|
رئیسجمهور تاجیکستان حادثه متروپل را تسلیت گفت
رئیسجمهور تاجیکستان روز یکشنبه در پیام تسلیت خود به دنبال حادثه متروپل آبادان خطاب به حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی آورده است: خبر فروریختن ساختمانی در شهر آبادان استان خوزستان جمهوری اسلامی ایران که باعث تلفات جانی بسیاری شد ما را سخت اندوهگین کرد. امامعلی رحمان ادامه داد: در این لحظههای حزنانگیز به جنابعالی و به نزدیکان و خویشاوندان قربانیان این فاجعه همدردی و تسلیت خویش را اظهار کرده و برای همه آسیبدیدگان شفای کامل خواهان هستم.
ارسال به دوستان
پایگاه خبری «میدل ایستآی» با اشاره به سیاست خارجی دولت آمریکا درباره ایران و منطقه: بایدن همچون گوسفند راه ترامپ را دنبال میکند
گله کاخ سفید!
گروه سیاسی: از اشتباهات رایج در فضای سیاسی ایران طی سالهای اخیر که به واسطه دیدگاههای غیرواقعی و بعضا تقلیلگرایانه برخی نخبگان و جناحهای سیاسی به جامعه القا شده تصور نادرست درباره ماهیت سیاست خارجی ایالاتمتحده است.
به گزارش «وطنامروز»، این نگرش که همواره در حوالی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بروز و ظهور پیدا میکند قائل به این است که رفتار سیاست خارجی آمریکا بسته به اینکه چه کسی در اتاق بیضی کاخ سفید مستقر شود بسیار متفاوت خواهد بود، تثبیت این گزاره که جمهوریخواهان جنگطلبتر بوده و با دموکراتها میشود کار کرد در فضای جامعه از همین نگاه سرچشمه میگیرد.
با این حال، مطالعه منطق رفتاری آمریکا در چند دهه گذشته در حوزه سیاست خارجی بیانگر این است که رئوس کلی، چارچوبها و اهداف راهبردی در سیاست خارجی یکسان بوده است و تقریبا تمام روسایجمهور آمریکا خود را ملزم به حرکت در این خطوط دانستهاند و تا امروز کسی پیدا نشده است که بخواهد این چارچوبها را مورد تجدید نظر قرار دهد. تفاوت دولتهای آمریکا در شیوه پیگیری این اهداف است و روشهایی که برمیگزینند. به عنوان نمونه مهار برنامه هستهای ایران هدف راهبردی ایالات متحده است و اختلاف بنیادینی میان دستگاه سیاست خارجی آمریکا در دولتهای مختلف این کشور وجود نداشته است؛ تفاوت در شیوه تحقق این هدف بوده است. دولت جورج دبلیو بوش با تهدید نظامی، دولت اوباما با اجماعسازی بینالمللی و تلاش برای انزوای دیپلماتیک ایران همزمان با مذاکره و اتخاذ روشهای نرم و دولت ترامپ با کارزار فشار حداکثری در پی دستیابی به این هدف بودهاند.
در انتخابات اخیر آمریکا، نگاه رسمی دولت روحانی این بود که بایدن حتما با ترامپ تفاوت داشته و با چرخش یک قلم به برجام بازخواهد گشت. اما حالا جو بایدن با وجود آنکه رسما اعلام کرده کشورش از قضاوتهای نادرست ترامپ درباره توافق هستهای با ایران رنج میبرد و مقامات دولتش با صراحت به شکست پروژه کارزار فشار حداکثری اعتراف میکنند اما همین چند روز قبل رابرت مالی در سنای آمریکا عنوان کرد حتی یکی از تحریمهای ترامپ علیه ایران را هم لغو نکردهایم!
