|
رشد 4000 واحدی شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران روز گذشته برای سومین روز متوالی در هفته جاری به روند صعودی خود ادامه داد و با ۳ هزار و ۹۱۲ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ۵۱۱ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با بیش از ۳ هزار و ۹۱۲ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ۵۱۱ هزار واحد ایستاد. همچنین شاخص هموزن با ۳۲۳ واحد افزایش به ۴۲۰ هزار و ۹۷۵ واحد و شاخص قیمت با ۱۹۷واحد رشد به ۲۵۶ هزار و ۴۸۵ واحد رسید.
ارسال به دوستان
اعتصاب کارگران در نروژ، رکورد تاریخی قیمت برق در آلمان و افزایش بیسابقه قیمت گاز در اروپا
جنگ به اقتصاد اروپا رسید
برای نخستین بار در 30 سال گذشته تراز تجاری آلمان منفی شد روسیه: قیمت نفت میتواند تا ۴۰۰ دلار افزایش یابد
گروه اقتصادی: شاخص قیمت گاز طبیعی اروپا روز سهشنبه همزمان با گسترش اعتصاب کارگران صنعت گاز نروژ، به بالاترین حد خود در ۴ ماه اخیر رسید. قیمت قراردادهای گازی TTF هلند برای ماه آگوست به 166.6 یورو در مگاوات ساعت رسید که 2.2 درصد نسبت به روز دوشنبه افزایش یافت. در آلمان اما قیمت برق رکورد جدیدی را ثبت کرد.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از «فایننشال تایمز»، قیمت برق در آلمان برای تحویل در سال آینده، روز دوشنبه به بالاترین سطح خود رسید و پس از افزایش 13 درصدی به 325 یورو در هر مگاوات ساعت رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد. قرارداد معادل در فرانسه از ابتدای سال تاکنون ۲ برابر شده و به 366 یورو در هر مگاوات ساعت رسیده است. قیمت برق بشدت تحت تأثیر هزینه گاز-که برای تولید برق به کار میرود- است.
کارشناسان موسسه «انرژی دانمارک» میگویند نگرانیها نسبت به عرضه گاز به اروپا بشدت بالاست و بازار همچنان درگیر افزایش ریسک است. کارشناسان انتظار دارند اوضاع تامین انرژی در اروپا همچنان متشنج بوده و در صورت پایین ماندن عرضه، قیمتها بالا برود. کاهش عرضه گاز نروژ در زمان بسیار حساسی برای اروپا اتفاق میافتد. روسیه به طور کامل عرضه گاز به کشورهایی از جمله هلند و دانمارک را متوقف کرده است و بیش از نصف عرضه به 2 مشتری بزرگ خود یعنی آلمان و ایتالیا را هم کاهش داده است. آلمان بویژه در تلاش است حجم گاز روسیه را با برنامه سرمایهگذاری شتابان در پایانههای واردات گاز طبیعی مایع جایگزین کند.
* کارگران نروژی اعتصابات خود را گسترش میدهند
اعتصاب کارگران بخش نفت و گاز در نروژ در کنار کاهش صادرات نفت روسیه باعث شده قیمت گاز در اروپا به بالاترین میزان در 4 ماه گذشته برسد. قرار است کارگران صنعت نفت و گاز نروژ اعتصاب خود را گسترش دهند و این مساله باعث خواهد شد 13 درصد از صادرات گاز نروژ که یکی از منابع اصلی تامین گاز اروپا به شمار میرود، کاهش یابد.
اعتصاب کارگران بخش نفت و گاز نروژ در اعتراض به دستمزدها در شرایطی که اروپا به دلیل کاهش عرضه از روسیه، به گاز این کشور نیاز دارد، دردسرهایی را برای اروپا به همراه آورده است. دویچهوله آلمان در مطلبی نوشت: کارگران بخش نفت و گاز نروژ در بحبوحه نگرانیها درباره عرضه گاز اروپا کار خود را متوقف کرده و اعتصاب کردهاند. گفته میشود در ابتدا یک میدان گازی تحت تأثیر این اعتصابها قرار گرفته است اما این حرکت اعتراضی میتواند به ۳ میدان دیگر گسترش یابد و این اتفاقی است که ممکن است از چهارشنبه (امروز) بیفتد.
