|
تعامل بهتر با نهادهای دانشبنیان از اهداف نیروی دریایی ارتش است
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش در نشست صمیمانه با دانشپژوهان مرکز آموزش درجهداری رشت و منجیل، هنرآموزان مراکز آموزش درجهداری و نمایندگان سربازان و افسران وظیفه، گفت: ارتقای سطح علمی، پژوهشی و فرهنگی مراکز علمی و آموزشی نیروی دریایی در تعامل بهتر با نهادهای دانشبنیان و استفاده از کارکنان وظیفه در مراکز و قسمتهای مرتبط با رشته تحصیلی با علاقه شخصی آنها از مهمترین برنامهها و اهداف نیروی دریایی ارتش است.
ارسال به دوستان
دولت بایدن در مذاکرات دوحه با اصرار بر زیادهخواهیهای قبلی خود و عدم انعطافپذیری هنوز نمیخواهد تصمیم سیاسی برای حصول توافق را اتخاذ کند
آمریکا تضمین نداد
گروه سیاسی: بعد از به نتیجه نرسیدن مذاکرات ۲ روزه دوحه که آمریکا بدون هیچ ابتکار جدید و اصرار بر زیادهخواهی قبلی خود در آن شرکت کرد، وضعیت سرنوشت توافق هستهای باز هم در یک آشفتگی قرار گرفته است. به گزارش «وطنامروز»، دولت بایدن که با وجود نیاز شدید و مبرم به احیای برجام حاضر به پذیرش هیچ نوع انعطافی در لغو تحریمها از خود نیست و البته در این میان در داخل آمریکا نیز با موانع پیچیدهای برای بازگشت به توافق مواجه است، از آمادگی برای زندگی بدون برجام و البته همان ایدههای «پلن بی» صحبت میکند. از طرفی 3 کشور اروپایی برجام هم که بورل را به تهران فرستادند تا التماس کند که گفتوگوها از استندبای 3 ماهه خارج شود، همچنان با ادبیات تهدیدآمیز با ایران حرف میزنند.
دیپلماتهای اروپایی و مقامهای سابق ایالاتمتحده به انبیسی گفتهاند احتمالا واشنگتن تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال خواهد کرد و به دنبال اجرای دقیقتر تحریمهای موجود با تمرکز ویژه بر هدف قرار دادن فروش نفت تهران به چین است. طبق این گزارش، «عملیات خرابکارانه احتمالی علیه برنامه هستهای ایران نیز میتواند روی میز باشد». بر اساس گزارش انبیسی، «مقامات سابق، دستیاران کنگره و تحلیلگران گفتند با توجه به اینکه چشمانداز نجات برجام به طور فزایندهای تیره به نظر میرسد، دولت بایدن تحت فشار فزایندهای در واشنگتن و همچنین از سوی متحدان خاورمیانهای برای بررسی گزینههای دیگر به منظور مقابله با برنامه هستهای ایران قرار گرفته است». با این همه، تقریبا همه میدانند موضوع هستهای ایران جز توافق با کشورمان و واگذاری امتیاز هیچ آلترناتیو و جایگزینی ندارد. تنها اقدامی که واشنگتن از پلن بی در دستور کار قرار داده بهروزرسانی تحریمها علیه صادرات نفت ایران است که در کارایی این اهرم هم تردیدهای فراوانی وجود دارد. در حقیقت واشنگتن با توجه به استفاده کامل از بسته تحریمی خود در دوره فعلی، برای آنکه بتواند یک واحد فشار تحریمی به ایران وارد کند کار راحتی ندارد و باید انرژی مضاعفی صرف کند، چه اینکه در این مسیر باید با چین هم سرشاخ شود. چین و روسیه بهشدت نسبت به رویکرد برجامی دولت بایدن انتقاد دارند و شکاف پکن و مسکو با غرب و همسویی با ایران به چالشهای موجود در برخورد با برنامه هستهای به وضوح پیشرفته شده ایران میافزاید.
