|
ارسال به دوستان
نگاهی به نسبت ایرانیان با مفاخر خود به بهانه پخش مجموعه «چونان سرو»
قصههای افتخار
گروه فرهنگ و هنر: در فضای فرهنگی قرن معاصر، فرهیختگان و مردم، ارتباط با واسطهای داشتهاند. همواره زبان نخبگان قرن معاصر در دوگانهای از مخاطبان خاص و مخاطبان عام در نوسان بوده است. از این رو چه فرهیختگان و مفاخر علمی- ادبی و چه مردم در ارتباط گرفتن با یکدیگر سرگردان بودهاند. شاید بتوان گفت به همین دلیل است که بعد از مرگ فرهیختگان، آنها را میستاییم و به آثار آنها به عنوان بازمانده مفاخر نگاه میکنیم. تجربه تاریخ معاصر نشان میدهد هر چه زبان فرهیختگان و مفاخر ایران به زبان مردم نزدیکتر بوده است، در بین قلوب مردم جایگاه والاتری یافته است. برای مثال ماجرای عاشقانهای که استاد شهریار در اوان جوانی درگیر آن بوده است، در تاثیرگذاری و توجه مردم به آثارش نقش داشته است. از سوی دیگر، یکی از عناصر تاثیرگذاری که میتواند در نسبت ایران با مفاخر خود در قرن معاصر مورد سرزنش قرار بگیرد، رسانه است. رسانهها به دلیل نقش واسطهگری، وظیفه برقراری ارتباط بیشتر ایرانیان با مفاخر خود را داشتهاند تا بتوانند این مفاخر را به عنوان الگوهای راستین به نوجوانان و جوانان معرفی کنند اما این امر با توجه به محصولات فرهنگی و رسانهای که تولید شده، به یک کژکارکرد محتوایی تبدیل شده است. هر چند که تلاشهایی برای این آشنایی ایرانیان با مفاخر معاصر در حال انجام است که درخور توجه و تحسین است؛ از جمله مجموعه مستند «چونان سرو»، تولید جدید شبکه مستند سیما که آماده پخش از این شبکه است. این مجموعه به تهیهکنندگی مصطفی رزاقکریمی و کارگردانی گروهی از مستندسازان تولید و آماده پخش از تلویزیون شده است و یکشنبهها ساعت 21 از تلویزیون پخش میشود. رزاقکریمی درباره سوژه این مجموعه 10 قسمتی اینطور توضیح داده است: «چونان سرو» مجموعه مستندهای پرتره از چهرههای شاخص فرهنگ و ادبیات کشورمان است البته توجه من به این موضوع خاص به سالهای گذشته برمیگردد، چرا که سالها پیش مستندهای پرترهای در اتریش و ایران ساختهام.
شناساندن مفاخر ارزشمند ایرانزمین نیازمند این است که این چهرههای ارزشمند، پیش از مخاطب برای سازنده اثری که برای معرفی ایشان تولید میشود، شناخته شوند. از این منظر توجه به این مساله که فیلمسازان جوان به معرفی گنجینه معنوی ایرانیان بپردازند، مساله مهمی است، چرا که علاوه بر چابکی در تولید، شکاف نسلی که در سازوکارهای معرفی میراث معنوی و فرهنگی وجود دارد نیز مرتفع میشود. رزاقکریمی در این باره به تسنیم گفته است: برایم بسیار مهم بود که در ساخت چنین اثری از مستندسازان جوان دعوت به همکاری کنم؛ جوانانی که شاید به خاطر تبلیغات سوء، فرهنگ کشورشان را بخوبی نمیشناسند. بدون شک مشارکت آنان در ساخت چنین اثری باعث میشود با فرهنگ غنی کشورمان بیشتر آشنا شوند. به همین دلیل از مستندسازان جوان که ذهن جوانتری دارند، کمک گرفتم. اشتیاق آنان به معرفی فرهنگ ایران واقعا توجه مرا جلب کرد. همچنین از شبکه مستند خواهش کردم زمان بیشتری در اختیار ما بگذارند تا بتوانیم کارهای بهتری تولید کنیم که البته شبکه نیز واقعا از ما حمایت کرد. وی اضافه کرد: معتقدم ما خیلی زود تاریخ را دفن و چهرههای ماندگار کشورمان را فراموش میکنیم. به همین دلیل است که نسل جوان ما شناخت کمی از مفاخر فرهنگی کشورمان دارد. در مجموعه مستند «چونان سرو» تلاش کردیم این مشاهیر فرهنگی را معرفی کرده و ناگفتههایی از زندگی، فعالیت و اثرگذاری اجتماعی آنان را در قالب فیلم مستند به مخاطبان خود ارائه دهیم.
