|
قیمت تضمینی شیر خام در دامداری کیلویی ۱۲ هزار تومان تعیین شد
وزیر جهاد کشاورزی قیمت تضمینی شیر خام در دامداریها را کیلویی ۱۲ هزار تومان اعلام کرد. سیدجواد ساداتینژاد در بخشنامهای به وزارتخانههای جهاد کشاورزی و اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، قیمت تضمینی خرید شیر خام در دامداری را ابلاغ کرد. بر این اساس هر کیلوگرم شیر خام 3.2 درصد چربی و ۳ درصد پروتئین، در دامداری از دامداران ۱۲ هزار تومان خریداری میشود؛ ضمنا به ازای هر یک درصد افزایش یا کاهش درصد چربی، ۱۵۰ تومان به این مبلغ (۱۲ هزار تومان) اضافه یا کسر میشود.
ارسال به دوستان
تأکید رئیسجمهور بر بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و تعمیق داخلیسازی در صنعت نفت
نفت شتابدهنده دانشبنیانها
گروه اقتصادی: رئیسجمهور دیروز در بازدید از بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه در سالهای اخیر در صنعت نفت کشور اقدامات خوبی در راستای ارتقای فعالیتهای فناوریپایه و علمپایه دنبال شده است، گفت: شرکتهای فعال در عرصه صنعت نفت اقداماتی را در این راستا آغاز کردهاند که باید این روند سرعت بیشتری بگیرد.
به گزارش «وطنامروز»، نمایشگاه نفت امسال که مطابق دورههای پیش از شیوع ویروس کرونا برگزار شد، صبح روز جمعه با حضور وزیر نفت و مدیران ارشد صنعت نفت و رئیس و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران گشایش یافت و دیروز به پایان رسید. گفتنی است نمایشگاه امسال با رونق دوباره صنعت نفت شاهد حضور ۴۴ شرکت خارجی از ۱۱ کشور جهان بود.
این نمایشگاه میزبان ۱۲۰۰ شرکت داخلی و ۴۴ شرکت خارجی یا نمایندگی شرکتهای خارجی بود. شرکتهای حاضر در این دوره از نمایشگاه افزون بر شرکتهای ایرانی، ملیتهایی از ۱۱ کشور جهان شامل ایتالیا، اسپانیا، امارات، کرهجنوبی، سوییس، آلمان، اوکراین، آفریقایجنوبی و بلژیک بودند. همچنین نمایندگان بلندپایهای از شرکتهای خارجی از این نمایشگاه بازدید کردند.
از مجموع ۴۴ شرکت خارجی حاضر در نمایشگاه بیستوششم نفت، ۱۳ شرکت خارجی، ۱۲ شرکت نمایندگی خارجی و ۱۹ شرکت داخلی ارزی- ریالی بودند.
رئیسجمهور در بازدید سرزده خود در روز آخر نمایشگاه نفت با تاکید بر ضرورت ضمیمه شدن دانایی به توانایی، افزود: اگر داناییها و دانش ضمیمه توانمندیها شود، میتوان کار قابل ارائه در بازارهای داخل و خارج ارائه کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی با بیان اینکه نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران از رویدادهای مهم صنعتی در کشور است، خاطرنشان کرد: از همه دستاندرکاران، وزیر نفت و شرکتهایی که فعالانه در این نمایشگاه حضور یافته و محصولاتشان را عرضه کردند، قدردانی میکنم و امیدوارم در آینده شاهد توسعه کمی و کیفی بیشتری در این صنعت باشیم.
رئیسجمهور درباره ارزیابی خود از سطح کیفی و کمی این نمایشگاه گفت: گزارشهایی که به بنده رسیده و گفتوگوهایی که در جریان این بازدید با مسؤولان غرفهها داشتم، حاکی از آن است که پیشرفت خوبی بویژه در عرصه کیفی رخ داده است و این موضوع، آینده بسیار روشنی را نوید میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای مهم صادرکننده نفت، گاز و محصولات پتروشیمی در جهان است، تصریح کرد: متخصصان کشورمان در این حوزه حرفهای زیادی برای گفتن دارند. اینکه ۷۰ درصد تجهیزات صنایع نفت، پتروشیمی و گاز مورد نیاز را متخصصان و شرکتهای ایرانی در داخل کشور تولید میکنند، بسیار مایه خوشحالی و امیدوارکننده است اما نباید به این نقطه اکتفا شود.
