|
شهر کلیدی سورودونتسک تقریبا به تصرف روسیه درآمد
فرماندار منطقه لوهانسک در شرق اوکراین میگوید نیروهای روس تقریبا شهر استراتژیک سِوِرودونتسک را تصرف کردهاند و نیروهای اوکراینی تنها یک کارخانه را در اختیار دارند. به گزارش بیبیسی، در هفتههای اخیر شهر سورودونتسک کانون اصلی حملات روسیه بود و درگیریهای شدیدی در آن رخ داد.
ارسال به دوستان
شکست امانوئل مکرون و جریان سیاسی او در انتخابات پارلمانی
مشت چپ و راست به مکرون
کارشناس مسائل اروپا در گفتوگو با «وطن امروز»: نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه نمود قطبیتر شدن عرصه سیاسی این کشور است
رضا عدالتیپور: جشن پیروزی مکرون در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۲ فرانسه ۲ ماه بیشتر دوام نداشت، چراکه رئیسجمهور فرانسه در انتخابات پارلمانی این کشور اکثریت پارلمان را از دست داد. به گزارش یورونیوز، روز یکشنبه ۱۹ ژوئن، در آخرین دور انتخابات پارلمانی، سرنوشت ۵۷۷ کرسی مشخص شد و آنطور که وزارت کشور فرانسه در نخستین ساعات بامداد دوشنبه اعلام کرد، حزب مورد حمایت امانوئل مکرون با از دست دادن ۵۵ کرسی دیگر، اکثریت ۳۰۰ کرسیای را که ماه آوریل و هنگام پیروزی مکرون در برابر مارین لوپن در انتخابات ریاستجمهوری داشت، از دست داده است.
۲ رقیب اصلی رئیسجمهور فرانسه در این انتخابات، ائتلاف نیروهای چپ و سبزها تحت عنوان اتحادیه جدید مردمی اکولوژیک و اجتماعی (NUPES) به رهبری ژان لوک ملانشون، همچنین حزب راست افراطی اجتماع ملی (RN) به ریاست مارین لوپن بودند که هر دو توانستند با کسب کرسیهای بیشتر از دوره قبل شگفتیساز شوند.
ائتلاف «نوپ» متشکل از جناحهای چپ فرانسه شامل (حزب سبز فرانسه، سوسیالیستها و کمونیستها همراه با حزب ملانشون) توانست در انتخابات پارلمانی این کشور در مجموع ۱۳۱ کرسی کسب کند. این ائتلاف مخالف اصلی مکرون در برخی سیاستهای اجتماعی و اقتصادی است. ائتلاف نوپ به رهبری ملانشون که در انتخابات ریاستجمهوری امسال نفر سوم شد، چند خواسته دارد که کاهش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۰، افزایش حداقل دستمزد به حدود ۱۵۰۰ یورو در ماه، بازگشت مالیات بر ثروت افراد و شرکتها، توقف افزایش قیمت اقلام اساسی و ایجاد یک میلیون شغل از خواستههای اصلی آنهاست.
از طرف دیگر مارین لوپن، رهبر راستگرایان افراطی فرانسه هم توانست در انتخابات پارلمانی فرانسه نتیجه خوبی کسب کند. حزب راست افراطی لوپن با کسب ۸۹ کرسی، به بزرگترین حزب راستگرای پارلمان فرانسه بدل شد.
از سویی ائتلاف طرفداران امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه که «با هم» (Ensemble) نام دارد، توانست در کل ۲۴۵ کرسی را کسب کند و به این ترتیب نتوانست اکثریت مطلق را برای تشکیل دولت بعدی به دست آورد. به گزارش بیبیسی، نتایج مایوسکننده حزب مکرون به حدی بود که الیزابت بورن، نخستوزیر این کشور این نتایج را در طول تاریخ جدید فرانسه بینظیر خواند و آن را در کنار سایر تهدیدهای داخلی و بینالمللی یک ریسک در برابر دولت فرانسه خواند.