جامعه رسانهای امروز در حال ساخت الگوهایی در زندگی نوجوانان و جوانان است. نحوه معرفی این الگوها آنگونه است که به زندگی آنها وارد شده و یک یا چند ویژگی خاص آنها را به صورت بسیار زیبا بازنمایی میکنند. حال آنکه در مستندهای پرتره از مفاخر، این ویژگیها که در یک انسان فرهیخته تجلی پیدا کرده است، بازنمایی میشود. با این وجود رزاق کریمی درباره توجه ویژه به ساخت مستند پرتره در کارنامه کاریاش گفت: وقتی سینمای مستند برایم جدیتر شد، فعالیت زیادی برای تولید مستندهای پرتره از شخصیتهای مختلف کردم و تجربیات خوبی در این حوزه برایم رقم خورد؛ احساس میکنم بیننده سینمای مستند علاقهمند به تماشای فیلم پرتره است. بنابراین باید مستندهای پرتره بیشتری درباره شخصیتهای فرهنگی ایرانی ساخته شود، چرا که کشورمان شخصیتهای فرهنگی بسیار خوبی دارد.
وی ادامه داد: به نظرم ساخت مجموعهای مانند «چونان سرو» نیاز امروز سینمای ماست، چرا که باید بزرگان این کشور که در علم و فرهنگ شاخص بودند به عموم مردم، بویژه نسل جوان معرفی شوند. تهیهکننده مجموعه «چونان سرو» سوژههای این مستند را معرفی کرد و گفت: در این مجموعه، مستند پرترههایی درباره چهرههای ماندگار ایران از جمله محمدعلی اسلامیندوشن، شهریار، دکتر شهیدی، علامه قزوینی، دکتر محمد معین، نیما یوشیج، غلامحسین بنان، ملکالشعرای بهار، غلامحسین امیرخانی (هنرمند خوشنویس) و دکتر سیدمحمدحسین مبین ساخته شده است. این افراد کسانیاند که در حوزههای مختلف به کشورمان خدمت کردند. برای مثال دکتر مبین پزشک، بنیانگذار آسایشگاه جذامیان بابا باغی و نیز از اهالی قلم است که به جهت فعالیتهای گسترده برای درمان و ریشهکنی بیماری جذام در ایران، از وی به عنوان «پدر جذامیان ایران» یاد میکنند. البته در گذشته فروغ فرخزاد هم فیلم مستند «خانه سیاه» را درباره این شخصیت ساخته بود. او درباره شیوه روایت این مجموعه توضیح داد: بر اساس نتیجهای که از پژوهش فیلمها به دست آمد، تصمیم گرفتیم شیوه روایت چگونه باشد؛ مشکل جدی مستندسازی در ایران این است که دسترسی به تصاویر آرشیوی سخت است و تصاویر آرشیوی کمی از مشاهیر و افراد برجسته در اختیار داریم، البته در این مجموعه از تصاویر آرشیوی هم استفاده کردهایم. علاوه بر این، گفتوگوهای خوبی با نزدیکان هر سوژه از سوی کارگردانها انجام شد تا حرفهای جدیدی به گوش مخاطبان رسانده شود.
آگاهی و ضرورت ارتباط ایرانیان با مفاخر معاصر خود، همتی بیش از ساخت مستند میطلبد. الگوسازیهایی که در سریالها و مستندهای پرتره در میان جوانان و نوجوانان وجود دارد، ملموس است. برای مثال دنبال کردن سریالهای دکتر قریب و استاد شهریار توسط مخاطبان ایرانی، نشاندهنده این علاقه و ذوق مردم از شناخت بیشتر مفاخر و فرهیختگان است، البته نقش مهمی که رسانهها در این ارتباط بین مردم و مفاخر باید اجرا کنند، ساده کردن و واقعی نشان دادن زندگی این مفاخر است که این امر بیش از پیش در الگوسازی و در قلب مردم قرار گرفتن مفاخر اهمیت دارد.
