|
سیدفراز فاطمی سرپرست تیم امید شد
مهاجم پیشین تیمهای فوتبال پرسپولیس و استقلال به عنوان سرپرست تیم امید انتخاب شد. بعد از جدایی محمد محمدی، سرپرست تیم امید، فدراسیون فوتبال سیدفراز فاطمی را به عنوان سرپرست جدید این تیم انتخاب کرد. فاطمی در مقطعی به عنوان سرپرست تیم جوانان فعالیت میکرد. هدایت تیم زیر 23 سال ایران به عهده مهدی مهدویکیاست و وی این تیم را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا آماده میکند.
ارسال به دوستان
بررسی سود و زیان ماندن و رفتن یحیی گلمحمدی از پرسپولیس
مشکل جای دیگری است
علی وحیدزاده: نوشتن از آینده پرسپولیس مثل قدم زدن در میدان مین است. شهامت میخواهد حمایت از این کادری که چوبخطهای اشتباهات پر شده است. پس مجبوری همرنگ جماعت شوی. خواهناخواه شبیه آن پیشکسوت از یاد رفته دهه 60 شوی که این روزها اینستاگرام را دالان طلایی یافته برای سرک کشیدن به دوره اوجش، روزهایی که دیده میشد، مهم بود و فالوئر در عالم واقعی داشت. درباره یحیی و آیندهاش، دل شیر افشین قطبی را میخواهد از ماندن بگویی. با یک نگاه به آینه عقب تاریخ اما میشود فهمید در چنین وضعیتی، ماندن یک گزینه خوب امتحان پس داده داخلی چه مزایایی دارد و شرط موفقیتش چیست و مهمتر از همه چه ریسکهایی را یک مدیر باید به جان بخرد.
پین مددرسان شد
استقلال فصل قبل، بعد از شکست در داربی برگشت وضعیتی مشابه امروز پرسپولیس داشت. اختلاف بسیار شد و هواداران این تیم کم و بیش گفتند مجیدی چاره تیم ما نیست. اما 8 سال دوری آنها از جام، تغییرات متوالی و از این پله به آن پله پریدن و از این ستون به آن ستون جهیدن، همه آبیها را خسته کرده بود. مربی خوب خارجی آمد مثل شفر و استرا. مربی موفق ایرانی آمد همسان منصوریان و فکری اما انتهای همه شبیه هم بود. حتی فرهاد مجیدی هم در این چرخه چندباری از نصفه راه آمد و بعدش رفت. حتی بعد از حذف برابر الهلال هم کسی سراغ تغییر کادر فنی نرفت. تردید نکنید اگر همان کادر مدیریتی سابق بر مسند کار میماند و خبری از بودجه خوبی که آجرلو با خودش آورد نبود، مجیدی همان مسیر سابق را طی میکرد. چون دستانش بسته بود. ماندن مجیدی به تنهایی کفاف کار را نمیکرد. فرهاد بدون هیچ سابقهای در سرمربیگری، در گام نخست سراغ یک مربی کارکشته ایتالیایی رفت که بدون شک، اصول و ایده بخش اعظمی از فوتبال تدافعی آبیها در لیگ بیستویکم وامدار افکار پین است.
* نقش مجیدی و حمایت آجرلو
ایده و طرح اما کافی نیست. یک سرمربی جوان باشهامت از جنس ایرانی هم لازم بود که در رأس کار بنشیند. سوای این دو، این مصطفی آجرلو بود که طبق اسناد منتشر شده و رسمی سایت کدال، بیش از160 میلیارد تومان هزینه خالص کرد. با از دست دادن قائدی، شیخ و بازیکنانی مثل اسماعیلی و ریگی، خیلیها تصور میکردند دست استقلال در 50 متر جلو خالی میشود ولی استقلال خوب خرید کرد. حتی پس از جدایی ۲ سربازش، نگذاشت کار به اما و اگر بکشد و بلافاصله یک مدافع برزیلی گرانقیمت آن هم برای مدت تنها چند ماه جذب شد.