در همین حال، وبگاه انگلیسی «میدل ایستآی» در گزارشی نوشت که وقتی صحبت از سیاست در منطقه غرب آسیا به میان میآید، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا بتدریج به یک کپی از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا تبدیل شده است. این گزارش سپس در توضیح این عبارت نوشت، بایدن از سیاست وعده داده خود یعنی توافق هستهای با ایران دور شده و به سمت عادیسازی روابط میان عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی که بخش عمده و ناتمام توافقنامه «آبراهام» ترامپ بود، حرکت میکند. میدل ایستآی سپس نوشت، پس از انجام این شیرینکاری، سیاست بایدن در غرب آسیا با ترامپ قابل تمیز نخواهد بود به طوری که قطر دیگر تحت محاصره نخواهد بود اما ایران همچون دوران ریاستجمهوری ترامپ تحت تحریمهای حداکثری باقی خواهد ماند و تمام توجه ایالات متحده به گسترش ارتباطات و پیوندها میان رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه خواهد بود. این گزارش ادامه داد به نظر میرسد میراث ترامپ در منطقه غرب آسیا بهرغم تمام جاهطلبیهای وی همچنان پایدار است و با وجود آنکه بایدن حاکم فعلی عربستان سعودی و خود این کشور را به عنوان یک کشور مطرود، محکوم میکند اما به نظر میرسد که رئیسجمهور آمریکا تمایل به تعامل با مطرودین دارد. او همچون گوسفند راه ترامپ را دنبال میکند. میدل ایستآی با اشاره به توافق هستهای ایران و تشابه رویکرد بایدن و ترامپ نوشت: واضحترین نشانه، اقدامی است که بایدن با پیشنویس توافق برای احیای مجدد توافق هستهای ایران ترامپ 4 سال پیش بهطور یکجانبه از آن خارج شد، انجام داده است. حاصل 11 ماه گفتوگو با ۲ دولت ایران این بود که ایالات متحده در پایان ماه مارس با آنچه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به عنوان «تعداد اندکی» از مسائل باقیمانده توصیف کرد، کنار رفت. این گزارش ادامه داد، از آن زمان، «راب مالی» مذاکرهکننده ارشد آمریکایی در رسانههای آمریکا به عنوان فردی که به دنبال صلح با ایران است، محکوم شد. پیشنهاد وی مبنی بر حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی (FTO) از سوی بایدن رد شده است و به نظر میرسد کل توافق به سمت بنبست پیش میرود.
طبق این گزارش، آخرین ارزیابی عمومی راب مالی این است که شانس انعقاد یک توافق «در بهترین حالت» ضعیف است و به طور خاص، مالی از حصول توافق ناامید است. این گزارش همچنین به واکنش بایدن به حمله ارتش رژیم صهیونیستی به مراسم تشییع «شیرین ابوعاقله» خبرنگار شبکه الجزیره که به ضرب گلوله صهیونیستها جان خود را از دست داد، اشاره کرد و نوشت، بایدن در پاسخ به این سوال که به طور خاص حملات پلیس به حاملان تابوت ابوعاقله را محکوم میکند، پاسخی مشابه ترامپ داد: «من همه جزئیات را نمیدانم اما میدانم که باید بررسی شود». طبق این گزارش، زمانی که ترامپ با شواهدی مواجه شد که نشان میداد «محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی دستور قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد عربستان را صادر کرده، چیزی مشابه پاسخ بایدن گفت: «ممکن است ولیعهد بخوبی از این رویداد غمانگیز اطلاع داشته باشد. شاید میدانست و شاید هم نمیدانست. ما احتمالا از تمام حقایق مربوط به قتل آقای جمال خاشقجی مطلع نشویم». میدلایستآی با اشاره به این موارد نوشت، تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس با امتناع دولت بایدن از عمل به وعدههایش در بازگشایی کنسولگری خود برای فلسطینیان در قدس شرقی اشغالی موجب شد تا واشنگتن را در متوقف کردن طرحهای رژیم صهیونیستی برای این شهر ناتوان سازد. این گزارش ادامه داد که سیاست خارجی آمریکا در ۳ دهه گذشته بسیار زیاد دچار شوک شده است. نتایج حمله آمریکا به عراق، فروپاشی ناگهانی کابل پس از هزینه پول و وقتی که ایالات متحده صرف کرده و حمله روسیه به اوکراین، ایالات متحده را در شوک فرو برده است. میدل ایستآی در پایان گزارش خود نوشت، فقط 16 ماه طول کشید تا بایدن در غرب آسیا به ترامپ تبدیل شود. اگر نرون امروز زنده بود، با دیدن بایدن که در حال سوختن اورشلیم کمانچه میزند، لبخند میزد.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه در دیدار دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه:
سند کریدور خلیجفارس- دریای سیاه نهایی شد
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه ضمن اشاره به نهایی شدن سند موافقتنامه کریدور بینالمللی خلیجفارس- دریای سیاه، اظهار امیدواری کرد امضای این سند و اجرای کریدور مذکور منشأ تحولات مثبت در همکاریهای تجاری و ترانزیتی مابین جمهوری اسلامی ایران و حوزه دریای سیاه شود.
