|
ارسال به دوستان
برگزاری بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر
فتح تماشایی
گروه فرهنگ و هنر: تئاتر یکی از هنرهای هفتگانه است. کسانی که درباره به وجود آمدن تئاتر جستوجو کردهاند، میگویند سرچشمه تئاتر از آیینهاست. آیین به مراسم مذهبی و اجتماعی میگویند. در تعریف تئاتر میتوان گفت یکی از شاخههای هنرهای نمایشی است که داستانی را در برابر تماشاگران نمایش میدهد. عمق تاثیرگذاری تئاتر فراوان است، چرا که بین مخاطب و نمایشی که اجرا میشود، تکنولوژی قرار نمیگیرد و به عینه میتوان به تماشای آن نشست. در نتیجه ضرورت توجه به این هنر به دلیل تاثیرگذاری عمیقتر آن است. در همین راستا بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، روز جمعه با نمایش ۲ اثر در بخش صحنه و ۲ اثر خیابانی آغاز به کار کرد.
به گزارش «وطنامروز»، در بخش صحنهای نمایش «بادسرخ وزیدن گرفت» به نویسندگی مهدی آشوغ و به کارگردانی نرگس نوری از رامهرمز در تالار مجتمع فرهنگی- هنری خلیجفارس و «بهشت حکیمالله» به نویسندگی خسرو امیری و به کارگردانی ویدا موسوی از اصفهان در نگارخانه شهریار (پلاتوی استاد غریفی) به نمایش درآمدند. همچنین در تالار فانوس خرمشهر تئاتر «زخمگشوده جهان» نوشته مجید دیندار و کارگردانی سیداکبر دانیالی برگزیده جشنواره نخل سرخ از چهارمحالوبختیاری به عنوان میهمان به اجرا درمیآید. بر اساس این گزارش در بخش خیابانی نیز نمایش «عاشقکشی» به نویسندگی مژده مرادی و کارگردانی بهزاد اسکندری از کرمانشاه در محوطه مجتمع فرهنگی- هنری خلیجفارس و نمایش «احترام» به نویسندگی و کارگردانی محمد قدیمی از ایلام در محوطه پلاتوی استاد غریفی ۲ مرتبه اجرا داشتند. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند در این رابطه به ایرنا گفت: ۱۶ اثر از بین ۱۳۹ اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره از ۲۴ استان برای شرکت در بخش مسابقه انتخاب شدند. رضا مردانی به حضور ۱۴۵ هنرمند از استانهای مختلف کشور در جشنواره فتح خرمشهر اشاره کرد و اظهار داشت: برای نخستینبار ۴ اثر از خانمها به بخش مسابقه جشنواره راه یافته است. همچنین معاون امور هنری وزارت ارشاد پیامی به بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر ارسال کرد که در آن آمده است: دوران بیبدیل دفاعمقدس، فرصتی گسترش یافته در سالهای نورانی و ایمانی ملتی است که شگفتترین صحنهها را در سختترین لحظات، به زیبایی رقم زد و در سایهسار دفاعی متعهدانه از ارزشها و اعتقادات آیینی و تاکید بر پایداری فراگیرترین و پذیرفتهترین موازین اخلاقی، بر حفظ وجب به وجب این خاک پرگهر، پای مقاومت فشرد تا الگویی عزتمند برای ملتهای امروز و نسلهای آینده جهانی باشد که سالهاست در قحطی وجدان، رستگاری و آرامش را انتظار میبرند. در ادامه پیام محمود سالاری نوشته شده است: در این راستا، فتح خرمشهر، نقطه عطفی بود از روزهای صبر و آتش و ایثار که ساکنان سربلند این سرزمین، با توکل بر خدا و هدایتهای ولیامرشان، برترین همتهای مردانه و خالصترین انگیزهها را به میدان نشدنیترینها فرستادند تا چهره روشن انسان معاصر را در مدار عشق، برای ترسیم حماسیترین عرصهها و عاطفیترین لحظهها به تماشا بگذارد و این همه را میباید که هر ساله در یادآوری آن حماسه خدایی و عظیم، به مدد متنهایی سرشار و اجراهایی زیبا و پربار به صحنههای نمایش و روایت برد، تا شیواترین و ماندگارترین بازتعریف و تبیین و نشر از نظریه «مقاومت» در عمق صحنهها و گردهمایی تماشایی مردم مشتاق فرهنگ و هنر ایران اسلامی، جلوهگری کند و این مهم با عنایت به بضاعت علمی و معنوی هنرمندان این عرصه و توان و تجربه گرانسنگ هنر نمایش، انتظاری دور از دسترس نیست.