* نگاهی به سبد حمایتی یحیی
اینها چیزهایی بود که یحیی در لیگ بیستویکم کنار خود نداشت و بعد از دست دادن 3 بازیکن شاخص در ۳ منطقه، خریدهایی تنها از روی هیجان انجام شد. یحیی حتی به آنهایی که خودش آورده بود مطلقا اعتمادی نداشت. از اسدی و ابراهیمی گرفته تا آن 2 تاجیک عجیب و غریب! گلمحمدی از میانه لیگ نوزدهم آمد. کار نیمهکاره کالدرون را با جام تمام کرد. تیمش را در لیگ بیستم شخصا بست و با وجود از دست دادن چند ستاره مثل علیپور، بیرو، شجاع و بشار در آن لیگ هم تیمش را قهرمان کرد. با مجموعه تحت هدایتش نایبقهرمان آسیا هم شد. پس هیچ کس نمیتواند بگوید یحیی کارش را بلد نیست. نه آن نایبقهرمانی آسیا اتفاقی بود و نه آن ۲ قهرمانی متوالی در لیگ برتر.
* چرا در لیگ بیستویکم ورق برگشت؟
پاسخ یک کلمه است؛ استقلال. تیمی که بهتر و عالی کار کرد و احتمالا بهترین نتیجه همه ادوار تاریخش را در لیگ از حیث آمار و امتیاز خواهد گرفت. نمیشود یک تیم ستارههای ملیپوش خود را طی 2 فصل متوالی یک به یک از دست بدهد و انتظار داشت خریدهای بعدی عینا به همان خوبی باشند. این کار شدنی نیست و اگر پرسپولیس به هر دلیلی قهرمان این لیگ میشد تنها به واسطه ضعف رقبا بود و بس ولی استقلال ضعیف نبود و قهرمان هم شد. یحیی به واسطه اشتباهات غلط نیمکت تیمش را از داشتن بازیکنان ممتاز ذخیره تهی کرد. یک تیم ثابت خوب داشت که اگر به هر دلیلی بازیکنی در آن محروم و مصدوم میشد یا افت میکرد هرگز جانشین خوبی برایش وجود نداشت. مقصر کیست؟ یک قسمت باشگاه که برخلاف رقیب نتوانست بودجه لازم را با وجود پروندههای متعدد خارجی فراهم سازد و سوی دیگر خود یحیی که خریدهای اشتباهی کرد.
* یحیی برود اما بعدش چه؟
این نوشته به هیچ وجه قصد تطهیر گلمحمدی و کادرش را ندارد. آنها روی هم رفته رقم بالای 29 میلیاردی دریافت کردند و طبیعتا باید به همان اندازه پاسخگو باشند. یحیی اشتباهات فراوانی را در طول لیگ مرتکب شد. در یک کلمه اگر بخواهیم به بزرگترین آن اشاره کنیم، رویه اشتباهش در مواجهه با معضلات بود. برانکو در یک جمله موفقیتش را در فضای پرالتهاب پرسپولیس و حواشی بیپایانش یک چیز میدانست؛ باید در این تیم مربی «آتشنشان» باشد ولی یحیی درست بر خلاف برانکو در حساسترین برهههای فصل به بهانههای مختلف مالی و لجستیکی عینا حکم «آتشفشان» را بازی کرد؛ غرولندهای زیاد، نالههای تکراری و بدتر از همه استعفاهای نمادین. خب باد کاشتی، حالا توفان درو کن.
هوادار پرسپولیس ۵ سال متوالی فقط جام دید و موفقیت. او با هوادار فصل قبل استقلال از لحاظ آزمون و خطا متفاوت است. آبیها از تغییرات تکراری خسته شده بودند اما هواداران پرسپولیس اینک تشنه شنیدن استعفای یحیی هستند.
نظر شخصی من این است (ممکن است اشتباه باشد) که اگر یحیی بماند، اگر باشگاه بازیکنان مورد نظرش را جذب کند و مهمتر از همه در طول فصل آتی مدیریت مددرسان تیم باشد، هیچ گزینه داخلی و خارجی در دسترس، بخوبی گلمحمدی وجود ندارد. این حرف را به واسطه همه سالهای بیجامی و خاکستری دهه 80 و اوایل 90 خورشیدی میزنم. امروز پرسپولیس کپی تکتک روزهای دهه هشتادش است؛ پیشکسوتانی که پیشنهاد میدهند همین امروز برو. هواداری که تنها با اخراج کادر فنی عطشش برطرف میشود. اما خب بعدش چه. رفتن یک بعد ماجراست. قرار است برانکو بیاید؟ او پول نقد و فضای آرام و بیخطر عمان را چرا باید رها کند؟ یا تصور کردید مهدویکیای بیتجربه در همان سال اول برایتان جام میآورد؟
حالا یک بعد دیگر قصه هم هست. یحیی اگر بماند و این تیم توان تقویت واقعی را نداشته باشد چه؟ پاسخ این سوال هم عین روز برایم روشن است. نهایت تا هفته هفتم و هشتم لیگ آتی دوام میآورد و سپس با شعارهای تند در ورزشگاه مجبور به استعفا میشود. از این رو قبل از انتخاب کادر فنی باید مشکل بزرگ پرسپولیس را در اتاق مدیریت این تیم حل کرد. پول باید به اندازه کافی باشد تا خرید خوب خارجی کرد آن هم نه از جنس تاجیک و ازبک. اگر هم ازبک میخرید باید شبیه آمانوف باشد که قیمتش هم مشخص است.
