|
ارسال به دوستان
پوستاندازی در فضای فیلم و سریال با اعتماد به جوانان کار اولی
ضربدر 8
گروه فرهنگ و هنر: چندی پیش ۳ مجموعه جبهه فرهنگی انقلاب در کنار هم قرار گرفته و توانستند با همکاری و «ارتباطات افقی» یک سریال را به مرحله تولید برسانند. تجربه شیرین این همکاری در کشور، نویدبخش «ارتباطات افقی» است؛ ارتباطاتی که خلأ آن در کشور حس میشود.
امروز وقتی در شبکه سوم سیما 8 کارگردان با ۳ نهاد و مجموعه جبهه فرهنگی انقلاب سر یک میز مینشینند و تولیدات درخوری را با همکاری هم به مرحله عرضه میرسانند، نشان میدهد آرمانی که سالهای سال است انقلاب اسلامی در زمینه فرهنگی بر روی شانههای خویش حمل کرده، در حال تحقق است. از سویی دیگر عدالت در عرضه و تولید با پاتوقهای فیلم کوتاه انجمن سینمایی ایران، حتی در کورترین و حاشیهایترین شهرهای ایران در حال تحقق است. فضای تولید در سینما و تلویزیون به سمتی رفته است که هر روز شاهد معرفی کارگردانها و فیلمسازان جوان بیشتری در عرصه فرهنگی هستیم؛ کارگردانهایی با انگیزه و با هدف که فارغ از آنکه با رویاهایی بسیار بلند پا به عرصه گذاشتهاند، توانمندی بیشتری را برای ارتباطگیری با نسل جدید دارند. توان ارتباط، فهم و درک جوانها و جامعه پیشرو باعث شده است که تولیدات به وجود آمده نیز با استقبال بیشتری از سوی مخاطبان همراه باشد.
همچنین طبیعت ماجرا این است که حجم تولیدات بالاتر رود؛ شبکههای نمایش خانگی به تلویزیون اضافه شوند، سینما، بازارهای داخلی و خارجی گسترش یابد و نسلی از فیلمسازان در مقام آموزش و تعلیم فیلمسازان جوان قرار گیرند. در این فضا اتفاقی که میافتد این است که فیلمسازان جوان وارد گود میشوند. بدیهی است برای آنکه استعدادهای جوان کشف شوند، توجه سیستماتیک و همهجانبه به تولیدات فرهنگی و رسانهای الزامی است تا شرایط برای بروز و ظهور استعدادهای جوان فراهم شود.
بستر «تئاتر» یکی از بسترهای مهم شناسایی استعدادها و تجربههای جدید است. در تئاتر به دلیل اینکه بین مخاطبان و بازیگران پردهای وجود ندارد، باعث میشود کارگردانان و بازیگران با این تجربه بیواسطگی سعی داشته باشند بهترینهای خود را ارائه دهند. این موضوع باعث میشود بازیگران و کارگردانهای قوی در این عرصه بتوانند خود را به مخاطب بشناسانند و یک کشف استعداد بسیار خوب صورت بگیرد. البته علاوه بر کشف استعداد، قطع به یقین تمرینی خوب برای جوانترها در این عرصه نیز است. بستر بعدی که مهم است، «مینیسریال» است. مینیسریالها، فرصتی شیرین برای کارگردانها فراهم میکنند. این فرصت به این معناست که محکی خوب برای آنهاست تا استعداد خود را به مرحله عملیاتی برسانند تا در نهایت در سریالهای بلند خود را نشان دهند. بستر سومی که باعث شناخت، کشف و عملیاتی شدن استعدادهای افراد جوان در عرصه تولیدات سینمایی و تلویزیونی میشود، کارهای «اپیزودیک» است. اپیزودها نمایشهای کوتاه و مستقل هستند که ارتباط معنایی و مضمونی با یکدیگر دارند و دارای عنوان واحدی هستند که میتوانند زمینهساز همکاری کارگردانان، بازیگران و دیگر عوامل فیلمها باشند. این امر از یک سو باعث میشود ارتباطات افقی بین افراد شکل بگیرد و از سوی دیگر افراد استعداد و تواناییهای خود را محک بزنند.
