|
العامری: درگیری بین شیعیان محال است
رهبر ائتلاف الفتح تاکید کرد هر کس بر درگیری داخلی میان شیعیان در عراق شرطبندی کند، سخت در توهم است و هرگز رویایش محقق نخواهد شد. هادی العامری تصریح کرد هر کس به شعلهور کردن آتش فتنه طایفهای در عراق بیندیشد، باید بداند عراق آنها را در آتش خود خواهد سوزاند. رهبر ائتلاف الفتح خاطرنشان کرد عراق همچون سدی استوار و محکم در برابر تمام توطئههای داخلی و خارجی خواهد ایستاد. وی خاطرنشان کرد قدرت و استحکام محور مقاومت روزبهروز بیشتر میشود.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور آمریکا با اشاره به ناامیدی مردم این کشور نسبت به آینده و آشفتگی وضعیت اقتصادی:
آمریکاییها افسردهاند
قیمت بنزین در این کشور به سطح ناراحتکننده و رنجآور رسیده است
گروه بینالملل: جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با آسوشیتدپرس درباره آمریکاییها گفت: «آنها واقعا افسرده (سرخورده و ناامید) و غمگین هستند. نیاز به سلامت روان در آمریکا بشدت افزایش یافته است، زیرا مردم همه چیز (آینده و تحولات) را ناراحتکننده میبینند. هر چیزی که روی آن حساب کردهاند آَشفته است اما بیشتر آن پیامد اتفاقاتی است که در نتیجه بحران «کووید-19» رخ داده است». به گزارش «وطنامروز»، بر اساس آخرین دادههای دانشگاه جان هاپکینز، ایالات متحده بیش از 86 میلیون مورد ابتلا به «کووید-19» و یک میلیون مرگ ناشی از آن را از زمان شیوع بحران «کووید-19» گزارش کرده است. بایدن در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت: «مردم شغل خود را از دست دادند. به این فکر کنید. من فکر میکنم که ما این را بسیار دستکم میگیریم».
این در حالی است که او در موقعیت سختی نسبت به افزایش تورم در ایالات متحده قرار دارد. بر اساس نظرسنجی جدید «USA TODAY/ Suffolk»، تنها 39 درصد آمریکاییها کاری را که بایدن به عنوان رئیسجمهور آمریکا انجام میدهد تأیید میکنند و 47 درصد بشدت مخالفند. این نظرسنجی نشان داد بیش از ۷ نفر از هر 10 نفر (71 درصد) میگویند ایالاتمتحده «در مسیر اشتباهی قرار دارد»، در حالی که تنها 16درصد میگویند «در مسیر درستی حرکت میکند».
* عذاب مردم آمریکا از گرانی بنزین
رئیسجمهور آمریکا همچنین بار دیگر از تحریم روسیه دفاع کرد و گفت: «اگرچه تحریمهای شدید ایالات متحده علیه روسیه به افزایش قیمت بنزین در آمریکا منجر شد اما واشنگتن باید مقابل روسیه میایستاد». در همین ارتباط وزیر انرژی آمریکا طی حضور خود در دانشگاه نورث تگزاس واقع در شهر دنتون ایالت تگزاس آمریکا از شرکتهای نفتی خواست کمک کنند قیمت بنزین در این کشور که به یک سطح ناراحتکننده و رنجآور رسیده، در پمپبنزینها پایین آمده و به یک سطح منطقی برسد. جنیفر گرنهولم گفت در حوزه همکاری با صنعت نفت و گاز در راستای یافتن راهحلی برای پایین آوردن قیمت بنزین که حالا به 5 دلار به ازای هر گالن رسیده، هیچ گزینهای را از روی میز حذف نکرده است. وزیر انرژی آمریکا گفت: ما از شرکتهای نفتی و گازی میخواهیم بخشی از این رویکرد باشند. روی افزایش تولید متمرکز شوند تا درد و رنجی را که مردم در پمپبنزینها متحمل میشوند، تسکین دهند. هر گالن برابر با 3.7 لیتر است و قیمت 5 دلار به ازای هر گالن بنزین معادل 1.35 دلار به ازای هر لیتر است.
چهارشنبه گذشته هم بایدن از پالایشگاههای بزرگ این کشور خواست تولید را افزایش داده و به کاهش قیمت بنزین کمک کنند. به رغم این تقاضاها اما مدیران شرکتهای نفتی در آمریکا در واکنش به این درخواست اعلام کردند پالایشگاهها در این کشور تقریبا با تمام ظرفیت خود در حال تولید هستند و هیچ راه سریع و سادهای برای افزایش ظرفیت تبدیل نفت خام به بنزین و گازوئیل وجود ندارد.
