|
دیدار معاون وزیر دفاع عربستان سعودی با فرمانده سنتکام
خالد بنسلمان، معاون وزیر دفاع عربستان سعودی در حساب توئیتری خود نوشت با ژنرال کورلا، رئیس سازمان سنتکام در مقر فرماندهی مرکزی «تامپا» در ایالت فلوریدا دیدار و درباره چالشهای فرا روی منطقه و راهکارهای مقابله با آن گفتوگو کرده است. وی افزود: در این دیدار درباره اهمیت تلاش و هماهنگی مشترک بین عربستان و آمریکا و همچنین اهمیت ایفای نقش ۲ کشور برای حفظ امنیت و تقویت ثبات منطقه و جهان گفتوگو کردیم.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور آمریکا با اصلاح سخنان روز دوشنبه خود اعلام کرد سیاست «ابهام استراتژیک» واشنگتن در قبال تایوان تغییر نکرده است
عقبنشینی بایدن از گزینه تقابل نظامی با چین
گروه بینالملل: رئیسجمهوری آمریکا که اخیرا با اظهاراتش مبنی بر آمادگی برای اعزام نیرو برای دفاع از تایوان، خشم چین را برانگیخته، دیروز (سهشنبه) گفت که سیاست «ابهام استراتژیک» واشنگتن در قبال تایوان تغییر نکرده است. به گزارش رویترز، مساله تایوان بر سر نشست کوآد که با حضور آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند در توکیو برگزار شد، سایه افکنده بود. این ۴ کشور تاکید کردند نسبت به تضمین آزادی و تعامل منطقه هند- اقیانوسیه در مواجهه با افزایش قاطعیت چین مصمم هستند؛ با این حال، فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن گفت این گروه هیچ کشور بخصوصی را هدف نگرفته است. اگرچه آمریکا طبق قانون موظف است ادواتی را که تایوان برای دفاع از خود نیاز دارد در اختیارش قرار دهد اما از دیرباز این کشور یک سیاست «ابهام استراتژیک» در تصمیمگیری درباره مداخله نظامی برای حفاظت از این جزیره خودمختار در صورت حمله چین اتخاذ کرده است. رئیسجمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا سیاست آمریکا در مقابل تایوان تغییر کرده است، گفت: نه. هیچ تغییری نکرده است. دیروز هم که بیانیهام را خواندم این را گفتم. چین، تایوان را بخشی جدانشدنی از خاک خود دانسته و میگوید که این مهمترین مساله در روابطش با آمریکاست. این اظهارات یک روز پس از صحبتهای بایدن درباره آمادگی وی برای تقابل با چین مطرح شد؛ پس از اینکه او گفت کشورش «آماده دفاع نظامی از جزیره تایوان در برابر هرگونه تهاجم چین است».
رئیسجمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخستوزیر ژاپن، در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پرسیده بود «شما حاضر به مداخله نظامی در مناقشه اوکراین نیستید... آیا تمایل دارید که اگر لازم باشد به دفاع نظامی از تایوان بپردازید؟»، به صراحت پاسخ داد: بله. بلافاصله کاخ سفید مجبور به توضیح درباره این «بله» جنجالی و لاپوشانی آن شد. بلافاصله بعد از پایان نشست خبری بایدن، یک مقام کاخ سفید برای رفع و رجوع گاف بایدن، در گفتوگو با رویترز و بدون ذکر نام خود، توضیح داد: این سخن بایدن که آمریکا برای دفاع از تایوان اقدام نظامی انجام خواهد داد، به معنی تغییر در سیاست آمریکا نیست. همانگونه که رئیسجمهور بایدن در بخشی از سخنانش گفت، سیاست آمریکا در قبال چین تغییر نکرده است. ژو فنگ لیان، سخنگوی دفتر امور تایوان در شورای دولتی چین گفت که ایالات متحده «با آتش بازی میکند». وی افزود که ایالاتمتحده از «کارت تایوان» برای مهار چین استفاده میکند و خود را خواهد سوزاند.
