|
طالبان: رژیم صهیونیستی با حمله به آزادی بیان بر جنایات خود سرپوش میگذارد
وزارت خارجه دولت موقت طالبان، هدف قرار دادن عمدی «شیرین ابوعاقله» روزنامهنگار شبکه الجزیره توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را بشدت محکوم کرد. وزارت خارجه طالبان با محکومیت این اقدام، اعلام کرد رژیم صهیونیستی با حمله به آزادی بیان میخواهد جنایات خود علیه مردم فلسطین در معرض دید جهانیان قرار نگیرد. نظامیان رژیم صهیونیستی دیروز «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه «الجزیره» را به شهادت رساندند.
ارسال به دوستان
جنایت آشکار رژیم صهیونیستی با هدف قرار دادن عمدی «شیرین ابوعاقله» خبرنگار مطرح فلسطینی
حقیقت شهادت میدهد
گروه بینالملل: شهادت خبرنگار برجسته شبکه الجزیره با شلیک مستقیم نظامیان اشغالگر قدس، موجی از محکومیتهای بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی را در پی داشت و حتی این رژیم را در رسانههای غربی-عبری-عربی همسویش در جایگاه جنایتکاران علیه بشریت قرار داد. دیروز چهارشنبه در یورش نظامیان اشغالگر اسرائیلی به شهر جنین در کرانه باختری، خانم «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره در حالی که جلیقه ویژه خبرنگاری منقش به نماد رسانه (PRESS) به تن داشت، با شلیک مستقیم گلوله جنگی به سرش توسط نظامیان صهیونیست به شهادت رسید. علی السمودی، همکار او و تهیهکننده این شبکه نیز بر اثر شلیک صهیونیستها زخمی شد.
شیرین ابوعاقله متولد سال 1971 قدس اشغالی و مسیحی بود که در شهر رامالله در مقر رسانهای تشکیلات خودگردان فلسطین واقع در کرانه باختری اقامت داشت. او نه تنها یکی از برجستهترین و باسابقهترین خبرنگاران حوزه فلسطین به حساب میآمد، بلکه یکی از مهمترین خبرنگاران میدانی جهان عرب نیز بود.
شبکه الجزیره قطر ساعتی بعد رسما از شهادت خبرنگار فلسطینی خود حین پوشش خبری به دست نظامیان اسرائیلی خبر داد. در این بیانیه، شبکه الجزیره، جنایت زشت رژیم اسرائیل را به منزله زیرپا گذاشتن قوانین بینالملل دانسته که نظامیان صهیونیست با خونسردی در راستای جلوگیری از پوشش واقعیت و حقیقت آن را مرتکب شدهاند. وزارت بهداشت کرانه باختری فلسطین نیز در بیانیهای شهادت شیرین ابوعاقله را رسما تأیید کرد.
رسانههای فلسطینی همچنین دیروز از شهادت «خلیل مصلط الیازوری» جوان 18 ساله فلسطینی در تیراندازی نظامیان صهیونیست در شهر البیره در کرانه باختری خبر دادند. جالب اینکه با وجود انکارهای اولیه ارتش رژیم صهیونیستی درباره ارتکاب این جنایت جنگی، «باراک راوید» برجستهترین روزنامهنگار آزاد اسرائیلی در توئیتی قتل این خانم خبرنگار فلسطینی توسط صهیونیستها را تایید کرد. او نوشت: «شیرین ابوعاقله یکی از قدیمیترین خبرنگارانی بود که در تمام کشورهای عربی و غیرعربی شناخته شده بود؛ تاثیر و بازتاب قتل وی همانند بمباران ساختمان خبرگزاری آسوشیتدپرس در جریان جنگ اخیر در غزه خواهد بود».
اشاره راوید به رویدادی است که درست یک سال قبل در جریان جنگ «سیف القدس» رخ داد و طی آن ارتش عبری در 25 اردیبهشت 1400 با نقض قوانین بینالمللی، مقر رسانههای خارجی در غزه را هدف حملات هوایی قرار داد. در این حمله برج ۱۲ طبقه الجلا که محل استقرار چند آپارتمان مسکونی و دفاتر رسانههایی چون آسوشیتدپرس، الجزیره و میدل ایستآی بود، بر اثر اصابت ۳ موشک سنگین به طور کامل ویران شد.