این بسترهای سهگانه میتواند فیلمسازان جوانی را به عرصه سینما و تلویزیون ایران وارد کند؛ خوشبختانه توجه به این 3 بستر در حال افزایش است. این فیلمسازان جوان که به درد فرهنگ کشور و بالاخص سینما و تلویزیون میخورند، توانایی این را دارند که خلأ نسل قبلی فیلمسازان و تولیدگران آثار را جبران کنند. این افراد اندیشههای جدیدتری را در خود پرورش دادهاند؛ اندیشههایی که از دل اصول و راهنماییهای انقلاب اسلامی نشأت گرفته است.
این محتوای بزرگ و عظیم، انقلاب اسلامی را میتواند در فرمهای جدید و مدرنتر به مخاطبان نسل جدید انتقال دهد. از سوی دیگر جز این ۳ بستر، فیلم کوتاه نیز در حال معرفی کارگردانهای جدید است که خود به نویدی برای نسل جدید تبدیل شده است؛ فیلمهای کوتاه هر هفته در قالب یک پاتوق اکران شده و نقد میشوند. انجمن سینمای جوانان ایران با ایجاد جشنوارههای منطقهای و ملی توانسته است، فضایی امن و تمرینی برای جوانان در گوشه گوشه ایران فراهم کند، تا خود را پیدا کنند و استعدادهای خود را در معرض آموزش و یادگیری پرورش دهند، نکات بیشتری را یاد بگیرند و به تمرین بپردازند.
موضوعی که این بسترهای سهگانه و پاتوق فیلم کوتاه را در معرض عملیاتی شدن قرار داده، جلسه چندی پیش مدیر شبکه سوم و معاونت سیما درباره سریال «تازه وارد» است؛ سریالی که توانست این استعدادهای بالقوه را بالفعل کند و ۳ مجموعه انقلابی را به همراه 8 کارگردان جوان در کنار هم قرار دهد، تا امید را به بدنه فرهنگ و سینمای کشور تزریق کنند.
ارسال به دوستان
پویانمایی «سلام بر ابراهیم» سینمایی شد
تصویرسازی از قهرمان ایرانی
نسخه سینمایی پویانمایی «سلام بر ابراهیم» که به زندگی شهید ابراهیم هادی ملقب به علمدار کمیل پرداخته است، در مرکز پویانمایی صبا تولید شد. به گزارش «وطنامروز»، نسخه سینمایی پویانمایی سلام بر ابراهیم با کیفیت 4K در مرکز پویانمایی صبا آماده شد. این پویانمایی درباره شهید ابراهیم هادی ملقب به «علمدار کمیل» است و سلحشوریها و رشادتهای این سرباز امام(ره) را روایت میکند. محمدرحیم لیوانی، رئیس مرکز پویانمایی صبا با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره ادامه ساخت انیمیشنهایی درباره شخصیتهای ملی و میهنی گفت: مجموعه صبا در حوزه تاریخ معاصر و دفاعمقدس انیمیشنهای زیادی را تولید کرده و جدیدترین آن با عنوان «سلام بر ابراهیم» بوده که درباره شهید هادی است و به مدد الهی و تلاش دستاندرکاران، اثر بسیار فاخر و ارزشمندی از آب درآمده است.
رئیس مرکز پویانمایی صبا درباره این پویانمایی خاطرنشان کرد: شهید ابراهیم هادی میتواند الگوی مناسبی برای جوانان و نوجوانان باشد و برشی از دلاورمردیهای رزمندگان دفاعمقدس را روایت میکند. ناگفتههایی از زندگی این شهید وجود دارد که هماکنون در قاب تصویر به نمایش درآمده و به پویانمایی «سلام بر ابراهیم» رنگ و بوی بکر بودن داده است. لیوانی درباره زمان پخش این اثر هم گفت: پس از اکران نسخه سینمایی، فصل اول این مجموعه ۱۰۰ قسمتی از شبکههای سیما نیز روی آنتن خواهد رفت. اسدالله دیانتی، تهیهکننده این پویانمایی هم درباره این مجموعه گفت: این پویانمایی به 4 فصل تقسیم شده است. فصل کودکی تا سن نوجوانی، نوجوانی تا انقلاب و تحولاتی که از نظر شخصیتی برای شهید ابراهیم پیش آمده، وقایع انقلاب که در جبهه غرب برای وی رخ داده و در نهایت از انتهای فصل سوم تا پایان فصل آخر، رویدادهایی که در جبهه جنوب و کانال کمیل رخ داده بازگو میشود. اسماعیل یوسفی، کارگردان پویانمایی «سلام بر ابراهیم» هم درباره این اثر گفت: کل این پروژه در کشور تولید شده و با کیفیت 4K پخش میشود.