ارسال به دوستان
با حمایت انیمیشنسازان، جشن خودکفایی محتمل است
اکران فیلمهای برگزیده ۲۰ سال جشنواره پویانمایی
نشست خبری دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران صبح دیروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، در ابتدای این نشست محمدرضا کریمیصارمی، دبیر و بنیانگذار جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران گفت: دوازدهمین دوره جشنواره قرار بود اسفندماه برگزار شود اما به دلیل کرونا و محدودیتها، تصمیم گرفتیم جشنواره را در خرداد برگزار کنیم اما سیزدهمین دوره در همان تاریخ جهانی خود برگزار میشود. سپس مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: امسال دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی را از هشتم تا دوازدهم خرداد برگزار میکنیم؛ جشنوارهای که به نوعی به جهت ارائه تولیدات شاخص در عرصه پویانمایی، یکی از معتبرترین جشنوارههای دنیا محسوب و فرصتی ایجاد میشود تا تولیدکنندگان پویانمایی از سراسر جهان بتوانند آثار خود را در این جشنواره ارائه کنند و به نوعی با سایر تولیدکنندگان از کشورهای مختلف وارد رقابت، گفتوگو، تعامل و تبادل تجربه شوند. مهدی علیاکبرزاده افزود: کانون متولی برگزاری این جشنواره است؛ جشنوارهای که با هدف ایجاد ارتباط با مخاطب و همینطور فرصتی برای تبادل تجربه و ارائه آخرین محصولات فعالیت میکند. پویانمایی در دنیای کنونی نه تنها برای کودکان که برای بزرگترها هم ارزش دارد. ما نسلی هستیم که با ابتداییترین شکل پویانمایی بزرگ شدیم اما شما با پیشرفتهترین شکل پویانمایی روبهرو هستید. وی ادامه داد: پویانمایی یکی از تاثیرگذارترین ابزارها در تعلیم و تربیت است؛ مگر تعلیم و تربیت غیر از این است که ارزشها را به کودکان منتقل و این انتقال را تسهیل کنیم؟ در دنیای کنونی و در نظامهای بزرگ تعلیم و تربیت روی پویانمایی حساب و برنامهریزی میشود. ما افتخار داریم در دوازدهمین جشنواره با این دیدگاه که پویانمایی میتواند در تعلیم و تربیت حرفهای زیادی داشته باشد، برنامه خود را ارائه دهیم. این حرفه در عین حال که یک هنر است، یک صنعت هم هست. در دنیای کنونی میشود روی پویانمایی حساب کرد و حتی از منظر اشتغالآفرینی وارد بحث و گفتوگو درباره آن شد. میشود با پویانمایی شغل ایجاد کرد و کارآفرینی آن در کل دنیا جایگاه دارد.
