|
ارسال به دوستان
چرا جامعهپذیری گستردهای در «سرود» نهفته است؟
بیپرده تا عمق جان
گروه فرهنگ و هنر: اگر جستوجویی در فرهنگهای لغت کرده و واژه «سرود» را دنبال کنید، با یک مصرع از میان گردآوریهای دهخدا روبهرو خواهید شد که میگوید: «حنجره در سرود نیک آید». نکتهای که اینجا حائز اهمیت است اینکه اگر در میان بزرگان و علما همیشه مفهوم سکوت مورد توجه قرار گرفته است و سکوت را به عنوان نهایت هنر بشری تعریف و تمجید کردهاند، چگونه است وقتی که به «سکوت» میرسند، براحتی پای خود را کنار میکشند و سرود را به عنوان نقطهای میبینند که حنجره در آن نیک میآید. رهبر معظم انقلاب درباره مرحوم حسین آقاممتحنی که مشهور به حمید سبزواری است و به ایشان لقب «پدر شعر انقلاب» را دادهاند، میفرمایند: «به نظر من ویژگی بینظیر مرحوم حمید سبزواری سرودهای او است؛ هم از لحاظ کمیت، هم از لحاظ کیفیت و محتوا. ما امروز این خلأ را داریم؛ ما امروز هم به سرود احتیاج داریم؛ سرود یک نیاز است. من البته در آخر صحبتم [میخواستم] راجع به سرود یک مطلبی را که یادداشت کردهام [بگویم]، خوب است حالا که اسم سرود را آوردیم، همینجا من آنچه را یادداشت کردهام بگویم. به نظر من سرود یک نوعی از شعر بسیار پرتأثیر است، اثرگذار است. از بسیاری از انواع شعر، شاید بگوییم از همه انواع شعر اثرگذاریاش بیشتر است؛ یعنی گسترش اثرگذاری و سرعت اثرگذاری آن بیشتر است. فرض کنید اگر ما یک سرود مناسبی مناسب با وضع زمان داشته باشیم که این را جوانها در اردوها بخوانند، مثلا یک مشت جوان در کوهنوردی که میروند با همدیگر بخوانند؛ در اجتماعاتی که هست بخوانند؛ فرض کنید یک مشت جوان در راهپیمایی بیستودوم بهمن همان سرود را بخوانند. اینها خیلی چیزهای مهمی است، اینها تکرار معارف و گسترش دادن معارفی است که ما احتیاج به گسترش آنها داریم. سرود این کار را میکند و زود هم اثر میگذارد. فرهنگسازی میکند؛ یکی از خصوصیات سرود این است که در جامعه فرهنگسازی میکند و سطح هم نمیشناسد؛ یعنی از سطوح بالای معرفتی و علمی و مانند اینها تا سطوح عامه مردم همه را با سرعت فرا میگیرد که ما این را در سرودهای مرحوم حمید دیدیم».
در تعریف سرود میتوان گفت «یک آهنگ موسیقی یادمانی است که معمولا به عنوان سمبل گروهی مشخص، بویژه در قالب سرود ملی برای کشورهای مختلف به کار میرود». اینکه حنجرههای زیادی در یک سرود هماهنگ در کنار هم به فریاد میرسند، از عواملی است که موجب میشود بیپرده به عمق جان رسوخ میکند. سرود در مکانهای متفاوت به صورت ناخودآگاه زمزمه میشود و گویی که افراد با آن زندگی میکنند. به صورت عملیاتی نیز در حفظ روحیه و انرژی افراد نیز تاثیرگذاری مستقیمی دارد. به قول حافظ شیرازی: «سرود زهره به رقص آورد مسیحا را». در بحبوحه جنگ تحمیلی «سرود» از جمله موضوعاتی بود که به رزمندهها انرژی و روحیه مضاعف میداد. رهبر معظم انقلاب در یک سخنرانی میفرمایند: «خدا رحمت کند شهید مجید حداد عادل را - برادر آقای دکتر حداد عادل خودمان- که در اوایل سال ۶۰ این را به من میگفت؛ میگفت وقتی سال ۵۹ سنندج از دست ضد انقلاب آزاد شد - دست ضد انقلاب بود، مسلط بودند؛ نیروهای ما فقط در پادگان محصور و محدود بودند- مردم خوشحال شدند و به خیابانها آمده بودند؛ سنندج قبل از اینکه آزاد بشود، خیابانها