|
شیخ نعیم قاسم: 77 نماینده پارلمان جدید موافق مقاومت علیه اسرائیل هستند
شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان در گفتوگو با شبکه «المنار» گفت: باقیماندههای ۱۴ مارس در انتخابات سابق ۴۷ نماینده در پارلمان داشتند و اکنون ۳۶ نماینده دارند و این یک عقبگرد واضح است. اگر پارلمان را بر این اساس که چه کسی با مقاومت علیه اسرائیل موافق است و چه کسی نیست بسنجیم ۷۷ نماینده موافق مقاومت علیه دشمن هستند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور ترکیه کماکان مخالف پیوستن سوئد و فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی است
اردوغان: گسترش ناتو به نفع ترکیه نیست
گروه بینالملل: رئیسجمهور ترکیه کارزار کسب امتیاز حداکثری از آمریکا و غرب برای موافقت با توسعه ناتو را ادامه میدهد. فنلاند و سوئد هفته گذشته (۱۵ مه- ۲۵ اردیبهشت) رسما درخواست فوری خود برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را ارائه دادند. با این حال این ۲ کشور اسکاندیناوی برای پذیرفته شدن در این ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا، به حمایت هر۳۰ کشور عضو نیاز دارند. تاکنون علاوه بر ترکیه، دولت کرواسی نیز با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو مخالفت کرده است. توجیه سوئد و فنلاند برای عضویت فوری در ناتو، عملیات نظامی روسیه در اوکراینی است که مدتها پشت صف عضویت در ناتو مانده بود. اسکاندیناویاییها که در قرن گذشته سابقه جنگ با روسیه (شوروی) را داشتهاند، معتقدند پس از جنگ اوکراین، امنیت آنها نیز به خطر افتاده است و به همین دلیل پیوستن به ناتو را به منظور حفاظت از سرزمین خود ضروری میبینند.
در مقابل اگرچه پوتین، عضویت این ۲ کشور در ناتو را چندان برای روسیه مهم تلقی نکرده اما مسکو به هلسینکی و استکهلم در این باره هشدار داده و سطح کنش نظامی را در مرزهای شمال غرب و همچنین دریای بالتیک بالا برده است. در این میان به نظر میرسد رجب طیب اردوغان قصد یک بازی چندگانه با کارت عضویت ترکیه در ناتو را دارد تا از همه طرفهای درگیر در این غائله امتیاز بستاند. او در نخستین واکنش به عضویت سوئد در ناتو، این کشور را به خاطر پناه دادن به گروههای مسلح جداییطلب وابسته به پکک، حامی تروریسم خواند و این موضوع را مطرح کرد که چرا آنکارا باید از عضویت یک کشور حامی تروریسم در ناتو حمایت کند. همانطور که از اردوغان و حزب حاکم ترکیه انتظار میرفت، مشخص شد مخالفت آنکارا با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو، بیشتر از اینکه یک موضع راهبردی باشد، کارزاری اقتصادی و سیاسی برای کسب امتیاز از آمریکا، اتحادیه اروپایی و کشورهای اسکاندیناوی است. چنانکه شبکه بلومبرگ، هفته گذشته فهرستی از درخواستهای دولت ترکیه برای پذیرش عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را منتشر کرد. این فهرست شامل درخواست حذف تحریمهای آمریکایی و اروپایی آنکارا متعاقب خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 از روسیه و همچنین وارد کردن مجدد ترکیه در برنامه آمریکایی ساخت هواپیماهای جنگنده پیشرفته اف-35 میشود. دولت ترکیه، سوئد و فنلاند را متهم میکند سابقه اعطای پناهندگی به اتباع عمدتا کرد این کشور را دارند که به دلیل درگیریهای داخلی در آناتولی خواستار پناهندگی شدهاند. آنکارا در برخی موارد اعطای پناهندگی به این افراد را غیرقابل پذیرش میداند.