در بخش دیگری از پیام معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری آمده است: بر این پایه، میتوان امیدوار بود که «بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر» بتواند در مسیر توجهدهی به این مفاهیم متعالی، گامهای بلندتری بردارد و در موقعیت جریانسازی مولفههای عرصه جهاد و مقاومت، در قلمرو فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی و مرزهای گشوده در هوای مقاومت سرزمینهای دیگر، موفقتر و توانمندتر نقشآفرینی کند، چرا که ظرفیتهای گسترده تئاتر و نمایش این کشور هنوز هم بهرهوریهای جانانه و عرضههای هنرمندانه خود را در این حوزه و مفهوم، به تمامی و اعتلا، تجربه نکرده است. یقینا این رخداد ملی، فرصت فراهمی برای مرور توان و بضاعت این هنر توانمند و اصیل، در این مسیر روشن و امیدبخش است. بنا به این گزارش، اعضای هیات انتخاب آثار بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر حسین ذوالفقاری، عادل کروشاویزاده و مهدی درویش بودند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیامی به بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت - فتح خرمشهر صادر کرد. در متن پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است: «دفاع از ودیعهها و ارزشهای الهی و آرمانهای والای انسانی، در ساحت متعالی و مفهوم کلیدی آن، یعنی «مقاومت» متجلی میشود و این مهم در جهانبینی دینی معانی و مفاهیم زیباتری مییابد. مبارزه برای پاسبانی از آرمانهایی که از سوی زیادهخواهان و ستمگران مورد تعدی و تظلم قرار میگیرد، تنها محدود به یک قلمروی فرهنگی خاص نیست، بلکه مؤلفهای اثربخش، دیرپا و دورانساز است که به اعتبار نقش بیبدیل آن در حیات و زیست اجتماعی انسان، دارای قدمت و قداست و شأنی بلند در روایت ایثارگریهای انسانهای آزادهای است که در راه دفاع از ارزشها سر از پا نمیشناسند. موضوع مقاومت و نهضتها و حرکتهای ظلمستیزانه در جهان امروز، آرمانی والا و ضرورتی برآمده از قلب محرومیتها و رنج دیرپای ستمدیدگانی است که باید به حرمت نام انسان و ارزشهای متعالی او به زیباترین و تأثیرگذارترین شیوهها از جمله زبان گویا و فرامرزی هنر، به بازنمایی و تبیین درآید. در این میان، ظرفیتهای گسترده هنر نمایش، بستر شایسته و محمل درخوری است که میتواند این حقیقت بزرگ را بهدرستی و هنرمندانه در ذهن و اندیشه مخاطب تشنه فضیلت به تصویر کشد. بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت- فتح خرمشهر، فرصت مغتنمی است تا ادبیات و هنر مقاومت، به جلال و کمال هر چه بیشتر، این مفهوم بلند را در متن و محتوای نمایشنامهها و اجرای تأثیرگذار آن، به میدان و عرصه تماشای مردم عزیز ایران اسلامی بیاورد و نظریه حرکتبخش مقاومت را بویژه با عنایت به نگاه حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) و نگاه دولت مردمی، در رسانه توانمند هنر نمایش، به زیبایی و ماندگاری، روایت کند. با این امید، مزید توفیقات پیشکسوتان وزین و جوانان آتیهمند حاضر در این جشنواره را از درگاه خداوند متعال مسألت نموده و برای تمامی دستاندرکاران این رویداد ناب معنوی- هنری، سلامتی و سربلندی آرزومندم».
بیستوچهارمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر پنجشنبه بیستونهم اردیبهشت با برگزاری آیین افتتاحیه در گلزار شهدای خرمشهر کار خود را آغاز کرد و سوم خرداد با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان میدهد.
