|
کسی پای رژیم صهیونیستی را به منطقه باز کند خودش و منطقه را دچار ناامنی میکند
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: امروز امنیت مطلوبی در حوزه جغرافیایی خلیجفارس وجود دارد که اگر کسی به هر دلیلی پای رژیم مفلوک صهیونیستی را به این منطقه باز کند، هم خودش و هم این منطقه را دچار ناامنی، نابسامانی و بیثباتی امنیتی میکند. سردار علیرضا تنگسیری در جمع یگان مستقر در جزیره تنب بزرگ تاکید کرد: ما به کشورهای دوست و برادر خود در منطقه خلیح فارس توصیه میکنیم با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار نکنند، چراکه با این کار، امنیت منطقه را مخدوش میکنند.
ارسال به دوستان
امضای سند همکاری 20 ساله ایران و ونزوئلا در جریان سفر «نیکلاس مادورو» به تهران
حمایت متقابل در مواقع سخت
گروه سیاسی: روز جمعه نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا به دعوت رئیسجمهور کشورمان و پس از پایان سفر ۲ روزه خود به ترکیه، در صدر هیأتی بلندپایه وارد تهران شد تا ضمن دیدار با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی و مقامات ایران، قراردادهای همکاری امضا کند.
به گزارش «وطنامروز»، در همین رابطه رئیسی ظهر روز گذشته (شنبه 21 خرداد) در نشست مطبوعاتی مشترک با نیکلاس مادورو، با بیان اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره توسعه روابط با کشورهای مستقل بوده است، گفت: ونزوئلا نشان داده است که در مقابل تهدیدها و تحریمهای دشمنان و امپریالیسم ایستادگی و مقاومت مثالزدنی دارد.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه تحریمها و تهدیدها علیه ملت ایران نیز در سالهای سپری شده از پیروزی انقلاب اسلامی فراوان بوده اما ملت ایران تصمیم گرفته این تحریمها را فرصتی جهت پیشرفت کشور قلمداد کند، افزود: وقتی آمریکاییها به شکل رسمی اعلام میکنند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی ایران به شکل مفتضحانه شکست خورده، این نقطه پیروزی ملت ایران و نقطه شکست آمریکا و دشمنان است.
رئیسی اظهار داشت: ونزوئلا سالهای سختی را سپری کرده اما اراده مردم و دولتمردان این کشور و شخص آقای رئیسجمهور این بوده که باید در مقابل تحریمها مقاومت کرد. امروز آقای رئیسجمهور توضیح داد کشورش ابرتورمها را پشت سر گذاشته و رشد اقتصادی در این کشور آغاز شده است. این نشانه بسیار خوبی است و به همه ثابت میکند مقاومت و ایستادگی جواب میدهد و دشمن را وادار به عقبنشینی میکند.
وی روابط با ونزوئلا را روابط راهبردی در حوزههای مختلف توصیف کرد و با اشاره به همکاریهای 2 کشور در حوزه انرژی، ساخت نیروگاههای حرارتی، تعمیر و اورهال پالایشگاههای ونزوئلا، صادرات خدمات فنی و مهندسی و عرصههای اقتصادی، کشاورزی، دفاعی و نظامی، خاطرنشان کرد: این همکاریها نشان میدهد تهران و کاراکاس زمینهها و ظرفیتهای بسیاری برای ارتقای سطح روابط با یکدیگر دارند.
رئیسجمهور همچنین آغاز پرواز مستقیم تهران- کاراکاس را زمینه خوبی برای تسهیل رفتوآمد بین ۲ کشور عنوان کرد و گفت: این اقدام هم باعث رونق بیشتر روابط اقتصادی و تجاری ۲ کشور میشود و هم میتواند روابط بین ۲ ملت را نزدیکتر و عمیقتر کند. ساعاتی پیش از سفر مادورو به ایران، شبکه تلویزیونی تلهسور آمریکای لاتین گفتوگوی رئیسجمهور ونزوئلا با شبکه هیسپان تیوی (شبکه اسپانیولیزبان ایران) را منتشر کرد. رئیسجمهور ونزوئلا با تاکید بر حمایت این کشور آمریکای لاتین از آرمان فلسطین، یادآور شد نیروهای اشغالگر صهیونیست هر روز جوانان، زنان و کودکان فلسطینی را به قتل میرسانند. وی افزود: در حالی که گروهی از کشورهای عربی روابط خود را با تلآویو عادیسازی میکنند، تهران و کاراکاس اراده مشترکی برای همراهی با مردم فلسطین در نبرد برای آینده و ایجاد کشور مستقل خود دارند.
