|
حمایت چین از درخواست ایران برای پیوستن به بریکس
سخنگوی وزارت خارجه چین در اظهاراتی اعلام کرد پکن از درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس حمایت میکند. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته در کنفرانسی خبری در پی درخواست ایران و آرژانتین برای عضویت در گروه بریکس، عنوان کرد این کشور با شرکای بریکس همکاری میکند تا سازوکار لازم برای گسترش اعضا را جهت الحاق شرکای همفکر به خانواده بریکس به طور پیوسته پیش ببرند.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب روز گذشته در دیدار رئیس قوه قضائیه و جمعی از مسؤولان و کارکنان دستگاه قضا: دستگاه قضایی باید از نگران کردن و تخریب ذهن مردم بهوسیله شایعات و اظهارات دروغ و هراسافکنِ افراد مشخص یا نامشخص در رسانهها و فضای مجازی جلوگیری کند
امنیتروانی،حقعمومی
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار رئیس قوه قضائیه و جمعی از مسؤولان و کارکنان دستگاه قضا به تبیین «سنتهای غیرقابل تغییر الهی در جوامع» پرداختند و گفتند: علت سربلندی و پیروزی حیرتآور ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی در برابر حوادث بزرگ و تلخ سال ۱۳۶۰، ایستادگی و تلاش و نهراسیدن از دشمنان بود و این سنت الهی در همه دورانها قابل تکرار است و باید بدانیم خداوند سال ۱۴۰۱ همان خداوند سال ۱۳۶۰ است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان همچنین قوه قضائیه را رکنی مهم و تأثیرگذار در مسائل کشور خواندند و توصیههایی هشتگانه همچون اجرای جدی سند تحول در همه سطوح، مبارزه جدی با فساد، جلوگیری از تضییع حقوق عامه، مراقبت از امنیت روانی مردم، تنظیم رابطه دستگاه قضایی با ضابطان و به سرانجام رساندن پروندههای بازشده در افکار عمومی را خطاب به مسؤولان این قوه بیان کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیتالله بهشتی و دیگر شهدای هفتم تیر، شهید بهشتی را شخصیتی واقعا برجسته خواندند و با اشاره به شرایط پیچیده و خاص ماههای منتهی به هفتم تیر سال ۱۳۶۰ و بعد از آن، گفتند: بررسی شرایط آن دوران برای امروز ما معرفتآموز و راهگشا است.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با مرور شرایط سال ۱۳۶۰ و ماههای قبل از هفتم تیر، به وضعیت سخت جنگ تحمیلی و پیشروی نیروهای صدام تا نزدیکی چند شهر بزرگ در غرب و جنوب اشاره کردند و افزودند: در کنار شرایط بسیار نامساعد جنگ، در تهران نیز منافقین عملا جنگ داخلی به راه انداخته بودند و از نظر سیاسی هم چند روز قبل از هفتم تیر، مجلس به عدم کفایت سیاسی رئیسجمهور رأی داده بود و کشور رئیسجمهور نداشت. در چنین شرایطی، استوانهای همچون شهید بهشتی از انقلاب و نظام گرفته شد.
ایشان همچنین به شهادت رئیسجمهور و نخستوزیر کشور، ۲ ماه بعد از حادثه هفتم تیر و پس از آن، شهادت تعدادی از فرماندهان ارشد جنگ در سانحه هوایی اشاره کردند و گفتند: جوانان و نسل جدید از این حوادث مطلع نیستند و باید این مسائل را مطالعه و با دقت در مورد آنها فکر کنند. کدام دولت و کشور را سراغ دارید که در مقابل چنین حوادث تلخ و وحشتناکی از پا نیفتد؟
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در مقابل همه این حوادث، در رأس همه امام همچون کوه دماوند سربلند ایستاد و مسؤولان دلسوز و مردم و جوانان انقلابی نیز ایستادند و توانستند شرایط کشور را 180 درجه تغییر دهند، به طوری که ناکامیهای پیدرپی به پیروزیهای پیدرپی تبدیل شد، منافقین از سطح خیابانها جمع شدند، ارتش و سپاه قویتر شدند و کشور به روال عادی بازگشت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ذوقزدگی دشمن در برخی مقاطع به دلیل برخی ضعفها و کمبودهای داخلی، افزودند: هم در سال ۱۳۶۰ و هم بعد از آن در 4 دهه گذشته، دشمن در مواردی ذوقزده و امیدوار شده و تصور کرده است بساط انقلاب و نظام در حال جمع شدن است اما این امیدواری تبدیل به ناامیدی شده و مشکل آنها این است که راز این ناامیدی را متوجه نمیشوند.
