|
جدایی مهدی قائدی از الاهلی قطعی شد
با اعلام یک رسانه اماراتی، جدایی مهدی قائدی مهاجم ایرانی از تیم الاهلی امارات قطعی شد. به گزارش «منبر الکره الاماراتیه»، مهدی قائدی برای فصل آینده جایی در تیم الاهلی ندارد و از این تیم جدا میشود. هنوز مقصد قائدی که از استقلال راهی تیم الاهلی شده بود، مشخص نیست. از تیم اتحاد کلبا با سرمربیگری فرهاد مجیدی به عنوان مقصد احتمالی قائدی نام برده میشود. «لئوناردو ژاردیم» اخیرا هدایت تیم الاهلی را بر عهده گرفته است.
ارسال به دوستان
بعد از یک هفته سردرگمی، همه آنچه درباره فرآیند انتخاب سرمربی استقلال باید بدانید
از نکونام به عنایتی رسیدند
زهره فلاحزاده: باشگاه استقلال پس از استعفای فرهاد مجیدی از سرمربیگری استقلال و پیوستنش به تیم اتحاد کلبای امارات، وقت چندانی برای انتخاب مربی خارجی نداشت، به همین دلیل مذاکرات طولانی و مهمی با گزینه خارجی انجام نشد. تا جایی که تنها مدیربرنامهای به عنوان نماینده باشگاه موظف به انجام مذاکراتی در امارات با مدیربرنامه آندرهآ استراماچونی و رزوان لوچسکو شد. البته این مذاکرات همانطور که مدیران باشگاه استقلال میدانستند، به درازا کشیده نشد، چرا که مدیربرنامه استراماچونی به نماینده باشگاه اعلام کرد اول باید طلب یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلاری این مربی ایتالیایی پرداخت شود و بعد از آن سر میز مذاکره بنشینند و از طرفی هم لوچسکو قرارداد داشت، به همین دلیل آنها نمیتوانستند مذاکرات را بیش از این پیش ببرند. به همین خاطر تنها گزینه مورد نظر و مناسب استقلالیها جواد نکونام، مربی فولاد خوزستان شد. نکونام گزینه مورد علاقه مصطفی آجورلو، مدیرعامل استقلال است. او سال گذشته هم تا پای توافق نهایی با مدیرعامل جدید آبیها پیش رفت اما به دلیل حمایت همهجانبه هواداران از فرهاد مجیدی، عقبنشینی کرد تا با آمدنش به استقلال آسیبی نبیند. این فصل هم نماینده استقلال در امارات با نکونام مذاکراتی داشت و حتی توافقاتی هم حاصل شد، تا جایی که فولادیها عرصه را به تیم خود تنگ دیدند و نگران نداشتن سرمربیای که بتواند در آسیا عصای دست آنها باشد، مجابشان کرد از قدرتشان استفاده کنند. در این بین حتی گفته میشود فولادیها به یک تیم لیگ برتری نامه زده بودند تا اگر نکونام به استقلال رفت، اهوازیها سریعتر به فکر انتخاب جانشینی برای او باشند اما درست مثل فصل گذشته که صالح حردانی در آستانه پیوستن به استقلال با وعده گرشاسبی در شروع لیگ بیستویکم در اهواز ماندگار شد، باز هم این مدیر از قدرت خود استفاده کرد و به نکونام قول داد تیمی در حد آسیا ببندد و بازیکنان مدنظر او را خریداری کند. نکونام هم طی بیانیهای اعلام کرد فعلاً قصد آمدن به استقلال ندارد.
پس از آنکه پروژه انتخاب جواد نکونام هم به عنوان سرمربی استقلال با شکست سنگین مواجه شد، آبیها سراغ رضا عنایتی، سرمربی ۲ فصل گذشته باشگاه هوادار رفتند. مصطفی آجورلو روز پنجشنبه دورتر از باشگاه استقلال در حوالی خیابان فاطمی با عنایتی جلسهای برگزار کرد. در این جلسه گزینه جدید استقلالیها به مدیرعامل تیم گفت: به مشهد میروم که ظرف چند روز هم شما و هم من تصمیم نهاییمان را بگیریم. آجورلو هم در جواب به او تاکید کرد ما تصمیم مان را گرفتهایم که به اینجا دعوت شدهاید، برو و زودتر برگرد، شما سرمربی مایی. عنایتی در این جلسه عنوان کرد: «تکرار قهرمانی از خود قهرمانی کار دشوارتری است اما من به دنیا آمدهام برای برنده شدن!»