رئیسجمهور ونزوئلا رابطه تهران- کاراکاس را الگوی همبستگی و حمایت متقابل در مواقع سخت دانست و ارسال چندین نفتکش حامل بنزین توسط ایران در اواسط سال ۲۰۲۰ میلادی برای کمک به ونزوئلا را از نمونه کمکهای ایران در دوره دشوار شیوع «کووید-۱۹» و شرایط سخت ناشی از تحریمهای یکجانبه آمریکا برشمرد. وی با یادآوری اینکه خدمه این کشتیها با تهدید آمریکا مبنی بر رهگیری آنها در دریاهای آزاد مواجه شدند، خاطرنشان کرد: این محموله باعث تقویت ونزوئلا و آمادهسازی آن برای آغاز احیای صنعت و اقتصاد ملی نفت شد.
رئیسجمهور ونزوئلا در این مصاحبه اظهار داشت: ایران و ونزوئلا اگر چه از نظر جغرافیایی دور هستند اما در ساخت جهانی عادلانهتر، چندقطبی و بدون هژمونی (سلطهطلبی) آمریکایی سهیم هستند.
* سند همکاری ۲۰ ساله
مادورو در نشست خبری خود با رئیسی نیز که روز گذشته برگزار شد، با بیان اینکه امضای سند همکاری ۲۰ ساله میان ۲ کشور چشماندازی روشن از مسیر پیش روی روابط ایران و ونزوئلا ترسیم میکند، اظهار داشت: در فاصله سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ دوران سختی را سپری کردیم و تصمیم داریم برای عبور از این دوران سخت و گسترش همکاریها و روابط میان ۲ کشور از تجربه تاریخی جمهوری اسلامی ایران و نیز توانمندیهای این کشور بویژه در زمینههای فنی و تکنولوژیک استفاده کنیم.
رئیسجمهور ونزوئلا با اشاره به اینکه عرصه گستردهای از زمینههای همکاری در نفت، گاز، پالایشگاه و پتروشیمی میان ایران و ونزوئلا وجود دارد، اظهار داشت: بزودی شاهد افتتاح خط پروازی مستقیم میان تهران و کاراکاس خواهیم بود که کمک زیادی به فعال شدن ظرفیتهای همکاری میان ۲ کشور خواهد کرد.
نیکلاس مادورو در بخش دیگری از نشست مطبوعاتی خود با رئیسی گفت: معتقدم آینده دوستی ایران و ونزوئلا بسیار مسرتبخش و غیرقابل خدشه خواهد بود. همه شاهد خواهیم بود ما چگونه در مقابل مشکلات مقاومت خواهیم کرد و به پیشرفت میرسیم. همه شاهد خواهند بود که جهان جدید چگونه شکل خواهد گرفت؛ جوانان ونزوئلایی و ایرانی باید بدانند دنیای آینده، دنیای تساوی و حامل عدل است و همه باید با ایستادگی در برابر امپریالیسم و در کنار هم این آینده را بسازیم.
رئیسجمهور ونزوئلا در پایان صحبتهای خود خطاب به رئیسجمهور و مردم ایران اظهار داشت: روی حمایت و همکاری همهجانبه ما حساب کنید.
پیش از برگزاری این نشست خبری، رئیسی و مادورو 90 دقیقه به گفتوگو با یکدیگر پرداختند. رئیسی اساس سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را توسعه روابط با کشورهای مستقل و دوست دانست و گفت: ونزوئلا به عنوان کشوری مستقل در برابر تهدیدها و تحریمهای امپریالیسم به شکلی مثالزدنی ایستادگی و مقاومت کرد.
