|
ارسال به دوستان
آغاز سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ برنامه گسترده ناشران و برگزارکنندگان
کتاب باز
گروه فرهنگ و هنر: نمایشگاه کتاب به عنوان یک واقعه مهم فرهنگی در کشور رسمیتی بیش از خرید و فروش کتاب پیدا کرده است. هر سال مردم ایرانزمین از هر قشر و گروهی منتظر رسیدن اردیبهشت و نمایشگاه کتاب هستند تا فارغ از خرید کتاب، به سیاحت در دنیای کتاب نیز بپردازند. به نظر «پرسهزنی فرهیختگانی» اصطلاحی است که میتوان بر آن نهاد. همین که در کنار کتابهای متفاوت قدم بزنی و غرفههای مختلف و رنگارنگ را نظاره کنی، به عنوان رسالتی از سوی نمایشگاه کتاب پذیرفته شده است. مخاطبان نمایشگاه کتاب تنها تهرانیها نیستند و تمام مردم ایران درگیر این نمایشگاه هستند؛ از بچهها و نوجوانان و جوانان بگیرید تا کنکوریهای خسته و نزدیک به کنکورها! از شاعران و نویسندگان تا دانشجویان و دانشگاهیها همه و همه خود را در نمایشگاه کتاب بازمییابند. قوت یک ساله روح و ذهن خود را میخرند و در صبری یک ساله، در کتابها غرق میشوند. البته شاید هم به کتابها دست نزنند و این کتابها در کتابخانه تا سال آینده که دوستان دیگر از راه میرسند و در کنارشان خاک میخورند، غمگین بنشینند. باری! به هر جهت کرونا ۲ سال این گردهمایی فرهنگی را از ما و میهمانان خارجیمان گرفته بود. دلتنگیها بسیار بود و در این 2 سال بازار کتابهای الکترونیکی و خریدهای مجازی گرمتر شده بود اما اینگونه به نظر میرسید برای کسی که اهل خواندن است، هیچ چیز جای خواندن نوشتهها روی ورقهای کتاب را نمیگیرد. کرونا در این ۲ سال عطش مردم را برای نمایشگاه کتاب بیشتر کرده است. از این رو حضور مردم از نواحی دور و نزدیک ایران در نمایشگاه کتاب تهران دور از ذهن نیست. جز مردم، نهادهای مختلف نیز برنامهریزیهای خاص خود را برای نمایشگاه کتاب انجام دادهاند. برای مثال کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با برپایی 7 نشست تخصصی حضور پیدا میکند. غرفه کتابخانه مجلس در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، ضمن ارائه منشورات و خدمات مجازی، ۵ نشست را برگزار میکند. غرفه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در شبستان اصلی، انتهای راهروی روبهروی محراب، سمت چپ، راهروی ۲/۱۰، غرفه ۴ برپا شده است. غرفه مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیز نشست بررسی و معرفی کتاب «تقی شهرام به روایت اسناد» را با حضور محمدحسن روزیطلب، معاون اسناد و کتابخانه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، احمدرضا کریمی نویسنده کتاب، مرتضی جودی تهیهکننده و فیلمنامهنویس و محمد رحمانی پژوهشگر برگزار میکند. بعضی از انتشارات نیز در این میان سعی داشتند کتابهای خود را به نمایشگاه کتاب برسانند. برای مثال انتشارات «روایت فتح» با 5 کتاب جدید به استقبال نمایشگاه کتاب میرود. نشر «نزدیکتر» نیز چاپ سوم ۴ مجلد از مجموعه «شعر معاصر عرب» به ترجمه اصغر علیکرمی را به سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران میآورد. همچنین شرکت چاپ و نشر بینالمللی 12 کتاب جدید را در نمایشگاه امسال رونمایی میکند.
