|
ناتو به دنبال تأسیس پایگاه دریایی در آلبانی
نخستوزیر آلبانی اعلام کرد ناتو در حال مذاکره با دولت او برای ایجاد یک پایگاه دریایی در «پورتو رومانو» بندری در حال ساخت در سواحل دریای آدریاتیک است. به گزارش رویترز، «ادی راما» جمعهشب در کنفرانسی خبری گفت پورتو رومانو که در نزدیکی شهر ساحلی دورس واقع شده، به عنوان بزرگترین بندر آلبانی، دارای یک بخش تجاری و همچنین یک پایگاه نظامی دریایی خواهد شد.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از ۴ دهه فعالیت ماندگار حزبالله در لبنان
40 بهار مقاومت
سیدمحمدحسن حسینی: بیشک آن زمان که شهید «احمد قصیر» روز 11 نوامبر سال 1982 در یک عملیات استشهادی با یک خودروی مملو از مواد منفجره به یک پایگاه سربازان اسرائیلی در جنوب لبنان حرکت کرد و چند صد سرباز این رژیم را به هلاکت رساند، کمتر کسی از مردم لبنان گمان میکرد بعدها گروهی بزرگ در لبنان تشکیل میشود که آن را «امیر الاستشهادیون» نام مینهند. حزبالله لبنان در همان سال با هدایتهای شهید «راغب حرب» و حمایتهای معنوی علمای لبنان بویژه مرحوم فضلالله و جمهوری اسلامی ایران در جنوب لبنان به وجود آمد که بعدها معادلات نظامی و سیاسی منطقه را تغییر داد. حزبالله لبنان در طول این سالها مبارزات زیادی در عرصه نظامی، سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی و آمریکا انجام داده است. نخستین صحنه نبرد حزبالله لبنان با اسرائیل به موضوع حمله رژیم صهیونیستی به خاک لبنان و محاصره بیروت در دهه 80 میلادی باز میگردد. این نبرد همزمان با جنگ داخلی لبنان و مقابله حزبالله با فالانژیستها و «گروههای راستگرا» رخ داد. طی 4 دهه گذشته نبرد مقاومت لبنان با اسرائیل علاوه بر عرصه نظامی، حوزههایی نظیر معادلات امنیتی داخلی و اقتصادی را نیز در بر گرفته است. طی روزهای اخیر به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس حزبالله لبنان مراسمهای متعددی در نقاط مختلف این کشور برگزار شده است. پیش از این «محمد عفیف» مسؤول رسانهای حزبالله لبنان در نشست خبری اعلام کرد جشنهای چهلمین سالگرد تاسیس این حزب تحت عنوان «40 بهار» طی 2 ماه در شهرهای مختلف برگزار خواهد شد. به همین مناسبت «وطنامروز» در گزارشی به بررسی عملکرد حزبالله و فرآیند تثبیت قدرت مقاومت لبنان در 4 دهه اخیر پرداخته است.
* بلوغ نظامی و سیاسی حزبالله در دهه 90
پس از جنگ دهه 80 میلادی، حزبالله لبنان در دومین مرحله بلوغ خود و بعد از پایان جنگ داخلی در سال 1990 وارد عرصه «توسعه همهجانبه تجهیزات نظامی و همچنین سیاسی» شد. حزبالله در نخستین ورود به میدان سیاست در انتخابات پارلمانی 1994 با 13 کاندیدا در انتخابات شرکت کرد که تمام کاندیداهای این جنبش به پارلمان راه یافتند. اما مهمترین نقطه عطفی که نقش حزبالله لبنان را در جهان عرب و اسلام پررنگ کرد، پایان اشغال جنوب لبنان از لوث وجود اسرائیل و نیروهای ارتش جنوب (تحت فرماندهی «آنتوان لحد» وابسته به رژیم صهیونیستی) بود.
