|
NPT یک سند مرده است
دبیر سابق ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه NPT یک سند مرده است، گفت: برجام سند مقدسی نیست و حتی موجب لو رفتن اسامی نخبگان و دانشمندان ما شد. جواد لاریجانی اظهار داشت: علت علاقه غربیها به برجام این است که توانمندی هستهای ما را کاهش میدهد و به خاطر طولانی بودن پروسه، نیروی ایران را تحلیل میبرد و مساله هستهای را به یک امر تزئینی لاکچری تبدیل میکند.
ارسال به دوستان
کرملین اعلام کرد پوتین هفته آینده به ایران سفر میکند
تهران - مسکو از نمای نزدیک
گروه سیاسی: با روی کار آمدن دولت سیزدهم، گسترش همکاری با کشورهای منطقه و دیپلماسی فعال با همپیمانان جهانی جای توجه صرف به غرب و کوتاه آمدن در برابر آمریکا را گرفته است. سفرهای پرترافیک مسؤولان سیاسی کشورهای همسایه به ایران و متقابلا سفر رئیسی و تیم وزارت امور خارجه به کشورهای دیگر، حاکی از آن است که ایران توجه خود را به گسترش ارتباط با شرق، بویژه روسیه معطوف کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، روز گذشته کاخ کرملین اعلام کرد پوتین، رئیسجمهور روسیه هفته آینده به ایران سفر خواهد کرد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد پوتین سهشنبه آینده ۱۹ جولای (۲۸ تیر) برای شرکت در دیدار سهجانبه با حضور رؤسایجمهوری ایران و ترکیه در چارچوب مذاکرات آستانه به تهران سفر میکند.
پوتین در اجلاس سهجانبه با حجتالاسلام رئیسی رئیسجمهور کشورمان و رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه در تهران حضور خواهد یافت و علاوه بر آن نشستهای دوجانبهای نیز انجام خواهد داد.
در ارتباط با سفر رئیسجمهور روسیه به تهران، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان اوایل ماه جاری در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته بود: امیدوار هستیم در آینده نه چندان دور با توجه به شرایط مهار ویروس کرونا در جهان شاهد برگزاری نشست سران فدراسیون روسیه، جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی ایران در تهران باشیم.
بنا بر اعلام برخی منابع، نشستی که قرار است در هفته آینده در تهران برگزار شود، با محوریت آتشبس در سوریه است.
* ابعاد همکاریهای تهران- مسکو
در طول یک سالی که از ریاستجمهوری رئیسی میگذرد، ابعاد همکاریهای ایران و روسیه نیز نسبت به گذشته گسترش محسوسی داشته است. در همین رابطه میتوان به سفر رئیسی به مسکو و دیدار با پوتین، دیدار ۲ رئیسجمهور در حاشیه اجلاس خزر در عشقآباد، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای که با حمایت روسیه انجام شد و همچنین همکاری صورت گرفته برای دور زدن تحریمهای آمریکا و اروپا علیه ۲ کشور که نمونه آن را میتوان در راهاندازی کریدور شمال - جنوب دید، اشاره کرد.
سفر اخیر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به تهران و دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران و امضای توافقنامههای فیمابین، خبر از آن داد که تهران و مسکو خود را برای روابط سطح بالا و گسترش همکاریها و هماهنگیها در دوره پیش رو آماده میکنند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: با سرگئی لاوروف گفتوگوهای پرمحتوایی داشتیم. تحولات منطقهای و بینالمللی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: هر دو بر نامشروع بودن تحریمهای خودسرانه و فراسرزمینی تأکید کردیم.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: توافق کردیم تلاشهای مشترک جهت تسریع اجرای کامل توافقاتمان را شدت بخشیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره معاهده همکاریهای جامع بلندمدت و راهبردی ۲ کشور نیز اظهار کرد: این ایده از قبل از سفر آقای رئیسی به مسکو و دیدارشان با آقای پوتین در دستورکار ما قرار داشت. در جریان این سفر نقطه نظرات همکارانم در وزارت امور خارجه و دستگاههای ذیربط روسیه را دریافت کردیم و امیدواریم بزودی جلسات کارشناسی برای نهایی کردن مفاد این موافقتنامه و تصویب آن در دولتین ایران و روسیه و پارلمانهای ۲ کشور را پشت سر بگذاریم.
وزیر خارجه روسیه نیز پس از دیدار با امیرعبداللهیان در نشست خبری ضمن اعلام اینکه ۲ کشور تصمیم دارند روابط خود را تعمیق ببخشند، گفت: ما نظر مشترک داریم که روابط فیمابین توانسته به سطح بسیار بالایی در طول تاریخ برسد. با این هدف روی توافق بزرگی کار میکنیم که ابتکار آن توسط رئیسجمهور ایران مطرح شده است. وظیفه ما است که روابط فیمابین را گسترش دهیم در شرایطی که تحریمهای آمریکا و کشورهای اقماری مانع توسعه پویای روابط ۲ کشور شده است.
