|
سبزپوشی بازار سهام
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۱۴ هزار و ۹۱ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ۵۳۲ هزار واحدی قرار گرفت و سبزپوش شد. معاملهگران دیروز در 2 بازار بورس و فرابورس بیش از ۹ میلیارد و ۲۴۰ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۰۱ هزار و ۵۳۲ میلیارد ریال معامله کردند.
ارسال به دوستان
قیمت هر گالن بنزین در ایالات متحده به رکورد تاریخی 5 دلار رسید
بنزین در آمریکا الان چند؟!
تحریمهای غرب علیه روسیه، کاهش محدودیتهای کرونایی و افزایش تقاضا و کمبود ظرفیت پالایشگاهها از مهمترین عوامل افزایش قیمت سوخت در آمریکاست
گروه اقتصادی: قیمت بنزین در ایالات متحده که یکی از کلیدیترین عوامل افزایش تورم در این کشور به شمار میرود، روز شنبه به رکورد تاریخی 5 دلار در هر گالن رسید. بسیاری از جناحهای راست آمریکا افزایش قیمتها را به گردن سیاستهای غلط جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا میاندازند. برخی دیگر نیز حمله روسیه به اوکراین را عامل تورم میدانند و از طرف دیگر دموکراتها شرکتهای نفتی را به افزایش قیمت متهم میکنند. بر اساس آمارهای دولتی، در واقع آغاز افزایش قیمتها از آوریل 2020 بود؛ زمانی که شوک ناشی از همهگیری ویروس کرونا باعث شد بنزین به کمتر از 1.80 دلار در هر گالن برسد. قیمت سوخت در مه 2021 به 3 دلار رسید و در مارس امسال از 4 دلار گذشت. بر اساس گزارش انجمن خودروی آمریکا، روز شنبه میانگین قیمت یک گالن بنزین در سراسر آمریکا به کمی بالاتر از 5 دلار رسید که یک رکورد تاریخی به حساب میآید. میانگین قیمت بنزین در این کشور نسبت به سال گذشته بیش از 60 درصد افزایش یافته است. قیمت بنزین که بر اساس منطقه متفاوت است، در ایالت کالیفرنیا به 6.43 دلار، در نوادا به 5.64 دلار، در آلاسکا و ایلینوی به 5.56 دلار و در واشنگتن نیز به 5.54 دلار افزایش یافته است. قیمت بنزین در ایالات متحده طی 8 هفته گذشته به طور مداوم در حال افزایش بوده و رکورد شکسته است. با افزایش تقاضا در بازارهای جهانی و نگرانی از ناکافی بودن تولید، قیمت نفت خام برنت و نفت خام غرب تگزاس به بالای 120 دلار در هر بشکه رسیده است. افزایش قیمت انرژی نقش مهمی در ادامه روند افزایش تورم دارد که باز هم در ماه مه تسریع شده و در حال حاضر با سریعترین سرعت از دسامبر 1981 بالا میرود. جدیدترین شاخص قیمت مصرفکننده در آمریکا که در روز جمعه منتشر شد، نشان میدهد قیمتها یک درصد نسبتبه ماه قبل و 8.6 درصد نسبت به همین زمان در سال گذشته افزایش یافته است.
* متهم ردیف اول افزایش قیمتها
تهاجم روسیه به اوکراین و تحریمهای ناشی از آن توسط ایالات متحده و متحدانش را میتوان اصلیترین دلیل افزایش قیمت انرژی در آمریکا نام برد. اگرچه ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است اما به گفته وزارت انرژی آمریکا ظرفیت این کشور برای تبدیل نفت به بنزین از پایان سال 2019 به میزان 900 هزار بشکه در روز کاهش یافته است. از طرفی با پایان همهگیری کرونا و بازگشت اقتصاد به روزهای پیش از همهگیری، تقاضا برای انرژی افزایش یافته و همین امر باعث افزایش قیمتها شده است. تحلیلگران میگویند هیچ راهحل سریعی برای این افزایش قیمت وجود ندارد، زیرا جای خالی انرژی روسیه را نمیتوان یکشبه پر کرد.
