|
معبری در تهران به نام شهید صیاد خدایی نامگذاری میشود
سخنگوی شورای شهر تهران از نامگذاری معبری به نام سرهنگ پاسدار «شهید حسن صیادخدایی» در شورا خبر داد. علیرضا نادعلی گفت: در جلسه بعدی کمیسیون نامگذاری، با افتخار نامگذاری خیابانی به نام شهید صیاد خدایی مطرح خواهد شد. وی افزود: پس از بررسیها و ارجاع به شورا در کمیسیون نامگذاری در صحن شورا اقدام خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
جان باختن و مصدومیت دهها نفر در فاجعه فروریختن برج متروپلآبادان
بساز و بنداز !
پیمانکار و مالک ساختمان با دستور قضایی بازداشت شدهاند
فرو ریختن برج متروپل در آبادان که موجب کشته و زخمی شدن تعدادی از هموطنان شد، بار دیگر زنگ خطر رعایتنشدن استانداردها در ساختوساز و ضرورت هوشیاری در برابر حوادث تلخ و تاسفبار ساختمانی را به صدا درآورد.
به گزارش «وطنامروز»، ظهر روز گذشته بخشهایی از ساختمان 10 طبقه اداری - تجاری «متروپل» در خیابان امیری آبادان فروریخت. شدت این حادثه به قدری بود که ساختمانهای اطراف بشدت لرزید که البته این ساختمانها بهسرعت تخلیه شد. همچنین برخی قطعات این برج روی خودروهای پارک شده یا عبوری از محل سقوط کرد که احتمالا بخشی از آمار تلفات مربوط به همین موضوع است. تا لحظه انتشار این گزارش تعداد فوتیها ۵ نفر و تعداد مصدومان حدود ۴۰ نفر اعلام شده بود.
پس از این حادثه، ۴ تیم امدادی از شهرستانهای خرمشهر، ماهشهر و شادگان همراه با 2 تیم سگهای زندهیاب و خودروهای ستنجات به محل حادثه اعزام شدند و عملیات تخلیه و ایمنسازی صحنه حادثه در دستور کار قرار گرفت. همچنین تیم واکنش سریع استان و بیش از 50 نیروی امدادی از شهرهای همجوار برای اعزام به محل حادثه به حالت آمادهباش درآمدند.
بلافاصله بعد از وقوع این اتفاق تلخ، 20 دستگاه آمبولانس و ۳ اتوبوس آمبولانس مشغول امدادرسانی به حادثهدیدگان شدند و آتشنشانان نیز برای کنترل شرایط در محل حاضر شدند. تا لحظه تنظیم این گزارش، اخبار قطعی درباره علت اصلی این حادثه مخابره نشده بود.
* فرماندار آبادان: ساختمان در حال تکمیل بوده است
مطابق اعلام فرماندار آبادان، ساختمان متروپل در حال تکمیل مراحل ساخت بوده است. همچنین طبق اظهارات مدیر روابط عمومی اورژانس استان خوزستان، برخی واحدهای این ساختمان مسکونی بود.
فرماندار آبادان درباره این حادثه گفت: ساختمان متروپل درحال تکمیل ساخت بوده است اما احتمال افزایش تلفات به دلیل همجواری با منطقه مسکونی و نیز ازدحام جمعیت وجود دارد. با این حال تمام دستگاههای متولی در منطقه حادثه حضور دارند و در حال انجام وظایف خود هستند. سیداحسان عباسپور تصریح کرد: دستور تخلیه مناطق اطراف ساختمان داده شده است.
عارف اصلشرهانی، مدیر روابط عمومی اورژانس استان خوزستان نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در پی فرو ریختن برج متروپل در آبادان، اورژانس خوزستان در حالت آمادهباش قرار گرفت. وی از اعزام یک بالگرد و آمادهباش پایگاههای اورژانس استان خوزستان در پی بروز این حادثه خبر داد.
شرهانی گفت: 20 دستگاه آمبولانس و 3 دستگاه اتوبوس آمبولانس به محل حادثه اعزام و همه نیروهای ستادی اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه اهواز هم عازم آبادان شدند.