این پویانمایی سهبعدی در ۱۰۰ قسمت میهمان سیما میشود و از دل این مجموعه نخستین پویانمایی 4K سینمایی هم تولید شده است. انتشار کتاب «سلام بر ابراهیم» با استقبال چشمگیر علاقهمندان کتاب مواجه شده و این اثر جزو پرفروشترین کتابهای حوزه دفاعمقدس است. شهید ابراهیم هادی ملقب به علمدار کمیل اول اردیبهشت سال ۱۳۳۶ در میدان خراسان شهر تهران دیده به جهان گشود. حضور در هیات جوانان وحدت اسلامی و همراهی و شاگردی استادی نظیر علامه محمدتقی جعفری بسیار در رشد شخصیتی ابراهیم موثر بود و در دوران پیروزی انقلاب شجاعتهای بسیاری از خود نشان داد.
ارسال به دوستان
ادریس البا «جیمز باند» بعدی میشود؟
تحقق رؤیا
با توجه به نتایج یک تحقیق میدانی که به سفارش تهیهکنندگان مجموعه سینمایی «جیمز باند» انجام شد، ادریس البا به عنوان محتملترین گزینه برای جایگزینی «دنیل کریگ» در نقش مامور ۰۰۷ مطرح است. به گزارش «وطنامروز»، پس از آنکه دنیل کریگ برای همیشه با دنیای جیمز باند خداحافظی کرد، شایعات درباره جایگزین او در نقش مامور ۰۰۷ بالا گرفت؛ تاکنون رگی-ژان پیج، هنری کویل، آیدان ترنر، تام هاردی و ادریس آلبا به عنوان گزینههای موجود مطرح شدهاند. با وجود این گفته میشود تهیهکنندگان مجموعه جیمز باند با توجه به نتایج تحقیقات میدانی که اخیرا انجام شده است، آلبا را برای بازی در این نقش در نظر گرفتهاند. این بازیگر ۴۹ ساله بریتانیایی سال ۲۰۱۹ اعتراف کرده بود دوست دارد نقش جیمز باند را بازی کند. وی در این باره گفته بود: جیمز باند یک شخصیت رویایی، به یادماندنی و محبوب است که مخاطبان را در سفری برای فرار از واقعیت با خود همراه میکند. اگر کسی از من میپرسید دوست دارم نقش جیمز باند را بازی کنم، قطعا جوابم مثبت میبود. آخرین حضور دنیل کریگ در نقش مامور ۰۰۷، این فیلم را به یکی از بزرگترین فیلمهای مجموعه جیمزباند تبدیل کرد؛ «زمانی برای مردن نیست» هم در اکران افتتاحیه رکورد جدیدی بهجا گذاشت هم موفق شد به لطف استقبال گیشه بینالمللی عنوان پرفروشترین فیلم گیشه پساکرونا را به خود اختصاص دهد؛ عنوانی که مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست از او ربود. فیلم زمانی برای مردن نیست به کارگردانی کری فوکوناگا و بازی چهرههایی چون دنیل کریگ و لیا سیدو با بودجه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلاری ساخته شده و با ۲ ساعت و 43 دقیقه زمان پخش طولانیترین فیلم در مجموعه جیمز باند است.