ایشان تأکید کردند: دشمن نمیتواند بفهمد که در این عالم به غیر از محاسبات سیاسی، محاسبات دیگری هم وجود دارد که همان سنتهای الهی هستند.
رهبر انقلاب به نمونههایی از سنتها و قوانین الهی در قرآن درباره نتیجه یاری دین خدا یا نتیجه کفران نعمتهای خداوند اشاره کردند و افزودند: قرآن کریم مملو از مضامین مربوط به سنتهای الهی است و جمعبندی آنها این است که اگر جوامع در مقابل دشمنان ایستادند و با توکل بر خداوند به وظایف خود عمل کردند، نتیجه آن پیروزی و پیشرفت است اما اگر دچار اختلاف، عافیتطلبی و سستی شوند، نتیجه آن شکست خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر لزوم بررسی علمی سنتهای الهی با نگاه جامعهشناسی، سخنان خود در این بخش را اینگونه جمعبندی کردند: ملت ایران در سال ۱۳۶۰ با قرار گرفتن در مدار یکی از سنتهای الهی یعنی جهاد و ایستادگی توانست دشمن را ناامید کند. امروز نیز همان قاعده و قانون جاری است و خداوند سال ۱۴۰۱ همان خداوند سال ۱۳۶۰ است و باید تلاش کنیم خود را مصداق سنتهای الهی قرار دهیم تا نتیجه آن پیشرفت و پیروزی باشد.
رهبر انقلاب در ادامه قوه قضائیه را رکنی مهم و تأثیرگذار در کل کشور خواندند و گفتند: بر اساس آیات قرآن کریم، وظیفه حکومت اسلامی، اقامه نماز یعنی گسترش روح تعبد در جمهوری اسلامی، ایتاء زکات یعنی عدالت توزیعی در جامعه اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر یعنی امر به ارزشهایی همچون عدالت، انصاف، برادری و نهی از ظلم، فساد و تبعیض است که به این اصل در قانون اساسی نیز تأکید شده و جزو وظایف قوه قضائیه هم قرار دارد.
ایشان افزودند: اگر به این وظایف با استفاده از امکانات گوناگون همچون امکانات قضا و دادگستری عمل نشود، مصداق تضییع نعمتهای الهی است و از این ناحیه ضربه خواهیم خورد.
حضرت آیتالله خامنهای، رئیس قوه قضائیه را فردی مؤمن، انقلابی، پرکار، مردمی، بهدور از تشریفات، آشنا با زوایای گوناگون قوه و برخوردار از گوش شنوا در قبال منتقدان خواندند و توصیههایی هشتگانه به مسؤولان و کارکنان این قوه بیان کردند.
ایشان در توصیه اول، سند تحول تهیهشده در دوره مدیریت قبل را از مترقیترین اسناد تحول دانستند و افزودند: به این سند باید عمل و بر اساس آن شخصیتسازی و کادرسازی شود.
رهبر انقلاب، عمل به سند تحول را باعث جلوگیری از انفعال در مقابل مخالفتها خواندند و افزودند: رئیس قوه، مقید به عمل به سند است اما در سطوح دیگر یعنی همه قضات، کارکنان و مدیران نیز باید این کار با قوت دنبال شود، البته بر اساس برخی گزارشها، در این زمینه آنگونه که باید، عمل نشده است.
«مبارزه جدی با فساد» توصیه بعدی حضرت آیتالله خامنهای به مسؤولان قضایی بود.
ایشان با تأیید سخنان رئیس قوه قضائیه مبنی بر «در اولویت بودن مبارزه با فساد درون قوه»، خاطرنشان کردند: اکثریت قضات، افرادی شریف، پاکدست، نجیب، مؤمن و زحمتکش هستند اما با معدود افراد فاسد که به کار و آبروی دیگران آسیب میزنند، باید برخورد شود. البته در مقوله مبارزه با فساد، کار اصلی مقابله با ساختارهای فسادزا و در همشکستن آنها است.
رهبر انقلاب با تأکید بر تقویت دانش قضایی و جلوگیری از صدور احکام ضعیف یا مخدوش، در توصیه بعدی به تشویق قضات و کارکنان شریف و زحمتکش سفارش کردند.
