|
اعتراض عراق به نام بردن از اسرائیل در نشست اتحادیه عرب
«محمد الحلبوسی» با اعتراض به درج نام رژیم اشغالگر قدس در بیانیه پایانی اتحادیه عرب، خطاب به رئیس این اتحادیه عنوان کرد: «جناب آقای رئیس! اجازه دهید تا اعتراض خود را به دلیل ذکر نام اسرائیل در بیانیه اعلام کنم؛ ما به عنوان نمایندگان کشورهای عربی، در پی احقاق حقمان یعنی تشکیل دولت عربی در فلسطین هستیم، به همین دلیل نباید نام اسرائیل را به عنوان کشور ذکر کنیم؛ از جنابعالی و این اتحادیه میخواهم نام «اسرائیل» را به عنوان «رژیم اشغالگر اسرائیل» در بیانیه ذکر کنید.
ارسال به دوستان
اعترافات مهم رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره تغییر نظم جهانی
آمریکا دیگر قدرت بلامنازع نیست
رضا عدالتیپور: رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با تاکید بر اینکه ۲۵ سال آینده مانند گذشته نخواهد بود، از نسل آینده این کشور خواست ارتش را برای نبرد در جنگهای آینده که به گفته وی شباهتی به جنگهای امروزی ندارد، آماده کنند. به گزارش روسیا الیوم، ژنرال مارک میلی در جمع دانشجویان فارغالتحصیل از آکادمی نظامی در «وست پوینت»، تصویری تاریک از جهانی متلاطمتر را ترسیم کرد که قدرتهای بزرگ قصد تغییر نظم جهانی را دارند. رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده به حاضران گفت: احتمال وقوع درگیری بزرگ بینالمللی بین قدرتهای برتر در حال افزایش است، نه کاهش. هر پیشرفت نظامی که در ۷۰ سال گذشته داشتهایم، به سرعت در حال متوقف شدن است و ایالات متحده در واقع چالشهای زیادی در همه زمینهها از جمله جنگ، فضا، اینترنت، نیروی دریایی، نیروی هوایی و زمینی خواهد داشت. وی تاکید کرد آمریکا دیگر قدرت بلامنازع جهان نیست.
* تغییر ماهیت و تسلیحات جنگ در 3 دهه آینده
میلی همچنین گفت از نظر او جنگ آینده بسیار پیچیده خواهد بود؛ جنگی که به سلاحهای دقیق دوربرد و فناوریهای پیشرفته جدید نیاز دارد. وی با بیان اینکه ایالات متحده در حال حاضر برای ارسال پهپادهای جدید با فناوری پیشرفته و سایر تسلیحات به ارتش اوکراین عجله دارد و در برخی موارد این تجهیزات تنها در مراحل اولیه تولید بوده است، عنوان داشت بعضا حتی از تسلیحاتی مانند پهپادهای دوشپرتاپ به رغم پیشرفتهای شکل گرفته استفاده شده است. میلی با بیان اینکه با تحولات جنگ در اوکراین نیاز به انواع تسلیحات بیشتر شد، تصریح کرد: در هفتههای اول جنگ روی تسلیحات دقیق دوربرد مانند موشکهای «استینگر» و «جاولین» تمرکز شد اما اکنون تمرکز بر توپخانه و افزایش محمولههای هویتزر است. این ژنرال آمریکایی تاکید کرد طی ۲۵ تا ۳۰ سال آینده، ماهیت اصلی جنگ و تسلیحات آن تغییر خواهد کرد. وی با بیان اینکه افسران فارغالتحصیل باید طرز تفکر، آموزش و مبارزه نیروهای آمریکایی را تغییر دهند، افزود: نظامیان تازه منصوب شده به عنوان رهبران ارتش فردا با تانک، کشتی و هواپیماهای رباتیک خواهند جنگید و بر هوش مصنوعی، سوختهای مصنوعی، مصنوعات 3 بعدی و مهندسی انسانی تکیه خواهند کرد.