اظهار نظر روز دوشنبه بایدن که در آن برای حمایت نظامی از تایوان اعلام آمادگی کرد، تازهترین مورد از سری اظهارات فیالبداهه و نسنجیده بایدن است که از تمایل شخصی وی به دفاع از تایوان خبر میدهد. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز دوشنبه تأکید کرد: «ما در صورت تشدید تنشها در اوکراین، مجموعه برنامههای اضطراری بسیار محرمانه درباره تحرک نیروهایمان داریم». یک سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه تصریح کرد که این کشور در حوزههای مربوط به حق حاکمیت یا تمامیت ارضی خود هیچ سازشی نداشته و امتیازی نخواهد داد. برخی این اظهار نظر بایدن را لغزش کلامی یا چیزی در حد یک «گاف» میدانند اما دیگر تحلیلگران سیاسی معتقدند که با توجه به پیشینه پربار بایدن در سیاست خارجه و فضایی که او در آن این اظهارات را ایراد کرد (در کنار نخستوزیر ژاپن و در میانه حمله روسیه به اوکراین) بعید است اظهاراتش اشتباه کلامی بوده باشد.
* واشنگتن نگران ریسک بیان بایدن
اظهارنظرهای اینچنینی رئیسجمهور آمریکا در شرایطی که روابط واشنگتن و رقبایش به سردترین سطوح رسیده و مشکلات اقتصادی، رایدهندگان آمریکایی را از او ناامید کرده، میتواند به زیان واشنگتن بویژه حزب دموکرات تمام شود. این روزها موضوع گافهای بایدن و حرکات عجیب و غریب او در ملاقاتها، گردهماییها و مصاحبهها دیگر موضوع چندان تازهای نیست. اگرچه رئیسجمهور دموکرات آمریکا هنوز دوره ریاست جمهوری خود را به نیمه نرسانده ولی گافهای متعدد وی که مخالفانش آن را ناشی از اختلال مشاعر دوران سالمندی میدانند بارها نقل محافل و دستاویز تمسخرش به وسیله منتقدانش بوده است. رئیسجمهور آمریکا چندی پیش هنگام سخنرانی برای کارکنان یکی از کارخانههای ایالت اوهایو به اشتباه مدعی شده بود بارها به ایران سفر کرده است. وی به سرعت متوجه اشتباه لپی خود شد و آن را تصحیح کرد. از سوی دیگر رفتار بایدن در برخی اجتماعات و مراسمها نیز تردیدها درباره سلامت عقلی وی را افزایش داده است که از جمله این شیرینکاریها دست دادن متعدد وی با افراد خیالی است. با این حال اشتباهات گفتاری بایدن تنها مایه تفریح و سرگرمی بینندگان نبوده و همچون مورد اخیر در ژاپن روابط آمریکا و کشورهای متخاصمش را متلاطمتر کرده است. بایدن چندی پیش در سخنانی در ورشو، پایتخت لهستان گفته بود: به خاطر خدا این مرد (ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه) نباید در قدرت باقی بماند. پس از این اظهارات، کاخ سفید به سرعت تلاش کرد سخنان بایدن را به گونهای دیگر توصیف کند و بلافاصله اعلام کرد بایدن خواستار تغییر رژیم در این کشور نیست. یک مقام کاخ سفید در توجیه سخنان بایدن، گفت: منظور رئیسجمهوری این بوده که نباید به پوتین اجازه داد علیه کشورهای همسایه خود یا منطقه اعمال زور کند. وی درباره قدرت پوتین در روسیه یا تغییر رژیم سخن نمیگفت. به نظر میرسد گافهای بایدن از ۲ جنبه به زیان حکومت آمریکا تمام میشود. از یک سو چنین اشتباهاتی میتواند در روابط راهبردی آمریکا با دوستان و بویژه دشمنانش تنش بیمورد ایجاد کرده و هزینه زیادی را برای رفع و رجوع آن به واشنگتن تحمیل کند. از سوی دیگر در کنار مشکلاتی که گریبانگیر مردم آمریکا شده و محبوبیت بایدن را به قعر کشانده، چنین اشتباهاتی هر چه بیشتر اعتبار وی را نزد رایدهندگان آمریکایی تخریب خواهد کرد و امکان دارد دموکراتها را در آستانه انتخابات میاندورهای ۲۰۲۲ و ریاستجمهوری ۲۰۲۴ دچار دودستگی کرده و فرصت مناسبی را جهت بهرهبرداری در اختیار رقبای جمهوریخواهشان قرار دهد.
