|
قالیباف «قانون جهش تولید دانشبنیان» را ابلاغ کرد
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، طی نامهای به سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، «قانون جهش تولید دانشبنیان» را برای اجرا ابلاغ کرد. گفتنی است طرح «جهش تولید دانشبنیان» چند بار بین شورای نگهبان و مجلس در رفتوآمد بود و در نهایت چهارشنبه (۲۱ اردیبهشت) مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت.
ارسال به دوستان
از تصویب طرح شفافیت قوای سهگانه تا اصلاح نظام پرداخت ارز ترجیحی؛ مجلس و دولت در مسیر انجام اصلاحات ساختاری
جریان کارآمدی
گروه سیاسی: دولت و مجلس این روزها مشغول اتخاذ تصمیمات دشوار جهت اصلاحات اقتصادی و سیاسی در کشور هستند؛ تصمیماتی که هر کدام بهرغم ضرورت انکارناپذیرشان، شهامت اتخاذشان در دولت و مجالس سابق وجود نداشته است.
به گزارش «وطنامروز»، انتخابات 1400 خط پایانی بر دوران 8 ساله ریاستجمهوری حسن روحانی و مدیریت جریان غربگرا بود؛ مدیریتی که رد خسارات بلندمدت آن را هنوز در خرداد 1401 نیز میتوان مشاهده کرد. با این حال انتخاب حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به ریاستجمهوری آغازی بر یک پایان به حساب میآمد. البته یک سال قبل از آغاز به کار دولت سیزدهم، مجلس یازدهم نیز باعث پوستاندازی در قوه قانونگذاری کشور شده بود. آغاز به کار دولت و مجلس انقلابی همانطور که زمزمه تغییر را با خود به همراه داشت، مجموعهای از مطالبات عمومی را نیز در پی داشت. در این میان عمده انتظارات از قوه مقننه در کلیدواژه «شفافیت» و عمده انتظارات از قوه مجریه نیز در کلیدواژه «عدالت» خلاصه میشد. واژهای که البته پیش از مطالبه افکار عمومی به عنوان بخشی از شعارهای انتخاباتی نمایندگان مجلس و رئیسجمهور طرح شده بود. بر همین اساس بیراه نیست اگر تغییر ریل مدیریت اجرایی کشور به سمت تحقق «عدالت» و بازتوزیع منصفانه منابع کشور و حرکت قانونگذاران به سمت نهادینه شدن «شفافیت» به عنوان مهمترین ابزار مبارزه با فساد را به عنوان مهمترین پیشنیازهای اصلاح و تغییر در وضعیت موجود بدانیم.
با این اوصاف اما و اگرهای زیادی در این باره مطرح بود و برخی عناصر سیاسی کشور معتقد بودند نه مجلس حاضر به پذیرفتن هزینه «شفافیت» است و نه دولت در شرایط فعلی هزینه بازتوزیع برابر منابع عمومی و حرکت به سمت «عدالت» را به جان میخرد. عدم تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس بهرغم رای اکثریت نمایندگان (و در عین حال نرسیدن به دوسوم آرا) باعث شد صدای مخالفان دولت و مجلس پژواک بیشتری پیدا کند و دولت و مجلس فعلی را ادامهدهنده مسیر دولت و مجلس پیشین بخوانند. این اما پایان کار نبود و آغاز سال 1401 تبدیل به مبدائی برای اتخاذ تصمیمات دشوار و جسورانه 2 قوه مذکور شد.