یکشنبه هفته قبل نیز بایدن افزایش بیسابقه قیمت بنزین و تورم در ایالات متحده آمریکا را محصول جانبی کمک به مقامهای کییف دانسته بود. رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا در مراسم استقبال از کمیته ملی دموکراتها، درباره افزایش تورم و قیمت بنزین گفت: «من در آن زمان تصمیم گرفتم به اوکراین کمک کنم؛ نکتهای که به آن اشاره کردم این بود که این مداخله برای ما نیز هزینه خواهد داشت». وی ادامه داد: «برای کشورهای غربی نیز هزینه خواهد داشت. برای ناتو نیز هزینه خواهد داشت. برای کشورهای اروپایی و ما نیز هزینه خواهد داشت، زیرا میدانستیم چه اتفاقی قرار است بیفتد؛ هزینه بنزین و نفت بالا میرود و هزینه غذا نیز بالا میرود. با این وجود، ما برای مدتی با این تورم زندگی خواهیم کرد. این تورم بتدریج کاهش خواهد یافت اما برای مدتی با آن زندگی خواهیم کرد». استیصال و ناتوانی بایدن سبب شده امیدها نسبت به برنامه دولتش برای آینده آمریکاییها در هالهای از ابهام باشد.
اعضای دولت آمریکا بویژه وزیر خزانهداری اعتراف کردهاند انتظار نداشتند جهش تورم تا این حد ادامه داشته باشد.
* بایدن و غرق شدن در بحران انرژی
مصاحبه بایدن درباره افسردگی و آشفتگی مردم آمریکا نخستین مورد از این اظهارات نبوده و اذعان او به ناتوانی و محدودیت در تصمیمگیری نیز آخرین دست از این اظهار نظرها نیست. اوایل هفته قبل، بایدن اعتراف کرد تورم «استحکام بسیاری از خانوادهها را تضعیف کرده است». بایدن پذیرفت فورا دامنه بحران کمبود شیر خشک را پیشبینی نکرده است. اعضای دولت او، بویژه جانت یلن، وزیر خزانهداری، اعتراف کردهاند که انتظار نداشتند جهش تورم تا این حد ادامه داشته باشد. بایدن گفته بود پیامد این اتفاقات ساده است: همه چیز در حال حاضر واقعا خشن شده است و من (یا هیچ کس) نمیتوانم کاری درباره آن انجام دهم. این پیام جذابی از سوی یک رئیسجمهور یا یک حزب بویژه کمتر از 5 ماه مانده به انتخابات میاندورهای نیست. در حالی که نرخ بیکاری پایین است و شاخصهای اقتصادی تورمی دیگری نیز وجود دارد، افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند غذا و گاز، متقاعد کردن مردم را دشوار میکند. در نظرسنجی گالوپ که ماه گذشته منتشر شد، تنها 16 درصد آمریکاییها گفتند از روند اوضاع در کشور راضی هستند، در حالی که 83 درصد گفتند ناراضی هستند. این پایینترین نقطه در نظرسنجی گالوپ پس از شورش 6 ژانویه 2021 در ساختمان کنگره ایالات متحده است. با توجه به این حس عمومی بدبینی، اوضاع برای بایدن به گونهای رقم خورده است که انگار همه چیز در این کشور به هم ریخته و شبیه فاجعه سیاسی است. او عمیقا ناامید به نظر میرسید؛ ۲ ویژگیای که رایدهندگان واقعا درباره سیاستمداران خود دوست ندارند، در حالی که آمریکاییها از سیاستمداران خود انتظار دارند نسبت به آینده کشور خوشبین باشند بایدن با خطر درگیری بیش از حد با «بحث بر سر ناتوانی رئیسجمهور» مواجه شده است. این در میان یک بحران انرژی، آشنا به نظر میرسد. رئیسجمهور وقت آمریکا جیمی کارتر جولای 1979 یک سخنرانی تلویزیونی سراسری کرد که به عنوان سخنرانی «نارضایتی» در این کشور شناخته شد. اگرچه کارتر هرگز از کلمه «ناتوانی» در سخنرانی خود استفاده نکرد اما اوضاع برای او اصلا خوشایند پیش نرفت. هدف کارتر ساده بود: اطمینان یافتن از اینکه مردم آمریکا میدانستند که اوضاع در ایالات متحده عالی پیش نمیرود و اینکه آنها را پشت یک هدف مشترک جمع کند. این سخنرانی در درازمدت نتیجه معکوس داشت. ریگان با این موقعیت توانست کارتر را در انتخابات به عنوان یک بدبین به آینده معرفی کند. 16 ماه پس از ایراد سخنرانی ناخوشایند کارتر، او به راحتی توسط ریگان در انتخابات ریاست جمهوری 1980 شکست خورد و تنها 49 رأی الکترال به دست آورد. بدیهی است بایدن میخواهد از این سرنوشت اجتناب کند؛ اگر در سال 2024 دوباره نامزد شود. اما در حال حاضر، پیامهایی که از سوی بایدن و کاخ سفید میآید به طور قطعی ضعیف است و اگر ادامه پیدا کند، میتواند چشمانداز سیاسی وخیم دموکراتها را پیش از انتخابات میاندورهای 2022 تشدید کند.
