|
امیر طالبان، عدالت علی(ع) را نماد حکومت اسلامی دانست
ملا هبتالله آخوندزاده، امیر حکومت طالبان با حضور در گردهمایی بزرگ علما و بزرگان قومی افغانستان در کابل گفت: «جنگ آمریکا با ما بر سر عقاید بود و تا قیامت ادامه خواهد داشت». او که همانند سایر اعضای طالبان پیرو فرقه دیوبندی از زیرمجموعههای فقه حنفی است، مثال عدالت در حکومت اسلامی را عدالت علی(ع) دانست که در زمان خلافتش همراه یک یهودی به محکمه رفت.
ارسال به دوستان
با انحلال کنست رژیم صهیونیستی، پنجمین انتخابات در ۳ سال و نیم اخیر برگزار خواهد شد
دلقک بعدی کیست؟
گروه بینالملل: کابینه اسرائیل بار دیگر سقوط کرد. با تکمیل روند انحلال کنست، پنجمین انتخابات در سرزمینهای اشغالی در ۳ سالونیم اخیر اواخر سال جاری میلادی (اول نوامبر 2022) برگزار خواهد شد. به نظر میرسد انتخابات آتی هم همان نتیجه غیرقطعی مانند 4 انتخابات قبلی را به همراه خواهد داشت.
صرف نظر از اینکه کدام حزب یا ائتلاف در انتخابات بعدی رژیم صهیونیستی امکان تشکیل کابینه را داشته باشد، باید گفت صهیونیستها نباید امید چندانی به ماندگاری کابینه آتی هم داشته باشند. کابینه سابق که اکنون به عنوان کابینه پیشبرد امور به ریاست یائیر لاپید تا زمان انتخابات فعالیت خواهد کرد ۱۳ ژوئن ۲۰۲۱ تشکیل شد و قرار بود تا سال 2025 دوام داشته باشد اما در عمل بحرانهای متعدد داخلی از جمله تحولات بهار 2022 در بیتالمقدس و شکاف شدید در بین احزاب تشکیلدهنده کابینه ائتلافی، سرنوشت این کابینه را مانند 4 کابینه قبلی به انحلال کشاند. بررسی وضعیت انتخابات و عوامل تکرار آنها نشان میدهد رژیم صهیونیستی به مضحکه تمامعیاری مبدل شده و این دور باطل ادامهدار خواهد بود.
زمانی که «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» روسای کابینه ائتلافی سابق اسرائیل اعلام کردند برای انحلال سیوششمین کنست اسرائیل و گذار به انتخابات بعدی اقدام کردند، کسی شگفتزده نشد. این کابینه ائتلافی که بر پایه عبور از نتانیاهو شکل گرفته بود، از همان ابتدا مشخص بود عمر طولانی نخواهد داشت. این ائتلاف، شامل 8 حزبی بود که شکافهای ایدئولوژیک اسرائیل را در بر میگرفت و در پی تحولات بهار جاری در مسجدالاقصی و بیتالمقدس برخی اعضای این ائتلاف در اعلامیههای جداگانه بر عدم حمایت از آن تاکید کردند و این ائتلاف دیگر اکثریت کنست را در اختیار نداشت. بیثباتی و استیصال کابینهها در رژیم صهیونیستی در چند سال گذشته به یک واقعیت انکارناپذیر مبدل شده و بسیاری را به این سوال واداشته است: مشکل کجاست؟ در حال حاضر ضعف رژیم صهیونیستی در مواجهه با تهدیدات امنیتی و عملکرد احزاب آن عملا باعث شده مقبولیت حداکثری برای هیچ جریان سیاسی شکل نگیرد و تشکیل یک کابینه حداکثری ممکن نباشد. به عبارت دیگر از همگسیختگی جامعه و ضعف احزاب در تامین منافع صهیونیستها سبب شده اقبال عمومی به یک حزب مشخص وجود نداشته باشد و بعضا سبد آرا با انگیزههای صرفا جناحی و در برخی موارد قومیتی تامین میشود. در کنار این مورد برخی کارشناسان معتقدند فساد سیستماتیک افرادی نظیر نتانیاهو دلیل دیگری برای پدید آمدن این شرایط است. نفوذ شدید نتانیاهو در ارکان قدرت سبب شده به نوعی رژیم صهیونیستی گروگان او باشد. پس از انتخابات پارلمانی آوریل 2019، با وجود اینکه اکثریت اعضای کنست از جناح راست بودند، بنیامین نتانیاهو، رئیس بزرگترین حزب رژیم صهیونیستی (حزب راستگرای لیکود) نتوانست دولت تشکیل