شرهانی با بیان اینکه فعلا از تعداد دقیق فوتیها و مصدومان و علت این حادثه اطلاعاتی در دست نیست، گفت: در این ساختمان تعدادی واحدهای مسکونی قرار داشت.
* اعلام آمادهباش به دانشگاههای علوم پزشکی اهواز و آبادان
با ریزش ساختمان متروپل در آبادان تمام بیمارستانهای اهواز و آبادان به حالت آمادهباش درآمدند. همچنین به برخی پزشکان اعلام شده است برای ارائه خدمات جراحی و اورژانسی به آبادان اعزام شوند و برخی افراد آسیبدیده نیز برای درمان به شهرهای مجاور بویژه اهواز اعزام شدند.
بنا بر اعلام مدیر عملیاتی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری آبادان، تعدادی از مصدومان از زیر آوار نجات یافتند اما احتمال افزایش تعداد مجروحان زیاد است، چرا که 100 الی 150 نفر در ساختمان حضور داشتند.
وی با اشاره به وضعیت خطرناک ساختمان و احتمال ریزشهای بعدی از مردم خواست در محل حادثه تجمع نکنند.
* هشدارهای قبلی درباره احتمال ریزش ساختمان
هر چند هنوز علت دقیق حادثه تاسفبار آبادان به طور رسمی اعلام نشده است اما برخی منابع خبری از صدور هشدارهای قبلی درباره احتمال ریزش برج متروپل آبادان خبر میدهند.
ایسنا در این باره نوشت: طبق برخی گزارشها مجتمع برجهای دوقلوی متروپل به قدری سست بود که ستون اصلی و حمال مجتمعها نشست کرده و شکم داده بود. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نیز چنین چیزی را نشان میداد. مالک، داربستهایی در اطراف پروژه کشیده بود که برخی مدعی هستند با هدف پنهانکاری وضعیت وخیم پروژه بوده است. گفته میشود مهندسان سازمان نظام مهندسی آبادان هشدار داده بودند این مجتمع به مرحله افتتاح نخواهد رسید.
با این حال، احمدرضا سرحدی، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان به این خبرگزاری گفته است: در قضیه آبادان هنوز گزارش تخلفات ارائه نشده است و نمیتوان صرفا شهرداری یا سازمان نظام مهندسی را مقصر دانست و باید منتظر گزارش این حادثه باشیم.
* بازداشت پیمانکار و مالک ساختمان متروپل آبادان
در پی ریزش ساختمان در دست احداث متروپل آبادان، رئیس کل دادگستری استان خوزستان دستور بررسی دقیق علت و عوامل حادثه، امدادرسانی به مصدومان و برخورد سریع و قاطع با همه مرتبطان و مسببان حادثه را صادر کرد و در پی آن پیمانکار و مالک ساختمان بازداشت شدند.
علی دهقانی گفت: در ساعتهای ظهر ساختمانی چندطبقه در آبادان ریزش کرد که بلافاصله رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان در صحنه حاضر شدند و دستورات مقتضی برای رسیدگی به موضوع صادر شد. وی همچنین از دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خواست در کنار رئیس دادگستری و دادستان آبادان، موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری و نظارت کند. استاندار خوزستان نیز گفت: در بررسیهای اولیه برخی اشکالات در استانداردهای مورد نیاز سازه دیده شد. وی افزود: در این راستا از رئیس دادگستری استان و قوه قضائیه درخواست کردیم با عوامل این حادثه برخورد شود. بر همین اساس تاکنون ۲ نفر بازداشت شدهاند.
استاندار خوزستان ادامه داد: در چنین حوادثی عوامل مختلف اثرگذار مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به طور حتم با مسببان حادثه به شدیدترین شکل ممکن برخورد میشود.
* مجوز شورای شهر تهران برای اعزام نیرو و تجهیزات به آبادان
سخنگوی شورای شهر تهران از اعلام نظر مثبت و مساعدت اعضای شورای شهر تهران برای اعزام نیرو و تجهیزات از سازمان آتشنشانی تهران به محل حادثه ریزش آوار در آبادان خبر داد.