محصور بود، تهدید بود، دائم صدای گلوله از آنجا میآمد، بعد که ضدانقلاب را از آنجا بیرون کردند، سنندج شد یک شهر عادی. خب! سنندج شهر قشنگ و مطلوبی هم هست؛ آنهایی که دیدهاند، میدانند؛ شهر خواستنی و زیبایی است. ایشان میگفت دیدم یکی از این آبمیوهگیریها یک بساط آبمیوهگیری کنار خیابان راه انداخته؛ این جوانها هم آمدند ایستادند و منتظر نوبتند که او آبمیوه بگیرد و بدهد به اینها. او همینطور که هویج را میگذارد در ماشین آبمیوهگیری و دسته را فشار میدهد، این را دارد میخواند: «این بانگ آزادی است کز خاوران خیزد»؛ این را تازه حمید گفته بود؛ شاید مثلا فرض کنید یک ماه بود، ۲ ماه بود یا شاید هم کمتر که این شعر گفته شده بود؛ حالا در سنندج یک نفری دارد آبهویج میگیرد، کسی هم به او نگفته بخوان، به قول آقای فیض (شاعر طنزپزداز ایرانی) «طرفدار نظام هم نبوده» که به او گفته باشند این شعر را بخوان؛ نه، همینطور خودش به طور طبیعی [میخواند]. ببینید! سرود این است؛ یعنی سرود مثل هوای تازه، مثل هوای بهاری نفوذ میکند؛ هیچ لازم نیست وادار بشوند کسانی که آن را ترویج کنند، تقریظ بنویسند، شعر بگویند؛ نه، خود سرود وقتی که خوب تنظیم شد [اثر میکند]. ما این را امروز کم داریم؛ امروز به نظر میرسد که ما به این احتیاج داریم و مرحوم حمید سبزواری (رضواناللهعلیه) در این زمینه بهترین بود. حالا من درست یادم نیست، به نظرم آماری که به من دادند حدود 400 یا بیش از 400 سرود ایشان گفته؛ اینها خیلی باارزش است. اینها را نباید از نظر دور داشت».
سرود علاوه بر ویژگیهای بالا در راستای اتحاد مردم نیز تاثیرات بسیار زیادی دارد. وقتی جمعی در کنار هم یک سرود خاص را میخوانند، یک حس و تجربه جمعی مشترک خلق میشود. این موضوع باعث همدل شدن آن افراد در کنار هم خواهد شد. اتحاد نیز همان مفهوم کلیدی است که در برهههای متفاوت دشمنان از آن ترس داشتهاند. اگر سیاست منصوب شده به انگلیس که همان «تفرقه بنداز و حکومت کن» در جهان و در طول تاریخ خود را نشان داده است، یکی از موارد مقابله با آن «سرود» است. به زبان دیگر اگر تفرقه به عنوان کلیدیترین کار سیاسی دشمن خود را بازنمایی میکند، سرود به عنوان کلیدیترین رسانه میتواند با آن تفرقهها مقابله کند. در همین راستا رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «حالا اینکه من اسم آوردم از آن شعری که آقای سیار و آقای عرفانپور مشترکا گفته بودند- و من گفتم شنیدم آن را- [این بود که] به نظرم همین شعر بود که شبکههای خارجی ضد انقلاب روی آن حساس شدند و آن را کوبیدند، یعنی آنها فورا اهمیت این کار را درک کردند - به نظرم برای من نقل کرده بودند و گزارش دادند که از فاکسنیوز و مانند اینها، شروع کردهاند کوبیدن- و آهنگ خوبی که رویش گذاشته شده بود و مضمون خوب شعر، آنها را عصبانی کرده بود، یعنی ناراحت کرده بود؛ [ولی] ما خودمان از آن خبر نداریم؛ یعنی ما ترویج نمیکنیم؛ سرود خوب را ترویج نمیکنیم. به نظر من گفتن سرود خیلی خوب است، آهنگهای خوب روی آن گذاشتن بسیار خوب است و حالا من توصیههایی البته درباره لفظ و ترکیب و مانند اینها دارم که بعد عرض میکنم. خدا رحمت کند حمید عزیزمان را؛ انشاءالله امیدواریم مشمول رحمت الهی باشد و اینهایی که عرض شد که بخشی از خدمات او است، ذخیره آخرتش باشد».