دهد و کنست را منحل کرد. انتخابات 6 ماه بعد نیز منجر به تشکیل کابینه نشد و کنست دوباره خود را منحل کرد. سپس مارس 2020 یک دولت وحدت بین نتانیاهو و «بنی گانتس» از حزب «آبی و سفید» تشکیل شد اما دسامبر همان سال فروپاشید. «گیدئون راحت» رئیس بخش علوم سیاسی دانشگاه عبری در بیتالمقدس معتقد است: «بازی سیاست (در رژیم صهیونیستی) شخصیتر شده است». راحت گفت: «او [نتانیاهو] پرونده قضایی دارد و در حال محاکمه است و تنها راهی که فکر میکند میتواند در این دادگاه از خود دفاع کند، ماندن در سیاست و استفاده از قدرت سیاسیاش برای دفاع از خود است. او آنچه را که برای [نخستوزیر سابق] اولمرت، که [به دلیل فساد] به زندان رفت، [رخ داد] به یاد میآورد و میترسد همین اتفاق برای او بیفتد. فکر میکنم وقتی فرصت پیدا کرد، سعی میکند سیستم [قضایی] را به نفع خودش تغییر دهد تا مطمئن شود به زندان نمیرود یا محاکمهاش برای همیشه طول خواهد کشید».
راحت گفت: «تا زمانی که او اصرار به مشارکت دارد، فکر نمیکنم به ثبات برسیم. تنها راهی که او داوطلبانه خواهد رفت، این است که در یک انتخابات، بسیار تحقیرآمیز شکست بخورد و لیکود دیگر او را نخواهد».
* ثروتاندوزی احزاب صهیونیست از انتخابات
اسرائیلیها با بحران هزینه زندگی دست و پنجه نرم میکنند تا جایی که افرادی مثل نتانیاهو تمرکز کمپین خود را بر گرانیهای اخیر گذاشتهاند. در این شرایط سیاستمداران و احزاب صهیونیست برای برگزاری یک انتخابات پرهزینه دیگر به خود پول نقد بیشتری میدهند. «بهای دموکراسی»؛ این شعار تهوعآوری است که صهیونیستها طی ۴ ماه آینده باز هم خواهند شنید. این نخستین انتخابات پس از 12 سال است که بنیامین نتانیاهو به عنوان نخستوزیر نامزد نمیشود و به جای آن، نخستین انتخاباتی است که یائیر لاپید روی صندلی نخستوزیری نشسته است. به گفته آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی که مدعی شد میتوان از انتخابات جلوگیری کرد، هزینه انتخابات آینده 2.4 میلیارد شکل (700 میلیون دلار) خواهد بود. به جرأت میتوان گفت اکثر ساکنان سرزمینهای اشغالی در برابر نظام سیاسی احساس گروگان بودن دارند. وقتی سیاستمداران میگویند «بهای دموکراسی»، منظور آنها پول عمومی است که در ۵ انتخابات متوالی و بینتیجه خرج شده است. ۴ دور انتخابات بین سالهای 2021-2019 بیش از 10 میلیارد شکل (2.86 میلیارد دلار) هزینه داشت و هیچ نشانهای وجود ندارد که نسخه 2022 پایان خوشتری داشته باشد. «شلومو کرهی» از نمایندگان حزب لیکود به ریاست نتانیاهو، هنگام دفاع از نظرسنجیهای جدید گفت: «دموکراسی با قیمتی همراه است». چند ساعت قبل از اینکه او این سخنان را بر زبان آورد، احزاب سیاسی در کنست پیش از انحلال به توافق رسیدند 8.5 میلیون دلار بودجه دولتی بیشتر برای مبارزات انتخاباتی به خود اختصاص دهند. این تنها توافقی بود که آنها هفته گذشته بدون هیچ مشکلی به دست آوردند. همه لوایح دیگر، درباره مسائل اجتماعی و... به طرز بدی شکست خوردند. در رژیم صهیونیستی کمک به احزاب در بودجه تصویب شده و احزاب چندان نیازی به جمعآوری کمکهای شهروندان و جلب رضایت آنها ندارند. واضح است برای سیاستمداران رژیم صهیونیستی منطقی است که رایدهندگان را به دلیل بلاتکلیفی سرزنش کنند و در نتیجه زنجیره بیپایان دورهای انتخاباتی را بر سیاستمداران مبارز تحمیل کنند. این در شرایطی است که اعتراضات معلمان و افسران پلیس در مناطق مختلف در سرزمینهای اشغالی فروکش نکرده است.