از سویی در نمایشگاه کتاب امسال امکان حضور نشریات هم فراهم شد. با هماهنگی به عمل آمده، بیش از ۱۰ نشریه تخصصی در حوزههای مختلف فرهنگی، هنری، سیاسی، ارتباطات و اندیشه، ضمن حضور در غرفه نشریات سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران، رویدادها و نشستهای مختلفی برگزار میکنند. همچنین برای آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با رسانهها، نشریات کودک و نوجوان در سالن ویژه کودک و نوجوان این نمایشگاه میزبان بازدیدکنندگان و علاقهمندان خواهند بود. همچنین کمیسیون ملی یونسکو- ایران با بیش از نیم قرن سابقه انتشاراتی، دارای کتابهایی منحصر به فرد در حوزههای مختلف کاری یونسکو شامل کتابهای نفیس در قالب ترجمه، تألیف و گردآوری در نمایشگاه حضور خواهد داشت. غرفه کمیسیون ملی یونسکو با هدایت کتابخانه و مرکز اسناد این کمیسیون که بتازگی در مجموعه جندیشاپور بازگشایی شده است، آماده خدمترسانی به محققان، دانشجویان و سایر مراجعهکنندگان نمایشگاه خواهد بود. در این غرفه جدیدترین آثار منتشر شده از سوی انتشارات کمیسیون ملی یونسکو- ایران در اختیار مخاطبان قرار میگیرد. این غرفه در شبستان اصلی، طبقه فوقانی، بخش بینالملل آماده ارائه خدمات به علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی است. علاوه بر آن نشستهای علمی با محور کتاب، سواد و کتابخوانی از منظر یونسکو در روزهای نمایشگاه با حضور صاحبنظران این حوزه برگزار خواهد شد و در ادامه زمان برپایی این نشستها و میهمانان به اطلاع علاقهمندان میرسد.
همچنین در نمایشگاه امسال انتشارات «مدرسه» با بیش از ۱۰۰۰ عنوان کتاب در حوزههای کودک، نوجوان و بزرگسال حضور دارد. از میان عناوین یاد شده ۱۵۰ عنوان کتاب چاپ نخست سالهای ۱۴۰0و ۱۴۰1 هستند که در ۲ غرفه؛ سالن ناشران کودک و نوجوان و سالن ناشران عمومی عرضه میشوند. رمانهای تألیف و ترجمه و همچنین کتابهای تصویری ویژه کودکان در کنار آثار تخصصی ویژه اولیا، دانشجویان و رشتههای مرتبط با امر تعلیم و تربیت دیگر آثار این انتشارات است که در نمایشگاه عرضه میشود. در کنار این آثار، مجموعه کتابهای روشن؛ کتابهای بریل ویژه نابینایان و کمبینایان و کودکان کمتوان ذهنی و کتابهای صوتی هم عرضه میشود. انتشارات مدرسه همواره توجه خاصی به معلمان و فرهنگیان داشته و تسهیلاتی به آنان اختصاص داده است. در این دوره از نمایشگاه نیز برای این گروه تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده است. از جمله میتوان به برنامه تخفیف ۴۰ درصدی با ارائه کارت شناسایی به غرفه مدرسه اشاره کرد. همچنین تمام کسانی که خرید بالاتر از ۵۰۰ هزار تومان داشته باشند میتوانند در محل غرفه، با ارائه فاکتور و کد دریافتی در قرعهکشی که در نظر گرفته شده شرکت کنند و جوایزی را برنده شوند. همچنین دیدار علاقهمندان به کتاب با نویسندگان و جشن امضا از برنامههای فرهنگی انتشارات مدرسه در مدت زمان برگزاری نمایشگاه کتاب است که از جمله میتوان به دیدار مخاطبان با مصطفی رحماندوست اشاره کرد. انتشارات «راه یار» نیز در اقدامی جالب، مجموعه ۲ جلدی «راز رسانه» شامل گفتارها و گفتوگوهای رسانهای زندهیاد نادر طالبزاده را تجدید چاپ کرده است.
