|
ورود دادستان تهران به نحوه قیمتگذاری منازل در فضای مجازی
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: بر اساس وظیفه قانونی، همه اقدامات لازم را در راستای نظارت و ساماندهی سایتهای قیمتگذار منازل اجرا خواهیم کرد. علی صالحی گفت: با توجه به اینکه مسکن از جمله نیازهای اساسی جامعه است، در صورت مواجهه با اقدامات هرجومرجگرایانه دلالان مسکن که باعث اخلال در نظم جاری بازار مسکن خواهد شد، با تکیه بر ظرفیتهای موجود قانونی به این امر ورود میکنیم.
ارسال به دوستان
سرپرست سازمان آتشنشانی و اعضای شورای شهر تهران بر ضرورت افشا و اعلام مشخصات 129 ساختمان بسیار پرخطر پایتخت تأکید کردند
129 متروپل در پایتخت!
تشکریهاشمی در گفتوگو با «وطنامروز»: مشخصات ساختمانهای پرخطر تهران در اختیار شهروندان قرار میگیرد
۱۲۹ ساختمان تهران همچنان در شرایط بسیار پرخطر قرار دارند که میتوانند حوادثی همچون متروپل و پلاسکو را رقم بزنند اما با گذشت 6 سال از حادثه تلخ پلاسکو حتی یک مورد از این آمار کاسته نشده است!
به گزارش «وطنامروز»، پس از اتفاق ناگوار متروپل آبادان که منجر به جان باختن و مصدومیت دهها نفر از هموطنانمان شد، نگاهها به سمت ساختمانهای ناایمن در سراسر کشور دوخته شده است، چرا که تبلیغات سالهای گذشته برای متروپل و مقصر بودن چندین نهاد شهری و استانی در ساخته شدن چنین ساختمانی، این نگرانی و دغدغه را در افکار عمومی ایجاد کرده است که آیا دیگر بناهای غیراستاندارد کشور نیز به چنین سرنوشت تلخی دچار خواهند شد؟
روز گذشته صحن شورای شهر تهران محل بحث و تبادل نظر درباره ساختمانهای ناامن تهران بود؛ ساختمانهایی که گفته میشود بین 30 تا 40 هزار مورد هستند اما از بین آنها، 129 ساختمان به خاطر مراجعات بالای مردم یا تعداد ساکنانی که در خود جای دادهاند، در شرایط بحرانی و بسیار پرخطر قرار دارند.
نکته مهم در این باره، حق آگاهی مردم از وجود این ساختمانها است، به این معنا که شهروندان باید مشخصات و نشانی این ساختمانها را به طور دقیق در اختیار داشته باشند تا بتوانند برای مراجعه یا عدم مراجعه به این ساختمانها برای امور درمانی، اداری، تفریحی یا حتی میهمانی و دید و بازدید تصمیمگیری کنند. البته مطابق اظهارات اعضای شورای شهر تهران و سازمان آتشنشانی پایتخت، قرار است برای ایمنسازی این ساختمانها و نیز اطلاعرسانی عمومی درباره آنها اقدام شود.
* نگران سکونت در ساختمانهای ناایمن تهران هستیم
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران گفت: هر چند آمار شناسایی ساختمانهای بسیار پرخطر در تهران 129 دستگاه اعلام شده است اما باید گفت دهها هزار مسکن شخصی فرسوده و ناایمن نیز در تهران وجود دارد که شرایط خوبی ندارند و باید فکری به حال آنها شود.
سیدجعفر تشکریهاشمی در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه تعداد 129 دستگاه ساختمان بسیار پرخطری که شناسایی شدهاند جزو ساختمانهای تجاری، اداری و مجتمعهای بزرگی هستند که در مکانهای پرتردد با تراکم جمعیت بالا قرار دارند و باید هر چه سریعتر تعیین تکلیف شوند، گفت: هشدارهای جدی نسبت به عواقب سکونت در این ساختمانها صادر شده است. طبق اعلام سازمان آتشنشانی در جلسهای که دیروز با حضور نمایندگانی از ارگانها و دستگاههای مختلف چون شهرداری، شورای شهر، سازمان آتشنشانی و... برگزار شد، قرار شد بزودی لیست این ساختمانهای ناایمن به مردم اطلاعرسانی شود و در اختیار رسانهها قرار گیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: احتمال فرو ریختن مجتمعهای ناایمن خطرآفرینی که توسط سازمان آتشنشانی شناسایی شدهاند وجود دارد، بنابراین نباید نسبت به این موضوع مهم سهلانگاری و بیتوجهی شود، زیرا وقوع رخدادی چون ریزش احتمالی آنها که خیلی هم دور از ذهن نیست میتواند تبعات جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد.