علیرضا نادعلی به تسنیم گفت: با توجه به محدودیت زمانی برای تشکیل جلسه شورای شهر تهران، به منظور ارسال نیرو و تجهیزات از سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به محل حادثه، اعضای شورای شهر تهران با تشکیل جلسه آنلاین، نظر مثبت و مساعدت خود را برای اعزام نیروهای امدادرسان از آتشنشانی تهران به آبادان اعلام کردند.
همچنین سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از اعزام 50 آتشنشان حرفهای و نجاتگر همراه با 11 دستگاه خودروی سنگین و سبک عملیاتی که بیشتر مربوط به آواربرداری و جستوجو در آوار است، به محل حادثه ریزش ساختمان 10 طبقه در آبادان خبر داد.
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور نیز در تماسهای تلفنی جداگانه با استاندار خوزستان و فرماندار آبادان، برای بسیج امکانات برای کمک به مصدومان و مجروحان این حادثه دستورات لازم را صادر کرد. مخبر ضمن تسلیت به خانوادههای جانباختگان این حادثه و ابراز همدردی با مصدومان، خواستار بررسی دقیق علل وقوع این حادثه شد.
ذبیحالله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز با صدور دستوری به بازرس کل ویژه استان خوزستان، به وی ماموریت داد با حضور در صحنه و نظارت بر نحوه امدادرسانی، آواربرداری و رسیدگی به وضعیت مصدومان، ابعاد مختلف حادثه را از حیث ایمنی ساختمان، رعایت اصول شهرسازی و معماری و صدور مجوزهای ساختوساز بررسی کند و نسبت به معرفی متخلفان احتمالی به مراجع قضایی و اداری اقدامات لازم را انجام دهد.
***
دستور ویژه رئیسی برای رسیدگی به سانحه ریزش ساختمان در آبادان
رئیسجمهور به صورت ویژه برای رسیدگی فوری به سانحه ریزش ساختمان در آبادان دستور داد. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی که در سفر عمان به سر میبرد، به معاون اول خود دستور داد ضمن اعزام گروههای امداد و نجات سازمان آتشنشانی تهران برای امداد به آسیبدیدگان، همه امکانات استانی و کشوری را برای رسیدگی فوری به سانحه ریزش ساختمان در آبادان به کار گیرد. در پی ریزش ساختمانی در شهر آبادان که سبب فوت و مجروحیت شماری از هموطنانمان شده است، رئیس دفتر رئیسجمهور در تماسهای تلفنی جداگانه با معاون اول رئیسجمهور و استاندار خوزستان، ضمن اطلاع از آخرین وضعیت حادثه، دستور رئیسجمهور مبنی بر بسیج تمام امکانات برای رسیدگی فوری به سانحهدیدگان و آواربرداری را ابلاغ کرد. رئیسی که برای دیدار و گفتوگو با پادشاه عمان به مسقط، پایتخت این کشور سفر کرده، به محض اطلاع از بروز این حادثه در آبادان به معاون اول رئیسجمهور مأموریت داد ضمن به کارگیری تمام امکانات محلی و ملی، شخصا این موضوع را با اختیارات کامل به منظور تسریع در آواربرداری و نجات جان افراد زیر آوار مانده و رسیدگی به مصدومان حادثه، مدیریت و پیگیری کند. رئیسجمهور دستور داد با توجه به اعلام نیاز استاندار خوزستان، نیروهای امدادی و امکانات لازم برای آواربرداری و امداد، از سازمان آتشنشانی تهران به صورت فوری به آبادان اعزام شوند و همچنین برای شناسایی تخلفات منجر به این حادثه نیز به صورت عاجل اقدام شود و برخورد شدید و غیرقابل اغماض با متخلفان در دستور کار قرار گیرد. رئیسجمهور ضمن ابراز همدردی صمیمانه با خانوادههای جانباختگان که طبق گزارشها غالبا از کارگران زحمتکش بودهاند، دستور داد رسیدگی به وضعیت این خانوادهها در اولویت قرار بگیرد و گزارش روند امدادرسانی برای وی ارسال شود.