ارسال به دوستان
جزئیات ویژهبرنامه سالگرد آزادسازی خرمشهر تشریح شد
رونمایی از ۶ اثر جدید
برنامه «شهر آسمانی» جزئیات و برنامههای جنبی سالگرد آزادسازی خرمشهر را تبیین و تشریح کرد. به گزارش «وطنامروز»، نشست خبری گرامیداشت چهلمین سالگرد آزادسازی خرمشهر قهرمان با عنوان «شهر آسمانی» با حضور مجدالدین معلمی شنبه صبح ۳۱ اردیبهشتماه در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد. دبیر رویداد و معاون هنری حوزه هنری در ابتدا با گرامیداشت چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر و تاکید بر لزوم پرداختن ویژه به این واقعه گفت: به مناسبت چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر سعی کردیم در همه عرصههای هنری هنرمندان را درگیر تولید اثر برای این شهر کنیم، البته این گلایه را نیز دارم که چهلمین سالروز فتح خرمشهر اتفاق غیرقابل پیشبینیای نبود و ارگانها و مراکز میتوانستند به این موضوع به صورتی شایستهتر توجه کنند.
وی در ادامه برنامههای رویداد «شهر آسمانی» را برشمرد و توضیح داد: فعالیتهای این رویداد را به چند دسته تقسیم کردیم؛ برخی ویژه مردم خرمشهر و در شهر خرمشهر برگزار میشود و برخی متوجه فاتحان و رزمندگانی است که در فتح خرمشهر نقش داشتند. این برنامهها به تفکیک در روزهای دوم و سوم خردادماه برگزار میشود؛ صبح دوم خردادماه ساعت ۱۰ نمایشگاه تجسمی «شهر آسمانی» متشکل از آثار تجسمی شامل نقاشی و مجسمه هنرمندان برجسته و همچنین نمایشگاه عکس «نوبت ظفر» در محل حوزه هنری افتتاح میشود. روز سوم خرداد ماه نیز برنامههایی صبح و شب در محوطه بیرونی مسجد خرمشهر برگزار خواهد شد. کاظم چلیپا، غلامعلی طاهری، مرتضی اسدی و کامیار اسماعیلی نقاشیهای جدید با موضوع خرمشهر و استاد نادر قشقایی تندیس شهید جهان آرا، استاد معماریان تندیس شهید بهنام محمدی و استاد گروسیان تندیس شهید محسن وزوایی را خلق کردهاند که در این نمایشگاه به نمایش درمیآیند. همچنین آثار دیگر این نمایشگاه شامل آثار تجسمی از گنجینه حوزه هنری است. نمایشگاه عکس نوبت ظفر نیز شامل ۳۰ فریم عکس از عکسهای دیده نشده خرمشهر است که افتتاح خواهد شد. معلمی بیان کرد: برنامههای صبح در مسجد خرمشهر شامل رونمایی ۵ عنوان کتاب، یک قطعه موسیقی با عنوان «خرمشهر مقاوم» به خوانندگی علیرضا افتخاری، رونمایی از نمایشنامههای تولید شده در برنامه بچههای مسجد و... برگزار و برنامه جشن مردمی سالروز آزادسازی خرمشهر نیز ساعت ۲۲ برگزار خواهد شد. دبیر رویداد «شهر آسمانی» گفت: گردهمایی روز سوم خرداد در مسجد خرمشهر با حضور نقشآفرینان سوم خرداد برگزار خواهد شد که ذکر خاطره آن روزها را خواهیم داشت و در همان برنامه نخستین جایزه «بهروز» را به هنرمند نامداری که اثری درخور تولید کرده است، اهدا خواهد شد. این جایزه به نام بهروز مرادی، نامدارترین هنرمند خرمشهری است که برای ماندگاری نام این هنرمند و فراهم کردن زمینهای برای تولید اثر، چنین اقدامی را صورت دادیم. همچنین از اسکندر کوتی، گوینده خبر آن روزها نیز تقدیر میکنیم. قطعه «سلام فرمانده» نیز اجرا خواهد شد. وی با اشاره به بازسازی و ساخت پردیس سینمایی در خرمشهر و آبادان اظهار کرد: اتفاق دیگری که سعی کردیم به سرانجام برسانیم این بود که سینما نخل خرمشهر ۲ سالن دارد که نیاز به بازسازی دارد و کلنگزنی آن برای بهسازی به ۷ سالن، در روز سوم خرداد انجام و سینما تا پایان تابستان با تعداد سالن بالا افتتاح خواهد شد. همچنین بازسازی سینما آبادان نیز تحت عنوان سینما بهمن تمام شده و در این روز افتتاح میشود.