در جمعبندی میتوان با صراحت بیان کرد امروز سرود از مرز «اهمیت» گذشته و به مرحله «ضرورت» رسیده است. ضرورت توجه به سرود بالاخص در میان نوجوانان و کودکان به گونهای است که بر شاعران انقلابی نیز واجب شده در این زمینه بیشتر تمرکز کنند، چرا که فارغ از فرم سرود که بسیار والاست، مفاهیم و مضامین محتوایی در این سرودها نیز مهم است تا وظیفه و کارکرد اصلی آن که همان اتحاد و همدلی عقلانی و احساسی است، تحقق یابد.
ارسال به دوستان
فیلمی که دولت دوازدهم به آن مجوز اکران نداد!
«فرزند صبح» در قالب کتاب
محمدرضا شرفالدین، تهیهکننده سینما ضمن اشاره به آخرین وضعیت اکران فیلم «زنانی که با گرگها دویدهاند»، بیان کرد تجربیات خود از فیلم «فرزند صبح» را در کتابی گردآوری خواهد کرد. به گزارش «وطنامروز»، محمدرضا شرفالدین، تهیهکننده فیلم سینمایی «زنانی که با گرگها دویدهاند» به کارگردانی امیراطهر سهیلی که بعد از 5 سال بتازگی پروانه نمایش آن صادر شده است درباره این پروژه گفت: این فیلم مربوط به سالها قبل است و متأسفانه دوستان سازمان سینمایی در دولت گذشته، از نظر ترکیب شورای پروانه نمایش موافق صدور مجوز برای این فیلم نبودند. بنده از قبل هم نسبت به ترکیب شورای پروانه ساخت و نمایش در دولت گذشته معترض بودم و دیدیم که خروجی کارشان تبدیل به وضعیت امروز سینما شد و چه ضررهایی برای جامعه داشت. اگر در میان این آثار چند فیلم خوب هم تولید شد، غالبا محصول دغدغه نهادها و اشخاص بوده و نمیتوان آنها را محصول ساختار سیستماتیک ارشاد دانست. این تهیهکننده به خبرگزاری مهر گفت: فیلم «زنانی که با گرگها دویدهاند» یکی از آثاری است که مورد بیمهری دوستان سازمان سینمایی در دولت گذشته قرار داشت. این فیلم به حوادث بعد از عملیات مرصاد میپردازد و در واقع داستان یک زن را روایت میکند که از سازمان مجاهدین خلق بریده و دچار بیهویتی شده است. به نوعی بریدن از یک سازمان تروریستی برای او یک تولد دوباره محسوب میشود. شرفالدین در ادامه با اشاره به تغییر مدیران سینمایی گفت: خوشبختانه هم شخص محمد خزاعی و هم مدیرانی که تا به امروز منصوب کرده است، افراد کاربلد، موجه و معتقدی هستند و به جرأت میگویم که سالها بود سازمان سینمایی چنین ترکیب خوبی را به خود ندیده بود. سینماگران هم باید کمی صبر داشته باشند. من هم به برخی اتفاقات این روزها و تصمیمات انتقادهایی دارم. در برخی جمعهای خصوصی هم این انتقادها را مطرح کردهام. وی در پاسخ به این سوال که این اظهارات به دلیل دریافت پروانه نمایش است؟ بیان کرد: نه واقعا چنین نیست، موضعام به این دلیل نیست که بعد از سالها توانستم برای فیلمم پروانه نمایش بگیرم. حرفهای امروز من را با مواضع قبلیام مقایسه کنید تا ببینید متر و معیارهای من چیست. البته هنوز ما حرکت جدیای را در سازمان سینمایی شاهد نبودهایم و امید دارم با صبر و حوصله سینماگران وضعیت بهبود یابد. شرفالدین درباره برنامهریزی برای اکران «زنانی که با گرگها دویدهاند» هم گفت: از همین امروز رایزنیهای خود را آغاز کردهایم و برخی مسیرهایی را که از قبل آغاز کرده بودیم و به دلیل عدم صدور پروانه نمایش متوقف مانده بود هم مجدد دنبال خواهیم کرد تا ببینیم چه نتیجهای حاصل میشود. واقعیت این است که بیش از پخش سینمایی، روی عرضه فیلم در فضای مجازی و پلتفرمهای اینترنتی حساب کردهایم. فکر میکنم این فیلم با توجه به ویژگیهایی که دارد در اکران آنلاین میتواند موفقتر عمل کند. این البته به این معنا نیست که اکران سینمایی جزو اهداف ما نباشد؛ حتما اکران در سالنهای سینما هم در دستور کار ما قرار خواهد داشت. اساسا فیلمهایی را که از ابتدا با نگاه نمایش روی پرده عریض سینما تولید شدهاند، مخاطب باید روی پرده عریض تماشا کند تا جزئیات آن را درک کند. با این نگاه نمیتوانیم از اکران عمومی چشمپوشی کنیم.