* انتقاد چین از آمریکا در شورای امنیت
بر این اساس نماینده دائم چین در سازمان ملل اظهار داشت که آمریکا به عنوان عامل اصلی بحران هستهای ایران باید با اقدامات عملی، فعالانه به خواستههای منطقی ایران واکنش دهد. «ژانگ جون» پنجشنبه 30 ژوئن (9 تیر) در سخنرانی خود در نشست علنی شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه 2231 گفت: ایالات متحده به عنوان عامل اصلی بحران هستهای ایران، باید مسؤولیت خود را درک و به طور کامل اشتباهاتش را اصلاح کند و هرچه زودتر تصمیم سیاسی بگیرد. نماینده دائم چین در سازمان ملل گفت: آمریکا مدعی است تمایل دارد برای برگشت به برجام تلاش کند اما در طول مذاکرات برای ازسرگیری برجام، تحریم علیه ایران و طرف ثالث را افزایش داده و آن را تشدید کرده است که آشکارا به نفع دسترسی به پیشرفت در مذاکرات ازسرگیری برجام نیست. وی افزود: آمریکا باید به وعدههای خود عمل کند، همه تحریمهای یکجانبه مرتبط و اقدامات «مدیریت درازدستانه» علیه ایران را لغو و همچنین اطمینان حاصل کند که ایران میتواند به طور کامل از سود اقتصادی برجام بهرهمند شود.
* وضع محدودیت آمریکا برای چند شرکت چینی
آمریکا در بیانیهای چند روز پیش اعلام کرد اسامی ۱۲ شرکت مستقر در چین را به بهانه همکاریهای نظامی با ایران در فهرست موسوم به «Entity List» قرار داده است. اشخاص، سازمانها یا دولتهایی که در این فهرست قرار میگیرند با محدودیتهای صادراتی مواجه خواهند شد و طرفهای دیگر برای صادرات اقلامی نظیر فناوریهای آمریکایی به آنها باید از دولت آمریکا مجوز دریافت کنند. با وجود این، خرید اقلام و محصولات از شرکتهایی که در Entity List قرار گرفتهاند برای اشخاص و شرکتهای آمریکایی ممنوع نیست. وزارت بازرگانی آمریکا در بیانیهای سهشنبه گذشته این شرکتها را به انجام «فعالیتهایی در مغایرت با امنیت ملی و منافع سیاست خارجی ایالاتمتحده» متهم کرد. در این بیانیه ادعا شده است: «۱۲ شرکت مستقر در چین به دلیل انجام فعالیتهای فریبکارانه جهت عرضه قطعات الکترونیکیای که در نهایت باعث حمایت از بخش نظامی ایران میشد به این فهرست اضافه شدند».
* ابراز نگرانی E3 از پیشرفت هستهای ایران
۳ کشور اروپایی عضو برجام قبل از نشست شورای امنیت در بیانیهای به تکرار مواضع خود درباره تحولات اخیر مربوط به مذاکرات هستهای پرداختند. ۳ کشور انگلستان، فرانسه و آلمان مدعی شدهاند توافق برای از سرگیری احیای کامل برجام از ماه مارس در وین حاصل شده اما ایران از این فرصت استفاده نکرده است. در این بیانیه آمده است: «تلاشهای فشرده دیپلماتیک برای احیای برجام به حصول توافقی عملی منجر شده که از اوایل مارس روی میز قرار دارد. متأسفیم که ایران تاکنون از این فرصت دیپلماتیک استفاده نکرده و به تشدید تنشهای هستهای ادامه داده است». در ادامه بیانیه آمده است: «اقدامات ایران بهسرعت، توازن توافقی را که ما از ماهها پیش بر سر آن برای احیای برجام مذاکره کردهایم برهم زده و پنجره را برای رسیدن به یک راهکار فوری دیپلماتیک میبندد». در این بیانیه آمده است: «شورای امنیت کماکان از تهدیدهای تنشزایی هستهای ایران برای امنیت بینالمللی آگاه است. برنامه هستهای ایران اکنون از هر زمان دیگر نسبت به گذشته پیشرفتهتر است». تروئیکای اروپا خاطرنشان کرد: «ایران در ۳ سال گذشته گامهایی بیسابقه برای سرعت بخشیدن به برنامه هستهای خود برداشته است».
