|
بایدن: ۱۰ سال آینده حیاتی خواهد بود
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا گفت: همه چیز به سرعت در حال تغییر است و 10 سال آینده، سالهای تعیینکننده این قرن خواهد بود. به گزارش اینترفاکس، بایدن تصریح کرد: این برهه زمانی نشان خواهد داد که در جهان چه اتفاقی خواهد افتاد و ارزشهایی که [جنگ]آن را نهتنها برای آینده نزدیک، بلکه برای نسلهای آینده مشخص میکند.
ارسال به دوستان
بحران اوکراین سبب شده ترکیه با ماهیگیری از آب گلآلود، مرحله پایانی برنامه خود برای اشغال بخشهایی از شمال سوریه را عملیاتی کند
باجگیری ترکیه از ناتو
کارشناسان معتقدند اهداف سیاسی - انتخاباتی اردوغان در اجرای عملیات آتی در سوریه بر مسائل ژئوپلیتیک ارجحیت دارد
گروه بینالملل: «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه دیروز (شنبه) به منظور دیدار با همتای خود وارد جمهوری آذربایجان شد. رئیسجمهوری ترکیه در ملاقات با الهام علیاف از روابط خوب آنکارا و باکو تمجید کرد. بنا بر گزارش خبرگزاری «آناتولی» و شبکه «تیآرتی»، رئیسجمهور ترکیه در این باره اظهار کرد: «روابط دوجانبه خود با [جمهوری] آذربایجان را به سطحی نمونه در سطح جهان و نه فقط منطقه ارتقا دادهایم». رجب طیب اردوغان اضافه کرد: «ما چشم طمع به خاک دیگر کشورها نداریم و به کسی اجازه نمیدهیم به حاکمیت و خاک ما خدشهای وارد کند». این اظهارات در حالی بیان میشود که ترکیه با اشغال بخشهایی از خاک کشور سوریه در سالهای گذشته در تلاش برای انتقال خانواده گروههای مسلح تحت حمایت خود به شمال سوریه (مناطق چشمه صلح)، قطع آب اهالی این مناطق و آتش زدن محصولات کشاورزی بوده تا بافت جمعیتی این مناطق را بتدریج تغییر دهد. از طرف دیگر، ترکیه مدتهاست با ادعای مقابله با «پکک» در حال نقض تمامیت ارضی شمال عراق است. پکک که در ۳۵ سال گذشته با دولت آنکارا در تقابل نظامی بوده است از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپایی به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود. ترکیه میگوید شبهنظامیان حزب کارگران کردستان، مسؤول مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر از شهروندان ترکیه از جمله زنان و کودکان هستند. دوشنبه هفته گذشته رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد کشورش عملیات نظامی جدیدی را در سراسر مرزهای جنوبی خود با سوریه برای ایجاد «منطقه امن» آغاز خواهد کرد. وی در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «بزودی گامهای جدیدی را در رابطه با بخشهای ناتمام پروژهای که در منطقه امن 30 کیلومتری در امتداد مرز جنوبی خود ایجاد کردهایم آغاز خواهیم کرد». این تصمیم در حالی است که آمریکا برخلاف گذشته، به دلیل تحولات اوکراین و موضوع عضویت فنلاند و سوئد در ناتو تلویحا با این حمله مخالفتی ابراز نداشته است. حمله نظامی مورد نظر اردوغان چهارمین تهاجم نظامی ترکیه در قالب یک عملیات نظامی منسجم به شمال سوریه خواهد بود. عملیاتهای قبلی به ترتیب سپر فرات (2016)، شاخه زیتون (2018) و چشمه صلح (2019) بود که ترکیه در آن مناطق مرزی را تصرف کرد. در واکنش به این اظهارات وزارت خارجه و مهاجران سوریه روز چهارشنبه با ارسال نامهای به دبیر کل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کرد آنچه رژیم ترکیه برای ایجاد منطقه به اصطلاح «امن» انجام میدهد یک اقدام استعماری تجاوزکارانه است که از طریق آن دولت «رجب طیب اردوغان» به دنبال ایجاد یک پایگاه انفجاری در داخل سوریه و ادامه حمایت و تسلیح و بهکارگیری سازمانهای تروریستی مسلح علیه مردم سوریه است. وزارت خارجه سوریه در این نامه با اشاره به اقدامات تجاوزکارانه و بیانیههای خطرناک صادر شده توسط مقامهای ترکیه به رهبری «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور این کشور درباره ایجاد منطقه به اصطلاح «امن» در داخل سرزمینهای سوریه در شمال و قصد نیروهای اشغالگر ترکیه برای شهرکسازی در این مناطق و اقدام نظامی در اعماق خاک سوریه برای اجرای این اقدامات غیرقانونی، تاکید کرد که تجاوز، اشغال و پاکسازی جمعیتی تنها توصیف قانونی و واقعی است که با حضور غیرقانونی ترکیه در خاک سوریه انطباق دارد.