* موشک «سارمات» روسیه چالش جدید آمریکا
همزمان با اظهارات رئیس ستاد ارتش آمریکا درباره پیچیدهتر شدن تسلیحات و افزایش احتمال درگیری بین قدرتهای جهانی، فرمانده نیروهای موشکی استراتژیک روسیه از برخورداری کشورش از موشکی خبر داد که تا چند دهه آینده امکان رهگیری آن وجود ندارد. وی اعلام کرد موشک «سارمات» که جدیدترین موشک بالستیک قارهپیمای مستقر بر زمین روسیه محسوب میشود، میتواند در کنار دیگر مسیرها بر فراز قطب شمال و قطب جنوب نیز پرواز کند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال «سرگئی کاراکائف» گفت: به خاطر نسبت قدرت به وزن این سیستم جدید موشکی، مسیر پرواز قابلیت تغییر دارد. در صورت لزوم از مسیر قطب شمال میتوان مسیری را از طریق قطب جنوب ترسیم کرد که در اصل امروز محافظت نمیشود. همچنین احتمالاتی نیز برای مسیرهای دیگر از نظر امکان پرتاب به فضای خارج از جو زمین وجود دارد. وی افزود: در دهههای آتی به سختی میتوان ابزارهایی برای رهگیری موشک سارمات تولید کرد. ژنرال کاراکائف افزود: امروز آنها میگویند دفاع هوایی برای سیستم موشکی سارمات وجود ندارد و احتمالا در دهههای آتی نیز وجود نخواهد داشت. وی در توضیح عدم امکان رهگیری موشک سارمات گفت: این موشک علاوه بر اینکه یک راکت با سوخت مایع است، به اندازه موشکهایی که موتوری سبک با سوخت جامد دارند، شتاب میگیرد. به گفته «دیمیتری روگوزین» رئیس آژانس فضایی «روسکاسموس»، روسیه در سال جاری میلادی موشک سارمات را آزمایش خواهد کرد و ارتش از پاییز سال ۲۰۲۲ روند دریافت این موشکها را آغاز میکند. آژانس فضایی «روسکاسموس» قصد دارد به طور کلی ۴۶ موشک سارمات برای نیازهای ارتش روسیه تولید کند. به گفته وزارت دفاع روسیه، موشک سارمات قادر است با استفاده از مسیرهای مختلف پروازی اهداف دوربرد را هدف گیرد و تضمینشده میتواند بر هرگونه سیستم دفاع موشکی موجود و آتی غلبه کند. نخستین پرتاب آزمایشی موشک سارمات ۲۰ آوریل سال جاری میلادی انجام شد. به گفته «سرگئی پوروسکان» معاون فرمانده نیروهای موشکی استراتژیک روسیه، موشک سارمات به مدت ۵۰ سال در خدمت ارتش خواهد بود.
* ایجاد جبهه جدید نزاع، این بار در شمالگان
سفیر روسیه در گروه همکاری شمالگان دیروز گفت با حضور فنلاند و سوئد در ناتو، این منطقه به صحنه بینالمللی عملیات نظامی تبدیل میشود. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هلسینکی و استکهلم درخواستهای عضویت خود برای پیوستن به ناتو را چهارشنبه گذشته به «ینس استولتنبرگ» دبیرکل این ائتلاف نظامی تحویل دادند. «نیکولای کورچونف» سفیر روسیه در گروه همکاری شمالگان با اشاره به این اقدام سوئد و فنلاند گفت: ما شاهد افزایش فعالیتهای نظامی بینالمللی در منطقه شمالگان هستیم. وی افزود: فعالیتهای نظامی بینالمللی در منطقه شمالگان رو به افزایش است. تبدیل منطقه شمالگان به صحنه بینالمللی عملیات نظامی باعث ایجاد مزاحمت و دردسر میشود. ما نمیتوانیم درباره این وضعیت بیتفاوت باشیم. دیپلمات روس ادامه داد: سیاست عدم تعهد به ائتلافهای نظامی که همان سیاست دیرینه سوئد و فنلاند است، مدتهاست باعث شده ثبات و صلح در منطقه شمالگان و عرضهای جغرافیایی شمالی حفظ شود. الحاق احتمالی این ۲ کشور به ناتو بعید است با این هدف انطباقی داشته باشد.
