|
تعطیلی ۲ هفتهای جلسات مجلس از هفته آینده
جلسات صحن و کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی از هفته آینده به مدت ۲ هفته تعطیل خواهد بود. به گزارش فارس، نخستین جلسه علنی مجلس پس از تعطیلات یکشنبه 26 تیرماه برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
رؤسای قوا در همایش سراسری قوهقضائیه بر لزوم خدمت خالصانه به مردم تأکید کردند
برای پیشرفت و عدالت
گروه سیاسی: روز گذشته رؤسای قوای سهگانه با حضور در همایش سراسری قوه قضائیه که به مناسبت سالروز شهادت شهید بهشتی و هفته قوه قضائیه برگزار شد، به ایراد سخنرانی در ارتباط با مسائل سیاسی و اقتصادی کشور پرداختند.
به گزارش «وطنامروز»، عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد در جهت اجرای عدالت در جامعه، از جمله مسائلی بود که رئیسجمهور، رئیس دستگاه قضا و رئیس مجلس شورای اسلامی به آن اشاره کردند.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در این همایش با اشاره به جنایتهای منافقین در دهه 60، گفت: با شهادت شهید رجایی و بهشتی و چهرههای نماد انقلاب، میخواستند جریان انقلاب را به حاشیه رانده و تسلط نظام سلطه را بر کشور فراهم کنند. در جنگ ارادهها، خداوند اراده کرد و حقطلبان و جبهه انقلاب را بر جبهه نفاق پیروز کرد.
رئیسی با بیان اینکه در هر شیطنت و فتنهای در این ۴۰ سال کشور جای پای نفاق دیده میشود، گفت: جریان نفاق و نظام سلطه سعی داشتند شیطنت خود را ادامه دهند اما جریان انقلاب باید آگاه باشد تا این جریان خزنده نتواند با نفوذ، اهداف پلید خود را دنبال کند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: از عزیزان مسؤول در قوه قضائیه تشکر میکنم که به دنبال احقاق عدالت هستند و بسیاری در دستگاه قضایی بینام و نشان برای تحقق عدالت در تلاش هستند، بویژه از رئیس مجرب قوه قضائیه با سابقه ۴۰ سال کار قضایی تشکر میکنم که گفتمان حفظ سرمایه اجتماعی و ارتقای آن را ضمن مبارزه با فساد و گسترش عدالت در دستور کار دارند.
رئیسی با بیان اینکه هیچ دستگاهی را در کشور نمیشناسم مگر اینکه ماموریت پیشگیری از وقوع جرم داشته باشد، اظهار کرد: تمام تصمیمگیریها در کشور باید مبتنی بر کاهش ناهنجاریهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و رشد هنجارهای اقتصادی و فرهنگی در جامعه باشد. اگر دستگاهها درست عمل کنند در آخر نوبت به دستگاه قضایی خواهد رسید.
رئیسجمهور در ادامه صحبتهای خود افزود: از تضمینهای اجرای عدالت در جامعه داوری عادلانه است. اگر کسانی مرتکب فساد شدند و دستشان به فساد آلوده شد حتما قضاوت عادلانه و کیفر آنها میتواند در جهت اجرای عدالت در جامعه کمک کند.
رئیسی با اشاره به اینکه باید بدانیم رمز موفقیتمان در کشور انسجام همه نیروهایی است که به نام انقلاب خدمت میکنند، اظهار کرد: ما در قوای سهگانه تصمیم گرفتیم گرفتار حاشیهها نشویم و حتما به متن خواهیم پرداخت. در ادوار گذشته مسؤولان و دستاندرکاران گرفتار حاشیهها شدند، برخی کارها عقب ماند، لذا ما عقبماندگیها و مشکلاتی داریم و تصمیم جدی ما این است که گرفتار حاشیهها نشویم و به متن بپردازیم.
رئیسی در ادامه صحبتهای خود افزود: خدمت خالصانه به مردم، گرهگشایی از زندگی مردم، اجرای عدالت اجتماعی و اقتصادی در جامعه، گذشتن از همه سلیقههای فردی و شخصی، نگاههای سیاسی و پرداختن به آنچه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم برای همه ما ترسیم کردند، آن چیزی است که همواره باید دنبال کنیم و در پی جبران عقبماندگیها باشیم.