بلومبرگ به نقل از ۳ تن از مقامهای ارشد ترکیه گزارش کرده کاخ ریاست جمهوری ترکیه، از دولتهای سوئد و فنلاند درخواست کرده قبل از پیوستن به ائتلاف ناتو، آشکارا نهتنها پکک، بلکه گروههای وابسته به آن را محکوم کنند.
جالب اینکه ینس استولتنبرگ، دبیر کل دانمارکی ناتو نیز با توئیتی به پیشواز این موضوع رفته و به همتایان وایکینگ خود توصیه کرده بود بهتر است ملاحظات امنیتی متحدان را برای پیدا کردن یک راهحل رو به جلو در نظر بگیرند.
در عین حال اردوغان که از به حضور پذیرفتن هیاتهای عالیرتبه سوئدی و فنلاندی در کاخ آک سارای امتناع کرده بود، شنبه گذشته به گفتوگوهای تلفنی مجزا با سائولی نینستو، رئیسجمهور فنلاند و ماگدالنا اندرسون، نخستوزیر سوئد پرداخت. مهمترین تاکید رئیسجمهور ترکیه بویژه بر متوقف کردن حمایتهای سیاسی و مالی این دولتها از گروههای تروریستی است که امنیت این کشور را به مخاطره انداختهاند. رئیسجمهور ترکیه در بیانیهای درباره خواستههایش از ۲ کشور اسکاندیناوی، خواستار برداشته شدن قدمهای محکم و جدی علیه جریان پکک و دیگر گروههای تروریستی در کشورش شد. اردوغان همچنین مشخصا از خانم اندرسون، نخستوزیر سوئد خواست که بویژه ممنوعیت صادرات تسلیحات دفاعی به ترکیه را که به خاطر دخالتهای این کشور در سال 2019 در پارلمان سوئد تصویب شده بود، بردارد. مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز دیروز تأیید کرد دولت متبوعش از هلسینکی و استکهلم درخواست کرده محدودیتهای تجاریای را که علیه ترکیه وضع کردهاند، لغو کنند. با این حال فشارهای ترکیه به سوئد و فنلاند به همین جا ختم نمیشود. اردوغان طی سخنانی که روز یکشنبه در مراسمی در استان کوجایلی واقع در شمال غرب ترکیه ایراد کرد، صریحا گفت معتقد است سیاست گسترش ناتو بدون توجه به نگرانیهای امنیتی نه برای ترکیه و نه برای ناتو خوب نیست. به گزارش خبرگزاری آناتولی، رئیسجمهور ترکیه با اشاره به وعدههایی که اعضای ناتو درباره عضویت فنلاند و سوئد به آنکارا دادهاند، اعلام کرد آنکارا به جای بیانیههای دیپلماتیک درباره امنیت خود میخواهد شاهد گامهای منسجم باشد. او گفت: «در بحبوحه درخواست عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، نباید با بیانیههای دیپلماتیک به نگرانیهای امنیتی ترکیه رسیدگی شود».