لازار کومان سکو، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه که در تهران به سر میبرد، روز گذشته با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن تبریک سیامین سالگرد تاسیس سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه، به ظرفیتهای وسیع همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و این سازمان اشاره و توانمندیهای ایران در حوزههای ترانزیت و انرژی را تبیین کرد. امیرعبداللهیان همچنین به کنفرانس بینالمللی «ایران و سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه: چشماندازها برای همکاری» اشاره کرد و آن را فرصتی مغتنم برای شناسایی زمینههای همکاری متقابل ایران و سازمان اقتصادی دریای سیاه قلمداد کرد. وزیر امور خارجه همچنین به نهایی شدن سند موافقتنامه کریدور بینالمللی خلیجفارس- دریای سیاه اشاره و اظهار امیدواری کرد امضای این سند و اجرای کریدور مذکور منشأ تحولات مثبت در همکاریهای تجاری و ترانزیتی مابین جمهوری اسلامی ایران و حوزه دریای سیاه شود.
دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه نیز ضمن تشکر از وزیر امور خارجه برای این ملاقات و نیز حمایت از برگزاری کنفرانس بینالمللی تهران، جمهوری اسلامی ایران را از فعالترین «شرکای گفتوگو»ی این سازمان برشمرد و اظهار اطمینان کرد در پرتو کنفرانس امروز، زمینه برای همکاریهای گستردهتر و مستحکمتر فراهم شود. وی همچنین گزارشی از فعالیتهای سازمان در ۳ دهه گذشته ارائه و به تاثیرات منفی بحران اوکراین بر فعالیتهای جاری سازمان اشاره کرد. وزیر امور خارجه همچنین ضمن اشاره به تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای خاتمه درگیریها در اوکراین، مجددا بر اهتمام و آمادگی کشورمان برای ارتقای سطح همکاری با سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه تاکید و برای کنفرانس بینالمللی تهران آرزوی موفقیت کرد.
لازم به ذکر است کنفرانس بینالمللی «ایران و سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه: چشم اندازها برای همکاری» امروز با حضور دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی دریای سیاه، سفرای کشورهای عضو، نمایندگان سازمان ملل متحد، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو و مدیران ارشد بخشهای دولتی و خصوصی کشور در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار میشود.
ارسال به دوستان
محمدباقر قالیباف:
اولویت اصلی مجلس حل مشکلات مهم کشور است
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در نمایشگاه علمی - پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اظهار داشت: امروز دانشگاه از تمام نقاط خاص خود استفاده و در بین مردم نفوذ کرده و فراگیر شده است و حضوری مستمر در بین مردم دارد. محمدباقر قالیباف افزود: امروز در فرصت گام دوم میتوانیم نیازهای خودمان را از طریق دانشبنیان حل کنیم، همچنین دانشبنیان میتواند یک جهش بزرگ برای حل مشکلات اقتصادی کشور که چالشهای جدی و اساسی برای ما ایجاد کرده است، رقم زند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نقش دانشگاه آزاد اسلامی منحصربهفرد است به شرطی که آن حرکت از پایین به بالا و مردمی خود را حفظ کند. یعنی اگر به سمت تمرکزگرایی و روشهای بروکراسی سخت اداری حرکت کنیم، علم در زندگی مردم بروز و ظهور پیدا نمیکند و هیچگاه موفق نخواهیم شد. قالیباف افزود: امروز این فرصت برای دانشگاه هست تا بر اساس رویکردها و جهتگیریها و نظام مسائل کشور، از نظام مسائل محلی با اولویت تا نظام مسائل منطقهای، سطح فروملی و ملی و سطح منطقهای و بینالمللی حرکت کند. به این ترتیب دانشگاه آزاد میتواند بدرخشد و در این مسیر گام بردارد.