مشکل امروز قرمزها کادر فنیشان نیست. آنها پیشتر با 2 جام متوالی نشان دادند اگر مهره به اندازه مکفی داشته باشند، کارشان را بلدند اما این به آن معنا نیست که اگر یحیی برود هیچ مربیای قادر به قهرمان کردن این تیم نیست. فقط بحث زمان مطرح است و داشتن ابزار کافی و همچنین صبر هوادار.
در بهترین حالت شاید تنها 30 درصد هواداران موافق حفظ این کادر فنی باشند. در چنین وضعیتی حمایت دل شیر میخواهد و بودجه مناسب. پس بهتر است درویش قبل از هر انتخابی همه ابعاد را در نظر بگیرد. حفظ یحیی بدون متحول کردن ارنج تیم و جانشین شدن بازیکنان تراز اول هیچ سودی برای طرفین نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
علیرضا دبیر: بیشتر هزینه فدراسیونها با ارز است
بودجه ورزش باید ۵ برابر شود
رئیس فدراسیون کشتی با بیان اینکه بودجه ورزش احتیاج به افزایش ۵ برابری دارد، گفت: نزدیک به ۷۰ درصد هزینه فدراسیونهای ورزشی با ارز است. جلسه اعضای فراکسیون راهبری مجلس شورای اسلامی با مسؤولان وزارت ورزش و جوانان روز دوشنبه در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. در این جلسه که با حضور حجتالاسلام والمسلمین میرتاجالدینی رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی و بیش از ۲۰ نفر از اعضای این کمیسیون از جمله قاضیزاده هاشمی نماینده مردم سرخس و فریمان، منادی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و...، حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان و معاونان این وزارتخانه برگزار شد، علیرضا دبیر به عنوان نماینده فدراسیونهای ورزشی حضور داشت. دبیر در این جلسه گفت: از حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کمکهای وزارت ورزش و جوانان قدردانی میکنم اما نکته مهم این است که ورزش رابطه مستقیمی با اقتصاد دارد و به هر اندازه که در ورزش سرمایهگذاری کنیم به همان اندازه در نتایج تیمهای ما در میادین ورزشی تأثیر مستقیم دارد. وی ادامه داد: ما و تمام فدراسیونهای ورزشی نزدیک به ۷۰ درصد مخارجمان با ارز است. در واقع افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی بودجه ورزش، پاسخگوی نیازهای ما نیست و این بودجه حداقل نیاز به افزایش ۵ برابری دارد. دبیر در ادامه صحبتهای خود گفت: یک نکته دیگر اینکه اکثر برنامههای فدراسیونهای ورزشی اعم از اعزام به مسابقات تدارکاتی و بینالمللی و حضور در رقابتهای رسمی تا شهریورماه است و اگر بودجه فدراسیونها حداکثر تا تیرماه داده شود میتوانند برگزاری اردوها و اعزام تیمها به مسابقات برونمرزی را به صورت بهتری انجام دهند. وی اظهار داشت: مورد دیگر درباره شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی است، چرا که فدراسیونها بابت اماکن خودشان و محل اقامت مربیشان در سراسر کشور باید اجاره پرداخت کنند و مربیان به جای اینکه در باشگاههای خود شاگرد تربیت کنند، به دنبال فراهم کردن هزینه اجاره هستند. درباره شرکت توسعه، قانونی در مجلس تصویب شد که اگر اصلاح شود دست وزارت ورزش و شرکت توسعه را برای کمک به فدراسیونها در این زمینه باز میکند. رئیس فدراسیون کشتی در پایان با بیان اینکه خرج کردن در ورزش هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری است، تصریح کرد: صحبتهایی را به نمایندگی از فدراسیونهای ورزشی در این جلسه مطرح کردم اما درباره کشتی، ورزش ملی و اول کشور باید بگویم که ما ۱۱۲ قهرمان جهان و المپیک داریم که این عزیزان نزدیک به ۳۰۰ مدال جهان و المپیک را برای ورزش کشور به ارمغان آوردهاند. کشتی نگین ورزش ایران است و ما هر چقدر که به این ورزش رسیدگی کنیم نتایج آن را در رقابتهای المپیک، جهانی و بینالمللی میبینیم. ارسال به دوستان