فنلاند و سوئد چهارشنبه گذشته درخواستهای خود را برای عضویت در ناتو به ینس استولتنبرگ، دبیرکل این ائتلاف نظامی ارسال کردند. اینکه آیا ۲ کشور به عضویت این ائتلاف پذیرفته خواهند شد یا نه، منوط به تایید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است.
* چشمانداز بیثباتی بلندمدت در اروپا
از سوی دیگر پایگاه «هیل» در گزارشی با اشاره به تحولات اوکراین و خطرات ناشی از راهبرد گسترش ناتو در شرق بر لزوم توقف آن تاکید کرد.
در این گزارش آمده است: «الحاق فنلاند و سوئد به ناتو میتواند به جای اینکه در راستای حمایت و حفاظت از اروپا باشد، اروپا را بیثبات کند. هیچ یک از این کشورها قبل از این بحران، با تهدیدی جدی از جانب روسیه مواجه نبودند اما انبوه تسلیحاتی که به شکلی اجتنابناپذیر در نتیجه الحاق به ناتو وارد آنها میشود، میتواند انگیزههایی را برای روسیه به منظور تقابل ایجاد کند.
این جنگ در حال حاضر مزیت بزرگی را برای پیمانکاران دفاعی به همراه داشته است. آنچه اروپا به آن نیاز دارد ترسیم مجدد مرزهای زمان جنگ سرد و ایجاد یک ردپای بزرگتر برای ناتو نیست، بلکه معماری جدید در نهادهای امنیتی و اقتصادی است به نحوی که همه کشورهای اروپایی از جمله روسیه بتوانند در نهایت به آنها بپیوندند. جهان به درستی بابت تهدیدات روسیه مبنی بر استفاده از سلاح هستهای در صورت به خطر افتادن موجودیتش متحیر شده است، اگرچه آمریکا نیز نخواسته احتمال اینکه تبدیل به نخستین استفادهکننده از سلاحهای هستهای شود را رد کند. حتی استفاده از یک بهاصطلاح سلاح هستهای تاکتیکی میتواند صدماتی فاجعهبار ایجاد کرده و به سرعت به یک نزاع هستهای تمامعیار تبدیل شود و با توجه به این موضوع، جلوگیری از تبدیل شدن جنگ اوکراین به یک جنگ هستهای باید هدف محوری برنامهریزیهای نظامی آمریکا و ناتو باشد.
ارسال به دوستان
دختر فلسطینی سپر انسانی صهیونیستها
سازمان حقوقی «الحرکه العالمیه للدفاع عن الأطفال/ فرع فلسطین» (جنبش جهانی دفاع از کودکان/ شاخه فلسطین) در بیانیهای اعلام کرد نظامیان ارتش رژیم موقت صهیونیستی ۱۳ ماه مه در جریان یورش به شهر جنین، از یک کودک فلسطینی به عنوان سپر انسانی در برابر یک خودروی نظامی استفاده کردهاند. در این بیانیه آمده است: نظامیان صهیونیست در جریان تبادل تیراندازی با مبارزان فلسطینی، از «عهد مرعب» دختر ۱۶ ساله فلسطینی به مدت ۲ ساعت به عنوان سپر انسانی استفاده کردهاند. به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، مرعب در اظهاراتش به سازمان مذکور گفته است: «حوالی ساعت ۶ صبح من و اعضای خانوادهام با صدای انفجارهای قوی نزدیک خانه از خواب بیدار و متوجه شدیم نظامیان اسرائیلی به قصد بازداشت برادرم محمود (۲۰ ساله) خانه ما را محاصره کردهاند، آنها از ما خواستند از خانه خارج شویم». وی افزود: «یکی از نظامیان از ما خواست وارد حیاط خانه مقابل شویم و سریع شروع به بازرسی پدرم کردند و از من و مادرم خواستند خیابان مقابل آن خانه برویم، وقتی به خیابان رفتیم یک خودروی جیپ نظامی در آنجا بود و آنها از من خواستند مقابل این جیپ نظامی که در معرض تیراندازی بود بایستم و خودشان سوار خودرو شدند».