همچنین در روزهای اخیر اقدامات زیادی برای هر چه بهتر برپا کردن نمایشگاه امسال شده است. برای مثال فارغ از بنهای مختلفی که به اقشار متفاوت بالاخص دانشجویان، اساتید و طلاب اهدا شده است، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طبق تفاهمنامهای با ستاد اجرایی سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، برای تمام محمولههای هوایی ناشران خارجی به مقصد نمایشگاه ۵۰ درصد تخفیف ارسال بار در نظر گرفته است. این تخفیف برای تمام پروازهای بینالمللی در تمام نمایندگیهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اعمال شده و کرایه حمل ارسال کتاب توسط ناشران شرکتکننده در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مشمول ۵۹ درصد تخفیف میشود. یا آنکه یارانه ارسال کتاب از نمایشگاه مجازی ۲ برابر شده است. در همین راستا و جزئیات دیگر نمایشگاه کتاب امسال یاسر احمدوند، رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفته است: با پیشبینیهای انجام شده با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یارانه در نظر گرفته شده برای ارسال کتابهای خریداری شده از نمایشگاه مجازی ۲ برابر شده و همه فاکتورهای تا مبلغ ۷۵ هزار تومان بدون نیاز به هزینه از سوی ناشران ارسال میشود. خریداران به هر مبلغی که خرید کنند، هیچ هزینهای بابت مرسولات پستی پرداخت نخواهند کرد. ناشران نیز برای ارسال بستههای پستی تا مبلغ ۷۵ هزار تومان پولی پرداخت نمیکنند و بیش از آن هم با تخفیفهای حداکثری از امکانات پست بهرهمند خواهند شد. احمدوند در ادامه این نکته را نیز اضافه کرده است که تفاوت این قیمت با هزینه واقعی را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقبل کرده است که البته عدد قابل توجهی است و امیدواریم به رونق بیشتر کار نمایشگاه و افزایش فروش برای ناشران ختم شود.
احمدوند با بیان اینکه همهگیری ویروس کرونا و فشارهای اقتصادی، رکودی را در بخشهای مختلف کشور ایجاد کرد، گفت: حوزه نشر هم از این شرایط مستثنا نبود و طبیعی است بعد از ۳ سال، برگزاری نمایشگاه سختیهای بسیار زیادی برای برگزارکنندگان در پی خواهد داشت، قابل پیشبینی نبودن شرایط آینده کشور از لحاظ کرونایی مساله مهمی بود که امکان تصمیمگیری در لحظه را از برگزارکنندگان میگرفت، با همه این توصیفها از ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۰ کار برگزاری نمایشگاه آغاز شد. همکاران کار را شروع کردند، شورای سیاستگذاری نمایشگاه تشکیل شد، کمیتهها آغاز به کار کردند و بحثهای مختلفی درباره چگونگی برگزاری نمایشگاه شکل گرفت و در نهایت با مشورت و همفکری شیوهای که در حال حاضر اجرایی میشود، روش مطلوب اعلام شد.