رئیسجمهور گفت: در کنار توسعه کیفی، توسعه کمی صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی میتواند از سویی به ایجاد اشتغال بویژه در عرصه فعالیتهای دانشبنیان کمک کند و از سوی دیگر ظرفیتهای صادراتی کشور را ارتقا دهد. متوقف شدن در وضعیت فعلی و غفلت از توسعههای کمی و کیفی خطاست.
* حمایت از داخلیسازی نفتکشها
از دیگر بازدیدکنندگان رو گذشته نمایشگاه نفت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود که حضور او به واسطه وجود شرکتهای متعدد زیرمجموعه صندوقهای بازنشستگی دارای اهمیت است. حجتالله عبدالملکی گفت: اتفاق خوبی در این ماهها رقم خورده که تلاش برای داخلیسازی خود نفتکش است. با بهرهگیری از ظرفیت بانکها و بخشی از سود شرکت ملی نفتکش قرار است به سمت داخلیسازی حرکت کنیم.
وی دیروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه نفت اظهار داشت: طبق گزارشهای اعلام شده، شرکت ملی نفتکش ایران جزو ۳ ناوگان دنیاست که در جهت داخلیسازی نفتکش طبق گزارشهای مدیرعامل مذاکراتی با سایر شرکتها شده است.
وی افزود: به طور قطع از این داخلیسازی حمایت خواهیم کرد. وزیر کار به شرایط سخت کارگران در حوزه نفت و انرژی اشاره کرد و گفت: مساله کارگری در شرایط سخت در شورای عالی کار مدنظر است، ضمن اینکه وزرا در وزارتخانههای خود به وضعیت کارگران رسیدگی میکنند.
وی ابراز داشت: بخش زیادی از جامعه ما را کارگران تشکیل میدهند که درباره تعیین دستمزد و وضعیت آنها در شورای عالی کار، نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی حضور دارند و با نگاه سهجانبهگرایی توافقها شکل میگیرد که دولت نیز از این تصمیمها پشتیبانی میکند.
عبدالملکی با بیان اینکه در دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی تمرکز بر تحول الگوی مدیریت با نگاه جهادی و استقرار مدیران انقلابی است، گفت: ۵۲۰ مورد انتصاب در وزارت کار انجام شده که ۳۰۰ نفر در حوزه اداری بوده است.
وی ادامه داد: این تغییر رویکرد دستاوردهای خوبی داشته است که منجر به رکورد در تولید و سودآوری برای شرکتهای زیرمجموعههای صندوقهای پنجگانه وزارت کار شده است.
وزیر کار با اشاره به افزایش ۲ برابری حمل نفت خام در دولت سیزدهم گفت: شرکت ملی نفتکش که یکی از شرکتهای زیرمجموعه صندوقهاست، دستاوردهای خوبی داشته است، برای حمل نفت هیچ مشکلی ندارد و ظرفیت حمل افزایش یافته است.