در واقع اغلب پیشنهاداتی که به دولت بایدن برای افزایش تولید بنزین و کنترل قیمت بنزین داده میشود، ماهها یا سالها طول میکشد تا منجر به تولید بنزین بیشتر در پمپهای ایالاتمتحده شود. پایان ماه مارس بود که بایدن از بهرهبرداری دیگری از ذخایر استراتژیک نفت خبر داد. میانگین قیمت هر گالن بنزین از آن زمان تاکنون 77 سنت افزایش یافته است که به گفته تحلیلگران تا حدودی به دلیل کاهش عرضه از سمت پالایشگاههاست. برخی پالایشگاهها در طول همهگیری کرونا، زمانی که تقاضا کاهش یافت، تعطیل شدند. در حالی که انتظار میرود تعداد کمی در سال آینده ظرفیت خود را افزایش دهند، برخی دیگر تمایلی به سرمایهگذاری ندارند، زیرا حرکت به سمت خودروهای الکتریکی تقاضا برای سوختهای فسیلی را کاهش میدهد. قیمتهای بالای انرژی بیشترین ضربه را به خانوادههای کمدرآمد وارد میکند. بر اساس تخمینهای موجود، 20 درصد خانوادههایی که کمترین درآمد را دارند، امسال 38 درصد درآمد خود را صرف انرژی از جمله بنزین میکنند که این رقم در سال 2020، 27 درصد بود.
* قیمت بنزین در هلند هم رکورد زد!
قیمت بنزین در هلند نیز به بیشترین حد خود رسید و دادهها نشان میدهد هزینه هر لیتر بنزین در پمپ بنزینها تا 2.55 یورو افزایش یافته است.
بر اساس دادههای گروه مصرفکننده هلندی یونایتدکانسیومر، قیمتها در پمپ بنزینهای هلند به دلیل افزایش قیمت نفت به بالاترین حد خود رسیده است. دادهها نشان میدهد که در حال حاضر قیمت خردهفروشی یک لیتر بنزین 2.50 یورو است که در پمپ بنزین به 2.505 یورو در هر لیتر میرسد. قیمت بنزین در مقایسه با قیمت ثبت شده در ۱۰ مارس 0.2 سنت در هر لیتر افزایش داشت. قیمت گازوئیل نیز افزایش یافته و به طور متوسط به 2.22 یورو در هر لیتر رسیده است. افزایش قیمت سوخت به افزایش قیمت نفت نسبت داده شده است به طوری که قیمت نفت برنت در روز جمعه به ۱۲۲ دلار در هر بشکه رسید. به گفته کارشناسان، تصمیم اتحادیه اروپایی برای توقف واردات نفت روسیه تا پایان سال ۲۰۲۲ تأثیر قابل توجهی بر میزان پرداخت رانندگان هلندی در پمپ بنزینها خواهد داشت. تحلیلگران پیشبینی میکنند قیمت بنزین در ماههای آینده بیشتر افزایش خواهد یافت.
بر اساس دادههای آمار هلند، افزایش قیمت نفت، گاز و برق، شرکتها و مصرفکنندگان را در سراسر اروپا تحت تاثیر قرار داده است. تورم در این کشور همچنان بالاست که ناشی از افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی است.
* دنیا آماده قیمتهای بالاتر برای نفت شود
با توجه به تورم بالا در سراسر دنیا و شدت گرفتن بحران انرژی به خاطر جنگ اوکراین و عدم توانایی اوپک برای افزایش تولید، دنیا باید آماده افزایش بیشتر قیمت نفت باشد. جیمی دیمون، مدیرعامل بانک سرمایهگذاری «جی پی مورگان» عقیده دارد قیمت نفت در ادامه سال جاری میلادی به 175 دلار در هر بشکه میرسد. جرمی ویر، رئیس گروه تجارت کالای ترافیگورا هم قیمت نفت را رو به بالا پیشبینی کرد.