مرعب همچنین گفت: «گلوله از بالای سرم عبور میکرد و یکی از نظامیان از پنجره خودرو سرش را بیرون آورد و به زبان عربی به من گفت که سر جایت بمان و تکان نخور، تو یک تروریست هستی، همان جا بمان تا با برادرت محمود خداحافظی کند، از شدت گلولههایی که به سمت من شلیک میشد بسیار وحشت کردم و میخواستم سرم را خم کنم اما آنها فریاد میزدند سرت را بلند کن، 2 ساعت بعد خود را به سمت درختی که در آن نزدیکی بود رساندم و روی زمین نشستم و یکی از نظامیان از پنجره خودرو سرش را بیرون آورد و از من خواست به مقابل خودرو بازگردم اما من گوش نکردم». از اوایل سال جاری میلادی تاکنون در تجاوزات رژیم صهیونیستی در شهر جنین و اردوگاه آن، ۲۲ فلسطینی شهید و چند نفر بازداشت شدهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ناامیدی «دیوید هیل» از نتایج انتخابات لبنان
پایگاه خبری العهد درباره ناامیدی آمریکا از انتخابات لبنان نوشت: دیوید هیل، دستیار سابق وزیر خارجه آمریکا با ناامیدی میگوید: بسیاری امیدوار بودند انتخابات پارلمانی لبنان که یکشنبه 15 مه برگزار شد، ناامیدی لبنانیها و خشم آنها نسبت به مسؤولانی که کشورشان را به سمت ورطه هولناک اقتصادی، اجتماعی و اقتصادی سوق دادهاند را در پی داشته باشد و نتایج این انتخابات به حزبالله و متحدان مسیحی آن ضربه بزند، در حالی که واقعیت بعدازظهر یکشنبه برعکس این انتظار بود. دستیار سابق وزیر خارجه آمریکا در سخنانش به ۳ باور اشتباه خود قبل از انتخابات اعتراف کرد. نخستین باور اشتباه او این بود که کاهش حضور پارلمانی حزبالله و متحدان آن، قدرت حزبالله را کاهش میدهد اما متوجه شد نفوذ حزبالله در انتخابات و پارلمان گسترده است.
هیل اینگونه ادامه میدهد که پیروزی انتخاباتی حزبالله توانایی پارلمانی بیشتر و سیاست نفوذ و مانعتراشی در برابر مخالفان و هدایت منابع دولتی به رایدهندگان شیعه خود را میدهد. باور غلط دوم هیل و نمایندگانش در واشنگتن و لبنان این است که تصور میکردند انتخابات لبنان با حمایت و هدایت آمریکا با شعار سرنگونی حزبالله در لبنان برگزار شد اما نتایج انتخابات نشان داد درصد زیادی از لبنانیها به حزبالله رای دادهاند، زیرا متوجه شدند کسانی که آمریکاییها آنها را به عنوان حامی کمپین حذف حزبالله منصوب کردهاند، مسؤول واقعی از دست دادن اعتماد مردم به لبنان، فروپاشی اقتصاد و عدم مدیریت امور لبنان هستند.
***
انفجار در محل برگزاری سالگرد کشته شدن رهبر طالبان در کابل
عصر دیروز صدای وقوع انفجاری در ناحیه دهم شهر کابل شنیده شد. به گفته شاهدان عینی، این انفجار دیروز در هتل استقلال کابل نزدیکی فرودگاه حامد کرزی در حالی رخ داد که مراسم سالگرد کشته شدن «ملا اختر منصور»، رهبر پیشین طالبان با حضور مقامات ارشد این گروه در آن در حال برگزاری بود. تاکنون هدف این انفجار روشن نیست. خبرگزاری الجزیره اعلام کرد در این انفجار تاکنون چندین نفر کشته و زخمی شدهاند. اما وزارت کشور طالبان از زخمی شدن 3 تن در این انفجار خبر داد. تاکنون گروهی مسؤولیت این انفجار را برعهده نگرفته
است.