***
سفر چاووش اوغلو به فلسطین اشغالی
رسانههای ترکیه از نخستین سفر وزیر خارجه این کشور بعد از 15 سال به فلسطین اشغالی طی روزهای آتی خبر دادند. به گزارش روزنامه دیلی صباح، مولود چاووش اوغلو چهارشنبه (۲۵ مه) هفته جاری قرار است به سرزمینهای اشغالی سفر کرده و در این دیدار با «یائیر لاپید» همتای صهیونیست خود دیدار کند. او همچنین قصد دارد یک روز قبل از سفر خود به اراضی اشغالی از فلسطین دیدار کند. روابط ۲ طرف به دنبال سفر اواسط اسفند سال گذشته «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم موقت صهیونیستی به آنکارا با میزبانی رجب طیب اردوغان گرم شد. رئیسجمهور ترکیه آن زمان نسبت به همکاری در حوزه انرژی با تلآویو ابراز امیدواری کرده بود. ترکیه و رژیم صهیونیستی در هفتههای اخیر تلاشها برای ترمیم روابط دیرینه خود را آغاز کردهاند. روند اسکان عمده مهاجران یهودی اروپایی و آمریکایی در اراضی فلسطین که در نهایت به تاسیس کشور جعلی اسرائیل انجامید، حدود 120 سال پیش در دوران حکومت عثمانی بر شامات و فلسطین و دیگر سرزمینهای عربی حوزه مدیترانه شرقی آغاز شد. برخی مورخان معتقد به نفوذ وسیع بانکداران یهودی حامی جریان نوپای صهیونیسم اوایل قرن بیستم بر عبدالحمید دوم، آخرین سلطان مقتدر عثمانی و دولت مدعی اصلاحطلبی وقت استانبول هستند. اردوغان با وجود تلاش برای توسعه روابط با رژیم صهیونیستی، به ادعای دولت حزب حاکم عدالت و توسعه مبنی بر حمایت از فلسطین اصرار دارد(!) او به دنبال انتقادات به خاطر سفر هرتزوگ به آنکارا مدعی شد: «اقداماتی که برای روابط سیاسی-اقتصادی با اسرائیل انجام میدهیم یک موضوع است و قضیه بیتالمقدس موضوعی دیگر. راه دفاع مؤثر از آرمان فلسطین، داشتن یک رابطه معقول، منطقی، منسجم و متعادل با اسرائیل است!» از طرف دیگر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در سفر اخیر خود به آتن، از برنامه تلآویو برای ایجاد روابط حسنه میان ترکیه و یونان با بهرهگیری از پل انرژی مدیترانه به اروپا بر اساس عبور خط لوله گاز میدان قبرس جنوبی از ترکیه و سپس یونان پرده برداشت.
ارسال به دوستان
بورل: ذخایر نظامی اتحادیه اروپایی رو به اتمام است
«جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در تازهترین اظهارات خود درباره بحران اوکراین گفت: حمله روسیه به اوکراین شکافهایی را در تواناییهای دفاعی ما نشان داد و این هشداری برای امنیت اتحادیه اروپایی است. بر اساس گزارش الجزیره، بورل در ادامه تاکید کرد: ما باید هزینههای دفاعی خود را افزایش دهیم تا شکافهای ناشی از عدم سرمایهگذاری در قابلیتهای دفاعی را پر کنیم. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی با اشاره به ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین اضافه کرد کمکهای نظامی کشورهای اروپایی به اوکراین ذخایر نظامی این کشورها را کاهش داده است. بورل با اشاره به کمبودهای نظامی اتحادیه اروپایی در یک پست وبلاگی نوشت: کاهش ذخایر نظامی در نتیجه کمکهای نظامی به اوکراین بارزترین نمونه از این کمبودهاست. در هر صورت این در صدر مسائلی است که ما از کاهش بودجه نظامی و عدم سرمایهگذاری در گذشته به ارث بردهایم. وی در ادامه استدلال کرد توانمندیهای دفاعی و هزینههای نظامی اتحادیه اروپایی با آنچه برای مقابله با تهدیدات امنیتی مورد نیاز است، مطابقت ندارد. مقام ارشد دیپلماتیک اتحادیه اروپایی افزود: از سال 1999 تا 2021 هزینههای دفاعی ترکیبی اتحادیه اروپایی تنها 20 درصد افزایش یافته است، در حالی که این رقم برای آمریکا 66 درصد، برای روسیه 299 درصد و برای چین 592 درصد است. بورل در نهایت درخواست کرد اتحادیه اروپایی هزینههای نظامی خود را افزایش دهد تا نیروهای مسلح مدرن و قابل همکاری فراهم کند و ذخایر نظامی خود را دوباره پر کند. وی همچنین پیشنهاد کرد ظرف 5 سال آینده قابلیتهای نظامی، بویژه دفاع هوایی، سایبری و فضایی اتحادیه اروپایی افزایش یابد. ارسال به دوستان