* فهرست ساختمانهای ناایمن تهران منتشر میشود
سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: فهرست ساختمانهای ناایمن شهر تهران را منتشر خواهیم کرد و در اینباره با هیچ فردی تعارف نداریم.
قدرتالله محمدی صبح دیروز با حضور در جلسه علنی شورای شهر تهران به حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان اشاره کرد و گفت: این ساختمان تجاری، اداری و پارکینگ بوده و هنوز چندین خودرو در طبقه بالای ساختمان وجود دارد. ۱۶ مغازه در طبقه همکف این ساختمان فعال شده بود اما خدا را شاکریم که این ساختمان هنوز به بهرهبرداری کامل نرسیده بود.
وی با اشاره به روند آواربرداری در این ساختمان گفت: این سازه بسیار لرزان است و به واسطه دوربینهایی که در اطراف ساختمان قرار گرفته واکنش ساختمان به صورت لحظهای بررسی میشود. با توجه به اهمیت آواربرداری موفق شدیم روز اول ۷ نفر را زنده نجات دهیم اما از روز پنجم با تجهیزات سنگین وارد عمل شدیم و امیدواریم تا ۵ روز آینده، کار شناسایی مفقودشدگان به اتمام برسد. محمدی با بیان اینکه با دستور وزیر کشور، فرمانده میدان در این حادثه شهرداری و آتشنشانی تهران انتخاب شد، گفت: بعد از این حادثه باید عبرتهایی ثبت شود و تجربیاتی که به دست میآید باید به گونهای باشد که همه مجموعههای مختلف از این حادثه درس بگیرند.
سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با تاکید بر اینکه جنس ساختمان متروپل و ریزش آن نسبت به پلاسکو بسیار متفاوت است، افزود: ۱۱ طبقه ساختمان با سازه آهنی در مساحت ۲ هزار متر انباشته شده بود. در این روزها مشاهده کردیم که «منافقین» و «الاحوازیه» در صحنه حضور داشتند و با تصویربرداریهای دروغین حاشیه ایجاد کردند.
وی همچنین درباره ساختمانهای ناایمن شهر تهران گفت: با هماهنگی با دادستانی لیست ۱۲۹ ساختمان را حتما منتشر خواهیم کرد، چرا که با هیچ فردی تعارف نداریم. بیتردید نباید اجازه دهیم بحث انتشار اسامی این ساختمانها تبدیل به ترس شود. وقتی میدانیم تعداد زیادی از شهروندان ما روزانه وارد ساختمانهای ناایمن میشوند نباید از انتشار اسامی آنها بترسیم. حتما فهرست ساختمانهای ناایمن را منتشر میکنیم و با جان مردم معامله نخواهیم کرد.
* هزینههای معنوی حوادث متوجه مدیریت شهری است
عضو شورای شهر تهران گفت: حادثه متروپل پس از 6 سال از حادثه ساختمان پلاسکو، ایران را تکان داد و تبدیل به عزای ملی شد و علاوه بر سنگین بودن هزینههای مالی و از دست دادن جان انسانها، هزینه حیثیتی و معنوی نیز بر جا گذاشت.
ناصر امانی ادامه داد: هزینههای معنوی این موضوع متوجه مدیریت شهری، سازمان نظام مهندسی، منطقه آزاد اروند و بسیاری دیگر از دستگاههای اجرایی مستقر در منطقه خواهد بود.