در همین حال روز شنبه سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه مسکو به سوریه برای پس گرفتن تمام خاکش کمک میکند، اعلام کرد حضور روسیه در سوریه مطابق قطعنامه ۲۵۴۴ شورای امنیت سازمان ملل و به دعوت دولت دمشق است. وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه نیروهای دعوت نشدهای نیز در سوریه مستقر هستند، گفت: نظامیان آمریکایی بخش قابل توجهی از خاک سوریه در کرانه شرقی رود فرات را اشغال کردهاند و هدفشان ایجاد به اصطلاح دولت است.
سیاست داخلی پیشران برنامه اردوغان در سوریه
اردوغان برای این حمله بازه زمانی مشخصی تعیین نکرده اما تحولات جاری در مناطق مرزی حاکی از تحرک نیروهای ترکیه و ارتش آزاد سوریه است. اردوغان اعلام کرده قصد جابهجایی یک میلیون آواره سوری از ترکیه به شمال سوریه را دارد. این موضوع اگرچه با هدف اعلامی ایجاد منطقه امن و دوری تروریستها از مرزهای جنوبی ترکیه در دستور کار قرار خواهد گرفت اما یکی از اهداف مهم آن را باید تغییر بافت جغرافیایی در شمال سوریه دانست که کردهای این مناطق را وادار به ترک آنجا کرده و به جای آنها اعراب عمدتاً حامی آنکارا را مستقر میکنند که این موضوع تاثیرات عمیق اجتماعی و سیاسی در آینده سوریه خواهد داشت. این اقدام شامل انتقال اعراب سوریه به مناطق جدید است که در آن ترکیه نفوذ اقتصادی و شناسایی سیاسی را در جبهه داخلی پیش از انتخابات سال آینده تضمین خواهد کرد.
از مناطقی که هدف لشکرکشی احتمالی ترکیه به شمال سوریه خواهد بود میتوان شهرهای منبج و تلرفعت در غرب فرات و عینالعرب، کوبانی، راسالعین و نیز حسکه در شرق فرات را نام برد.
طرح ترکیه برای عملیات جدید در حالی است که پسزمینه ژئوپلیتیک در اروپا در حال تغییر است؛ جایی که درخواست سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو به ترکیه این فرصت را داده است که برنامههای داخلی خود را با تحت فشار قرار دادن ناتو و آمریکا پیش ببرد. به رغم اینکه پیامدهای این حمله برای امنیت منطقه مخاطرهآمیز است اما اعلامیه اردوغان با واکنشی آرام از سوی آمریکا روبهرو شد. ایالات متحده «نگرانی» خود را ابراز کرده است اما به حمایت ترکیه برای جاهطلبیهای کشورهای شمال اروپا برای پیوستن به این ائتلاف نیاز دارد. ملاحظات داخلی برای اردوغان که به مدت ۲ دهه رهبری ترکیه را بر عهده داشته و با یک اقتصاد آشفته و سختترین چالش انتخاب مجدد خود در سال 2023 مواجه است، بسیار مهم است. موضوع پناهندگان سوری در خاک ترکیه نیز یکی از مسائل داخلی است که او میتواند از آن به عنوان ابزاری برای انتخابات استفاده کند.
