامل خلأ سیاسی و به دنبال آن فروپاشی پولی و اقتصادی جامعه لبنان بود تا امنیت داخلی را در معرض فروپاشی قرار دهد، مقاومت را محاصره کند و زمینه برای تهاجم اسرائیل هموار شود. این مقاله که در روزنامه البنا منتشر شد، میافزاید: درباره موضوع سیاسی آنچه برای این کودتا برنامهریزی شده بود، اول استعفای دولت بهرغم برخورداری از اکثریت مطلق در مجلس نمایندگان بود و به دنبال آن تاخیر در تشکیل دولت جدید با طرح شعار دولت تکنوکرات یعنی حذف سیاستمداران و دور کردن حزبالله و نمایندگان مقاومت از دولت دنبال شد. دومین برنامه برای انجام این کودتا از طریق استعفای تعدادی از نمایندگان پارلمان بود تا ایده سرنگونی پارلمان و انتخابات پارلمانی زودهنگام اتفاق بیفتد. با این حال همه چیز آنگونه که آمریکا و سفارت آن در «عوکر» میخواست پیش نرفت و دوباره دولت تشکیل شد و سایر نمایندگان از استعفا خودداری کردند. در راستای تدارکات این انتخابات که از یک سال پیش آغاز شد، سفارتخانهها و مراکز نظرسنجی برای اطلاع از نتایج انتخابات مجلس شروع به بررسی درباره اکثریت مطلق از تعداد کرسیهای پارلمانی کردند و غافلگیری تکاندهنده اینجا بود که مشخص شد حزبالله و متحدانش میتوانند با قدرتی بالاتر از اکثریت مطلق به مجلس بازگردند. این اکثریت از نظر طایفهای و مذهبی نیز فراگیر و متنوع خواهند بود. با این حساب آنها قادر به تشکیل دولت ملی با مقتضیات قانون اساسی خواهند بود. جریان مقاومت با اینکه میتواند به این ترتیب اکثر کرسیهای مجلس را بگیرد اما اعلام کرده در این صورت دولت وحدت ملی تشکیل میدهد و گروههای دیگر را منزوی نمیکند؛ برخلاف طرف مقابل که قصد خود را برای تشکیل دولت اکثریت اعلام کرده و به دنبال حذف مقاومت از دولت آینده است. بر این اساس انتخابات پارلمانی آتی ماهیتی ویژه پیدا کرده که فراتر از موضوع داخلی لبنان بوده و تبدیل به رقابت در ابعاد بینالمللی بین ۲ محور شده است که یکی از آنها تحت دیکته آمریکا برنامهای جز انزوا و خلع سلاح مقاومت ندارد و محوری که خواستار امنیت و آرامش داخلی در لبنان است. با این حال جریان اول با ادعای تیم حاکمیتی، ناتوانی خود را در کسب اکثریت پارلمانی در انتخابات آتی تخمین زده است، بنابراین به حامیان خارجی خود یعنی عربها و غربیها متوسل شده و هشدار داده که افزایش نفوذ ایران و افزایش قدرت مقاومت و نفوذ تسلیحاتی ایران به لبنان با منافع آمریکا و رژیمهای عربی حاشیه خلیجفارس در تضاد است. در راستای رفع این ترسها و نگرانیها، سفرای کشورهای حاشیه خلیجفارس پس از بازگشت به لبنان به مدیر ستاد انتخاباتی برخی نیروهای ضد مقاومت تبدیل شده و به طور جدی درصدد به تعویق انداختن انتخابات و به دست آوردن زمان برآمدند تا فرصتی پیدا کنند و از این وضعیت رو به وخامت جلوگیری کنند. معضل در اینجا نهفته است که به تعویق انداختن انتخابات بعد از آنچه سال 2019 رخ داده است، آسان نخواهد بود و تیمی که به دنبال تعویق انتخابات است به دنبال تحمیل واقعیت میدانی است که امنیت را مختل کند تا تقاضای آنها را برای به تعویق انداختن انتخابات توجیه کند که این کار از طریق مکانیسمهای طبیعی کار دشواری است.
ارسال به دوستان
تورم در آمریکا؛ فریاد جمهوریخواهان بر سر دموکراتها
تورم اکنون به موضوع مهم سیاست داخلی آمریکا بدل شده و جو بایدن، رئیسجمهوری دموکرات آمریکا را چند ماه مانده به انتخابات میاندورهای کنگره تحت فشار قرار داده است به طوری که جمهوریخواهان از آن به عنوان حربه سیاسی قدرتمند علیه دولت وی بهره برده و به گفته تحلیلگران آن را در همه جا فریاد میزنند.