***
سلام معنادار بایدن به کیم جونگ اون
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در سئول پیش از سفر به ژاپن در نخستین سفر خود به آسیا به عنوان رئیسجمهور آمریکا پیام سادهای به کیم جونگ اون، رئیس کرهشمالی با این مضمون ارسال کرد: سلام... تمام. به گزارش رویترز، بایدن در آخرین روز سفر خود به کرهجنوبی در واکنش به تحرکات موشکی بیسابقه کرهشمالی در 5 سال اخیر به خبرنگاران گفت نگران آزمایشات هستهای کرهشمالی نیست. پاسخ بایدن به کیم جونگ اون بیانگر رویکرد خوددارانه آمریکا برای تنش حل نشده در شبهجزیره کره است؛ رویکردی که کاملا متفاوت با عملکرد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکاست. تنها کافی است به تنشهای لفظی، مذاکرات رودررو، نامههای عاشقانه و توجه رسانهها به شبهجزیره کره در دوره ریاست جمهوری ترامپ دقت شود.
***
روزنامه صهیونیستی:
اسرائیل قدرت بازدارندگیاش را در برابر حماس از دست داده است
روزنامه صهیونیستی «معاریو» اذعان کرد رژیم صهیونیستی در برابر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در غزه ناتوان است. این روزنامه گزارش داد رژیم صهیونیستی جنگها و عملیاتهای نظامی زیادی برای نابودی جنبش حماس در غزه انجام داده ولی راه به جایی نبرده است، زیرا هیچ عملیات نظامیای نتوانست به حماس آسیب بزند.
خبرگزاری اسپوتنیک ضمن ترجمه این یادداشت، گزارش داد پس از این عملیاتها، حماس هر بار در برابر آن مقاومت کرد و به همین دلیل «به نظر میرسد اسرائیل در برابر این جنبش در نوار [غزه] خمیده شده است». معاریو خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی و فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی آن، همچنان در برابر حماس ضعیف هستند و ارتش اسرائیل نیز طی 15 سال گذشته به طور کامل، قدرت بازدارندگی خود را در برابر این جنبش از دست داده است.
به گزارش این روزنامه، حماس فقط «یحیی السنوار» رهبر این جنبش در نوار غزه یا «محمد الضیف» یکی از فرماندهان نظامی آن نیست، بلکه حماس یک فکر ایدئولوژیک است و رژیم صهیونیستی هنوز این مساله را درک نکرده است.
ارسال به دوستان
وحشت دوسوم سیاهپوستان آمریکایی از حملات نژادی
اندکی پس از تیراندازی مرگبار در نیویورک که بیش از 10 قربانی آن سیاهپوست بودند، سهچهارم سیاهپوستان آمریکایی در یک نظرسنجی گفتند نگران هستند که خود یا عزیزانشان به دلایل نژادپرستانه مورد حمله فیزیکی قرار گیرند.