اصلاح ارز ترجیحی به عنوان میراث دولت روحانی گام بلند دولت سیزدهم برای آغاز اصلاحات اقتصادی بود؛ تصمیمی دشوار و ضروری که البته شهامت زیادی میطلبید. موج ابتدایی گرانی ناشی از حذف دلار 4200 تومانی جامعه را در موضع مطالبه و انتقادی قرار میداد که برای دولتها لزوما امری پسندیده بهحساب نمیآید. با این حال رئیسجمهور و تیم دولتمردان با صراحت از عزم خود برای اصلاح رویهای سخن گفتند که با وجود هدر دادن بخش بزرگی از منابع ارزی کشور به نفع دلالان، کمترین انتفاعی برای معیشت مردم نداشت. حذف این رویه و بازتوزیع نقدی منابع به حساب مردم و مبنا قرار گرفتن دهکها باعث شد تا قوه مجریه گام اول را جهت اصلاحات اقتصادی محکم بردارد. در این میان رئیسجمهور برخلاف مدیریت غیرمردمی حسن روحانی، نهتنها برای توضیح شرایط و تبیین طرح جایگزین با مردم دچار لکنت نشد، بلکه در شرایطی سختتر نسبت به آبان 98، آغاز پرریسک این طرح را با همراه ساختن مردم پی گرفت. این بار رئیسجمهور از گفتوگو با مردم فرار نکرد و حتی در بخشی از سخنان خود با اشاره به ضرورت این طرح گفت: «بنده با علم و اطلاع و آگاهی از شرایط دولت و خزانه و نیز وضعیت جان و مال و سفره مردم به این میدان پا گذاشتم و میدانستم که برای اصلاح اوضاع باید تصمیمات سختی بگیریم که ممکن است مشکل باشد و حتی لازم باشد آبرویم را بگذارم تا معیشت مردم مورد چپاول رانتخواران و مفسدان قرار نگیرد».
از سوی دیگر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز نهتنها موضوع «شفافیت» را فراموش نکردند، بلکه تهدید ناشی از عدم تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان را تبدیل به فرصتی برای تصویب طرح شفافیت قوای سهگانه کردند؛ طرحی که فراتر از آرای نمایندگان، عمده نهادهای کشور را نیز وارد اتاق شیشهای تصمیمگیری میکند و میتواند سرآغازی برای نهادینه شدن حکمرانی شفاف در نظام تصمیمگیری کشور باشد. رای قاطع نمایندگان مردم به این طرح در هفته گذشته نشان از تمایز آشکار مجلس فعلی با مجلس سابق داشت. نمایندگان در شرایطی خود سنگبنای پاسخگویی خویش را در برابر افکار عمومی و رسانهها گذاشتند که همواره مخفی بودن آرای نمایندگان به عنوان یکی از بسترهای زدوبند با نهادهای ذینفع در قانونگذاری مورد انتقاد نخبگان بوده است. تصمیم دشوار بهارستان هرچند به علت تاثیرات بلندمدتش چندان تبدیل به موضوعی مورد بحث در آحاد جامعه نشد اما بزرگترین برگ برندهای بود که به نام مجلس یازدهم ثبت شد. دشواری این تصمیم از آن رو بود که پس از این هر نماینده در پایان دوره نمایندگیاش به جای کلیگویی درباره عملکردش با پرونده واضحی از سوی موکلان خود مورد پرسش قرار میگیرد.
* تصمیمات سخت دولت و مجلس نقشه راه تحول
اتخاذ تصمیمات سخت و پرهزینه از سوی دولت و مجلس برای تحقق «عدالت» و «شفافیت» به عنوان 2 پیششرط ضروری برای اصلاح رویه موجود در کشور نشان از وجود عزمی راسخ برای «تغییر» دارد. در شرایطی که خط ثابت رسانههای ضدانقلاب و جریانات غربگرای داخلی در یک سال گذشته معطوف به عدم میل برای تغییر شرایط به نفع مردم بوده است و در این میان تلاش شده است با هدفگیری امید مردم به تغییر عملا باعث تعمیق شکافها میان دولت و ملت شوند اما این تصمیمات دشوار پیام دیگری را به جامعه و نیروهای سیاسی منتقل کرده است.
میل ذاتی نیروهای سیاسی به کم کردن هزینهها و افزایش مقبولیت باعث شده بسیاری از تصمیمات ضروری در دهههای گذشته تنها به علت فقدان نیرویی که حاضر به خریدن هزینههای این تصمیمات باشد اتخاذ نشود. به همین خاطر دولت سابق حتی با علم به پایان دوران 8 ساله خود حاضر به جلوگیری از حیف و میل اموال عمومی در پوشش ارز ترجیحی نشد. مجالس پیشین نیز بهرغم آگاهی از معایب فقدان شفافیت در نظام تصمیمگیری کشور حاضر به اتخاذ تصمیمی قاطع در این باره نشدند. با این حال اتفاقات هفتههای اخیر در 2 قوه مقننه و مجریه نشاندهنده وجود شهامتی قابل تقدیر برای اتخاذ تصمیمهای دشوار و مقدمهچینی برای اصلاحات اساسی است. تبیین چرایی ضرورت این تصمیمها و تاثیر بلندمدتشان در اصلاح رویه حکمرانی در کشورمان رسالتی است که باید از سوی رسانهها و گروههای مرجع سیاسی پیگیری شود.