بانک سرمایهگذاری «گلدمن ساچز» متوسط قیمت نفت در سهماهه سوم سال جاری میلادی را 140 دلار در هر بشکه تخمین میزند. قیمت نفت در حال حاضر به بیش از 120 دلار در هر بشکه رسیده است. بحران انرژی که با کاهش عرضه گاز طبیعی روسیه به اروپا پس از جنگ اوکراین آغاز شد و بعد به کل دنیا گسترش یافت، هنوز هم ادامه دارد و احتمال میرود با توجه به تورم بالا در سراسر دنیا روزبهروز بدتر شود.
اتحادیه اروپایی بتازگی واردات نفت دریایی از روسیه را تحریم و این کشور را مجبور به صادرات نفتش به خریداران دوردستتر مانند هند و چین کرده است. این ۲ کشور چشم خود را به روی حمله روسیه به اوکراین بسته و محمولههای ارزانقیمت نفت این کشور را دریافت میکنند. اما با توجه به افزایش صادرات روسیه به این کشورها، توانایی و تمایل پالایشگاههای آسیا برای ادامه قبول نفت روسیه زیر سوال رفته است.
چالش بزرگ بعدی احتمال توقف بیمه کشتیهای حامل نفت روسیه در اتحادیه اروپایی و انگلیس است که عملا روسیه را از بازارهای اصلی نفتکش دور میکند، بنابراین تخمین زده میشود تولید نفت روسیه 20 درصد نسبت به قبل از جنگ اوکراین کاهش یابد که برابر با 2 میلیون بشکه در روز است.
آژانس بینالمللی انرژی کاهش 3 میلیون بشکهای تولید نفت روسیه را پیشبینی میکند که برابر با تقریبا کل تولید کویت است. جایگزین کردن این نفت چندان آسان نیست. دولتهای غربی همین حالا هم به ذخایر استراتژیک خود روی آورده و یک میلیون بشکه از آنها را آزاد کردهاند اما این اقدام تنها از شدت افزایش قیمت نفت کم کرده و آن را پایین نیاورده است.
ارسال به دوستان
رئیس مجلس ضمن تبریک بابت ابراز خرسندی رهبر انقلاب از عملکرد دیوان محاسبات:
حسابرسی شرکتهای دولتی، نقطه قوت دیوان است
گروه اقتصادی: رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی اوایل خرداد سال جاری با رهبر حکیم انقلاب اسلامی دیدار کردند. در این دیدار معظمله ضمن برشمردن نقاط قوت و ضعف مجلس سیزدهم، رهنمودهایی را برای ادامه مسیر قوه مقننه در ۲سال آینده بیان کردند.
ایشان در بخشی از بیاناتشان به موضوع دیوان محاسبات اشاره و اظهار کردند: «یک مسأله دیگری که مورد توجه بنده است، مسأله دیوان محاسبات است که خب! بحمدالله در این سالهای اخیر دیوان محاسبات چابک، فعال و خوب شده؛ یعنی این گزارشهای تفریغ بودجه در موعد خودش خیلی زود و خوب [انجام میشود]، این چیز بسیار خوبی است که اخیرا به بررسی شرکتهای دولتی هم پرداختهاند؛ این باید ادامه پیدا کند. حالا برخی شرکتهای دولتی مورد توجه و بررسی دیوان محاسبات است، اگر این به همه شرکتهای دولتی تعمیم پیدا کند- البته من حالا یک فکری است که دارم میگویم، روی آن [باید] بررسی شود- و اگر بتوانید این کار را بکنید، به نظر من این یکی از امتیازات بزرگ مجلس شما خواهد بود».