* پادگانی به نام «تنها دموکراسی خاورمیانه»
برخی کارشناسان معتقدند وضعیت متزلزل کابینه در رژیم صهیونیستی نوعی راهبرد برای جریانهای تندرو رژیم صهیونیستی است. این تزلزل سبب شده گروههای مسلح خصوصی و نژادی در کنار نیروهای امنیتی خودسر، زمام امور را در دست گیرند. این بیثباتی بیشتر تأکید میکند که قدرت واقعی در سرزمینهای اشغالی نه در دست احزاب، بلکه در اختیار ارتش، پلیس و دستگاه اطلاعاتی است. به همین دلیل است که اسرائیل در دوره بیثباتی کابینهها با شدت بیشتری به غصب زمینهای فلسطینیها و اخراج فلسطینیها از خانههای شیخ جراح ادامه داده است. همچنین به همین دلیل است که شهرکنشینان با سر دادن شعارهای نسلکشی در محلههای فلسطینی در بیتالمقدس شرقی راهپیمایی میکنند تا ساکنان فلسطینی را به وحشت بیندازند؛ که همه اینها توسط طبقه سیاسی بدون چالش پیش میرود. این خلأ به شهرکنشینان و لابی قدرتمند آنها به عنوان بخشی از جامعه اسرائیل اجازه داده است در عزم خود برای پیگیری منافع تمامیتخواهانه خود متحد شوند. ارتش، پلیس و سرویسهای اطلاعاتی چون انتخاب نشدهاند، ثابت میمانند. آنها میتوانند اهداف استراتژیک خود را بدون هیچگونه دخالتی دنبال کنند. آنها حتی نیازی به لابی کردن کنست برای افزایش بودجه عظیم ندارند. وقتی جامعهای نمیتواند خود را اداره کند و در عوض برای حفظ ثبات به گروههای مسلح رو میآورد، به جای یک دموکراسی، به یک دولت پادگانی تبدیل شده است.
* آیا احتمال بازگشت نتانیاهو به قدرت وجود دارد؟
نتایج جدیدترین نظرسنجی انجام شده در اراضی اشغالی بیانگر آن است که امکان بازگشت بنیامین نتانیاهو به جایگاه نخستوزیری رژیم صهیونیستی وجود دارد، چرا که احتمال دارد اردوگاه راستگرایان به رهبری وی 63 کرسی کنست را در اختیار بگیرد. کانال 7 عبریزبان اسرائیل میگوید نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد در صورت پیوستن فراکسیون «آیلیت شاکید» وزیر داخلی اسرائیل به بنیامین نتانیاهو، وی میتواند ائتلافی متشکل از 63 نماینده کنست را تشکیل دهد. بر اساس این گزارش، حزب «یمینا» در صورت ورود به رقابتهای انتخاباتی به رهبری آیلیت شاکید به 5 کرسی کنست دست مییابد، علاوه بر آنکه وی تاکید دارد مخالفتی با مشارکت در ائتلاف دولتی به رهبری نتانیاهو نیز ندارد. همچنین نتایج این نظرسنجی بیانگر آن است که احزاب لیکود 34، یش عتید 20، آبی و سفید 9، صهیونیسم مذهبی 9، شاس 8، یهودت هتوراه 7، لیست مشترک 6، کار 5، اسرائیل بیتنا 5، یمینا 5، تیکفا حداشا 4، میرتس 4 و لیست متحد 4 کرسی کنست آینده را آن خود میکنند. بنیامین نتانیاهو در بیانیهای گفت: کابینه نفتالی بنت بشدت در مسائل امنیتی، سیاسی و اقتصادی شکست خورده است. نتانیاهو اعلام کرده قصد دارد یک کابینه ائتلافی گسترده تشکیل دهد. منابع نزدیک به نفتالی بنت به جروزالمپست گفتهاند هدف لاپید و بنت برگزاری انتخابات بر اساس شرایط خودشان است تا مجبور نشوند به شرایط تحمیل شده از سوی بنیامین نتانیاهو، رهبر مخالفان کابینه تن دهند.