این تهیهکننده درباره ظرفیتهای این فیلم برای برقراری ارتباط با مخاطب هم مطرح کرد: این فیلم برای نسل امروز است که سوالات عمیقی درباره جنگ و فعالیتهای تروریستی سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در ذهن دارد. این فیلم میتواند کمک کند تا این نسل بیشتر در جریان واقعیتهای این سازمان جهنمی قرار بگیرد. این تهیهکننده که فیلم پرحاشیه «فرزند صبح» به کارگردانی بهروز افخمی را هم در کارنامه خود دارد، ضمن تأکید بر اینکه پرونده حواشی این فیلم را برای خود بسته است، از تدوین خاطرات خود از این پروژه در قالب یک کتاب خبر داد و توضیح داد: تصمیم دارم اسناد، مدارک و خاطرات مرتبط با تولید این فیلم سینمایی را به صورت مکتوب گردآوری کنم، چراکه معتقدم این تجربهها به درد سینمای ایران میخورد. برخی از این تجارب اگر پیش از این مکتوب و ارائه میشد شاید خیلی از اشتباهات را دیگر تکرار نمیکردیم. یکی از دلایل موفقیتهای هالیوود همین ثبت تجارب است. در سینمای ایران این راه بسته است و بهصورت خیلی خصوصی این تجربیات منتقل میشود. تجربیات خود از این پروژه را در کتابی با عنوان «فرزند صبح و ما ادراک فرزند صبح» گردآوری خواهم کرد و معتقدم این کتاب، بسیار جذابتر از خود فیلم خواهد شد.
ارسال به دوستان
بازیگر«بیمار انگلیسی» جایزه سنسباستین را دریافت کرد
ژولیت بینوش فرانسوی و جایزه اسپانیایی
جایزه جشنواره سنسباستین ۲۰۲۲ به ژولیت بینوش، بازیگر فرانسوی اهدا میشود. به گزارش «وطنامروز»، ژولیت بینوش، بازیگر فرانسوی که در سینمای مستقل آمریکا هم چهره شناختهشدهای است و با بازی در فیلم «بیمار انگلیسی» به شهرت رسید، جایزه سنسباستین دونوستیا را دریافت میکند. بینوش که بازیگر مورد علاقه بسیاری از کارگردانهای بزرگ از کریستوف کیشلوفسکی گرفته تا کلر دنی و عباس کیارستمی بوده است، این جایزه را پیش از نمایش فیلم «دو طرف تیغ» ساخته کلر دنی که برنده خرس نقرهای بهترین کارگردانی در جشنواره فیلم برلین شد، دریافت میکند. تصویر این بازیگر که کارنامه پر و پیمان سینمایی دارد امسال روی پوستر هفتادمین دوره جشنواره فیلم سنسباستین هم جای خواهد داشت. جشنواره اسپانیایی سنسباستین با حضور بینوش رنگ و بویی فرانسوی خواهد داشت و مثل هر سال حضور قوی نمایندگان فروش فرانسوی و اکران تولیدات این صنعت در آن محسوس خواهد بود. ژولیت بینوش ۵۸ ساله جایزه اسکار را برای «بیمار انگلیسی» دریافت کرد و یک سزار برای «سه رنگ: آبی» کریستف کیشلوفسکی در کارنامه دارد. وی بازیگر فیلمهایی چون «عاشقان روی پل» ساخته لئوس کاراکس در سال ۱۹۹۱، «آسیب» لویی مال در سال ۱۹۹۲، «شکلات» لس هالستروم در سال ۲۰۰۰، «پنهان» میشل هانکه در سال ۲۰۰۵، «کپی برابر اصل» عباس کیارستمی در سال ۲۰۱۰، «ابرهای سیلس ماریا» اولیور آسایاس در سال ۲۰۱۴ و «زندگی رفیع» کلر دنی در سال ۲۰۱۸ بوده است. «بین دو جهان» ساخته امانوئل کریر با بازی ژولیت بینوش در سال ۲۰۲۱ برنده جایزه تماشاگران جشنواره سنسباستین برای بهترین فیلم اروپایی شد. سال پیش جشنواره سنسباستین جایزه دونوستیا را به جانی دپ اهدا کرده بود. جشنواره سنسباستین ۲۰۲۲ از ۱۶ تا ۲۴ سپتامبر (۲۵ شهریور تا ۲ مهر ۱۴۰۱) برگزار میشود.