جسارت دولت و مجلس در اتخاذ این تصمیمات ضروری را که نیازمند شهامت برای پذیرش هزینههای احتمالی آن بوده است میتوان مهمترین شاهد مثال برای عبور از تصمیمات نمایشی در قوه قانونگذاری و اجرایی کشور دانست.
ارسال به دوستان
ابراز نگرانی مقامات غربی از به شکست کشانده شدن مذاکرات احیای برجام توسط بایدن
سایه محو توافق!
نظر آمریکا درباره آزادسازی داراییهای ایران: تحریمها باید اجرا شود
علیرضا حجتی: تعلل دولت آمریکا در تصمیمگیری نسبت به آنچه برای احیای برجام لازم است ممکن است دستیابی به توافق در وین را به شکست بکشاند؛ سیگنالهای کاخ سفید در این باره به نقطهای رسیده که حتی باعث نگرانی غربیها شده است. دیپلماتهای اروپایی هشدار میدهند دولت بایدن میتواند دورنمای موفقیت در وین را تیره و تار کند. به گزارش «وطنامروز»، از آخرین مذاکرات احیای برجام در وین در دور هشتم آن بیش از 2 ماه میگذرد و طی این وقفه 70 روزه، دولت جو بایدن نهتنها هیچ ارادهای برای پذیرش تعهدات خود که لازمه حصول توافق نهایی است از خود نشان نداده است، بلکه در این بازه زمانی اقدام به وضع یا تمدید برخی تحریمها درباره صنایع نظامی و فروش نفت ایران کرده است. دولت بایدن همچنین در دنبالهروی آشکار از دونالد ترامپ، به ایجاد برخی مزاحمتها برای شهروندان ایرانی در ورود و خروج به این کشور مبادرت کرده است. افزون بر این موارد، نزدیک بودن موعد انتخابات کنگره آمریکا و جو سنگین داخلی که جمهوریخواهان و حتی برخی دموکراتها در مخالفت با برجام به راه انداختهاند هم مزید بر علت شده تا بایدن و تیمش درباره برجام محافظهکارانهتر رفتار کنند. در همین حال، وبگاه آمریکایی «دیپلمات» گزارش کرد مقامهای فعلی و سابق اروپا ابراز نگرانی کردهاند دولت «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا به دلیل یک موضوع کاملاً نمادین، اجازه دهد احیای برجام با شکست مواجه شود. «لورا روزن» خبرنگار آمریکایی این وبگاه گزارش کرد، یک دیپلمات اروپایی که در مذاکرات وین برای احیای برجام مشارکت دارد، در حالی که خواست نامش فاش نشود، گفت: «هر روز که بدون دستیابی به توافق میگذرد، خطر از دست دادن همه چیز به طرز چشمگیری افزایش مییابد». این دیپلمات اروپایی با اشاره به ایالات متحده و ایران گفت: «تا جایی که من میبینم، دو طرف در مسیرهای متفاوتی گام برمیدارند و فاصله کم نمیشود».
این وبگاه آمریکایی در ادامه گزارش خود نوشت، از طرف دیگر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه روز ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت) در جریان یک کنفرانس خبری درباره روند مذاکرات وین درباره احیای برجام گفت: «پیشنویس توافق برای ازسرگیری پایبندی به برجام بیش از ۲ ماه است آماده شده است. به همین دلیل مذاکرهکنندگان ۳ کشور اروپایی وین را ترک کردند. آنها متقاعد شدند که این توافق ظرف مدت بسیار کوتاهی قابل نهایی شدن است». دیپلمات فرانسوی در ادامه افزود: «با این حال، این به دلیل موضوعی بین ایالات متحده و ایران که به برجام مرتبط نیست، متوقف شده است. ما از همه طرفها میخواهیم یک رویکرد مسؤولانه در پیش بگیرند و خیلی فوری تصمیمات لازم برای نهایی کردن این توافق را اتخاذ کنند. این یک اشتباه جدی و خطرناک است که فکر کنیم میتوانیم به طور نامحدود این موضوع را روی میز نگه داریم».