احمدوند با بیان اینکه برای رعایت موازین بهداشتی و جلوگیری از شیوع کرونا تمهیدات مختلفی اندیشیده شده است، افزود: عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکانهای تهویه در سالنهای اصلی، نظارت بر واکسینه شدن ۲ دوز تمام متصدیان و دستاندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلالاحمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه تمهیداتی است که اندیشیدهایم و امیدواریم مشکلی در این باره نداشته باشیم. احمدوند با اشاره به حضور بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ ناشر در فضای حضوری و مجازی تصریح کرد: بیش از ۱۷۰۰ ناشر به صورت حضوری در نمایشگاه شرکت کرده و با مخاطبان و مردم برای تبادل نظر درباره آثارشان و فروش آثار ارتباط مستقیم خواهند داشت. فراهم شدن امکان فروش در فضای مجازی برای نمایشگاه کتاب از ویژگیهای مهم نمایشگاه امسال نسبت به دورههای قبلی است. ناشرانی که در نمایشگاه غرفه دارند آثارشان را در سایت نمایشگاه هم در معرض دید و فروش مردم گذاشتهاند. علاوه بر این حدود ۱۱۰۰ ناشر هم در سایت نمایشگاه به صورت مجازی حضور دارند. رئیس سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به اینکه ثبتنام ناشران خارجی تمام شده و آمار جزئی و دقیق آن در روزهای آینده اطلاعرسانی خواهد شد، ادامه داد: بر اساس آخرین آماری که دارم، غیر از بخش بینالملل که تعدادی از کشورها به صورت غرفه متمرکز در بخش بینالملل و بازار جهانی حضور خواهند داشت، بیش از ۱۵۰ ناشر خارجی در نمایشگاه شرکت خواهند کرد. احمدوند با بیان اینکه هر چند نمایشگاه با مجوز ستاد ملی کرونا و رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی برگزار میشود، در عین حال از مردم و بازدیدکنندگان تقاضا کرد ضمن تزریق ۲ دوز واکسن و رعایت دستورالعملهای ابلاغ شده از سوی ستاد مقابله با کرونا مراقبتهای لازم را مبذول دارند تا نتایج مثبت کاهش بیماری که با همکاری مردم اتفاق افتاده است، در زمان برگزاری نمایشگاه هم به سطح حداکثری خود برسد.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم تا سیویکم اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲ بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.
***
تلاش برای رشد کمی و کیفی کتابفروشیها
آیین افتتاحیه سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عصر دیروز- سهشنبه ٢٠ اردیبهشت - با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ کشور لبنان، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه و دیگر مسؤولان این وزارتخانه در مصلای تهران برگزار شد. احمدوند در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه بنا بود مراسم افتتاحیه با حضور رئیسجمهور برگزار شود که این فرصت مهیا نشد و در طول برگزاری نمایشگاه از حضور ایشان بهرهمند میشویم، اظهار داشت: سیوسومین نمایشگاه کتاب با حضور ٢٨٠٠ ناشر؛ ١٧٠٠ ناشر در مصلی به صورت حضوری و ١١٠٠ ناشر در فضای مجازی پذیرای مردم خواهد بود. همچنین ١٧٠ ناشر خارجی از ٣٠ کشور در این نمایشگاه حضور دارند. بیش از ۵٠ میهمان خارجی هم بناست از نمایشگاه بازدید کنند. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد نیز در این مراسم اظهار داشت: سیاست قطعی ما حمایت از توسعه کتابخانههای عمومی است که هم به صنعت نشر و هم نهضت کتابخوانی کمک میکند. اسماعیلی با بیان اینکه مهمترین فعالیتهای توسعه فرهنگی را از طریق شبکه کتابخوانی دنبال میکنیم، گفت: سیاست بعدی وزارت ارشاد حمایت از کتابفروشیها و گسترش آنهاست. کتابفروشی نماد فرهنگی شهرها محسوب میشود که البته این روزها حال و روز خوبی ندارد و با یک سیاست روشن در معاونت فرهنگی در تلاش هستیم تا در پایان دولت شاهد رشد کمی و کیفی کتابفروشیها در شهرهای مختلف باشیم. وی ادامه داد: کار بلندمدت ما در این حوزه تلاش برای خودکفایی کاغذ مورد نیاز داخل و حتی ورود به بخش صادرات است و این کار را با همکاری بخشها و وزارتخانههای مرتبط دنبال خواهیم کرد تا این مشکل به صورت اساسی برطرف شود. وی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه کتاب، تکالیف و وظایف روشنی را وضع کردیم و در تمام بخشها آن را دنبال میکنیم تا مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه نهضت بزرگ کتابخوانی را لبیک بگوییم.