***
در نشست کواد چه گذشت
همزمان با برگزاری نشست گروه «کواد» (Quad) درباره مقابله با آنچه «قاطعیت روزافزون چین» مطرح شد، رهبران 4 کشور عضو دیروز وعده دادند در رابطه با منطقه اقیانوس هند- آرام و مبارزه با تغییرات اقلیمی با یکدیگر همکاری کنند و همچنین درباره حمله روسیه به اوکراین به تبادل نظر پرداختند. رویترز نوشت جو بایدن در ابتدای گفتوگویش با دیگر رهبران گروه «کواد» (ژاپن، هند و استرالیا) حمله روسیه به اوکراین را نه تنها به عنوان «مسأله مربوط به اروپا» بلکه به عنوان یک «مسأله جهانی» محکوم کرد. «فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن نیز اظهارات رئیسجمهوری آمریکا را تایید کرد و افزود: نباید اجازه دهیم اتفاقی مشابه در آسیا رخ دهد. بایدن در حضور «آنتونی آلبانیز» نخستوزیر جدید استرالیا و «نارندرا مودی» نخستوزیر هند خاطرنشان کرد: مساله اوکراین صرفا مربوط به اروپا نیست، بلکه این موضوع جهانی است. وی افزود: «حمله روسیه به اوکراین صرفا اهمیت نظم جهانی، حاکمیت ارضی و یکپارچگی را برجسته کرده است». رئیسجمهوری آمریکا در ادامه تاکید کرد ایالات متحده در کنار متحدان خود برای «ایجاد منطقه آزاد و باز هند- آرام» خواهد ایستاد. نخستوزیر ژاپن نیز درباره حمله روسیه به اوکراین گفت: «این حمله نظم جهانی را به لرزه درآورده است». کیشیدا همچنین گفت کواد با اختصاص ۵۰ میلیارد دلار برای زیرساختها و سرمایهگذاری در منطقه اقیانوس هند و آرام طی 5 سال موافقت کرد. این در حالی است که نارندرا مودی هیچ اظهار نظری درباره حمله روسیه به اوکراین انجام نداد. همچنین هند با حمایت نکردن از تحریمهای آمریکا علیه روسیه و محکوم نکردن حمله این کشور به اوکراین، ایالات متحده را ناامید کرده است. نخستوزیر استرالیا که نخستین حضورش در این نشست بود هم گفت اهدافش با اولویتهای گروه «کواد» همسو است و از رهبران کشورهای عضو خواست درباره تغییرات اقلیمی همکاری کنند.