دور دنیا
4 سناریوی محتمل برای آینده عراق
«هادی العامری» رئیس ائتلاف فتح عراق اعلام کرد: مرحله کنونی، ایثار از سوی همه طرفها برای پایان دادن به روند سیاسی را طلب میکند. وی در جریان دیدار با «صلاحالدین بهاءالدین» دبیرکل اتحاد اسلامی کردستان عراق و هیات همراهش در بغداد این اظهارات را بیان کرد. العامری تاکید کرد: درباره دستیابی به توافق به منظور خروج از بنبست سیاسی و تشکیل دولت در سریعترین زمان ممکن با هدف حل مشکلات زیادی که ملت عراق از «فاو» تا «زاخو» از آن رنج میبرند، بسیار امیدوارم. وی افزود: دیدگاههای ما با اتحاد اسلامی کردستان همسو است و همه باید در راستای خروج از بحران کنونی تلاش کنند. شرایط مرحله کنونی و اوضاع اقتصادی، از خودگذشتگی همگانی را برای حل بنبست سیاسی میطلبد. در همین حال الجزیره گزارش داد: تحلیلگران چند سناریو را برای عراق پیشبینی میکنند که بارزترین آنها عبارت است از: انحلال پارلمان، برگزاری انتخابات جدید، طرح سازمان ملل برای پایان بنبست و بازگشت اعتراضات خیابانی. این در حالی است که بیشتر احتمالات از جمله آخرین گزارش سازمان ملل از اوضاع عراق، از ادامه بنبست کنونی حکایت دارد. 10 طرح طی ماههای گذشته ارائه شده است که نخستین آنها در ژانویه گذشته و آخرین آن هم طرح نمایندگان مستقل بوده است.
***
اعلام وضع فوقالعاده در نیویورک در پی بحران شیر خشک
بحران کمبود شیر خشک در آمریکا همچنان خبرساز است و این بحران شهردار یکی از بزرگترین شهرهای آمریکا را به اعلام وضع اضطراری واداشته است. شهردار دموکرات نیویورک به منظور مقابله با بحران کمبود شیر خشک، در این شهر آمریکا وضع اضطراری اعلام کرد. شبکه «فاکسنیوز» گزارش داد در بحبوحه کمبود سراسری شیر خشک در آمریکا، «اریک آدامز» شهردار دموکرات نیویورک وضعیت اضطراری اعلام کرد تا این شهر بتواند با بالا رفتن قیمت این محصول اساسی مورد استفاده خانوادهها مقابله کند. این شهردار همحزبی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا این بیانیه را اعلام کرد. دفتر اریک آدامز خبر داد با این اقدام شهردار، اداره «حمایت از مصرفکنندگان و کارگران نیویورک» اختیار لازم برای جلوگیری از افزایش قیمت شیر خشک در این شهر را به دست آورده است. شهردار نیویورک در فرمان اعلام وضعیت اضطراری تصریح کرد بحران کمبود شیر خشک در خانوادههای نیویورک باعث ایجاد «درد و اضطراب غیرقابل تصور» شده است.
***
استعفای دومین مسؤول نزدیک به «نفتالی بنت»
در حالی که کمتر از ۲ هفته از استعفای مشاور نخستوزیر رژیم صهیونیستی میگذرد، رئیس دفتر وی نیز دیروز استعفا کرد. «تال گان تزوی» رئیس دفتر «نفتالی بنت» دیروز دوشنبه استعفا کرد. بر اساس گزارش «رأی الیوم» به نقل از رسانههای صهیونیستی، استعفای این شخصیت نشانه جدیدی از گسترش دایره مشکلات پیش روی کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی است. گان تزوی نزدیکترین شخص به نفتالی بنت طی 10 سال اخیر بوده است. استعفای مدیر دفتر بنت در کمتر از 2 هفته پس از استعفای «شمریت مئیر» مشاور سیاسی وی صورت میگیرد. رسانههای رژیم صهیونیستی آن زمان نوشتند شمریت مئیر به دلیل اختلافات زیاد با دیگر مشاوران و اطرافیان نفتالی بنت و در حالی که در بین تمام مشاوران وی، بیش از همه به او نزدیک بود، استعفا کرده است. طبق این گزارش، شمریت مئیر، در طول یک سال گذشته تلاش زیادی برای تغییر چهره نفتالی بنت از یک رئیس حزب دستراستی به فردی مورد پذیرش جامعه صهیونیستی به عنوان نماینده همه سلایق کرده بود. از سوی دیگر، جمعه گذشته «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به اختلافات سیاسی ادامهدار تلآویو و مخالفتها با کابینه فعلی، عزاداری و خداحافظی با دولت را زودهنگام دانست و بر تداوم کارش تاکید کرد.