* آغاز به کار نخستوزیر موقت اسرائیل با پرونده اسرا
نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی دیروز فعالیتش در این سمت را با دیدار رئیس شاباک و بررسی پرونده اسرای اسرائیلی در غزه آغاز کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، یائیر لاپید ۲ روز پیش وظایفش را به عنوان نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستی به صورت رسمی تحویل گرفت و از دیروز فعالیتش را در این سمت با دیدار رسمی با «رونین بار» رئیس شاباک آغاز کرد. وی همچنین نشستی درباره سربازان اسرائیلی که به دست حماس بازداشت شدهاند برگزار کرد. لاپید طی روزهای آتی دیدارهای رسمی با «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش و «دیوید بارنیا» رئیس موساد برگزار میکند. قرار است سهشنبه لاپید برای دیدار با «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه به این کشور سفر کند. لاپید پنجشنبهشب تماسهایی از «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور دریافت کرد. بایدن بر پایبندی واشنگتن به امنیت اسرائیل و منافع آن تأکید کرد. لاپید از بایدن در جریان سفرش به منطقه در ۱۳ ژوئیه استقبال خواهد کرد. به نظر نمیرسد لاپید بخواهد تغییراتی در سیاست اسرائیل طی دوره انتقالی تا زمان برگزاری انتخابات رسمی در اول نوامبر ایجاد کند. لاپید به کلیات دولت نفتالی بنت پایبند خواهد بود. لاپید در دولت بنت وزیر خارجه و نخستوزیر جایگزین بود.
ارسال به دوستان
حریق کشتی در دوبی
بروز سوانح متعدد برای کشتیهای تجاری در سواحل امارات در ماههای اخیر، تبدیل به معضلی جدی برای شیخ نشینهای ابوظبی، دوبی، شارجه و فجیره شده است. پس از آنکه منابع عربی فراملیتی از آتشسوزی در یک کشتی حامل خودرو در بندر دوبی خبر دادند، منابع اماراتی از اطفای حریق گفتند. به گزارش تارنمای اماراتی نشنالنیوز، این سانحه که ساعت 19 شامگاه سهشنبه گذشته به وقت دوبی در بندرگاه دیره، بین دوبی و شارجه در یک کشتی بادبانی رخ داد، به خاطر اتصال برق بوده است. بر این اساس شناور مزبور لنج بزرگ حامل خودرو بوده که ماموران دفاع مدنی امارات این حریق را کنترل کردند.
با این حال «سعید کریس» مدیر بندر نشطون یمن در گفتوگو با تارنمای «المصدر اونلاین» جزئیات بیشتری از این سانحه ارائه داده که نشان میدهد رسانههای اماراتی در این باره پردهپوشی کردهاند. به گفته او، این کشتی حامل خودرو «محیالدین» نام داشته و متعلق به یک تاجر هندی بوده است. خودروهای داخل آن نیز متعلق به «سعد عوض الجدحی» از تاجران استان المهره یمن بوده است. این کشتی از شرق در حال حرکت به سمت این بندر بوده که دچار حریق میشود. کمتر از ۲ ماه پیش نیز یک لنج تجاری دیگر در همان نزدیکی، در بندر حمیراه شارجه دچار حریق شده بود. این در حالی است که سوانحی که طی ماههای اخیر برای کشتیهای بزرگ تجاری در آبهای امارات رخ داده، بسیار بزرگتر بوده است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور ترکیه موافق حمله به شمال سوریه یا مخالف آن؟
لحن متناقض اردوغان نشانه تزلزل است
رجب طیب اردوغان طی اظهاراتی متناقض درباره حمله ارتش ترکیه به خاک سوریه، بار دیگر موقعیت متزلزل خود را عیان کرد. ظاهرا رئیسجمهور ترکیه در بازگشت از اجلاس سران ناتو در مادرید، در گفتوگوی رودررو با تیم رسانهای که همراهیاش میکردهاند، ابهاماتی را درباره اجرایی شدن عملیات نظامی وعده شده در شمال سوریه شامل شهرهای تل رفعت و منبج مطرح کرده است. این در حالی است که او چند هفتهای است با صراحت درباره حتمی بودن انجام چهارمین دور لشکرکشیهای کشورش به شمال سوریه - که این بار شامل مناطقی از شمال عراق هم میشود- از زمان نخستین مداخله مستقیم ارتش ترکیه در خاک همسایه جنوبی، سخن گفته است.