علیاکبرزاده در ادامه با ارائه آماری از آثار رسیده به این رویداد مطرح کرد: امسال در سایت «دیجی کانون» فرصت بارگذاری فیلمها را برای فیلمسازان فراهم کردیم. اتفاق دیگر این است که از ۱۳۰ کاراکتر فیلمهای پویانمایی در قالب نمد و... رونمایی میکنیم. همه میتوانند از این کاراکترها استفاده کنند که در نمایشگاه جانبی مجموعه از روز هشتم به نمایش درمیآید. وی اظهار کرد: در روز دوازدهم خرداد از ساعت ۹ تا ۱۱ یک سانس نمایش پویانمایی از برگزیدگان ۲۰ سال گذشته پویانمایی کودک خواهیم داشت، این اکران میتواند روی پرده باشد یا از طریق دیگر ابزارآلات. همه مراکز ما همزمان برای پخش برگزیدههای ۲۰ سال گذشته وارد عمل میشوند. همچنین در بخش دیگری از این نشست دبیر و بنیانگذار جشنواره پویانمایی تهران درباره بخش دینی هم گفت: ما در جشنوارههای بینالمللی دستهبندیهایی را مشخص میکنیم تا فیلمسازان در آن بخش محتوایی یا تکنیکال شرکت کنند. در بخش دینی وقتی آثار را از دوره نهم به بعد به نمایش میگذاشتیم، داوران به دلیل محتوای آنها پیشنهاد دادند این آثار در یک بخش مستقل باشند. ۲ دوره آزمایشی این کار را کردیم و در دوره بعدش یک گروه مستقل برای آن تدارک دیدیم. خود فیلمسازان هم اعلام کردند مناسب است بخش دینی جدا شود، چون بخش دینی خیلی نزدیک به کارهای تلویزیونی است به همین دلیل این 2 بخش را جدا کردیم. محمدرضا کریمیصارمی اظهار کرد: همیشه آرزو داشتیم که روی متعلقات و تولیدات ما تصویر و نماد قهرمانان خودمان باشند. ما آمدیم کاراکترهای فیلمهای کانون را تبدیل به عروسکهای سهبعدی کردیم؛ نزدیک به ۸ هزار کاراکتر در انیمیشن ایران وجود دارد. این فرصت خوبی است که شروع به جریانسازی کنیم؛ این شخصیتها بسیار زیبا و حتی از شخصیتهای خارجی هم جذابتر هستند، بنابراین میتواند فرصت مهمی ایجاد کند.
کریمیصارمی درباره دوسالانه بودن این رویداد هم توضیح داد: هنوز در کشور ما تولید در آن حد نیست که جشنواره سالانه برگزار شود اما اکثر جشنوارههای انیمیشن در جهان به دلیل تایم تولید انیمیشن دوسالانه است. وی در پایان گفت: در این ۲ سال کرونایی لطمههای زیادی به شرکتهای انیمیشنسازی وارد شد اما اگر انیمیشنسازان حمایت شوند میتوانیم جشن خودکفایی را در انیمیشن بگیریم.
ارسال به دوستان
فیلم جدید «بونگ جون هو» با بازیگران هالیوودی ساخته میشود
بدون عنوان بر پایه «میکی7»
جدیدترین فیلم «بونگ جون هو» پس از پروژه برنده جایزه اسکارش یعنی «انگل»، دارد لیستی قابل توجه از ستارههای هالیوودی را به خود جذب میکند. به گزارش «وطنامروز»، مارک روفالو، تونی کولت و نائومی آکی بهزودی در فیلم بعدی بونگ برای شرکت برادران وارنر به رابرت پتینسون ملحق میشوند.
این فیلم که هنوز عنوانی برایش انتخاب نشده، بر پایه رمان «میکی ۷» نوشته ادوارد اشتون ساخته میشود. بونگ مسؤولیت نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی این پروژه را بر عهده دارد. در این فیلم بونگ و دوهو چوی تهیهکننده یک بار دیگر با شرکت پلن بی متعلق به برد پیت همکاری میکنند. آخرین همکاری موفق آنها در فیلم سال ۲۰۱۷ «اوکجا» ساخته این کارگردان بود. کتاب «میکی ۷» منبع الهام اصلی فیلم خواهد بود اما منابع میگویند با توجه به تجربه قبلی بونگ با اقتباسهای سینمایی، به احتمال زیاد نسخه او تفاوتهایی با رمان خواهد داشت.
داستان رمان درباره فردی به نام میکی۷ است که به عنوان یک «بیمصرف» شناخته میشود: کارمندی دورانداختنی در یک ماموریت اکتشافی برای مستعمره کردن دنیای یخی نیلفهایم ارسال میشود. هر بار که ماموریتی بیش از حد خطرناک یا حتی انتحاری است، همه رو به میکی میآورند. بعد از اینکه یک نسخه او میمیرد، بدن جدید با بیشتر خاطرات قبلی تولید میشود.
این دومین همکاری بونگ با شرکت برادران وارنر است. آنها در حال حاضر همچنین مشغول ساخت سریالی کوتاه بر پایه «انگل» هستند که با همکاری اچبیاو ساخته میشود.