در همین راستا، سیدنادر نوربخش، کارشناس مسائل اروپا در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به شکست رئیسجمهور فعلی فرانسه در انتخابات پارلمانی این کشور گفت: بر اساس نتایج دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه، حزب حاکم میانه به رهبری امانوئل مکرون اکثریت مطلق خود را پس از یک دوره 5 ساله در پارلمان از دست داد. بر این اساس وی ناچار به ائتلاف با احزاب دیگر همچون جمهوریخواهان (راستمیانه- محافظهکار) خواهد بود یا مجبور خواهد شد دولت اقلیت تشکیل دهد. حد نصاب لازم برای اکثریت مطلق کسب ۲۸۹ کرسی از مجموع ۵۷۷ مورد است که حزب مکرون توانست ۲۴۵ کرسی را به دست آورد.
وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر اتحاد احزاب چپ (شامل احزاب چپ افراطی، سوسیالیستها، سبزها و کمونیستها) به رهبری ملانشون هم توانست با کمپین بر موضوع کاهش قیمت اقلام ضروری، میزان آرای خود را به تعداد کرسی نسبت به قبل به میزان ۳ برابر افزایش دهد و به ۱۳۱ کرسی برساند، عنوان کرد: به این ترتیب آنها جایگاه دوم را در پارلمان از آن خود کردند، اگرچه این میزان کمتر از انتظار این جناح محسوب میشد که امیدوار به کسب کرسیهای به مراتب بیشتری بود اما در نهایت نشان از تضعیف مکرون از سمت ۲ سوی طیف دارد.
کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه نکته حائز اهمیت در این بین رشد بیسابقه حزب اجتماع ملی (راست افراطی) به رهبری لوپن بود و این حزب توانست بالغ بر ۸۱ کرسی دیگر به میزان قبلی خود در سال ۲۰۱۷ که در آن انتخابات تنها ۸ کرسی بود اضافه کند، تصریح کرد: راست افراطی بیشترین میزان رشد را در میان تمام احزاب سیاسی فرانسه به خود اختصاص داد و به بزرگترین حزب در جناح راست فرانسه مبدل شد. این حزب در انتخابات پیشین جایگاه ششم را در اختیار داشت و اکنون به سومین حزب این کشور مبدل شده است. اجتماع ملی در سالهای اخیر توانسته ضمن تعدیل چهره پیشین خود طیف متنوعتری از رایدهندگان را به خود جلب کند. مخالفت با ورود مهاجران، مخالفت با ناتو و اتحادیه اروپایی و تاکید بر کنترل روی مرزها از جمله سیاستهای این حزب محسوب میشود.
وی با اشاره به آینده سیاسی در پارلمان فرانسه هم بیان کرد: سناریوی ائتلاف مکرون با حزب جمهوریخواهان اگرچه یکی از موارد محتمل است اما از نظر سیاسی دشوار خواهد بود، این جناح سیاسی که زمانی یکی از قدرتهای بلامنازع سیاست در فرانسه محسوب میشد و چهرههایی همچون دوگل و شیراک را در قامت رئیسجمهور عرضه کرد، طی سالهای اخیر دچار افول جدی شده است به طوری که نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ۲ ماه پیش (والری پکرس) حتی نتوانست ۵ درصد آرا را به خود اختصاص دهد و ناچار از حمایت دولت در هزینههای کمپین انتخابات ریاستجمهوری هم محروم شده بود. حال در انتخابات پارلمانی این حزب حامی اتحادیه اروپایی با کسب جایگاه چهارم، ۶۴ کرسی به دست آورده است و به عنوان یکی از گزینههای محتمل برای ائتلاف به شمار میرود، چرا که از نظر ایدئولوژیک نزدیکی بیشتری با حزب مکرون دارد.
نوربخش میزان مشارکت در این انتخابات را کمتر از دوره قبل عنوان کرد و گفت: میزان مشارکت در این انتخابات نیز به طور نسبی کم بود و ۵۳ درصد از شرکت در انتخابات خودداری کردند که از نظر میانگین سنی اغلب شامل جوانان بودند، با این حال میزان مشارکت اندکی از دوره قبل (سال ۲۰۱۷) بالاتر بود.