وی عنوان کرد: برنامه «راویان خرمشهر» نیز ساعت ۱۶ از شبکه ۴، برنامه «دیدار ماه» نیز ۳ خرداد از شبکه ۲ پخش میشود و برنامه «شب خاطره» را نیز که قدیمیترین محفل ادبی کشور است، ۵ خرداد در تالار سوره خواهیم داشت. معاون هنری حوزه هنری همچنین گفت: در حوزه نمایش ۱۱ جلد کتاب از بچههای مسجد را در خرمشهر رونمایی میکنیم. همچنین یک نمایش در وسعت بزرگ خواهیم داشت که تلاش داریم در تیرماه بتوانیم اجرای عمومی برای این نمایش بزرگ داشته باشیم. از سال گذشته تاکنون با نویسندگان کشوری تعامل داشتیم که کتابهایشان را برای برنامه چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر داشته باشیم که برای برنامه مسجد خرمشهر، ۵ کتاب رمان را با این موضوع رونمایی خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
قاتل «شیرین» مجازات شود
حمایت هالیوودیها از خبرنگار شهید فلسطینی
شماری از چهرههای درجه یک هالیوود با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن قتل شیرین ابوعاقله، به عملکرد دوگانه غرب در برابر نقض حقوق انسانی توسط رژیم صهیونیستی و جنگ اوکراین اعتراض کردند. به گزارش «وطنامروز»، پدرو آلمادوار، سوزان ساراندون، کن لوچ، مایک لی، تیلدا سوینتون، مارک روفالو و جیم جارموش از جمله چهرههای سرشناسی هستند که در بیانیهای خواستار مسؤولیتپذیری رژیم صهیونیستی برای قتل شیرین ابوعاقله، خبرنگار الجزیره شدهاند. این گروه ۱۲۶ نفره از هنرمندان که در بیانیه خود خواستار «تدابیر معنادار برای اطمینان حاصل کردن از مسؤولیتپذیری برای کشتن شیرین ابوعاقله و تمام شهروندان فلسطینی دیگر» شدهاند، همچنین شامل آصف کاپادیا، میریم مارگولیس، بوتس رایلی، استیو کوگان، نائومی کلاین، ابو اسد و پیتر گابریل میشود. ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی- آمریکایی شناختهشدهای بود که سابقه ۲۵ سال پوشش اخبار فلسطین را برای خبرگزاری الجزیره داشت. او در حین کار در محله جنین در کرانه باختری کشته شد و الجزیره و شاهدان عینی گفتند نیروهای اسرائیلی او را به قتل رساندند. بعد از آن، پلیس رژیم صهیونیستی به مراسم تشییع جنازه او حمله کرد که با محکومیت جهانی مواجه شد. هنرمندان در بیانیه خود مشخصا این قتل را «توسط نیروهای اشغالگر اسرائیلی» خواندند و آن را محکوم کردند و خواستار «مسؤولیتپذیری کامل برای عاملان این جنایت و تمام کسانی که در صدور اجازه آن نقش داشتند» شدند. آنها همچنین گفتند که حمله پلیس اسرائیل به مراسم تشییع جنازه این خبرنگار وحشتناک بود. آنها نوشتند که «باید چه فکری درباره بیپروایی و قساوت این حمله علیه وقار انسانی بکنیم؟» و قتل ابوعاقله را «تخطی شدید قوانین بشردوستانه بینالمللی و حملهای علیه خبرنگاری و آزادی بیان» خواندند. آنها همچنین به این نکته اشاره کردند که سازمان ملل و متخصصان بینالمللی حقوق بشر از احتمال وقوع جنایت جنگی سخن گفتهاند. این گروه ۱۲۶ نفره همچنین اضافه کرد که نیروهای رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۰ تا به حال ۴۵ خبرنگار را به قتل رسانده و خیلیهای دیگر را مجروح کردهاند. به گفته آنها، تنها جرم این خبرنگاران پوشش دادن روشی بود که سازمانهای بینالمللی آن را «آپارتاید تحمیل شده اسرائیل بر مردم فلسطین» خواندهاند. آنها نوشتند: وقتی سیاستهای اسرائیل به طور بیپروایانهای قوانین و هنجارهای بینالمللی را زیر پا میگذارد، دلیلش این است که