ارسال به دوستان
برد پیت جایگزین کدام بازیگر شد؟
افشاگری کارگردانان پروژه «شهر گمشده»
کارگردانهای «شهر گمشده» فاش کردند قصد داشتند کیانو ریوز را در نقش کوتاهی در این فیلم داشته باشند.
به گزارش «وطنامروز»، «شهر گمشده» یکی از شگفتیهای سال ۲۰۲۲ است. نکات قابل توجهی در فیلم وجود دارد که بازی تاثیرگذار ساندرا بولاک و چنینگ تیتوم یا سکانسهای اکشن سرگرمکننده از جمله آنهاست. اما یک نکته برجسته این فیلم سکانسی است که برد پیت در آن حضور یافته که هر چند کوتاه اما بهیادماندنی است. با این حال، سازندگان «شهر گمشده» گفتهاند نقشی که برد پیت بر عهده گرفت، قرار بود توسط کیانو ریوز ایفا شود.
آدام نی و آرون نی، کارگردانهای این فیلم در مصاحبهای بتازگی فاش کردهاند که انتخاب اول آنها برد پیت بود اما چون تصور نمیکردند او بپذیرد تقریبا با کیانو ریوز به توافق رسیده بودند ولی او در آن زمان مشغول کار در «جان ویک ۴» بود و پیت هم تازه همکاری با بولاک در «قطار سریعالسیر» را به پایان رسانده بود، با این حال پذیرفت به این فیلم بپیوندد. آنها تاکید کردند که ساندرا بولاک به عنوان تهیهکننده موافقت پیت را برای بازی افتخاری در این فیلم گرفت.
این ۲ کارگردان یادآوری کردند انتخاب کیانو ریوز هم به این دلیل بود که میخواستند یک بار دیگر همکاری بولاک و ریوز پس از فیلم «سرعت» رقم بخورد.
برد پیت در سالهای اخیر بیشتر بر تهیهکنندگی متمرکز شده و تهیهکننده فیلمهایی چون «قلب عادی»، «سلما»، «کمبود بزرگ»، «ماشین جنگی» و «پسر زیبا» و سریال «راهآهن زیرزمینی» بوده است. «شهر گمشده» از ۲۵ مارس راهی سینماها شده بود و حالا به صورت آنلاین در پارامونت پلاس در دسترس قرار میگیرد.
این فیلم که با بودجه ۶۸ میلیون دلاری ساخته شده بود، در نهایت ۱۶۳ میلیون دلار در گیشه فروش کرد.
ارسال به دوستان
کتابهای جدید به نمایشگاه کتاب رسید
۳ کتاب تفسیر از رهبر انقلاب
۳ عنوان از 12 عنوان کتاب تفسیری رهبر حکیم انقلاب اسلامی از سوی انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدظلهالعالی منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، تفسیر سوره جمعه، تفسیر سوره حشر و تفسیر سوره حمد، ۳ عنوان از 12 عنوان کتب تفسیری رهبری است که از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد و به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رسید.