نکته قابل تامل اما این است که مدیرعامل استقلال در این گفتوگو اظهار کرده «۱۰ شکست هم بیاوری من
تمام قد کنار و پشت تو به عنوان اسطوره استقلال خواهم ماند!».
گفته میشود اعضای هیاتمدیره باشگاه استقلال روز جمعه جلسهای تشکیل دادهاند تا تکلیف سرمربی خود را مشخص کنند. به نظر میرسد در این جلسه اعضا استقبال خوبی از گزینه جدید مدیرعامل استقلال نداشتند. البته اعضای هیاتمدیره به مصطفی آجورلو اختیار تام داده بودند تا وی با بررسی همه جوانب، گزینه نهایی را معرفی کند. باید دید از دل این جلسه چه اخباری منتشر میشود. اگر عنایتی انتخاب نهایی مدیران باشگاه نباشد، آنها باید سراغ مربی خارجی بروند و این به خودی خود زمان زیادی را از آنها خواهد گرفت.
***
مرد تأثیرگذار ایتالیایی تمایلی به هدایت استقلال ندارد
با اینکه شاید گابریل پین را هم بتوان گزینهای برای جانشینی فرهاد مجیدی در استقلال دانست اما بعید به نظر میرسد وی تمایلی برای انجام این کار داشته باشد. مصطفی آجورلو، مدیرعامل باشگاه استقلال یکی از مهمترین اقداماتی که بعد از پایان فصل انجام داد، تلاش برای راضی کردن گابریل پین، دستیار ایتالیایی فرهاد مجیدی جهت ادامه همکاری با استقلال بود که گفته میشود این اقدامات موثر بوده و پین هم ابراز تمایل به ادامه همکاری با آبیهای پایتخت را داشته است. نام مرد ایتالیایی و بدون حاشیهای که در مسیر قهرمانی استقلال بسیار تاثیرگذار بود و یکی از ارکان فنی این تیم به حساب میآمد، پس از منتفی شدن حضور جواد نکونام در این تیم به عنوان سرمربی، برای جانشینی مجیدی مطرح شد که شاید در نگاه اول، امری منطقی هم به حساب آمده و بتوان پین را هم گزینهای جدی برای این منظور دانست. چه بسا اگر این مرد ایتالیایی که مجموعه باشگاه استقلال هم نسبت به وی خوشبین بوده و حس مثبتی نسبت به او دارند، در این باره چراغ سبز نشان دهد، بعید نباشد در قرعه سرمربیگری فصل آینده تیمی که باید از عنوان قهرمانیاش دفاع کند، به نامش در آمده و جانشین مجیدی شود اما گویا پین شخصا میلی به سرمربیگری نداشته و بیشتر ترجیح میدهد به عنوان تئوریسین در کادر فنی کار کند و وظیفه اصلی سرمربیگری بر عهده فرد دیگری باشد. با این حال فعلا میتوان احتمالی کم و ضعیف را برای سپردن مسؤولیت هدایت استقلال به گابریل پین در نظر گرفت و این را هم فرضیهای برای نیمکت آبیپوشان دانست.