لین معلوف، معاون مدیر منطقهای عفو بینالملل در این باره گفت: «اظهارات اردوغان مبنی بر اینکه او قصد دارد یک میلیون پناهجو را به سوریه بازگرداند، دقیقا در جریان پیش از انتخابات قرار دارد و تنها نمونهای از نحوه ابزارسازی پرونده پناهندگان سوری به میل خود است». «آسلی آیدینتاشباش» کارشناس ارشد شورای روابط خارجی اروپا گفت: جو ژئوپلیتیک برای اردوغان مساعدتر شده است تا خواستههای خود را افزایش دهد و ترسیم نگرانیهای امنیتی مانند این، ممکن است منجر به امتیازاتی از طرف همتایان غربی به دلیل جنگ اوکراین شود. «سولی اوزل» کارشناس روابط بینالملل از دانشگاه کادیر هاس استانبول نیز گفت احتمال تهاجم بزرگ کم است: «من شخصا فکر نمیکنم این عملیات آنقدر بزرگ باشد که دولت میگوید. من احتمال درگیری مستقیم بین نیروهای ترکیه و YPG (گروه اصلی کرد در شمال شرق سوریه) را نمیبینم».
ارسال به دوستان
مصوبه اخیر پارلمان عراق درباره ممنوعیت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بندهای مبهمی در خود دارد
جنبش نجبا: باید مراقب دور زدن قانون باشیم
جنبش مقاومت اسلامی نُجَبا با صدور بیانیهای ضمن استقبال از مصوبه پارلمان عراق بهمنظور مقابله با «عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی» و قدردانی از خیرخواهی نمایندگان مجلس، مواضع مداخلهجویانه آمریکا و انگلیس در مخالفت با این قانون را محکوم کرد.
نجبا همچنین به دولت هشدار داد مبادا همانند تعلل در عمل به قانون اخراج نیروهای اشغالگر بیگانه از خاک عراق، اجرای این قانون را نیز به تأخیر بیندازد.
در این بیانیه ضمن اشاره به پرهیز جنبش نجبا از ورود به فرآیند سیاسی عراق، ایرادات، تذکرات و ملاحظاتی حسب ارزشهای عقیدتی و ملی، جهت پیشگیری از دور زدن مصوبه یادشده، به شرح زیر گوشزد شده است:
عنوان پیشنویس قانون «جرمانگاری» بود اما هنگام تصویب به «منع» تغییر کرد. بسیار واضح است که اصطلاح «جرمانگاری» دارای اثر و بار حقوقی و قانونی بیشتری نسبت به اصطلاح «منع» است و این باعث تناقض بین عنوان و متن آن شده است.
در اصل قرار بود این قانون به قوانین سابق اضافه شود تا مسؤولان ذیربط به پشتوانه ملت، خائنانی را که در شمال عراق به طور علنی و در بغداد به طور مخفی برای نفوذ موساد و سایر سازمانهای صهیونیستی بسترسازی کردهاند، محاکمه کنند، نه اینکه جایگزین همه قوانین قبلی شود.
حذف ماده ۴ -که قویترین و شاملترین ماده این قانون بود- و تعویض آن با مادهای مختصر در چند بند؛ زیرا ماده حذف شده شامل همه انواع روابط با رژیم صهیونیستی میشد و جزئیات واضحی داشت.
نقص و حفره بزرگی در ماده جایگزین ماده ۴ تحت عنوان «زیارتهای دینی با موافقت وزارت کشور» ایجاد شده است که علاوه بر آنکه میتواند دروازهای برای عادیسازی روابط، جاسوسی و به رسمیت شناختن ضمنی رژیم صهیونیستی باشد، اجازه ارتباط با کانالهای رسمی این رژیم برای گرفتن ویزای سفر به اراضی اشغالی و همچنین ورود آنان به عراق را تحت عنوان مشکوک (زیارت) میدهد! چنین امری موجب فروپاشی این قانون و قوانین سابق میشود و درها را به صورت گسترده برای پروژه «دیانت ابراهیمی» که آمریکای شرور ترویج میکند، خواهد گشود.
حذف ماده ۵ از پیشنویس پیشنهادی که مخالفان این قانون را به اتهام «خیانت بزرگ» مستحق «اعدام» میداند و شامل رؤسای ۳ قوه، معاونانشان، وزرا، اعضای پارلمان، سرپرستان وزارتخانهها، مدیران کل و صاحبان مناصب خاص میشود تا برخورد با آنان را با برخوردی که با افراد عادی صورت میگیرد مساوی کند؛ در حالی که تبعات رفتار مقامات باید نسبت به دیگران مضاعف باشد، زیرا مسؤولیتهای کلان دارند.