به گزارش میدلایستآی، برخی خبرنگاران ترک که در سفر مادرید همراه اردوغان بودهاند، چنین از او نقل قول کردهاند: «نیازی به عجله نیست. ما نیازی به این کار نداریم. همین حالا در منطقه کار میکنیم. همانطور که میدانید، ما همین حالا عملیاتهایی در دست اقدام در شمال عراق و شمال سوریه داریم. وقتی زمانش برسد، عملیات (لشکرکشی) را انجام میدهیم».
این در حالی است که شبکه روسیا الیوم (بخش عربی آرتی) روایت متفاوتی از صحبتهای اردوغان در جمع خبرنگاران داشته است. بر این اساس، رئیسجمهور ترکیه گفته است: «من درباره این موضوع میخواهم بگویم ما میتوانیم این کار [عملیات نظامی در سوریه] را در شب و به صورت ناگهانی انجام دهیم؛ نگرانی نیست و نیازی به سرعت و عجله هم وجود ندارد. ما در حال حاضر در این باره کار میکنیم و همانطور که میدانید از یک سو عملیاتی نظامی را در شمال عراق آغاز کردیم و از سوی دیگر، در عفرین شمال سوریه نیز دست به عملیات میزنیم. گاهی [در توقف عملیاتها] کمی صبر و حوصله نشان میدهیم اما امیدوارم بتوانیم در زمان مناسب این عملیاتها را به قویترین شکل انجام دهیم».
نقل قول دقیق هر چه باشد، یک چیز مسلم است و آن کاسته شدن از عطش او برای راه انداختن یک عملیات نظامی عمدتا تبلیغاتی و فاقد دلایل راهبردی در خاک همسایههای جنوبی است. اجماع بیسابقه رهبران احزاب مخالف خارج از کابینه عدالت و توسعه در مجلس ملی ترکیه برای ایجاد ائتلاف ضداردوغان در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو، چراغ هشدار در داخل را برای او روشن کرده است، بویژه که آخرین نظرسنجیها حکایت از سقوط بیسابقه مقبولیت اجتماعی او به زیر 30 درصد جمعیت ترکیه دارد. منابع غربی معتقدند در چنین شرایط بغرنجی ملاقات حضوری اردوغان با رئیسجمهور آمریکا در اجلاس ناتو در مادرید و همچنین تماس تلفنی با جو بایدن طی روزهای اخیر، باعث شده که او به خواسته چند ماههاش برسد و خود را در حاشیه امنیت بیشتری ببیند. تسلیم شدن او در مقابل درخواست سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو نیز خود دلیلی دیگر بر وابستگی هر چه بیشتر او به محور غربی است؛ همانهایی که سال 2014 با کودتای نافرجام تموز قصد خلع او از قدرت را داشتند. با توجه به متزلزل شدن روزافزون موقعیت داخلی دولت و حزب حاکم عدالت و توسعه بر اثر بحران اقتصادی ناشی از سقوط لیر و تورم تاریخی در ترکیه، واشنگتن، ناتو، رژیم صهیونیستی و شیوخ عرب به آخرین دستاویزهای سلطان پرزیدنت آنکارا برای حفظ قدرت تبدیل شدهاند. در همین راستا او طی ماههای اخیر، در نهایت مذلت میزبان رئیس رژیم صهیونیستی و بنسلمان، ولیعهد جنایتکار سعودی در کاخ آک سارای بوده است. تحلیلگران مسائل ترکیه، مهمترین انگیزه اردوغان از تدارک برای چهارمین دور حملات نظامی به همسایه جنوبی را نیز در رابطه با انحراف افکار عمومی داخلی ارزیابی میکنند. اگرچه آنکارا مدعی است عملیات جدید پاسخی به افزایش تهدیدات گروه تروریستی «پکک» بویژه حضور پررنگ نیروهای مسلح کرد در شمال عراق است و اینکه تصمیم دارد هدفگذاری پیشین یعنی ایجاد نوار حائل به عرض ۳۰ کیلومتری شمال سوریه و ایجاد منطقهای مشابه در شمال عراق را محقق کند، با این حال اردوغان در لابهلای اظهاراتش گاف داده و مدعی شده است آنکارا با این عملیات، وارد مرحله جدیدی خواهد شد! ایمن سوسان، معاون وزیر خارجه سوریه در واکنش به چنین اظهاراتی تاکید دارد که رئیسجمهور ترکیه در پی صدور مشکلات سیاسی و اجتماعی کشور خود است.