***
کلینتونها: دموکراسی آمریکا در «مرز نابودی» است
بیل کلینتون گفت: «شاید دهها سال دموکراسی خود را از دست بدهیم... هرگز تا این حد نگران ساختار حکومت دموکراتیک آمریکا نبودهام». به گزارش وبسایت روزنامه دیلیمیل، بیل کلینتون، رئیسجمهوری اسبق آمریکا و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین این کشور گفتند دولت در خطر است و به نظرسنجی جدیدی اشاره کردند که میگوید اکثر دموکراتها و جمهوریخواهان باور دارند آمریکا به عنوان یک دموکراسی نابود خواهد شد. بیل کلینتون در گفتوگو با شبکه سیبیاس گفت نگران این است که آمریکا دموکراسی خود تحت قانون اساسی را به کلی از دست بدهد. همسر وی، هیلاری کلینتون هم در گفتوگو با فایننشالتایمز تصویری از آمریکا ارائه داد که به همان اندازه ناخوشایند است. او گفت: ما در پرتگاه از دست دادن دموکراسی خود ایستادهایم و هر چیزی که برای مردم اهمیت دارد، از بین خواهد رفت. وی افزود: مهمترین مساله، پیروزی (دموکراتها) در انتخابات بعدی است. گزینه جایگزین این پیروزی آنقدر وحشتناک است که هر چیزی که به پیروزی دموکراتها کمک نکند، باید از اولویت آنها خارج شود. بیل کلینتون هم ابتدا ابراز مثبتاندیشی کرد اما در ادامه گفت: واقعا فکر میکنم اگر همچنان تصمیمات اشتباه بگیریم، احتمالش زیاد است که به صورت کلی دموکراسی خود بر اساس قانون اساسی را تا چند دهه دیگر از دست بدهیم. رئیسجمهوری پیشین آمریکا ادامه داد: من در این باره سادهلوح نیستم، در نبردهای زیادی قرار گرفته و پیروزیها و شکستهایی داشتهام، مشعوف و مغموم شدهام... اما هرگز تا این حد نگران ساختار حکومت دموکراتیک آمریکا نبودهام.
ارسال به دوستان
گندم دزدی نظامیان آمریکا در سوریه
خبرگزاری رسمی سوریه «سانا»، ظهر دیروز (شنبه) خبر داد نیروهای آمریکا محموله گندم ۴۰ کامیون را در شمال شرق این کشور سرقت کردهاند. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) با انتشار تصویری از لحظه سرقت گندم نوشت: «دوربین سانا سرقت محموله ۴۰ کامیون بزرگ گندم [منطقه] الجزیره سوریه توسط آمریکا را ثبت کرده است».
طبق این گزارش، اشغالگران آمریکایی پس از سرقت محمولههای گندم، آنها را به پایگاههای خود در شمال عراق قاچاق کردهاند. منابع محلی سوریه بارها گزارش دادهاند که نیروهای آمریکایی مستقر در شرق این کشور محمولههای نفتی و غلات سوریه را به کشورهای مجاور قاچاق میکنند.
بر اساس آمار و ارقام وزارت نفت سوریه، روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت سوریه توسط نیروهای اشغالگر آمریکا و نیروهای مزدور آن در مناطق شرقی سرقت میشود. آمریکا طی یک دهه جنگ علیه سوریه به بهانه مقابله با تروریسم و داعش از شبهنظامیان جداییطلب در این کشور حمایت کرده و مناطق نفتخیز سوریه را به اشغال خود در آورده است. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا پیشتر در اظهاراتی به صراحت گفته بود حضور نظامیان این کشور در سوریه به خاطر چاههای نفت است.