همچنین شهادت این خبرنگار برجسته فلسطینی تقریبا در سالگرد شهادت یک خبرنگار فلسطینی دیگر یعنی «یوسف ابوحسین» از خبرگزاری شهاب در جریان حمله هوایی اسرائیلیها به غزه رخ داد. جالب اینکه آقای ابوحسین هم مانند خانم ابوعاقله در یک چهارشنبه سیاه برای رسانههای فلسطینی به شهادت رسیده بود.
رژیم اشغالگر قدس در طول بیش از ۷ دهه اشغال اراضی فلسطین، به منظور جلوگیری از انتشار جنایتها و اقدامات غیرانسانی خود در این اراضی، به هر نحوی تلاش کرده مانع پوشش این جنایتها و درز آنها به رسانهها شود که حذف فیزیکی خبرنگاران و فعالان حقوق بشری یکی از این اقدامات بوده است.
دیروز اما ارتش رژیم صهیونیستی در نخستین ساعات پس از شهادت شیرین ابوعاقله با فرار به جلو واکنش نشان داد و ضمن دفاع از سربازان ضارب این خبرنگار، آنها را در حال دفاع از خود دانست و اعلام کرد درباره این حادثه و امکان اینکه نیروهای فلسطینی اقدام به تیراندازی کرده باشند، تحقیق میکند.
موج واکنشهای جهانی به این جنایت دژخیمان اشغالگر قدس اما چنان سنگین بود و تصاویر منتشر شده از لحظه هدف قرار گرفتن تیم رسانهای الجزیره و شهادت خانم ابوعاقله چنان گویا بود که دستگاه جنگ رژیم به تدریج در بیانیههای متوالی خود تا ساعات عصرگاهی چهارشنبه، از موضع اولیهاش عقبنشینی کرد و تلویحا پذیرفت این جنایت را مرتکب شده است.
ابتدا ژنرال «آویو کوخاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش عبری با عقبنشینی از ادعای اولیه رژیم مبنی بر اینکه شلیک به خانم ابوعاقله توسط تیراندازان فلسطینی بوده، در بیانیهای اعلام کرد فعلا امکان تشخیص اینکه از کدام زاویه به این خبرنگار شلیک شده وجود ندارد. سپس کوخاوی به ابراز همدردی با خانواده خانم شیرین ابوعاقله پرداخت و گفت یک تیم ویژه برای تحقیقات در این باره تشکیل داده است. «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز موضعی هماهنگ با رژیم صهیونیستی اتخاذ کرد و از پذیرفتن اینکه چنین جنایتی توسط متحدان اسرائیلی واشنگتن انجام شده، طفره رفت. سفارت آمریکا در قدس اشغالی حتی از محکومیت این اقدام نیز خودداری کرد.
با این حال واکنشهای بینالمللی از 5 قاره به طور عمده در محکومیت صهیونیستها بود. نخست وزارت خارجه قطر با صدور بیانیهای شهادت شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره به ضرب گلوله نظامیان اشغالگر اسرائیلی در اردوگاه جنین را بشدت محکوم کرد و آن را جنایتی فجیع و نقض صریح قوانین بینالملل و سرکوب آزادی مطبوعات دانست. سازمان ملل متحد اما بدون اشاره مستقیم به جنایت نظامیان اسرائیلی، خواستار انجام تحقیق فوری و محاکمه مسؤولان ترور این خبرنگار فلسطینی شد. با این حال «تور وِنِسلند» نماینده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه در پیامی توئیتری نوشت: «کشته شدن شیرین ابوعاقله با گلوله سلاح گرم را که امروز صبح و حین پوشش دادن اخبار عملیات نیروهای امنیتی اسرائیل در جنین واقع در کرانه باختری اشغالی رخ داد، قویاً محکوم میکنم». نمایندگی اتحادیه اروپا برای فلسطینیان نیز در پیامی مشابه تلویحا صهیونیستها را عامل قتل این خبرنگار شهید معرفی کرد.
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در نشستی خبری از طرف دولت این کشور با اشاره به این حادثه، اقدامات خشونتآمیز علیه خبرنگارانی را که در حال انجام کار هستند بشدت محکوم کرد. او گفت: «امید است به حادثهای که در کرانه باختری رخ داد، مطابق قانون و عدالت رسیدگی شود».