* تراز تجاری آلمان منفی شد
رکوردزنی قیمت برق در آلمان همزمان شده است با منفی شدن تراز تجاری در آلمان و سبقت واردات از صادرات در این کشور. برای نخستینبار در 30 سال گذشته تراز تجاری آلمان که اقتصادش عمدتا مبتنی بر صادرات است، منفی شد. آمار منتشرشده از سوی دفتر آمار فدرال آلمان نشان میدهد در ماه مه برای نخستینبار در 30 سال گذشته میزان واردات آلمان از صادرات این کشور بیشتر شده است. در کنار کاهش صادرات، افزایش قیمت کالاهای وارداتی آلمان باعث شده ارزش صادرات این کشور یک میلیارد یورو کمتر از واردات آن باشد.
در حالی که طی ماه مه صادرات آلمان 0.5 درصد پایین آمده، واردات این کشور 2.7 درصد رشد کرده است. نسبت به سال گذشته هم صادرات آلمان 11.7 درصد بالا رفته اما واردات این کشور رشد 27.8 درصدی را به ثبت رسانده است. بر همین اساس آلمان در ماه مه 125.8 میلیارد دلار صادرات و 126.7 میلیارد دلار واردات داشته است. آمار منتشرشده حاکی از آن است که صادرات آلمان به روسیه در ماه مه 29.4 درصد نسبت به ماه آوریل رشد کرده و به یک میلیارد یورو رسیده است، با این حال نسبت به ماه مه سال گذشته به کمتر از نصف رسیده و 54.6 درصد پایین آمده است.
* صدراعظم آلمان: بحران کنونی ظرف چند ماه پایان نخواهد یافت
صدراعظم آلمان در سخنانی بحران تورم و افزایش قیمتها را چالشی تاریخی خواند که تا مدتها بر دوش شهروندان سنگینی خواهد کرد. اولاف شولتس انتظار دارد بار افزایش قیمتها بر دوش شهروندان همچنان ادامه یابد. وی گفت بحران کنونی ظرف چند ماه پایان نخواهد یافت.
اولاف شولتس شهروندان آلمانی را برای یک دوره طولانی فشار ناشی از افزایش قیمتها آماده کرده است. او روز دوشنبه در آغاز یک اقدام هماهنگ با نمایندگان ارشد کارفرمایان و اتحادیههای کارگری گفت: بحران فعلی تا چند ماه دیگر تمام نخواهد شد.
وی تاکید کرد جنگ روسیه در اوکراین و زنجیره تامین مختل شده در پی همهگیری کرونا سبب ایجاد ناامنی عمومی شد. شولتس گفت: ما باید آماده باشیم، چرا که این وضعیت در آینده قابل پیشبینی تغییر نخواهد کرد. ما با یک چالش تاریخی روبهرو هستیم.
* تورم اسپانیا به بالاترین میزان 37 سال گذشته رسید
در اسپانیا نیز شرایط بهتر از سایر نقاط اروپا نیست. در همین رابطه دفتر آمار ملی اسپانیا اعلام کرد نرخ تورم در این کشور ۲ رقمی شده و به بالاترین میزان در 37 سال گذشته رسیده است. آمار ارائه شده از سوی دفتر آمار ملی اسپانیا نشان میدهد در ماه ژوئن تورم این کشور برای نخستینبار در دهههای گذشته ۲ رقمی شده و به بالاترین میزان از سال 1985 تاکنون رسیده است. رقم کنونی حتی بیشتر از رقم پیشبینیشده در نظرسنجی رویترز بوده است. افزایش قیمت مواد غذایی و حاملهای انرژی از اصلیترین دلایل بالا رفتن تورم در اسپانیا بوده است.
«نادیا کالوینو» وزیر اقتصاد اسپانیا هفته گذشته در جمع نمایندگان مجلس این کشور گفت: خبرهای هفتههای گذشته مثبت نبوده است. کاهش صادرات نفت و گاز روسیه در حال شدت بخشیدن به روند بالا رفتن قیمت حاملهای انرژی است.
به طور کلی بالا رفتن هزینه زندگی در اسپانیا، دولت این کشور را تحت فشار قرار داده به طوری که هفته گذشته «پدرو سانچز» نخستوزیر اسپانیا با هدف کنترل تورم دومین بسته حمایتی خود به ارزش 9.45 میلیارد دلار را به تصویب رساند. نخستوزیر اسپانیا در این باره گفته افزایش قیمت کالاها نشان میدهد چقدر اوضاع وخیم است.