وی روابط با ونزوئلا را در حوزههای مختلف راهبردی توصیف کرد و با بیان اینکه تهران و کاراکاس ظرفیتها و زمینههای خوبی برای ارتقای سطح روابط با یکدیگر دارند، خاطرنشان کرد: امروز ۲ کشور همکاریهای سازندهای در حوزه انرژی، ساخت نیروگاههای حرارتی، تعمیر و اورهال پالایشگاههای ونزوئلا، صادرات خدمات فنی و مهندسی و عرصههای اقتصادی و کشاورزی با یکدیگر دارند.
* برگزاری نشست مشترک هیأتهای عالیرتبه ایران و ونزوئلا
روز گذشته علاوه بر نشست خصوصی روسای جمهور ایران و ونزوئلا، جمعی از وزرا و معاونان سیدابراهیم رئیسی به همراه اعضای هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی همراه رئیسجمهور ونزوئلا، در نشستی مشترک به ریاست رؤسایجمهور ۲ کشور، به بحث و تبادل نظر درباره راهکارهای گسترش همکاریها و تعاملات دوجانبه در زمینههای سیاسی، اقتصادی، انرژی، علمی و کشاورزی پرداختند.
* تحویل دومین نفتکش ساخت ایران به ونزوئلا
شنبه (21 خرداد 1401) آیین تحویل دومین کشتی نفتکش آفراماکس ساخت شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) با حضور رئیسی و نیکلاس مادورو، رؤسایجمهور ایران و ونزوئلا برگزار شد. رؤسایجمهور ۲ کشور به صورت ویدئوکنفرانس با عرشه این کشتی در خلیجفارس ارتباط برقرار کرده و در جریان مراحل ساخت و فعالیت این نفتکش اقیانوسپیما قرار گرفتند.
اسناد تحویل نفتکش آفراماکس نیز در این جلسه ما بین مدیران شرکت صدرا و طرف ونزوئلایی به امضا رسید.
این کشتی نفتکش دومین کشتی از سفارش سالهای گذشته ونزوئلا به ایران است. طبق قرارداد منعقد شده قرار است ۲ نفتکش دیگر نیز پس از ساخت به این کشور تحویل شوند.
* امیرعبداللهیان: مسیر تعمیق همکاریهای ایران و ونزوئلا هموار خواهد شد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در دیدار «کارلوس فاریا» وزیر خارجه ونزوئلا درباره موضوعات مورد علاقه 2 کشور به بحث و تبادل نظر پرداخت.
امیرعبداللهیان اظهار داشت: اکنون روابط ۲ کشور در بهترین وضعیت قرار دارد و با امضای سند نقشه راه همکاریهای جامع ۲ کشور مسیر تعمیق همکاریهای فیمابین بیش از گذشته هموار خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد در آینده با افزایش تماسها و سفرهای آتی، زمینه پیگیری و اجرای سند ٢٠ ساله فراهم و با قوت دنبال شود.
وزیر خارجه ونزوئلا نیز در این دیدار با اشاره به تجربه همکاریهای نزدیک خود با طرفهای ایرانی در سمتهای قبلی، تاکید کرد: فرصت مناسبی برای ورود به دور جدیدی از همکاریها وجود دارد و ما از نزدیک شاهد پیشرفتهای ایران در حوزههای اقتصاد دانشبنیان، صنعت و دیگر حوزهها بویژه در شرایط تحریمی هستیم و آن را تحسین میکنیم.
وی افزود: ما با فلسفه مقامات ایران مبنی بر اینکه تحریمها میتواند فرصتساز باشد، کاملا موافقیم. جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا از سالهای دور در جهت مقابله با هژمونی غرب و سلطهطلبی آمریکا با یکدیگر همکاری داشته و بنا بر توافقی که روز گذشته ۲ رئیسجمهور به آن رسیدند، این همکاری حداقل تا 20 سال دیگر نیز ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
گزارش الجزیره از روابط راهبردی تهران- دوشنبه
نگاه ایران به شرق
گروه سیاسی: وبگاه شبکه خبری «الجزیره»، در گزارشی به موفقیت ایران در تقویت روابط با کشورهای آسیای مرکزی پرداخت و نوشت: ساخت پهپاد «ابابیل» ایران در تاجیکستان نشانه تقویت روابط تهران- دوشنبه و نگاه ایران به شرق است.