وی افزود: متأسفانه این پروژه از نوع پروژههای مشارکتی شهرداری آبادان بوده و هنوز به بهرهبرداری کامل نرسیده بود که به چنین سرنوشتی گرفتار شد. مدیریت شهری ایران دچار سردرگمی شدیدی شده است و پس از اعلام استقلال از دولت و تبدیل به نهاد عمومی غیردولتی و خودکفا شدن مالی نه تنها واقعا مستقل نشد بلکه متولیان بسیاری پیدا کرد که منطقه آزاد جدیدترین متولی آن در برخی از شهرهای کشور از جمله آبادان و خرمشهر است. امانی با بیان اینکه این حادثه زنگ هشدار جدی به مدیریت شهری تهران است، گفت: بنا بر گزارشات، 129 ساختمان پرخطر در مناطق مختلف تهران وجود دارد که هر کدام از آنها استعداد تبدیل شدن به متروپل را دارند. ابلاغ ۵هزار اخطار به این ساختمانها مشکلی را حل نمیکند بلکه باید از این ساختمانها مطابق با قانون رفع خطر شود و برای انجام این کار، شهرداری، سازمان نظام مهندس، قوه قضائیه، فراجا و سایر نهادها باید اراده جدی داشته باشند.
عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری موظف است در راستای ارتقای ایمنی شهر، ۷ اقدام مهم انجام دهد که پایش مستمر ایمنی ساختمانهای بلندمرتبه و ارائه برنامه عملیاتی از جمله این اقدامات است. همچنین باید لیست ۱۲۹ ساختمان ناامینی که در تهران وجود دارد، منتشر شود.
* شهروندان حق دارند ساختمانهای ناایمن را بشناسند
مدیریت شهری در تهران و دیگر شهرهای کشور باید مشخصات و نشانی دقیق ساختمانهای ناامن را منتشر کنند تا شهروندان با اطلاع قبلی و در صورت تمایل و آگاهانه برای انجام امور اداری، پزشکی یا تفریحی خود به این ساختمانها مراجعه کنند.
عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: لیست ساختمانهای ناایمن باید منتشر شود، شهروندان حق دارند بدانند کدام ساختمانها ناایمن هستند.
مهدی عباسی در تذکر پیش از دستور جلسه دیروز شورای شهر تهران با اشاره به نظارت بر ساختمانهای شهر تهران اظهار کرد: امیدواریم تکالیفی را که قانون بر عهده ما گذاشته است انجام دهیم.
وی ادامه داد: ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر در تهران وجود دارد و خواهش من این است که این ساختمانها با توجه به اهمیت بناها در اولویت بررسی و نظارت باشند.
عضو شورای شهر تهران همچنین گفت: گودهای رها شده باید در اولویت شهرداری باشند.
* دادستان کل: مشخصات این 129 مورد را کجا اعلام کردهاند؟!
دادستان کل کشور درباره برخورد با ساختمانهای ناایمن گفت: باید برای کل کشور و همه ساختمانهای ناایمن فکری شود. سوال این است که ابتدا چرا شهرداریها یا شهرسازیها نسبت به وظایفی که دارند قصور میکنند تا نیاز به ورود قوه قضائیه باشد. حجتالاسلام محمدجعفر منتظری در پاسخ به این سوال که «پس از پلاسکو ۱۲۹ ساختمان بحرانی در تهران شناسایی شد اما همچنان از این تعداد چیزی کم نشده، آیا دادستانی برخورد کرده است؟» اظهار داشت: دادستانی باید چه کند؟ باید تخلیه کند؟ اگر جرمی بوده باید به دستگاه قضایی اعلام کنند. وی افزود: همین الان اعلام میکنم شهرداری، نظام مهندسی و راهوشهرسازی از همین هفته به دادستانی کل مراجعه و تکتک موارد بحرانی را اعلام کنند به شرطی که هر حکمی که دادستانی اعلام کرد را اجرا کنند. منتظری در پاسخ به این سوال که چرا از ۶ سال پیش چنین حرفی نزدید، گفت: چه کار میشود کرد؟ آقایان نخواستند. دستگاهها باید اعلام کنند. کجا این ۱۲۹ مورد را اعلام کردند؟ باید بیایند و برنامهریزی کنند. ما نمیتوانیم چراغ به دست بگیریم و ببینیم کدام ساختمان ناایمن است؟
دادستان کل کشور همچنین درباره تعیین مقصران حادثه متروپل آبادان گفت: مستندات ۸۰ صفحهای از حادثه آبادان ارسال شد اما کافی نبود. منتظری افزود: خواهان ارسال پرونده مربوط به متروپل بودیم که امروز ۸۰ برگ از پرونده برای ما ارسال شد و خود بنده آن را خواندم.