لاوروف تصریح کرد: ما و ایران تحریمهای یکجانبه برخلاف منشور ملل متحد توسط آمریکا را محکوم میکنیم و نیازمند آن است که همه کشورهای مستقل با این روند مقابله کنند.
* از امضای توافقنامه تا برگزاری رزمایش نظامی در کارائیب
چندی قبل پایگاه خبری «واشنگتن فریبیکن» گزارش داد قرار است ایران به همراه روسیه، چین، ونزوئلا و احتمالا چند کشور دیگر، یک رزمایش نظامی در آمریکای جنوبی برگزار کند.
این رسانه آمریکایی در گزارش مورد اشاره خود اعلام کرد ایران و روسیه، به همراه چین با هدف نمایش قدرت به آمریکا قصد برگزاری یک رزمایش در آمریکای لاتین تحت عنوان «تکتیراندازی مرز» را دارند.
واشنگتن فریبیکن با اشاره به این ائتلاف ضدغربی، نوشته بود: این رزمایش یکی از واضحترین نشانهها تا به امروز از شکلگیری یک ائتلاف در آمریکای لاتین ضد ایالاتمتحده است.
سفر پوتین، رئیسجمهور روسیه به تهران و دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران در حالی انجام خواهد شد که قرار است طی روزهای آینده جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا عازم منطقه غرب آسیا شود و ضمن سفر به سرزمینهای اشغالی و ملاقات با سران رژیم صهیونیستی، با ملک سلمان بنعبدالعزیز پادشاه عربستان و محمد بنسلمان ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو کند.
همچنین بنا بر اعلام رسانهها، بایدن در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیجفارس (عربستان سعودی، کویت، بحرین، امارات عربی متحده، قطر و سلطاننشین عمان) و ۳ کشور عراق، اردن و مصر در شهر جده شرکت خواهد کرد.
همزمانی سفر پوتین به ایران و سفر بایدن به منطقه، این پیام را به همراه دارد که در مقابل برنامههای جدید آمریکا برای منطقه، ائتلاف ضدغربی کشورهای شرق از جمله ایران و روسیه نیز فعالتر از همیشه همکاریهای خود را پیش میبرند.
* نگرانی شدید تلآویو از گسترش روابط تهران- مسکو
وبسایت عبریزبان «ماکو» دیروز سهشنبه از نگرانی شدید مقامات امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی درباره نزدیکی بیش از پیش روسیه و جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر و پس از آغاز جنگ اوکراین خبر داد.
به نوشته وبگاه شهابنیوز، در گزارش این وبسایت آمده است که این نگرانی پس از انتشار گزارشهایی از فروش تسلیحات نظامی از ایران به روسیه از جمله پهپاد، موشکهای ضدزره و دوشپرتاب، افزایش یافته است.
وبسایت ماکو همچنین نوشته است، نگرانی مقامات اسرائیلی در حالی است که رسانههای غربی اخیرا مدعی شدهاند ایران از طریق یک کشور ثالث از دریا و هوا به ارتش روسیه سلاح داده است و چند هواپیمای ایرانی نیز در مسکو فرود آمدهاند.
مقامات امنیتی صهیونیستی در این باره گفتهاند که توسعه روابط تهران و مسکو موجب میشود تا روسیه در سوریه اقدام به پشتیبانی از ایران کند که این موضوع تأثیر منفی بر عملیاتهای اسرائیل در سوریه دارد.
***
واکنش ایران به ادعای مشاور امنیت ملی آمریکا
دوشنبه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اظهاراتی مدعی شد ایران بزودی چند صد پهپاد با قابلیت حمل سلاح به روسیه تحویل میدهد. وی در کنفرانسی خبری در واشنگتن ادعا کرد: «اطلاعات ما حاکی از آن است که دولت ایران خود را آماده میکند تا در فرصتی بسیار کوتاه، چند صد پهپاد از جمله پهپادهایی که قابلیت حمل سلاح داشته باشند را تحویل روسیه دهد».
روز گذشته (سهشنبه 21 تیر) ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره اظهارات «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا درباره فروش فناوریهای نوین ایرانی به روسیه، اظهار کرد: «سابقه همکاریها بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوریهای نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین برمیگردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است».