طبق این گزارش، آنطور که منابع میگویند، یکی از پیشنهاداتی که مورا در سفر اخیر خود به تهران برای غلبه بر بنبست فعلی مطرح کرده این بوده که پس از احیای برجام، درباره خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست سازمانهای تروریستی مذاکراتی برگزار شود. بر اساس این گزارش، یکی از کارشناسانی که با طرفهای مختلف در مذاکرات وین رایزنی میکند، روز جمعه 20 مه- 30 اردیبهشتماه- گفت که پس از سفر مورا به ایران، سیگنالهای مثبتی از سوی ایران دریافت کرده است و ادامه داد طرف ایرانی احتمالا تمایل داشته باشد پیشنهاد بررسی موضوع خارج کردن سپاه پاسداران از لیست سازمانهای تروریستی را پس از احیای برجام مورد بررسی قرار دهد.
با این حال این دیپلمات اروپایی در پاسخ به سوالی درباره سیگنالهای مثبت از سوی ایران گفت: «میتوانید از این چشمانداز نگاه کنید اما لزوما دلیلی برای خوشبینی بیش از حد نمیشود». طبق این گزارش، یکی دیگر از کارشناسانی که در جریان رایزنیهای مورا در ایران قرار گرفته است، درباره برآیند این مذاکرات در ایران میگوید که پیشرفت چندانی نداشته است.
همچنین بر اساس این گزارش، آژانس بینالمللی انرژی اتمی احتمالاً اوایل این هفته و قبل از نشست ۶ ژوئن (۱۶ خرداد) شورای حکام، گزارش فصلی درباره برنامه هستهای ایران منتشر کند. از طرف دیگر، «راب مالی» نماینده آمریکا در امور ایران نیز قرار است روز چهارشنبه هفته جاری (چهارم خردادماه) در کمیته روابط خارجی سنا درباره مذاکرات برجام گزارش دهد. «کلسی داونپورت» مدیر سیاست عدم اشاعه در انجمن کنترل تسلیحات با اشاره به این موارد به وبگاه دیپلمات گفت که سریعترین و مؤثرترین راه برای بازگرداندن برنامه هستهای ایران به جایگاه قبلی، بازگشت متقابل ایران و آمریکا به پایبندی کامل به تعهدات برجامی قبل از آنکه دیر شود، است. وی در این باره گفت: «بهترین گزینه ممکن، بازگرداندن برنامه هستهای ایران به عقب و راهاندازی هر چه سریعتر نظارت سرزده (از تأسیسات هستهای ایران) است و تنها راه انجام این کار، احیای توافق هستهای ایران است. عدم اقدام دولت بایدن این پنجره حیاتی برای عقب راندن برنامه هستهای ایران را بهخطر میاندازد». بر اساس گزارش وبگاه دیپلمات، مقامهای فعلی و سابق اروپایی نگرانی زیادی دارند که دولت بایدن به خاطر مساله خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست سازمانهای تروریستی، اجازه شکست مذاکرات برجامی در وین را بدهد. دولت بایدن در ادامه رفتارهای تحریکآمیز و خصمانه خود، تاکید کرد تصمیم درباره آزادسازی منابع مالی ایران در کرهجنوبی باید تابع تحریمها باشد. مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی ۷ میلیارد دلار داراییهای ایران در کرهجنوبی بر ضرورت اجرای تحریمها علیه ایران تأکید کرد.
«جیک سالیوان» درباره این پرسش که آیا مساله آزادسازی داراییهای مسدودشده ایران در کرهجنوبی جزو موضوعاتی است که در سفر «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به کرهجنوبی مطرح خواهد شد یا خیر، در پاسخ گفت: «همانطور که میدانید ما در سطوح فنی و کارشناسی به طور منظم با کرهایها درباره این موضوعات رایزنی میکنیم. نمیدانم آیا این موضوع در دستور کار گفتوگو میان روسای جمهور ۲ کشور قرار دارد یا خیر».