ارسال به دوستان
ژاپن، میزبان سمپوزیوم نظامی با هدف مهار چین
فرماندهان نظامی ژاپن، آمریکا، کرهجنوبی، فیلیپین و ۱۴ کشور دیگر با هدف مهار رشد چین در توکیو دیدار کردند. به گزارش رویترز، سمپوزیوم رهبران عملیات آبی- خاکی اقیانوس آرام، موسوم به «پالس» سال ۲۰۱۵ در هاوایی توسط آمریکا ایجاد شد تا با رشد و نفوذ فزاینده چین در این منطقه مقابله شود.
تغییر سیاست آمریکا در چرخش نظامی به سوی آسیا و تلاش برای ایجاد اتحاد با کشورهای همفکرش هم مشهود بود. ژنرال استیون رادر، فرمانده نیروی تفنگداران دریایی آمریکا گفت: هیچ کشوری نیست که بتواند به تنهایی همه این کارها را انجام دهد، هر کس چیزی ارائه میکند. این رویداد 4 روزه که پنجشنبه به پایان رسید، برای نخستینبار به میزبانی ژاپن در حالی برگزار شد که توکیو به دنبال اتخاذ نقش امنیت منطقهای بزرگتر برای مقابله با چین، کره شمالی و روسیه
است.
ژاپن این همسایگان خود را به نادیده گرفتن هنجارهای بینالمللی متهم کرده و از آغاز حمله روسیه به اوکراین نسبت به احتمال استفاده پکن از قدرت نظامی برای تصرف تایوان بهگوش بوده است.
ارسال به دوستان
انتقاد شدید ادوارد اسنودن از تصمیم انگلیس برای استرداد جولیان آسانژ به آمریکا
تیتر سیاه روزنامهنگاری
ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا با انتقاد شدید از تصمیم انگلیس برای استرداد جولیان آسانژ، بنیانگذار سایت افشاگر ویکیلیکس به آمریکا، آن را نمادی تکاندهنده از بیتوجهی به اصول حقوق بشر دانست. اسنودن در صفحه توئیتر خود درباره موافقت وزیر کشور انگلیس با استرداد آسانژ به ایالات متحده، نوشت: باورش سخت است ولی واقعی به نظر میآید. هر گروه آزادیخواه رسانهای در جهان نسبت به آن اعتراض کرده است. این یک نماد تکاندهنده است که چطور تعهدات دولتهای انگلیس و آمریکا به حقوق بشر نادیده گرفته شده است. اسنودن در ادامه، دورویی لندن و واشنگتن درباره حقوق بشر را به باد انتقاد گرفت و اشاره کرد که ۲ کشور سوءاستفاده از مطبوعات را در دیگر کشورها محکوم میکنند، در حالی که خودشان روزنامهنگاران محقق را در داخل مورد آزار و اذیت قرار میدهند. پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که از شبکه گسترده جاسوسی سازماندهی شده توسط ایالات متحده پردهبرداری کرده است، در محکومیت حکم انگلیس برای استرداد آسانژ تنها نبود. «ریچارد بورگون» نماینده حزب کارگر انگلیس نیز با محکومیت این اقدام آن را «شرمآور» و «ضربهای به آزادی مطبوعات» خواند. همچنین «اندرو ویلکی» یک قانونگذار از استرالیا (زادگاه آسانژ) نیز تصمیم پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس را «خیانت ظالمانه به حاکمیت قانون، آزادی رسانهها و حقوق بشر» توصیف کرد. بنیانگذار ویکی لیکس به دلیل کمک به روند افشای اسنادی که جنایات جنگی و سایر اقدامات جاسوسی ایالات متحده را برملا میکرد، با حکم احتمالی ۱۷۵ سال زندان در ایالاتمتحده روبهرو است. تصمیم دولت انگلیس درباره آسانژ در حالی گرفته شد که این کشور از سوی سازمانهای حقوق بشری و افکار عمومی بشدت تحت فشار است که موافقت با استرداد نامبرده به آمریکا ناقض آزادی بیان خواهد بود. کمیسر حقوق بشر اتحادیه اروپایی ماه پیش در نامهای به وزیر کشور انگلیس هشدار داد استرداد بنیانگذار سایت افشاگر ویکیلیکس، تأثیر وحشتناکی بر آزادی رسانهها خواهد داشت و در نهایت میتواند مطبوعات را در انجام وظیفه خود به عنوان تامینکننده اطلاعات و ناظر عمومی در جوامع دموکراتیک با اختلاف مواجه کند. سال گذشته گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه، رژیم لندن را متهم مرگ احتمالی موسس سایت ویکیلیکس بر اثر شکنجه در زندان برشمرد. «نیلز ملزر» در گفتوگو با شبکه آرتی اعلام کرد جولیان آسانژ، رهبر معنوی جنبش ویکیلیکس و افشاگر سرشناس اسرار اطلاعاتی آمریکا و متحدانش، هیچگونه سابقه بیماری روانی ندارد و مشکلات روانی او در زندان لندن تنها نتیجه آزاری است که در حبس متحمل میشود.