ارسال به دوستان
کیسینجر: اوکراین به روسیه خاک بدهد
وزیر اسبق خارجه آمریکا در داووس با بیان اینکه غرب باید از تلاش برای وارد آوردن شکست ویرانگر به روسیه دست بکشد، به اوکراین پیشنهاد داد امتیاز ارضی بدهد تا توافق صلح برقرار شود. به نوشته روزنامه دیلیتلگراف، هنری کیسینجر ۹۸ ساله که سابقا وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی ایالات متحده بود، در جریان مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس گفت «اوکراین باید پیش از آنکه تغییرات و تنشهای فاحش ایجاد شود که نتوان ساده بر آنها غلبه کرد، مذاکرات را آغاز کند». سیاستمدار کهنهکار آمریکایی در کنفرانس مذکور گفت: «به لحاظ ایدهآل، نقطه تعیینکننده و حدفاصل باید بازگشت به وضعیت پیشین باشد. دنبال کردن جنگ فراتر از آن مرحله، درباره آزادسازی اوکراین نخواهد بود، بلکه به معنای جنگ جدیدی علیه خود روسیه است». صحبتهای کیسینجر در شرایطی مطرح شد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در سخنرانی خود برای گشایش نشست این هفته داووس در سوییس گفت اگر اجازه داده شود حمله روسیه به کشورش همینطور بیپاسخ بماند، بار دیگر «نیروی بیرحم» بر جهان حاکمیت خواهد کرد. او به نمایندگان حاضر گفت: اگر به پوتین اجازه داده شود در جنگ پیروز شود، نشست آنها بیهوده خواهد شد، زیرا او علاقهای به افکار ما ندارد و نیرو و زور بیرحم و وحشیانه حرف نمیزند، بلکه میکشد. اما کیسینجر گفت برای غرب «مرگبار» خواهد بود که در «حال و هوای همین لحظه» غرق شود و قدرت روسیه در اروپا را به دست فراموشی بسپارد. بر اساس گزارش دیلی تلگراف، او با این توضیح که روسیه برای بیش از ۴ قرن «بخش اساسی اروپا» بوده، تاکید کرد رهبران اروپایی نباید «از روابط بلندمدت غافل شوند» چون در غیر این صورت خطر قرار دادن روسیه در یک اتحاد دائمی با چین را ایجاد میکنند. کیسینجر همچنین گفت: امیدوارم اوکراینیها، شجاعتی را که به نمایش گذاشتهاند، با خرد همراه کنند. در جریان نشست 4 روزه داووس که از یکشنبه آغاز به کار کرده است، روسیه حاضر نیست و انتظار میرود اوکراین بر کل مطالب مورد بحث، سایه بیفکند. در جریان بحث و گفتوگوهای دوشنبه، معاون صدراعظم آلمان با لحنی تند مجارستان و برخی کشورهای «منفعل» در بحث تحریم نفتی اتحادیه اروپایی علیه روسیه را سرزنش کرد. او گفت: ما شاهد بدترین وضعیت اروپا هستیم. ارسال به دوستان
تنش بین ترکیه و یونان بر سر جنگندههای آمریکایی
اظهارات اخیر نخستوزیر یونان در آمریکا و درخواست وی از واشنگتن برای عدم تحویل جنگنده به ترکیه، خشم آنکارا را برانگیخت. مناقشات بین یونان و ترکیه اخیرا بر سر مسائل مختلف بالا گرفته و چندی پیش هم طرفین یکدیگر را به نقض حریم هوایی خود متهم کردند. یونان در جریان این مناقشات آنکارا را تهدید کرد از این کشور به دلیل نقض حریم هوایی کشورش شکایت میکند. حالا هفتهنامه «اشپیگل» هم در گزارشی به مناقشات این دو کشور بر سر جنگندههای آمریکایی پرداخته. به نوشته این هفتهنامه آلمانی، بیانیه اخیر نخستوزیر یونان درباره ارسال تسلیحات آمریکایی به آنکارا خشم ترکیه را برانگیخته است. کشورهای عضو ناتو در حال حاضر تلاش میکنند ترکیه را متقاعد کنند عضویت فنلاند و سوئد در ائتلاف نظامی ناتو را بپذیرد. حالا تنشها بین آنکارا و آتن این تلاشها را تحتالشعاع قرار داده است. به نوشته هفتهنامه اشپیگل، اظهارات اخیر «میتسوتاکیس» نخستوزیر یونان درباره تحویل تسلیحات