* قرن 21 و نمایش قدرت فراسرزمینی حزبالله
نقطه شروع عملیاتهای این جنبش در خاک فلسطین اشغالی طی سالهای ابتدایی دهه 2000 میلادی بود. نخستین رشته عملیاتها اقدام برای گرفتن گروگان از نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی جهت آزادی زندانیان این گروه و جنبشهای مقاومت بود که سال 2000 میلادی حزبالله با اجرای عملیات در مزارع شَبعا در جنوب لبنان، ۳ سرباز اسرائیلی را به اسارت گرفت و در بیروت نیز یک سرهنگ اسرائیلی را بازداشت کرد. اسرائیل در برابر تحویل این افراد، شماری از شهروندان لبنانی و ۴۰۰ فلسطینی را آزاد کرد و پیکر ۵۹ شهید مقاومت را تحویل داد. مقاومت و بازدارندگی نظامی حزبالله هم از سال 2000 افزایش یافت و در جنگ 33 روزه سال 2006 یا «حرب التموز» با شکست دادن ارتش صهیونیستی خود را نشان داد. از جمله مهمترین دستاوردهای نظامی حزبالله لبنان در جنگ 33 روزه انهدام ناوچه نظامی رژیم صهیونیستی و شکست این رژیم در توافق آزادی اسرا با حزبالله بود که سبب شد «ایهود اولمرت» نخستوزیر وقت اسرائیل استعفا کند.
* عملیات علیه داعش
یکی از مهمترین عرصههای افزایش قدرت نظامی حزبالله لبنان بعد از 40 سال عملکرد آن، ورود این نیرو به سوریه برای مقابله با نیروهای تکفیری و داعش بود. زمانی بود که نیروهای جبهه النصره و داعش در منطقه «عرسال» لبنان و «القنیطره» سوریه تهدیدی برای مردم لبنان و سوریه بودند و همانجا بود که نخستین عملیات موفق نیروهای مقاومت در سوریه هم با هدایت نیروهای حزبالله لبنان در منطقه قلمون اتفاق افتاد که بعدها به آزادی بیش از 60 درصد خاک سوریه منجر شد. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان درباره ورود این نیرو به سوریه در سخنرانی سال 2012 میلادی خود گفت: «ما در سوریه دخالت کردیم و آن را به صراحت نیز بیان کردیم و آن را پنهان نکردیم. ما جوانانمان را به سوریه نفرستادیم که بگوییم ما پتو و شیر توزیع میکنیم و اگر کشته شدند آنها را در سوریه دفن کنیم و خانواده آنها را در لبنان ساکت کنیم» (منظور حضور سعودیها در سوریه است).
ورود حزبالله لبنان به سوریه با پیروزی بزرگی برای این گروه و محور مقاومت همراه بود و باعث شد نیروهای تکفیری در سوریه و بخشی از لبنان تقریبا با شکست کامل روبهرو شوند.
* تسلیحات بومی حزبالله، حافظ لبنان
توان موشکی حزبالله در این 4 دهه بسیار افزایش یافته است و نکته قابل توجه، بومیسازی این تسلیحات و خودکفایی مقاومت در عرصه تامین تجهیزات مورد نیاز نظامی است. برخی کارشناسان رژیم صهیونیستی معتقدند در صورت درگیری بعدی اسرائیل با حزبالله لبنان، روزانه هزاران موشک دقیق و نقطهزن به سمت فلسطین اشغالی شلیک خواهد شد. درباره توان رزمی حزبالله آمار مستند و دقیقی منتشر نشده است اما بر اساس آخرین گزارشها، حدود ۲۳۰ هزار راکت در تمام بردها و انواع مختلف آماده شلیک به سمت سرزمینهای اشغالی است. همچنین منابع عبری عنوان کردهاند حزبالله در رویارویی آتی روزانه حدود ۱۵۰۰ موشک به عمق اراضی اشغالی شلیک خواهد کرد. پهپادهای حزبالله هم نقش پررنگی در افزایش توانمندی نظامی این جنبش داشته است. چندی قبل بود که پهپادهای این جنبش بر فراز فلسطین اشغالی پرواز کردند و حزبالله در بیانیهای اعلام کرد یک فروند پهپاد با نام «حسان» به مدت 40 دقیقه در عمق 70 کیلومتری شمال فلسطین اشغالی به پرواز درآمده و پس از انجام مأموریت خود با موفقیت به لبنان بازگشته است.