***
واکنش تند چین به اظهارات بایدن درباره تایوان
پکن دیروز در واکنش به اظهارات رئیسجمهور آمریکا در ژاپن علیه چین بشدت واکنش نشان داد و اعلام کرد آماده دفاع از منافع ملی خود بر سر تایوان است. «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در پیامی اعلام کرد: هیچ کس نباید اراده قاطعانه، استوار و توانایی بالای مردم چین در دفاع از حق مالکیت ملی و تمامیت ارضی خود را زیر سوال ببرد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که در ژاپن به سر میبرد، گفت آمریکا در صورت تهاجم نظامی چین به تایوان به این جزیره کمک خواهد کرد.
***
توفان در کانادا 8 کشته برجا گذاشت
به دنبال وقوع توفان شدید در استانهای مختلف کانادا حداقل 8 نفر کشته شدند و به گفته مقامات این کشور برق بیش از 500 هزار مشترک نیز قطع شده است. بر اساس گزارش رویترز، توفان و گردبادی که طی شنبه عصر بیش از ۲ ساعت کانادا را درنوردید، در استانهای کبک و انتاریو خسارتهای بسیار زیادی بر جا گذاشته است. وزش باد با سرعت بیش از 132 کیلومتر بر ساعت باعث شکسته و ریشهکن شدن درختان و واژگونی بسیاری از دکلهای انتقال برق شد.
بر اساس این گزارش، شرکتهای برق روز یکشنبه در تلاش بودند خطوط انتقال برق را بازیابی کنند. مقامات کانادایی میگویند بیشتر تلفات ناشی از توفان بر اثر سقوط درختان روی خودروها و عابران بوده است. «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا گفت دولت فدرال آماده کمک به نیازمندان و افراد آسیبدیده است. ترودو روز یکشنبه در توئیتی نوشت: «ما به همه آسیبدیدگان فکر میکنیم و از کارکنان که برای بازگرداندن و وصل برق خانهها مشغول تلاش هستند تشکر میکنیم».
ارسال به دوستان
واشنگتن چگونه روی سابقه خراب تحقیقات اسرائیلیها درباره جنایات خودشان حساب باز کرده است؟
دولت بایدن مشوق قتل خبرنگاران آمریکایی
شیرین ابوعاقله، خبرنگار میدانی برجسته فلسطینی که هفته گذشته در شهر جنین با شلیک مستقیم صهیونیستها به شهادت رسید، دوران نوجوانیاش را در ایالات متحده سپری کرده و شهروندی آمریکا را داشت اما اتفاقا واشنگتن یکی از معدود دولتهایی است که قتل آشکار او توسط نظامیان اسرائیلی را محکوم نکرده است. در حالت عادی، قتل یک خبرنگار تلویزیونی مطرح و محبوب آمریکایی در خاورمیانه به نقطه عطفی برای رویکرد دولت دموکرات با آن کارزارهای حمایت همهجانبه از فعالان رسانهای جهان سوم تبدیل میشد. حتی ممکن بود چنین رخدادی به اعلان جنگ نولیبرالهای حاکم بر کاخ سفید و کنگره به دولت قاتل یک خبرنگار بینجامد. با این حال رویکرد امروز دولت بایدن طوری است که انگار خود خبرنگار شهید شبکه الجزیره و همکار مجروحش مقصر قرار گرفتن در مسیر گلوله سربازان صهیونیست بودهاند. واشنگتن با تکرار ادعای نخنمای تلآویو مبنی بر ضرورت تحقیق بیشتر درباره نحوه قتل شیرین ابوعاقله، عملا هر دولت دیگری در جهان را تشویق به جنایتی مشابه و طبعا توجیهی مشابه میکند.