کتاب تفسیر سوره جمعه، متن ویراسته جلسات تفسیر این سوره است که در دوران مسؤولیت ریاست جمهوری آیتاللهالعظمی خامنهای در جمع پاسداران و اعضای دفتر ریاستجمهوری در ۸ نوبت از اواخر سال ۱۳۶۱ تا اردیبهشت ۱۳۶۲ صورت گرفته است. جلسات تفسیر سوره حشر نیز در دوران ریاستجمهوری معظمله در ۱۰ جلسه از هجدهم تیرماه تا بیستوسوم مهر ۱۳۶۲ برگزار شده و کتاب حاضر، متن ویراسته جلسات مذکور است. جلسات تفسیر سوره حمد، در دوران رهبری معظمله با حضور دانشجویان از پانزدهم اسفند ۱۳۶۹ تا هجدهم اردیبهشت ۱۳۷۰ در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شده و این کتاب، برآیند جلسات مذکور است که به همت انتشارات انقلاب اسلامی به زیور طبع آراسته شده است.
لازم به ذکر است، پیش از این ۴ کتاب تفسیر رهبری شامل تفاسیر سورههای مجادله، تغابن، ممتحنه و برائت از سوی این انتشارات روانه بازار نشر شده بود و در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز این ۴ عنوان با طرح جلد و صفحهآرایی جدید در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. غرفه انتشارات انقلاب اسلامی در شبستان اصلی مصلا، راهرو شماره ۶ واقع شده و مخاطبان تا ۳۱ اردیبهشتماه میتوانند برای تهیه کتب انتشارات مراجعه کنند.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» از بیستویکم اردیبهشت شروع شده است و تا سیویکم اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲ بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
انتصاب مدیر جدید مرکز بینالملل سوره
حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری طی حکمی الهه طاهایی را به عنوان مدیر جدید مرکز بینالملل سوره منصوب کرد.
در متن این حکم خطاب به الهه طاهایی آمده است: «با عنایت به تجربه موثر و تسلط حرفهای شما در پخش و توزیع بینالملل، شما به سمت مدیر مرکز بینالملل سوره منصوب میشوید».
همچنین حمیدرضا جعفریان از زحمات و فعالیتهای پرثمر مریم نقیبی، مدیر پیشین مرکز بینالملل سوره تقدیر و تشکر کرد.
***
«طعم چای» ژاپنی در خانه هنرمندان
پانصدویکمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم سینمایی «طعم چای» ساخته «کاتسوهیتوای شی» محصول سال ۲۰۰۴ میلادی از سینمای معاصر ژاپن اختصاص دارد.
این برنامه از ساعت ۱۷ روز دوشنبه (۲۶ اردیبهشت) در سالن جلیل شهناز میزبان اعضای سینماتک است. حسین عیدیزاده، منتقد و کارشناس سینما میهمان ویژه سینماتک پانصدویکم خانه هنرمندان ایران است که به تحلیل و نقد فیلم «طعم چای» خواهد پرداخت.
***
انتشار نخستین تصاویر «آزادی مشروط»
همزمان با نخستین روزهای تصویربرداری «آزادی مشروط» نخستین تصاویر از این سریال بتازگی منتشر شده است. از سویی در روزهای ابتدایی تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «آزادی مشروط» به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی، لیست کامل بازیگران این سریال هم منتشر شد. نگارش فیلمنامه سریال «آزادی مشروط» توسط کریم خودسیانی و شهاب عباسی بر اساس طرحی از مسعود دهنمکی انجام شده است.
سریال ۳۰ قسمتی «آزادی مشروط» با محوریت طنز درباره فعالیت گروههای جهادی، کادر درمان و پرستاران در ایام کرونا و مصائب و شیرینیهای این دوران به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی در مرکز سیمافیلم ساخته میشود.