***
نفت 400 دلاری؟!
معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت: در صورت اجراییشدن پیشنهاد ژاپن برای تعیین سقف قیمت جهت خرید نفت روسیه، قیمتها میتواند به ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار در هر بشکه برسد. «دیمیتری مدودوف» دیروز در واکنش به پیشنهاد ژاپن برای ایجاد محدودیت قیمت در خرید نفت از مسکو خاطرنشان کرد: ژاپن دیگر نمیتواند از روسیه گاز یا نفت بخرد یا در پروژه کارخانه «الانجی ساخالین-۲» در روسیه مشارکت کند. وی تصریح کرد: پیشنهاد ژاپن برای خرید نفت از روسیه به نصف قیمت فعلی، به کاهش عرضه منجر میشود و در نتیجه قیمتها میتواند به ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار در هر بشکه برسد. رهبران گروه ۷ هفته گذشته توافق کردند امکانسنجی اعمال محدودیتهای موقت روی قیمت واردات سوختهای فسیلی روسیه- از جمله نفت- را بررسی کنند. پیشتر «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در واکنش به اظهارنظر نخستوزیر ژاپن درباره تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه گفته بود: اظهارات «فومیو کیشیدا» درباره احتمال کاهش قیمت نفت مسکو به این معنا نیست که سایر کشورها میتوانند از این معیار پیروی کنند. نخستوزیر ژاپن گفته بود: بر اساس سیاستهای پیشنهادی گروه 7، مسکو مجبور خواهد شد نفت خود را به نصف قیمت کنونی بفروشد. وی گفت: سازوکاری طراحی شده که تضمین کند امکان خرید نفت روسیه با قیمت بالا وجود نداشته باشد. در نشست گروه 7، این موضوع نخستینبار از سوی آمریکا مطرح شد که برای نفت روسیه سقف قیمت تعیین شود. محدود کردن قیمت نفت روسیه بخشی از تحریمهای غرب علیه مسکو به خاطر عملیات ویژه در اوکراین است.
ارسال به دوستان
میانگین قیمت هر متر مسکن در تهران به بیش از ۴۱ میلیون تومان رسید
مسکن درمان ندارد؟
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس سهم هزینههای مسکن در سبد خانوارها را بین ۶۰ تا ۷۰ درصد اعلام کرد
گروه اقتصادی: روز گذشته مرکز آمار شاخص و متوسط قیمت آپارتمانهای مسکونی مناطق بیستودوگانه شهر تهران در خرداد ١٤٠١ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، خرداد امسال میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان مسکونی در شهر تهران به بیش از ۴۱ میلیون و ۴۰۸ هزار تومان رسید که نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش 35.5 درصدی و نسبت به اردیبهشتماه افزایش 7.1 درصدی را نشان میدهد.
به گزارش «وطنامروز»، بر اساس گزارش مرکز آمار، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در خرداد امسال با افزایش 7.1 واحد درصدی نسبت به اردیبهشتماه به بیش از ۴۱ میلیون و ۴۰۸ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که چند روز گذشته بانک مرکزی میانگین قیمت مسکن شهر تهران را برابر با ۳۹ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان گزارش کرده بود.
همچنین مقایسه قیمتها در خرداد امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته، حاکی از افزایش 35.5 درصدی قیمت مسکن در شهر تهران است. به بیان دیگر خریداران باید برای خرید یک واحد مسکونی مشخص نسبت به خرداد سال گذشته به طور متوسط 35.5 درصد بیشتر پرداخت کنند.
* افزایش تورم نقطه به نقطه
منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در خرداد ١٤٠١ تورم نقطه به نقطه قیمت آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به عدد 35.5 درصد رسیده است؛ یعنی خریداران باید برای خرید یک واحد مسکونی مشخص در شهر تهران نسبت به خرداد ١٤٠٠ به طور متوسط 35.5 درصد بیشتر پرداخت کنند. تورم نقطه به نقطه این ماه در مقایسه با ماه قبل (29.6 درصد) 9.5 واحد درصد افزایش داشته است. در خرداد امسال منطقه یک با میانگین قیمت بیش از ۷۸ میلیون و۴۴۷ هزار تومان، گرانترین و منطقه ۱۷ با میانگین قیمت ۲۰ میلیون و ۷۸۸ هزار تومان به ازای هر مترمربع ارزانترین منطقه تهران بودند. تعداد معاملات صورت گرفته در خردادماه برابر با 14 هزار و ۸۳ واحد مسکونی بوده است که نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش حدود ۴۸ درصدی را نشان میدهد.