آمریکا به ترکیه باعث عصبانیت شدید «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه شده است. اردوغان روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به اظهارات میتسوتاکیس درباره تحویل جنگندههای آمریکایی گفت: توافق کرده بودیم طرف سومی را در مناقشه خود دخالت ندهیم. اردوغان گفت: با این وجود، وی هفته گذشته به ایالاتمتحده سفر و در کنگره سخنرانی کرد و نسبت به ارائه جنگندههای «اف16» آمریکایی به ترکیه هشدار داد. اردوغان با اشاره به نخستوزیر یونان افزود: «برای من، میتسوتاکیس دیگر وجود ندارد. من هرگز دیگر برای دیدار با نخستوزیر یونان موافقت نمیکنم». ترکیه سالهاست برای خرید جنگندههای آمریکایی تلاش میکند اما واشنگتن تاکنون از این کار خودداری کرده است. دیپلماتهای غربی گمان میکنند ترکیه موافقت خود با پیوستن سوئد و فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو را به تحویل این هواپیماها منوط میکند. هنگام پذیرش اعضای جدید، همه کشورهای عضو ناتو باید با این مساله موافقت کنند. سال 2019 پس از اینکه ارتش ترکیه سامانه دفاع موشکی «اس 400» روسیه را خریداری کرد، ایالات متحده تحویل برنامهریزی شده جتهای «اف 35» به ترکیه را متوقف کرد. ترکیه بعدا درخواست خرید خود را به «اف 16» تغییر داد. ارسال به دوستان
کرملین همچنان هدف قطع کردن دست اوکراین از سواحل دریای سیاه تا مرز رومانی را دنبال میکند
90 روز جنگ در اوکراین
حمله روسیه به اوکراین که مسکو از آن به عنوان «عملیات ویژه نظامی» یاد میکند، دیروز ۲۴ مه، ۳ ماهه شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از ۹۰ روزه شدن جنگ در اوکراین آورده است: به نظر میرسد طرح اوکراین ساده و واضح است؛ اوکراینیها قصد دارند برای دریافت تسلیحات غربی و آموزش نحوه استفاده از آنها زمان به دست آورند و سپس یک حمله متقابل در جنوب شرق انجام دهند. اوکراین امیدوار است سلاحهای غربی قویتری مانند پرتابکنندههای متعدد موشک HIMARS، موشکهای ضد کشتی و سلاحهای دفاع هوایی قویتر دریافت کند. در همین حال، روسیه ظاهراً قصد دارد با ضربه زدن روشمند به ذخایر سوخت و زیرساختها، در حالی که دستاوردهای نظامی چشمگیری در شرق به دست میآورد، اوکراین را به زانو درآورد. نیروهای روسی محمولههای تسلیحات، انبارهای مهمات و سوخت و زیرساختهای حیاتی غربی را در اوکراین با موشکهای کروز و حملات هوایی هدف قرار میدهند. به نظر میرسد کرملین همچنان هدف قطع کردن دست اوکراین از سواحل دریای سیاه تا مرز رومانی را دنبال میکند؛ اقدامی که به مسکو اجازه میدهد یک کریدور زمینی تا منطقه جداییطلب ترانس نیستریا مولداوی ایجاد کند. بسیاری در غرب انتظار داشتند پوتین بسیج گستردهای را برای پر کردن صفوف روسیه اعلام کند اما یک بسیج گسترده احتمالاً به نارضایتی گسترده و احساسات ضدجنگ در روسیه دامن میزند و خطرات سیاسی گستردهای را به همراه خواهد داشت. روسیه توانسته است راه اوکراین را به طور کامل از دریای آزوف قطع کند و در نهایت کنترل کامل بندر کلیدی ماریوپول را پس از محاصرهای نسبتا طولانی به دست آورد. جنگ در حالی وارد چهارمین ماه خود شد که روسیه در تلاش است کنترلش را بر مناطق اشغالی در خارکف (شمال شرق اوکراین)، خرسون (جنوب)، زاپوریژیا (جنوب شرق) و دونباس (شرق) از دست ندهد. بنا بر اعلام وزارت دفاع اوکراین، ارتش روسیه با حملات سنگین به منطقه لوهانسک سعی دارد شهرهای سورودونتسک و لیسیچانسک را به تصرف خود