روز گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسهای با مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور، اظهار خرسندی رهبر معظم انقلاب از این دستگاه نظارتی را نعمتی بزرگ برای دیوان محاسبات دانست و شکر این نعمت را استمرار و تکمیل نقاط قوت انجام گرفته دانست. رئیس مجلس یازدهم ارائه زودهنگام گزارشهای تفریغ بودجه و حسابرسی برخی شرکتهای دولتی و توجه به هوشمندسازی فرآیندهای رسیدگی را از نقاط قوت دوره جدید مدیریتی این نهاد برشمرد و اظهار امیدواری کرد این روند تحولی در آینده نیز استمرار داشته باشد. قالیباف همچنین با اشاره به تاکید رهبر فرزانه انقلاب پیرامون حسابرسی شرکتهای دولتی، خواستار اهتمام جدیتر دیوان محاسبات در این مقوله پراهمیت شد. مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور نیز در این دیدار ضمن قدردانی از حمایتها و پشتیبانیهای ریاست محترم مجلس و نمایندگان محترم مجلس یازدهم از فعالیتهای دیوان محاسبات، مسؤولیت این نهاد نظارتی پس از تمجید بزرگوارانه رهبر معظم انقلاب را بیش از گذشته دانست. گفتنی است طی روزهای آینده و با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، از گزارش تحقق اهداف برنامه ششم توسعه کشور در دیوان محاسبات رونمایی خواهد شد.
* عصر جدید محاسبات
با برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند 98 و تشکیل مجلس انقلابی، همزمان با تغییر ریل سیاستگذاری در قوه مقننه، دیوان محاسبات کشور هم دستخوش تغییرات گستردهای شد به طوری که پس از انتخاب مهرداد بذرپاش به ریاست دیوان محاسبات کشور از ابتدای مرداد سال 99، شاهد تغییرات محسوس و موثری در فرآیند و روند فعالیت اصلیترین بازوی نظارتی مجلس شورای اسلامی بودیم.
تمام فعالیتهای دیوان محاسبات طی سالهای گذشته صرفا معطوف به گزارشهای تفریغ بودجه آن هم با یک فاصله بیش از یک ساله که عملا هیچ آوردهای هم برای اقتصاد کشور نداشت، بود اما از مرداد 99 ضمن اصلاح سازوکار انتشار تفریغ بودجه و تبدیل نظارت پسینی سابق به نظارت پیشگیرانه و پیشینی، اعتباربخشی به گزارش تفریغ بودجه به عنوان الگویی برای بودجهریزی سال بعد و چراغ راهی برای سیاستگذاری حال دولت شد. مصداق این گزاره را میتوان گزارشهای ۲ ماهه تفریغ بودجه از سال 1400 دانست که نقش بسزایی در اصلاح رویههای تصمیمگیری دولتمردان داشته است. در کنار تحولی که در زمینه تفریغ بودجه طی این مدت رقم خورده است، دیوان محاسبات حوزه کاری خود را تسری داده و برای نخستین بار به مسائلی ورود کرده که آنچنان که باید و شاید دیوان در آن فعال نبوده است. نقطه اشتراک این فعالیتها هم آن بوده که جزو دغدغههای مردم است. تشکیل نهضت کاهش قیمت تمام شده، ورود به انحرافات صندوق توسعه ملی، برگزاری جلسه پیگیری مطالبات بانکها و موضوع ابربدهکاران، پیگیری خلع ید مالک هفتتپه، ایجاد مرکز ارتباط مردمی و گزارشهای کارشناسی و ممتد در رابطه با مسائلی مانند آلودگی هوا، واکسن کرونا، پیگیری دلایل ترخیص نشدن کالاهای اساسی و فاضلاب خوزستان بخشی از عملکرد دیوان محاسبات در ۲ سال اخیر آن هم با شعار «دیوان فناورانه مردمپایه» بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
عمان در میان شرکای اصلی تجاری ایران
سازمان توسعه تجارت از افزایش قابل توجه میزان صادرات ایران به عمان خبر داد. مهرداد فلاح اوریمی، رایزن بازرگانی ایران در عمان با اشاره به رشد ۱۲۶ درصدی صادرات ایران به عمان طی ۲ ماهه ۱۴۰۱ گفت: صادرات کالا به عمان طی ۲ ماهه سال ۱۴۰۱ به ۲۰۳ میلیون دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲۶ درصد از نظر ارزشی افزایش داشته است.