* افزایش تورم ماهانه
منظــور از تــورم ماهانــه، درصــد تغییــر عــدد شــاخص قیمــت مــاه جــاری نســبت بــه مــاه قبــل است. در خــرداد ١٤٠١ تــورم ماهانــه قیمــت آپارتمانهای مسکونی شهر تهـران 7.1 درصـد بـوده اسـت. تـورم ماهانـه خـردادمـاه در مقایسـه بـا همـین اطـلاع در مـاه قبـل (6 درصـد)، 1.1 واحـد درصد افزایش داشته است.
* تورم سالانه در کانال 25درصد
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میـانگین اعـداد شـاخص قیمـت در یـک سـال منتهـی بـه مـاه جـاری نسـبت بـه شـاخص دوره مشـابه سـال قبـل است. نـرخ تـورم سـالانه خـرداد ١٤٠١ امـلاک مسـکونی شـهر تهـران بـه عـدد 25.1 درصـد رسـیده کـه نسـبت بـه همـین اطـلاع در مـاه قبل (25.6 درصد)، 6.0 واحد درصد کاهش داشته است.
* متوسط قیمت آپارتمانهای مسکونی
خرداد ١٤٠١ متوسط وزنی قیمت آپارتمانهای مسکونی فروش رفته در مناطق بیستودوگانه شهر تهران به 414088 هزار ریال رسیده است. در این ماه منطقه یک با متوسط قیمت 784472 هزار ریال بیشترین و منطقه ١٧ با متوسط قیمت ٢٠٧٨٨٥ هزار ریال کمترین قیمت را در بین مناطق بیستودوگانه شهر تهران به خود اختصاص دادهاند.
* سهم هزینه مسکن در سبد خانوارهای شهری چقدر است؟
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس سهم هزینههای مسکن در سبد خانوارهای شهری ایران را بین ۶۰ تا ۷۰ درصد خواند و تاکید کرد: این در حالی است که میانگین این شاخص در جهان ۱۸ درصد و در دامنه نوسانات حدودا ۱۵ تا ۲۵ درصد است. بابک نگاهداری گفت: صنعت تولید مسکن موتور رشد اقتصادی و تاثیرگذار بر صنایع مادر است. نگاهداری با اشاره به برخی از عوامل ایجادکننده مشکلات مسکن و اقدامات پژوهشگران این مرکز در راستای بهبود وضعیت کنونی، بیان داشت: تاثیر حوزه مسکن بر رشد و توسعه اقتصادی کشور غیر قابل انکار است. رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: بخش مسکن با ایجاد رشد اقتصادی و اشتغالآفرینی در بخش ساختمان و بخشهای وابسته از طریق تاثیر بر مخارج مصرفی، سرمایهگذاری و تغییرات در تولید ناخالص داخلی، نوسانات اقتصادی را به شدت تحت تاثیر خود قرار میدهد، بنابراین تاثیرات ناشی از آن نیز محدود به بخش مسکن نیست. وی ادامه داد: در کشور ما با توجه به ابعاد نیاز به مسکن در دورههای مختلف، قوانین و سیاستهای متعددی وضع شده است اما مقطعی بودن سیاستها و نبود برنامه مشخص و دورنمای بلند برای چگونگی رفع مشکل مسکن، نبود اطلاعات و آمار شفاف و دقیق، نحوه اجرای سیاستها و میزان کارایی آنها و موانع احتمالی که بر سر اجرای آنها وجود دارد مانند کمبود مالی، فقدان دانش لازم و همچنین سیستم نهادی ناقص و کجکارکرد، موجب شده است تا رویکردهای حقوقی و برنامهای مصوبات همواره دچار خلأهای متعددی باشند. رئیس مرکز پژوهشهای مجلس سهم هزینههای مسکن در سبد خانوارهای شهری ایران را بین ۶۰ تا ۷۰ درصد خواند و تاکید کرد: این در حالی است که میانگین این شاخص در جهان ۱۸ درصد و در دامنه نوسانات ۱۵ تا ۲۵ درصد است. وی با بررسی مطالعات بخش مسکن در ۶ برنامه توسعه قبلی گفت: در بررسی بخش مسکن در ۶ برنامه قبلی توسعه کشور، مهمترین مسالهای را که میتوان در عدم توفیق موثر در بخش مسکن جمعبندی کرد مساله نبود یک بسته جامع، با ابعاد مختلف برای رفع نیازهای مختلف آحاد جامعه ایرانی با نگاه به حل مشکلات حوزه مسکن همچون بدمسکنی، بیمسکنی و نظایر آن است. وی افزود: برخوردهای موضعی و محدود برای حل مساله مسکن بدون استفاده از ابزارهای حاکمیتی، حقوقی و قانونی سبب شده مساله مسکن، به شکل پایدار و مزمن از مسائل اصلی حوزه شهری و اجتماعی کشور باقی بماند.