وی در پایان تأکید کرد: اگرچه مکرون نخستین رئیسجمهور طی ۲ دهه اخیر بود که توانست برای بار دوم متوالی به این مقام دست یابد، با این حال نتایج انتخابات پارلمانی برای وی نگرانکننده است و وی در پیشبرد سیاستها و تصویب قوانین مورد نظر خود همچون اصلاح سن بازنشستگی دچار مشکل خواهد شد. در نهایت آن چیزی که به طور کلی در عرصه سیاسی فرانسه به چشم میخورد، قدرتمندتر شدن احزاب پوپولیست راست افراطی و چپ افراطی به بهای کاهش محبوبیت احزاب سیاسی طیف میانه است؛ موضوعی که میتواند به قطبیتر شدن عرصه سیاسی این کشور منجر شود.
به نظر میرسد مکرون در برابر چپ و راستگرایان فرانسه کار بسیار دشواری دارد. در همین راستا بود که روزنامه معروف لوموند تیتر زد: مکرون با خطر فلج سیاسی مواجه است.
با این نتایج به نظر میرسد مکرون که روزگاری به «اوبامای اروپا» معروف بود و راهبردهای بزرگی مانند کاهش مالیاتها، اصلاح برنامههای رفاهی، افزایش سن بازنشستگی و ماندن در اتحادیه اروپایی به عنوان یک قدرت بزرگ را در سر دارد، با مشکلات زیادی روبهرو شود، زیرا ملانشون چپگرا و لوپن راستگرا بشدت در مواردی از جمله سن بازنشستگی، مهاجرت و کار در اتحادیه اروپایی با او مخالفند.
***
لوپن خطاب به مکرون: صدای فرانسویها را بشنو!
انتخابات پارلمانی فرانسه که دور دوم آن یکشنبه هفته جاری برگزار شد، منجر به از دست دادن اکثریت مطلق کرسیهای آن توسط ائتلاف حامیان مکرون شد؛ روندی که در ۲۰ سال گذشته بیسابقه بود و دولت را در تنگناهای بسیاری قرار داد. در ادامه این روند، نخستوزیر فرانسه که باید حمایت پارلمانی را نیز داشته باشد، دیروز سهشنبه استعفای خود را تقدیم رئیسجمهور کرد که مکرون آن را نپذیرفت. مارین لوپن با اشاره به این شرایط، اظهار داشت: تغییر الیزابت بورن نخستوزیر فرانسه موضوعی نیست که چیزی را تغییر دهد. وی اضافه کرد: آنچه فرانسویها گفتهاند و با رای خود (روز یکشنبه) بیان کردهاند باید شنیده شود. لوپن اضافه کرد: مکرون نمیتواند به سیاستی که در پیش گرفته است ادامه دهد، زیرا این سیاست در آخرین انتخابات پارلمانی اکثریت مطلق را به دست نیاورد. «مانوئل بومپارد» مدیر مبارزات انتخاباتی ژان لوک ملانشون، رهبر حزب فرانسه تسلیمناپذیر که حال به مهمترین اپوزیسیون دولت تبدیل شده است نیز به شبکه BFMTV گفت: ما دولتی به رهبری بورن داریم که بر اساس واقعیت به حکم شاهزاده (مکرون) در آنجا حضور دارد؛ زیرا در حال حاضر هرگز توسط نمایندگان تایید نشده است. وی ضمن اظهار تاسف نسبت به این موضوع، خطاب به نخستوزیر فرانسه، گفت: چند هفته دیگر به پشتوانه شاهزاده در آنجا بمان. بومپارد اظهار داشت: استعفای بورن مشروع بود، زیرا وی مشروعیت ادامه رهبری را ندارد.
ارسال به دوستان
جلسه فوقالعاده پارلمان عراق
آتی صدر چیست؟
منابع عراقی با اشاره به تحرکاتی که در زمینه تشکیل دولت جدید از سوی هیات هماهنگی سیاسی شیعی انجام میشود از برگزاری جلسه فوقالعاده پارلمان عراق در روز ۲۳ ژوئن (فردا) خبر دادند.