* برنامه موشکی موضوع مذاکره نیست
مجید تختروانچی در محل رسانهای شورای امنیت در جمع خبرنگاران، بعد از نشست شورای امنیت درباره برجام گفت: ما پیامهای قوی در تجدید حمایت از احیا و اجرای کامل برجام دریافت کردیم. بدیهی است دلایل اصلی وضعیت کنونی، خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمها و همچنین عدم اراده سیاسی ۳ کشور اروپایی برای انجام تعهداتشان است. سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: «ایران به دیپلماسی چندجانبه متعهد است که نتیجه آن، باید تضمین لغو موثر و قابل راستیآزمایی همه تحریمهای غیرقانونی باشد. ایران ضمانتهای قابل راستیآزمایی و عینی از آمریکا درخواست کرده؛ اینکه برجام دوباره از بین نخواهد رفت، آمریکا دوباره تعهدات خود را نقض نخواهد کرد، تحریمها به بهانهها یا عناوین دیگر – همانطور که در دولت قبلی آمریکا اتفاق افتاد - اعمال نخواهد شد و همچنین سازوکارهای برجام مورد سوءاستفاده قرار نخواهد گرفت. در واقع، اینها حداقل مقتضیات برای اطمینان نسبی از ثبات در برجام به شمار میرود».
نماینده ایران همچنین تصریح کرد: ما در جریان مذاکرات وین حداکثر انعطاف را به خرج دادیم و حسن نیت خود را برای دستیابی به توافقی قابل قبول نشان دادیم. همانطور که همیشه تاکید کردهایم برجام باید به طور کامل، مؤثر و به گونهای اجرا شود که بتوان آن را راستیآزمایی کرد. هیچ جایگزینی وجود ندارد. وی ادامه داد: ما در مذاکرات دوحه که جدی و مثبت بود با جدیت عمل کردیم. مانند گذشته، برای مرحله بعدی مذاکرات با هماهنگکننده اتحادیه اروپایی در تماس خواهیم بود. تختروانچی درباره برنامههای فضایی و موشکی ایران خاطرنشان کرد: همانطور که بارها اعلام کردهایم برنامههای فضایی و موشکی ایران خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه 2231 شورای امنیت (2015) و ضمایم آن بوده و موضوع مذاکره نیست. همچنین نماینده ایران در سازمان ملل در توئیتی نوشت: «به دنبال انجام مذاکرات دوحه، مرحله بعدی مذاکرات را با اتحادیه اروپایی هماهنگ خواهیم کرد».
* ادامه مذاکرات بعد از سفر منطقهای بایدن؟
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد مذاکرات برای رفع تحریمها و احیای برجام احتمالا بعد از سفر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به منطقه دوباره آغاز خواهد شد. جو بایدن قرار است اواسط ماه جاری میلادی به سرزمینهای اشغالی و عربستان سعودی سفر کند. بر اساس این گزارش، 2 دیپلمات اروپایی آگاه از روند مذاکرات گفتهاند اگر چه مذاکرات دوحه پیشرفتی نداشت اما انتظار میرود این مذاکرات فراتر از مهلت اعلامشده از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پایان ماه جولای ادامه یابد. دیپلمات سوم نیز که با این مذاکرات آشناست، گفته تلاشها ممکن است پس از سفر بایدن به منطقه غرب آسیا دوباره از دوحه، پایتخت قطر از سر گرفته شود.
***
عدم تضمین آمریکا، مانع اصلی توافق
وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته با انتشار توئیتی عدم ارائه تضمین از سوی طرف آمریکایی را مانع حصول توافق در گفتوگوهای قطر خواند تا کماکان مساله تضمین مهمترین موضوع چالشآفرین در مسیر مذاکرات باشد. حسین امیرعبداللهیان در توئیتر نوشت: «دکتر باقری با جدیت و در هماهنگی کامل با اینجانب به مذاکرات منطقی، مستدل و فعال برای لغو تحریمها ادامه میدهد». وزیر امور خارجه افزود: «ما با قدرت و منطق به تلاشها ادامه میدهیم. واقعبینی آمریکا و اخذ تضمین پایدار در نفع کامل اقتصادی ایران از توافق، میتواند نتیجه مذاکرات را ثمربخش کند».