وی تصریح کرد: در مجلس سعی کردیم فضاسازیهای منفی را که علیه مجلس یازدهم ایجاد کردهاند خنثی کنیم. یعنی در مجلس یازدهم، با تجربههایی که در نظام مسائل کشور و مشکلات اجرایی و چالشهای کشور وجود دارد، اولویت اصلی حل مشکلات مهم کشوری است.
رئیس مجلس تاکید کرد: نمونه عینی آن قانون جهش تولید دانشبنیان بود که مجلس 18 ماه قبل بدون آنکه اطلاعی داشته باشیم که شعار امسال بر پایه دانشبنیانها نامگذاری خواهد شد، این موضوع را جزو اولویتهای خود قرار داد. وی افزود: اردیبهشت امسال قانونی ابلاغ شد و امروز در حال اجرا شدن است و بنده و نمایندگان مجلس محکم ایستادهایم که هم قانون کسبوکار و هم قانون دانشبنیان اجرا شود و اجازه نخواهیم داد این قوانین اجرایی نشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قانون دانشبنیان به جوانان عزیزی که با همه وجودمان آنها را پیشاهنگ حرکت و پیشرفت کشور میدانیم هویت داد، زیرا جوانان هستند که پیشاهنگ حرکت مردمی برای حل مشکلات اقتصادی کشور هستند. این قانون در ابعاد مالیات، در ابعاد سرمایهگذاری، سیاستهای پولی، مالی، حمایت قضایی و حمایتهای مالی در ابعاد مختلف این فرصت را فراهم کرده است. همچنین چند ماده از این قانون مخصوص دانشگاه آزاد اسلامی است.
ارسال به دوستان
همزمان با گفتوگوی وزرای خارجه آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ایران، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی تحلیلی تأکید کرد
تلآویو نیازمند برجام است
گروه سیاسی: رفت و آمدهای دیپلماتیک میان واشنگتن و تلآویو برای رایزنی درباره سرانجام پرونده هستهای ایران زیاد شده است و همزمان با گفتوگوی تلفنی وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره ایران، هیأتی عالیرتبه از تلآویو برای مباحثه درباره مسائل مشابه از جمله نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به واشنگتن میرود.
به گزارش «وطنامروز»، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم موقت صهیونیستی به صورت تلفنی درباره ایران گفتوگو کردند. طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، در این تماس تلفنی که شامگاه جمعه انجام شد، بلینکن و لاپید به گفتوگو درباره مقابله مشترک واشنگتن و تلآویو با ایران پرداختند. روزنامه «جروزالم پست» نیز بامداد یکشنبه گزارش داد پس از این تماس تلفنی مقرر شد هیأت عالیرتبه صهیونیستی به سرپرستی «ایال هولاتا» مشاور امنیت داخلی این رژیم هفته جاری به واشنگتن سفر کند.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی درباره تماس تلفنی بلینکن و لاپید توضیح داد: «این دو نفر درباره تلاشهای مشترک برای رویارویی با چالشهای جهانی، از جمله چالشهای ناشی از ایران و نیروهای نیابتی آن صحبت کردند». در این بیانیه آمده است: «بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، تعهد ثابت دولت [بایدن] به امنیت اسرائیل را تکرار کرد». به نوشته جروزالم پست، انتظار میرود هولاتا به همراه هیأتی از وزارت خارجه، موساد و ارتش رژیم صهیونیستی برای نشست در کارگروه مشترک درباره ایران به آمریکا برود. در دیدار هیأتهای صهیونیستی و آمریکایی، همچنین نشست ۳ماهه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ۶ ژوئن، از جمله امکان فشار برای محکومیت تهران مورد بحث قرار خواهد گرفت.