این نکتهای است که رابرت اینلاکش، روزنامهنگار بدون مرز و ستوننویس بسیاری از موثرترین رسانههای بینالمللی مستقل و آلترناتیو مثل میدل ایست مانیتور، آرتی، تیآرتی، المیادین، العربی و تهران تایمز مطرح میکند. او در یادداشتی با عنوان «واکنش بایدن به قتل خبرنگار فلسطینی- آمریکایی، مشوق کشتار بیشتر است» این ایراد جدی را به سپردن مسؤولیت تحقیق درباره یک جنایت جنگی توسط سربازان ارتش صهیونیستی به خود رژیم اسرائیل وارد میکند که در این صورت اصل تحقیقات بیطرفانه چه جایگاهی در جرائم جنگی در سطح جهان خواهد داشت؟
اینلاکش مینویسد: «ابوعاقله خبرنگار باسابقهای که برای الجزیره کار میکرد، نماد خیلی چیزها بود. او یک مسیحی و گزارشگری شجاع بود اما برای اکثر فلسطینیها او نامی آشنا و محبوب بود؛ برای بسیاری که با تماشای تلویزیون بزرگ شده بودند. مرگ او شوکآور بود اما نه فقط به این دلیل که روزنامهنگارانی که شاهد عینی صحنه بودند گفتهاند نیروهای اسرائیلی در جریان یورش به اردوگاه جنین در کرانه باختری با گلولههای واقعی به سر او شلیک کردند. وزارت خارجه اسرائیل به سرعت ویدئویی از تیراندازی مردان مسلح فلسطینی در جنین را به اشتراک گذاشت و در توئیتی مدعی شد فلسطینیها با شلیک بیرویه به احتمال زیاد شیرین ابوعاقله، روزنامهنگار الجزیره را هدف قرار دادهاند.
جالب اینکه بت شلم، سازمان عالی حقوق بشر رژیم صهیونیستی، تحقیقاتی را درباره ادعاهای ارائه شده توسط دولت انجام داد و نشان داد تیراندازی به تصویر کشیده شده در ویدئوی کذایی مزبور احتمالا نمیتواند تیراندازیای باشد که به شیرین ابوعاقله و همکارش اصابت کرده است.
بهرغم فقدان شواهد، نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم، مطرح کرد احتمال قابل توجهی برای مسؤولیت ضاربان فلسطین وجود دارد و خواستار تحقیقات دولت اسرائیل شد.
بدتر از او ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بود که همان شب قتل ابوعاقله به رسانههای آمریکایی از اعتماد واشنگتن به توانایی تلآویو برای انجام تحقیقات گفت؛ هنگامی که توسط روزنامهنگاران آمریکایی تحت فشار قرار گرفت که با توجه به وجود تردید جدی درباره بیطرفی اسرائیل، چرا نباید یک تحقیق بینالمللی انجام شود که ایالات متحده هم در آن دخیل باشد، پرایس به پرونده ایاد الحلاق اشاره کرد. او یک شهروند 32 ساله فلسطینی دچار اوتیسم بود که ماه مه 2020 توسط پلیس رژیم در بیتالمقدس به ضرب گلوله کشته شد. اگرچه پرایس از این موضوع به عنوان نمونهای از پاسخگویی اسرائیل درباره خلاف نیروهای خود استفاده کرد اما دادگاه قتل الحلاق در حال انجام است و هیچ کس هم زندانی نشده است. مقامات صهیونیست فقط نام افسر پلیس متهم را منتشر کردهاند.
موضع تلآویو مبنی بر اینکه به احتمال زیاد فلسطینیها ابوعاقله را کشتهاند یک روز بعد تغییر کرد و مقامات اسرائیلی مجبور شدند اعلام کنند تحقیقاتی درباره مرگ او انجام خواهند داد. حتی اشاره شد احتمال کشته شدن او توسط یک سرباز اسرائیلی بررسی خواهد شد. با این حال، طبق گزارشهای 19 مه، رژیم پرونده تحقیقات در این مورد را بسته، زیرا جامعه یهودیان روی خوشی به تحقیقاتی که با سربازان اسرائیلی به عنوان مظنون رفتار میکند، نشان نمیدهد.