ارسال به دوستان
نگاهی به طرح چشمانداز ۵ ساله بنیاد سینمایی فارابی
فارابی بهروز میشود؟
از همان روزهایی که بنیاد سینمایی فارابی با عنوان نهاد ملی سینمای ایران در سال 62 تاسیس شد، تا سالهای بعدش که یکی از ارکان اصلی تولیدات سینمای ایران بود و تا بعد از آن بویژه در دهه اخیر که از روزهای پرفروغ دهههای 60 و 70 فاصله گرفت، هیچگاه در مأموریتها و وظایف این بنیاد سینمایی تغییری ایجاد نشده بود. فارابی از همان ابتدا که با حمایتهای زیرساختی از قبیل تخصیص سینهموبیل و تجهیزات به سینماگران کمک میکرد، تا بعد از آن که این کمکها شکل مالی و نقدی به خود گرفت، همواره چند مأموریت واحد داشت: حمایت از تولیدات سینمای ایران، حمایت زیرساختی از برگزاری جشنوارههای سینمایی و مدیریت حضور بینالمللی سینمای ایران. حالا اما آنطور که در طرح تحول بنیاد سینمایی فارابی آمده، قرار است سرانجام بعد از گذشت چند دهه شاهد تحول و بازطراحی سیاستهای بنیاد سینمایی فارابی باشیم؛ اتفاقی که با عنوان «فارابی قرن 15» در طرح تحول آمده و در کنار سند چشمانداز 5 ساله در رسانهها منتشر شده است.
اگر بخواهیم به اهم مأموریتهای ذکر شده در این سند چشمانداز اشاره داشته باشیم، میتوانیم این نکات را مرور کنیم: تعامل با ارگانها و نهادهای دولتی و غیردولتی برای تقویت سینمای ایران و بازطراحی مدلهای مالی و اقتصادی سرمایهگذاری به منظور نیل به توجیه اقتصادی تولیدات و استفاده از شیوههای نوین مشارکت، سرمایهپذیری و سرمایهگذاری؛ استقرار دبیرخانه اجرایی جشنوارههای مختلف سینمایی در بنیاد به منظور افزایش تمرکز اجرایی، کاهش هزینهها، بهرهگیری از تجارب پیشین و یکپارچهسازی آرشیو جامع جشنوارهها؛ اختصاص سهمیه ویژه به کارگردانان فیلماولی، غیرتهرانی و توجه به بازنمایی ویژگیهای بومی و ظرفیتهای منطقهای شهرستانها؛ توسعه اکوسیستم نوآوری و دانشبنیان صنایع سینمایی، بهرهبرداری مرکز نوآوری سینمای ایران و حمایت از شرکتهای خلاق سینمایی و برخورد فعالانه با پدیدههای نوظهوری مانند متاورس، NFT و...؛ راهاندازی خانه فیلمنامه ایران و باشگاه ملی سینمای کودک و نوجوان و نهادهایی برای تقویت فیلمنامهنویسی سینمای ایران، از برگزاری کارگاه و دورههای آموزشی تا کلینیک فیلمنامه و کیفیسازی فیلمنامهها و همچنین توجه ویژه برای احیای سینمای کودک و نوجوان و افزایش تولیدات باکیفیت در این حوزه؛ افزایش نظارت در مراحل مختلف تولید آثار سینمایی، از تصمیمگیری و پیشتولید تا حین تولید تا اکران؛ احیای انتشارات بنیاد فارابی به عنوان یکی از قدیمیترین و معتبرترین انتشارات سینمایی کشور؛ بازطراحی فصلنامه فارابی، تأسیس نشریه علمی- پژوهشی سینمایی و تأسیس مرکز مطالعات سینمای جهان؛ ارتقای فعالیتهای بینالمللی سینمای ایران، از برگزاری جشنوارههای آنلاین منطقهای تا افزایش تعاملات بینالمللی به منظور تولیدات مشترک سینمایی و برگزاری رویدادهای مختلف بینالمللی سینمایی؛ ساماندهی پروندههای حقوقی و ثبت مالکیت آثار و کاراکترهای آثار فارابی و ساماندهی خرید و فروش حقوق آثار سینمایی، از تجلیل و بزرگداشت ستارههای سینما تا دورههای گفتمانی سینمای بینالملل و سینمای انقلاب اسلامی و راهاندازی سینماتک فارابی و ارائه بستههای حمایتی از فیلمهایی که متعلق به بنیاد نیستند ولی دارای امتیاز بالا بر اساس شاخصهای سلامت تدوینشده در بنیاد فارابی هستند.