بر اساس نظرسنجی جدیدی که روز شنبه منتشر شد، سهچهارم سیاهپوستان آمریکایی میگویند نگران این هستند که خود یا کسی که دوستش دارند، به دلیل نژادشان مورد حمله فیزیکی قرار گیرند. نظرسنجی جدید «واشنگتن پست- ایپسوس» نشان داد ۷۵ درصد سیاهپوستان آمریکایی که در نظرسنجی شرکت کردند، نگران این هستند به آنها یا افرادی که برایشان مهم هستند به دلیل سیاهپوست بودنشان آسیب جسمی وارد شود؛ نظری که یک هفته پس از تیراندازی مرگبار در محلهای عمدتا سیاهپوست در «بوفالو» نیویورک بیان شده است. به گزارش وبگاه خبری «هیل»، ۷۰ درصد سیاهپوستان آمریکایی در نظرسنجی گفتند معتقدند نیمی از سفیدپوستان آمریکایی یا بیشتر دارای عقاید برتری نژادی سفیدپوستان هستند، در حالی که تنها ۱۹ درصد معتقد بودند کمتر از نیمی از سفیدپوستان آمریکایی چنین عقایدی دارند. دوسوم شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتند که برتریطلبی سفیدپوستان در مقایسه با ۵ سال پیش مشکل بزرگتری است؛ ۲۸ درصد گفتند مشکل به همان میزان است؛ ۵ درصد هم گفتند امروز مشکل کوچکتر است. همچنین از پاسخدهندگان درباره احساساتشان پس از تیراندازی بوفالو که در آن یک مظنون سفیدپوست ۱۰ نفر را کشت و ۳ نفر دیگر را زخمی کرد، سؤال شد. ۱۱ نفر از قربانیان سیاهپوست بودند و مظنون ظاهرا از «نظریه جایگزینی عالی» نژادپرستانه حمایت میکرد. 70 درصد از پاسخدهندگان گفتند این حادثه خونین آنها را غمگین کرده است، در حالی که ۶۲درصد گفتند که احساس عصبانیت میکنند. بیش از نیمی از آنها گفتند که احساس ناراحتی میکنند، ۳۴درصد گفتند احساس ترس دارند، ۲۱ درصد گفتند که شوکه شدند و 8 درصد هم متعجب شدند. ضارب این حادثه را به صورت زنده در شبکه اجتماعی «توییچ» پخش کرد و اسکرینشاتهای ضبط شده صحنههای خشنی را نشان میداد، از جمله زنی که هنگام راه رفتن در خارج از فروشگاه از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت. او یک اظهارنامه آنلاین ۱۰۶ صفحهای نیز در اینترنت آپلود کرد و در آن توضیح داد که انگیزهاش به نوعی ناشی از یک «فرضیه توطئه» است که نشان میدهد نژادهای دیگر در حال گرفتن جای سفیدپوستان هستند. «جیمز کلیبورن» رهبر اکثریت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در گفتوگو با روزنامه واشنگتنپست گفت قانونگذاران تنها در صورتی میتوانند پاسخی به نفرت وضع کنند که ابتدا بپذیرید مشکل وجود دارد. وی در این باره گفت: هرگز نمیدانید چیست. مجازات میتواند به اندازه کافی شدید باشد که بازدارندگی ایجاد کند اما اگر هرگز اعتراف نکنید که وجود دارد، نمیتوانید قانونگذاری کنید. هیچ مشکلی را نمیتوان حل کرد مگر اینکه برای نخستینبار به وجود مشکل اعتراف کنید. ما هنوز قبول نمیکنیم که در این کشور مشکل نژادپرستی داریم و بیش از ۴۰۰ سال وجود داشته است. نظرسنجی واشنگتن پست- ایپسوس ۱۸ تا ۲۰ مه (۲۸ تا ۳۰ اردیبهشتماه) با شرکت ۸۰۶ سیاهپوست آمریکایی انجام شد.