حذف ماده ۶ پیشنویس که شرکتها و مؤسسات مدنی داخلی و خارجی فعال در عراق را در صورت اثبات فعالیت در راستای عادیسازی روابط با اسرائیل، شامل میشد. حذف این ماده بدین معنی است که شرکتها و مؤسسات میتوانند دست به چنین اقداماتی بزنند، بویژه شرکتها و مؤسسات خارجی؛ زیرا قانونی برای محکوم کردن آنها وجود ندارد و برخورد یا اخراجشان از سوی سازمانهای عراقی امکانپذیر نیست.
فقدان مادهای که از هر گونه اقدام خارجیها برای عادیسازی روابط در داخل عراق جلوگیری کند. بدین معنی که بزرگترین فعالان در زمینه عادیسازی روابط میتوانند به شکل رسمی وارد عراق شوند، به شرط آنکه داخل عراق برای عادیسازی روابط تبلیغ نکنند. در این حالت، مسؤولان عراقی امکان هیچ برخوردی با آنها را ندارند و حتی نمیتوانند از آنها بخواهند خاک عراق را ترک کنند!
بیانیه جنبش مقاومت اسلامی نجبا با اشاره به اینکه ممکن است اشکالات دیگری هم به این قانون وارد باشد، بار دیگر از بانیان مصوبه پارلمان تقدیر و در عین حال خاطرنشان کرده است: از برادرانمان میخواهیم با دقت بیشتری قانون را مطالعه کنند تا حفرههای اینچنینی پر شده و بهگونهای نباشد که ظاهر آن علیه عادیسازی روابط اما در باطن به نفع عادیسازی باشد.
نجبا در پایان ضمن تأکید بر اینکه نمایندگان مردم عراق نباید از ایرادهایی که مایه امیدواری حامیان عادیسازی روابط شده و طمعورزی رژیم صهیونیستی را تحریک میکند غافل شوند، از همه ملتهای آزاده مسلمان و عرب خواست به دولتهای خود فشار آورده و مجبورشان کنند با گام نهادن در مسیر عراق، حلقه طناب را بر گردن رژیم اشغالگر تنگتر کرده و زوال اسرائیل را سرعت ببخشند.
ارسال به دوستان
تحلیل رأیالیوم از پیشبینیهای اخیر درباره آینده جنگ اوکراین
بله آقای کیسینجر! این آمریکا بازنده است
طی روزهای اخیر مقامات فعلی و سابق اروپا و آمریکا تحلیلهای متفاوتی از آینده جنگ اوکراین ارائه کردند. در همین راستا روزنامه رأیالیوم در تحلیلی به قلم عبدالباری عطوان، نویسنده و تحلیلگر سرشناس جهان عرب و سردبیر این روزنامه درباره جنگ اوکراین و سناریوها و پیشبینیهای مطرح شده درباره آینده این جنگ توسط چهرههای سرشناس در سطح جهان نوشت: جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و نیروهای روسیه بر اساس طرح ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور کشورشان در حال پیشروی هستند.
طرح مذکور شامل جدایی منطقه دونباس در جنوب شرقیاوکراین، ایجاد ۲ جمهوری مستقل در آن (دونتسک و لوهانسک) و مقاومت در برابر هر گونه پروژه آمریکا برای الحاق ۱۵ جمهوری شوروی سابق به ناتو و ایجاد پایگاههای نظامی با موشکهای بالستیک هستهای برای محاصره روسیه است.
در چند روز گذشته 3 پیشبینی بسیار مهم درباره تحولات و آینده این جنگ و نتایجی که ممکن است از آن حاصل شود، مطرح شد و ما در تلاش برای پیشبینی آنچه ممکن است طی ماهها و حتی سالهای آینده رخ دهد، ناگزیر به بررسی آنها هستیم.
پیشبینی نخست مربوط به هنری کیسینجر، وزیر اسبق خارجه آمریکاست. وی طی سخنرانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس از غرب خواست دست از تلاش برای تحمیل شکست سنگین به نیروهای روسیه در اوکراین بردارد و هشدار داد این موضوع در درازمدت عواقب ناگواری برای ثبات اروپا خواهد داشت. کیسینجر در همین سخنرانی زمانی که تاکید کرد اوکراین باید بخشی از قلمرو خود را به روسیه بدهد، بمبی با کالیبر بزرگ را منفجر کرد.