* مقابله با فتنه آمریکایی و معادله جدید در لبنان
بعد از اینکه حزبالله در جنگ 33 روزه - که روزی کاندولیزا رایس (وزیر خارجه وقت دولت بوش) آن را «زایمان خاورمیانه» میخواند و جنگ داخلی سوریه که با مشارکت اتباع بسیاری از کشورها به وقوع پیوست - پیروز شد، آمریکاییها وارد مرحلهای به نام «تحریمهای اقتصادی علیه حزبالله لبنان» شدند. بر این اساس لبنان از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید با تحریمهای سنگین اقتصادی و مالی روبهرو شد. از سویی هر تاجر و شرکتی که کوچکترین ارتباط یا موافقت در بیان را با حزبالله داشت مورد تحریم قرار گرفت. از این رو حزبالله برای رفع بخشی از مشکلات این کشور به واردات میعانات نفتی به لبنان اقدام کرد که باعث تغییر معادلات تحریم علیه این کشور شد. این موضوع سبب شد مردم لبنان به حزبالله برای نجات این کشور از تحریمهای اقتصادی امیدوار شوند. این نخستین قدم حزبالله برای رفع مشکلات اقتصادی مردم لبنان بود.
* 2 مسأله اصلی حزبالله در 40 سالگی
دومین قدم حزبالله لبنان برای تغییر معادلات در عرصه داخلی این کشور به حضور پررنگ این حزب در انتخابات پارلمانی 2022 و درخواست سیدحسن نصرالله از دولت این کشور برای استخراج نفت و گاز از میادین دریایی بازمیگردد. دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانیهای متعدد خود قبل از انتخابات پارلمانی اخیر گفته بود: «ما به دنبال استخراج گاز و نفت از میادین دریایی هستیم تا مشکل سوخت مردم لبنان حل شود و ملت این کشور بتوانند در رفاه زندگی کنند».
او به نقش ایران در کمک به لبنان برای استخراج نفت و گاز هم اشاره و بیان کرد: «هر گاه زمانی بیاید که شرکتهای استخراجکننده نفت و گاز حضور نداشته باشند، ما آمادهایم از شرکتهای ایرانی کمک بگیریم که تجربه زیادی دارند. اگر شرکتهای جهانی از ترس اسرائیل میترسند نفت لبنان را استخراج کنند، آمادهایم از شرکتهای ایرانی بخواهیم نفت ما را استخراج کنند». این نگاه حزبالله لبنان میتواند معادلات اقتصادی و سوختی در این کشور و منطقه را تغییر دهد. لبنان بر اثر تحریمهای «سزار» آمریکا و همچنین جنگ بین روسیه و اوکراین، با کمبود شدید سوخت روبهرو است و به همین علت اگر استخراج نفت و گاز از میادین این کشور انجام شود، یک دستاورد بزرگ اقتصادی برای لبنان و حزبالله است. سیدحسن نصرالله در همین راستا به اسرائیل هشدار داد نباید وارد میدان گازی مشترک با لبنان شود. ورود کشتی رژیم صهیونیستی به میدان «گازی کاریش» و تجاوز به خط 29 گازی بین لبنان و رژیم اشغالگر با هشدار شدید حزبالله و سیاستمداران لبنانی روبهرو شد که ابعاد جهانی پیدا کرد. بعد از هشدار جدی حزبالله به اسرائیل درباره میدان گازی کاریش، این رژیم به میانجیگری آمریکا رو آورد که تاکنون این مناقشه ادامه دارد. در مجموع اگر لبنان به استخراج نفت و گاز در میادین دریایی خود رو بیاورد، تغییرات زیادی در داخل این کشور و معادلات منطقه روی خواهد بود. باید گفت چهلمین سالگرد تأسیس حزبالله لبنان با تغییر معادلات زیادی در منطقه و جهان مواجه خواهد شد که ایجاد بلوکهای جدید قدرت نظامی و سیاسی از آن موارد است.