فلاح اوریمی ادامه داد: طی مدت یاد شده عمان در رتبه ۷ کشورهای هدف صادرات ایران و در رتبه ۵ کشورهای همسایه و همچنین در رتبه دوم کشورهای شورای همکاری خلیجفارس طرف صادرات ایران قرار دارد.
وی افزود: در بازه زمانی یادشده مهمترین اقلام صادراتی کشور به عمان شامل قیر نفت، شمش آهن و فولاد، اوره حتی به صورت محلول در آب، میلههای گرم از آهن یا فولاد، محصولات نیمهتمام از آهن یا فولاد، سیمان کلینکر، فرآوردهها و کنسروهای ماهی و سیمان سفید پرتلند بوده است.
رایزن بازرگانی ایران در عمان تصریح کرد: عمان در ۲ ماهه امسال با رشد ۴ پلهای، در رتبه هفتم مقاصد صادراتی ایران، پس از چین، امارات، عراق، ترکیه، هند و افغانستان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سهم بازار عمان از کل صادرات ایران 2.4 درصد است و حجم مبادلات تجاری بین 2 کشور طی ۲ ماه سال جاری ۱۴۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
***
قیمت مصوب قند و شکر برای مصرفکنندگان اعلام شد
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشور از تعیین و ابلاغ قیمت مصوب قند و شکر از سوی دولت خبر داد و گفت: با توجه به نرخ تعیین شده باید هر کیلوگرم شکر و قند با نرخهای مصوب به دست مصرفکنندگان برسد.
قاسمعلی حسنی درباره وضعیت بازار قند و شکر افزود: بر اساس ابلاغ جدید وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم به وزارت صنعت، معدن و تجارت و اصناف، قیمت هر کیلوگرم قند ۲۷ هزار و ۱۰۰ تومان و هر کیلوگرم شکر ۲۳ هزار و ۲۳۰ تومان برای مصرفکنندگان تعیین شده است. دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشور تصریح کرد: این قیمتها روی محصولات مذکور برای مصرفکنندگان تعیین شده و هر گونه افزایش قیمت تخلف محسوب میشود.
***
یارانه معیشتی متقاضیان بازنگری چه زمانی قابل برداشت میشود؟
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها با بیان اینکه یارانه افراد متقاضی بازنگری به حذف یارانه معیشتی هنوز مسدود است، گفت: فهرست 2.5 میلیون نفری متقاضیان جدید به وزارت رفاه ارسال شد.
سیدهطیبه حسینی درباره اینکه یارانه کمکمعیشتی مرحله دوم از دیروز قابل برداشت شد، آیا یارانه افراد متقاضی بازنگری هم قابل برداشت شده است، افزود: یارانه کسانی که در اردیبهشتماه حذف شده و تقاضای خود برای برقراری مجدد یارانه معیشتی را در سامانه حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه ثبت کردهاند، هنوز قابل برداشت نشده است.
وی درباره اینکه یارانه معیشتی خانوارهای متقاضی بازنگری چه زمانی قابل برداشت میشود، بیان کرد: تا بررسی نهایی وزارت رفاه نهایی نشود، مسدودی از یارانه افراد متقاضی بازنگری رفع نمیشود.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها درباره اینکه چه زمانی بررسی وزارت رفاه به سازمان هدفمندی ابلاغ میشود، اضافه کرد: طبق مذاکراتی که شده و همچنین بر اساس دستور رئیسجمهور که باید ظرف یک ماه افراد متقاضی بازنگری تعیینتکلیف شوند، امیدوارم بررسی وزارت رفاه بزودی انجام و به ما ابلاغ شود.