ارسال به دوستان
نتفلیکس ۵۰ میلیون دلار برای یک فیلم پول داد
اولین خرید در کن پس از اخراج ۱۵۰ نفر
در نخستین خرید بزرگ جشنواره فیلم کن امسال، نتفلیکس حقوق پخش بینالمللی فیلم «دلالان درد» امیلی بلانت را در قراردادی به ارزش بیش از ۵۰ میلیون دلار خریده است. به گزارش «وطنامروز»، دیوید ییتس پشت این پروژه است که از آن به عنوان چیزی شبیه به «گرگ والاستریت» و «رکود بزرگ» یاد شده است.
بلانت قرار است نقش فردی را بازی کند که حتی از دبیرستان هم فارغالتحصیل نشده و کاری نزد یک استارتآپ رو به افول دارویی در یک مرکز خرید واقع در فلوریدای مرکزی پیدا میکند. شخصیت او که لایزا نام دارد با هوشمندی و شجاعتش، شرکت را به موفقیت میرساند اما بزودی خود را در مرکز یک توطئه جنایی با عواقب مرگبار مییابد.
ولز تاور فیلمنامه این پروژه را نوشته که توسط لارنس گری از طریق شرکت «گری متر پروداکشنز» در همکاری با ییتس و ایوان والکات از طریق ویچوود پیکچرز تهیه میشود. قرار است کار فیلمبرداری فیلم از ماه آگوست آغاز شود. قرارداد خرید «دلالان درد» در حالی بسته شده که نتفلیکس اخیرا با مشکلات مالی قابل توجهی مواجه شده است.
این شرکت در جدیدترین گزارش درآمد فصلی خود اعلام کرد ۲۰۰ هزار مشترک خود را از دست داده است، اتفاقی که برای نخستینبار در دهه اخیر میافتاد. این شرکت همچنین گفت انتظار دارد ۲ میلیون مشترک دیگر را هم در فصل دوم از دست بدهد. در ارتباط با همین مساله، نتفلیکس اوایل این هفته حدود ۱۵۰ نفر از کارکنان خود را که بیشتر در آمریکا بودند، تعدیل کرد. این قرارداد تا اینجا بزرگترین قرارداد جشنواره کن است که تاکنون تا حد زیادی ساکت جلو رفته است.
ارسال به دوستان
اخبار
تمجید رئیس دفتر یونیسف ایران از «بدون قرار قبلی»
رئیس دفتر یونیسف ایران پس از تماشای «بدون قرار قبلی» گفت: این فیلم به زیبایی، فرهنگ و مناظر خیرهکننده ایرانزمین را به تصویر میکشد. به گزارش «وطن امروز»، اکران خصوصی فیلم «بدون قرار قبلی» با حضور «رابین ناندی» رئیس دفتر یونیسف ایران، سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اُتیسم ایران، مجتبی خسروتاج رئیس هیأت امنای انجمن اتیسم ایران، بهروز شعیبی کارگردان، محمود بابایی تهیهکننده فیلم، مهتاب کرامتی سفیر یونیسف و جمعی از مسؤولان و اعضای یونیسف در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
دکتر رابین ناندی، رئیس دفتر یونیسف ایران بعد از تماشای این فیلم گفت: «بدون قرار قبلی» به زیبایی، فرهنگ و مناظر خیرهکننده ایران زمین را به تصویر کشیده است و فراز و فرودهای یک مادر مجرد و پسرش را که با اتیسم زندگی میکند، ترسیم میکند. وی همچنین اظهار کرد: این فیلم ترکیبی فوقالعاده از داستانپردازی به همراه چاشنی هنر و مهارتهای ساخت فیلم است و من بیش از همه، از اجرای «حامی» ستاره کودک و بازیگر فیلم لذت بردم.
ناندی همچنین تصریح کرد: مایلم از فیلمسازان ایرانی دعوت کنم تا از هنر فیلمسازیشان برای پرداختن به چالشهای کودکان با نیازهای ویژه بیش از پیش استفاده کنند. با این کار میتوان آگاهی عمومی را در حوزه این موضوعات مهم افزایش داد.