وی تصریح کرد: اکنون دیدم که با این مقدار مستندات اظهار نظر قطعی مشکل است و به همین منظور هیأت عالی قضایی فردا برای بررسی بیشتر به دادگستری آبادان رفته و مسائل و پروندههای آنجا را بررسی خواهند کرد. دادستان کل کشور ادامه داد: با توجه به مجموع اطلاعات نمیتوانم قاطعانه بگویم که قصوری از سوی دستگاه قضایی رخ داده است یا خیر اما مساله را به جد پیگیر خواهیم بود. بررسیهای ما به نتیجه نرسیده است و بنده گمان میکردم با مستندات ارسالی بتوان به اظهار نظری رسید. منتظری درباره قصور مسؤولان استانی گفت: درباره مراجع استانی هم فعلا نمیتوان اظهار نظر کرد، طبق فرآیند قانونی اگر جرم یا تخلفی نسبت به دادستان، قاضی یا هر فرد قضایی دیگری طرح شود باید روند قضایی خود را طی کند.
***
عزم قاطع محسنیاژهای برای برخورد با مقصران متروپل
عضو کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه به عملکرد قوهقضائیه در پرونده متروپل آبادان اطمینان داریم، اظهار داشت: رئیس قوه قضائیه قانونگرا، توانمند و پای کار است و معتقدم در پرونده متروپل آبادان جزو کسانی است که میتواند سرافراز بیرون بیاید. سیدمحمد موحد به تسنیم گفت: انشاء الله دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه، بهترین عملکرد ممکن را در رسیدگی به این پرونده خواهد داشت. با این حال هنوز نمیتوانیم قضاوت کنیم که قوه قضائیه روند مناسب و قابل قبولی در قبال حادثه متروپل دارد یه نه اما قطعا آقای محسنیاژهای لیاقت و شایستگی به معنای کامل را در مدیریت بر پروندههای اینچنینی دارد و هیچ چیز سبب نخواهد شد وی در این زمینه کوتاهی کند. وی در ادامه با اشاره به ساختمانهای ناایمن در تهران و کشور افزود: الان موقعیت خوبی است که از این فضای ایجاد شده استفاده و ساختمانهای ناایمن را رصد کنیم. بنابراین باید با کوچکترین اهمال و هر گونه نادیده گرفتن قانون و ضوابط و مقررات برخورد جدی و قاطع شود.
ارسال به دوستان
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران مطرح کرد
ایجاد شفافیت مالی در شهرداری با خرید کالا از بورس
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران ابعاد ایجاد شفافیت مالی در شهرداری از طریق مسیر خرید کالا از بورس را تشریح کرد.
ابوالفضل فلاح در هفتادوسومین نشست کمیسیون معاونان مالی و اقتصاد شهری کلانشهرهای ایران -که به صورت ویدئوکنفراس برگزار شد- گفت: با هماهنگی انجام شده با بورس کالا، از این پس سعی خواهیم کرد عمده خرید کالاهای مورد نیاز پروژههای شهرداری تهران را از طریق بورس کالا تأمین کنیم.
وی با تاکید بر اینکه خرید از بورس کالا بستری بسیار شفاف در اقتصاد به شمار میرود، افزود: مسیر خرید از بورس کالا به صورت مستمر ادامه خواهد داشت و علاوه بر شفافیت، سلامت و صرفهجویی، باعث حذف واسطهها خواهد شد و در نتیجه موجب کاهش چشمگیر هزینه تمامشده در اجرای پروژههاست.
به گفته وی این اقدام بهترین اتفاق برای شهر و شهرداری تهران خواهد بود تا بتواند با منابع خود حداکثر بهرهوری و پیشرفت برنامهها را محقق کند.
رئیس کمیسیون مالی و اقتصاد شهری مجمع شهرداران کلانشهرها تصریح کرد: در راستای تاکید مدیریت شهری کلانشهر تهران مبنی بر شفافیت در معاملات در شهرداری تهران، برای نخستین بار خرید از بورس کالا با همکاری شرکت سرمایهگذاری شهر محقق شد.
فلاح گفت: مرحله اول در اسفند سال 1400 قیر به میزان 1900 تن و میلگرد به میزان 506 تن به منظور تکمیل پروژههای عمرانی شهرداری تهران خریداری شد.