اظهارات استعدادیابی که طارمی را به پرتغال برد
مهدی لیدر پورتو شد
یک روزنامه پرتغالی ضمن گفتوگو با استعدادیابی که مهدی طارمی را به فوتبال پرتغال برد، از مهاجم تیم ملی ایران به عنوان لیدر نقل و انتقالات باشگاه پورتو نام برد. روزنامه «اوجوگو» پرتغال گزارشی از آخرین وضعیت مهدی طارمی، مهاجم ایرانی تیم پورتو بعد از قهرمانی با این تیم در لیگ پرتغال منتشر و تاکید کرد طارمی تصمیمگیری درباره آینده خود را به پورتو میسپارد. این روزنامه با اشاره به رکورد گلزنی طارمی در یک فصل از فوتبال در اروپا و مقایسه آن با دیگر بازیکنان ایران، نوشت: «مهدی بهترین گلزن ایرانی در یک فصل در فوتبال اروپاست و یک بازار نقل و انتقالات پرشور را نوید میدهد. فصل جاری این امکان را به طارمی داد تا سطح بیسابقهای را تجربه کند. این مهاجم با به ثمر رساندن ۲۴ گل برای پورتو، بهترین گلزن ایرانی در طول یک فصل شد و رکورد قبلی خود را که ۲۳ گل برای فصل ۲۱-۲۰۲۰ بود بهبود بخشید. حتی علی دایی اسطورهای هم به این اندازه گلزنی نکرده است به طوری که این رکورد مهدی را به یکی از لیدرهای اصلی نقل و انتقالات دراگائو (پورتو) تبدیل میکند». اوجوگو در این گزارش گفتوگویی را هم با «ماسیل نتو» دوست و واسطهای که در انتقال طارمی به کشور پرتغال به او کمک کرده بود، انجام داده است. نتو اطمینان میدهد که مهاجم ایرانی در پورتو خوشحال است و او تصمیمگیری درباره آیندهاش را در اختیار باشگاه گذاشته است. نتو گفت: طارمی ۲ سال دیگر با پورتو قرارداد دارد و کاملا روی این تیم متمرکز است. خواست طارمی، ماندن است. زمانی که نتو طارمی را در خاورمیانه کشف کرد، او بخشی از استعدادیابهای باشگاه بواویشتا بود اما در نهایت سال ۲۰۱۹ بود که توانست انتقال این گلزن به فوتبال پرتغال را محقق کند. ماسیل نتو توضیح داد: بلافاصله مهدی طارمی به خاطر هوش و روش بازی توجهم را جلب کرد. این بازیکن برای استقبال از چالش بازی در اروپا، قید پول زیادی را زد. او کسی بود که بزرگترین ریسک را پذیرفت و به محض اینکه متوجه علاقه ریوآوه، باشگاهی که در فروش بازیکنان بخوبی عمل میکند شد، دریغ نکرد. وی ادامه داد: مهدی فهمید به باشگاهی میآید که ویترین خوبی دارد و شرایط خوبی برای بازیکنان فراهم میکند. ریوآوه باشگاه مناسبی بود که طارمی در آن پیشرفت کرد. اینکه سالها بعد متوجه شود که ریسکش نتیجه داده است، او را خوشحال میکند. استعدادیاب فوتبال پرتغال در بخش دیگری از صحبتهایش خاطرنشان کرد: طارمی با انتخاب یک تیم اروپایی میخواست ارزشی که فکر میکرد دارد را نشان دهد. بقیه موارد در نهایت به مرور زمان به دست آمد. او همیشه به تواناییهای خود که حاصل تلاش و تعهد است اعتماد زیادی داشته. روزنامه اوجوگو هم گزارش خود را درباره طارمی با اشاره به دیدار هفته آینده این تیم در فینال جام حذفی به پایان برده است: «آنچه مسلم است این است که این مهاجم در فینال جام حذفی پرتغال، یک چالش نهایی دارد: مساوی کردن یا حتی پیشی گرفتن از حداکثر گلهای شخصی خود در یک فصل. او در فصل 17-2016، ۲۵ گل برای پرسپولیس (ایران) به ثمر رساند. او حداقل یک بار دیگر فرصت دارد تا فصل 22-2021 را در اوج به پایان برساند».