روز جمعه وزیر کشور انگلیس با استرداد بنیانگذار ویکیلیکس به آمریکا برای مواجهه با اتهامات کیفریاش موافقت کرد و مبارزه حقوقی دیرینه وی را به انتها و نتیجه نزدیکتر کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه ۲۴، جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکیلیکس از سوی مقامات آمریکایی به خاطر ۱۸ فقره جرم از جمله اتهام جاسوسی مرتبط با انتشار حجم وسیعی از اسناد دیپلماتیک و نظامی آمریکا تحت تعقیب است. مقامات آمریکایی آسانژ را متهم کردهاند با انتشار این اسناد محرمانه از طریق سایت افشاگرش جان افراد بسیاری را به خطر انداخته است.
دستگاه قضایی آمریکا قصد دارد آسانژ را به اتهام جاسوسی پشت میز محاکمه بکشاند. این شهروند استرالیایی با حکم ۱۷۵ سال زندان برای اتهاماتش روبهرو است. طرفداران آسانژ او را یک روزنامهنگار تحقیقی میدانند که جنایات جنگی را افشا کرده است. بر اساس حکم پیشین دادگاه، استرداد آسانژ ۵۰ ساله به دلیل وضعیت نامناسب روانی و جسمیاش به ایالات متحده متوقف شد. واشنگتن اما این تصمیم را به چالش کشید و قضات دادگاه تجدیدنظر گفتند تضمینهایی که ایالات متحده در این میان داده برای رفع نگرانیها از سلامت آسانژ کافی است.
ارسال به دوستان
اخبار
یونیسف: 36.5 میلیون کودک در جهان آواره هستند
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در بیانیهای به مناسبت نزدیک شدن به روز جهانی آوارگان در ۲۰ ژوئن، عنوان داشت نزاع و خشونت و بحرانهای دیگر در جهان، باعث آواره شدن 36.5 میلیون کودک از خانههایشان در اواخر سال ۲۰۲۱ شد و این بالاترین آمار ثبت شده از زمان جنگ جهانی دوم است. در این بیانیه آمده است: طبق این آمار 13.7 میلیون کودک پناهنده و پناهجو هستند و حدود 22.8 میلیون کودک در داخل کشورهایشان به دلیل نزاع و خشونت از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند. طبق این بیانیه، این آمارها شامل کودکان آواره شده به دلیل بحرانهای زیستمحیطی و کسانی که اخیرا در سال ۲۰۲۲ از جمله به دلیل جنگ اوکراین آواره شدند، نمیشود.
***
واکنش حماس به حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه
«حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس در گفتوگو با رادیو «صوت الاقصی» در پی حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه تصریح کرد: بمباران نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی تداوم تجاوز علیه سراسر سرزمین فلسطین در قدس، سرزمین اشغالی و کرانه باختری است که آخرین آن، ترور ۳ مبارز مقاومت از شهر جنین بود. به نوشته خبرگزاری فلسطینی شهاب، وی افزود: رژیم اشغالگر با این تجاوز در حال تلاشی بیهوده و ناکام برای توقف تشدید اقدام انقلابی در سراسر فلسطین است. مقاومت همیشه سپر حفاظتی برای مردم فلسطین در هر مکان و شمشیر آن خواهد بود که با آن دشمن خود را بزند. با وجود این تجاوز، ما به مبارزه و جنگ مشروع خود علیه اشغالگر تا تحقق اهداف ملتمان برای آزادی و استقلال ادامه خواهیم داد. صبح دیروز در پی شلیک چندین راکت به سوی شهرک صهیونیستنشین «عسقلان»، جنگندههای ارتش صهیونیستی نیز مناطق مرکزی غزه را هدف قرار دادند. پهپادهای اسرائیلی هم یک برج دیدهبانی مقاومت و زمینی کشاورزی را در منطقه ملکه در شرق محله زیتون در شرق غزه هدف قرار دادند. منابع فلسطینی اعلام کردند این حملات تا این لحظه تلفات جانی در پی نداشته است. در همین حال، رسانههای عبریزبان اعلام کردند ارتش رژیم صهیونیستی به سمت گروهی از فلسطینیان که در حال نزدیک شدن به موانع مرزی در شرق شهر خانیونس واقع در جنوب نوار غزه بودند، تیراندازی کرده است. منابع فلسطینی همچنین از تیراندازی قایقهای جنگی ارتش رژیم صهیونیستی به سمت ماهیگیران فلسطینی در شمال غرب غزه خبر دادند.