تورم در آمریکا حتی تا پیش از آغاز جنگ در اوکراین، به علت افزایش قیمتها، بالا رفتن میزان تقاضا و خرید و از سوی دیگر کمبود عرضه کالا به بازار به دلیل اختلال در حملونقل داخلی و بینالمللی، به طرز بیسابقهای - طی 4 دهه گذشته- افزایشی شده بود. وقوع جنگ در اوکراین کار را به مراتب برای دولت بایدن که در تقلای رفع این معضل داخلی است، دشوارتر کرده است و حال با واکنشهای تند حزب رقیب مواجه است؛ حزبی که به گفته کارشناسان و تحلیلگران داخلی در آمریکا، امکان مسلط شدن در انتخابات پیش روی میاندورهای کنگره را دارد. تحلیلگران میگویند جمهوریخواهان تلاش دارند با بهرهگیری از این موضوع به عنوان یک ابزار سیاسی، افکار عمومی و رایدهندگان آمریکایی را برای این انتخابات تحت تاثیر قرار دهند و راه را برای پیروزی و کسب اکثریت در ۲ مجلس نمایندگان و سنا در انتخابات میاندورهای آمریکا (هفدهم آبان ۱۴۰۱) هموار کنند.
* فریاد جمهوریخواهان بر سر دولت دموکرات
تارنمای خبری آمریکایی «آکسیوس» (Axios) با اشاره به وضعیت وخیم تورم در آمریکا و ناکارآمدی دولت بایدن در مواجهه و رفع آن، تیتر زد: جمهوریخواهان از پشت بامها بر سر دولت دموکرات بایدن فریاد میزنند. آکسیوس در ادامه نوشت: جمهوریخواهان از ابتدای سال جاری میلادی درباره موضوع تورم 6 برابر بیشتر از دموکراتها این بحث را پیش کشیدهاند. تارنمای خبری آکسیوس در ادامه مینویسد: از ابتدای ژانویه ۲۰۲۲ میلادی (۱۱ دی ۱۴۰۰) جمهوریخواهان ازطریق بیانیههای مطبوعاتی، کنفرانسهای خبری و حسابهای رسمی توئیتر و فیسبوک، برای تحت تاثیر قرار دادن رایدهندگان آمریکایی 8 هزار و ۱۵۸ بار به موضوع «تورم» در آمریکا اشاره کردهاند. آکسیوس نوشت: این در حالی است که در همین بازه زمانی دموکراتها تنها یکهزار و ۳۲۱ بار به این موضوع اشاره داشتهاند. از ابتدای سال جاری میلادی جمهوریخواهان ۶ برابر بیشتر از دموکراتها بحث تورم در آمریکا را پیش کشیدهاند.
* تورم ابزار سیاسی حمله جمهوریخواهان به دموکراتها
تارنمای خبری آکسیوس با توجه به در پیش بودن انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا نوشت: جمهوریخواهان اکنون موضوع تورم در آمریکا را به یک ابزار سیاسی برای حمله علیه حزب دموکرات بدل کردهاند. آکسیوس در این باره نوشت: موضوع تورم اکنون نهتنها یک مساله بسیار مهم در سیاست داخلی آمریکاست، بلکه با توجه به در پیش بودن انتخابات میاندورهای به یکی از مهمترین خطوط حمله علیه دموکراتها تبدیل شده است. آکسیوس مینویسد: جمهوریخواهان بشدت شاخصهای ماهانه افزایش هزینه مصرفکنندگان آمریکایی را برای حملات خود علیه دموکراتها و پیامهای مخاطرهآمیز تورم در این کشور به کار میبرند. وزارت کار آمریکا ۲۴ فروردینماه ۱۴۰۱ اعلام کرد نرخ تورم در این کشور در یک سال گذشته 8.5 درصد افزایش یافت که این بالاترین افزایش تورم در آمریکا در ۴۰ سال گذشته است. در یک سال گذشته هزینه غذا، سوخت، مسکن و سایر نیازهای ضروری در آمریکا بر مصرفکنندگان آمریکایی فشار آورده و افزایش درآمدها را خنثی کرده است. گزارش دولت آمریکا همچنین نشان میدهد تورم در ماههای فوریه تا مارس 1.2 درصد افزایش یافته است، در حالی که این تورم طی ماههای ژانویه تا فوریه 0.8 درصد افزایش داشته است. برای نخستین بار نرخ تورم در آمریکا شامل افزایش قیمت بنزین در این کشور میشود که پس از وقوع جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه روند افزایشی از خود نشان داده است. افزایش قیمت انرژی منجر به افزایش هزینههای حملونقل کالاها و قطعات در سراسر آمریکا شده که به نوبه خود به رشد قیمتها برای مصرفکنندگان کمک کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|