«علی البیدر» تحلیلگر امور سیاسی تصریح کرد: موافقت رسمی «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق با استعفای نمایندگان فراکسیون صدر نشانگر جدیت و اصرار مقتدا صدر بر مواضع اعلامی خود است. البیدر افزود: این امر نشانهای از حرکت به سمت تظاهرات است که احتمالا با نخستین گامهای هیات هماهنگی گروههای شیعی در تشکیل دولت جدید آغاز خواهد شد. وی گفت: صدر به تشکیل دولت توسط هیات هماهنگی رضایت نخواهد داد حتی اگر ریاست دولت را به وی بدهند، لذا تلاش خواهد کرد پس از خروج از پارلمان از پنجره اعتراضات سیاستهای خود را پیش برد. وی افزود: هیات هماهنگی نامزدی از میان رهبرانش برای نخستوزیری عراق معرفی نخواهد کرد. بعید است نام «نوری المالکی» برای نخست وزیری در مرحله آتی مطرح شود.
در همین حال ریاست مجلس نمایندگان عراق از تشکیل جلسه فوقالعاده مجلس خبر داد. دفتر ریاست مجلس نمایندگان عراق در ساعات پایانی دوشنبهشب (21 ژوئن) اعلام کرد به درخواست شماری از نمایندگان، روز پنجشنبه 23 ژوئن (دوم تیرماه 1401) جلسه فوقالعاده مجلس ساعت 11 صبح برگزار خواهد شد. این نخستین جلسه مجلس عراق بعد از استعفای 73 نماینده جریان صدر است. با قطعی شدن استعفای این نمایندگان، نمایندگان تازهای وارد مجلس میشوند که بدین ترتیب ترکیب صحنه سیاسی کشور تغییر خواهد یافت.
العالم الجدید در گزارشی درباره روند سیاسی عراق آورده است: موافقت رسمی ریاست پارلمان عراق با استعفای نمایندگان جریان صدر بیانگر جدیت «مقتدا صدر» برای ترک فرآیند سیاسی و پافشاری وی به خروج از «دروازه پارلمان» است اما به گفته تحلیلگران، وی از «پنجره اعتراضات» دوباره وارد صحنه سیاسی خواهد شد و این امر به مثابه شلیک تیر خلاص به هرگونه ابتکار عملی برای حلوفصل بنبست سیاسی کنونی قلمداد میشود.
در پی این تحولات، هیات هماهنگی چندی پیش با ائتلاف «عزم»، اتحادیه میهنی کردستان و جنبش «بابلیون» نشستی برگزار کرده و درباره راهکارهای تسریع در تکمیل فرآیندهای قانونی و انتخاب رئیسجمهوری و تشکیل دولتی قادر به تامین مطالبات مردم عراق رایزنی کرد. در همین رابطه، «علی التمیمی» کارشناس حقوقی عراق درباره قطعیت استعفای نمایندگان صدری و عدم امکان بازگشت آنها از این تصمیم گفت: موافقت رسمی ریاست پارلمان با این استعفا در حکم قطعیت آن است و مادامی که اعضای علیالبدل به جای نمایندگان مستعفی صدری سوگند قانون اساسی یاد نکنند، این استعفا قابل بازگشت است. وی گفت: صدر در انتظار تحرکات مردمی در صورت ناکامی دولت هیات هماهنگی خواهد ماند و از هر گونه اقدام و اعتراضاتی علیه این دولت حمایت خواهد کرد؛ اعتراضاتی که نشانههای آن در برخی مناطق بغداد و استان ذیقار هویدا شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پوتین: ارتش روسیه در مرحله استقرار سامانه موشکی اس – ۵۰۰ قرار دارد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه ضمن اعلام استفاده ارتش روسیه از موشک «سارمات» به عنوان جدیدترین موشک بالستیک قارهپیمای این کشور در اواخر سال ۲۰۲۲ گفت، ارتش در مرحله استقرار سامانه دفاع موشکی اس– ۵۰۰ (پیشرفتهترین سامانه دفاع موشکی در روسیه) است. به گزارش اسپوتنیک، پوتین در نشستی با فارغالتحصیلان موسسات آموزش عالی نظامی گفت: آزمایش موفقیتآمیز موشک بالستیک قارهپیمای سنگین سارمات انجام شده است. وی افزود: برنامهریزی شده است که پایان سال جاری نخستین