با نگاهی به این سند 20 بندی تحول، مشخص است که برخی اولویتهای تازه به مأموریتهای فارابی افزوده شده و برخی موارد که در سالهای قبل به افت کیفی آثار سینمایی مورد حمایت این بنیاد منجر شده بود، قرار است اصلاح شود؛ از توجه به نظارت حین تولید که در تمام ارگانهای تصمیمساز و سرمایهگذار باید با توجه ویژه پیگیری شود تا توجه به بازگشت سرمایه و توجیه اقتصادی آثار استراتژیک. یکی دیگر از اولویتهای بنیاد فارابی در این طرح تحول، تعامل با ارگانهای مردمی و راهاندازی صندوق حمایتی است که پیش از این نوع دیگری را اجرایی میکرد و با گسترش تعاملها به نظر میرسد سینمای ایران بتواند گامی به سوی حل بحران بزرگ و همیشگی خود یعنی نبود توجیه اقتصادی بردارد.
توجه ویژه به شهرستانها و عدم تمرکز در تهران هم از دیگر اتفاقاتی است که در طرح تحول بنیاد سینمایی فارابی به آن اشاره شده است. نکته منفی که بارها درباره آن سخن گفته شده بیعدالتی و باندبازی در سینماست که در صورت اجرای یکی از بندهای سند تحول و اهمیت دادن به سینماگران غیر تهرانی، بیعدالتی جای خود را به عدالتمحوری خواهد داد و راه را برای شروع فیلمسازی جوانان تازهنفس باز خواهد کرد تا آنچه مردم از این سینما انتظار دارند را برآورده کنند.
یکی دیگر از مأموریتهایی که در این سند به چشم میخورد، اهتمام به مالکیت فکری آثار سینمایی است؛ اقدامی که هرچند دیر اجرایی شده اما امید را در میان سینماگران دوچندان میکند که با اطمینانخاطر بیشتری دست به فیلمسازی بزنند و بیتردید صنعتی که برای بسیاری از سینماگران درآمدزاست، با این روند شکل تازهای را تجربه میکند. با تمام این تفاسیر، بنیاد سینمایی فارابی هرچند سالها یکی از مراکز مهم تولید و حمایت از سینمای ایران بوده و هر چند در دهه اخیر این تأثیر و نقش کلیدی با روند نزولی مواجه شده است اما به نظر میرسد بازطراحی مأموریتهای این بنیاد آن هم با توجه به تغییرات گستردهای که در روند تولیدات، اکران و عرضه سینما و همینطور هندسه تولید و پخش سینما و شبکه نمایش خانگی و حتی بازیگران اصلی بخش بینالملل سینمای ایران و جهان شکل گرفته، یک اتفاق لازم و اجتنابناپذیر است؛ اتفاقی که چهبسا باید سالها پیش شکل میگرفت و شاید اگر زودتر از اینها این اتفاق عملیاتی میشد، نهاد ملی سینمای ایران هم با روند نزولی مواجه نمیشد.