اما پیشبینی دوم مربوط به اظهارات ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جمع دانشجویان فارغالتحصیل از آکادمی نظامی در «وست پوینت» است که تصویری تاریک از جهانی متلاطمتر را ترسیم کرد مبنی بر اینکه قدرتهای بزرگ قصد تغییر نظم جهانی را دارند. وی در این مراسم گفت: تقابل ایالاتمتحده آمریکا از یک سو و روسیه و چین از سوی دیگر ممکن است برای دههها ادامه داشته باشد و پیروزی روسیه به معنای پایان همه دستاوردهای پس از جنگ دوم جهانی است.
پیشبینی سوم هم توسط کلمان بُن، وزیر مشاور فرانسه در امور اروپا مطرح شده است. کلمان بن اخیرا اظهار کرد تلاش اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپایی ممکن است ۱۵ تا ۲۰ سال طول بکشد تا به نتیجه برسد. درباره پیوستن کییف به ناتو هم باید گفت اگر این اتفاق غیرممکن نباشد، بیشتر از زمان مذکور طول خواهد کشید. این اظهارات به منزله اذعان صریح دولت فرانسه به این مساله است که عدم پاسخگویی به درخواستهای روسیه قبل از حمله به اوکراین اشتباه بوده و همچنین اصرار زلنسکی به پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپایی یک اشتباه تاریخی بوده است.
آنچه در سخنرانی کیسینجر در مجمع داووس بیان شد به دلیل تأثیر او بر دولت آمریکا و بویژه جو بایدن و همچنین تجربه طولانی وی در امور بینالمللی و روابط شرق و غرب، مهمترین پیشبینی محسوب میشود. کیسینجر که پشت بزرگترین دستاورد دیپلماتیک آمریکا در زمان ریاستجمهوری ریچارد نیکسون، یعنی مهار چین و کنار کشیدن آن از اتحاد جماهیر شوروی بوده است، به بایدن نسبت به هر گونه نزدیکی روابط روسیه و چین به دلیل خطراتی که این اتفاق میتواند برای ایالات متحده و سلطه آن بر رهبری جهان ایجاد کند، هشدار داد اما بایدن توجهی به توصیه او نکرد و اکنون با تحریک روسها و واداشتن آنها به حمله به اوکراین و محاصره چین، بر خلاف خواسته و میلش در حال تقویت روابط میان این دو ابرقدرت و نزدیک کردن آنها به یکدیگر و همچنین وارد کردن این ۲ کشور به یک ائتلاف پنج یا ششجانبه در کنار قدرتهای نوظهور منطقه است.
مهمترین نکتهای که کیسینجر در سخنرانیاش مطرح کرده است «ضرورت واگذاری بخشی از اراضی اوکراین به روسیه» است. پذیرش این توصیه ممکن است تنها و کمهزینهترین راه برونرفت از بحران اوکراین باشد و این در صورتی محقق خواهد شد که ۲ طرف درگیر در جنگ، مستقیما یا به شکل نمایندگی، یعنی روسیه و آمریکا برای جستوجوی راههای خروج از این جنگ و جلوگیری از طولانی شدن آن یا طبق پیشبینی سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه برای جلوگیری از تبدیل آن به جنگ سوم جهانی یا حتی نبرد هستهای، بر سر میز مذاکره بنشینند.
مشخصا میتوان گفت دولت فعلی آمریکا از شکستها یا پیروز نشدنهایش درس نمیگیرد؛ چراکه تاثیر آن در همپیمانانش و بویژه همپیمانانش در جهان عرب کمتر شده است و در حالی که نیروهای روسیه در حال پیشروی میدانی در اوکراین هستند و اقتصاد کشورشان قویتر و قویتر میشود اما اعضای ناتو از دور نظارهگر هستند و رهبری این ائتلاف از بیم پاسخ روسیه حاضر به اعمال پرواز ممنوع در آسمان اوکراین نیست و بایدن نیز مردد است که حتی یک سرباز به اوکراین بفرستد و به جای آن به کمک مالی و ارسال تجهیزات نظامی سبک بسنده کرده است. با این وجود، وی با دروغپردازی میگوید آماده دفاع از تایوان درصورت حمله چین به آن است!