مجموعه از این نوع موشک در خدمت رزمی قرار گیرد. پوتین همچنین گفت، سامانه موشکی اس- ۵۰۰ که برای رهگیری هواپیماها و موشکها طراحی شده و ممکن است از قابلیت ضدماهوارهای نیز برخوردار باشد، در دنیا همتا ندارد. وی تاکید کرد که سامانههای تسلیحاتی پیشرفته، توان رزمی ارتش و نیروی دریایی را برای سالها و دهههای پیشرو تعیین خواهد کرد. سازمان فضایی روسیه موسوم به روسکوسموس قصد دارد در مجموع ۴۶ موشک سارمات برای تامین نیاز ارتش روسیه بسازد. بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه، سارمات از قابلیت شلیک به اهدافی با برد بالا با استفاده از مسیرهای پروازی مختلف برخوردار بوده و تضمین شده است که بر هر گونه سیستم دفاع موشکی موجود و مربوط به آینده غلبه کند. ارتش روسیه نخستین آزمایش موشک سارمات را ۲۰ آوریل (۳۱ فروردین) انجام داد.
***
احضار پمپئو به دادگاه اسپانیا برای شهادت در پرونده سوءقصد به جان جولیان آسانژ
آمریکا به دنبال کشتن آسانژ
وزیر سابق خارجه آمریکا توسط دادگاهی در اسپانیا احضار شده تا درباره ادعایی مبنی بر اینکه آمریکا قصد داشته بنیانگذار وبسایت ویکیلیکس را به قتل برساند، شهادت دهد. سال گذشته رسانهها گزارش دادند مقامات آمریکایی گزینه ترور «جولیان آسانژ» افشاگر ویکیلیکس را در مدت اقامتش در سفارت اکوادور در لندن بررسی کردند. قاضی دادگاه ملی اسپانیا مایک پمپئو، وزیر سابق خارجه آمریکا را برای ارائه توضیحات در این باره به عنوان یک شاهد احضار کرد اما تاکنون پاسخی برای این احضاریه دریافت نکرده است. سانتیاگو پدراز، قاضی دادگاه ملی اسپانیا رهبری تحقیقاتی را بر عهده دارد درباره اینکه آیا در زمان اقامت آسانژ در سفارت اکوادور، شرکت امنیتی اسپانیایی «یوسی گلوبال» که مسؤول تامین امنیت این سفارت بوده از آسانژ جاسوسی کرده است یا خیر.
***
افشاگری «الجزیره» درباره تلاش آمریکا برای ایجاد تغییرات نرم در ترکیه
شبکه «الجزیره» با بررسی اسناد مربوط به یک سازمان وابسته به دولت آمریکا، شامگاه دوشنبه فاش کرد که این سازمان به صورت محرمانه و با هدف ایجاد تغییر در ترکیه از گروههای محلی و آمریکایی در این کشور حمایت مالی کرده است. این شبکه قطری با بررسی اسناد متعلق به سازمان موسوم به «وقف ملی برای دموکراسی» (National Endowment for Democracy) که به اختصار «NED» خوانده میشود، خبر داد این سازمان به مبلغ ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار در سال ۲۰۲۱ از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی گروهی از فعالان سیاسی ترکیهای حمایت مالی کرده است. بنا بر این گزارش، این سازمان که یکی از سرویسهای تأمینکننده مالی سیاسی خارجی آمریکاست و مقر آن در واشنگتن قرار دارد، بین ۴۰ تا ۷۲۰ هزار دلار به سازمانها کمک کرده است که این حمایتهای مالی به ۹ سازمان فعال در امور سیاسی در ترکیه تعلق گرفته است. الجزیره در ادامه اشاره میکند با آنکه دولت ترکیه همواره سعی کرده از کمکهای مالی خارجی و غیرعلنی جلوگیری کند اما در سال ۲۰۲۰ از سازمانهای سیاسی ترکیهای بیش از 2.5 میلیون دلار حمایت مالی شده است. در این گزارش با اشاره به اینکه همین سازمان آمریکایی پیشتر با حمایت از برخی جنبشها در مصر و تونس در دوره موسوم به «بهار عربی» جنجالآفرین شده بود، آمده است که در این اسناد نام سازمانهای محلی ترکیه برای حفظ امنیت آنها، از سوی این سازمان پنهان شده است.