در بخشهایی از این گزارش آمده است: ایران از دیرباز با تمرکز بر کشورهای عربی در غرب خود و حمایت از دولتهای متحد و بازیگران غیردولتی، یک قدرت تاثیرگذار در منطقه اطراف خود بوده، با این حال، سفر «امامعلی رحمان» رئیسجمهور تاجیکستان به تهران در ۳۰ مه (دوشنبه ۳۰ خرداد) و افتتاح کارخانه جدید پهپادهای ایران در شهر «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان در ۲ هفته قبل، گواه جهتگیری سیاست خارجی ایران در «نگاه به شرق» را نشان میدهد.
در بخش دیگر این گزارش آمده: اگرچه روابط 2 کشور در اواسط دهه ۲۰۱۰ کاهش یافت اما روابط یک بار دیگر بهبود یافت و منجر به افزایش بیش از دو برابری تجارت دوجانبه در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به ۱۲۱ میلیون دلار شد. فوریه، مقامات ایران و تاجیکستان همچنین متعهد شدند تجارت سالانه را به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش دهند. الجزیره نوشت: تاجیکستان به عنوان کشور محصور در خشکی، بنادر «چابهار» و «بندر عباس» ایران را برای دسترسی به خلیجفارس و دریای عرب حیاتی میبیند. از سوی دیگر تقویت روابط، بویژه همکاریهای دفاعی، بین ایران و تاجیکستان با نگرانی هر ۲ کشور در مورد ناامنی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان همراه است. «امید رحیمی» از تحلیلگران موسسه «مطالعات آسیای مرکزی و افغانستان» به الجزیره گفت: «ایران و تاجیکستان هر 2 نگرانیهای امنیتی متقابلی در افغانستان دارند. ایران همچنین ثبات و امنیت در تاجیکستان و آسیای مرکزی را به عنوان منافع راهبردی خود تعریف میکند. شمالشرق تنها منطقه امن بدون تهدید مستقیم در جغرافیای پیرامونی ایران است».
نویسنده در ادامه عنوان داشت ایران در حالی که به تاجیکستان نفوذ میکند و همکاری دفاعی با این کشور را تعمیق میبخشد، در عین حال میخواهد با نفوذ عربستان سعودی در دوشنبه مقابله کند. رقابت ترکیه و ایران در منطقه نیز در این معادله نقش دارد. ترکیه قبلا جمهوری آذربایجان را با هواپیماهای بدون سرنشین «بیرقدار» مسلح کرده و آنها را به سایر کشورهای آسیای مرکزی فروخته است. ایران احتمالا کارخانه جدید خود را در دوشنبه به عنوان بخشی از تلاش برای رقابت با آنکارا میبیند.
ارسال به دوستان
رئیس بندر ایرانی - روسی سالیانکا خبر داد
آغاز عملیات آزمایشی حمل کالا از کریدور شمال- جنوب
گروه سیاسی: شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای نخستینبار با نخستین محموله ترانزیت چندوجهی از روسیه به هند، مسیر خود را از طریق کریدور شمال- جنوب موسوم به «INSTC» آغاز کرده است.
رئیس بندر ایرانی- روسی سالیانکا در بندر آستراخان روز گذشته با اعلام این مطلب به ایرنا، خاطرنشان کرد: این محمولهها در گذشته به صورت موردی و مقطعی شکل گرفته بود ولی با تلاشهای تیم کشتیرانی موفق شدیم بهصورت سراسری و البته پایلوت، سازوکاری را ایجاد کنیم که کانتینرها از روسیه به هند یا آسیای دور فقط با یک بارنامه سراسری حمل شود که این مهم دقیقا هدف و روح اصلی راهگذر شمال- جنوب خواهد بود.