رئیسی: توافق پایدار مستلزم لغو تحریمها با ضمانتهای لازم است
رئیسجمهور همچنین عصر پنجشنبه در پاسخ به تماس تلفنی شیخ تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر با اشاره به گزارشهای متعدد و رسمی آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران کاملا شفاف بوده و هیچگاه از مسیر قانونی منحرف نشده است، تصریح کرد: طرح مکرر اتهامات و ادعاهای تکراری علیه جمهوری اسلامی ایران در حین گفتوگوها، بیانگر هدفگذاری سیاسی آنها از فرآیند مذاکرات است. رئیسجمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تحریمهای یکجانبه را ظالمانه، غیرقانونی و ناحق میداند و در دفاع از حقوق خود مصمم است، گفت: همه تلاشها باید در مسیر برداشتن کامل تحریمها با ضمانتهای لازم در این زمینه پیگیری شود. وی تاکید کرد: توافق پایدار مستلزم لغو تحریمها و کنار گذاشتن بیقید و شرط ادعاهای بیپایه و اساس است.
ارسال به دوستان
صاحب ایده «دکترین اختاپوس» که رؤیای تقابل مستقیم با جمهوری اسلامی ایران را در سر داشت، تنها یک سال پس از تشکیل کابینه ازنخستوزیری کنارهگیری کرد
عمر دلقک کوتاه بود
گروه سیاسی: خردادماه سال گذشته بود که نفتالی بنت با 60 رأی موافق در مقابل 59 رأی مخالف، از سوی پارلمان اسرائیل مأمور تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی شد. بنت که پیش از رسیدن به این پست، سابقه عضویت به عنوان وزیر جنگ اسرائیل در کابینه نتانیاهو را داشت، از جمله سیاستمداران اسرائیلی به شمار میرفت که اعتقاد به رویارویی مستقیم با ایران داشت و با طرح نظریهای موسوم به دکترین اختاپوس، معتقد بود رژیم صهیونیستی به جای آنکه بخواهد با حزبالله لبنان، حماس یا هر گروه مقاومت دیگری درگیر شود، باید به طور مستقیم با ایران مقابله کند. وی در همین رابطه در اظهاراتی گفته بود: «عقیده من این است که بتدریج باید ایران را بیشتر و بیشتر در مقابل اقداماتش وادار به پاسخگویی کرد. باید راکتی را که از جنوب لبنان به حیفا پرتاب میشود، به جای راکت حزبالله، راکت ایران شناسایی کرد. ما با دستنشاندهها جنگیدیم. منظورم این است که بانی همه اینها، محرک اصلی- یا اگر اجازه بفرمایید، سر اختاپوس- رژیم بنیادگرای ایران است و ما بتدریج توجه خود را به آن سمت معطوف خواهیم کرد و آنها را وادار به پاسخگویی خواهیم کرد». وی اخیرا نیز گفته بود: «ما دیگر با شاخکها یعنی گروههای نیابتی ایران بازی نمیکنیم. ما با حرکت به سمت سر[اختاپوس]، معادلات جدیدی را رقم زدهایم».
به گزارش «وطنامروز»، حالا کسی که رویای تقابل مستقیم با جمهوری اسلامی ایران را در سر داشت، در حالی که تنها یک سال از تشکیل کابینه شکنندهاش میگذرد، در روزهای اخیر به طور رسمی به اعضای حزب خود اعلام کرده در انتخابات بعدی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) نامزد نخواهد شد.
بنت در جلسه خود با اعضای حزب متبوعش اعلام کرده در فکر کنارهگیری از مشاغل سیاسی و عدم شرکت در انتخابات آتی کنست است، اگرچه همچنان در این موضوع تصمیم نهایی خود را اخذ نکرده است.
پیش از این نیز کابینه ائتلافی اسرائیل که متشکل از بنت و لاپید بود، به دلیل بحران سیاسی به وجود آمده فرو پاشیده بود.
خروج چند نماینده از ائتلافی که یک سال قبل نفتالی بنت و یائیر لاپید در برابر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی تشکیل داده بودند، عامل اصلی بحرانی بود که بنت را مجبور به کنارهگیری و حتی انصراف از انتخابات آینده پارلمان رژیم صهیونیستی کرد.
اول تیرماه سال جاری نفتالی بنت و لاپید، ۲ عضو اصلی ائتلاف کابینه در بیانیهای مشترک اعلام کردند همه راهها برای ثبات ائتلافشان را که از یک سال پیش تشکیل شده بود امتحان کردهاند اما انحلال کنست و برگزاری انتخابات مجدد بهترین راه است.
در همین رابطه روزنامه صهیونیستی هاآرتص گزارش داده بود که بنت و یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی توافق کردهاند بر سر انحلال کنست در هفته آینده رأیگیری کنند و چنانچه این رأیگیری تصویب شود لاپید نخستوزیر موقت اسرائیل خواهد شد.