* هنیه: شهید شیرین نماد مبارزه برای آزادی فلسطین است
تشییع پیکر خبرنگار فلسطینی پیش از ظهر دیروز به وقت محلی با حضور صدها نفر از اهالی منطقه جنین با کفنی از پرچم فلسطین انجام شد.
«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در گفتوگوی تلفنی دیروز خود با «ولی العمری» مدیر دفتر الجزیره در فلسطین، شهادت این زن قهرمان را که زندگی خود را در راه افشای وحشتناکترین اشغالگری در تاریخ معاصر فدا کرد، تسلیت گفت.
او گفت: «شیرین برای همیشه در یاد و خاطره نسلی که به مبارزه تا بیرون راندن اشغالگران از سرزمین فلسطین ادامه میدهد، ماندگار خواهد بود. خبرنگاران و اصحاب رسانه در فلسطین به عنوان پاسداران حقیقت، راهی را که شیرین و پیش از او شهدای رسانه در فلسطین در پیش گرفته بودند، ادامه خواهند داد و تمام خبرنگاران آزاده که خبرنگاری را به عنوان یک وظیفه ملی برای کشف حقیقت در پیش گرفتند، بر این مساله تاکید دارند که صدای آنها بسیار تاثیرگذارتر و رساتر از صدای گلوله خواهد بود».
از طرف دیگر «حازم قاسم» سخنگوی حماس ترور خانم ابوعاقله را عامدانه دانست و از این گفت که باید اشغالگران را به دلیل ارتکاب آن در دادگاههای بینالمللی محاکمه کرد. دفتر اطلاعرسانی غزه نیز این جنایت تمامعیار را با هدف جلوگیری از پوشش واقعیت و تعرض صهیونیستها به فلسطینیان دانست. یک عضو شورای انقلابی و کمیته سیاسی سازمان آزادیبخش فلسطین هم تاکید کرد هدف قرار دادن شیرین ابوعاقله خبرنگار شبکه الجزیره، به معنی هدف قرار دادن حقیقت است. همچنین به گفته رئیس دفتر المیادین در فلسطین، با تیراندازی به این روش به سوی خبرنگاران، مشخص است رژیم صهیونیستی در زمینه ایجاد محدودیت برای خبررسانی و آزادی بیان تصمیماتی جدی اتخاذ کرده است. حتی وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز ضمن محکوم کردن شهادت شیرین ابوعاقله به ضرب گلوله اشغالگران اسرائیلی، او را قربانی سکوت دیوان کیفری بینالمللی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی خواند.
***
نماینده کنست: به سوی خبرنگاران هم میکنیم!
در واکنش به شهادت شیرین ابوعاقله به دست نظامیان رژیم صهیونیست، یک نماینده کنست در کمال وقاحت، خبرنگاران را هدف محتمل گلوله اسرائیلیها دانست. به گزارش شبکه المیادین، «ایتمار بن غفیر» نماینده تندرو و راستگرای اسرائیلی در توئیتی نوشت: «هر جا که تروریستها [در وصف فلسطینیها] به سمت نظامیان ما در جنین تیراندازی کنند، باید با تمام قدرت و با تیراندازی به آنها پاسخ دهیم؛ حتی اگر روزنامهنگارانی در منطقه وجود داشته باشند». او ادعا کرد خبرنگاران الجزیره اغلب به صورت عمدی در میانه درگیریها میایستند تا در کار نظامیان صهیونیست اختلال ایجاد کنند.