وی افزود: در مرحله دوم بیش از 7 هزار تن قیر خریداری و تحویل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران شد، همچنین خریدهای بعدی با توجه به نیاز این سازمان در دست اقدام است.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، شفافیت بیشتر، امکان رصد قیمتها، حذف واسطهها، تضامین فروشندگان نزد سازمان بورس جهت الزام تحویل کالا، جریمه فروشندگان در صورت تاخیر در تحویل و امکان خرید به صورت اعتباری و مدتدار را از جمله مزایای خرید از بورس کالا عنوان کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
تهران در عزای جانباختگان حادثه متروپل آبادان سیاهپوش شد
سازمان زیباسازی شهر تهران با اکران طرحهای فرهنگی «سلام آبادان» و «پاره تن ایران آبادان» و همچنین سیاهپوش کردن و اهتزاز پرچمهای عزا در سرتاسر شهر، در سوگ جانباختگان حادثه متروپل آبادان نشست. رضا صیادی، مدیر عامل سازمان زیباسازی اظهار کرد: همزمان با اعلام عزای عمومی در سراسر کشور سازمان زیباسازی شهر تهران با اکران طرحهای «آبادان، پاره تن ایران» و «سلام آبادان» در تمام سازههای تبلیغات فرهنگی سطح شهر و همچنین اهتزاز پرچمهای عزا و سیاهپوش کردن تمام معابر و گذرگاهها و میادین اصلی شهر، در عزای هموطنان جانباخته در حادثه متروپل سهیم شد. وی در ادامه با تاکید بر اینکه غم و عزای هموطنان جانباخته در حادثه متروپل، غم تمام مردم ایران است، ادامه داد: به منظور همدردی با بازماندگان حادثه متروپل آبادان، تمام سازههای تبلیغات فرهنگی شهر تهران را به اکران پیامهای فرهنگی تسلیت به مردم آبادان و ایران اختصاص دادیم تا همراه با مردم سراسر ایران در عزای این حادثه جانگداز شریک باشیم. ریزش برج شماره ۲ ساختمان متروپل آبادان در دوم خرداد 1401، حادثه جانسوزی را رقم زد که طی آن 29 نفر از هموطنان آبادانی جان خود را از دست دادند و ملت ایران عزادار شد.
***
وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در شرق کشور
سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در ۲ استان شرق کشور هشدار داد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ از وزش باد شدید و گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید ظرف امروز و فردا در خراسان جنوبی و شمال سیستانوبلوچستان خبر داد. بر اثر این مخاطره، کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی، احتمال شکستن درختان فرسوده، احتمال آسیب به سازههای موقت، اختلال در ترددهای جادهای و پرواز بالگرد و احتمال تاخیر در پروازها وجود دارد. سازمان هواشناسی برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی، اجتناب از قرار گرفتن در فضای باز بویژه برای گروههای حساس، استحکام سازههای موقت، عدم پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمهکاره را توصیه کرد. هشدار زردرنگ به معنای این است پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند.
***
انجام سفرهای گسترده در پایان هفته
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در آستانه سفرهای نیمه خردادماه، از ازدحام جمعیت مسافر در تهران، قم و همچنین شهرهای شمالی و برخی استانهای غربی و مرکزی با توجه به ظرفیت رزروشده در ناوگان حملونقل و اقامتگاهها خبر داد. پنجاهویکمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با هدف هماهنگی برای تعطیلات پیش رو و برنامهریزی تعطیلات تابستان تشکیل شد. مصطفی فاطمی، دبیر این ستاد، از استانهای گیلان، مازندران، اردبیل، کردستان، همدان، کرمانشاه، شهرهای شمالی اصفهان و خراسان رضوی به عنوان بخشهای درگیر و استانهای قزوین، زنجان، سمنان، قم و اصفهان به عنوان استانهای در مسیر درگیر نام برد. او همچنین با اشاره به شلوغی شهرهای شمالی و استان اصفهان بویژه کاشان، بر ضرورت نظارت بیشتر و انجام پیشبینیهای لازم تاکید کرد. دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بر لزوم بررسی و پیشبینی مشکلات پیش از تعطیلات تاکید کرد و گفت: در حال حاضر ضریب اشغال تختها و رزروها و همچنین فروش بلیتها به بیش از ۸۰درصد رسیده است و با توجه به کاروانهای زیارتی به مقصد