در این بیانیه آمده است که یائیر لاپید تا زمان برگزاری انتخابات جدید و روی کار آمدن کابینه جدید، نخستوزیر پیشبرد امور رژیم صهیونیستی خواهد بود.
روز پنجشنبه 9 تیر 1401 پارلمان رژیم صهیونیستی رای به انحلال خود داد. با انحلال کنست اسرائیل، قرار است با انتخابات جدیدی که آبانماه سال جاری برگزار خواهد شد، نمایندگان جدید کنست مشخص شوند؛ انتخاباتی که پنجمین انتخابات رژیم صهیونیستی در 3 سال و نیم گذشته خواهد بود.
نفتالی بنت با وجود شکست و در حالی که تنها یک سال جایگاه نخستوزیری رژیم صهیونیستی را در اختیار داشت، همچنان به طرح ادعاهای تکراری و خط و نشان کشیدن برای ایران ادامه میدهد. وی روز سهشنبه هفته گذشته در جریان سخنرانی در دانشگاه تلآویو، خطاب به ایران گفت: «اگر با اسرائیل درگیر شوید، هزینه آن را پرداخت خواهید کرد. نخواهید توانست از طریق نمایندگان خود یعنی سازمان حزبالله یا جنبش حماس، به اسرائیل آسیب وارد کنید و بتوانید از مجازات فرار کنید».
لفاظی نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در حالی است که اسرائیل بحرانیترین روزهای خود را میگذراند و خود را برای پنجمین انتخابات پارلمان در طول 3سال و نیم گذشته آماده میکند. بنت در بخش دیگری از اظهارات خود در دانشگاه تلآویو، گفته بود: «میتوان از طریق جنگهای سایبری، به دشمن آسیب وارد کرد. اینترنت، مهمترین عرصه جنگ در آینده خواهد شد».
***
حمله سایبری به شرکتهای گردشگری اسرائیل
روز گذشته (جمعه 10 تیر) شبکه صهیونیستی «کان» از حمله سایبری به شرکتهای گردشگری صهیونیستی خبر داد. این شبکه اسرائیلی اعلام کرد که در این حمله سایبری به وبسایت چند شرکت گردشگری صهیونیستی نفوذ و اطلاعات آنها هک شده است. کان مدعی شده است که گروهی از هکرهای ایرانی این حمله سایبری را انجام دادهاند. طبق گزارش فارس، این خبر در حالی منتشر شده که کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه این حمله در چند روز گذشته انجام شده، خبر داده بود اطلاعات بیش از ۳۰۰ هزار صهیونیست در این حمله هک شده است. گروه موسوم به «پسران شارپ» ضمن بر عهده گرفتن مسؤولیت این حمله سایبری اعلام کرده بود دیتابیسهای شرکتهای مذکور در دسترس این گروه قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
اخبار
صهیونیستها در دیوارهای بتنی خود محبوس شدهاند
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دشمن قادر به تکمیل پروژه عظیم دولتسازی خود نیست. رژیم صهیونیستی راهبرد از نیل تا فرات را در سر میپروراند اما هماکنون در دیوارههای عظیم بتنی دور خود محبوس شده است.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران ناکامسازی اراده و نقشههای دشمن از جمله عبور از تحریمهای اقتصادی، انزوابخشی سیاسی، نبرد اطلاعاتی، جنگ روانی، ارعاب نظامی و مسائلی از این دست را از جمله نقشآفرینیهای سپاه در کنار دیگر قوای نظام قلمداد کرد و افزود: اعتبار قدرت به اندازه آن نیست، بلکه به میزان، شدت و جغرافیای نفوذ است و این موضوع به یک حقیقت جاری و مورد قبول همه جهان تبدیل شده است. فرماندهکل سپاه درهم شکستن اراده و اقتدار دشمن در توقیف کشتی انگلیسی «استنا ایمپرو» ، انهدام پهپاد متجاوز راهبردی جاسوسی آمریکا، دستگیری تفنگداران آمریکایی، حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عینالاسد و برخی اقدامات دیگر را از نقشآفرینیهای غرورانگیز سپاه در برابر دشمن توصیف کرد. وی یادآور شد: دشمن میخواهد اعتماد به نفس را از ما بگیرد و ما را از درون تهی کند و نگاه و اعتبار خودمان را اول از چشم خودمان بیندازد، این خطرناکترین و مرموزانهترین نوع تهاجم است و برای همین ما از همه فرماندهان، مسؤولان و همه پاسداران میخواهیم این داستان موهوم دشمن را ابطال کنند.