درآورد. همزمان درگیری سنگینی نیز در شهرهای پپاسنا و باخموت در استان دونتسک در جریان است و روسیه قصد دارد استراتژی محاصره را در این منطقه پیاده کند. در صورت سقوط باخموت، روسها میتوانند بر یک منطقه مهم کنترل یابند که در حال حاضر مرکز فرماندهی اوکراینیها در شرق این کشور محسوب میشود. در آخرین اظهارنظرها درباره آنچه در این مناطق میگذرد، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین وضعیت دونباس را «بسیار سخت» توصیف کرد. وی همچنین در جریان سخنرانی روز دوشنبه خود در نشست داووس، از جامعه جهانی خواست تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را تشدید کنند و تسلیحات بیشتری نیز در اختیار کییف بگذارند. ارسال به دوستان
دور دنیا
هدف حزب نخستوزیر سابق پاکستان از تظاهرات در اسلامآباد
در حالی که سرکوب شدید و تلاش برای بازداشت سران حزب «تحریک انصاف» به رهبری «عمرانخان» در آستانه تظاهرات گسترده در اسلامآباد تشدید شده است، منابع میگویند هدف از این تظاهرات تلاش برای مجبور کردن حزب حاکم جهت پذیرش انتخابات زودهنگام است. «داون نیوز» به نقل از منابعی در تحریک انصاف نوشت: این حزب در نظر دارد تظاهرات در اسلامآباد را به یک تحصن گسترده تبدیل کند که تنها پس از اعلام انتخابات زودهنگام توسط دولت «شهباز شریف» پایان خواهد یافت. این منابع میافزایند اگر دولت با انتخابات زودهنگام موافقت نکند، تحصن نیز میتواند به «منطقه قرمز» و در نهایت خانه نخستوزیر منتقل شود. آنها تاکید کردند اگر دولت کنونی پاکستان تلاش کند مانع ایجاد کند، از همه ابزارهای قانونی و سیاسی استفاده خواهند کرد. این در حالی است که در آستانه تظاهرات گسترده حزب تحریک انصاف، پلیس این کشور سرکوب سران این حزب را تشدید کرده و تقریبا به خانههای همه رهبران آن یورش برده است. به گزارش «اکسپرس تریبون»، در یورشهایی که در سراسر پاکستان، بویژه پنجاب انجام شد، پلیس حداقل 150 عضو حزب تحریک انصاف را برای جلوگیری از برگزاری این تظاهرات بازداشت کرده است.
***
غرق شدن قایق پناهجویان روهینگیایی دهها کشته و مفقود بر جا گذاشت
دهها نفر از ۹۰ پناهجوی روهینگیایی در قایقی که نزدیک سواحل میانمار به دلیل شرایط بد جوی غرق شد، کشته یا مفقود شدند. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، دهها پناهجوی روهینگیایی از جمله کودکان در میان ۹۰ مسافر قایقی که در سواحل میانمار به دلیل بدی شرایط جوی سرنگون و غرق شد، کشته شدند. بر اساس گزارش رادیو آزاد آسیا، بیش از ۲۰ نفر که نجات پیدا کردند توسط پلیس میانمار در منطقه ساحلی «شوی تااونگ یان» بازداشت شدند. به گفته نجاتیافتگان، این قایق که به سمت مالزی در حرکت بود پس از چند روز دچار مشکل شد. ۱۹مه این قایق از ایالت راخین میانمار حرکت کرده بود. تاکنون دستکم ۱۴ جسد پیدا شده است اما بیش از ۵۰ نفر همچنان مفقود هستند. سخنگوی حکومت نظامی میانمار درباره حادثه غرق شدن قایق پناهجویان روهینگیایی تاکنون اظهارنظری نکرده است. سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۳۰ هزار روهینگیایی به دلیل سرکوب ارتش این کشور به بنگلادش فرار کردند. دومین مقصد روهینگیاییها معمولا کشور مالزی با اکثریت مسلمان است. در آن زمان بازرسان سازمان ملل متحد اعلام کردند کشتار جمعی که اتفاق افتاد به قصد نسلکشی بود. میانمار همواره قساوتهای گستردهاش را رد کرده و این خشونتها را پاسخی به حملات شبهنظامیان روهینگیایی میداند.