او به خبرگزاری اسپوتنیک گفته است اردوغان تلاش میکند از رهگذر عملیاتی که قصد دارد در شمال سوریه آغاز کند، ابتدا و پیش از هر چیز، نابودی قاطع محبوبیت خود در داخل ترکیه را متوقف کند. این مقام سوری با بیان اینکه مرزها در حقوق بینالملل، مسؤولیت مشترک کشورهای همسایه است، تأکید کرد که تضمین امنیت مرزها با همکاری صورت میگیرد، نه تجاوز. محمدحسین بحرالعلوم، نماینده عراق در سازمان ملل نیز ۲ ماه پیش شکایت رسمی بغداد علیه ترکیه را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داد و خواستار خروج تمام نیروهای ترکیهای از خاک کشورش شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
به اعتقاد ۸۵ درصد یانکیها آمریکا در مسیر اشتباهی است!
بر اساس نتایج نظرسنجی مشترک مؤسسه تحقیقات اجتماعی نورس (دانشگاه شیکاگو) و خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، 85 درصد آمریکاییها از روند اوضاع در کشورشان ناراضی بوده و معتقدند در مسیری اشتباه قرار دارد. به تفکیک حزبی، 92 درصد جمهوریخواهان و 78 درصد دموکراتها از مسیری که کشورشان در حال حرکت در آن است، ناراضی هستند.
این بالاترین میزان نارضایتی در میان دموکراتها از زمان ورود جو بایدن به کاخ سفید به عنوان رئیسجمهور آمریکاست.
نظرسنجی مزبور که حاکی از افزایش بدبینی یانکیها به حکومت و کشورشان در مقایسه با ماههای گذشته میلادی (ژوئن و مه) است، همچنین نشان میدهد فقط 20 درصد آمریکاییها اقتصاد کشورشان را خوب ارزیابی میکنند، در حالی که 79 درصد آن را ضعیف میدانند.
در نظرسنجی مشترک دیگری که توسط ۲ نهاد رسانهای- تحقیقاتی مهم کارتل صهیونیستی روتشیلد یعنی خبرگزاری انگلیسی رویترز و شرکت فراملیتی ایپسوس، متخصص در تحقیقات بازار و نظرسنجی مستقر در پاریس انجام شده، افزایش نارضایتی در میان دموکراتها از دولت همحزبیهایشان کاملا محسوس است. بر این اساس 62 درصد دموکراتها گفتند روند اوضاع در آمریکا در مسیر اشتباه قرار دارد. افزایش این میزان از 49 درصد هفته پیش از آن بویژه ناشی از رای دیوان عالی آمریکا در حمایت از قانون ممنوعیت سقط جنین است.
نظرسنجی شبکه خبری «سیانان» که در نیمه دوم ماه گذشته میلادی (ژوئن) انجام شد نیز نشان میدهد فقط 38 درصد آمریکاییها اقدامات بایدن را تایید میکنند و 57 درصد از او ناراضی هستند.