حرم امام خمینی(ره)، پیک بالایی را در تعطیلات پیش رو پیشبینی میکنیم. فاطمی با اشاره به هماهنگیهای انجامشده برای کاروانهای زیارتی افزود: بیشترین هماهنگی از طریق استان تهران انجام میشود و ستاد ویژهای نیز در این راستا تشکیل شده است. عینالله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهور فراجا نیز گفت: پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا بهزودی طرح ترافیکی خود را در حوزه عملیات ترافیکی صادر و از طریق صداوسیما اطلاعرسانی میکند. او افزود: بر اساس هماهنگیهای انجامشده تمام اتوبوسهایی که به مقصد مرقد امام(ره) به استان میآیند در مسیر رفت و برگشت اسکورت میشوند. جهانی اولویت برنامههای ترافیکی را با مراسم ارتحال امام(ره) دانست و افزود: سفرهای ضروری را نیز در کنار این مراسم بزرگ در نظر داریم. در حال حاضر محدودیت تردد نداریم و در صورت لزوم برای تخلیه بار ترافیکی اقدام به یکطرفه کردن محوری خاص میکنیم. نماینده سازمان حمایت از مصرفکننده هم با بیان اینکه برای تامین ارزاق مشکلی وجود ندارد، گفت: نظارتها تشدید شده است و طرحهای ویژه در شهرهای مسافرپذیر در حال اجراست. همچنین از روز جمعه ۶۰۰ هزار تومان قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا کرده است و سازمان هواپیمایی باید این موضوع را مدیریت کند.
***
تأمین کیتهای غربالگری آبله میمون در انستیتو پاستور
رئیس انستیتو پاستور ایران از تامین کیتهای غربالگری آبله میمون خبر داد و گفت: دانشگاههای علوم پزشکی منتخب در صورت تشخیص موارد مشکوک در آزمایشات غربالگری، نمونهها را برای بررسی تکمیلی به انستیتوپاستور ارسال خواهند کرد. دکتر رحیم سروری افزود: با توجه به شیوع بیماری آبله میمون در کشورهای مختلف و لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور برای تشخیص سریع موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری اولیه اورتوپاکس ویروس را طراحی کرده و آماده توزیع به آزمایشگاههای منتخب شبکه آزمایشگاهی کشور است. وی ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی منتخب در صورت تشخیص موارد مشکوک در آزمایشات غربالگری، نمونهها را برای بررسی تکمیلی به انستیتو پاستور ایران ارسال خواهند کرد. سروری تاکید کرد: انستیتو پاستور ایران از زمان شروع پاندمی کرونا نیز مدیریت کارگروه تشخیص آزمایشگاهی «کووید-۱۹» را بر عهده داشت و ضمن تدوین پروتکلهای تشخیص و آموزش دانشگاههای علوم پزشکی، تامین کیتهای تشخیصی مورد استفاده در کشور را عهدهدار بود.
ارسال به دوستان
تعداد جان باختگان روزانه «کووید-19» به 2 نفر کاهش یافت
بازگشت آمار فوتیهای کرونا به روز نخست
پس از نزدیک 27 ماه، آمار فوتیهای بیماری «کووید-19» در کشور به 2 نفر یعنی روز نخست خبر تایید این بیماری در کشور رسید. به گزارش« وطن امروز»، آخرین روز بهمن سال 98 در شرایطی که کرونا به عنوان بیماری مسری کشنده خیلی از کشورهای دنیا را درگیر کرده بود، خبر مرگ 2 نفر از هموطنانمان به دلیل ابتلای به این بیماری تایید و منتشر شد؛ خبری بسیار نگرانکننده و در عین حال وحشتآفرین. شیوع گسترده این بیماری طی بیش از 2 سال 7 میلیون و 231 هزار و 562 نفر را مبتلا کرد و مرگ ۱۴۱ هزار و ۳۰۸ نفر را رقم زد. این بیماری مرگبار حتی در بازهای روزانه بیش از 700 نفر از هموطنانمان را به کام مرگ میکشاند. «کووید-19» خیلی از مشاغل را تعطیل و بسیاری از خانوادهها را بیسرپرست کرد، البته از همان روزهای ابتدای شیوع کرونا در کشور دانشمندان ایرانی برای ساخت واکسن کرونا آستین همت بالا زدند و با تکیه بر توان داخل توانستند چند نوع واکسن کرونا را با برند ایرانی بسازند. از آنجا که ساخت واکسن زمانبر بود، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، علاوه بر توجه به تولید داخل، اقدامات وسیعی برای واردات واکسن کرونا انجام شد. با شروع گسترده واکسیناسیون عمومی و همچنین توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی طی ماههای گذشته ضرباهنگ بیماری کاهشی شد به طوری که هماکنون آمار مبتلایان به کرونا به کمتر از 200 نفر و شمار جانباختگان به 2 نفر رسیده است.