ارسال به دوستان
نماینده سازمان ملل اعلام کرد وجود اسناد شکنجه اسرای روس توسط اوکراین
«ماتیلدا بوگنر» رئیس مأموران ناظر حقوق بشر سازمان ملل متحد در اوکراین گفت اطلاعات «موثقی» درباره بدرفتاری نیروهای اوکراینی با اسرای روس در طول درگیریها در اوکراین وجود دارد. بوگنر روز سهشنبه گفت: ما اطلاعات معتبری از شکنجه، بدرفتاری و بازداشت غیرقانونی اسیران جنگی متعلق به نیروهای مسلح روسیه و گروههای مسلح وابسته از سوی نیروهای مسلح اوکراین دریافت کردهایم. وی افزود: این رفتار غیرانسانی در میان سربازان اسیر اوکراینی و روس رخ میدهد و آنها با اجبار به اظهارات، عذرخواهی و اعترافات و سایر اشکال، تحقیر میشوند. او در ادامه گفت: این اقدام قوانین اساسی حقوق بشردوستانه بینالمللی را نقض میکند. اوکراین و روسیه باید به سرعت و به طور موثر تمام اتهامات مربوط به شکنجه و بدرفتاری با اسرای جنگی را بررسی کنند. آنها همچنین باید به طور مؤثر نیروهای خود را کنترل کرده و به آنها دستور دهند از وقوع هر گونه تخلف بیشتر جلوگیری کنند. به گزارش وبگاه خبری «هیل» آمریکا، اوکراین و روسیه در طول جنگ چند بار به تبادل اسیر پرداختهاند که در نتیجه دهها اوکراینی و روس بین نیروهای خود بازگشتهاند. این مقام سازمان ملل اظهارات مذکور را در یک کنفرانس مطبوعاتی که بر مشکلات غیرنظامیان در اوکراین متمرکز بود، بیان کرد. در این کنفرانس همچنین روسیه به جنایات جنگی متعدد از جمله هدف قرار دادن غیرنظامیان و اجبار غیرنظامیان به ترک اوکراین و رفتن به روسیه متهم شد. بوگنر گفت سازمان ملل حداقل ۲۰۴ مورد را پیدا کرده که در آن اغلب مردان قبل از رسیدن به روسیه توسط نیروهای روس برای محاکمههای پیش از بازداشت به بلاروس برده میشوند. وی تاکید کرد: بهترین راه برای پایان دادن به نقضهایی که ما مستند کردهایم، پایان دادن به خصومتهاست؛ با این حال، تا زمانی که جنگ ادامه دارد، طرفین باید در اجرای عملیات مراقب باشند تا جمعیت غیرنظامی و اشیای غیرنظامی در امان باشند و متعهد شوند از هر زن، مرد و کودک غیرنظامی و آسیبدیدگان تحت کنترل خود محافظت کنند.
ارسال به دوستان
ترامپ جونیوز:
شیر نداریم، 40 میلیارد دلار به اوکراین میدهیم
پسر ارشد رئیسجمهور پیشین آمریکا در توئیتی تصمیم کنگره برای ارسال کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را زیر سوال برد. دونالد ترامپ جونیور نوشت: «در حال حاضر نمیتوانید شیرخشک در ایالات متحده پیدا کنید اما کنگره امروز به ارسال 40 میلیارد دلار به اوکراین رأی میدهد. برای تغییر وضعیت، بیاییم آمریکا را در اولویت قرار دهیم». اشاره او به گزارش «سیانان» است مبنی بر اینکه کمبود تولید شیرخشک کودک در آمریکا به خاطر کاهش شدید تولید شرکتهای بزرگ و ذخایر انبار این محصول، باعث سهمیهبندی آن شده است. بر اساس این گزارش خرید شیرخشک به یک مشکل جدی برای والدین آمریکایی تبدیل شده و برخی از آنها مجبور شدهاند برای خرید شیرخشک به یک ایالت دیگر سفر کنند. برخی دیگر با استفاده از شبکههای اجتماعی به سمت خانوادههایی رفتهاند که شیر خشک مازاد داشته و پیشنهاد دادهاند به صورت کالا به کالا آنها را مبادله کنند. در چنین شرایطی بود که صبح دیروز به وقت تهران، خانه نمایندگان آمریکا بسته کمک حدود ۴۰ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین را تصویب کرد و آن را برای تصویب نهایی به مجلس بالادستی کنگره(سنا) ارجاع داد. به احتمال زیاد سنا نیز این لایحه را تصویب میکند تا با امضای جو بایدن تبدیل به قانون رسمی آمریکا شود. روز دوشنبه گذشته کاخ سفید با صدور بیانیهای اعلام کرده بود بایدن درخواست تصویب هر چه سریعتر لایحه کمک 33 میلیاردی اضافی به