ارسال به دوستان
تصحیح «علامه حسنزادهآملی» به چاپ هفتم رسید
انتشار «کلیله و دمنه» توسط مؤسسه بوستان کتاب
چاپ هفتم کتاب «کلیله و دمنه» با تصحیح و تحقیق مرحوم علامه حسنزادهآملی توسط موسسه بوستان کتاب منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، چاپ هفتم کتاب «کلیله و دمنه» ترجمه ابوالمعالی نصراللهبنمحمد منشی و تصحیح و تحقیق آیتالله حسن حسنزادهآملی در ۵۹۲ صفحه بتازگی توسط موسسه بوستان کتاب منتشر شده است. کتاب «کلیله و دمنه»، از کتابهای ماندگار در حکمت و حکمرانی و ادب است.
این کتاب از جمله آثاری است که از سانسکریت به پهلوی، سپس به وسیله «ابنمقفع» از پهلوی به عربی و آنگاه در اوایل قرن ششم به دست «ابوالمعالی نصراللهبنمحمد منشی» به فارسی زیبای دری برگردانده شد.
ابوالمعالی از مردم شیراز بود اما در غزنه شهرت یافت و به خدمت بهرام شاه غزنوی پیوست و کلیله و دمنه عربی ابنمقفع را به نام وی ترجمه کرد و در عهد خسرو ملک بن بهرام شاه به مرتبت وزارت رسید و سرانجام به فرمان وی کشته شد.
نسخه ابوالمعالی را افراد مختلفی تصحیح کردهاند اما اثر حاضر به تصحیح علامه آیتالله حسنزادهآملی است که از روی چند نسخه خطی و مقابله با کلیلههای عربی و ترجمه دو باب دیگر آن به فارسی که تاکنون ترجمه نشده بود و یادآوری تحریفات و نواقص دیگر کلیلههای چاپی و ذکر ماخذ اشعار و امثال عربی و فارسی و شرح و ترجمه آنها و معنای لغتهای مشکل، ارائه شده است.
چاپ نخست این تصحیح سال ۱۳۸۹ با شمارگان ۱۴۰۰ نسخه و بهای ۱۱۵۰۰ تومان منتشر شده بود.
ارسال به دوستان
اخبار
ابتلای مجدد «هیو جکمن» به کرونا
هنرپیشه سرشناس هالیوودی به خاطر ابتلای مجدد به ویروس کرونا از اجرای تئاتر پرفورمنس «موسیقیدان» بازماند. به گزارش «وطنامروز»، هیو جکمن، هنرپیشه سرشناس هالیوودی به خاطر ابتلای مجدد به ویروس کرونا از اجرای پرفورمنس «موسیقیدان» بازماند. مکس کلیتون بازیگر به جای هیو جکمن، نقش پروفسور هارولد هیل را در کنار ساتون فاستر در این کمدی موزیکال از ۱۴ تا ۲۱ ژوئن اجرا خواهد کرد. پس از مثبت شدن تست «کووید-۱۹» هیو جکمن برای دومین بار، مکس کلیتون بازیگر آماده به کار در تئاتر «موسیقیدان» (The Music Man) در برادوی شد. کیت هورتون تهیهکننده این اثر در بیانیهای گفت: «یک بار دیگر، مکس کلیتون است که برای نجات میرسد. ما از دیدن اجرای او در کنار ساتون فاستر فوقالعاده هیجانزدهایم و برای هیو جکمن آرزوی بهبودی داریم». جکمن در بیانیه خود در اینستاگرام گفت: «به طرز ناامیدکنندهای تست کووید باز هم مثبت شد. مکس کلیتون با استعداد شگفتانگیز به جای من وارد عمل خواهد شد. چیزی که آزاردهنده است اینکه نمیتوانم اجرای او را ببینم! قبلا گفتهام و میلیونها بار دیگر خواهم گفت... مکس، شما قهرمان واقعی تئاتر هستید. شما به ضربالمثل «نمایش باید ادامه داشته باشد» جان میبخشید».