وی بیان کرد: یکی از اتفاقهای خوب در شرکتهای تابعه وزارت تعاون، گرایش به رویکرد دانشبنیان و تولید داخل است. یکی از شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه در حوزه پالایشگاهی موفق به داخلیسازی هزار و ۵۰۰ قطعه شده است و سایر شرکتها برای برطرفکردن نیازهای فناورانه با شرکتهای دانشبنیان وارد مذاکره شدهاند.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: آخر امسال گزارشی از فعالیت و عملکرد شرکتهای دانشبنیان زیرمجموعه این وزارتخانه به رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه خواهیم داد که رضایت ایشان را جلب میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
روبل روسیه در بالاترین سطح 5 سال گذشته در برابر یورو
ارزش روبل روسیه در برابر یورو در معاملات دیروز به بالاترین میزان در 5 سال گذشته رسید. آنطور که رویترز گزارش کرده است، در معاملات دیروز بازار ارز، ارزش روبل روسیه به بالاترین میزان 5 سال گذشته رسید. اعمال محدودیت در معاملات ارزی باعث شده تا ارزش روبل روسیه در برابر یورو به 64 روبل افزایش یابد. به دلیل سیاستهای دولت روسیه در حمایت از ارز ملی این کشور، شاهد آن هستیم که روبل طی سال جاری بهترین عملکرد را در بین ارزهای جهان داشته است. روبل در معاملات دیروز در برابر دلار هم 0.9 درصد بالا رفت و به 63.96 روبل به ازای هر دلار آمریکا رسید که تقریبا نزدیک به بالاترین سطح خود از فوریه 2020 تاکنون محسوب میشود. مناقشات منطقهای بین روسیه و غرب و نگرانیها نسبت به بستههای تحریمی جدید اتحادیه اروپایی علیه روسیه به بهانه درگیری نظامی با اوکراین از جمله موضوعاتی است که هماکنون بازار روی آنها متمرکز است اما اثرات منفی با اجرای سیاست الزام عرضه ارز از سوی شرکتهای صادراتی روسیه به بازار داخلی این کشور در کنار دیگر محدودیتها خنثی شده است.
***
ساخت کریدور جدید بین ایران و ارمنستان
وزیر امور زیرساختهای ارمنستان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ارمنستان علاقهمند به احداث کریدور شمال- جنوب میان ۲ کشور ایران و ارمنستان است، گفت: ارتباط ایران و ارمنستان در بخش حملونقل نهتنها ارتباط بین ۲ کشور را فراهم میکند بلکه در توسعه حملونقل بینالملل مؤثر است. نل سانوسیان تاکید کرد: دولت ارمنستان ساخت این کریدور از خاک خود را جزو اولویت خود میداند و فعالیتهای مقدماتی آن را به سرعت انجام میدهد. وی با بیان اینکه ارمنستان خوشحال میشود که شرکتهای ایرانی هم در احداث این کریدور مشارکت کنند، افزود: من به عنوان مسؤول ساخت جادههای ارمنستان از رانندگان و کامیوندارانی که در مسیر فعلی تردد میکنند عذر میخواهم. وزیر امور زیرساختهای ارمنستان با بیان 2 خبر مثبت پیرامون ترانزیت بین ایران و ارمنستان گفت: برخلاف وجود مشکلات در این مسیر، حمل بار جادهای نهتنها کاهش نداشته، بلکه رشد هم داشته است و در حال حاضر در مسیر جاده تاتو که به عنوان جایگزین آزادراه گوریس به قاپان در نظر گرفته شده مشکلاتی در زیرساخت وجود دارد که در حال برطرف کردن این مشکلات هستیم. سانوسیان با اشاره به مذاکرات ارمنستان با طرف ایرانی در حوزه خدمات مهندسی گفت: دیروز از نمایشگاه نفت و گاز تهران بازدید کردم و از نزدیک در جریان تجهیزات فنی و مهندسی تولید شرکتهای ایرانی قرار گرفتم و از پیشرفتهای شرکتهای ایرانی در حوزه مهندسی آگاه شدم. وی در تشریح توانایی شرکتهای ایرانی در زمینه احداث جاده گفت: فردا(امروز) نیز از آزادراه تهران- شمال و پیشرفتهای فنی و مهندسی ایران در حوزه راهسازی بازدید میکنم. وزیر امور زیرساختهای ارمنستان گفت: ایران و ارمنستان ۲ کشوری هستند که نقطه مقابل ترانزیت دنیاست و امکان ترانزیت کالا از خلیجفارس به ارمنستان و از آنجا به دریای سیاه و اروپا فراهم است.