***
آمریکا درخواست ورود بیش از ۹۰درصد افغانها را رد کرده است
بر اساس آمار اداره خدمات شهروندی و مهاجرتی آمریکا، از ژوئیه ۲۰۲۱ این نهاد بیش از ۴۶ هزار درخواست از افغانهایی دریافت کرده که امیدوارند از طریق فرآیند اقامت مشروط راهی ایالات متحده شوند اما بیش از ۹۰ درصد از هزاران درخواست رسیدگیشده، رد شده است. به گزارش سیبیاس نیوز، آمارهای این نهاد آمریکایی نشان میدهد از ژوئیه ۲۰۲۱ اداره خدمات شهروندی و مهاجرتی آمریکا بیش از ۴۶ هزار درخواست از افغانهایی دریافت کرده است که امیدوارند از طریق فرآیند اقامت مشروط به ایالات متحده بیایند اما بیشتر درخواستهای اقامت مشروط از سوی افغانها حلنشده باقی مانده و بیش از ۹۰ درصد از حدود ۵۰۰۰ درخواستی که کاملا قضاوت شده، رد شده است. تا دوم ژوئن تنها ۲۹۷ درخواست اقامت مشروط از سوی افغانها به تایید خدمات شهروندی و مهاجرتی آمریکا رسیده است، در حالی که ۴۲۴۶ درخواست رد شده است و بر اساس آمار و ارقام این آژانس، اکثر دهها هزار پرونده در حال بررسی تحت استانداردهای مورد استفاده دولت آمریکا رد خواهند شد. پس از قدرتیابی مجدد طالبان در افغانستان در تابستان گذشته، ایالات متحده ۱۲۴ هزار شهروند و سکنه آمریکایی، اتباع کشورهای ثالث و افغانها را به عنوان بخشی از بزرگترین حملونقل هوایی از زمان جنگ ویتنام تخلیه کرد.
ارسال به دوستان
با توافق نخستوزیران چرخشی کابینه موقت رژیمصهیونیستی برای انحلال کنست، پنجمین انتخابات پارلمانی در ۴ سال اخیر برگزار خواهد شد
مستأصلها
توافق نفتالی بنت، نخستوزیر و یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در شامگاه دوشنبه بر سر انحلال کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و برگزاری انتخابات زودهنگام بار دیگر این گزاره را اثبات کرد که این رژیم در وضعیت متزلزلی به لحاظ سیاسی - اجتماعی قرار گرفته است.
رسانههای رژیم اسرائیل گزارش دادند ریاست پارلمان این رژیم (کنست) با طرح رأیگیری برای انحلال پارلمان برای جلسه امروز(چهارشنبه) موافقت کرد.
«گیدعون صعر» وزیر دادگستری رژیم اسرائیل نیز در این ارتباط گفت چارهای جز انحلال پارلمان و رفتن به سمت انتخابات زودهنگام نداریم. او مشارکت خود در کابینه احتمالی به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق و رئیس حزب لیکود را بعید دانسته است. پایگاه خبری عبریزبان «واللا» اعلام کرد لایحه انحلال کنست چهارشنبه در شور مقدماتی، روز پنجشنبه در شور نخست و روز دوشنبه آینده نیز در شور دوم و سوم به رای گذاشته خواهد شد.
بنت و لاپید دوشنبهشب در بیانیه مشترک اعلام کردند بعد از آنکه همه راهها برای ثباتبخشی به این ائتلاف امتحان شد، به این نتیجه رسیدند که هفته آینده طرحی برای انحلال کنست ارائه شود. بعد از تصویب آن، طرح [نخستوزیر] گردشی به صورت نوبتی اجرا خواهد شد.