***
ورود 2 فیلم جدید از اول تیر به سینما
جلسه شورای راهبردی اکران عصر دوشنبه ۲۳ خرداد جاری با حضور رئیس سازمان سینمایی و اعضای شورا برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، تعیین یک گروه ویژه پژوهشی و متخصص در زمینه اکران آنلاین هم از جمله مصوبات این جلسه شورا بود. مقرر شد یک گروه پژوهشی و متخصص مطالعات و بررسیهای لازم در زمینه اکران آنلاین، بازشناسی نقاط قوت و ضعف، ارزیابی ضریب موفقیت پلتفرمها و بسترهای موجود و افقهای پیش رو را به عمل آورد و نتیجه را جهت جمعبندی و تصمیمگیری نهایی به شورای راهبردی اکران ارائه دهد. همچنین شورای راهبردی اکران با جایگزینی ۲ فیلم جدید سینمایی از چهارشنبه اول تیرماه ۱۴۰۱ موافقت کرد. فیلمهای «طلاخون» به کارگردانی ابراهیم شیبانی و تهیهکنندگی حسن کلامی و موسسه پخش فیلمیران سبز و «روز ششم» به کارگردانی حجت قاسمزادهاصل و تهیهکنندگی رحمان سیفیآزاد و مؤسسه پخش راه عرفان، از چهارشنبه اول تیرماه ۱۴۰۱ برای اکران در سینماها معرفی شدند.
***
سرقت خفتگیرها از وحید آقاپور
وحید آقاپور، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که این روزها در نمایش «باغ» به کارگردانی حسن معجونی به ایفای نقش میپردازد شامگاه دوشنبه ۲۳ خرداد در بزرگراه همت با ۲ خفتگیر درگیر و مضروب شد و موتوسیکلت وی نیز توسط خفتگیران به سرقت رفت. به گزارش «وطنامروز»، آقاپور درباره این حادثه توضیح داد: بعد از اجرای نمایش «باغ» با موتوسیکلت خود در بزرگراه همت در حال بازگشت به منزل بودم که دیدم در کنار بزرگراه ۲ خفتگیر فردی را بهشدت مجروح و کیف او را سرقت کردهاند. بلافاصله دورزده و برگشتم تا به فرد مجروح کمک کنم. خفتگیران که قصد فرار داشتند سوار موتوسیکلت خود شدند ولی یک خودرو برای جلوگیری از فرار آنها، با موتوسیکلت خفتگیرها برخورد کرد و موتوسیکلت آنها واژگون شد. وی ادامه داد: خفتگیرها بعد از واژگون شدن موتوسیکلتشان با چاقو به من حملهور شدند و از ناحیه شانه من را مجروح کرده و با موتوسیکلت من فرار کردند. آقاپور در پایان درباره وضعیت پیگیری این حادثه توسط مراجع قانونی، گفت: به کلانتری شکایت کردم.
***
انتصاب فتحالله امیری به عنوان مشاور مدیر شبکه مستند
مدیر شبکه مستند سیما در حکمی فتحالله امیری را به سمت مشاور خود در تولید مستندهای حیات وحش منصوب کرد. به گزارش «وطن امروز»، محسن یزدی، مدیر شبکه مستند سیما در حکمی فتحالله امیری را به سمت مشاور خود در تولید مستندهای حیات وحش منصوب کرد. این مستندساز بیش از ۵۰ جایزه داخلی و ۲۰ جایزه بینالمللی برای آثار مختلف که همگی در موضوع محیطزیست و حیات وحش ایران تولید شدهاند، در کارنامه کاریاش دارد.
وی همچنین داور جشنوارههای ملی و بینالمللی محیط زیستی از جمله جشنواره «متسالو» استونی در سال ۲۰۱۹ و جشنواره فیلمهای محیطزیستی «سوندریو» ایتالیا در سال ۲۰۲۰ بوده است و از آثار متاخرش میتوان به «در گرداب انقراض»، «هوبره» و «قرقبان» اشاره کرد.