***
رسانه امنیتی اسرائیلی افشا کرد
نفوذ سابقهدار حزبالله به آبهای فلسطین اشغالی
یک رسانه امنیتی اسرائیلی فاش کرد نفوذ و عملیات تکاوران دریایی حزبالله لبنان در آبهای فلسطین اشغالی، سابقهای چند ساله دارد. به گزارش تارنمای عبری زبان واللا، سال ۲۰۱۶ یک رویداد غیرعادی در سوابق عملیاتهای دریایی در حریم رژیم صهیونیستی به ثبت رسید. در این گزارش آمده است: «پس از تحقیق عمیق و بررسی دادهها و اطلاعات مشخص شد گروهی از غواصان نیروی ویژه حزبالله به محدوده مرزهای دریایی رسیدند و به منظور بررسی سیستم رصد اسرائیل در زیر آب وارد اسرائیل شدند. از طرف دیگر، در همان سال، یک شناور نیروی دریایی به دست آنها افتاد و به لبنان برده شد».
بر اساس افشاگری واللا، اخیرا سیدحسن نصرالله تشکیل نیروی دریایی حزبالله لبنان را سرعت بخشید که نخستین و مهمترین نقطه عطف این نیرو شلیک یک موشک- احتمالا یاخونت- در جریان جنگ دوم لبنان به ناو موشکانداز اسرائیلی «حانیت» بود. این اقدام باعث کشته شدن 4 سرباز صهیونیست شد. حادثه دوم در جریان عملیات ایتان در تابستان سال ۲۰۱۴ رخ داد که 5 نفر از غواصان حزبالله در سواحل «زکیم» ناگهان به نیروهای ارتش اسرائیل حملهور شدند.
افشای چنین اخباری در مقطع فعلی که نصرالله اسرائیلیها را تهدید به هدف قرار دادن تاسیسات غیرقانونیشان در میادین گازی مشترک با لبنان کرده، میتواند به منزله یک شوک به معادلات انرژی غرب باشد.
***
رئیس شورای سیاسی جنبش حزبالله لبنان:
مقاومت از عمق اسلام و انقلاب اسلامی ایران آغاز شد
«سیدابراهیم امینالسید» رئیس شورای سیاسی جنبش حزبالله لبنان دیروز در مراسمی به مناسبت چهلمین سالروز تأسیس این جنبش در اردوگاه «جنتا» در بقاع به سخنرانی پرداخت. بنا بر گزارش پایگاه خبری «العهد»، رئیس شورای سیاسی حزبالله گفت: «جنگ، مقاومت را در هم نخواهد شکست، بلکه هر جنگی در آینده فرصتی برای مقاومت خواهد بود تا دشمنانش را به طور کامل در هم بشکند». وی اضافه کرد: «این زمانه، دوره آمریکا و کشورهای مستکبر، خائنان و همپیمانان دشمن نیست، بلکه زمان، زمان مقاومت و مجاهدان است». سیدابراهیم السید در ادامه افزود: «آنچه طاغوتیان درباره مقاومت مینویسند و میگویند، از روی اتفاق نیست، بلکه یک طرح برنامهریزی شده است. اینجا جایی است که شاهد و گواه ایمان مجاهدان و مراسم عزاداری برای آنها و فریادهای آنها و برادرانشان بوده است. تنفر و کینه هیچگاه جرأت نکرده وارد این مکان شود و اینجا همواره آکنده از عشق، مودت و برادری بوده است». السید ادامه داد: «از اینجا بود که آغاز پایان رژیم صهیونیستی شروع شد. مقاومت آغاز شد و از عمق اسلام و انقلاب اسلامی و از چشمان امام خمینی و از دل چالشها حرکت خود را آغاز کرد؛ از سال 1982، تا به این لحظه و با عبور از چالشهایی که با آنها دست و پنجه نرم کردیم؛ چه حمله صهیونیستها و چه فتنههای بزرگ در سوریه. ما استراحت نکردیم و همواره در 40 سال گذشته در وضعیت مقاومت و در تقابل با توطئهها و نقشهها [ی دشمنان] بودیم».