«معطل نماندن هیچ یک از اختیارات و مأموریتهای قانونی قوه» توصیه دیگر حضرت آیتالله خامنهای به مسؤولان قضایی بود که در این زمینه گفتند: مثلا دادستان کل در حوزه حقوق عمومی وظایفی دارد که باید با رصد کامل و البته به دور از احساسات و شعارزدگی، از تضییع حقوق عامه جلوگیری کند.
ایشان پیشگیری از جرم را از دیگر مصادیق مأموریتهای مهم قوه قضائیه برشمردند و گفتند: به عنوان نمونه باید با عمل به تکلیف قانونی در زمینه تعیین مالکیت زمینها در شهرها و روستاها، از جرائمی مانند زمینخواری و کوهخواری پیشگیری شود. رهبر انقلاب در توصیه ششم، «تنظیم ارتباطات قوه قضائیه و ضابطان قضایی» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: بر رفتار ضابطین باید مراقبت و نظارت شود که در حق متهم زیادهروی یا تندروی نشود. دستگاه قضایی نیز نباید تحت تأثیر ضابط باشد، بلکه باید به صورت مستقل به مسائل رسیدگی کند. البته نظرات کارشناسی ضابطان نیز نادیده گرفته نشود.
ایشان در این زمینه افزودند: یکی از گلایههای ضابطان از دستگاه قضایی رها کردن برخی پروندهها به علت کمبودهای قانونی است، در حالی که باید با تکمیل قوانین این خلأ را برطرف کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در توصیه بعدی به مسؤولیت قوه قضائیه در قبال امنیت روانی مردم اشاره کردند و گفتند: امنیت روانی از جمله حقوق عمومی است و دستگاه قضایی باید از نگران کردن و تخریب ذهن مردم به وسیله شایعات و اظهارات دروغ و هراسافکن افراد مشخص یا نامشخص در رسانهها و فضای مجازی جلوگیری کند.
رهبر انقلاب در توصیه هشتم و پایانی با اشاره به باز شدن پروندههای مهم و گوناگون در افکار عمومی همچون مسائل کارخانجات یا تصرفات غیرقانونی، تأکید کردند: سر زخم پروندههایی که در افکار عمومی باز میشود نباید باز بماند. هر پرونده را تا آخر ادامه دهید و نهایی کنید.
ایشان در پایان سخنانشان، کار قضایی را از جمله کارهای بسیار دشوار برشمردند و گفتند: البته اگر این کار را برای خدا و با هدایت الهی انجام دهید، اجر آن نیز سنگین خواهد بود.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه، گزارشی را از اقدامات این دستگاه در دوره اخیر، با تأکید بر ارتباط بیش از پیش با اقشار مختلف مردم، تقویت تعامل با قوای دیگر، تلاش برای تحقق سند تحول قضایی، جهش در استفاده از فناوریهای نوین و هوشمندسازی خدمات قضایی، حمایت از تولید و رفع موانع آن، رایگان کردن برخی خدمات قضایی در مناطق محروم، مبارزه جدی با فساد بویژه در داخل قوه، اولویت دادن به پروندههای کثیرالشاکی و دارای اهمیت در افکار عمومی، تشدید نظارتها بر حسن اجرای قوانین و مصوبات لازمالاجرا و همچنین پیگیریهای مستمر و جاری برای بهبود وضع معیشتی کارکنان و تقویت پایه بودجه قوه قضائیه بیان کرد.
ارسال به دوستان
مذاکرات هستهای از روز گذشته با رایزنیهای دیپلماتیک جداگانه مقامات ایرانی و آمریکایی در قطر آغاز شد
دوحه در مسیر وین
گروه سیاسی: مذاکرات هستهای روز گذشته در دوحه در شرایطی آغاز شد که ماهیت آنچه در قطر در جریان است را شاید به سختی بتوان ادامه مذاکرات به وقفه افتاده وین ارزیابی کرد و همانطور که هم طرف ایرانی و هم طرف اروپایی از زبان بورل در تهران بیان کردهاند، مذاکرات دوحه را باید نشستی سیاسی و مذاکره غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن با تسهیلگری اروپا در جهت آزمودن آخرین شانسها برای احیای برجام ارزیابی کرد؛ اگرچه منابع آمریکایی باز هم شانس رسیدن به توافق را اندک میدانند.