داریوش جمالی کاهش هزینههای حمل شامل هزینه بنادر و گمرک، کاهش مدت زمان ماندگاری کانتینرها، سرعت در تحویل کالا، حذف خطر برای صاحبان کالا در حمل داخلی کانتینر پر و خالی، سند حمل معتبر جهت مسائل حقوقی و جبران خسارت احتمالی، تسریع در عملیات بانکی و افزایش اعتبار تجاری را از مزایای بارنامه سراسری اعلام کرد. رئیس بندر ایرانی - روسی سالیانکا افزود: محموله ذکر شده شامل ۲ کانتینر ۴۰ فوتی محموله لمینت چوب با وزن ۴۱ تن، به صورت آزمایشی از مبدا سنپترزبورگ واقع در روسیه به راه افتاده و پس از انتقال به بندر آستراخان از طریق دریای خزر وارد ایران میشود. جمالی خاطرنشان کرد: عملیات ترانزیتی ذکر شده توسط دفتر منطقهای نمایندگی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در کشور روسیه (شرکت حملونقل بینالمللی ITS) با همکاری شرکتهای لجستیکی زیرمجموعه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در هند، در حال انجام است.
وی گفت: کانتینرهای یاد شده تحت یک بارنامه سراسری وارد منطقه آزاد انزلی میشوند و سپس توسط حمل زمینی به وسیله کامیون به بندرعباس انتقال مییابند و از آنجا توسط کشتیهای کانتینربر به بندر «ناواشیوا» در هند که مقصد نهایی است انتقال پیدا میکنند. پیشبینی زمانی که برای ترانزیت این محموله در نظر گرفته شده، کمتر از ۲۵ روز است.
رئیس بندر ایرانی - روسی سالیانکا افزود: با توجه به توافقات صورتگرفته درباره حمل حجم زیادی از محمولات از سمت روسیه و بلاروس به هند از طریق بنادر آستراخان، این محموله آغاز رونق ترانزیت خارجی در مسیر کریدور شمال- جنوب تلقی میشود و در آینده نزدیک شاهد شکوفایی درحوزه ترانزیت کالا و درآمدزایی برای دولتهای روسیه، ایران و هند خواهیم بود.
ارسال به دوستان
گروسی در واکنش به توقف دوربینهای فراپادمانی آژانس: امیدوارم در سریعترین زمان ممکن به ایران سفر کنم
کمی دیر نشده؟
علیرضا حجتی: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سریعتر از حد انتظار پیام واصله از ایران در توقف دوربینهای فراپادمانی آژانس را دریافت کرد و ابراز امیدواری کرد هر چه سریعتر به ایران سفر کند. به گزارش «وطنامروز»، رافائل گروسی با اشاره به اینکه اقدام ایران در توقف فعالیت دوربینهای نظارتی اقدامی منفی است، گفت: امیدوارم در سریعترین زمان ممکن به ایران سفر کنم. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با شبکه الجزیره گفت: عملیات بازرسی به ایران کمک میکند و به آن فرصت میدهد که حرفهای خود مبنی بر مخفی نکردن چیزی در برنامه هستهایاش را اثبات کند. گروسی در ادامه خاطرنشان کرد: ایران باید همواره بر بازرسی بیطرفانه و متعادل حساب باز کند و این مسالهای است که تنها آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتواند انجام دهد. مدیرکل آژانس همچنین گفت: اقدامات اخیر ایران تاثیر منفی بر مذاکرات وین خواهد گذاشت. وی گفت: امیدوارم در سریعترین وقت ممکن به ایران سفر کنم. ازسرگیری مذاکرات هستهای امری بسیار ضروری است و این گزینه عاقلانهترین گزینه است. گروسی در پایان تاکید کرد که تنشهایی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی وجود دارد اما همواره راهی برای تفاهم هست. این مواضع گروسی در حالی ابراز میشود که او هر زمان که تهران در واکنش به اقدامات غیرفنی و مشی بیطرفانه آژانس اقداماتی را در دستور کار قرار میدهد بلافاصله به ایران سفر میکند تا با خرید زمان از اقدامات کاهشی ایران در اجرای تعهدات جلوگیری به عمل آورد. مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از شروع توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران تاکنون ۲ بار از زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمده به تهران سفر کرده است. البته این بار با توجه به اینکه رافائل گروسی و مجموعهاش پاسخ حسننیت و همکاری ایران را بهانهای برای گزارش ضدایرانی و دستمایهای برای صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام قرار دادند، بعید است کسی در تهران حاضر به دیدار این دیپلمات آرژانتینی و شنیدن صحبتهایش باشد. در شرایطی که آمریکا حاضر نیست به روند توافق و اجرای برجام بازگردد و در این بین آژانس به ابزاری برای تولید فشار سیاسی- حقوقی علیه ایران تبدیل شده و این امر بخوبی در سفر معنادار گروسی به سرزمینهای اشغالی ثابت شد، انتظار گروسی در اجرای تعهداتی فراتر از پادمان از سوی تهران کاملا نابجا و زیادهخواهانه است و کشورمان با تصمیم اخیر بر این ادراکسازی نادرست که برای مدیر کل و آژانس به وجود آمده بود، خط بطلان کشید. گروسی روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در واکنش به توقف تجهیزات نظارتی فراپادمانی آژانس در ایران تصریح کرد: ۲۷ دوربین آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تأسیسات هستهای ایران حذف شده است و این مساله برای ادامه کار آژانس در ایران و تأیید صحت بیانیه ایران درباره برجام چالش ایجاد میکند. گفتنی است شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه قطعنامه ارائه شده علیه ایران توسط آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را تصویب کرد. در پیشنویس این قطعنامه آمده است: شورای حکام از ایران میخواهد هرچه سریعتر برای اجرای تعهدات قانونیاش اقدام و بدون اتلاف وقت به پیشنهاد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای همکاری بیشتر جهت شفافسازی و حلوفصل مسائل باقیمانده پادمانی عمل کند. ارسال به دوستان
اخبار
وزیر امور خارجه:
عزم دولت سیزدهم تعامل ویژه با کشورهای آفریقایی است
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: عزم و اراده دولت سیزدهم تعامل و همکاری با کشورهای آفریقایی بویژه نیجریه در چارچوب سیاست خارجی است. حسین امیرعبداللهیان در رایزنیهای سیاسی با «زبیرو دادا» وزیر مشاور در امور خارجی نیجریه که برای برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و نیجریه به تهران سفر کرده است، ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط فیمابین بویژه در زمینه اقتصادی و تجاری طی ۲ سال اخیر، اظهار داشت: حجم فعلی تعاملات بین ۲ کشور متناسب با ظرفیتهای موجود در ۲ کشور نبوده و با نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.
وی با اشاره به عزم و اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای تعامل و همکاری با کشورهای آفریقایی بویژه نیجریه در چارچوب سیاست خارجی دولت سیزدهم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط و مناسبات با نیجریه هیچ محدودیتی قائل نیست و برگزاری این اجلاس به عنوان گام مهمی برای توسعه روابط دوجانبه قلمداد میشود. وزیر امور خارجه با ابلاغ سلام رئیسجمهور کشورمان به «محمد بوهاری» همتای نیجریهای او، از رئیسجمهور نیجریه برای سفر به تهران به طور رسمی دعوت به عمل آورد. وزیر مشاور در امور خارجی نیجریه نیز با ابراز خرسندی از سفر به تهران و برگزاری موفق اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور، از طرف ایرانی برای هماهنگیهای انجامشده جهت برگزاری موفق این اجلاس سپاسگزاری کرد و افزود: با برنامهریزی خوب، فرصتهای زیادی در روابط ۲ کشور وجود دارد و ابراز امیدواری کرد اجرای توافقات حاصل در این اجلاس، کمک شایانی به افزایش سطح تعاملات تجاری ۲ کشور کند.