***
عنایتی در مسیر نکونام؟
پروسه انتخاب سرمربی جدید استقلال وضعیت پیچیدهای به خود گرفته به طوری که مدیران باشگاه ۳ راه را پیش روی خود میبینند. پس از اعلام انصراف جواد نکونام از حضور در استقلال، مدیران این باشگاه سراغ چند گزینه دیگر داخلی رفتند و باب مذاکرات را باز کردند. رضا عنایتی، سرمربی 2 فصل اخیر تیم هوادار یکی از این گزینهها بود که با حضور در دفتر مصطفی آجورلو به گفتوگو با او و تشریح برنامههایش پرداخت. با وجود انتشار اخباری مبنی بر اینکه این مذاکرات نزدیک به نهایی شدن است اما عنایتی تنها گزینه داخلی استقلال نیست. چند مربی ایرانی دیگر نیز مورد نظر باشگاه هستند و حتی گفته میشود صحبتهایی نیز با آنها انجام شده است. با تمام این تفاسیر، از روز گذشته سیل پیامهای جامعه هواداری به عنایتی در فضای مجازی سرازیر شده و آنها قصد دارند این مربی جوان را از حضور در استقلال منصرف کنند. به همین خاطر ممکن است عنایتی نیز مانند جواد نکونام که به دلیل واکنش تند فضای مجازی ترجیح داد در این مقطع از حضور در جمع آبیها خودداری کند، از تصمیم خودش منصرف شود. از طرفی به رغم اینکه گفته شد باشگاه استقلال از حضور مربی خارجی منصرف شده اما به بنبست رسیدن مذاکرات با جواد نکونام سبب شد مدیران باشگاه دوباره سراغ چند گزینه خارجی بروند که خواسته اصلی هواداران است. البته جز این گزینهها، مدیریت باشگاه نگاه ویژهای هم به گابریل پین دارد و آنها در حال بررسی موضوع سپردن سرمربیگری به این مرد ایتالیایی هستند. محبوبیت پین بین هواداران و اشراف او به تیم، پوئن مثبتی است که او را از سایر گزینهها متمایز میکند. به همین خاطر یکی از موضوعات در حال بررسی، بحث دستیاران پین در استقلال است و باید دید این بخش از پرونده سرمربیگری آبیها چگونه پیش خواهد رفت. به هرحال باید دید جمعبندی مدیران استقلال در نهایت چه مسیری را در پیش میگیرد و سکان هدایت این تیم به چه گزینهای سپرده خواهد شد.
* نقش یک «باند مجازی» در منصرف کردن نکونام
مطرح شدن نام جواد نکونام به عنوان گزینه اصلی هدایت استقلال در فصل آینده کافی بود تا عوامل یکی از گزینههای دیگر این تیم با راه انداختن فضایی مسموم در فضای مجازی، اوضاع را پیچیده کنند. جواد نکونام اصلیترین گزینه هدایت تیم فوتبال استقلال پس از آنکه چند روزی اسمش سر زبانها بود، سرانجام چهارشنبه شب گذشته با انتشار پیامی موضع رسمی خود را اعلام و ضمن ارائه توضیحاتی پاسخ منفیاش را به این پیشنهاد به صورت رسمی اعلام کرد تا حضورش برای فصل آینده در فولاد قطعی شود. نکونام دلایلی را برای عدم پذیرش این پیشنهاد در بیانیه خود مطرح کرد که مهمترین آن حرکت گام به گام در عرصه مربیگری بر اساس نقشه راهی است که از ابتدای کار برای خود تعریف کرده و بالا رفتن پله پله از نردبان ترقی در مربیگری. میتوان یکی دیگر از دلایل مهم عدم پذیرش این مسؤولیت در برهه کنونی توسط نکونام را وجود باندی مجازی دانست که بلافاصله پس از طرح نام وی برای نیمکت استقلال به مسموم کردن فضا علیه او پرداختند. این گروه با هدایت یکی از نزدیکان یک گزینه دیگر سرمربیگری استقلال کارشان را پیش بردند. فعالیت گستردهای که در فضای مجازی برای تخریب نکونام و دور کردنش از نیمکت آبیها شکل گرفت هم در نهایی کردن این تصمیم بیتاثیر نبود، چرا که نکونام میدانست با مسموم کردن فضا علیه وی و تیمش ممکن است فضا برای نتیجهگیری او فراهم نباشد. با بیانیهای که جواد نکونام منتشر کرد، نام وی رسماً از چرخه گزینههای مربیگری در استقلال خارج شد.