***
انتصاب دبیر جشنوارههای رسانه ملی
با حکم رئیس صداوسیما، مسعود احمدیافزادی به عنوان مشاور رئیس سازمان صداوسیما و دبیر جشنوارههای رسانه ملی منصوب شد. به گزارش «وطنامروز»، در بخشی از حکم پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، خطاب به مسعود احمدیافزادی آمده است: «برنامهریزی دقیق و عالمانه برای تدوین شاخصها و معیارهای تولید محتوا و برنامهسازی متناسب با برنامه تحولی رسانه ملی در دوره جدید و تمرکزبخشی به جشنوارههای حوزههای مختلف سازمان در جشنواره سالانه رسانه ملی مورد تأکید است. مقتضی است با انجام تدابیر لازم از جمله تشکیل دبیرخانه دائمی، تشکیل اتاق فکر و کارگروه رصد تولیدات، تهیه و تدوین آییننامه و اساسنامه جشنواره و تدوین برنامه زمانبندی سالانه با رعایت حداکثری صرفه و صلاح، جشنواره رسانه ملی به عرصه رقابت سازنده و آموزنده میان همکاران و برنامهسازان به عنوان سرمایههای ارزشمند رسانه ملی مبدل شود. از خداوند متعال مزید توفیقات شما را خواستارم». احمدیافزادی پیشتر مدیریت شبکه آموزش سیما، شبکه ۵ سیما، شبکه شما و مدیرکلی مراکز اصفهان، گلستان، البرز و مدیریت رادیو جوان و سردبیری حوزههای خبری را عهدهدار بوده است.
***
خانه تئاتر با نفرات جدید
مجمع عمومی و انتخابات هیات مدیره مرکزی خانه تئاتر، عصر روز شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۷، در سالن افراسیابی مجموعه شهید شیرودی برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، با توجه به اینکه این مجمع و انتخابات به نوبت دوم کشیده شده بود و طبق اساسنامه خانه تئاتر با هر تعداد از اعضای شرکتکننده به رسمیت میرسید، ۹۷۱ نفر در لیست شرکتکنندگان ثبتنام کرده بودند که از این تعداد ۵۹۷ نفر حاضرین در جلسه بودند و ۳۷۴ نفر نیز وکالت داده بودند. از تعداد ۹۳۵ رای در صندوق ریخته شده، اعضای اصلی هیأت مدیره خانه تئاتر به ترتیب؛ ایرج راد ۵۱۷ رای، رویا تیموریان ۴۵۸ رای، مریم کاظمی ۴۵۲ رای، هما جدیکار ۴۴۷ رای، حمیدرضا نعیمی ۴۲۳ رای، اصغر همت ۲۷۲ رای، کاظم هژیرآزاد ۲۶۴ رای و همچنین اعضای علیالبدل هیات مدیره؛ محمد بهرامی ۲۵۷ رای، هوشمند هنرکار ۲۰۹ رای و مجید قناد با ۱۸۹ رای انتخاب شدند.
***
«ستاره سینما» در آستانه پیشتولید
عادل تبریزی، کارگردان سینما گفت: فیلم «ستاره سینما» در آستانه پیشتولید است. به گزارش «وطن امروز»، عادل تبریزی، کارگردان سینما که به تازگی برای فیلم سینمایی «ستاره سینما» از سازمان سینمایی پروانه ساخت دریافت کرده است، در گفتوگو با مهر درباره این پروژه گفت: این فیلم یک کمدی اجتماعی است که از منظر سینما قصهای روز و معاصر را روایت میکند. میتوان آن را تجربهای در ادامه کارهای قبلی من دانست، بویژه از نظر شکل کمدی تلخی که دارد. تبریزی با اشاره به اینکه پیشتولید «ستاره سینما» از حدود یک هفته دیگر آغاز میشود، درباره مذاکره با عوامل و بازیگران توضیح داد: مذاکراتی در این زمینه داشتهایم ولی هنوز هیچ چیز درباره ترکیب عوامل قطعی نیست اما حتما در کنار بازیگران مطرح از چهرههای جدید هم استفاده خواهم کرد. تبریزی در پایان درباره سرانجام فیلم قبلی خود با عنوان «گیجگاه» هم افزود: هنوز پروانه نمایش برای این فیلم صادر نشده است. اصلاحیههایی به فیلم دادهاند اما از خدایم است که همین امروز پروانه نمایش فیلم صادر شود تا بتوانیم آن را اکران عمومی کنیم.