قدرتهای غربی به طور مداوم برای آنها پوشش فراهم میکنند. بر ما پوشیده نیست در حالی که دولتهایمان به سرعت بایکوتها و تحریمهای کاملی در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین وضع کردهاند، همان دولتها به تامین سرمایه و حمایت از اشغال چند دههای اسرائیل و زیر پا گذاشتن حقوق بشر فلسطینیها ادامه میدهند. در انتهای بیانیه این هنرمندان آمده است: وقتی بحث حقوق اولیه انسانی برای آزادی و عدم سرکوب و حق زندگی و وقار میشود، نباید هیچ استاندارد دوگانهای وجود داشته باشد. گفتنی است، شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی به ضرب گلوله نیروهای رژیم صهیونیستی در اردوگاه آوارگان جنین در فلسطین به شهادت رسید. ارسال به دوستان
اخبار
اهدای نشان درجه یک هنری به یک هنرمند پیشکسوت موسیقی نواحی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه سفر به یکی از روستاهای منطقه سردشت از اهدای نشان درجه یک هنری به یکی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی این منطقه از کشورمان خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ ظهر جمعه 30 اردیبهشتماه در حاشیه سفر استانی خود به آذربایجان غربی با خدر قادریگرماوی متخلص به خلهدرزی از اساتید مطرح موسیقی فولکلور کردی دیدار کرد. وی ضمن حضور در روستای باغی از توابع سردشت ضمن دیدار با این هنرمند ۱۰۷ ساله از اهدای نشان درجه یک هنری به این هنرمند پیشکسوت موسیقی نواحی طی روزهای آینده خبر داد. خلهدرزی در ۴ حوزه هنر کردی بیت خوانی، حیران، لاوک و شمشال زنی جزو هنرمندان مطرح محسوب میشود. وی در بیشتر فستیوالهای هنری کشور شرکت داشته است به نحوی که چند سال پیش در سمینار «آرکیتایپهای آوازی هند و اروپایی» که توسط کنسرواتوار «چایکوفسکی» مسکو در این شهر برگزار شده بود، حضور داشته است.
***
«مسعود کیمیایی» تهیهکننده فیلم علی عطشانی
مسعود کیمیایی، تهیهکنندگی فیلم «ستارهها بدون تاریکی نمیدرخشند» به کارگردانی علی عطشانی را بر عهده گرفت. «ستارهها بدون تاریکی نمیدرخشند» قرار است بهزودی و با بازی پولاد کیمیایی و ۲ بازیگر سیاهپوست آمریکایی مقابل دوربین برود. به گزارش «وطنامروز»، مسعود کیمیایی، تهیهکنندگی فیلم جدید علی عطشانی را برعهده گرفته و پولاد کیمیایی فرزند این تهیهکننده هم که پیش از این در یکی از فیلمهای قبلی علی عطشانی در ایران با او همکاری داشته از بازیگران این فیلم است.
پیش از این نام مجید میرفخرایی از طراحان پیشکسوت صحنه به عنوان طراح صحنه این فیلم در صفحه imdb فیلم اعلام شده بود. برخی از عوامل این فیلم عبارتند از: نویسنده و کارگردان: علی عطشانی، تهیهکننده: مسعود کیمیایی، مهدی منصوری، ادوین آونس، طراح صحنه: مجید میرفخرایی، طراح گریم: فرزانه زردشت، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: هومن سپنتامهر، طراح لباس: ملیکاسادات اسماعیلی، الناز باقری و طراح گریم: فائزهالسادات موسوی.
***
نمایش «مشق امشب» در جشنواره فیلم زلین
مستند «مشق امشب» به کارگردانی مشترک اشکان نجاتی و مهران نعمتاللهی در ششمین حضور بینالمللی خود در شصتودومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «زلین» جمهوری چک که یکی از معتبرترین جشنوارههای فیلم کودک و نوجوان در جهان محسوب میشود، به نمایش درمیآید. به گزارش «وطنامروز»، «مشق امشب» در بخش پانورامای این جشنواره که غیررقابتی است، حضور دارد.
شصتودومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم زلین جمهوری چک از ۴ تا ۱۱ خردادماه (۲۵ مه تا اول ژوئن) برگزار میشود. «مشق امشب» مضمونی را که عباس کیارستمی 3 دهه پیش در فیلم «مشق شب» به آن پرداخته است، بهروزرسانی میکند و لایههای پنهانی از نظام آموزشی را که از دید جامعه دور مانده است، به تصویر میکشد.
***
افتتاح جشنواره فیلمهای ایرانی زوریخ با «گاو»
فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای ایرانی در زوریخ سوییس را افتتاح میکند. به گزارش «وطنامروز»، نسخه ترمیمشده و با کیفیت فیلم «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی در روز اول هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای ایرانی در زوریخ سوییس به نمایش درمیآید.
در این دوره از جشنواره قرار است نسخه ترمیمشده و باکیفیت فیلم «گاو» ۲۶ مه ساعت 18:30 به وقت محلی مصادف با ۵ خرداد در زوریخ سوییس روی پرده سینما برود. فیلم «گاو» با بازی عزتالله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی، جعفر والی، پرویز فنیزاده، محمود دولتآبادی و... سال ۱۹۷۱ جایزه فیپرشی جشنواره فیلم ونیز را به دست آورد. هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای ایرانی در زوریخ سوییس به دبیری یدالله داج ۲۶ مه تا اول ژوئن ۲۰۲۲ (۵ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱) برگزار میشود.
***
امین زندگانی سرهنگ نمایش «پروین»
امین زندگانی، بازیگر نقش اول مرد نمایش «پروین» به کارگردانی حسین کیانی شد. به گزارش «وطنامروز»، بازیگر نقش سرهنگ در نمایش «پروین» به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی و تهیهکنندگی داود نامور معرفی شد. امین زندگانی، بازیگر دانشآموخته دانشگاه هنر، با نقش سرهنگ همسر سابق پروین اعتصامی در نمایش «پروین» به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی به سالن اصلی تئاتر شهر خواهد آمد.
وی جایزه بهترین بازیگری مرد را در سال ۱۳۷۴ از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر دریافت کرده است. نمایش «پروین» به قلم و کارگردانی حسین کیانی و تهیهکنندگی داود نامور از هشتم خردادماه در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر روی صحنه خواهد رفت. پیش از این حضور اکرم محمدی، مهران رنجبر، جواد یحیوی، مجید رحمتی، هوشنگ قوانلو، سهیل ملکی، مریم ندایی و آتنا تندرو در این اثر قطعی شده است. همچنین شبیهترین بازیگر ایرانی به پروین اعتصامی برای بازی در نقش «پروین» بزودی معرفی میشود.
ارسال به دوستان
چتر سینمای ایران چه کرد؟
ویژهبرنامههای بازار فیلم کن ۲۰۲۲
بازار فیلم هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن با حضور ۱۲۵۰۰ شرکتکننده از متخصصان حرفهای پخش فیلم از سراسر دنیا برپا شده است. به گزارش «وطنامروز»، حضور ۴۰۰۰ فیلم و پروژه سینمایی و بالغ بر ۱۰۰ کنفرانس و نشست ویژه و مشارکت بیش از ۳۵۰ شرکت و موسسه فروش فیلم از سراسر دنیا در این بازار اتفاق میافتد، ضمن آنکه کشور هندوستان به عنوان میهمان ویژه امسال جشنواره کن در این بازار مورد توجه قرار گرفته است. دهکده بینالملل از بخشهای این دوره بازار کن است که پس از عبور از دوران کرونایی، با حضور بیش از ۸۰ کشور جهان در ۶۰ چادر جهت انجام دیدار و گفتوگو و معرفی محصولات و تعاملات سینمایی برپا شده است. در چند روز گذشته، حدود ۸ فیلم از بخش مسابقه اصلی کن اکران شد که در این میان فیلم «Eo» به کارگردانی یرژی اسکولیموفسکی از لهستان با بیشترین استقبال مواجه شد. همچنین حدود 5 نشست در