در صورت انحلال کنست پنجمین انتخابات در فلسطین اشغالی در ۳ سال و نیم گذشته برگزار خواهد شد. انتخابات جدید قرار است ۲۵ اکتبر (سوم آبانماه) برگزار شود. بر این اساس تا زمان انتخابات، لاپید نخستوزیر پیشبرد امور خواهد بود و در سفر بایدن به سرزمینهای اشغالی از او استقبال خواهد کرد. بنت، دوشنبهشب در یک کنفرانس خبری گفت: «طی هفتههای گذشته ما هر کاری میتوانستیم برای نجات این دولت انجام دادیم. من گفتوگوهای زیادی انجام دادم و متوجه شدم اگر کنست ظرف ۱۰ روز منحل نشود امنیت اسرائیل بشدت لطمه میبیند».
«فوزی برهوم» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» دیروز در واکنش به خبر انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی گفت: فروپاشی کابینه ائتلافی «نفتالی بنت» دلیل بر سستی و ضعف رژیم صهیونیستی و ساختار داخلی آن است. وی افزود: این اتفاق یکی از مظاهر ایستادگی ملت ما، قدرت مقاومت در سردرگم کردن این دولت، شکست اراده آن و نیز جلوگیری از تحقق اهدافش است.
رسانههای رژیم صهیونیستی به تصمیم کابینه تلآویو مبنی بر انحلال پارلمان (کنست) و برگزاری انتخابات زودهنگام واکنش نشان دادند. طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین»، «آمنون ابراموویچ» تحلیلگر شبکه ۱۲رژیم صهیونیستی درباره این تصمیم تصریح کرد: «با روش انتخاباتی کنونی، ما عملا گام به گام به سمت از بین بردن اسرائیل حرکت میکنیم». آبراموویچ در ادامه تحلیل خود گفت: «وقتی درباره تغییر روش انتخابات صحبت میکنیم، مقصودمان تغییر فنی یا تاکتیکی نیست؛ ما ۴ دور انتخابات داشتیم و حالا به دور پنجم میرویم». روزنامه هاآرتص نیز گزارش داد نخستوزیر و وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای مشترک گفتهاند همه راهها برای ثبات بخشیدن به ائتلافشان را که از یک سال پیش تشکیل شده بود امتحان کردهاند. همچنین منابع نزدیک به نفتالی بنت به جروزالمپست گفتهاند هدف لاپید و بنت برگزاری انتخابات بر اساس شرایط خودشان است تا مجبور نشوند به شرایط تحمیلشده از سوی «بنیامین نتانیاهو» رهبر مخالفان کابینه تن دهند.
* لیبرمن: هدف اصلی ما ممانعت از بازگشت نتانیاهو به قدرت است
وزیر دارایی اسرائیل دیروز (سهشنبه) اعلام کرد هدف اصلی حزب «اسرائیل خانه ما» به رهبری وی، ممانعت از بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت است. یدیعوت آحارانوت نوشت آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی اسرائیل و از شرکای ائتلاف دولتی در واکنش به تصمیم نفتالی بنت، نخستوزیر برای انحلال کنست و برگزاری انتخابات زودهنگام گفت: نباید نتانیاهو بازگردد، هدف اساسی حزب «اسرائیل خانه ما» ممانعت از بازگشت او به قدرت است. وی ادامه داد که طی دوره نتانیاهو فاجعه میرون (کشته شدن یهودیان در یک مراسم دینی در ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ که به کشته شدن ۴۵ تن و زخمی شدن دهها تن انجامید) رخ داد، یک سال قبل در راهپیمایی پرچم، این مرد تسلیم هشدار جهاد اسلامی شد و بعد از همه چیز، ما موشکهایی را بر فراز قدس تحویل گرفتیم. همه اینها در کارنامه او ثبت است. با این حال نظرسنجیهایی که صبح دیروز (سهشنبه) در سرزمینهای اشغالی منتشر شد، نشان میدهد جناح بنیامین نتانیاهو در هر انتخاباتی که امروز (دیروز) برگزار شود، ۵۹ کرسی را به دست میآورد و در مقابل، ائتلاف کابینه کنونی رژیم صهیونیستی ۵۵ کرسی را از آن خود میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|