در حالی که اصلا معلوم نیست تحقیقات اسرائیلی درباره قتل ابوعاقله انجام میشود یا خیر، چه بلایی بر سر ادعای دولت بایدن میآید که همه چیز را به انجام تحقیقات منصفانه توسط رژیم صهیونیستی منوط کرده است؟
با این وجود سابقه خراب تلآویو در این زمینه این سوال را به وجود میآورد: چگونه واشنگتن روی اعتبار تحقیقات اسرائیل حساب کرده است؟ آخرین مورد تیراندازی اسرائیلیها به یک روزنامهنگار شناختهشده که جلیقه ویژه PRESS (رسانه) به تن داشت، آوریل (بهار) 2018 در نوار غزه رخ داد؛ زمانی که تکتیراندازان رژیم، یاسر مرتجی 30 ساله را در جریان یک تظاهرات به ضرب گلوله کشتند. مرتجی در حال فیلمبرداری از تظاهرات حصار غزه در مرز با فلسطین اشغالی بود و هویت مطبوعاتی واضحی داشت. او آنجا بود زیرا میخواست حق غیرنظامیان برای اعتراض مسالمتآمیز را مستندسازی کند.
مقامات صهیونیست به جای تحقیق از سربازان خود درباره شهادت مرتجی، این ادعا را مطرح کردند که او یک پهپاد را بالای سر سربازان اسرائیلی به پرواز درآورده و تلاش کردند این گزارشگر جوان را به عنوان یک تروریست معرفی کنند. رژیم صهیونیستی نهتنها هیچ یک از سربازان خود را به خاطر این قتل محاکمه نکرد، بلکه حتی یک نظامیشان به خاطر کشتن بیش از 300 فلسطینی از جمله ۲ روزنامهنگار دیگر در جریان تظاهرات «راهپیمایی بزرگ بازگشت» در سال 201۹-201۸ متهم نشد.
سال 2016 در شهر الخلیل کرانه باختری، یک سرباز اسرائیلی به نام الور آزاریا، یک مرد فلسطینی را که بیهوش روی زمین افتاده بود از پا درآورد. پس از انتشار ویدئوی کامل این واقعه که تکذیب آن را غیرممکن کرد، رژیم مجبور به مجازات آزاریا شد و سال 2018 او را به 18 ماه حبس محکوم کرد اما این مدت بعدا توسط گادی آیزنکوت، رئیس ستاد ارتش صهیونیستی به ۴ ماه کاهش یافت. این آخرین باری است که یک سرباز اسرائیلی به جرم کشتن یک فلسطینی به زندان فرستاده میشود.
جمعه ۲ هفته پیش در مراسم تشییع پیکر شهید ابوعاقله، نیروهای اسرائیلی به عزاداران و کاسبان محل (کلیسای کاتولیک بیتالمقدس) حمله و بعدا ادعا کردند فلسطینیها سنگ و بطریها را به سمت آنها پرتاب کردهاند اما فیلمهای منتشره از مراسم خاکسپاری به وضوح جرح و حذف و ویرایش گزینشی توسط پلیس را عیان میکند.
سابقه پاسخگویی تلآویو درباره رفتار نظامیانش به قدری بد است که بت شلم، گروه حقوق بشر اسرائیلی، دیگر به خود زحمت ارائه شکایت به نیروهای دفاعی و پلیس رژیم را نمیدهد و آن را یک تلاش بیفایده میداند.
دولت آمریکا نیز با عدم درخواست برای تحقیقات بینالمللی، پیامی روشن به اسرائیل میفرستد که قاتلان خبرنگاران آمریکایی در سرزمینهای اشغالی فلسطین، نیازی به پاسخگویی ندارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|