بازار با موضوعات فیلمنامهنویسی دیجیتال، تولید مشترک، تولید فیلم خلاق، پخش دیجیتال و محتواسازی برگزار شد. مهمترین اتفاق در روزهای آغازین نشستهای روزانه تحت عنوان باشگاه تهیهکنندگان است که با حضور بسیاری از جوانان در حوزه تهیهکنندگی برگزار میشود. بخش دیگر، تعامل خلاق رسانهها با یکدیگر در محتواسازی از نخستین جشنواره کن در دوران بعد از کروناست. این بخش با نشستهای برنامهریزی شده توسط مدیران بخش پرس در حال برگزاری است. در چتر سینمای ایران بازار کن ۲۰۲۲ طی چند روز گذشته بیش از ۶۰ جلسه و دیدار درباره همکاریهای مشترک سینمایی با نمایندگان جشنوارههای بینالمللی فیلم، شرکتهای پخش و مراکز فرهنگی و مؤسسات تخصصی سینمایی، نمایندگان مراکز ملی فیلم، نمایندگان رسمی فرهنگی کشورها و... برگزار شده که به شرح زیر است: مذاکره با بیش از ۲۰ جشنواره جهانی و بینالمللی فیلم از ۱۵ کشور، بیش از ۱۴ مذاکره تولید مشترک با ۸ کشور و مذاکره فروش با بیش از ۱۰ شرکت از ۱۲ کشور. این تعاملات و همکاریها با کشورهایی از جمله ایتالیا (رم، ونیز و جیفونی)، بنگلادش، استرالیا، آلمان، آمریکا، کانادا، امارات عربی متحده (شارجه و العین)، ترکیه، هند، برزیل، بوسنی، ژاپن، کره جنوبی، قبرس، هنگکنگ، صربستان، ارمنستان و استونی صورت گرفته است. دبورا یانگ، سردبیر مجله آنلاین «وردیکت» و از منتقدان مجرب «هالیوود ریپورتر» و «ورایتی» نیز در غرفه بنیاد سینمایی فارابی حضور یافت که پس از تبادلنظر بین طرفین و آشنایی با ظرفیتهای موجود، مقرر شد با همکاری طرفین در رابطه با ظرفیتها، استعدادهای جدید و توانمندیهای صنعت سینمای ایران اطلاعاتی گردآوردی و در قالب مقالاتی منتشر شود. از برنامههای ویژه این دوره بازار جشنواره فیلم کن میتوان به بخشهای زیر اشاره کرد:
نگاهی به اوکراین: امسال جهت حمایت از فیلمسازی در مناطق جنگزده و تجهیز فعالان صنعت سینمای اوکراین با امکانات بهروز و جهانی نتورکینگ برنامهای ویژه به نام «نگاهی به اوکراین» ترتیب داده شده است.
کن نکست: کنفرانس اجرایی و یک پلتفرم تجاری نوآورانه است که هدف آن بررسی و کشف حوزههای جدید در آینده صنعت سرگرمی خواهد بود.
کن ایکس آر: برنامهای است از بازار فیلم کن که به محتوای سینمایی و فناوریهای نوظهور اختصاص داده شده است.
ایمپکت: برنامه ویژه جهت گفتوگو درباره آینده سینمای جهان با هدف ارائه دانش و ابزار لازم جهت اتخاذ تصمیمات درست و اقدام جهت تغییرات مثبت مؤثر است که این بخش سالهای پیش رو را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
ملاقات با استریمرها: بخش ویژه جهت آشنایی پلتفرمهای پخش آنلاین و نوآوریها و راهکارهای مرتبط با آن در سراسر دنیاست. این برنامه فرصت ویژهای است تا بدین وسیله از پیشگامان این صنعت و ایدهآلهای آنها در حوزه دیجیتال آموزههایی کسب شود.
باشگاه تهیهکنندگان: برنامه ویژهای برای تهیهکنندگان است جهت آشنایی با بازارهای تولید مشترک، امکانات و آموزشهای لازم که توسط کارشناسان خبره این حوزه ارائه میشود.
قطب جشنوارهای: پس از شروعی موفق در سال ۲۰۲۱، قطب جشنوارهای با هدف ارائه برنامه انحصاری از رویدادهای مرتبط با خلق و ترویج همافزایی بین جشنوارههای مختلف از سراسر دنیا امسال به بازار فیلم جشنواره فیلم کن بازگشته است. بازار فیلم هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن با حضور ۱۲۵۰۰ شرکتکننده از متخصصان حرفهای پخش فیلم از ۱۲۱ کشور جهان از ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت) به مدت یک هفته برپا شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|