ارسال به دوستان
وزیر بهداشت در هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت:
شکست کرونا، افتخار بزرگ ملت ایران است
پزشکان حاضر در اجلاس ژنو اعلام کردند اگر نرخ جهانی واکسیناسیون «کووید-۱۹» ۶۰ درصد باشد ایمنی جمعی ایجاد خواهد شد، این در حالی است که به گفته وزیر بهداشت، ۷۵ درصد مردم کشورمان واکسن کرونا را دریافت کردهاند و ایران جزو کشورهای پیشرو در این زمینه است. به گزارش «وطنامروز»، موفقیت ایران در غلبه بر کرونا، آن هم در شرایطی که برخی کشورهای اروپایی و آمریکا موانع و محدودیتهایی را برای آغاز روند واکسیناسیون در ایران وضع کرده بودند، دیروز توسط وزیر بهداشت برای مقامات جهانی بازگو شد. بهرام عیناللهی در هفتادوپنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت گفت: شکست کرونا و تکرقمی شدن تلفات آن یکی از افتخارات بزرگ ملت ایران است.
وزیر بهداشت ضمن تشکر از شجاعت، صبوری و همراهی مردم ایران در شکست کرونا اظهار داشت: تکرقمی شدن تلفات این همهگیری در ایران، تعجب و حیرت وزرا و کارشناسان بهداشت و درمان جهان را به همراه داشته است.
وزیر بهداشت ادامه داد: در حال حاضر برخی کشورهای غربی و اروپایی و خود آمریکا به رغم تمام امکانات، این همه مرگومیر کرونا دارند اما وقتی میبینیم کرونا در ایران به این حد کاهش یافته و مردم براحتی میتوانند سفر بروند و کارهایشان را انجام دهند، این باعث افتخار ما است.
* آخرین آمار فوت، بستری و ابتلا
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به ۲ خرداد ۱۴۰۱ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۶۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۶۸ نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۳۲۱ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه ۷ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۲۸۱ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۳۵ هزار و ۷۹۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
ارسال به دوستان
توسط بنیاد برکت ایجاد میشود
3500 طرح اشتغال برای کولبران و سوختبران
«ایجاد اشتغال در مناطق کمبرخوردار و محروم از اقدامات اولویتدار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و در ذیل آن بنیاد برکت است؛ اقدامی که با تسهیل امور برای ساکنان این مناطق زمینه اشتغالزایی را فراهم میکند. در همین راستا بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام امسال راهاندازی ۳ هزار و ۵۰۰ طرح اشتغال را برای کولبران و سوختبران در دستور کار قرار داده است». مدیرعامل بنیاد برکت ضمن بیان این مطلب افزود: راهاندازی ۳ هزار و ۵۰۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور برای کولبران و سوختبران در مناطق محروم و روستایی ۷ استان کشور در برنامههای سال ۱۴۰۱ قرار دارد. محمد ترکمانه تصریح کرد: راهاندازی این ۳ هزار و ۵۰۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور ایجاد فرصتهای کسب و کار برای ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر را به شکل مستقیم و غیرمستقیم به دنبال خواهد داشت. به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، کولبران و سوختبران در استانهای کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و فارس جزو جامعه مخاطبان هدف ایجاد اشتغال هستند. وی درباره میزان سرمایهگذاری برای اجرای طرحهای اشتغال ویژه کولبران و سوختبران نیز توضیح داد: حجم کل سرمایهگذاری برای راهاندازی این ۳ هزار و ۵۰۰ طرح اشتغال بالغ بر ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است. ترکمانه در تشریح عملکرد پیشین بنیاد برکت در حوزه اشتغالزایی برای کولبران و سوختبران گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۸ هزار طرح اشتغالزایی با ظرفیت ۲۴ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم برای کولبران و سوختبران در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور راهاندازی شده است. مدیرعامل بنیاد برکت بر استقبال سوختبران از شغل پایدار تاکید کرد و اظهار داشت: اکثر سوختبران از روی اجبار و ناچاری به این کار مشغول شدهاند. بیشتر این افراد نه تنها مالک سوختهای قاچاقشده نیستند که حتی خودرو هم به آنها تعلق ندارد و فقط نقش یک راننده روزمزد را بازی میکنند. وی خاطرنشان کرد: تحقیقات و نظرسنجیها نشان میدهد بخش اعظمی از کولبران نیز بهرغم میل باطنی به این کار اشتغال دارند و اگر از یک درآمد حداقلی برخوردار باشند، این شغل را کنار خواهند گذاشت.