رئیسی با بیان اینکه ۳ قوه نسبت به پیشرفت و عدالت تلاش میکنند، گفت: در مسیر رو به جلو برای پیشرفت و عدالت نه حق عقبگرد داریم و نه حق درجا زدن، نه حق سیر قهقرایی و ارتجاعی داریم و نه توقف و ایستایی، چراکه کشور یک راه بیشتر ندارد و آن هم پیشرفت و عدالت است و ما این راه را با قوت و توکل به خداوند و با مشارکت مردم و انسجام همه قوا پیش خواهیم برد.
حجتالاسلام محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه نیز که میزبان این همایش بود، در سخنانی با اشاره به اقدامات و اهداف دشمنان طی بیش از ۴۰ سال گذشته، گفت: دشمنان ما طی این ۴ دهه نتوانستهاند الگوی جدید مذهبی و دینی مردم را تحمل کنند و بهرغم فعالیتها و اقداماتی که دارند، شاهد هستند نظام ما هر روز قویتر و پویاتر، رو به جلو حرکت میکند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه جنگ نظامی داخلی و خارجی، تحریم اقتصادی و تبلیغاتی بنگاههای تبلیغاتی دشمن نتوانسته انقلاب و امت ما را متوقف کند، گفت: دشمن امروز با اقدامات ترکیبی، موذیانه و مزورانه خود به دنبال تغییر اراده و الگوی مردم است و به زعم باطل خود، دین و باور مردم را نشانه رفته است.
وی افزود: دشمن امروز آنچه را که با جنگ، تحریم اقتصادی و پمپاژ دروغ و نفاق به دست نیاورده، میخواهد با تضعیف ایمان، تضعیف اخلاق و ارزشهای اسلامی، هدف گرفتن اراده مردم و ایجاد و القای یأس در جوانان و ناامید کردن آنها نسبت به آینده، به دست بیاورد.
محسنیاژهای در ادامه همایش سراسری قوه قضائیه، اظهار کرد: اگر با اتکا به خداوند برای مردم خالصانه خدمت کنیم، دلها را تسخیر میکنیم و وقتی دلهای مردم تسخیر شود، میتوان از همه مشکلات عبور کرد.
وی افزود: آنچه اکسیر خنثیسازی اقدامات ترکیبی و توطئههای دشمن است، توجه به بسط و گسترش عدالت اجتماعی و مقابله با فساد و تبعیض است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به شخصیت وارسته، انقلابی و دلسوز رئیسجمهور، گفت: امروز قوه قضائیه وظیفه خود میداند که با تمام توان به قوه مجریه کمک کند؛ امروز بار سنگینی بر دوش دولت است و همه وظیفه داریم که با تلاش و مساعدت یکدیگر این بار را با هم برداریم.
محسنیاژهای همچنین بر نقش و مسؤولیت قوه قضائیه در حفظ و ارتقای امنیت و آرامش مردم و جامعه در نتیجه همکاری و تعامل با دستگاهها و نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی اشاره کرد.
وی با اشاره به جلسات متعدد و متکثری که طی یک سال اخیر میان رؤسا و مسؤولان قوای سهگانه برگزار شده است، تصریح کرد: باید از فرصت همدلی و اتحاد قویای که امروز میان مسؤولان قوای سهگانه برقرار است در جهت بسط و گسترش عدالت و خدمت به مردم بهره بگیریم.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در همایش قوه قضائیه گفت: هر ۳ قوه بر این باور هستیم که خنثیسازی و رفع تحریم را توأمان دنبال کنیم، البته اساس ما مبتنی بر خنثیسازی تحریم است.
رئیس مجلس با اعلام اینکه ظرفیت و امکان لازم مادی در کشور وجود دارد تا دست به دست هم به سمت اهداف پیش برویم و مردم ثمرات و نتایج این اقدامات را در زندگی و سفرههای خود لمس کنند، اظهار کرد: با تلاش خالصانه یکایک دلدادگان انقلاب و ملت شریف، اطمینان دارم دستیابی به اهداف در دسترس و امکانپذیر است.