اوکراین را از کنگره داشته است، آن هم در حالی که دولت او حاضر شده بود از درخواست بودجه برای مقابله با کرونا صرفنظر کند تا کنگره لایحه کمک به اوکراین را به تصویب برساند. بایدن همچنین ابراز خرسندی کرد که قانونگذاران عموما از ابتکار او حمایت کردهاند و به نظر میرسد کنگره طرح کمک بایدن را در واقع به شکلی که او پیشنهاد کرده بود، تصویب کند. با وجود مخالفت بسیاری از نمایندگان جمهوریخواه با افزایش بودجه تنها 10 میلیارد دلاری مقابله با کرونا، اجماع آنها با رقبای دموکراتشان به منظور این ولخرجی بزرگ برای اوکراین یک رسوایی محسوب میشود. ارسال به دوستان
عطوان: ابتکار حزبالله، معادله گاز در برابر امنیت است
«سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی روز دوشنبه، معادله جدید «گاز در مقابل امنیت» را طرح کرد. آیا گرسنه نگه داشتن لبنانیها و ورشکستگی دولت موجب خواهد شد که آنها به سوی یک رویارویی در آبهای شرقی مدیترانه بویژه سکوهای استخراج نفت و گاز حرکت کنند؟ «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رأیالیوم با انتشار یادداشتی در این باره نوشت: «سخنرانیهای «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان، به دلیل مواضعی که اعلام میکند و نیز اطلاعاتی که نقشه راهی را برای رویدادها نهتنها در لبنان، بلکه در کل منطقه خاورمیانه، ترسیم میکند، حائز اهمیت است. اما سخنان اخیرش در روز دوشنبه، متفاوت بود، نهتنها در سطح انتخابات آتی و قریبالوقوع پارلمان، بلکه در سطح مهمترین مساله لبنان که اقدام اسرائیل و آمریکا در از بین بردن مطالبه لبنانیها در استخراج نفت و گاز در آبهای منطقه و مرتبط کردن این مطالبه به شرایط خلع سلاح مقاومت اسلامی تحت رهبری حزبالله و بهکارگیری آن در انتخابات آتی در این طرح است». به اعتقاد نویسنده، «سیدحسن نصرالله که در سخنرانی خود در روز جهانی قدس از معادله «امنیت و اشغالگری» سخن گفت، معادله لبنانی «مکمل» دیگری را که معادله «امنیت و گاز» است به آن اضافه کرد و این ۲ معادله هستند که ممکن است عنوان مرحله آتی باشند. معادله نخست در بیتالمقدس و سایر شهرهای فلسطین اشغالی با عملیات چریکی که شهرکنشینان را با تبر، چاقو و تفنگ خودکار هدف قرار میداد، تجسم یافت و تاکید کرد که شهرکنشینان یهودی نمیتوانند زیر سایه رژیم اشغالگر از امنیت برخوردار شوند. معادله دوم نیز ممکن است همین راه را طی کند اما با موشک، نه با چاقو و تبر». وی در ادامه نوشت: «آقای نصرالله در سخنرانی خود سؤالی منطقی مطرح کرد و گفت: لبنان امروز بیشتر به استخراج ثروتش از آبهای خود که ارزش آن صدها میلیارد است، نیاز دارد. چرا ما ثروت خود را از آب خود بویژه در سایه جنگ اوکراین و نیاز جهانی به گاز و نفت، استخراج نکنیم؟» نصرالله برای پاسخ به این سوال و سوالاتی مشابه آن، تهدیدی آشکار و صریح را متوجه اسرائیلیها کرد و گفت: «اگر لبنان را از حفاری برای استخراج انرژی منع کنید، ما نیز از استخراج نفت و گاز شما جلوگیری میکنیم و دیگر حتی یک شرکت در شرق دریای مدیترانه نیز حاضر نخواهد شد این ثروت را برای شما استخراج کند». به اعتقاد نویسنده، مقاومت اسلامی در لبنان قادر است این تهدید را براحتی اجرا کند و کافی است موشکهایی به سکوهای گاز و نفت اسرائیل در آبهای فلسطین اشغالی شلیک کند تا این سکوها فروبریزند و کارگران در حال کار در آنها برای حفظ جانشان فرار کنند و همراه با آنها، شرکتها و سرمایهگذاران نیز فرار خواهند کرد، چرا که سرمایهداری ترسو است و بر اساس گزارشهای رسمی اسرائیل، حزبالله بیش از ۱۵۰ هزار موشک نقطهزن و صدها پهپاد پیشرفته در اختیار دارد و ما معتقد نیستیم که این زرادخانه فقط برای نمایش باشد نه استفاده.