ارسال به دوستان
رمزگشایی از کنایه سنگین نتانیاهو به لاپید در آغاز کار کابینه موقت رژیم صهیونیستی
وقتی امنیت برای اسرائیلیها آرزو میشود!
این روزها امنیت برای صهیونیستها تبدیل به آرزو شده و نمود عینی آن، کنایهای است که طویلالمدتترین رئیس کابینه در تاریخ منحوس تشکیل اسرائیل حواله رئیس دولت موقت یا کابینه پیشبرد امور کرده است.
به گزارش شبکه «ای 24»، بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود - بزرگترین حزب کنست - که طبیعتا نقش رهبر اپوزیسیون دولت مستعجل فعلی را دارد، در تماس تلفنی جمعه گذشته با یائیر لاپید، نخستوزیر موقت که به بهانه تبریک گفتن به او انجام شد، گفت: «آرزو میکنم ۴ ماه آینده برای تو و همه ما، مدت زمانی همراه با آسایش امنیتی باشد».
پس از آنکه هفته گذشته نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی یک سال و یک ماه اخیر، به دنبال از دست دادن اکثریت کنست، پارلمان را منحل و خود نیز برای همیشه از سیاست خداحافظی کرد، حالا یائیر لاپید، وزیر خارجه پیشین و شریک نفتالی در رهبری ائتلاف ضد لیکودی شکستخورده موقتا تا برگزاری انتخابات و تشکیل دولت جدید به ریاست دولتی مستعجل رسیده است.
برگزاری پنجمین انتخابات در فلسطین اشغالی طی تنها ۳ سال و نیم، گویای آشفتگی اوضاع حاکمیت سیاسی این رژیم است که بر همه امور حیاتی دیگر صهیونیستها سایه انداخته است.
لاپید پنجشنبه گذشته، به عنوان چهاردهمین نخستوزیر رژیم صهیونیستی اداره امور آشفته فعلی فلسطین اشغالی را برای دورهای احتمالا 5 ماهه (۴ ماه تا انتخابات و یک ماه رایزنیها برای تشکیل کابینه جدید) در دست گرفت.
«همه راهها برای ثبات بخشیدن به ائتلافشان را که از یک سال پیش تشکیل شده بود امتحان کردهاند اما انحلال کنست و برگزاری انتخابات مجدد بهترین راه است».
این متن بیانیه مأیوسانه مشترکی است که حدود 10 روز پیش او و بنت به عنوان مقدمه روند انحلال کنست منتشر کردند؛ وصف تمام و کمال به بنبست رسیدن ائتلافی که خود قرار بود راهگشای بنبست سیاسی ۲ ساله قبلی شود.
به نظر میرسد اما برای حکمرانی رهبر 58 ساله حزب کوچک «یش عتید» که از روزنامهنگاری و مجریگری به قدرت رسیده است، خیلی زود دیر شده است. او به رغم تکیه زدن بر کرسی ریاست کابینه موقت یا پیشبرد امور، با توجه به شکست ائتلاف شکننده حاکم برجا مانده از انتخابات پارسال، تنها کورسوی امیدی برای حفظ کرسی نخستوزیری از هجوم مجدد تندروهای لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو برای تصاحب بیت عقیون(مقر نخستوزیری) دارد.
کنایه تلخی که نتانیاهوی حریص برای بازگشت به قدرت در ردای تبریک، حواله لاپید کرده است را باید در چنین فضایی تحلیل کرد؛ دورهای که فلسطین اشغالی هر روز با یک ضربه فیزیکی، امنیتی، سایبری یا اجتماعی مواجه میشود. همین سونامی چندبعدی انفجارها، حریقها، حملات مسلحانه، حملات هکری و افشاگریهای رسانهای بود که جان صهیونیستها را به لب و دولت بنت را به آخر خط رساند.