قالیباف در ادامه صحبتهای خود افزود: در برنامه هفتم (برنامه هفتم توسعه)، از تنظیم برنامه توسط دولت تا تصویب در مجلس، در همه مراحل همه با همدلی این مسیر را طی خواهیم کرد.
قالیباف در پایان با تقدیر از عملکرد دستگاه قضا و با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره)، گفت: قوه قضائیه باید پناه و ملجأ مظلومان و محرومان باشد. یعنی هر فردی هر جا احساس ناامنی و ظلم کرد باید بداند قوه قضائیه پشتیبان و پناهگاه اوست. تحقق این شاخصه مهم بزرگترین افتخار این مجموعه خواهد بود.
ارسال به دوستان
واکنش رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عضویت رژیم صهیونیستی در سنتکام و حضور در خلیجفارس:
عکسالعمل نشان میدهیم
گروه سیاسی: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: عضویت رژیم صهیونیستی در سنتکام و استقرار تجهیزات و حضور آن در رزمایشها را بسترساز ایجاد تهدیداتی برای منطقه میدانیم و در قبال آن عکسالعمل نشان میدهیم.
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری در دیدار ندیم رضا، رئیس کمیته مشترک روسای ستاد ارتش پاکستان اظهار داشت: بدون تردید در سالهای اخیر با تلاش فرماندهان و مسؤولان ۲ کشور روابط فیمابین توسعه خوبی یافته است و این روابط باید توسعه و استمرار یابد. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با همسایگان نگاه ویژهای دارد و این مهم در دولت جدید نیز تقویت شده و رو به توسعه است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه منطقهای که جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در آن قرار دارند بسیار مهم و حساس است، گفت: این منطقه از حساسیت فزایندهای برخوردار است، بویژه که رویدادها و تحولات اخیر سبب مداخلات کشورهای فرامنطقهای شده و مشکلاتی در سطح منطقه ایجاد کرده است. سرلشکر باقری رژیم صهیونیستی را در رأس مداخلهگریها و زمینهساز بیثباتی در منطقه اعلام کرد و گفت: این رژیم با اجرای طرحهایی در صدد ایجاد ارتباط با کشورهای منطقه و دستیابی به اهداف مداخلهگرانه است. وی عضویت رژیم صهیونیستی در سنتکام و استقرار تجهیزات و حضور آن در رزمایشها را بسترساز ایجاد تهدیداتی برای منطقه عنوان کرد و افزود: ما این تهدیدات را برنمیتابیم و مطمئنا در قبال آن عکسالعمل نشان میدهیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره مداخلات آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه گفت: تشکیل گروههای تروریستی و تکفیری در منطقه، بویژه در سوریه و عراق از دیگر مواردی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه ایجاد کرده و به آن دامن زدند و در ادامه روند سلطهگری تا سقوط این ۲ کشور نیز پیش رفتند. سردار باقری گفت: مساله کشمیر یکی دیگر از مسائل جهان اسلام محسوب میشود و موضع جمهوری اسلامی ایران در این رابطه همان تدبیر و موضع رهبر معظم انقلاب اسلامی است که حمایت از مردم مظلوم و مسلمان را تحت توجه قرار میدهد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه تحلیل مسائل منطقه گفت: جنگ روسیه و اوکراین قطعا بر منطقه و جهان تاثیرگذار خواهد بود و توسعه ناتو به سمت مرزهای روسیه خطری برای امنیت این کشور محسوب میشود که امیدواریم طرفین با گفتوگو مسائل و مشکلات را حل و فصل کنند. سرلشکر باقری گفت: مساله افغانستان از تاثیرگذارترین مسائل بین ۲ کشور ایران و پاکستان است. با توجه به شرایط افغانستان، مشارکت و مداخله سایر اقوام در ایجاد امنیت و ثبات، نقش سازندهای در آینده این کشور خواهد داشت. وی افزود: ما نگران توسعه تروریسم از سمت افغانستان هستیم، در این باره برنامههایی نیز داریم و معتقد هستیم این مسائل و مشکلات با همکاری کشورهای ایران و پاکستان قابل حل خواهد بود و نیازی به مداخله کشورهای بیگانه نیست.