* سلاح مقاومت؛ قدرتمندترین کارت لبنان برای استخراج نفت و گاز
در ادامه این تحلیل آمده است: «سلاح مقاومت قدرتمندترین کارتی است که در دست لبنان برای استخراج منابع نفت و گاز این کشور و وادار کردن اسرائیل برای به رسمیت شناختن حقوق تضمینشده از سوی حقوق بینالملل، در دستان لبنان است، بویژه آنکه آنهایی که ماهها با همتایان اسرائیلی خود در چندین دور تحت نظارت ناظران بینالمللی مذاکره کردند، به دلیل باجخواهی آمریکا و اسرائیل که بر خلع سلاح مقاومت برای تحقیر لبنان تمرکز دارد، به هیچ موفقیتی دست نیافتند؛ باجخواهیهایی که هدف از آن سلب عامل قوت لبنان و دادن خردهنانی به آن در نهایت این روند و برافراشتن پرچمهای سفید تابعیت از تلآویو و واشنگتن است». بر این اساس، لبنان با مقاومتی که سرزمینهایش را آزاد کرد و به معادله بازدارندگی دست یافت که مانع از پیشروی حتی یک متری اسرائیلیها در خاک لبنان شد و «ارتش شکستناپذیر» صهیونیستی را در جنگ جولای ۲۰۰۶ شکست داد، قدرتمند است. نویسنده در ادامه تاکید میکند: «با این وجود، لبنانیهایی هستند که خواستار خلع سلاح مقاومت و قربانی شدن همه این دستاوردهای افتخارآمیز حاکمیتی هستند تا رضایت دوگانه آمریکایی- اسرائیلی را گدایی کنند. اما اکنون، زمان مناسبی برای این گدایی نیست. سلاح مقاومت باقی خواهد ماند و توطئهگران موفق به خلع آن نمیشوند، حتی اگر آمریکا، اسرائیل و متحدان عرب آنها پشت سر آنها بایستند، بلوک مقاومت در انتخابات قریبالوقوع پارلمانی پیروز خواهد شد و این سلاح اراده خود را برای استخراج گاز و نفت در اعماق آبهای منطقهای لبنان تحمیل خواهد کرد و لبنان را به دوران ثبات، حاکمیت، رفاه و کرامت و عزت ملی باز میگرداند».
ارسال به دوستان
سرنوشت کابینه سست بنت در دست احزاب فلسطینی
کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست نفتالی بنت یک ماهی میشود اکثریت کرسیهای کنست را از دست داده اما علاوه بر عمده احزاب صهیونیست و حتی طیفی از محافظهکاران بویژه جناح اقلیت حزب لیکود که از ترس بازگشت دیکتاتور فاسد پیشین، بنیامین نتانیاهو به رأس کابینه، با این موضوع مسامحه میکنند تا کابینه فعلا سقوط نکند، یک ائتلاف کوچک از اعراب فلسطینی نیز سرنوشت کابینه اسرائیلی را در دست دارند.
نزدیک یک ماه قبل در آستانه تعطیلات پارلمان رژیم صهیونیستی، «عیدیت سیلمان» رئیس فراکسیون یمینا (متحدان نفتالی بنت) با خروج از ائتلاف کابینه، ائتلاف حاکم تلآویو را دچار شوک ناگهانی کرد. معنی این خروج آن بود که ائتلاف کابینه که شکنندهترین وضعیت ممکن را داشت و با در اختیار داشتن 61 کرسی به قدرت رسیده بود، حالا با از دست دادن یک کرسی، اکثریت کرسیها را از دست داده است و کابینه در آستانه سقوط قرار میگیرد.
مشکل مخالفان کابینه بنت اما این است که تنها 53 کرسی در اختیار دارند و اگر عضو جدا شده از ائتلاف هم به آنها بپیوندد به 54 کرسی میرسند. البته به نظر نمیرسد خانم سیلمان به عنوان همحزبی بنت با مخالفان او همکرسی شود. در نتیجه گزینه رأی عدم اعتماد به کابینه فعلی منتفی شد. تنها گزینه باقیمانده این است که مخالفان بتوانند با ارائه لایحه انحلال کنست، کابینه را ساقط کرده، به سمت انتخابات پیش از موعد پیش بروند.