* افزایش تمایل افراد به خرید خانههای کوچک و قدیمیتر
همچنین بانک مرکزی، دیگر مرجع آماری نیز هر ماه گزارشی از تحولات بازار مسکن را ارائه میدهد که بر اساس این گزارشات، در خردادماه سال جاری تقاضا برای خرید واحدهایی با عمر بالا افزایش یافته است. از طرفی افراد این روزها تمایل بیشتری برای خرید واحدهایی با متراژ پایینتر دارند. طبق گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن در خرداد سال جاری، از مجموع ۱۳۸۷۴ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۰،۱ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند. این به این معنی است که تقاضا برای خرید واحدهایی با عمر بالاتر افزایش داشته است. از سویی آمارهای بانک مرکزی بیان میکند ۵۳،۷ درصد افراد در تهران واحدهایی با متراژ کمتر از ۸۰ مترمربع تهیه کردهاند. همچنین با اینکه متوسط قیمت مسکن چیزی حدود ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است ۵۷،۳ درصد نیز واحدهایی با قیمتی پایینتر از این حد تهیه کردهاند. این آمارها به نوعی میتوانند گویای کاهش قدرت خرید مردم در بازار مسکن باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
رشد ۳۵ درصدی سپردههای بانکی در اردیبهشت ۱۴۰۱
آمارهای بانک مرکزی از رشد ۳۵ درصدی مانده سپردهها و افزایش 34.9 درصدی مانده کل تسهیلات به سپردهها در اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد. بانک مرکزی گزارشی از آخرین وضعیت مانده سپردهها و تسهیلات اعطایی را منتشر کرد. بر این اساس، مانده کل سپردهها در اردیبهشتماه امسال بیش از ۵۶ هزار و ۸۱۷ هزار میلیارد ریال بود که نسبت به مقطع مشابه سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به پایان سال قبل 2.7 درصد افزایش داشته است. بر اساس این گزارش، بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده ۳۰ هزار و ۷۳۹ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویهوبویراحمد با ۱۵۱ هزار میلیارد ریال است.
مانده کل تسهیلات نیز ۴۱ هزار و ۸۶۴ هزار میلیارد ریال بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۰ هزار و ۸۳۸ هزار میلیارد ریال بود 34.9 درصد و نسبت به پایان سال قبل ۴۴۶ هزار میلیارد ریال برابر با 1.1 درصد افزایش یافته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۲۵ هزار و ۸۸۸ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویهوبویراحمد با رقم ۱۴۹ هزار میلیارد ریال بود. نسبت تسهیلات به سپردهها در اردیبهشتماه امسال بعد از کسر سپرده قانونی 81.9 درصد است که در پایان این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 0.3 درصد افزایش و نسبت به پایان سال قبل 1.3 واحد درصد کاهش یافته است. نسبت تسهیلات به سپردهها در اردیبهشتماه امسال در تهران 92.4 درصد و در کهگیلویهوبویراحمد 110.9 درصد است. البته باید توجه داشت که بالا بودن رقم سپردههای تسهیلات در استان تهران به دلیل استقرار دفاتر بسیاری از شرکتها و موسسات تولیدی سایر استانها در استان تهران بوده و عمده فعالیت بانکی آنها از طریق شعب بانکهای این استان انجام میشود.