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد فوتیهای روزانه کرونا در کشور به ۲ نفر رسید. بنا به این گزارش در شبانهروز گذشته در همه استانها به جز تهران و گیلان، مرگومیر صفر گزارش شده است. از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۸ خرداد بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۳۲ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۲۳۱ هزار و ۵۶۲ نفر رسید. متاسفانه طی این مدت، ۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۳۰۸ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۴۶ هزار و ۱۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۶۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. این در حالی است که تاکنون ۵۲ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۷۶۶ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر نیز ۲۵۳ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
معاون وزیر بهداشت اعلام کرد
موارد مشکوک آبله میمون در ایران
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: ۹ مورد مشکوک آبله میمون داشتیم که ۵ تا ۶ مورد منفی قطعی شدند و برای بقیه هم منتظر پاسخ آزمایش هستیم.
کمال حیدری درباره وضعیت تشخیص و شناسایی آبله میمون و تعداد موارد مشکوک در کشور به ایسنا گفت: آبله میمون بحث روز است و آموزش، اطلاعرسانی و آمادهباش به تمام همکاران بخش خصوصی و دولتی انجام شده است.
وی افزود: ما باید زودهنگام آمادگی داشته باشیم و در همین راستا آموزش برای همکاران انجام شده است. بحث تشخیص هم فعلا در انستیتو پاستور انجام میشود.
معاون وزیر بهداشت گفت: در زمینه واکسیناسیون علیه آبله نیز پوشش جمعیتی را داشتیم و اکنون ثابت شده است افرادی که واکسن زدهاند تا ۸۵ درصد در برابر آبله میمون ایمن هستند. مشکلی هم برای تامین واکسن آن در صورت لزوم نداریم. حیدری ادامه داد: هر چند ۹ مورد مشکوک آبله میمون داشتیم اما هیچ مورد ثابت شده آبله میمون در کشور نداریم.
* مرگ سالانه ۶۰ هزار ایرانی به دلیل مواد دخانی
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران در حوزه مالیات بر مواد دخانی تقریبا جزو آخرین کشورهاست، گفت: اگر مالیات بر مواد دخانی بر اساس آنچه پیشنهاد داده بودیم، انجام میشد، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان برای کشور حاصل میشد. دکتر کمال حیدری در یک نشست خبری که به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات برگزار شد، گفت: وزارت بهداشت بهرغم بار سنگین سایر تکالیف و بیمیلیها، همچنان پیگیر بحث کاهش مصرف مواد دخانی است. وی گفت: سالانه ۶۰ هزار نفر به دلیل مصرف دخانیات در کشور جان خود را از دست میدهند. همچنین برخی تصور میکنند چون دود قلیان از آب میگذرد مضر نیست، در صورتی که همین امر باعث نفوذ سموم قلیان به بدن میشود که در این زمینه اطلاعرسانی هم میکنیم. یک وعده قلیان به اندازه ۶۰ تا ۷۰ نخ سیگار ضرر دارد. حیدری افزود: عدم اطلاع از قوانین در مدرسه، در اصناف و... یکی از دلایل شیوع مصرف مواد دخانی در افراد زیر ۱۸ سال است. طبق بررسیای که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، 3.4 درصد نوجوانان مصرفکننده سیگار بودند که در دختران 2.1 درصد و پسران 4.8 درصد بوده است. آمارها نشان میدهد دخترها به مصرف قلیان و سیگار رو میآورند. وی همچنین گفت: بدیهی است وقتی سن دریافت سموم مواد دخانی که ۴ هزار ماده سمی و ۷۰ ماده سرطانزا دارد کاهش یابد، میتواند در کاهش سن سرطان و مشکلات ریوی و... مؤثر باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|