***
موشکهای استینگر و جاولین در بازار سیاه
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفت شاهد فروش موشکهای استینگر و جاولین در بازارهای سیاه هستیم. وی در ادامه سخنانش گفت: «اوکراینیها درباره بمباران پل شبهجزیره کریمه تهدیداتی را مطرح کردهاند. ارتش ما کاملا مسؤولانه با این تهدیدات برخورد خواهد کرد». لاوروف اضافه کرد: «من مطمئنم تمام این طرحها شکست خواهند خورد و باید به اتفاقاتی که برای تسلیحات ارسالی به اوکراین میافتد، به دقت نگاه کرد؛ الان موشکهای استینگر و جاولین در بازارهای سیاه پیدا میشوند». وزیر خارجه روسیه افزود: «این موشکها را میتوان در آلبانی و کوزوو پیدا کرد و این به صورت آشکار گفته میشود». چندی پیش وزارت دفاع آمریکا خبر داده بود بیش از 7 هزار موشک استینگر و جاولین به اوکراین ارسال کرده است.
***
بحران آب و فعالیتهای مشکوک یک شرکت اسرائیلی در منطقه
پایگاه خبری «i۲۴» رژیم صهیونیستی، با اشاره به گزارش شبکه العربیه نوشت: «شرایط بحرانی منطقه باعث شده تا شرکتهای اسرائیلی پروژههایی را در داخل سوریه و غزه اجرا کنند؛ واترجن یکی از این شرکتهاست». خبرنگار این پایگاه خبری متعلق به رژیم صهیونیستی میگوید: «شرکت اسرائیلی واترجن یکی از پیشروترین شرکتهای آب در جهان و بنیانگذار آن یک تاجر روسی-یهودی به نام میخائیل میریلاشویلی است. این شرکت ژنراتورهایی را توسعه داده است که میتواند رطوبت هوا را به آب آشامیدنی تبدیل کند». با وجود تنشهای میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در نوار غزه، این شرکت در نظر دارد با هماهنگی تشکیلات خودگردان فلسطین، دستگاههایی را برای استخراج آب در شهر «خانیونس» مستقر کند. این گزارش در پایان خاطرنشان میکند غزه تنها منطقه عجیبی نیست که شرکت واترجن در آن فعال است. این شرکت طی سالهای گذشته، در استان «رقه» سوریه که مدتی تحت کنترل نیروهای تروریستی داعش بود، فعالیت داشت. هماکنون نیز این شرکت صهیونیست با نیروهای گروه «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) مستقر در شمال سوریه همکاری میکند.
***
رزمایش مشترک دریایی امارات و آمریکا
وزارت دفاع امارات عربی متحده اعلام کرد تمرینات نظامی نیروهای دریایی امارات و آمریکا با نام «المدافع الحدیدی ۲۲» (مدافع آهنین ۲۲) از روز جمعه آغاز شده است. وزارت دفاع امارات بدون اشاره به مکان برگزاری این رزمایش، افزود که رزمایش مذکور تا پنجشنبه ۲۳ ژوئن ادامه خواهد داشت. بنا بر گزارش خبرگزاری امارات (وام)، هدف از برگزاری این رزمایش، تبادل تجربیات نظامی برای ارتقای سطح آمادگی رزمی و کارآیی جهت اجرای مأموریتها و تقویت روابط دفاعی بین امارات و آمریکا عنوان شده است. بنا بر این گزارش، برگزاری این رزمایش در راستای طرح و برنامههای آموزشی مشترک نیروهای دریایی آمریکا و امارات به منظور تبادل تجربیات و تقویت همکاری نظامی انجام میگیرد. 31 ژانویه گذشته امارات در رزمایش بزرگ دریایی در غرب آسیا (IMX/CE 2022) که به رهبری آمریکا در بحرین برگزار شد، شرکت کرده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|