ارسال به دوستان
ابراز نگرانی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از برنامه هستهای ایران
لابه صهیونیستی
گروه سیاسی: پیشرفت برنامه هستهای ایران به بزرگترین معضل این روزهای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. از سویی نحوه برخورد با موضوع هستهای ایران هم برای سران این رژیم مقولهای کاملا «گیجکننده» به نظر میرسد.
به گزارش «وطنامروز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سخنرانیاش در جمع فارغالتحصیلان دانشکده امنیت داخلی این رژیم گفت در سفر پیش روی رئیسجمهور آمریکا به منطقه، موضوع تشکیل ائتلافی نظامی با کشورهای عربی در قبال ایران را با او مطرح خواهد کرد. به گزارش روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل، بنی گانتس، در این سخنرانی مطرح کرد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را در جریان پیشرفت انجام شده در زمینه ایجاد «ائتلافی نظامی» در قبال ایران خواهد گذاشت. گانتس اخیرا پس از سفرش به آمریکا و دیدار با وزیر دفاع این کشور، اظهاراتی درباره تلاشها به رهبری آمریکا برای انجام شدن یک توافق دفاع هوایی میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی منطقه در قبال تهدیدهای پهپادها و موشکهای ایران مطرح کرده بود. این کشورهای عربی شامل امارات عربی متحده، مصر، اردن، بحرین، عربستان سعودی و قطر میشوند.
وزیر جنگ اسرائیل همچنین با مطرح کردن اظهاراتی ضد ایرانی گفت: اولویت چالش امنیتی که با آن مواجهید و خواهید بود، مبارزه با تجاوزات ایران، فعالیتهای هستهای ایران و حفظ توانمندیهای عملیاتی اسرائیل برای دفاع از خود و برقراری همکاریهای متعدد است. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه با مطرح کردن ادعایی علیه نقش ایران در منطقه گفت: ارتش اسرائیل وظیفه توسعه این همکاریها را به عنوان وسیله اصلی متوقف کردن تجاوزات ایران در منطقه در سالهای پیش رو بر عهده خواهد داشت. تلآویو با توسعه بازدارندگی هستهای ایران با برنامه غنیسازی 60 درصدی اورانیوم از یک طرف و از سوی دیگر با خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و کاهش چتر امنیتی آمریکا در منطقه برای صهیونیستها روبهرو است. به دلیل این شرایط تحمیل شده، سیاستها و راهبرد اسرائیل دچار یک تناقض و دوصدایی شده است.
رژیم صهیونیستی از طرفی به خاطر شتاب گرفتن برنامه هستهای ایران به احیای برجام راضی شده بود تا به این وسیله محدودیتهای هستهای بازگردد اما از طرف دیگر برخی دیگر در تلآویو با مخالفت ضمنی با احیای برجام بر این عقیده بودند اگر توافق احیا شود، به این وسیله برخی تحریمها و منابع مالی ایران آزاد خواهد شد و این اتفاق برتری ایران در منطقه را تضمین خواهد کرد.
پایگاه خبری- تحلیلی المانیتور اخیرا در گزارشی به بررسی رویکرد سرویسهای امنیتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی و بروز شکاف در میان مقامات این رژیم در قبال مذاکرات احیای برجام و بازگشت آمریکا به این توافق پرداخته و نوشت: ارزیابی اداره اطلاعات ارتش اسرائیل این است که توافق با ایران بهتر از گزینهها و جایگزینهای بد موجود روی میز برای جلوگیری از توسعه برنامه هستهای ایران است. این دیدگاه برخی چهرههای نظامی همچون «آهارون هالیوا» رئیس اطلاعات ارتش، «گادی آیزنکوت» فرمانده پیشین ارتش و «درور شالوم» رئیس بخش سیاسی- امنیتی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی است. روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز چندی قبل گزارش کرد بر خلاف سیاست رسمی اعلامشده رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه احیای توافق هستهای با ایران، تعداد فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی که خواهان توافق با ایرانند افزایش یافته است. حتی آنان اعلام کردند یک توافق بد با ایران بهتر از توافق نکردن است. بر اساس این گزارش، اداره اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی همچنین تاکید کرده است موضع «بنی گانتس» وزیر جنگ این رژیم که پیشتر معتقد بود توافق هستهای با ایران بدترین گزینه برای تلآویو است، تغییر کرده است. روزنامه صهیونیستی هاآرتص هم روز یکشنبه نوشت: مخالفان توافق باید در نظر داشته باشند که بدون توافق، غنیسازی ایران به سطح مورد نیاز برای بمب اتم خواهد رسید. هاآرتص در ادامه مینویسد: «این ادعا که بازگشت به توافق ایده خوبی نیست و بهتر است نیروهای نظامی اسرائیل با کمک تحریمها مشکل را حل کنند، حداقل از چند هفته پیش کارایی خود را از دست داده است». این رسانه صهیونیستی میافزاید: «همین که اسرائیل به تأسیسات غنیسازی ایران حمله نکرده است، ثابت میکند که به تنهایی ابزار لازم برای انجام این کار را ندارد. این موارد نشان میدهد اسرائیل ضمن مخالفت با توافق هستهای، خود را با تبدیل شدن ایران به یک قدرت هستهای وفق داده است؛ اسرائیل باید تصمیم بگیرد که کدامیک از این ۲ مسیر را باید به بهای نادیده گرفتن دیگری متوقف کند، یا حداقل آن را مختل کند». اگر توافق هستهای جدید امضا نشود، ایران قطعا به یک قدرت هستهای تبدیل خواهد شد، زیرا اسرائیل ابزاری برای متوقف کردن آن ندارد، به همین دلیل است که اطلاعات نظامی اسرائیل از این توافق حمایت میکند تا به اسرائیل اجازه دهد در ارزیابیهای خود در هماهنگی با ایالات متحده در آمادگی برای وضعیت جدید باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
نیروهای مسلح از همه نهادها موفقتر بوده است
رئیس قوه قضائیه گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در انجام وظایف خود طی بیش از 4 دهه گذشته از همه نهادها موفقتر عمل کرده است.