***
47 درصد واحدهای صنفی کارتخوان و 18 درصد صندوق مکانیزه دارند
کارشناس مالیاتی گفت: از 3 میلیون واحد صنفی در کشور 18.6 درصد مجهز به صندوق مکانیزه فروش و 47.5 درصد مجهز به دستگاه کارتخوان هستند. میزگرد واکاوی مالیات بر عایدی سرمایه دیروز در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد. در این میزگرد خانم مهاجری، کارشناس اقتصاد با ارائه پژوهشی گفت: تعداد واحدهای صنفی در کشور 3 میلیون و 50 هزار واحد است که از این تعداد 1.4 میلیون واحد مجهز به کارتخوان هستند که 47.5 درصد از واحدها را تشکیل میدهند و حدود 586 هزار و 162 واحد صنفی یعنی 18.6 درصد هم دارای صندوق مکانیزه فروش هستند. وی گفت: این آمار بر اساس گزارش دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور ارائه شده است. کارشناس اقتصاد با اشاره به اینکه افزایش نرخ تورم در کشور ما به صورت مداوم وجود دارد، گفت: برخی فعالان اقتصادی با خرید دارایی میخواهند هزینه تورم را پوشش دهند، عدهای از کشورها بر داراییهای بلندمدت، مالیات بر عایدی سرمایه وضع نمیکنند یا اینکه نرخ آن را برای بلندمدت بسیار کاهش میدهند اما در همان کشورها گفته میشود اگر دارایی در کمتر از یک سال به فروش رسید باید مالیات بالایی از آن گرفت اما بیش از یک سال نرخ مالیات بشدت کاهش پیدا میکند و حداکثر 20 درصد میشود. وی در ادامه هم گفت: کشورهای همسایه پاکستان و ترکیه که هر دو دارای تورم دورقمی بودند اما داشتن عایدی بر سرمایه که در درازمدت نگهداری میشود را بعد از 5 سال معاف از مالیات میکنند و برخی کشورهای همسایه هم مالیات بر عایدی سرمایه ندارند و آنهایی هم که دارند بخشی از هزینههای تعمیر و نگهداری دارایی را به عنوان هزینه آن دارایی قبول و معاف از مالیات میکنند.
ارسال به دوستان
پمپاژ گسترده کالاهای اساسی در خرده و عمدهفروشیها
آرامش بازار با عرضه گسترده کالا
قیمت هر کیلو مرغ به 37 هزار تومان رسید
معاون وزیر جهاد کشاورزی برنامههای این وزارتخانه را برای حمایت از واحدهای تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک تشریح کرد و گفت: محاسبه قیمت ۴ کالای اساسی بر اساس نرخ آزاد نهادههای دامی بوده است. محمد قربانی درباره نحوه حمایت دولت از واحدهای تولیدی و تأمین نقدینگی این واحدها بعد از آزادسازی قیمتها گفت: دولت و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از واحدهای تولیدی ۲ شیوه را در دستور کار قرار دادند که شیوه اول حمایت و تأمین نقدینگی این واحدهاست و شیوه دوم حمایت در زمینه خرید و جمعآوری مازاد احتمالی محصولات تولیدی از جمله شیر، مرغ و تخممرغ است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در شیوه اول ۲ خط اعتباری تعریف شده است، اظهار داشت: خط اعتباری اول یک خط اعتباری بزرگ است که برای واردکنندگان نهادههای دامی، صنایع لبنی و کارخانجات تصفیه روغن تعریف شده است. وی درباره سقف اعتبارات قابل دریافت در این خط اعتباری افزود: به میزانی که این واحدها نیاز داشته باشند، برای آنها تأمین اعتبار انجام میشود. ضمن اینکه فهرست آنها به 8 بانک تأمینکننده این اعتبارات ارسال شده است. قربانی گفت: این اعتبارات با نرخ ۱۸ درصد محاسبه میشود. معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره خط اعتباری دوم نیز توضیح داد: این خط اعتباری برای واحدهای تولیدی خرد و متوسط در نظر گرفته شده و واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، روستایی، عشایر و واحدهای تولیدی طیور را تحت پوشش قرار میدهد و مکانیزم آن به این شکل است که واحدهای کوچک اعم از واحدهای خرد عشایریها و روستاییها تسهیلات را به صورت یارانه و با نرخ کمتر از ۱۸ درصد دریافت میکنند. وی با بیان اینکه سقف این تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان است، ادامه داد: واحدهای تولیدی بزرگتر این تسهیلات را با نرخ ۱۸ درصد دریافت میکنند. قربانی با تأکید بر اینکه تداوم و پایداری تولید برای وزارت جهاد کشاورزی بسیار مهم است، تصریح کرد: در این راستا سیاستی اتخاذ شده که اگر مازاد احتمالی در محصولات تولید شده ایجاد شود، شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان مرکزی تعاون روستایی این محصولات مازاد را جمعآوری خواهد کرد. وی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ و تخممرغ مازاد را جمعآوری میکند و از این محصولات هم به عنوان ذخایر استراتژیک و هم برای صادرات استفاده خواهد کرد. همچنین سازمان مرکزی تعاون روستایی شیر مازاد تولیدکنندگان را خریداری و تبدیل به شیرخشک و ذخیرهسازی میکند.