او سپس در پاسخ به این سوال که موضع آمریکا درباره آزادسازی داراییهای ایران چیست، تصریح کرد: «دیدگاه ما این است که تحریمها باید اجرا شوند و تا وقتی که ایران به پیشبرد برنامه هستهای خود ادامه میدهد، ما باید با شریکان و متحدانمان همکاری کنیم تا اطمینان حاصل کنیم فشار اقتصادی علیه ایران به شکلی حفظ میشود که سرانجام آنها را به توافق بر سر توافق منصفانه و معقولی که الان در وین روی میز قرار دارد مجاب میکند». دارایی ایران در ۲ بانک کرهجنوبی مجموعا به ارزش ۷ میلیارد دلار از ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ به بهانه تحریمهای آمریکا بر واردات نفت ایران توسط سئول بلوکه شده است.
برای کارشناسان این اقدامات و مواضع از سوی واشنگتن به معنای عدم آمادگی ایالات متحده برای بازگشت به تعهدات خود است و دقیقا بروز این نشانههاست که باعث هشدار دیپلماتهای سابق و کنونی شده و آنها را به خط کرده تا از عزیمت دولت بایدن به نقطه به شکست کشاندن برجام جلوگیری کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسی فردا به عمان سفر میکند
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در تداوم دیپلماسی همسایگی دولت مردمی برای گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، به دعوت رسمی «هیثمبنطارق آلسعید» سلطان عمان، دوشنبه دوم خرداد در رأس هیاتی بلندپایه عازم مسقط پایتخت این کشور خواهد شد. ملاقات رسمی در کاخ العلم، دیدار دوجانبه با «هیثمبنطارق آلسعید» سلطان عمان، امضای چند سند همکاری، دیدار با ایرانیان مقیم و دیدار با تجار و فعالان اقتصادی عمانی از جمله برنامههای سفر یک روزه رئیسی به این کشور است. سفر رئیسی به مسقط، نخستین سفر رئیسجمهور ایران به این کشور در دوره سلطان جدید عمان و پنجمین سفر خارجی رئیسجمهور در ۹ ماه فعالیت دولت سیزدهم است. گفتنی است در راستای ایجاد زمینههای گسترش روابط اقتصادی و تجاری ایران و عمان، هیاتی ۵۰ نفره از تجار و فعالان اقتصادی ایران هفته گذشته به این کشور سفر کردند.
***
وزیر برق عراق:
قبل از پایان این ماه بدهیهای ایران را میپردازیم
وزیر برق عراق روز گذشته در نشست خبری خود در کربلا تاکید کرد: با دولت توافق کردیم بدهیهای ایران را پرداخت کنیم. وی گفت: به تهران سفری داشتم و با وزیر نفت ایران به توافق رسیدیم که قبل از پایان ماه جاری بدهیهای ایران را پرداخت کنیم.
عادل کریم گفت: در سفر اخیر به تهران همچنین درباره واردات گاز از ایران در تابستان به توافق رسیدیم و طرف ایرانی متعهد شد نیروگاهها و واحدهای تولید برق ما را تجهیز کند. بغداد به خاطر واردات گاز از ایران بدهیهایی به تهران دارد که برای پرداخت این بدهیها به توافق رسیدیم. آنها اوضاع عراق را میدانند و انتظار داریم که در تابستان و زمستان تامین گاز بخوبی انجام شود.
عادل کریم در ادامه اعلام کرد تامین گاز در سطح جهانی نیز با کمبود مواجه است و این سوخت به یک کالای بسیار مهم تبدیل شده است و دستیابی عراق به گاز یک دستاورد به شمار میرود.
جواد اوجی، وزیر نفت ایران در دیدار خود با عادل کریم، وزیر برق عراق و هیات همراه در کشورمان بر توسعه هر چه بیشتر همکاریها در حوزه نفت و گاز تاکید کرد و گفت: امیدوارم در این چند روزی که در ایران هستید تصمیمهای خوبی اتخاذ شود.
وزیر برق عراق نیز در این دیدار ایران را کشور دوست خواند و افزود: خوشحال هستم که برای دومین بار شما را ملاقات میکنم. ما دوست شما هستیم و دوست داریم همکاریهای ۲ کشور تداوم یابد. 2 طرف در این دیدار بر توسعه هر چه بیشتر همکاریها بویژه در بخش گاز تأکید کردند.