ارسال به دوستان
ولایتی با اشاره به افزایش تعاملات تهران با آسیای مرکزی و حضور رئیسجمهور در اجلاس بریکس تأکید کرد
ایران در مسیر رابطه راهبردی با چین و روسیه
گروه سیاسی: مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل با اشاره به اینکه مناسبات تهران و مسکو به سمت رابطه راهبردی در حال حرکت است، گفت: اینکه رؤسایجمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و قزاقستان که 3 کشور مهم آسیای مرکزی و عضو سیایاس هستند، به فاصله کوتاهی در کشور ما حضور پیدا کردند، یک اقدام معنیدار است. ما در مسیر ایجاد رابطه راهبردی با چین و روسیه هم هستیم و این را بالاترین مقامات طرفین تأیید کردهاند. در ملاقات آقای شیجین پینگ با رهبر معظم انقلاب، هر ۲ طرف این موضوع را تأیید کردند.
علیاکبر ولایتی در بخشی از گفتوگوی تفصیلی با روزنامه اطلاعات، با بیان اینکه تلاش روسیه، چین و ایران آن است که آمریکا و اصحابش در آسیای مرکزی نفوذ نکنند، ادامه داد: پیوستن ایران با تمام ظرفیتش و به عنوان یک عضو رسمی به شانگهای هم پدیده مهمی در تاریخ ایران است. ما با ۳ کشور مانور نظامی مشترک داشتیم. در تاریخ ایران سابقه نداشته که ایران و ۲ کشور مهم جهان، مانند 3 ابرقدرت بزرگ مانور نظامی داشته باشند.
وی افزود: در ابتدا آمریکا، استرالیا و انگلیس مانور مشترکی را علیه چین برگزار کردند و بعد از آن، ما مانور مشترکی اجرا کردیم. این مانورهای مشترک با کشورهای دیگر و ضد یک کشور، معنای سیاسی و نظامی خود را دارد. ما نمیتوانیم ساکت باشیم و ناتو هر روز به ما نزدیکتر شود. ناتو وقتی به روسیه نزدیک شود، به ما هم نزدیک میشود و اگر غفلت کنیم، در قفقاز خواهد بود. ترکیه هم که یک عضو پابرجای ناتو است. ولایتی در پاسخ به این سوال که حضور سران کشورهای آسیای میانه در ایران، پیامی برای غربیها دارد، گفت: طی هفتههای اخیر هم رؤسایجمهوری ۳ کشور به تهران آمدهاند و هم لاوروف، وزیر خارجه روسیه. پس ۴ کشور رسما با سران کشور ما دیدار کردهاند. این حتما معنادار است.
وی افزود: این سفرها و بلافاصله دعوت رئیسجمهوری چین از آقای رئیسی، رئیسجمهوری برای شرکت در اجلاس سران کشورهای موسوم به بریکس که عبارتند از «روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل» مجموعا نشاندهنده پیشرفت متین و حسابشده روابط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه، آسیای مرکزی و روسیه و چین است. وزیر اسبق امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره رویکرد نگاه به شرق نیز گفت: نگاه به شرق یعنی اینکه نباید فکر کنیم دنیا در نیویورک و واشنگتن خلاصه شده است. این به هضم شدن در شرق نمیانجامد. ما با اقتدار با دنیا و دیگران در مسائل بینالمللی مشارکت میکنیم و کارگزارانمان با همتایانشان طوری صحبت میکنند که بیانگر اقتدار واقعی ایران است. وی ادامه داد: ما، چین و روسیه در موضع برابر هستیم و عملکردمان هم همین را نشان میدهد و نیازی نداریم یکجانبه با قدرتهای بزرگ ارتباط برقرار کنیم. ارتباط ما باید یک تعامل برابر، از موضع برابر و با حقوق برابر باشد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که عزم سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای نگاه به شرق اقدامی راهبردی، مفید و مثبت است.