* کالاهای اساسی در بازار به وفور وجود دارد
رئیس اتحادیه سوپرمارکتداران تهران با بیان اینکه از نظر موجودی کالاهای اساسی هیچ مشکلی در بازار نداریم و به وفور وجود دارد، گفت: از روز شنبه نیز روغن با قیمتهای جدید در حال توزیع است. داوود فکوری اظهار کرد: از نظر موجودی لبنیات، مرغ، تخممرغ، شکر و برنج ایرانی، هندی، پاکستانی و تایلندی هیچ مشکلی در بازار نداریم و به وفور وجود دارد. رئیس اتحادیه سوپرمارکتداران تهران افزود: روغن هم تولید شده و در حال پخش از سوی شرکتهای توزیع با قیمتهای جدید است. وی ادامه داد: روغن مایع آفتابگردان ۸۱۰ گرمی پخت و پز ۶۳ هزار تومان و قیمت مصرفکننده روغن مایع ۸۱۰ گرمی سرخ کردنی ۶۲ هزار تومان است. فکوری با اشاره به افزایش نظارتها گفت: نظارتها بشدت تشدید شده است اما اگر مردم با تخلفی مواجه شدند با شماره ۱۲۴ تماس بگیرند.
* قیمت گوشت مرغ به ۳۷ هزار تومان رسید
هر کیلوگرم گوشت مرغ به شکل عمده دیروز در میدان بهمن تهران با ادامه روند کاهشی، ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان به فروش رسید که در خردهفروشیها هم کمتر از ۴۵ هزار تومان به فروش میرسد. در پی کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار طی روزهای اخیر، اخباری مبنی بر کاهش تقاضا منتشر شده است، در حالی که به گفته «حبیب اسداللهنژاد» مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی در راستای اجرای این طرح فرآیند افزایش ارسال گوشت مرغ زنده و گرم از استانهای شمالی به استان تهران از همان ابتدا طبق روال گذشته انجام شده تا بازار دچار تنش نشود، بررسی بازار کالاهای اساسی نشان میدهد قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ دیروز به حدود ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان رسید به طوری که نهتنها در بازار کمبودی نداریم، بلکه وفور کالا باعث تعدیل قیمتها نیز شده است. طبق آمارهای جدید وزارت جهاد کشاورزی، روزانه 7 هزار و ۶۰۰ تن گوشت مرغ، هزار و ۵۰۰ تن مرغ منجمد، ۳ هزار تن روغن، ۳۰ تن شیر خام، ۳ هزار تن تخممرغ، ۳۱۰ تن گوشت قرمز و ۶۰ تن شکر در سراسر کشور توزیع میشود. نیاز استان تهران روزانه بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تن گوشت مرغ است که در پیک مصرف به نزدیک ۲ هزار تن هم میرسد. تخممرغ و روغن خوراکی نیز در میادین میوهوترهبار و فروشگاههای زنجیرهای به اندازه کافی موجود است اما بررسیها نشان میدهد در سطح شهر و خردهفروشیها روغن و تخممرغ بخوبی توزیع نشده که این مشکل در توزیع بود که در حال رفع است. برخی خردهفروشیها به دلیل اجبار شرکتهای روغن برای خرید روغن در کنار محصولات دیگر همچون تن ماهی و رب گوجهفرنگی از خرید امتناع میکنند. بر اساس نرخنامه جدید ستاد تنظیم بازار، نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ در عمدهفروشی ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان و برای مصرفکنندگان ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده بود که هماکنون قیمت مرغ در محدود ۴۵ هزار تومان و کمتر به دست مصرفکننده میرسد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|