با این حال شرایط به گونهای است که اعضای ائتلاف کابینه اضداد همچنان در آستانه سقوط باقی ماندهاند. با پایان تعطیلات 3 هفتهای کنست، لایحه انحلال از سوی اپوزیسیون به رهبری نتانیاهو به صحن آمد که میتوانست کار کابینه را یکسره کند.
روز سهشنبه اما حزب لیکود، به عنوان سردمدار اپوزیسیون به دلیل عدم همراهی فهرست مشترک عربی، دیگر انصرافی کابینه بنت به ریاست «ایمن عوده» با لایحه انحلال نتوانست آن را تصویب کند و در مقابل ائتلاف حاکم شکست خورد. این به خاطر محاسبات جدید حزب فلسطینی حاضر در ائتلاف کابینه بود.
جبهه متحد عربی به ریاست «منصور عباس» که در ائتلاف کابینه حضور دارد، یک هفته پس از خروج عیدیت سیلمان، در اعتراض به تجاوزات شهرکنشینان به مسجدالاقصی و عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی در آن عرصه، حضور خود در کابینه را تعلیق کرد. این حزب اعلام کرد تصمیم نهایی برای خروج از ائتلاف کابینه را پس از پایان تعطیلات کنست اعلام خواهد کرد اما پس از پایان تعطیلات کنست در روز دوشنبه، منصور عباس به دلیل آنکه هنوز از تعطیلات کنست بازنگشته بود، موضع نهایی حزب متبوعش را اعلام نکرد و آن را موکول به روزهای آینده کرد.
حالا مخالفان کابینه منتظر نظر نهایی این حزب فلسطینی هستند چرا که اگر این حزب فلسطینی با 4 کرسیای که در کنست دارد از ائتلاف خارج شود، ائتلاف کابینه 56 کرسی را در اختیار خواهد داشت اما اگر آنها از ائتلاف کابینه خارج نشوند، 60 کرسی ائتلاف بر جای خود باقی خواهد بود و این تعداد کرسی در مقابل 53 یا 54 کرسی مخالفان قابل توجه است. اما یک محاسبه جدید موجب شد حزب فلسطینی نامبرده رغبت چندانی به خروج از ائتلاف کابینه نداشته باشد.
بر اساس نظرسنجی اخیر شبکه 13 رژیم صهیونیستی، جبهه متحد عربی در حال حاضر در نظرسنجیها جایگاه گذشته را نداشته و در صورتی که در این مقطع انتخابات برگزار شود، موفق به کسب حداقل کرسی لازم برای ورود به کنست، یعنی 4 کرسی نخواهد شد.
به همین دلیل فهرست متحد عربی نهتنها به تعلیق عضویت در ائتلاف کابینه تن نخواهد داد، بلکه بر این مدار خواهد چرخید تا همه 4 عضوش به لایحه انحلال کنست رأی منفی دهند تا کنست منحل نشود، چرا که با شرایط موجود اگر انتخابات جدیدی برگزار شود، این فهرست دیگر موفق نخواهد شد به کنست وارد شود.
از سوی دیگر اپوزیسیون به رهبری نتانیاهو نیز با این شرایط- که تعداد کرسیهای مخالفان و موافقان کابینه برابر است- برای آوردن لایحه انحلال کنست دست نگه خواهد داشت، زیرا در صورتی که این لایحه پس از طرح در صحن علنی، موفق به کسب رأی اکثریت اعضای کنست نشود تا 6 ماه بعد امکان ارائه نخواهد داشت و این به معنای تضمین استمرار عمر کابینه تا 6 ماه آینده خواهد بود.
بر اساس دادههای فوق، مخالفان کابینه منتظر خواهند ماند تا انشقاقی جدید در کابینه رخ دهد و دستکم یک نفر از اعضای حاضر در ائتلاف از آن جدا شود تا مخالفان بتوانند کابینه را ساقط کرده، به سمت انتخابات پیش از موعد بروند؛ انتخاباتی که با شرایط موجود نتیجهای بهتر از وضع موجود را رقم نخواهد زد و چینش احزاب چندان تغییری نخواهد کرد و نتیجه آن استمرار بیثباتی در عرصه سیاست داخلی رژیم صهیونیستی خواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|