سخنگوی رهبر حزب لیکود درباره پیام به اصطلاح تبریک نتانیاهو به لاپید توضیحاتی داده از جمله اینکه نخستوزیر باتجربه پیشین پیشنهاد داده تا مباحث جدید امنیتی بین این دو از طریق مقامی نظامی بهروز شود تا از تبدیل شدن مسائل امنیتی به ابزاری سیاسی در دوره انتخابات آتی جلوگیری شود.
سخنگوی لاپید نیز در بیانیهای اعلام کرد نتانیاهو دعوتنامهای برای حضور در نشستی امنیتی در دفتر نخستوزیر موقت با حضور مقامی نظامی دریافت کرده است.
چندان عجیب نبود که لاپید به محض نشستن بر صندلی نخستوزیری، نخستین جلسه کاری خود را به دیدار رودررو با «رونین بار» رئیس تقریبا جدید شاباک (سرویس امنیت داخلی اسرائیل» اختصاص داد تا میزان وخامت اوضاع امنیتی و اطلاعاتی را بررسی کند. اگر چه در عکس منتشر شده جلسه مزبور، خبری از نتانیاهو نیست اما بعید نیست او حضوری محرمانه در بیت عقیون داشته است. به عبارت دیگر کنایه نتانیاهو بعد از کمانه کردن به لاپید، به خود او، فلسطین اشغالی و رژیم صهیونیستی بازمیگردد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
الجزایر: سوریه عضو مؤسس اتحادیه عرب است و باید بازگردد
رمطان لعماره، وزیر خارجه الجزایر گفت سوریه عضو مؤسس اتحادیه عرب محسوب میشود و الجزایر حامی بازگشت این کشور به اتحادیه عرب است.
به نوشته المیادین، لعماره که از روز جمعه در بیروت، پایتخت لبنان برای حضور در نشست مشورتی وزرای خارجه اتحادیه عرب حضور یافته است، گفت تلاش میکند تا کشورهای عربی حاضر در نشست بیروت را به تحرک وادارد و به نظرات آنها گوش دهد و امیدوار است درباره سوریه با آنها به توافق برسد. لعماره روز جمعه وارد بیروت شد و پس از دیدار با «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، در ضیافت شام «نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان به همراه دیگر وزرای خارجه عربی حضور یافت. با گذشت 11 سال از بحران سوریه و تثبیت موقعیت دولت دمشق، برخی کشورهای عربی خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب شدهاند. با این حال هفته گذشته «حسام زکی» معاون دبیر کل اتحادیه عرب با اشاره به نبودن توافق بین اعضای اتحادیه درباره بازگشت سوریه، گفت این مساله نیازمند مشورت بیشتر است. او اما تأکید کرد که اتحادیه عرب موافق بازگشت سوریه است. وی تصمیمگیری در این باره پیش از برگزاری اجلاس سران عرب در الجزایر (در آبانماه) یا پس از آن را بعید ندانست و گفت: «تلاشهایی از جانب برخی کشورها از جمله الجزایر برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب وجود دارد، در عین حال برخی کشورها نیز دیدگاههایی دارند و نبودن توافق در این زمینه، تعیین زمان بازگشت سوریه را دشوار میکند. او پیشبینی کرد که رایزنیهای بیشتری در دوره آینده در این باره انجام شود و بعید نیست پیش از برگزاری اجلاس سران عرب در الجزایر یا پس از آن، توافقی حاصل شود.
***
تجاوز هوایی اسرائیل به بندر طرطوس سوریه
خبرگزاری سانا دیروز از تجاوز نظامی جدید رژیم صهیونیستی به «طرطوس» سوریه خبر داد. این خبرگزاری در این باره گزارش داد که حمله رژیم صهیونیستی تاسیسات غیرنظامی را در شهرک حمیدیه در جنوب طرطوس هدف قرار داده که در نتیجه آن ۲ شهروند سوری زخمی شدهاند.