به گزارش «وطنامروز»، مکعب روبیک برنامه هستهای ایران به نقطهای رسیده است که طرف آمریکایی و همپیمانان اروپایی نیاز مبرمی به احیای توافق دارند و آخرین واکنش تهران به قطعنامه شورای حکام آنها را به این نتیجه رساند که دیگر نمیشود گفتوگوها را در حالت استندبای نگه داشت. آمریکا بخوبی میداند هیچ آلترناتیوی که روی زمین عملیاتی باشد برای توافق با ایران وجود ندارد، چه اینکه از زمستان سال گذشته و زمانی که اعضای دولت بایدن با توسعه برنامه غنیسازی ایران و عدم نتیجه در مذاکرات وین 7 و 8 تصریح میکردند احیای توافق دارد مزایای خودش را از دست میدهد چند ماه گذشته است اما همچنان بازگشت به توافق را تنها راه ممکن میدانند. در همین زمینه «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه در آلمان در جمع خبرنگاران گفت: «ما معتقدیم توافق دیپلماتیک بهترین راه برای انجام دادن آن است». مشاور امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: «ما معتقدیم بازگشت دوجانبه به برجام به نفع آمریکا و شرکای ما بوده و توافق روی میز برای ایران فراهم بود و این به تهران بستگی دارد که بخواهد این توافق را داشته باشد». با این وجود فرمت گفتوگوهای دوحه قرار است به حل مسائل باقیمانده اختلافی بپردازد؛ موضوعاتی که ارتباط مستقیمی به انتفاع ایران از توافق دارد. نشریه «پولیتیکو» در این رابطه نوشت: اگر چه احتمال دستیابی به موفقیت کم است اما این نخستین مذاکرات در چند ماه اخیر به شمار میآید. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در آستانه آغاز مذاکرات در قطر تلاش کرد سرنوشت گفتوگوها را به تصمیمگیری ایران گره بزند. این مقام وزارت خارجه آمریکا به المانیتور گفت: «این هفته مذاکراتی غیرمستقیم در دوحه برگزار خواهد شد. این را هم میتوانیم تأیید کنیم که نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با وزیر خارجه قطر دیدار خواهد کرد». وی اضافه کرد: «ما آمادهایم به سرعت توافقی را که در وین برای بازگشت دوجانبه به اجرای کامل برجام بر سر آن مذاکره کردیم، به سرانجام رسانده و اجرا کنیم. اما برای این هدف، لازم است ایران تصمیم بگیرد مطالبات اضافیاش را که فراتر از برجام هستند کنار بگذارد».
در همین حال وزارت خارجه قطر با صدور بیانیهای درباره مذاکرات رفع تحریمها در دوحه گفت امیدوار است این گفتوگوها به نتایج مثبتی منتهی شود. در این بیانیه آمده است که قطر از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در دوحه برای احیای توافق هستهای استقبال میکند و امیدوار است مذاکرات دوحه موجب توسعه امنیت و ثبات در منطقه شود. وزارت خارجه قطر همچنین تأکید کرد: «آمادگی کامل داریم تا فضای مناسب را برای همه طرفها در راستای موفقیتآمیز بودن گفتوگوها میان ایران و ایالات متحده آمریکا فراهم آوریم».
از طرف دیگر حساب توئیتری سفارت آمریکا در قطر اعلام کرد «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با «محمد بن عبدالرحمن آلثانی» معاون نخستوزیر و وزیر خارجه قطر برای گفتوگو درباره «تلاشهای دیپلماتیک مشترک برای رسیدگی به مسائل با ایران» دیدار کرد. نماینده آمریکا در امور ایران روز دوشنبه برای ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم رفع تحریمها علیه ایران راهی دوحه، پایتخت قطر شد.
گزارش بعدازظهر دیروز منابع قطری از دیدار و گفتوگوی «علی باقریکنی» مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و «احمد بن حسن الحمادی» دبیرکل وزارت خارجه قطر در دوحه از دیگر تحولات روز گذشته بود. طبق گزارش روزنامه «الرایه» در این دیدار، ۲ طرف همکاریهای دوجانبه میان ایران و قطر را مورد بحث و بررسی قرار دادند. الرایه اضافه کرد که «محمد بن عبدالعزیز بن صالح الخلیفی» دستیار وزیر خارجه قطر در امور منطقه نیز در این دیدار حضور داشته است.