***
مستر بین در فیلم «نبرد مرد و زنبور»
بازیگر نقش «مستر بین» وی را یک آنارشیست خودمحور و خودشیفته توصیف کرد و گفت: مستربین بچه ۹ سالهای است که در جسم یک مرد گیر افتاده است. بازی در این نقش انرژی زیادی میبرد و از آن لذت نمیبرم. به گزارش «وطنامروز» به نقل از مووی وب، «روآن آتکینسون» که با بازی در نقش مستر بین به شهرت جهانی رسید، ستاره یک سریال جدید شده است. این سریال که «نبرد مرد و زنبور» نام دارد ۲۴ ژوئن (۳ تیر ۱۴۰۱) روی سرویس نتفلیکس پخش خواهد شد. آتکینسون در سال ۲۰۲۱ اعتراف کرد بازی در نقش مستر بین از لحاظ فیزیکی خیلی انرژی میبرد و اصلا به آن اندازه که به نظر میرسد جالب نیست، از همین رو تصمیم گرفته بازگشت این کاراکتر را در قالب یک اقتباس انیمیشنی برنامهریزی کند. وی در گفتوگو با رادیو تایمز در این باره گفت: صداپیشگی این نقش را به بازی کردنش ترجیح میدهم. از بازی کردن نقش مستر بین چندان لذت نمیبرم. بار مسؤولیتش خوشایند نیست. برایم پراسترس و خستهکننده است و مشتاقانه در انتظار تمام شدنش هستم.
ارسال به دوستان
نمایش انیمیشن جدید پیکسار در عربستان و مالزی ممنوع شد
صحنه غیراخلاقی در فیلم «لایتیر»
عربستان سعودی، امارات و کویت از جمله کشورهایی هستند که اکران انیمیشن «لایتیر» پیکسار را ممنوع اعلام کردند. به گزارش «وطنامروز»، عربستان سعودی، کویت، امارات و چند کشور دیگر از آسیای غربی اکران انیمیشن جدید پیکسار یعنی «لایتیر» را به دلیل داشتن یک پلان همجنسگرایانه ممنوع کردند. این صحنه که درباره ایجاد خانواده بین ۲ شخصیت زن انیمیشن است ابتدا از تدوین دیزنی حذف شده بود اما پس از اینکه انیماتورهای پیکسار علیه تصمیم دیزنی سخن گفتند و با نامهای سرگشاده به این امر اعتراض کردند و به دنبال آن اعتصاب کارمندان دیزنی رخ داد، این صحنه دوباره به فیلم افزوده شد. در حالی که انیمیشن جدید پیکسار قرار است ۱۷ ژوئن در آمریکا اکران شود، پیشتر مجوز اکران آن در امارات عربی متحده داده شده بود اما پس از افزایش اعتراضها به این فیلم و متهم کردن دیزنی به توهین به مسلمانان و اسلام در شبکههای اجتماعی، مقامات این کشور نیز اکران آن را ممنوع کردند.
عربستان سعودی بتازگی به دلیل حضور یک شخصیت همجنسگرا در فیلم «دکتر استرنج ۲» و «ابدیها» از اکران آنها ممانعت کرد و «داستان وست ساید» نیز به همین دلیل در این کشور اکران نشد.
مالزی نیز به اکران «لایتیر» واکنش نشان داد و اعلام کرد این انیمیشن در آنجا نیز اکران نخواهد شد. این کشور در برابر هر فیلمی که دیالوگ یا صحنههای همجنسگرایانه داشته باشد، بشدت میایستد.
مقامات این کشور از دیزنی خواستند این سکانس حذف شود اما با نپذیرفتن آنها اکران این فیلم در این کشور نیز ممنوع شد. مالزی بتازگی فیلمهای «جانوران شگفتانگیز: اسرار دامبلدور» و فیلم زندگینامهای التون جان با عنوان «مرد موشکی» را نیز به همین دلیل اکران نکرد.
این کشور در روزهای اخیر نمایش «ممکن است برای همیشه جوان بمانید» درباره رویدادهای اعتراضی هنگکنگ در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ را نیز ممنوع کرده و گفته است نمایش اعتراضهای خشونتآمیز در این فیلم که میتواند آموزههای ناسالم برای مردم داشته باشد و نیز ممکن است روابط با چین را دچار مشکل کند، دلیل این امر بوده است.
در «لایتیر» که از اسپینآفهای «داستان اسباببازی» است، ماجراهای فضایی لایتیر در مرکز توجه قرار گرفته است. انگوس مکلین کارگردانی لایتیر را بر عهده دارد، کریس اوانز صداپیشه شخصیت اصلی این انیمیشن است و کیکی پالمر، تایکا وایتیتی و جیمز برولین دیگر صداپیشگان آن هستند. این فیلم با هزینه ۲۰۰ میلیون دلاری ساخته شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|