***
مخالفان، ورودی ساختمان وزارت خارجه ارمنستان را مسدود کردند
گروهی از مخالفان «نیکول پاشینیان» دیروز در جریان راهپیمایی اعتراضآمیز خود در ایروان، ورودیهای ساختمان وزارت خارجه ارمنستان را مسدود کردند. به گزارش خبرگزاری «نووستی»، مخالفان دولت ارمنستان سهشنبه حلقه امنیتی نیروهای پلیس را شکسته و ورودیهای ساختمان وزارت خارجه این کشور در شهر ایروان را مسدود کردند. به گفته خبرنگار این خبرگزاری، نیروهای امنیتی تلاش کردند تا از ایجاد این رخنه جلوگیری کنند ولی موفق نشدند. راهپیمایی مخالفان «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان از صبح دیروز در ایروان آغاز شد. ابتدا تظاهراتکنندگان تجمع کوتاهی را در کمپ چادری دائمی معترضان در میدان فرانسه برگزار کرده و سپس به سمت میدان جمهوری حرکت کردند. مخالفان روز دوشنبه نیز حرکت مترو در پایتخت ارمنستان را مسدود کرده بودند. آنها خواستار استعفای نخستوزیر نیکول پاشینیان و کابینه وزرای او شدند. پیش از آن نیز پنجشنبه گذشته، گروه کوچکی از مخالفان سعی کردند وارد سالن هتل ایروان که نخستوزیر در آن حضور داشت، شوند که درگیریهایی نیز با نیروهای محافظ داشتند و چند تن از مخالفان بازداشت شدند. سپس پلیس هتل را محاصره کرد و در ادامه حدود ۵۰۰-400 نفر از معترضان در میدان روبهروی هتل تجمع کردند. طی هفته گذشته، طرفداران مخالفان دولت بیشتر به شکل راهاندازی کاروانی از خودروها در خیابانهای اصلی ایروان، اعتراض خود را نشان میدادند.
***
مقاومت عراق:
در اقلیم کردستان برخی تحرکات رژیم صهیونیستی را رصد کردیم
هیات هماهنگی مقاومت عراق از رصد برخی تمرینات گروههای مسلح در اقلیم کردستان عراق با رد پای آشکار رژیم صهیونیستی خبر داد. به گزارش شبکه خبری المیادین، هیات هماهنگی مقاومت عراق در بیانیهای اعلام کرد در اقلیم کردستان در این کشور، عملیات آموزش برخی گروههای مسلح با نظارت مسرور بارزانی، نخستوزیر این اقلیم را رصد کرده است. این هیات گزارش داد «تحرکات مشکوکی را از سوی گروههایی در داخل برای جاسوسان خارجی رصد کردیم که رد پای رژیم صهیونیستی در آنها مشهود بوده و هدف از آنها ایجاد آشوب بود». هیات یادشده در ادامه به مقامات اقلیم کردستان عراق هشدار داد که تلاششان برای روشن کردن آتش به خودشان باز خواهد گشت و قبل از دیگران، خودشان را خواهد سوزاند. هیات هماهنگی مقاومت عراق چند روز قبل در بیانیهای نسبت به خطر استمرار بنبست سیاسی موجود هشدار داده و از گروههای سیاسی خواست منطق را حاکم کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|