حالا اما مأموریتهای تازه فارابی در کنار عناوین کنجکاویبرانگیزی مانند برخورد فعالانه با پدیدههای نوظهور عصر ارتباطات نظیر متاورس، NFT و... و راهاندازی و استقرار نهادها و ارگانهایی برای حمایت از فیلمنامهنویسان و سینمای کودک و نوجوان و فصلنامههای تخصصی و... نشان افزایش گستره مأموریتی بنیاد سینمایی فارابی است؛ اتفاقی که البته باید دید آیا بنیاد فارابی با توان مدیریتی خود و حمایتهای سازمان سینمایی میتواند به آن جامه عمل بپوشد و آیا این دایره مأموریتها و وظایف در طرح تحول میتواند عملیاتی شود؟
اهالی سینما به خاطر دارند که در ادوار مختلف طرحهای تحولی کم و بیش مطرح شدهاند که عموما با موفقیت همراه نشده یا بیسرانجام باقی ماندهاند. باید ببینیم آیا این بار عزم مدیران فارابی و سازمان سینمایی میتواند طلسم تحول در فارابی را بشکند؟ چیزی که واضح است اینکه اگر این طرح عملیاتی شود، اگر بندهای این سند چشمانداز به تحقق برسد، بیتردید گامهای بلندی برای پوست انداختن سینمای ایران و بهروزرسانی این هنر- صنعت برداشته میشود. زمان همه چیز را ثابت میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
ساماندهی و حل مشکلات پیش روی کارخانههای تولید کاغذ
جلسه بررسی تولید و خودکفایی کاغذ ظهر دیروز به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، در این جلسه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، گزارشی از مسائل و مشکلات پیش روی برخی کارخانههای تولید کاغذ ارائه و تصمیمات لازم برای ساماندهی و حل این مشکلات اتخاذ شد. تأمین سرمایه در گردش کارخانه چوب و کاغذ مازندران، تأمین تسهیلات برای حل مشکلات پیش روی راهاندازی کارخانه کاغذ زاگرس و الزام کارخانه کاغذ پارس به تولید 20 هزار تن کاغذ تحریر در سال، از جمله تصمیمات اتخاذشده در این جلسه بود. در این نشست همچنین مقرر شد تمهیدات لازم برای راهاندازی کارخانه کاغذ سبز شادگان تا مهر سال 1402 اندیشیده شود. بررسی نحوه تامین ارز مرتبط با واردات کاغذ نشریات از دیگر دستور کارهای این جلسه بود که در این رابطه دستورات لازم صادر و مقرر شد مشکلات این حوزه مرتفع شود.
***
انتشار موزیکویدئوی فیلم «موقعیت مهدی»
با ادامه اکران فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» و میزبانی حدود نیم میلیونی این فیلم از مخاطبان در سینماها، از موزیک ویدئوی اختصاصی آن رونمایی شد. به گزارش «وطنامروز»، ساخت موسیقی این نماهنگ برعهده مسعود سخاوتدوست بوده و شعر آن را نادر الهی و بهزاد گرانمایه به زبان ترکی سرودهاند که با آوای مجید عصری روی سکانسهای منتخب این فیلم قرار گرفته است. فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازیفر و تهیهکنندگی حبیب والینژاد تاکنون با جذب بیش از ۳۶۰ هزار مخاطب در سینما و ۱۰۰ هزار مخاطب در اکرانهای سیار، توانسته از مرز فروش ۱۲ میلیارد تومان عبور کند. اکران این فیلم که روایتی متفاوت از زندگی برادران شهید باکری را به تصویر میکشد، توسط پخش بهمن سبز در سینماهای سراسر کشور ادامه دارد.
***
اجرای نمایش «تجربههای اخیر 2»
نمایش «تجربههای اخیر» به نویسندگی امیررضا کوهستانی که از روز یکشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه به کارگردانی حسین کشفیاصل در کارگاه نمایش تئاتر شهر روی صحنه رفته است، روزهای پنجشنبه بیستودوم و جمعه بیستوسوم اردیبهشت طی ۲ نوبت ساعتهای ۱۷ و ۱۹ روی صحنه خواهد رفت. به گزارش «وطنامروز»، در این اثر نمایشی که بلیت اجراهای آن برای روزهای پیش رو به اتمام رسیده است (به ترتیب بازی) کیمیا جواهری، امین قنبری، دلارا نوشین، رامونا شاه، مرضیه موسوی، محمد ارفعی و شهاب عباسیان به عنوان بازیگر حضور دارند. هماکنون نمایشهای «دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد» به کارگردانی هادی مرزبان در تالار اصلی، «هملت پشتکوهی» به کارگردانی ابراهیم پشتکوهی در تالار چهارسو، «خماری» به کارگردانی امین بهروزی در تالار قشقایی و «فریاد خاموش» به کارگردانی محمدهادی عطایی در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه هستند.