***
گفتوگوی بلینکن و معاون وزیر دفاع عربستان درباره ایران
وبگاه وزارت خارجه آمریکا روز گذشته در بیانیهای نوشت: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امروز به نشست وندی شرمن، معاون وزیر خارجه و خالد بنسلمان آلسعود، معاون وزیر دفاع پادشاهی عربستان سعودی در واشنگتن ملحق شد. در ادامه این بیانیه آمده است: وزیر خارجه و معاون او قویا از آتشبس مورد مذاکره سازمان ملل حمایت کرده و دیگر پیشرفتها در یمن را مرور کردند، از جمله از سرگیری پروازهای تجاری از صنعا و واردات سوخت برای یمن از بندر حدیده. آنها در عین حال بر ضرورت افزایش فوری دسترسی به تعز و دیگر شهرها در خطوط مقدم جنگ تاکید کردند.
وزارت خارجه آمریکا افزود: آنها با معاون وزیر دفاع[عربستان سعودی] درباره تعهد پابرجای آمریکا نسبت به تقویت توان دفاعی عربستان سعودی، تلاشها برای مقابله با تهدیدات ایران و اهمیت حفظ حمایت قوی بینالمللی از اوکراین صحبت کردند.
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: آنها همچنین درباره مدیریت فشار در بازارهای جهانی انرژی که ناشی از حمله روسیه به اوکراین است گفتوگو و همچنین مسائل حقوق بشری و پیشرفت عربستان سعودی را در زمینه برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ مرور کردند.
***
پیگیری توافقات سفر معاون نخستوزیر آذربایجان به ایران
به دنبال سفر اخیر معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان به ایران، سیدعباس موسوی، سفیر کشورمان در باکو دیروز در دیدار شاهین مصطفییف پیگیری توافقات این سفر را آغاز کرد.
در این دیدار مصطفییف ضمن مفید و موفق خواندن سفر خود به ایران و دیدار با مقامات ارشد سیاسی، بر اراده رئیسجمهور و دولت جمهوری آذربایجان برای توسعه نامحدود روابط با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم دوست، برادر و همسایه تاکید کرد.
***
امیر سیاری:
کوچکترین تهدید علیه ایران را در بالاترین حد پاسخ میدهیم
امیردریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش گفت: ایمان و اعتقاد، اتحاد و انسجام، پرهیز از تفرقه و ولایتمداری، رمز عبور ملت ایران از توطئههای دشمنان است. ملت ایران تا به امروز با افتخار از دسیسه دشمن عبور کرده و در اوج صلابت ایستاده است.
وی حفظ تمامیت ارضی، درخشش جمهوری اسلامی ایران و تأثیرگذاری در عرصههای بینالمللی و امنیت ملی و تقویت قدرت بازدارندگی و آمادگی کامل نیروهای مسلح را از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست که به برکت خون شهدا به دست آمده است.
سیاری افزود: انقلاب اسلامی به برکت خون پاک هزاران هزار شهید، جانباز و ایثارگر به این درجه از اعتبار و بالندگی رسیده است و قطعا امروز کوچکترین تهدید علیه ایران را در بالاترین حد پاسخ میدهیم.
ارسال به دوستان
فرار به جلوی بیبیسی برای توجیه شکست پروژه آشوب در شبکههای اجتماعی
اینستاگرام تحت نفوذ ایران است؟!
گروه سیاسی: پس از اعلام رسمی حذف ارز ترجیحی و اصلاح یارانهها از سوی دولت، جریان ضدانقلاب قصد داشت با موجسواری بر اعتراض مردم نسبت به نوع اعلام اولیه خبر جراحی اقتصادی، آشوب و اغتشاش را در کشور کلید بزند.
به گزارش «وطنامروز»، در همین راستا رسانههای فارسیزبان خارجنشین روی ظرفیت شبکههای اجتماعی به عنوان ایجاد موج، حساب ویژهای باز کردند. اما گفتوگوی رئیسجمهور با مردم و تبیین چرایی اتخاذ این تصمیم اقتصادی، مردم را قانع کرد که به رئیسی اعتماد کنند و در نتیجه شرایط آنطور که رسانههای ضدانقلاب انتظار داشتند، پیش نرفت و فضای مجازی به بستری برای ساماندهی آشوب تبدیل نشد و این رسانهها در مقام توجیه شکست پروژهشان برآمدند.