ارسال به دوستان
اخبار
اعلام لیست بازیکنان تیم فوتبال امید
جهت حضور در اردوی عراق و شرکت در رقابتهای قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا در ازبکستان لیست تیم ملی امید اعلام شد. به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، مهدی مهدویکیا، سرمربی تیم فوتبال امید اسامی نهایی بازیکنان تیم ملی زیر ۲۳ سال را جهت حضور در اردوی عراق و شرکت در رقابتهای قهرمانی زیر ۲۳ سال در ازبکستان به شرح زیر اعلام کرد:
* علیرضا رضایی، امیرعلی صادقی و سینا سعیدیفر (استقلال تهران)
* یاسین سلمانی و آریا یوسفی (فولادمبارکه سپاهان)
* علیرضا باویه و محمدامین حزباوی (فولاد خوزستان)
* عرفان شهریاریخلجی و سامان فلاحورنامی (پیکان تهران)
* میلاد کر، محمدحسین اسلامی و محمد خدابندهلو (ذوبآهن اصفهان)
* پیام پارسا، احمد شریعتزاده و محمدحسین زواری (صنعتنفت آبادان)
* محمد قربانی (نساجی قائمشهر)
* محمدمهدی احمدی و مهدی هاشمنژاد (نفت مسجدسلیمان)
* امیر جعفریصیقلانی (شهرخودرو)
* علی جواد کالمرزیثابت (بازیکن شاغل در فوتبال هلند)
* یادگار رستمی (پوگون لهستان)
* بلال آرازی و علی پیلارام (پارسجنوبی جم)
* علیرضا خدایی (سایپا)
بازیکنان مذکور باید تا پیش از ظهر امروز ۲۸ اردیبهشت در مرکز تیمهای ملی خودشان را به منظور انجام تست کرونا و پذیرش در هتل به کادر فنی و سرپرستی تیم ملی زیر ۲۳ سال معرفی کنند. اردوی تیم زیر ۲۳ سال از امروز آغاز میشود و تیم تا ۳۱ اردیبهشت در تهران است و طبق آخرین هماهنگیهایی که فدراسیون فوتبال ایران با فدراسیون فوتبال عراق انجام داده، یکم خرداد کاروان تیم ملی زیر ۲۳ سال به منظور برگزاری یک اردوی تدارکاتی یک هفتهای به بغداد خواهد رفت و پس از انجام ۲ بازی دوستانه (فعلا سوم و ششم خرداد زمان ۲ بازی دوستانه اعلام شده است) با تیم ملی زیر ۲۳ سال عراق، هفتم خرداد بغداد را به مقصد تاشکند ازبکستان ترک خواهد کرد.
***
درخواست مجازات برای بازیکن مسلمان پاریس به خاطر اعتقادات دینی!
بازیکن مسلمان تیم فوتبال پاریسنژرمن به دلیل نه گفتن به درخواست باشگاه برای انجام یک کار مورد انتقاد واقع شده است. به گزارش تسنیم، عدم حضور «ادریسا گوئیه» هافبک سنگالی تیم فوتبال پاریسنژرمن در لیست بازیکنان این تیم برای بازی شنبهشب در خانه مونپولیه در هفته سیوهفتم لوشامپیونه در حالی که او نه مصدوم بود و نه محروم، تعجب خیلیها را برانگیخت و شائبه احتمال در میان بودن یک مورد خاص را به وجود آورد. اکنون این فرضیه درست از آب درآمده است و ظاهراً حضور بازیکن مسلمان پاریسیها روی سکوها دلیلی غیرفوتبالی داشته است. طبق گزارش رادیو مونتکارلوی فرانسه، پاریسیها برای این بازی که آن را با نتیجه 4 بر صفر بردند، از یک پیراهن خاص استفاده کردند که در آن نشانههایی برای حمایت از همجنسگرایی دیده میشد اما هافبک مسلمان PSG که مخالف تبلیغ و ترویج این موضوع بود اعلام کرد حاضر به پوشیدن این پیراهن نیست و به همین دلیل مقابل مونپولیه بازی نکرد و از روی سکوها نظارهگر مسابقه بود. به گزارش رادیو مونتکارلو، این نخستینباری نیست که بازیکن 32 ساله پاریسیها به چنین دلیلی در بازیهای تیمش حضور ندارد. او فصل گذشته هم درست در همین مقطع از فصل برای PSG به میدان نرفت. همین موضوع سبب شده است «اریک آراسوس» رئیس یکی از سازمانهای ورزشی فرانسه خواهان مجازات گوئیه شود. او گفت: گوئیه بازیکن فوقالعادهای است اما دین ربطی به ورزش ندارد. جز او تمام بازیکنان در این جنبش شرکت کردند. او باید مجازات شود. در وطن گوئیه سنگالی، همجنسگرایی غیرقانونی و ترویج آن با مجازاتهایی همراه است.