***
آغاز مذاکره برای امضای موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا
پنجمین دور مذاکرات ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با موضوع تبدیل موافقتنامه فعلی تجارت ترجیحی به موافقتنامه تجارت آزاد آغاز به کار کرد. پنجمین دور مذاکرات حضوری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز گذشته با حضور هیات اوراسیایی متشکل از نمایندگانی از کشورهای عضو این اتحادیه و کمیسیون اقتصادی اوراسیا و هیأت ایرانی به ریاست سازمان توسعه تجارت و متشکل از نمایندگان وزارتخانهها و دستگاههای مختلف آغاز به کار کرد. این مذاکرات پنجمین دور از مذاکرات حضوری است که از حدود یک سال و نیم پیش آغاز شده و تا چند ماه دیگر ادامه پیدا خواهد کرد. هدف از این مذاکرات تبدیل موافقتنامه فعلی تجارت ترجیحی به موافقتنامه تجارت آزاد است. در موافقتنامه تجارت آزاد
۸۰ درصد کالاها با تعرفه صفر مبادله میشوند.
***
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره وخیمتر شدن شرایط اقتصادی
بانک مرکزی انگلیس روز سهشنبه با انتشار گزارشی، درباره وخیمتر شدن اوضاع اقتصادی جزیره که این روزها از تورم بیسابقه و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی رنج میبرد، هشدار داد. در گزارش موسوم به «ثبات مالی» بانک مرکزی انگلیس که فرازهایی از آن در رسانهها منتشر شده، آمده است: قیمت کالاهای ضروری مانند غذا و انرژی در بریتانیا و در سطح جهان بشدت افزایش یافته و چشمانداز رشد اقتصادی بدتر شده است. این تا حد زیادی نتیجه تهاجم روسیه به اوکراین است. این گزارش میافزاید: مانند سایر بانکهای مرکزی در سراسر جهان، ما برای کمک به کاهش سرعت افزایش قیمتها، نرخ بهره بینبانکی را افزایش دادهایم. بانک مرکزی انگلیس با اشاره به بیثباتی در بازارهای جهانی و کاهش رشد اقتصادی کشورها هشدار داد: ما انتظار داریم اوضاع مالی خانوارها و مشاغل در ماههای آتی سختتر شود. آنها همچنین در برابر شوکهای بیشتر آسیبپذیرتر خواهند بود. این در حالی است که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. این واقعیت که دورنمایی از بهبود اوضاع دیده نمیشود و مقامات رسمی هم درباره تشدید اوضاع هشدار میدهند، مردم کشور را شوکه کرده است. شاخص نرخ تورم در انگلیس بر اساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۹.۱ درصد در ماه گذشته میلادی (مه) رسیده است که بالاترین رقم در
۴۰ سال گذشته بهشمار میرود. اقتصاددانان پیشبینی میکنند نرخ تورم به دلیل افزایش بهای انرژی، تا پایان سالجاری میلادی به بالای ۱۱ درصد میرسد. یافتههای موسسه نظرسنجی «اپسوس موری» نشان میدهد بسیاری از مردم در انگلیس سعی میکنند از وعدههای غذایی خود صرف نظر یا پول قرض کرده و یا کمتر بیرون بروند تا مخارج زندگی خود را تامین کنند. با اینکه همه کشورهای اروپایی در بحران اقتصادی به سر میبرند و تورم به شکل افسارگسیختهای افزایش یافته است.
***
برابری یورو با دلار به کمترین میزان 20 سال گذشته رسید
در معاملات روز گذشته بازارهای جهانی، ارزش یورو در برابر دلار به کمترین میزان در 20 سال گذشته رسید و دلیل آن هم افزایش قیمت گاز در بازار اروپا است. در معاملات روز گذشته بازار جهانی ارز، ارزش یورو در برابر دلار به کمترین میزان در 20 سال گذشته رسید. دلیل این مساله افزایش قیمت گاز در بازار اروپا و گسترش نگرانیها نسبت به سلامت اقتصادی حوزه یورو است. البته انتشار آمارهایی که نشان میدهد رشد تجارت در حوزه یورو در ماه ژوئن بشدت کاهش یافته نیز در این مسیر بیتاثیر نبوده است. در معاملات دیروز یورو 0.9 درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داد و به 1.03 دلار رسید که کمترین میزان از سال 2002 تاکنون به شمار میرود. ارزش یورو در برابر فرانک سوییس نیز 0.7 درصد پایین آمد و به 0.9941 فرانک رسید که کمترین میزان از سال 2015 تاکنون است. شاخص ارزش دلار نیز 0.8 درصد رشد کرد و به 105.98 واحد رسید که نزدیک به قله 20 سال گذشته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|