ارسال به دوستان
اخبار
کرملین:
پوتین چهارشنبه با رئیسی در ترکمنستان دیدار میکند
کاخ کرملین روسیه خبر داد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه چهارشنبه آینده در جریان نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر با «ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران دیدار خواهد کرد.
کرملین همچنین اعلام کرد در این نشست، پوتین با «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان نیز دیدار میکند.
بر اساس اعلام کاخ کرملین، از پوتین برای شرکت در نشست سران کشورهای 20 که قرار است در اندونزی برگزار شود نیز دعوت شده و قرار است وی در این نشست حضور پیدا کند.
کرملین خبر داد پوتین روزهای 15 و 16 نوامبر در شهر بالی اندونزی برای شرکت در نشست سران کشورهای 20 حضور خواهد یافت.
***
ظرفیتهای تجاری و ترانزیتی کشورهای دی ۸ مغفول مانده است
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه سیاست ایران همکاری با سازمانهای منطقهای، بینالمللی و کشورهای جهان است، گفت: ظرفیتهای زیادی در کشورهای «دی ۸» برای افزایش تبادلات تجاری و ترانزیت کالا وجود دارد که مغفول مانده است.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار «ایسیاکا عبدالقادر امام» دبیرکل سازمان «دی ۸» با تاکید بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران همکاری با سازمانهای منطقهای، بینالمللی و کشورهای جهان است، گفت: ظرفیتهای زیادی در کشورهای «دی ۸» برای افزایش تبادلات تجاری و ترانزیت کالا وجود دارد که مغفول مانده است. رئیسجمهور با اشاره به دستاوردهای دانشبنیان جوانان ایرانی در پارکهای علم و فناوری کشورمان، اظهار داشت: ایران میتواند دستاوردهای فناورانه و دانشبنیان خود را با دیگر کشورهای «دی ۸» به اشتراک بگذارد. وی با ضروری دانستن افزایش تبادلات تجاری میان اعضای گروه «دی ۸»، تصریح کرد: اعضای این سازمان تلاش کنند ضمن فعالسازی ظرفیتهای خود، تبادلات تجاری بین کشورهای عضو را افزایش دهند. رئیسی خاطرنشان کرد: آمریکا نمیخواهد کشورهای در حال توسعه رشد کنند و علاقهمند است این کشورها به هر نحوی به نظام سلطه وابستگی داشته باشند.
«ایسیاکا عبدالقادر امام» دبیرکل سازمان «دی ۸» نیز در این دیدار ایران را یکی از اعضای فعال این سازمان دانست و گفت: ۲ نهاد مهم «دی ۸» در تهران و همدان مستقرند. وی مورد توجه قرار گرفتن ظرفیت جمعیت برای کشورهای عضو سازمان «دی ۸» و افزایش تبادلات تجاری میان اعضا را ۲ رویکرد مهم مدیریتی خود از زمان تصدی دبیر کلی این سازمان عنوان کرد.
***
فرانسه خواستار بازگشت نفت ایران به بازار
خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه به نقل از یک مقام دفتر امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نوشت که پاریس خواهان بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازارهای جهانی است. این مقام همچنین اعلام کرد که فرانسه میخواهد سازوکاری آماده شود تا قیمت نفت به تولید نفت روسیه محدود نباشد. با آغاز جنگ اوکراین و اعمال تحریمهای گسترده غرب علیه روسیه، قیمت حاملهای انرژی در بازار جهانی افزایش یافت؛ مسالهای که کشورهای اروپایی به عنوان مصرفکنندگان عمده نفت و گاز صادراتی روسیه را با مشکل مواجه کرد.