ارسال به دوستان
یار روزهای غربت
سمیرا جلیلی: احتمالا برای همه ما پیش آمده که دوست داشته باشیم تصویری واقعی از شخصیتهای تاریخی را ببینیم و بدانیم چقدر با آنچه فکر میکردهایم، قرابت دارند؛ بویژه که این آدمها قدیس باشند و محل اثر در طول تاریخ. بارها با خود گفتهایم چون حوادث تکرار میشوند پس فلان آدم مورد نظر ما را میشود در عصرهای دیگری دید که دوربین و لوازم ثبت چهره و اتفاق وجود دارد؛ مثلا حضرت امام خمینی را شبیه آن مرد گوشه شهر افتاده سوره یاسین دیدیم که بهسرعت به میان مردم آمد و گفت: «ای مردم! اتبعوا المرسلین...». و یا بارها برای مسلمانان نخستین صدر اسلام مثالی در عصر خود پیدا کردهایم؛ برای مالک اشتر نخعی، ابوذر غفاری، مسلم بن عوسجه و حتی شخصیتهای منفور تاریخ.
میدانی چیست؟! من فکر میکنم ما دلمان برای آن آدمها تنگ میشود که دوست داریم در انعکاس آینه دیگری، آنها را ببینیم.
مثلا من بارها به حضرت حمزه بن عبدالمطلب علیهالسلام فکر کردهام؛ به وجود مبارکش، به قدرتش و به مهرش به برادرزاده آسمانیاش؛ به هر آنچه از او میشناسم و میدانم. کسی که چون در میدان جنگ مانند شیر میغرید، ملائکه برایش تسبیح میگفتند و آسمان و زمین به خلقتش مباهات میکردند و منظور خدا را از اینکه فرمود من چیزی میدانم که شما نمیدانید را درک میکردند.
رحمت خدا بر او که رسول خدا را تصدیق کرد؛ در عصری که او را تکذیب میکردند و با توانش شانهای شد برای خستگیهای حضرت محمد مصطفی صلیالله علیه و آله.
میدانید؟! کلمات حیات دارند اما مجسم نیستند و آدم دلش میخواهد حمزه سیدالشهدا را روبهروی خود ببیند. وقتی کوچک بودم همیشه ۲۷ رجب، سینمایی «الرساله» (که در ایران به سینمایی «محمد رسولالله» مشهور شد) را پخش میکردند و من با اشتیاق سکانس به سکانس آن را میدیدم؛ بلکه میبلعیدم و هر بار گویی بار اول است و باز همان میل و همان زیبایی... .
در دنیای کودکیام فکر میکردم شخصیتهای فیلم، همان آدمهای واقعی عصر پیامبر اعظم هستند؛ برای همین حضرت حمزه را دوست داشتم، آنقدر که نمیتوانستم آنتونی کوئین شهیر را در فیلمی دیگر ببینم و حتی تصور کنم. وقتی بزرگ شدم و فهمیدم ماجرا از چه قرار است، آن دیالوگ حمزه را پس از مواجهه با حضرت رسولالله اعظم در کعبه که عرض کرد: «یا رسولالله! وقتی به صحرا میروم، ایمان دارم خدا را در پستوی خانهام جا نگذاشتهام» همیشه به یاد میآورم.
خدا رحمت کند «مصطفی عقاد» و «آنتونی کوئین» را که برای همیشه در قلب من حک کردند حمزه سیدالشهدا چگونه بود که حتی پس از رحلت پیامبر، فاطمه زهرا با حسنین بر مزارش میگریستند و او را طلب میکردند.
ایام شهادت اوست؛ شنیدهام آنقدر پیامبر از شهادت ایشان غمگین بودند که با وجود توبه قاتلش، به او فرمودند از آن شهر برود که او را نبیند.
یقین دارم حمزه در عصر رجعت، بازخواهد آمد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|