با این حال گزارش رسانههای اسرائیلی حکایت از این دارد که رژیم صهیونیستی بهرغم ژست مخالفت و ادبیات تندی که درباره برجام به کار میگیرد، نیازمند احیای برجام و مهار برنامه هستهای ایران از این طریق است. روزنامه «هاآرتص» در گزارشی با اشاره به مواضع اخیر رابرت مالی نوشت: فرستاده ویژه جو بایدن در امور ایران که در اسرائیل به نادرست حامی اصلی «توافق سریع به هر قیمتی» خوانده شده، همان کسی است که در یک سال گذشته نهتنها صبر و ملایمت خود را نشان داد، بلکه اکنون صادقانه اعتراف کرده است که دورنمای توافق بسیار ضعیف است. در ادامه این گزارش با اشاره به تجربه خروج ترامپ از توافق هستهای در سال 2018 آمده است: این سیاست با وجود تبلیغات گسترده، نتایج محسوسی به همراه نداشت و نتوانست رفتار ایران را در منطقه تغییر دهد، به بیثبات کردن حکومت ایران نزدیک نشد و در واقع تولیدات هستهای ایران را با غنیسازی ۶۰درصد اورانیوم با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفتهتر IR-6و IR-8 ، بدون هیچ نظارتی، تسریع کرد. توافق هستهای اولیه در سال ۲۰۱۵ ایران را به IR-1محدود میکرد، سانتریفیوژهایی ابتدایی که بر پایه فناوریهای عبدالقدیر خان پاکستانی و بر اساس فناوریهای دهه ۱۹۷۰ آلمان و هلند در ایران ساخته شد. در توافق اولیه، غنیسازی به 3.67 درصد محدود شد.
«هاآرتص» با توصیف موقعیت کنونی رژیم صهیونیستی به یک «مخمصه استراتژیک» ادامه داد: از یک طرف، اسرائیل در رویکرد رسمی خوشحال است که توافقی وجود ندارد و از سوی دیگر، مقامات دفاعی سابق و فعلی اسرائیل خواهان توافق هستند. این رسانه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی اکنون خود را در موقعیت «مخالف و همزمان موافق توافق» قرار داده است، نوشت: در حال حاضر تهدید ایران در دورهای است که هیچ کس ظرفیت یک رویارویی جدید در خاورمیانه را ندارد. ایران میتواند تا هر سطحی بخواهد آمریکا را درگیر کند.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسجمهور:
ساختمانهای ناایمن فوری شناسایی و مقاومسازی شوند
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته هیأت دولت گفت: خوزستان از استانهای مهم کشور است و از نخستین روزهای آغاز به کار دولت، برای خوزستان استاندار ویژه انتخاب شد تا مسائل این استان با اولویت پیگیری شود. رئیسجمهور با اشاره به گزارش میدانی وزیر کشور، از تلاشها و زحمات دستگاهها و نهادهای مختلف و گروههای مردمی برای امدادرسانی به حادثهدیدگان سانحه ریزش ساختمان متروپل آبادان قدردانی کرد. رئیسی در ادامه، بررسی ابعاد و علل و عوامل این سانحه، برخورد بدون اغماض با افراد متخلف و همچنین توجه ویژه به مشکلات خانوادههای داغدیده و خسارتدیدگان از این حادثه را مورد تأکید قرار داد.
وی همچنین با اشاره به گزارش نهادهای مسؤول درباره آمار ساختمانهای ناایمن در نقاط مختلف کشور، وزیران کشور و راهوشهرسازی را مأمور کرد با همکاری سازمان نظام مهندسی و شهرداریها نسبت به شناسایی فوری این سازهها و اجرای قانون درباره آنها اقدام کنند.
***
سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس به سیستانوبلوچستان
سخنگوی عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اعضای کمیسیون عمران مجلس بعد از سفر به خوزستان، برای بازدید از وضعیت راهها و فعالیتهای عمرانی استان سیستانوبلوچستان به این استان سفر کردند.
عبدالجلال ایری افزود: در این سفر یکروزه آقایان رضاییکوچی رئیس کمیسیون عمران، یوسفی، حسینزهی و بنده حضور داریم. سخنگوی عمران مجلس گفت: در این سفر ضمن بازدید از مناطق محروم سیستانوبلوچستان قرار است گزارشی از وضعیت عمرانی این استان برای مجلس شورای اسلامی تهیه شود. ایری تصریح کرد: وضعیت راههای استان سیستانوبلوچستان اصلا خوب نیست و باید اقدامی جهت ترمیم این راهها از سوی وزارت راهوشهرسازی صورت بگیرد.