همچنین روز گذشته علی باقری در دوحه با انریکه مورا هماهنگ کننده اروپایی مذاکرات دیدار و گفتو گو کرد.
***
اسلامی: نصب سانتریفیوژهای جدید در فردو بر اساس برنامه اقدام راهبردی است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیه برگزاری همایش «توسعه کاربرد پرتوها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی» درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر نصب زنجیرههای جدید سانتریفیوژها در فردو گفت: این موضوع در زمینه برنامه اقدام راهبردی و تکمیل زنجیرهها مطابق اهداف قانون دنبال شده و در راستای این قانون، اقداماتی را با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته، دنبال خواهیم کرد. محمد اسلامی اظهار کرد: سند جامع توسعه هستهای کشور و بهکارگیری دانش هستهای در عرصهها و صنایع مختلف میتواند پاسخ روشنی برای دشمنان انقلاب اسلامی باشد زیرا آنها همواره با اتهامات واهی، فضای امنیتی برای صنعت هستهای ایران ایجاد کردهاند و با فریب افکار عمومی در دنیا و ایجاد مزاحمتهای متنوع از جمله تحریمهای ظالمانه، اینگونه وانمود کردهاند که صنعت هستهای جمهوری اسلامی ایران، صنعتی است که صرفا اهداف نظامی را دنبال میکند. معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین بیان کرد: استفاده از دانش هستهای در صنایع گوناگون جزو لاینفک تعهدات سازمان انرژی اتمی است و حرکتهای گستردهتر و حضور موثرتر در همه حوزهها در اصل خنثیکننده اینگونه مزاحمتها و جو رسانهای و روانی منفی ایجاد شده در دنیاست.
ارسال به دوستان
اخبار
رژیم صهیونیستی قادر به دفاع از خود نیست
فرمانده کل سپاه پاسداران در دیدار رئیس کمیته مشترک رؤسای ستاد ارتش پاکستان با اشاره به تحرکات برخی کشورهای منطقه برای عادیسازی روابط با صهیونیستها، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی که قادر به دفاع از خود هم نبوده، چگونه برخی کشورهای اسلامی به آن تکیه میکنند؟
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی از رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان دشمن جهان اسلام و بشریت یاد کرد و با بیان اینکه آمریکاییها نیز که تکیهگاه اصلی صهیونیستها هستند اساسا دشمن حکومت اسلام هستند، فرجام و سرنوشت عادیسازی روابط با صهیونیستهای کودککش را برای برخی حکام منطقه تلخ توصیف و تصریح کرد: سوال مهمی است که رژیم صهیونیستی که قادر به دفاع از خود هم نیست و کاملا یک رژیم بدون سیاست است، چگونه برخی کشورهای اسلامی بر آن تکیه میکنند که دارای امنیت یا اقتصاد باشند، این مساله هیچ منطقی ندارد. وی ارمغان حضور آمریکاییها در جهان اسلام را تفرقههای بزرگ، جنگهای داخلی طولانی، تخریب خانهها و همچنین آواره کردن مردمان، محروم کردن ملتهای مسلمان از ثروتهای خود و در واقع ایجاد ناامنی و فقر و عقبماندگی دانست و گفت: وقتی به افغانستان نگاه میکنیم آثار زیانبار و غیرقابل جبران مداخله آمریکاییها را میبینیم. همانگونه که ما از این مداخلات ویرانگر آمریکاییها در افغانستان رنج میبریم؛ مردم، دولت و اساسا کشور پاکستان هم به نحو دیگری رنج میبرند. فرمانده کل سپاه در ادامه پس از برشماری حضور نامبارک آمریکاییها در منطقه و کشورهای اسلامی تاکید کرد: به یاری خدا دشمنان ما در حال عقبنشینی هستند و امیدواریم دوباره این کشورها با اعتمادبهنفس و همدلی، استقلال خود را به دست آورند.