ارسال به دوستان
بررسی دلایل ناکامی تیم فوتبال زیر ۲۳ سال در مسابقات قهرمانی آسیا
خیلی هم جوان نبودیم
تیم فوتبال زیر ۲۳ سال کشورمان در رقابتهای قهرمانی آسیا نتوانست از گروه خود صعود کند و با به جا گذاشتن یک ناکامی، به کار خود پایان داد. به این ترتیب ناکامی دیگری برای تیم فوتبال زیر 23 سال ایران که در حسرت 48 ساله برای رسیدن به المپیک است رقم خورد و حالا با مهدی مهدویکیا برای حضور در المپیک 2024 پاریس تلاش میکند. حذف تیم تحت هدایت مهدویکیا در مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا، نوک پیکان انتقادات را به سمت سرمربی این تیم گرفته که البته بخشی از آن هم درست است و در عین حال باید به موارد دیگر هم توجه کرد. نمیتوان بازیهای انتخابی یک تورنمنت و تقابل با تیمهایی چون تاجیکستان، لبنان و نپال را برای ارزیابی یک تیم و مربی در نظر گرفت اما باید چالشها را هم مدنظر قرار داد. تعطیلی تمرینات تیم زیر 23 سال پیش از پایان این رقابتها، غیبت مهدی مهدویکیا در ایران و بازگشت به آلمان برای مربیگری در هامبورگ و بلاتکلیفی کادر فنی این تیم به دلیل عدم امضای قراردادشان از سوی فدراسیون فوتبال، چالشهای مهمی بود که این تیم را به سمت ناآمادگی سوق داد. بازیکنان بویژه در ردههای سنی مختلف برای آمادگی و هماهنگی نیاز به تمرینات و بازیهای بیشتری در کنار هم دارند اما تیم امید عملا پس از صعود به مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا، تعطیل شد. این در حالی بود که مهدویکیا هم در ایران حضور نداشت و یکی از انتقادها نیز همین بود، چه بسا اگر او در کشورمان حضور داشت، بهتر میتوانست شرایط و بازیکنان را زیر نظر بگیرد. هر چند هدف تیم زیر 23 سال از ابتدا توسط مسؤولان فدراسیون فوتبال، کمیته ملی المپیک و مهدی مهدویکیا به عنوان مسؤول فنی این تیم، صعود به المپیک 2024 پاریس معین شده، با این حال نمیتوان نسبت به نتایج کسب شده هم بیاعتنا بود. بررسی چالشها و علتهای ناکامی، قدم اول برای رسیدن به هدف است. در ابتدا باید پرسید چرا تیم زیر 23 سال پس از صعود به رقابتهای قهرمانی آسیا رها شد؟ مهدی مهدویکیا نیز پس از امضای قراردادش کار خود را از سر گرفت و فروردینماه نخستین اردوی این تیم برای حضور در ازبکستان برگزار و در آستانه مسابقات هم بار دیگر تمرینات این تیم از سر گرفته شد. در کنار این مسائل، عدم تدارکات مناسب برای این تیم و نداشتن بازی دوستانه بینالمللی در تاریخهای مختلف که تیم اردو تشکیل داد یا میتوانست تشکیل دهد، عامل مهمی در ناکامی است. زمانی که تیمی بدون تجربه بینالمللی و انجام بازی دوستانه راهی یک تورنمنت میشود، باید هم انتظار شکست را کشید. تیم ایران صرفا در آستانه مسابقات ۲ دیدار دوستانه با عراق انجام داد که مسلما برای حضور در یک تورنمنت مهم کافی نیست. مسأله سن بازیکنان تیم امید یا عدم حضور برخی بازیکنان این تیم هم شاید تأثیرگذار بوده اما نمیتواند توجیهی برای ناکامی باشد. در همین تورنمنت و ترکیب تیمهای حاضر در رقابتها در ۲ بازی نخست میانگین سنی تیم ایران در میان 16 تیم، در رده میانی هشتم است. ژاپن با 19.73 سال جوانترین تیم رقابتها بوده و ازبکستان میزبان که رقیب ایران هم بود با 20.36 