***
ارتش خط تولید پهپادی مفصلی را راهاندازی کرده است
سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش در حوزه پهپادی رشد کمی و کیفی داشته و خط تولید مفصلی را راهاندازی کرده است. امیر شاهین تقیخانی پهپاد را مجموعهای دانشبنیان خواند و افزود: صحبت از پهپاد به معنای پرنده و تجهیزاتی است که این پرنده حمل میکند و نشان از امکانات و قابلیتهای مختلف دارد. وی ادامه داد: ما گوشهای از این دستاوردها را ارائه دادیم و جدا از پهپاد «کمان 22»، «کمان 12»، «مهاجر»، «ابابیل»، «فطرس» و «انهدامی آرش» نیز وجود دارند. تقیخانی از وجود یک پهپاد ضدراداری نیز سخن گفت و افزود: موشک حیدر یک با برد 200 کیلومتر میتواند زیر پهپادهای بزرگ نصب شود و 200 کیلومتر دورتر را مورد هدف قرار دهد. حیدر 2 نیز یک پهپاد کروز با برد چند صد کیلومتری است که ماموریتهای نیروهای مسلح را به انجام میرساند. وی با افتخار از مجموعه بمبها، موشکها، سلاحها و جنگافزارهایی سخن گفت که تماماً دستاوردهای جوانان ارتش و وزارت دفاع است؛ دستاوردهایی که دشمن را از هر اقدام نابخردانه علیه جمهوری اسلامی برحذر میدارد.
سخنگوی ارتش در مصاحبه با رادیو گفتوگو، افزود: ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه خاتم توسعه قدرت پهپادی را در دستور کار داشته و دارند و امروز باید سراغ شیوههای ترکیبی برویم. وی با بیان اینکه امکانات و تجهیزات را نفی نمیکنیم و بالگرد و هواپیما و تانک و ناو را مورد استفاده قرار میدهیم، گفت: نیاز امروز ایجاب میکند از تجهیزات دیگری نیز استفاده کنیم که نیازمند فکرهای نوینی است و ورود پهپاد به ارتش و 4 نیروی زمینی، پدافند، هوایی و دریایی جایگاه ویژهای دارد.
***
صفری:
حملونقل هوایی و دریایی به کشورهای حوزه آفریقا نیازمند توسعه است
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نشست ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با موضوع «راهکارهای توسعه تجارت با قاره آفریقا» با تأکید بر اهمیت قاره آفریقا در توسعه تجارت ایران و ابراز تأسف از نادیده گرفته شدن ظرفیت عظیم این قاره در بخش اقتصادی و تجاری، گفت: آنچه لازم است درباره قاره آفریقا جدی گرفته شود، تغییر رویکرد و نگاه به قاره آفریقا، شناخت این قاره و پذیرش صمیمانه هیأتهای آفریقایی، جدی بودن در پیگیری توافقات و حمایت از بخش خصوصی در این قاره است. مهدی صفری در این رابطه صدور خدمات فنی و مهندسی، ساخت سد و نیروگاه و کشت فراسرزمینی و زمینههای توسعه مناسبات تجاری کشورمان با کشورهای آفریقایی را در برهه کنونی بسیار ضروری برشمرد. وی ساز و کار صادرات و واردات به صورت تهاتر، معرفی کالاهای ایرانی در قالب برپایی نمایشگاه و واردات دام از کشورهای آفریقایی با هماهنگی دیگر وزارتخانهها را از برنامههای مهم در دست پیگیری دانست و افزود: ارتباطات و حملونقل هوایی و دریایی به کشورهای حوزه آفریقا نیازمند توسعه و فراگیری بیشتری است. وی با بیان اینکه برخی کمیسیونهای مشترک اقتصادی با کشورهای آفریقایی بیش از ۸ سال است که برگزار نشده است، ابراز امیدواری کرد کمیسیونهای مشترک با کشورهای آفریقایی بزودی برگزار و زمینهساز تحول در این زمینه شود. صفری با اشاره به مشکلاتی چون کمبود منابع آبی در داخل کشور و چشمانداز بازار جهانی محصولات کشاورزی و غذایی، بر لزوم توجه بیشتر به کشت فراسرزمینی در قاره آفریقا با توجه به برخورداری بخشهای وسیعی از این قاره از منابع مطلوب آب و زمین تأکید کرد. لزوم راهاندازی خط کشتیرانی و خطوط مستقیم هوایی بین ایران و کشورهای آفریقایی، موانع اجرایی شدن کشت فراسرزمینی و تشکیل ستاد آفریقا از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت و حاضران در این جلسه درباره موضوعات مطرح شده، بحث و راهکارها و پیشنهادات خود را ارائه کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|