***
خطیب موقت جمعه تهران:
قوه قضائیه سند تحول دستگاه قضا را جدی بگیرد
خطیب موقت جمعه تهران گفت: به هر میزان که سطح دانش قضایی ارتقا پیدا کند، سطح تقوا و خودسازی در مسؤولان و کارکنان ارتقا پیدا میکند و کارآمدی دستگاه افزایش مییابد. حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد در خطبههای نماز جمعه تهران اظهار داشت: قسط و عدالت متوقف بر شناخت حق است. شناخت حق یعنی شناخت وظیفه در همه سطوح حیات فردی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی؛ انسانهایی میتوانند در مسیر بسط عدالت قدم بردارند که آراسته به حق باشند و بعد از شناخت حق در مسیر مقدس دفاع از حق و گسترش حق در جامعه قدم بردارند. در نگاه اسلام برخلاف نگاه نظریهپردازان غربی عدالت حول قراردادهای اجتماعی تبین فلسفی نمیشود و ساخته دست بشر نیست. عدالت میوه شیرین اجرای حق است و حق برآمده از نظام هستی و فهم نیازهای فطری انسان و مفاهیم وحیانی است. وی ادامه داد: مهمترین دغدغه و اصل از نگاه رهبری در دیدار اخیر، تحقق و اجرای سند تحول دستگاه قضایی بود. از ریاست قوه میخواهیم با الهام از کلام رهبری که فرمودند این تحول در سایه کادرسازی و شخصیتسازی تحقق مییابد، با یک کادر مقتدر و عالم و هوشمند و آشنا به تار و پود این دستگاه پیچیده، دغدغه خود را تحول در این دستگاه مهم و عدالتگستر قرار دهند.
***
غرب منافع ایران را نادیده میگیرد
وزیر خارجه روسیه با تأکید بر اینکه غرب تنها به منافع خود اهمیت میدهد، گفت که کشورهای غربی منافع کشورهای دیگر مانند چین، ایران و هند را نادیده میگیرند. «سرگئی لاوروف» با انتقاد از عملکرد ناتو ادامه داد: جمله «ناتو یک ائتلاف دفاعی است»، مزخرف و مضحک است، حتی شرمآور است که چنین چرندیاتی را مطرح کنیم.
***
آمادگی ایران برای استقرار دبیرخانه کنوانسیون محیطزیست خزر
وزیر امور خارجه با اشاره به آمادگی ایران برای استقرار دبیرخانه کنوانسیون محیطزیست خزر و همچنین میزبانی دور بعدی نشست سران گفت: لازمالاجرا شدن رژیم حقوقی دریای خزر نیازمند ترسیم خطوط مبدأ است. حسین امیرعبداللهیان در گفتوگویی تلویزیونی گفت: سفر رئیسجمهور به عشقآباد با هدف حضور در نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر و دیدار با سران این کشورها و پیگیری برخی موضوعات دوجانبه، منطقهای و مباحث بینالمللی انجام شد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از طرفهای اصلی در موضوعات مربوط به دریای خزر است، اظهار داشت: برای ما خیلی مهم است که خط مبدأ ساحلی کشورها ترسیم شود و با یک فرمول واحد 5 کشور درباره تعیین تکلیف خط مبدأ توافق کنند. رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: یک نقطه اختلافی در این گفتوگوها در سطح سران نشست مقامات عالی یا کارشناسان ارشد و در نشستی که یک روز قبل از تشریففرمایی آقای رئیسی در سطح وزرای خارجه 5 کشور ساحلی دریای خزر برگزار شد این است که رژیم حقوقی دریای خزر اجرایی شود. ما در جمهوری اسلامی ایران به صراحت در متن سخنان و مواضع آقای رئیسی این را اعلام کردیم که برای لازمالاجرا شدن کنوانسیون حقوقی دریای خزر ترسیم خط مبدأ بر مبنای منافع یکایک کشورهای ساحلی از جمله جمهوری اسلامی ایران و سهم ایران از بستر و زیر بستر و مجموعه منافعی که در ترسیم خط مبدأ، جمهوری اسلامی ایران باید دنبال کند در این چارچوب باید شکل بگیرد.