***
«قاره هفتم» روایت مهاجران غیرقانونی
نمایش «قاره هفتم» به طراحی و کارگردانی احسان نگهبان از سوم خردادماه در عمارت سیمرغ روی صحنه میرود. به گزارش «وطنامروز»، «قاره هفتم» به نویسندگی احسان نگهبان و میلاد ظهوریان، طراحی و کارگردانی احسان نگهبان و تهیهکنندگی حسین مومنیان، از سوم خردادماه هر شب ساعت ۱۹ در عمارت سیمرغ روی صحنه میرود. احسان صاحبدادی، علی فراستی، نیلوفر پناهی، حسام نورمحمدی، نازنین جعفری و محمدپوریا هلالی بازیگران این اثر نمایشی هستند. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: مهاجرانی که به صورت غیرقانونی از دریای آرافورا به سمت استرالیا راهی میشوند، درست وسط راه کشتی آنها غرق میشود و در کف اقیانوس منتظر شما هستند... کُمَک!
ارسال به دوستان
به مناسبت سالگرد آزادسازی خرمشهر اعلام شد
ویژهبرنامههای حوزه هنری
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ویژهبرنامههای این مرکز برای چهلمین سالگرد آزادسازی خرمشهر را اعلام کرد. به گزارش «وطنامروز»، کورش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به مناسبت چهلمین سالگرد آزادسازی خرمشهر ۳ برنامه را طراحی کرده است که دو برنامه، سوم خرداد در مسجد جامع خرمشهر اتفاق خواهد افتاد و یک پروژه بزرگتر هم تیرماه یا در هفته دفاعمقدس به نتیجه خواهد رسید.
وی افزود: ما سال گذشته دومین مسابقه نمایشنامهنویسی گلدستهها را برگزار کردیم و نزدیک به ۴۰ نمایشنامه برگزیده داشتیم که آنها را در ۱۱ مجموعه و کتاب چاپ کردیم. این کتابها قرار است سوم خردادماه و در مسجد جامع خرمشهر، در کنار برنامههایی که حوزه هنری تحت عنوان «شهری در آسمان» برای گرامیداشت چهلمین سالگرد فتح خرمشهر در نظر گرفته است، رونمایی شوند. مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری خبر داد: برنامه بعدی که مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری طراحی کرده اجرای یک نقالی با موضوع فتح خرمشهر است. مرشد میرزاعلی طومار این نقالی را نوشته است و با همکاری یکی از هنرمندان عرصه نقالی و پردهخوانی، سوم خرداد در خرمشهر روی پرده میبرد. این نقالی بیشتر به ظفرها و پیروزیها و اینکه مردم و جوانان خرمشهر چگونه با دست خالی توانستند با تکنیکهای چریکی دشمن بعثی را ۳۵ روز زمینگیر کنند، پرداخته است. زارعی بیان کرد: طرح بزرگی که در دستور کار مرکز هنرهای نمایشی قرار گرفته، یک نمایش بزرگ میدانی است که هماکنون مرتضی شاهکرم مشغول نگارش متن آن است و این کار در هفته آینده تمام خواهد شد. ۸۰ درصد این نمایشنامه در نتیجه تحقیقات گسترده شاهکرم بر اساس مستند و واقعیتهای مقاومت ۳۵ روزه خرمشهر نوشته شده است. وی ادامه داد: نمایش مذکور که در واقع یک سینمایش (ترکیبی از سینما و نمایش) به حساب میآید بسیار پر پروداکشن است و توسط هنرمندان حرفهای و مجرب تئاتر و سینما در یک زمین بسیار وسیع اجرا خواهد شد. سینمایش به اثری گفته میشود که بخشی از آن به صورت زنده و بخش دیگرش پس از تصویربرداری روی پرده اجرا میشود و به نمایش درمیآید. این سینمایش با ۲۰۰ دستاندرکار در تیرماه و قبل از ماه محرم در تهران و خرمشهر و سپس در ۵ مهرماه به مناسبت سالگرد شکست حصر آبادان اجرا خواهد شد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی در پایان گفت: بیستوچهارمین «جشنواره ملی مقاومت؛ فتح خرمشهر» با مشارکت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل ارشاد منطقه آزاد اروند آغاز شده و مراسم اختتامیه آن بعدازظهر سوم خرداد در خرمشهر برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|