***
«از زمین خاکی»ویژه ناشنوایان
مجموعهمستند «از زمین خاکی» تولید شبکه مستند است که در ۵۲ قسمت روی آنتن میرود. این مستند به مناطق محروم کشور بویژه نقاط صعبالعبور رفته و ظرفیتهای اقتصادیای را در آن مناطق شکل گرفته است نمایش میدهد. «از زمین خاکی» روایت تصویری از سفرهایی است به مناطق محروم کشور؛ نقاطی که در ظاهر از پتانسیل اقتصادی زیادی برخوردار نیستند اما با این حال، با استفاده از ظرفیتهایی که در خود منطقه وجود داشته است، مردم آنجا دست به تولید زده و فعالیتهای اقتصادی اثربخشی را آغاز کردهاند. در حقیقت، خط اصلی فیلم، پرداختن به کارآفرینانی است که برخلاف تمام محدودیتها و با دست خالی دست به فعالیت اقتصادی زدند. هدف از ساخت این مجموعهمستند، معرفی افراد موفق در ایجاد و راهاندازی چرخه خرد و زودبازده اقتصادی است. تصویر افرادی که با کوچکترین امکانات این چرخه را راهاندازی کرده و باعث اشتغالزایی برای دیگران هم شدهاند.
پس از استقبال مخاطبان از «از زمین خاکی» حالا نسخه ویژه ناشنوایان این مجموعهمستند آماده شده و از ۲۴ اردیبهشت روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸ روی آنتن میرود. این مجموعه در سایت شبکه مستند به آدرسdoctv.ir هم در دسترس خواهد بود.
***
نمایش عکسهای نادر طالبزاده
نمایشگاه «صبح سرخ فرداها» به همت سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران و خبرگزاری فارس توسط این موسسه از دیروز شنبه ۲۴ اردیبهشتماه ساعت ۱۷ در گالری پردیس ملت در معرض دید علاقهمندان به نمایش گذاشته شد.
نمایشگاه «صبح سرخ فرداها» مجموعهای با ۳۰ اثر از عکسهای زندهیاد نادر طالبزاده است که توسط هنرمندان عکاسی چون: حامد ملکپور، حامد جعفرنژاد، حمید توکلی، زهیر صیدانلو، سجاد طلوعی، سعید کریمینژاد، سهیل صحرانورد، لیلا قدرتاللهیفرد، محمدحسین ولایتی، محمدمهدی دورانی، مهدی مریزاد، مجید حقدوست، مقداد مدیدی، مهدی بلوریان، میثم مهآبادی، امید وهابزاده، سیدمحمدسعید سجادی، علی شایگانفرد و محسن عطائی به ثبت رسیده است.
این نمایشگاه که از شنبه ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ (ساعت ۱۷ الی ۲۰) در گالری اصلی پردیس ملت افتتاح شد تا ۲۸ اردیبهشتماه ادامه دارد و از ۲۸ اردیبهشت تا ۲۰ خردادماه نیز در فضای عمومی این سینما در معرض دید علاقهمندان و مخاطبان قرار میگیرد. علاقهمندان میتوانند برای بازدید از نمایشگاه همه روزه از ساعت ۱۱ الی ۱۹ به گالری پردیس ملت به نشانی خیابان ولیعصر(عج)، ابتدای بزرگراه هاشمیرفسنجانی (نیایش)، روبهروی بزرگراه کردستان، طبقه منفی ۲ مراجعه کنند.
***
زندگی مادران شهدا سوژه «رخ مادر»
پوستر مجموعهمستند «رخ مادر» به تهیهکنندگی امیرحسین اکاتی که به زندگی مادران شهدا میپردازد، رونمایی شد. مجموعهمستند «رخ مادر» به نویسندگی و تهیهکنندگی امیرحسین اکاتی پس از پشت سر گذاشتن مراحل فنی آماده نمایش شد.
همچنین همزمان با نزدیک شدن به پخش «رخ مادر» که به مدت ۵ ماه تولید شده است، از پوستر این مجموعهمستند با طراحی محمد اسفندیاری رونمایی شد. محمدامین قزاق، علی ترابی، سیدمحمدحسین ضرابی و محمد مجیدپور ۴ کارگردانی هستند که ساخت این مجموعهمستند ۶ قسمتی را بر عهده داشتند. «رخ مادر» که به زندگی مادران شهدا میپردازد، در ۵ نقطه ایران از جمله استانهای مازندران، گیلان، تهران، کرمان و قزوین فیلمبرداری شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|