همچنین دفتر ریاستجمهوری فرانسه اعلام کرد که سران کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده در صدد هستند امروز (سهشنبه) در حاشیه نشست ۷ کشور بزرگ اقتصادی جهان موسوم به گروه ۷ (G7)، درباره برنامه هستهای ایران و همچنین صادرات نفت جمهوری اسلامی بحث و گفتوگو کنند. روزنامه تایمز هند گزارش کرد، یکی از مقامهای دولت فرانسه اعلام کرد که مذاکرات چهارجانبه در حاشیه نشستهای G7 درباره طیفی از موضوعات و همچنین «موضوع نفت» و «تمایل برای توقف اشاعه» انجام خواهد شد اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد. این مقام فرانسوی ادامه داد: ایران در این نشست چهارجانبه مورد بحث قرار خواهد گرفت. ما روز سهشنبه جلسهای در این قالب داریم.
***
آمریکا جدیت خود را در مذاکرات هستهای ثابت کند
تحلیلگر ارشد سیاسی و متخصص مطالعات آمریکا در گفتوگو با یک روزنامه عربی گفت، آمریکا باید درباره عدم تکرار رفتارهای قبلی خود و رفع تحریمها تضمینهایی بدهد. محمد مرندی در گفتوگو با روزنامه «العربی الجدید» گفت: ایران برای اینکه مطمئن شود آمریکا دیگر نمیتواند رفتارهای پیشین خود را بهراحتی تکرار کند باید تضمینهایی دریافت کند. آمریکاییها توافق هستهای را به صورت مداوم در دوره باراک اوباما و دونالد ترامپ رؤسایجمهور سابق و نیز جو بایدن رئیسجمهور فعلی نقض کردهاند و سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفتهاند. وی در پاسخ به این سوال که ازسرگیری مذاکرات به معنای آن است که آمریکا تصمیم خود را درباره مسائل حل نشده گرفته، تصریح کرد: خیر، آمریکاییها هنوز تصمیم لازم را نگرفتهاند. العربی الجدید در ادامه به ماهیت مسائل حل نشده پرداخت و گفت، «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی این مسائل را «سیاسی» خوانده است، مرندی در پاسخ گفت: آقای بورل تمایل دارد که مسأله تضمینها و لغو تحریمها را سیاسی بخواند اما از نظر ما این مسائل کاملا حقوقی و فنی هستند. ایران اجازه نخواهد داد که آمریکاییها کلاهبرداری کنند، بنابراین باید مسأله تضمینها و تحریمها رفع شود. اگر آقای بورل اینها را سیاسی دانسته چه بسا منظورش این است که آمریکاییها باید تصمیمی سیاسی در این باره بگیرند.
ارسال به دوستان
خطیبزاده در آخرین نشست مطبوعاتی خود جزئیات از سرگیری مذاکرات هستهای را تشریح کرد
مذاکره بر اساس پیشنهاد ایران
مقام ارشد آمریکایی: مذاکرات با ایران طی هفته جاری از سرگرفته میشود ناصرکنعانی، سخنگوی جدید وزارت امور خارجه شد
گروه سیاسی: سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در آخرین نشست هفتگی خود با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
به گزارش «وطنامروز»، سعید خطیبزاده درباره اینکه آیا بورل در سفرش به تهران پیامی را از طرف آمریکا به ایران منتقل کرده و آیا ایران بسته جدیدی را ارائه داده است، اظهار داشت: بورل در تماسهایی که بعد از تحولات چند هفته اخیر بویژه قطعنامه آژانس داشت و چه قبل و چه بعد از آن تلاش جدی صورت داد که این مذاکرات ادامه یابد. وی ادامه داد: در تماسهایی که آقای بورل داشت یکی از موضوعاتی که درخواست داشت این بود که این گفتوگوها براساس بسته پیشنهادی ایران که قبل از قطعنامه داده شده بود جلو برود و آقای امیرعبداللهیان پیشنهاد کرد که بورل به ایران بیاید و در تهران پاسخهایی که آمریکا تا آن زمان احتمالا میداد را بررسی کنند. آقای بورل به ایران آمد و گفتوگوهای مفصلی در ایران انجام شد و نظرات طرف آمریکایی را منتقل کردند و مهمترین موضوعاتی که گفتند این بود که آمریکا تعهد داده به همه آنچه در برجام و ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ وجود دارد عمل میکند و انتفاع اقتصادی ایران و آن چرخه را تضمین میکند، البته متعهد شدند به موضوعات اختلافی بپردازند.
دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: امیرعبداللهیان و بورل گفتوگوهای خصوصی یک ساعتهای با حضور معاونان داشتند و درباره ابعاد مختلف ادامه مذاکرات صحبت کردند، اینکه در محتوا و در شکل، در هر ۲ موضوع توافقاتی شده است را میتوانم تأیید کنم ولی اینکه آیا براساس برنامهریزیای که پیشبینی میشود آمریکاییها خواهند آمد و در عمل نشان خواهند داد که از میراث ترامپ عبور خواهند کرد و خواهند پذیرفت که عضو مسؤولی باشند، باید منتظر باشیم و ببینیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: آنچه در مذاکرات آتی در چند روز آینده انجام میدهیم درباره ابعاد هستهای نیست، چون ابعاد هستهای یک بار جمعبندی شده و تنها بخشهای اختلافی است که درباره رفع تحریمها باقی مانده است. آنچه در یکی از کشورهای حوزه خلیجفارس انجام میشود فقط درباره چند موضوع باقیمانده در حوزه رفع تحریمهاست، لذا هیچ چیزی به توافقات انجام شده در وین افزوده نخواهد شد و چیزی هم کاسته نخواهد شد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه بین ما و طرف مقابل انجام میشود موضوعات محتوایی است. این گفتوگوها در ادامه فرمتی است که در وین بود، یعنی به صورت غیرمستقیم انجام خواهد شد و صرفا درباره موضوعات اختلافی است که در آخرین جلسه وین باقیمانده بود.
خطیبزاده درباره این پرسش که آیا در هیچ دوران مذاکرات آتی و بعد از آن توقفی در غنیسازی در نطنز و فردو اتفاق نخواهد افتاد، پاسخ داد: تا درباره همه چیز توافق نشود، درباره هیچ چیز توافق نمیشود. همه آنچه ایران انجام داده برگشتپذیر است به شرطی که طرف مقابل هم بلافاصله به تعهداتش عمل کند. خطیبزاده در پایان بیان کرد: امروز آخرین روز است که در خدمت شما در این ماموریت هستم. جانشین بسیار صالح و دیپلمات بسیار کارکشتهای این مسؤولیت را بر عهده خواهد گرفت؛ آقای کنعانی که از دوستان من و از دیپلماتهای آشنا به سیاست خارجی هستند. وی همچنین اعلام کرد از این پس به عنوان مشاور وزیر امور خارجه در دستگاه دیپلماسی به فعالیت ادامه خواهد داد.
* روایت واشنگتن از دور جدید مذاکرات
روزنامه واشنگتنپست خبر داد یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده است از سرگیری مذاکرات درباره احیای توافق هستهای با ایران طی هفته جاری آغاز خواهد شد. این مقام آمریکایی گفت واشنگتن با حضور در دور جدید مذاکرات با ایران موافقت کرده است.
یک منبع آگاه در وزارت خارجه قطر هم در گفتوگوی اختصاصی با وبگاه «میدل ایستنیوز»، خبر داد دور تازه مذاکرات هستهای ایران در قطر برگزار خواهد شد.
***
رویترز: رابرت مالی به قطر رفت؛ باقری امروز میرود
خبرگزاری رویترز با استناد به اظهارات «۲ منبع مطلع»، جزئیاتی را درباره حضور تیمهای مذاکرهکننده ایران و آمریکا در قطر برای ازسرگیری مذاکرات برجامی مطرح کرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز در این باره نوشت: یک منبع مطلع از روند برگزاری مذاکرات برجامی در قطر، گفت که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و سرپرست تیم مذاکرهکننده آمریکا، امروز دوشنبه راهی قطر میشود و با وزیر خارجه قطر دیدار خواهد کرد. رویترز همچنین به نقل از «یک مقام ایرانی» هم نوشت که علی باقریکنی، معاون وزیر امور خارجه ایران و سرپرست تیم مذاکرهکننده ایران روزهای ۲۸ و ۲۹ ژوئن [۷ و ۸ تیر] برای مذاکرات برجامی در دوحه، پایتخت قطر خواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|