ارسال به دوستان
اخبار
وجود ۹۳۵ هزار دانشآموز بازمانده و تارک تحصیل در کشور
مدیرکل آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش از وجود حدود ۱۸۵ دانشآموز بازمانده از تحصیل و ۷۵۰ هزار دانشآموز تارک تحصیل در کشور خبر داد. محمدحسین حسینی در سلسلهنشستهای فقر چندبعدی و سیاستهای فقرزدایی با عنوان «فقر آموزشی در ایران» که با همکاری دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت رفاه و مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه جهاد دانشگاهی برگزار شد، با بیان اینکه خوشحالم نهادهای بیرونی به موضوعات آموزشوپرورش ورود میکنند، گفت: ما هیچ راه همواری برای توسعه کشور جز آموزشوپرورش نداریم. وی افزود: اما اگر به هر دلیلی بچههای ما مدرسه نیامدند یا با افت تحصیلی به مقاطع بالاتر رفتند و در مقابل دانشآموزانی با هزینههای هنگفت به بالاترین کیفیت یادگیری دست یافتند، یک شکاف بسیار فاجعهبار ایجاد میشود که تبعات بسیاری به همراه خواهد داشت. همین شکاف و اختلاف است که میتواند سرچشمه بزه، فساد و... شود. حسینی افزود: لازم است یک گفتمان انتقادی شکل بگیرد مبنی بر آنکه حال آموزشوپرورش خوب نیست؛ ۷۵۰ هزار تارک تحصیل و ۱۸۵ هزار بازمانده از تحصیل داریم. در زمینه دسترسی آموزشی، فضا و تجهیزات و حضور دانشآموز در مدرسه بسیار مهم است. همچنین لازم است در زمینه کیفیت آموزش مطالبهگری شود.
***
مسمومیت در خوابگاه دانشجویی دختران
رئیس مرکز اورژانس تهران در تازهترین گزارش خود از وضعیت دانشجویان مسمومشده در یک خوابگاه دانشجویی دخترانه گفت: تا ساعت ۱۲ امروز (دوشنبه) ۴۹ نفر با علائم مسمومیت به اورژانس مراجعه کردهاند. دکتر یحیی صالحطبری در گفتوگو با ایسنا افزود: ساعت ۵ صبح امروز مواردی از مسمومیت جنرال به سامانه ١١۵ سازمان اورژانس اطلاع داده شد که بلافاصله پس از آن 5 دستگاه آمبولانس و ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس به محل اعزام شدند.
وی گفت: محل اعلام شده واقع در بلوار مرزداران، روبهروی مسجد در حال احداث حضرت امیرالمومنین، دانشگاه فرهنگیان نسیبه، خوابگاه دانشگاه بود. صالحطبری ادامه داد: تکنیسینهای اورژانس با حضور در محل بلافاصله انجام اقدامات فوریتهای پیش بیمارستانی را آغاز کردند که طی بررسیها مشخص شد همه مسمومان خانم هستند و دچار مسمومیت جنرال شدهاند. به گفته وی از میان ۴۹ نفر ۲ نفر در محل درمان و مابقی به بیمارستان منتقل شدند. حال عمومی مصدومان مساعد است. صالحطبری درباره علت این مسمومیت گفت: احتمالا مسمومیت گوارشی بوده است اما باید بررسیهای بیشتر و تخصصیتر در این باره صورت گیرد.