وی تأکید کرد: هنوز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نتیجه بررسیهای خود را برای متقاضیان بازنگری یارانه کمک معیشتی ارائه نکرده است.
***
شرایط دریافت وام ودیعه مسکن اعلام شد
مقام مسؤول وزارت راهوشهرسازی با اشاره به ثبتنام ۱۷۰ هزار اجارهنشین برای وام ودیعه مسکن شرایط متقاضیان این تسهیلات را اعلام کرد.
پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن اظهار کرد: وام ودیعه مسکن که امسال مطرح شده ارتباطی با مبالغ و منابعی که سال گذشته برای وام مسکن تعیین شده بود نداشته و اعتبارات آن از محل منابع تسهیلات بانکی که بانک مرکزی باید به بخش مسکن بپردازد، تامین میشود.
وی با بیان اینکه سیستم بانکی موظف است امسال 40 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت کند، افزود: کسانی که سال گذشته این وام را دریافت کردهاند، امسال در اولویت دریافت وام قرار ندارند.
وی ادامه داد: کد رهگیریهایی که از ابتدای سال 1401 صادر شده میتوانند برای وام ودیعه امسال ثبتنام کنند و حتی کسانی که اسفندماه سال گذشته کد رهگیری دریافت کردهاند، فقط درصورتی که اسفندماه سال جاری کد رهگیری جدید قرارداد برای آنها صادر شود امکان ثبت درخواست برای تسهیلات ودیعه مسکن را در سامانه دارند و در همان زمان امکان دریافت تسهیلات را خواهند داشت.
وی از ثبتنام 170 هزار مستأجر برای وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت: وام ودیعه مسکن در تهران 100 میلیون، کلانشهرها 70 میلیون و سایر شهرها 40 میلیون تومان است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن همچنین درباره تسهیلات مسکن برای خانوادههای دارای ۳ فرزند به بالا، گفت: جلسات آییننامه اجرایی استفاده از تسهیلات مسکن برای ۳ فرزند به بالا در کمیسیون زیربنایی برگزار و کلیات آن تایید شد که امیدواریم برخی موارد باقیمانده نیز بزودی در کمیسیونهای فرعی نهایی شود.
ارسال به دوستان
نرخ دلار در بازار آزاد با رسیدن به بیش از 33 هزار تومان، رکورد تاریخی خود را شکست
بازار ارز آرام میگیرد؟
افزایش عرضه ارز از سوی بازارساز و صادرکنندگان برای مهار نوسانات ارزی
گروه اقتصادی: همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار، دیروز رئیس کل بانک مرکزی در میرداماد میزبان صرافان ارزی بود تا هماهنگیهای لازم برای اجرای سیاستهای جدید ارزی را با فعالان بازار ارز انجام دهد.
در پی تشدید نوسانات ارزی که عمدتا ناشی از خبرهای سیاسی و حواشی مربوط به مذاکرات هستهای است، در روزهای گذشته نرخ ارز در بازار آزاد افزایش یافت.
فعالان بازار علت اصلی نوسانات اخیر ارزی را جو روانی میدانند و میگویند عرضه ارز مناسب است اما بانک مرکزی نباید اجازه دهد اختلاف دلار نیمایی و آزاد افزایش یابد.
* نرخ دلار بازار آزاد در کانال 32 هزار تومان
قیمت فروش دلار دیروز در صرافیهای بانکی با ۲۴۴ تومان افزایش نسبت به روز گذشته ۲۷ هزار و ۴۴ تومان اعلام شد. همچنین دلار در بازار آزاد در محدود 33 هزار و 200 تومان داد و ستد شد. قیمت خرید هر دلار توسط صرافیهای بانکی نیز دیروز ۲۶ هزار و ۷۷۵ تومان و نرخ خرید هر یورو ۲۸ هزار و ۱۸۸ تومان اعلام شد.
علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۶هزار و ۲۷۶ تومان و نرخ فروش آن ۲۶ هزار و ۵۱۴ تومان بود.
این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۷ هزار و ۶۳۹ تومان و نرخ فروش آن ۲۷ هزار و ۸۹۰ تومان اعلام شد.
* اقداماتی برای مهار نوسانات ارزی در حال انجام است
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تشریح جزئیات برنامههای ارزی بانک مرکزی گفت: در جلسه با صرافان مقرر شد در زمینه اسکناس، میزان عرضه ارز را بیشتر کنیم و مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس را هم تسهیل کنیم. در بازار اسکناس هم صادرکنندگان عرضه خواهند کرد و علاوه بر آن بانک مرکزی به عنوان بازارساز در بازار حضور دارد.
علی صالحآبادی تأکید کرد: هیچ موقع در تاریخ بانک مرکزی این میزان از اسکناس را که الان در بانک داریم، نداشتیم. به هر نحوی که بازار تقاضای واقعی داشته باشد، آمادگی پوشش آن را داریم.
وی با اشاره به جلسه با صرافیها گفت: با صرافیها توافقات خوبی انجام دادیم تا در زمینه اسکناس هم میزان عرضهها را افزایش دهیم؛ مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس را در روزهای آینده تسهیل خواهیم کرد که این موضوع در بازار اثرگذار خواهد بود. حجم معاملات بالا خواهد رفت و میتواند نیاز واقعی بازار را به صورت کامل پوشش دهد.
صالحآبادی تأکید کرد: علاوه بر این بانک مرکزی در سایر حوزهها که مرتبط با بازار ارز است و در این بازار اثرگذار بوده، حضور جدی و فعال دارد و مطمئنا با توجه به وضعیت خوبی که در حوزه درآمدهای ارزی کشور چه به لحاظ حواله و چه اسکناس داریم، میتوانیم تعادل خوبی را در بازار ایجاد کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه با بیان اینکه یکی از مهمترین بازارهای ما بازار حواله ارزی در کشور است که حجم معامله قابل توجهی را به خود اختصاص میدهد، اظهار داشت: از ابتدای امسال تا 20 خرداد 8 میلیارد و 100 میلیون دلار در بازار حواله معامله داشتیم که صادرکنندگان نفتی و غیرنفتی در این بازار عرضه داشتند و تمام تقاضاها را پوشش دادند.
وی با تاکید بر اینکه در مدت مشابه سال گذشته این میزان 4.6 میلیارد دلار بوده است که رشد قابل ملاحظهای داشتیم، ادامه داد: روزانه 200 تا 300 میلیون دلار در بازار حواله معامله میشود که عرضه بیشتر از تقاضاست.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: این موضوع را دنبال میکنیم که بانک مرکزی تنها خریدار ارز دولت نباشد و بانکهای دولتی هم بتوانند ارز بفروشند و بانک مرکزی هم بتواند فروشنده ارز باشد و ریال را از بازار جمع کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی درباره پوشش تقاضاهای واردات عنوان کرد: خوشبختانه بالا رفتن قیمت نفت، پتروشیمی و محصولات فولادی در بازار جهانی و همچنین رشد صادرات غیرنفتی، حجم عرضه ما را در بازار حواله بیشتر کرده و در پوشش تقاضای واردات هیچ مشکلی نداریم. از سویی هم صادرکنندگان و هم بانک مرکزی و بانکها عرضه ارز دارند، بنابراین ما میتوانیم تقاضاها را به صورت کامل پوشش دهیم. به این معنا که صادرکنندگان نسبت به عرضه ارز خود اقدام میکنند و بانک مرکزی نیز به عنوان بازارساز وجود دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|