این در حالی است که پیشتر نیز صهیونیستها بارها مناطق مختلف سوریه از جمله مناطق مسکونی را هدف تجاوز نظامی قرار داده بودند. دولت دمشق تاکنون چندین مرتبه در نامههایی به مقامات سازمان ملل، خواستار اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از تکرار تجاوزات نظامی صهیونیستها به سوریه شده است.
***
شهادت مسنترین اسیر زن فلسطینی
انجمن اسیران فلسطینی دیروز شنبه از شهادت سعدیه فرجالله، از ساکنان الخلیل و مسنترین زن اسیر فلسطینی در زندانهای اسرائیل با 68 سال سن خبر داد. این انجمن افزود که این اسیر زن فلسطینی از ساکنان شهر «اذنا» در منطقه الخلیل بود که در زندان «دامون» جان باخت. انجمن اسیران فلسطینی همچنین مدیریت زندانهای اسرائیل را مسؤول کامل شهادت این اسیر فلسطینی و نیز مسؤول جان دیگر اسرای فلسطینی دانست. این انجمن خاطرنشان کرد که سعدیه فرجالله در تاریخ 18 دسامبر 2021 دستگیر شد. وی مادر 8 فرزند بود و با شهادت وی، تعداد اسرای شهید فلسطینی در زندانهای اسرائیل به 230 نفر رسید.
***
افشای تلاش موساد برای جاسوسی از فرماندهان مقاومت فلسطین در ترکیه
شبکه «الجزیره» در یک برنامه مستند تحت عنوان «ما خفی اعظم» بار دیگر از اقدامات رژیم صهیونیستی برای جاسوسی از فرماندهان مقاومت فلسطین پرده برداشت و اعلام کرد سازمان موساد از طریق عملیات جذب دانشجویان عرب بویژه فلسطینیان در ترکیه، درصدد جاسوسی از رهبران مقاومت مقیم استانبول بود.
در مستند تحت عنوان «ما خفی اعظم» (آنچه پنهان است بزرگتر است) عنوان شده که سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» در تلاش است آن دسته از دانشجویان عرب و بویژه فلسطینیان را که در زمینههای امنیتی و علمی حساس در ترکیه مشغول به تحصیل هستند، جذب کند. در ادامه این افشاگری آمده که هدف موساد تشکیل تیمهایی در ترکیه برای جاسوسی از رهبران مقاومت فلسطین بوده که در استانبول سکونت دارند.
***
مخالفت گروههای سیاسی عراق با نخستوزیری مجدد الکاظمی
«محاسن الدلیمی» نماینده فراکسیون «الصادقون» در پارلمان عراق، دیروز (شنبه ۲ جولای) تصریح کرد اغلب فراکسیونهای سیاسی، مخالف نخستوزیری مجدد «مصطفی الکاظمی» هستند، زیرا دوران نخستوزیری او مملو از بحرانها و مشکلات متعدد بود. الدلیمی در گفتوگو با وبگاه «المعلومه» گفت: این مخالفت سیاسی و پارلمانی با نخستوزیری مجدد الکاظمی به دلیل رویکرد اشتباه او است؛ رویکردی که موجب ایجاد بحرانهای سیاسی و اقتصادی و عدم اتخاذ هیچ اقدامی برای حفظ حاکمیت ملی عراق در قبال دخالتهای ترکیه و آمریکا شده است. وی تصریح کرد: نخستوزیر آتی قطعا از چارچوب هماهنگی انتخاب خواهد شد و الکاظمی مجدد نخستوزیر نخواهد شد. «علی الفتلاوی» دیگر عضو ائتلاف الفتح در پارلمان عراق نیز پیشتر گفته بود: وعدههای نخستوزیر پیشبرد امور عراق به مردم، بیانگر شکست سیاستهای اشتباهش است و طرفهای سیاسی که تلاش میکنند تا از او حمایت کنند نیز شکستخورده هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|