***
امیرعبداللهیان خطاب به اردوغان:
حضور رژیم صهیونیستی در منطقه ارمغانی جز ناامنی ندارد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که دوشنبهشب در سفرش به آنکارا با رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه دیدار و گفتوگو کرد، روز گذشته در صفحه اینستاگرامش درباره این دیدار نوشت: سفرم به ترکیه دیشب با دیدار آقای رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به اتمام رسید و امروز برای شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر راهی ترکنمستان شدم. وی افزود: شب گذشته در دیدار با آقای اردوغان ضمن ابلاغ سلام رئیسجمهور کشورمان، از ایشان برای سفر به تهران به منظور برگزاری نشست شورای عالی همکاریهای ۲ کشور دعوت به عمل آوردم. در این دیدار درباره موضوع سوریه به آقای اردوغان گفتم راهحل سیاسی را تنها راهحل برای کاهش نگرانیهای امنیتی ترکیه میدانیم و با تکرار مجدد ضرورت اجتناب از هرگونه اقدام نظامی حاضریم برای تسهیل در زمینه گفتوگوی منجر به نتیجه پیشقدم باشیم. وزیر خارجه همچنین نوشت: ضمن گفتوگو درباره اشتراکات و موارد مورد علاقه طرفین درباره تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی به رئیسجمهور ترکیه یادآوری کردم حضور رژیم صهیونیستی در منطقه هیچ ارمغانی جز فتنهانگیزی و ایجاد ناامنی نخواهد داشت. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین خاطرنشان کرد: آقای اردوغان در این دیدار ضمن ابلاغ سلام به مقامات عالی کشورمان، سیاست نگاه به همسایگان را در دولت جمهوری اسلامی مورد تمجید قرار داد و ابراز امیدواری کرد بزودی به تهران سفر خواهد کرد. ایشان همچنین ضمن با اهمیت خواندن موضوعات مرتبط با فلسطین، قدس و مسجدالاقصی از دیدگاه ترکیه، فلسطین را موضوع مهم دنیای اسلام دانست و وحدت جهان اسلام در این باره را مهم خواند.
***
ممانعت آلخلیفه از سفر برخی بحرینیها به ایران
دولت بحرین به برخی از شهروندان این کشور که قصد سفر به ایران را داشتند، اجازه خروج نداد. «منتدی البحرین لحقوق الانسان» (مجمع حقوق بشر بحرین) در صفحه توئیتر خود نوشت: تعدادی از شهروندان بحرینی که قصد سفر زیارتی به ایران را داشتهاند توسط مأموران آلخلیفه از گذرگاههای بحرین یا دوبی برگشت داده شدند. مجمع حقوق بشر بحرین در ادامه این را به خاطر تصمیمهای غیرقانونی و اعلام نشده طرفهای رسمی در بحرین در نقض آشکار آزادیهای دینی و رفتوآمد دانست. این مرکز تأکید کرد شهروندان بحرینی درباره دلیل منع سفر به اماکن دینی از جمله ایران سوال دارند، زیرا این موضوع هیچ منع رسمی ندارد. «سیدمحمد البلادی» از اساتید حوزه در بحرین نوشت که خانوادهاش را در حال سفر به دوبی برگشت دادهاند و به آنها گفتهاند مقصد شما دوبی نیست، شما قصد مسافرت به جایی دیگر (ایران) را دارید. وی افزود بخشی از هدف این مسافرت عوض شدن حال و هوای مادر و درمان وی بود.
***
رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی جنبش حماس:
ایران رأس محور مقاومت است
رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی جنبش حماس در گفتوگوی تفصیلی با روزنامه الاخبار با تبیین نقش ایران در محور مقاومت، خبر داد این جنبش قصد دارد روابطش با دمشق را از سر بگیرد. «خلیل الحیه» تصریح کرد: اگر به ائتلافهایی که از سوی آمریکا و متحدانش در منطقه در حال شکلگیری هستند، بنگریم، متوجه میشویم که این امر در ۲ جهت است:
نخست: جبهه مقاومت، به طوری که اشغالگری که به دنبال گسترش در منطقه است، معتقد است اگر مقاومت را از بیرون محاصره کند، در داخل آن را تضعیف میکند. دوم: جبهه ایران، به عنوان پشتیبان خارجی مقاومت که آن را خطری برای منطقه میداند. وی افزود: بنابراین، این ائتلافها به منظور تضمین گسترش اسرائیل در منطقه شکل میگیرد تا سر محور مقاومت خارج از فلسطین یعنی ایران که هر روز صاحب قدرت جدیدی میشود، قطع شود. لذا اشغالگر تلاش میکند تا راه را در موضوع هستهای حداقل در ظاهر قطع کند اما در باطن، هدف قطع راه تدارکات برای نیروهای مقاومت در منطقه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|