ارسال به دوستان
عراق؛ از خوشبینی به آینده تا هشدار درباره تکرار اعتراضات
محافل عراقی درباره تبعات تداوم بنبست سیاسی کنونی در عراق و حرکت امور به سمت اعتراضات خشونتآمیز بشدت هشدار دادند. «محمد الصیهود» عضو ائتلاف دولت قانون عراق به رهبری نوری المالکی از گشایش احتمالی در روند سیاسی این کشور بویژه پس از گفتوگوهای انجام شده میان ۲ حزب عمده کرد و نیز طرح نمایندگان مستقل و همچنین طرح هیات هماهنگی سیاسی شیعی عراق خبر داد. وی افزود: دیدگاههای ۲ حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق در حال نزدیک شدن به یکدیگر است و از سویی طرح نمایندگان مستقل تا حد زیادی به طرح هیات هماهنگی نزدیک است. عضو ائتلاف دولت قانون عراق تصریح کرد: این طرحها و گفتوگوها به گشایش در روند سیاسی منجر میشود و جایگزین روی آوردن به انحلال پارلمان خواهد بود که در حال حاضر گزینهای دشوار است. الصیهود تاکید کرد: موضوع انحلال پارلمان یکی از سناریوهای مطرح در محافل سیاسی با توجه به عمق بنبست سیاسی است اما عملی کردن آن سخت است. باید به گفتوگو و رایزنی توجه شود. وی پیشبینی کرد که اگر توافقی میان ۲ حزب کرد رخ دهد این سبب سرایت گفتوگوی سیاسی به بیوت دیگر از جمله بیت شیعی خواهد شد. همزمان «رفیق الصالحی» از رهبران ائتلاف فتح عراق گفت: گفتوگوهایی جریان دارد که ما نمیتوانیم جزئیات آن را رسانهای کنیم اما اوضاع به سمت گشایش و حل و فصل امور پیش میرود.
* دیدار مهم بارزانی و طالبانی
از سوی دیگر یک منبع سیاسی کردی به بغداد الیوم گفت: «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات و «نیچروان بارزانی» معاون رئیس حزب امروز (یکشنبه) به سلیمانیه سفر و با بافل طالبانی رئیس اتحادیه میهنی گفتوگو خواهند کرد. این منبع احتمال داد که اختلافات حلوفصل شود و مرحله جدیدی آغاز شود که زمینهساز توافق درباره پست ریاست جمهوری عراق باشد. در همین حال «عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق درباره روی آوردن به خیابان و به راه انداختن تظاهرات هشدار داد. وی افزود: خیابان جایی برای بیان مظلومیت و مطالبه حقوق است نه عرض اندام سیاسی و گلاویز شدن گروههای سیاسی با یکدیگر. «علی البیدر» تحلیلگر سیاسی عراقی نیز درباره وقوع اعتراضات خشونتآمیزتر از اعتراضات قبلی این کشور در اکتبر گذشته هشدار داد.
* اقدامات نمایندگان مستقل پارلمان عراق به کجا رسید؟
العربی الجدید گزارش داد: شماری از نمایندگان مستقل پارلمان عراق که هفته گذشته ابتکارعملی برای برونرفت از بنبست سیاسی پیشنهاد کرده بودند، تیمی برای مذاکره با ۲ طرف بحران یعنی ائتلاف نجات میهن و هیات هماهنگی گروههای شیعی تشکیل دادند و تاکید کردند: ابتکار عملی که مطرح کردهاند «بهترین ابتکار» برای پایان دادن به بحران است.
در همین رابطه، «حسین عرب» نماینده پارلمان عراق و عضو فراکسیون مستقلین گفت: ما ابتکار عمل واقعی برای حل بحران سیاسی موجود مطرح کردیم و اگر ابتکار هیات هماهنگی و جریان صدر صوری بوده باشد، از طریق عدم پاسخگویی به ابتکار ما روشن خواهد شد و اگر ابتکار عملشان واقعی و ملی باشد، ابتکار عمل ما را قبول خواهند کرد. عرب تاکید کرد: ابتکار عمل مستقلین برای جلب رضایت ۲ طرف تدوین شده است، از همین رو، ما تلاش میکنیم که دولت، دولت اکثریت سیاسی یا دولت توافقی نباشد، بلکه ما در تلاش هستیم دولت آتی، دولت اکثریت ملی و فراگیر باشد و هر گروهی بخواهد در آن مشارکت کند و هر کس میخواهد گزینه اپوزیسیون را در پیش گیرد. وی گفت: فراکسیون مستقلین اسامی تیم مذاکرهکننده خود را مشخص کرده است و بزودی مذاکرات با طرفین بحران را بر اساس اصول ملی و در راستای هموارسازی موانع تشکیل دولت جدید آغاز خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|