ما که همیشه با کیسینجر در سیاستهایش در قبال خاورمیانه مخالف بودهایم اما درباره اوکراین با وی در ۲ نکته موافق هستیم؛ نخست اینکه طولانی شدن جنگ اوکراین اروپا را بیثبات و اقتصاد آن را فرسوده و چه بسا تجزیه میکند و دوم اینکه وضعیت مناسب برای اوکراین، بیطرفی است و کییف باید پلی میان اروپا و روسیه باشد.
جنگ اوکراین چه طولانی شود و چه کوتاه باشد، آمریکا و متحدان اروپاییاش از این جنگ بازنده بیرون خواهند آمد، اگر این جنگ طولانیتر شود، خسارت مالی و تلفات انسانی بیشتری را به همراه خواهد داشت و ناگفته نماند احتمال تبدیل شدن آن به جنگ هستهای نیز وجود دارد. همچنین اگر این جنگ کوتاه باشد، به معنای موفقیت ائتلاف روسیه و چین در تسلط و رهبری آن بر جهان و تجزیه اوکراین و قرار گرفتن دونباس تحت نفوذ روسیه و تایوان تحت نفوذ چین است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آزمایشهای موشکی کرهشمالی و نگرانیهای جهانی
به رغم سکوت رسانههای کرهشمالی درباره آزمایشهای موشکی اخیر در بحبوحه شیوع بیسابقه همهگیری ویروس کرونا که بحرانی ویرانگر برای جمعیت ۲۵ میلیونی این کشور به شمار میآید، احتمال آمادگی پیونگیانگ برای آزمایشهای هستهای جدید رو به افزایش است. ۴خرداد سال جاری، کرهشمالی یک روز پس از پایان سفر چند روزه «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا به آسیا، بار دیگر آزمایش موشکی انجام داد. به گزارش رویترز، ارتش کرهشمالی بامداد چهارشنبه ۴ خرداد اعلام کرد 3 موشک بالستیک را در کمتر از یک ساعت آزمایش کرده است. این موشکها از منطقه سونان در پیونگیانگ، پایتخت کرهشمالی پرتاب شدند. بایدن در نخستین سفر آسیایی 5 روزهاش، از زمان حضورش در کاخ سفید با «یون سوک یول» همتای خود در کرهجنوبی و «فومیو کیشیدا» نخستوزیر ژاپن دیدار کرد. رئیسجمهوری آمریکا پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت (۲۰ مه) سفر 5 روزه خود به آسیا را آغاز کرد. به دنبال آزمایشهای موشکی کرهشمالی، دیپلماتهای ارشد سئول، واشنگتن و توکیو با انتشار بیانیه مشترکی پرتاب اخیر موشکهای بالستیک پیونگیانگ را بشدت محکوم کردند. به گزارش رویترز، «پارک جین» وزیر خارجه کرهجنوبی به همراه همتایان آمریکایی و ژاپنی خود برای پیشبرد همکاری امنیتی سهجانبه توافق کردند. این ۳ دیپلمات بلندپایه با تأکید بر اینکه کرهشمالی از مهر ۱۴۰۰ به طور قابل توجهی آزمایشهای موشکی بالستیک خود را افزایش داده است، از پیونگیانگ خواستند به سرعت اقداماتی را که ناقض قوانین بینالمللی است متوقف کند. آنها همچنین از شکست شورای امنیت سازمان ملل در تصویب قطعنامهای در پاسخ به آنچه اقداماتی وقیحانه و مکرر از سوی یک رژیم منزوی خوانده شده است، ابراز تأسف کردند.