سال در جایگاه دوم است و تیم ایران هم با 21.09 سال به صورت مشترک با تایلند جایگاه هشتم را در میان تیمهای جوان مسابقات در اختیار داشتهاند. این در حالی است که برخی تیمهای جوانتر از ایران جواز صعود از مرحله گروهی را به دست آوردند ولی تیم کشورمان در همان دور مقدماتی حذف شد. آنچه امروز اهمیت بیشتری پیدا میکند، بررسی دقیق چالشها و علل ناکامی تیم زیر 23 سال در مسابقات قهرمانی آسیاست و فدراسیون فوتبال باید با بررسی دقیق ماجرا، ارائه راهکار و البته پیگیری بهتر برای تدارکات این تیم، شرایط را طوری رقم بزند که حسرت رسیدن به المپیک از 48 به 52 سال نرسد. ارسال به دوستان
تیم ملی در انتظار تغییر فنی به سود «منافع ملی»
محمد صالحی: در فاصله ۱۶۰ روز مانده تا دیدار ایران برابر انگلیس در جامجهانی فوتبال، آنچه بیش از هر چیز نگرانکننده به نظر میرسد، وضعیت فنی تیم ملی فوتبال است؛ جایی که دراگان اسکوچیچ، سرمربی فعلی تیم ملی بدون داشتن تجربهای در سطح جهانی، با تصمیم فدراسیون فوتبال قرار است هدایت یکی از بهترین نسلهای تاریخ فوتبال ایران را بر عهده داشته باشد. هر چند عملکرد این مربی در رقابتهای انتخابی جامجهانی با توجه به شرایط آن زمان فوتبال ایران قابل تقدیر است و او توانست با هدایت ستارههای چند سال اخیر فوتبال ایران، «سریعترین صعود تاریخ ایران به جام جهانی» را ثبت کند اما ضعف فنی تیم ملی فوتبال در ۲ دیدار رفت و برگشت برابر کرهجنوبی نگرانکننده به نظر میرسد و این موضوع در حال حاضر به یکی از دغدغههای اصلی بخشی از فوتبال ایران، تعداد زیادی از کارشناسان و دلسوزان ورزش ایران تبدیل شده است. اگر این ۲ دیدار را کنار بگذاریم، تیم ملی محک جدی و مهم دیگری از زمان حضور اسکوچیچ نخورده و رقبای دیگر تیم ملی هم به وضوح از شرایط آرمانی خود به دور بودهاند. حتی بازی با اروگوئه هم که میتوانست عیار سرمربی تیم ملی را مشخص کند با مخالفت اسکوچیچ برگزار نشد. البته این موضوع نافی درخشش و قدرت تیم ملی نیست اما آنچه از تیم ملی ایران یک قدرت آسیایی ساخته، بازیکنانی است که در این سالها و پس از درخشش تیم ملی در جامجهانی ۲۰۱۸ به تجربیات گرانسنگی دست پیدا کردهاند و اکنون یکی از بهترین نسلهای تاریخ فوتبال ایران را ساختهاند نسلی که با هدایت یک مربی باتجربه و آشنا به مختصات فوتبال ایران، میتواند در یکی از مهمترین گروههای جامجهانی ۲۰۲۲ نتایجی آبرومند را برای ورزش ایران رقم بزند. اگرچه عملکرد اسکوچیچ در ۲ سال اخیر به واسطه شرایط متزلزل فدراسیون فوتبال قابل توجه است و او در آن شرایط و بعد از فاجعه دولت قبل در استخدام مارک ویلموتس، «خیرالموجودین» بود اما حالا که فرصت فراهم است و تیم ملی در جامجهانی با تیمهای آمریکا و انگلیس همگروه شده است، جای هیچگونه تامل نیست و باید بدون رودربایستی و تعارف با اسکوچیچ، با تصمیمی سریع و بدون تعلل شرایط را برای تغییر وضعیت فنی تیم ملی به سود «منافع ملی» دگرگون کرد. این نگرانی وقتی بیشتر میشود که اطلاعات موجود از وضعیت مدیریتی تیم در بیرون از زمین- که بخشی از آن برعهده سرمربی تیم هست - را هم مورد بررسی قرار دهیم و قطعا وضعیت مدیریتی بیرون از تیم هم شرایطی بهتر از مدیریت داخل زمین توسط اسکوچیچ ندارد.