چهارشنبه هفته گذشته (28 اردیبهشت) بود که رسانه انگلیسی بیبیسی فارسی در گزارشی مضحک با عنوان «آیا حکومت ایران در اینستاگرام نفوذ کرده است؟»، مدعی شد دلیل عدم استقبال کاربران این شبکه اجتماعی از پروژه آشوب و عدم انتشار فیلم و عکس از اعتراضات، حذف مطالب اعتراضی مردم ایران، توسط کارمندان این شبکه بوده است!
بیبیسی در گزارش خود نوشته است: همزمان با اعتراضهای اخیر در ایران، بعضی از کاربران اینستاگرام و فیسبوک گزارش دادهاند که پستهایشان درباره اعتراضات در این شبکه اجتماعی حذف شده است. بیبیسی به روایتهایی دست پیدا کرده که از احتمال «نفوذ» طرفداران حکومت ایران به شرکتی به نام تلاس اینترنشنال خبر میدهد؛ شرکتی که مسؤول اصلی رسیدگی به محتوای اینستاگرام و فیسبوک است.
این رسانه انگلیسی به نقل از ۲ کارمند ناشناسی که به عنوان منبع آگاه از آنها یاد کرده، مدعی شده است که در بخش ایرانی شرکت مذکور، ۲۵۰ الی ۳۰۰ نفر کار میکنند که بیشتر آنها دانشجویان ایرانی هستند که تازه به آلمان رفتهاند. همچنین تنها حدود ۱۰ درصد پستهایی که توسط اینستاگرام پاک میشوند، کنترل میشود و در نتیجه این امکان وجود دارد که کارمندانِ ایرانی تعداد زیادی از آنها را به صورت سلیقهای پاک کنند!
بیبیسی در ادامه از قول یکی از منابع آگاه خود مینویسد: چیزی که من خودم شاهدش بودم، این است که کسانی، چه در سطح پایین و چه در مقامهای بالاتر، به قول خودشان طرفدار حکومت هستند و میشود فهمید که از طرف حکومت خطهایی میگیرند و کارهایی انجام میدهند. من خودم میتوانم بگویم چند نفر را به چشم دیدم... . نیروهایی را در شرکت ما دارند که سعی میکنند سیاست خودشان را پیش ببرند. در ایران هم میدانیم نیروهایی هستند که پول میگیرند تا یک پست را فلهای ریپورت کنند.
اما چرا این ادعای بیبیسی از یک توجیه مضحک برای شکست خود و سایر رسانههای ضدانقلاب فراتر نمیرود؟
بیبیسی در حالی مدعی است کارمندان ایرانیِ اینستاگرام با خطگیری از ایران اقدام به حذف مطالب اعتراضی علیه جمهوری اسلامی میکنند که از دیماه سال 1398 تاکنون، اغلب مردم ایران طعم حذف مطالب و حتی بسته شدن حساب خود در اینستاگرام را چشیدهاند. پس از شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی به دست آمریکا، اینستاگرام هر نوع مطلبی که حاوی تصاویر شهید سلیمانی و اعتراض به اقدام تروریستی ایالات متحده بود را بشدت سرکوب میکند. همچنین اینستاگرام انتشار اخباری که در محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی در این شبکه منتشر میشود را تحمل نکرده و به حذف مطالب دست میزند. سپاه و مقاومت لبنان نیز از جمله خط قرمزهایی به شمار میروند که هر گونه تولید محتوایی در رابطه با آنها، واکنش این شبکه اجتماعی را در پی دارد. برخلاف ادعای بیبیسی مبنی بر نفوذ ایران در اینستاگرام، مردم ایران بیشترین خسارت را از سوی این شبکه متحمل شده و در برخی موارد مجبور به فعالیت با نام کاربری دیگری شدهاند تا دوباره حساب کاربری خود را از دست ندهند. جدای از همه اینها، بنا به گزارش خود بیبیسی، شرکت متا، صاحب اینستاگرام در جواب به ادعای رسانه انگلیسی در ارتباط با احتمال نفوذ ایران در اینستاگرام پاسخ داده که قوانین این شرکت بسیار دقیق بوده و عملکرد کارکنانش را به دقت بررسی میکند تا خطایی انجام نشود و عملاً ادعای نفوذ ایران در اینستاگرام منتفی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|