***
موسوی سخنگوی هیأترئیسه مجلس ماند
نشست هیأترئیسه مجلس برگزار و جایگاه اعضای هیأترئیسه در اجلاسیه سوم مشخص شد.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفتوگو با فارس، با اشاره به نشست هیاترئیسه مجلس گفت: در این جلسه جایگاه هر یک از اعضای هیاترئیسه در اجلاسیه سوم مشخص شد. وی افزود: در جلسه امروز سید نظامالدین موسوی همچون اجلاسیه دوم به عنوان سخنگوی هیاترئیسه مجلس تعیین شد. وظیفه هر یک از کارپردازان و نظار هیاترئیسه نیز مشخص شد. عضو هیاترئیسه مجلس اظهار داشت: بر این اساس بنده به عنوان یکی از ناظران هیاترئیسه و به عنوان مسؤول پیگیری امور فرهنگی، انتخاب شدم و آقای محمدرضا دشتی به عنوان مسؤول امور اداری و مالی و سیدنظامالدین موسوی به عنوان سخنگو و پیگیر امور پشتیبانی تعیین شدند. سلیمی خاطرنشان کرد: در این جلسه جایگاه هر یک از دبیران نیز بر اساس قرعهکشیای که انجام شد مشخص شد و آقای حاجیدلیگانی همچون اجلاسیه دوم، کرسی دوم هیاترئیسه را در اجلاسیه سوم در اختیار خواهد داشت.
***
اولیانوف:
هنوز شانس احیای برجام وجود دارد
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در توئیتی به سوال خبرنگار حوزه خاورمیانه روزنامه انگلیسی «تلگراف» درباره ارزیابی وی از احتمال احیای برجام در زمان کنونی پاسخ داد. دیپلمات روس در توئیتی نوشت: این شانس همیشه وجود دارد. قطعا زود است که بگوییم این توافق مرده است. در وضعیت بنبست قرار دارد که به احتمال زیاد پس از تصویب قطعنامه نابخردانه و غیرسازنده در ارتباط با ایران توسط شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این وضعیت تا مدتی مشخص ادامه خواهد یافت. وی همچنین در توئیتی دیگر نوشت: چهارمین ماه وقفه در مذاکرات وین درباره برجام از امروز آغاز شد؛ زمانی طولانی. اولیانوف بعد از اقدام ضد ایرانی کشورهای غربی در شورای حکام آژانس اتمی در مصاحبه با شبکه «روسیا ۲۴» گفت: با وجود صدور قطعنامه علیه ایران، همچنان میتوان مذاکرات هستهای با ایران را به نتیجه رساند. نماینده روسیه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از آن هم قطعنامه تصویبشده در شورای حکام آژانس را «احمقانه» توصیف و بار دیگر از غربیها بابت انتخاب این مسیر بهشدت انتقاد کرد. اولیانوف در اشاره به اقدامات جبرانی جدید ایران در توئیتر نوشت: جدیدترین خبرها از ایران را شنیدید؟ حالا فهمیدید چرا روسیه دیروز به قطعنامه احمقانه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران رأی مخالف داد؟ متأسفانه همتایان غربی ما نشان میدهند هیچ درکی از وضعیتی که در آن قرار داریم ندارند.
***
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش:
ایران قدرت مطلق پدافند هوایی در منطقه است
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: امروز نیروی مقتدر پدافند هوایی ارتش به مرحلهای از رشد و نبوغ رسیده که هیچ وابستگیای در تجهیزات به هیچ کشوری ندارد و قدرت مطلق پدافند هوایی در منطقه هستیم.
امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد، با اشاره به پیشرفتها و دستاوردهای نیروی پدافند هوایی ارتش اظهار داشت: امروز نیروی مقتدر پدافند هوایی ارتش به مرحلهای از رشد و نبوغ رسیده که هیچ وابستگیای در تجهیزات به هیچ کشوری ندارد؛ امروز در تجهیزات بومی در لبه فناوری دنیا قرار داریم و قدرت مطلق پدافند هوایی در منطقه هستیم. فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه اگر دشمنان ما توانایی رویارویی با ما را داشتند درنگ نمیکردند، عنوان کرد: عامل بازدارندگی دشمنان ایران اسلامی در درجه اول وجود فردی آگاه، شجاع، مدیر، مدبر و مجتهد به عنوان فرمانده در رأس کشور و همچنین آمادگی نیروهای باایمان و تجهیزاتی که نیروهای مسلح در اختیار دارد است که هیچ گلوگاهی ندارند. ما به خاطر داشتن این توانمندی بهروز به خود میبالیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|