***
روسیه موشک مافوق صوت «زیرکُن» را با موفقیت پرتاب کرد
روسیه موشک مافوق صوت زیرکُن (Zircon) با حداکثر برد حدود یکهزار کیلومتر را که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور آن را شکستناپذیر توصیف کرده است، با موفقیت پرتاب کرد. به گزارش روزنامه لوفیگارو، ارتش روسیه دیروز با انتشار بیانیهای اعلام کرد همزمان با تشدید حملات مسکو به اوکراین، آزمایش موشک کروز مافوق صوت زیرکن را با موفقیت انجام داده است. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: موشک زیرکن از ناوچه آدمیرال گورچکوف در دریای بارنتز به سمت هدفی در آبهای دریای سفید قطب شمال شلیک شد. این بیانیه میافزاید: این شلیک به عنوان بخشی از آزمایشهای جدید تسلیحات روسیه انجام و هدف واقعی در یکهزار کیلومتری با موفقیت مورد اصابت قرار گرفت. بر اساس گزارش لوفیگارو، نخستین شلیک رسمی موشک زیرکن به اکتبر ۲۰۲۰ برمیگردد. آزمایشهای دیگری از آن زمان بویژه از ناوچه آدمیرال گورچکوف و یک زیردریایی دیگر انجام شده است.
***
هزاران آمریکایی علیه آزاد بودن حمل سلاح تظاهرات کردند
در پی جدیدترین حادثه تیراندازی یک نوجوان 18 ساله به کودکان یک مدرسه و کشته شدن 19 دانشآموز، هزاران آمریکایی مقابل محل برگزاری کنوانسیون انجمن ملی سلاح آمریکا، تظاهرات کردند و خواستار کنترل حمل سلاح شدند. خبرگزاری روسی اسپوتنیک در این باره گزارش کرد چهارشنبه هفته گذشته (چهارم خردادماه)، فرماندار ایالت تگزاس خبر داد حادثه تیراندازی در دبستانی در شهر یووالد در ایالت تگزاس با کشته شدن ۲۱ نفر و مجروح شدن چند نفر دیگر همراه بوده است که پس از آن شبکه ایبیسینیوز نیز خبر داد در جریان این تیراندازی ۱۹ کودک دانشآموز کشته شدند. «ویکتور اسکالون» مدیر منطقهای اداره امنیت عمومی تگزاس در پی این حادثه گفت هیچ مأمور پلیس مسلحی برای مقابله با نوجوان مسلح ۱۸ سالهای که این هفته ۱۹ کودک و ۲ معلم را در مدرسه ابتدایی «راب» واقع در ایالت تگزاس به ضرب گلوله کشت، در دسترس وجود نداشت. معترضان به حمل بیقاعده سلاح در ایالات متحده شعارهایی علیه لابیهای سلاح در آمریکا سر دادند و خواستار کنترل حمل سلاح در کشور خود شدند.
***
انفجار در شرکت بزرگ تولید مصالح ساختمانی اسرائیل
در جدیدترین حادثه از سلسله حوادثی که این روزها در سرزمینهای اشغالی رخ میدهد و مقامات رژیم صهیونیستی سعی در پنهان کردن آنها دارند، در یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده مصالح ساختمانی رژیم صهیونیستی انفجاری به وقوع پیوسته است. سرزمینهای اشغالی این روزها شاهد حوادث پیدرپی و اختلالات گسترده است به طوری که چند روز پیش بود که انفجار و آتشسوزی گسترده پتروشیمی بندر حیفا را دچار مشکل کرد. سیستم رسمی رژیم صهیونیستی تلاش گستردهای برای جلوگیری از انتشار وسیع این اخبار دارد، با این حال اخبار درز کرده در برخی منابع محلی و شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که طی روزهای گذشته، کنار انفجار در پتروشیمی حیفا، اختلالی قابلتوجه در عملکرد پمپهای بنزین شهر ریشتون لتزیون به وجود آمد. همچنین حادثهای در کارخانه کشتیسازی بندر حیفا هم رخ داد که ماشینهای امدادی به سوی این مرکز روانه شدند. سهشنبه گذشته (سوم خرداد) هم راهآهن رژیم صهیونیستی اعلام کرد به دلیل آتشسوزی در مسیری از منطقه اشکلون، تردد قطار بین ایستگاههای اشکلون- سدروت- افکیم- بیر شوا موقتا متوقف شد. همچنین پنجشنبه گذشته (پنجم خرداد) آتشسوزی شدیدی در یک مرکز صنعتی غذایی در سرزمینهای اشغالی رخ داد که گفته میشود داخل یک واحد فرآوری گوشت بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|