وی ادامه داد: هم در نشست مقامات عالی و هم در نشست وزرای خارجه با تلاش جمهوری اسلامی ایران بر این موضوع تأکید شد که ابتدا ترسیم خط مبدأ و تثبیت آن با یک فرمول مشخص و به صورت اجماعی توسط 5 کشور ساحلی انجام شود و سپس ما در جمهوری اسلامی ایران قادر خواهیم بود متن کنوانسیون حقوقی دریای خزر را که در گذشته در دولت قبل به امضا رسیده به مجلس شورای اسلامی ارسال کنیم.
ارسال به دوستان
رئیسی در دیدار رئیسجمهور روسیه با اشاره به ضرورت فعالیت مستقل بانکی 2 کشور تأکید کرد
لزوم تقویت سیستم تبادلات مالی تهران و مسکو
گروه سیاسی: رئیسجمهور با بیان اینکه ایران تعامل با روسیه را در چارچوب یک روابط راهبردی دنبال میکند، افزود: روابط ۲ کشور در عرصه تبادلات تجاری و نیز همکاریها در زمینه انرژی در سطح بالایی جریان دارد اما با توجه به زمینههای موجود در ۲ کشور، این مناسبات همچنان ظرفیت زیادی برای گسترش دارد.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه در آخرین بخش از برنامههای سفر به ترکمنستان در دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه گفت: پس از سفر بنده به روسیه، سفرهای متقابل متعددی از سوی مقامات مربوط به منظور پیگیری توافقات ۲ کشور انجام شده و روند اجرای این توافقات از سرعت مطلوبی برخوردار است. رئیسجمهور با بیان اینکه ایران تعاملات و مناسبات خود با روسیه را در چارچوب یک روابط راهبردی دنبال میکند، افزود: روابط ۲ کشور در عرصه تبادلات تجاری و نیز همکاریها در زمینه انرژی در سطح بالایی جریان دارد اما با توجه به زمینههای موجود در ۲ کشور، این مناسبات همچنان ظرفیت زیادی برای گسترش دارد. رئیسی بر ضرورت حمایت ۲ کشور از تقویت کریدور شمال- جنوب تاکید کرد و اظهار داشت: ایران و روسیه ظرفیتهای مناسبی برای همکاری در حوزههای انرژی از جمله سوآپ دارند. وی همچنین با تاکید بر اینکه مکانیزمهای لازم برای تقویت روابط بانکی و پولی ایران و روسیه باید به طور مرتب تقویت شود، تصریح کرد: تبادلات مالی ۲ کشور باید در چارچوبی مستقل از سیستم تبادلات مالی غربی گسترش یابد تا هیچ کشوری نتواند بر آن اعمال نفوذ و فشار کند. پوتین نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از اینکه به واسطه برگزاری ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر فرصت دیدار مجدد با حجتالاسلام رئیسی برای او فراهم شده است، خاطرنشان کرد: در ماههای اخیر حجم مبادلات تجاری و روابط اقتصادی ۲ کشور افزایش خوبی داشته که این مسیر باید ادامه یابد. پوتین همچنین از پیشنهاد رئیسجمهور کشورمان برای افزایش همکاریهای ۲ کشور در زمینههای انرژی از جمله سوآپ استقبال کرد. رئیسجمهور روسیه از رئیسی درخواست کرد سلامهای گرم وی را به حضرت آیتالله خامنهای برساند. دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین بیانیهای درباره این دیدار منتشر کرد. بر این اساس پوتین ضمن استقبال از همتای ایرانی خود گفت: «روابط ما در واقع ماهیت راهبردی عمیقی دارد و ما قطعا مسائل زیادی برای گفتوگو داریم و من از فرصت به وجود آمده در این زمینه بسیار خوشحالم». وی یادآور شد: «روسیه و ایران درباره مسائل سیاسی و امنیتی در تماس دائمی با یکدیگر هستند. روابط بین ۲ کشور ما واقعا عمیق است و ماهیت راهبردی دارد. ما در تعاملات سیاسی، درباره مسائل امنیتی در تماس دائم هستیم، ما در نقاط داغی مانند سوریه با یکدیگر همکاری نزدیکی داریم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|