***
چین: آمریکا همدست تولید و تجارت مواد مخدر در افغانستان است
سخنگوی وزارت خارجه چین آمریکا را همدست تولید و تجارت مواد مخدر در افغانستان دانست. «ژائو لیجیان» دیروز در یک نشست مطبوعاتی با اظهار اینکه آمریکا با توجه به حضور نظامی 20 سالهاش در افغانستان، مسؤول فقر، گرسنگی و رنج مردم این کشور است، گفت:«در طول 20 سال تهاجم آمریکا به افغانستان، بیش از 30 هزار غیرنظامی افغان کشته و 11 میلیون نفر نیز پناهنده شدند». وی سپس به افشاگری در یک مورد خاص پرداخت و ادامه داد: «در همین دوره، آمریکا درباره تولید و تجارت مواد مخدر در افغانستان اغماض کرد و حتی در آن مشارکت داشت و از آن حمایت کرد. به این ترتیب، کشت خشخاش و تولید تریاک بسیار فراتر از سطح قبل از حمله آمریکا افزایش یافت که منجر به افزایش مواد مخدر در این کشور شده و زندگی و سلامت مردم افغانستان را به طور جدی تهدید میکند».
ژائو سپس به ظلمهای فعلی آمریکا در حق افغانها پرداخت و افزود: «بدتر اینکه آمریکا بدون اینکه از مردم افغانستان بپرسد، با وقاحت 7 میلیارد دلار پول نجاتدهندهشان را مسدود کرده و اوضاع را برای آنها بدتر کرده است. این رفتار وحشیانه چیزی فراتر از ظلم است».
او با اشاره به کمک 7.5 میلیون دلاری چین به زلزلهزدگان افغانستان اضافه کرد: آمریکا در مواجهه مردم افغانستان با بلایای طبیعی و انسانی باید فورا دستش را از روی گلوی آنها بردارد و سرمایههای ملی افغانستان را در اسرع وقت به مردم این کشور بازگرداند.
***
واکنش حماس به زخمی شدن فرمانده اسرائیلی
«فوزی برهوم» سخنگوی جنبش حماس در واکنش به زخمی شدن یک فرمانده ارشد صهیونیست و شماری از شهرکنشینان این رژیم توسط مبارزان فلسطینی در منطقه نابلس اعلام کرد: ما به اهالی نابلس و رزمندگان قهرمان آن که در برابر نیروهای رژیم اشغالگر و گلههای شهرکنشینان صهیونیست ایستادند سلام و درود میفرستیم. وی تصریح کرد: اعتراف رژیم اشغالگر صهیونیستی به زخمی شدن فرمانده خود و شهرکنشینان توسط رزمندگان فلسطینی، بر قدرت مقاومت در کرانه باختری در سطح آسیب زدن به صفوف دشمن تاکید دارد و نشان میدهد مقاومت معادلات درگیری جدیدی به اشغالگران تحمیل کرده است و دشمن میداند بهای هر گونه حمله و تجاوز به فلسطینیان سنگین است. مسؤولان صهیونیست تاکید کردند سوالات متعددی درباره عدم اطلاعات دقیق از اتفاقاتی که رخ داده و همچنین شکست نهادهای اسرائیلی درباره تشخیص منابع تیراندازی به این فرمانده و شهرکنشینان اسرائیلی مطرح است. اسرائیل در حالی مدعی زخمی شدن فرمانده خود شده که برخی منابع از هلاکت او خبر میدهند. چهارشنبه شب گذشته صدها صهیونیست به قبر حضرت «یوسف» در نابلس کرانه باختری یورش بردند که با تیراندازی مبارزان فلسطینی به محض رسیدن به این مکان روبهرو شدند. بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی، در این تیراندازی «روی تسوایگ» (Roi Zweig) فرمانده تیپ «السامره» (یهودا و سامره نامی جعلی که صهیونیستها برای کرانه باختری استفاده میکنند) ارتش رژیم صهیونیستی و ۳ شهرکنشین زخمی شدند. رسانههای فلسطینی اعلام کردند تیپ «نابلس» وابسته به «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی به سمت صهیونیستها در کرانه باختری تیراندازی کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|