***
«چریک» در انتظار دریافت پروانه ساخت
علی رویینتن، کارگردان و فیلمنامهنویس درباره آخرین مراحل ساخت فیلمی از زندگی شهید ابراهیم هادی گفت: کار نگارش فیلمنامه «چریک» به پایان رسیده است و در انتظار دریافت پروانه ساخت از سازمان سینمایی هستیم. به گزارش «وطنامروز»، کارگردان فیلم «دلشکسته» با اشاره به اینکه کارنامه کاریاش تماما درباره خانواده شهدا یا زندگی شهدا و نزدیکانشان بوده است، درباره سیاستهای جدید سازمان سینمایی در حمایت از تولید آثاری با مضمون زندگی شهدا عنوان کرد: سینما حرف نیست، سینما عمل است. ما الان یک معضل بزرگی که در کشور داریم و به سینما نیز رسوخ کرده، بروکراسی و مصوبههای اداری و از این اتاق به آن اتاق رفتن است. توصیه من به سازمان سینمایی و هر جایی که قصد دارد کار فرهنگی انجام دهد این است که برای کار ارزشی کردن باید بسیجیوار حرکت کنند. بسیج تشکل خودجوش است و نیاز به دستور و امر و نهی ندارد و با عشق و علاقه پیش میرود.
***
اکران آنلاین «مرد بازنده»
فیلم سینمایی «مرد بازنده» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، تهیهکنندگی امیر بنان و کامران حجازی و سرمایهگذاری مجتبی شاهزیدی امروز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشتماه اکران آنلاین میشود. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «مرد بازنده» به نویسندگی ابراهیم امینی، حسین حسنی و محمدحسین مهدویان، داستان مردی است که در گیرودار زندگی شخصی پرمسالهاش، مسؤول رسیدگی به پروندهای رازآلود میشود؛ پروندهای که روند کشف آن با شکها و نگرانیهای او درمیآمیزد و زندگیاش را تحت تاثیر قرار میدهد. جواد عزتی، رعنا آزادیور، آناهیتا درگاهی، بابک کریمی، امیر دژاکام، مهدی زمینپرداز، سجاد بابایی، مجید نوروزی، امیرحسین هاشمی، شبنم قربانی، منوچهر علیپور، ونوس کانلی و ملیکا پازوکی گروه بازیگرانی هستند که در فیلم سینمایی «مرد بازنده» ایفای نقش کردهاند.
***
انتصاب 6 مدیر برای شبکههای تلویزیون
با حکم محسن برمهانی، معاون سیما مدیران 6 شبکه تلویزیون منصوب شدند. به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، محسن برمهانی در احکامی جداگانه مدیران جدید شبکههای سیما را منصوب کرد. وی «میثم مرادیبیناباج» را به سمت مدیر شبکه یک، «حامد بامروتنژاد» را به سمت مدیر شبکه 2، «حسین شاهمرادی» را به سمت مدیر شبکه 4، «علی عبدالعالی» را به سمت مدیر شبکه آموزش، «محمدحسین کشکولی» را به سمت مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و «محمدصادق باطنی» را به سمت مدیر شبکه امید منصوب کرد. محسن برمهانی که پیش از این به عنوان مدیرکل تامین و رسانه بینالملل سیما فعالیت میکرد، ۲ روز پیش به عنوان معاون سیما حکم گرفت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|