***
دستگیری داروفروشان تلگرامی با ۴۰ هزار قلم داروی نایاب
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ از بازداشت عامل فروش داروهای غیرمجاز در فضای مجازی خبر داد. سرهنگ داوود معظمیگودرزی در این باره گفت: در راستای مبارزه با فروشندگان دارو در فضای مجازی، ماموران پلیس فتا اقدام به رصد و پایش این فضا کرده و در جریان آن با یک کانال تلگرامی که ۴۳ هزار دنبالکننده نیز داشت، روبهرو شدند. این کانال اقدام به تبلیغ فروش انواع داروهای نایاب و کمیاب کرده بود، حتی برخی از داروهای این کانال مجوزهای لازم از سوی سازمان غذا و دارو را هم نداشت.
وی با بیان اینکه اقدامات ماموران برای شناسایی گرداننده یا گردانندگان این کانال آغاز شد، اظهار کرد: ماموران پلیس فتا اقدامات خود را در این باره آغاز کردند و با بهرهگیری از روشهای فنی و علمی اطلاعاتی را از مدیران این کانال تلگرامی به دست آوردند.
معظمیگودرزی گفت: ماموران با حضور در محل اختفای این افراد در جنوب تهران، ۲ مدیر و گرداننده اصلی این کانال تلگرامی را بازداشت و به مقر انتظامی منتقل کردند. همچنین محل نیز مورد بازرسی قرار گرفت و در جریان آن بیش از ۴۰ هزار قلم انواع داروی کمیاب و نایاب کشف و ضبط شد.
***
زلزله 5.5 ریشتری در سیستانوبلوچستان
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به وقوع زمین لرزه 5.5 ریشتری در سیستانوبلوچستان از آمادهباش دستگاههای امدادی و اعزام تیمهای ارزیاب به مناطق متاثر از حادثه خبر داد. مهدی ولیپور دیروز در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وقوع زمین لرزه در سیستانوبلوچستان اظهار کرد: حوالی ساعت ۱۲:۰۶ روز دوشنبه زلزلهای به بزرگی 5.5 ریشتر حوالی سرجنگل در استان سیستانوبلوچستان را لرزاند.
وی با بیان اینکه این زلزله در عمق ۱۶ کیلومتری زمین رخ داد، گفت: شهرها و مناطقی مانند سرجنگل، مسجد حضرت ابوالفضل و نوکآباد تحت تاثیر این زلزله قرار گرفتهاند، البته با توجه به عمق بالای این زلزله احتمال وقوع خسارت شدید کمتر است. ولیپور افزود: با این وجود تیمهای امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در آمادهباش کامل قرار گرفتند و تیمهای ارزیاب نیز به مناطق متاثر از حادثه اعزام شدند، تاکنون اما گزارشی ناشی از خسارت مخابره نشده است.
ارسال به دوستان
دزفول نماد مقاومت و ایثار
چهارم خرداد روزی است که به پاس پایداری و مقاومت مؤمنانه مردم دزفول در مقابل تهاجم دشمن بیدادگر بعثی از طرف دولت جمهوری اسلامی «روز مقاومت و پایداری، روز دزفول» نامیده و در تقویم رسمی ثبت شده است (چهارم خرداد 1366 لوح مقاومت از طرف دولت جمهوری اسلامی به دزفول اهدا شد). به همین مناسبت نگاهی به آمار زخمهایی که بر پیکره این شهر نشست و تاب آورد، میاندازیم.
1- دزفول 176 بار مورد اصابت موشکهای دوربرد و 9 متری دشمن قرار گرفت که هر موشک تا شعاع 500 متر تخریب در پی داشت. در یکی از حملات موشکی 23 تن از یک خانواده به شهادت رسیدند.
2- در طول 8 سال 2500 گلوله توپ و 331 راکت هواپیما، زخم و ویرانی بر ویرانی به بار آورد. با این همه، مردم در اطاعت از امام، در شهر ماندند و استقامت ورزیدند و چهره طبیعی شهر و جریان مستمر زندگی مخدوش نشد.