ارسال به دوستان
اخبار
برگزاری جلسه هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک با محور انتخاباتی
نشست آینده اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در شرایطی برگزار میشود که بررسی دستورالعمل انتخاب کارشناسان خبره یکی از ۲ مورد اصلی آن است. طبق اعلام کیکاوس سعیدی، دبیرکل کمیته ملی المپیک به اعضای هیات اجرایی، یکصدودهمین نشست این هیات یکشنبه ۲۲ خرداد برگزار خواهد شد. این نشست به میزبانی فدراسیون تکواندو برگزار میشود و گزارش هادی ساعی از عملکرد این فدراسیون یکی از محورهای تعیین شده
برای آن است. دیگر محور نشست اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در رابطه با بررسی و تصویب دستورالعمل کارشناسان خبره است. ترکیب ۶۴ نفره مجمع کمیته ملی المپیک متشکل از افراد حقوقی است که ۵ نفر آنها کارشناسان خبره هستند. طبق اساسنامه جدید، انتخاب این کارشناسان باید بر اساس دستورالعمل مصوب انجام شود و بر همین اساس اعضای هیات اجرایی با لحاظ کردن در پیش بودن انتخابات کمیته، تدوین و تصویب این دستورالعمل را در برنامه دارند. قرار است مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک ۶ شهریور برگزار شود. یکصد و دهمین نشست اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک از ساعت ۱۰ به ریاست سیدرضا صالحیامیری رئیس کمیته آغاز میشود.
***
تغییر در کادر فنی پرسپولیس
با تصمیم یحیی گلمحمدی ۲ مربی این تیم از جمع پرسپولیسیها جدا میشوند. باشگاه پرسپولیس که فصل نقل و انتقالات را خیلی زود شروع کرده و با ۳ بازیکن قرارداد بسته است، حالا به فکر تغییرات در کادر فنی خود است. در همین رابطه بعد از جلسه یحیی گلمحمدی با رضا درویش، قرار بر این شده در صورتی که گزینه مناسبی برای جانشینی مربیان دروازهبان و بدنساز تیم وجود داشت، داوود فنایی و مظاهر رحیمپور از جمع سرخها جدا شوند تا ۲ مربی جدید وظیفه بدنسازی و هدایت دروازهبانان پرسپولیس را بر عهده بگیرند. درباره حمید مطهری هم هنوز هیچ چیز قطعی نشده اما با توجه به پیشنهاداتی که به دست این مربی رسیده، احتمالا او هم از پرسپولیس جدا خواهد شد.
***
واکنش علیرضا کریمی به رقابت با حسن یزدانی برای دوبنده تیم ملی
چهره شاخص کشتی ایران پس از قهرمانی در جام تختی گفت: با وجود قهرمانی، از عملکردم راضی نیستم و باید با تمرین و تلاش، خیلی بهتر از اینها کشتی بگیرم. به گزارش ایسنا، علیرضا کریمی پس از قهرمانی در رقابتهای کشتی آزاد جام تختی، درباره علت افتش طی ۲ سال اخیر و دوری از تیم ملی گفت: آسیبدیدگی بدموقع و ناغافلی داشتم. این در حالی بود که داشتم روند خوبی را طی میکردم و در شرایط سنی خوبی هم بودم که در مسابقات باشگاههای جهان که بعد از مسابقات جهانی 2019 قزاقستان برگزار شد، رباط پایم پاره شد. وی درباره احتمال دعوت به اردوی تیم ملی نیز گفت: اگر به اردو دعوت شوم که میروم آنجا تمریناتم را دنبال میکنم، اگر هم دعوت نشوم، به صورت شخصی تمرین میکنم. هدف من عضویت دوباره در تیم ملی است. قهرمان جام تختی در پایان، درباره رقابت با حسن یزدانی برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در مسابقات جهانی صربستان خاطرنشان کرد: به هر حال کشتی همین است. وزن 86 کیلوگرم، وزن سنگینی است و حسن یزدانی هم در این وزن حضور دارد. من هم تمرین خودم را انجام میدهم. هر چه خدا بخواهد همان خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|