3- در طول 2700 روز مقاومت 2600 شهید، 4000 جانباز و 500 تن آزاده تقدیم انقلاب مقدس اسلامی شد.
4- به سبب اصابت موشکها، شهر دزفول به «بلدالصواریخ» مشهور شد و رسانههای جهانی بارها به این موضوع اشاره داشتند. رادیو عراق در هنگام تهدید شهرها به حملات موشکی، نخستین شهری را که نام میبرد «دزفول» بود و در جدول تهدید خود میگفت: «الف- دزفول»، این عنوان هماکنون عنوانی شناخته شده برای مردم دزفول است. «الف- دزفول» یعنی هماره نخستین هدف خشم و آتش دشمن بود و این جز به سبب تأثیر ژرف و همهجانبه دزفول در ناکام گذاشتن ارتش و عناصر وابسته بعثی نبود.
5- در طول جنگ تحمیلی 19000 باب خانه، مدرسه و مرکز درمانی، آموزشی و اداری ویران شد. شگفت آنکه مردم با فاصلهای اندک دست به بازسازی میزدند. برخی اماکن تا 5 بار بازسازی شد و مردم برای حفظ چهره طبیعی و عادی شهر و نشان دادن جریان زندگی به سرعت اقدام به بازسازی میکردند.
6- همزمانی تشییع شهدا و اعزام به جبهه از رویدادهای مستمر شهر دزفول بود. گاه وقتی از زیر آوار حملات موشکی شهدای کودک و زن بیرون کشیده میشد، صفوف رزمندگان با شور و شکوه فراوان عازم جبهه میشدند.
7- در هیچ شهری از کشور
- شهرهای کوچک- در طول جنگ تحمیلی اتفاق نیفتاده که دارای یک لشکر باشد. هسته اصلی لشکر 7 ولیعصر را رزمندگان دزفول تشکیل دادند.
8- در هنگام حملات موشکی- گاه 6 موشک در یک روز که برای انهدام نیمی از یک شهر کافی است، به شهر اصابت میکرد- رزمندگانی که از دزفول میگذشتند چنان تپش و سرزندگی و شکیب و حضوری میدیدند که تعبیرشان این بود، هر کس میخواهد روحیه بگیرد از دزفول بگذرد. و حقیقت آن است که دزفول «دژ» استقامت بود و پل پیروزی جبههها و دزفول همان «دژپل» است.
9- فرهنگ ریشهدار دزفول که قله فقاهت آن شیخ مرتضی انصاری(ره)- شیخ اعظم- بوده و قلب آن حضرت محمد بن موسی بن جعفر و دیگر نامهای سترگ شاعر و عارف و فقیه و فرزانه، به این شهر هویت و شخصیت و تراز معنوی والا بخشیده و همین رمز پایدار و مقاومت آن میتواند باشد.
دزفول را رزمندگان شهر ویزای عالم معرفت و گذرنامه مرز محبت و پاکبازی و شهر شهود و شهادت و شکیب مینامیدند.
10- پیر و پارسای شهر- مرحوم آیتالله سیدمجدالدین قاضی- اسوه مقاومت و ایستادگی مردم دزفول بود. او هرگز در طول سالهای سخت و روزها و شبهای حملات موشکی و گلوله و راکت، شهر را ترک نکرد و نقطه اتکا و اعتماد و ملجأ مردم شهر بود.
11- مساجد دزفول هنگام حملات موشکی فعال و جلسات قرآن دایر بودند. یکی از مساجد که به سبب اصابت موشک ویران شده بود شبانگاه در پرتو فانوس، شاهد نوجوانان و جوانانی بود که زمزمه قرآنشان روح امید و استقامت به مردم میبخشید.
دزفول را بیش از این باید شناخت. این شهر در آسمان شناختهشدهتر از زمین است. دزفول شهر عرفان، ایمان و قرآن است. دزفول، سرود صلابت و مقاومت و شوکت و شهادت در عصر قحطی عاطفههاست. دزفول شهر خداست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|