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اشاره به وظایف و مسؤولیتهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که در قانون اساسی آمده است، گفت: «حفظ استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی»، «دفع هرگونه تجاوز و شرارت از کشور»، «پیشرفت و تعالی در پرورش و تربیت نیروی انسانی در تراز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران» و همچنین «پیشرفت علمی و بهروز رساندن تجهیزات و آموزشها در حد عالی»، از جمله وظایف نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است و بدون مبالغه میگویم که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در انجام وظایف خود طی بیش از ۴ دهه گذشته از همه نهادها موفقتر عمل کرده است. وی به دعای بیستوهفتم صحیفه سجادیه که تنها درباره نیروهای مسلح است اشاره کرد و گفت: حضرت سجاد(ع) که واقعه عاشورا در کربلا را دیدهاند و فرماندهی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بر نیروهای مسلح را درک کردهاند، دعای بیستوهفتم صحیفه سجادیه را صرفا و به صورت مفصل، به نیروهای مسلح و مرزداران اختصاص دادهاند و من وقتی این دعا را میخوانم با تمام وجود و قلبم میگویم که ای کاش من هم مرزدار و عضو نیروهای مسلح بودم. محسنیاژهای در ادامه با بیان اینکه بسیاری از شهیدان، امرا، فرماندهان، شخصیتها، دستاوردها و توانمندیهای ارتش جمهوری اسلامی ایران ناشناخته ماندهاند، بر معرفی و تبیین این موارد برای آحاد مردم تاکید کرد و اظهار داشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران و به طور کلی نیروهای مسلح ما در مقطع پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای شگرفی به دست آوردند، لذا ضروری است این دستاوردها و توانمندیها تا آنجا که به لحاظ طبقهبندی مسائل امکان دارد، معرفی و تبیین شوند.
***
بیان واقعیتهای دفاعمقدس برای اثبات حقانیت ملت ایران کافی است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: باید واقعیت دفاعمقدس را با صحت و دقت نمایش دهیم و این واقعیات برای اثبات حقانیت ملت ایران کاملا کفایت میکند.
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاعمقدس، در تشریح فلسفه برگزاری این رویداد علمی، اظهار داشت: حادثه دفاعمقدس در تاریخ ملت و کشور ایران فوقالعاده مهم و بزرگ است تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن به عنوان یک گنج یاد میکنند که تاکنون بخش اندکی از آن کشف و استخراج شده است. وی با تأکید بر اینکه دفاعمقدس باعث سربلندی ملت ایران است، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودهاند همانگونه که تاریخ جنگهای ایران و روسیه در منطقه قفقاز و سایر مناطق منجر به تحمیل معاهدههای ترکمنچای و گلستان شد و برای نزدیک به ۲ قرن موجب سرافکندگی ملت ایران بود، دفاعمقدس باید برای ۲ قرن موجب سربلندی ملت ایران باشد.
سرلشکر باقری بیان داشت: ایشان همواره تأکید دارند در ابعاد گوناگون دفاعمقدس و کنکاش درباره زوایای پنهان آن و بازنمایی آن به دور از تحریف و اغراق و پیرایه کار شود. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: تاکنون اقدامات خوبی در زمینه روایتهای احساسی و خاطرهای از دفاعمقدس انجام شده است که اینها در جای خود برای حفظ و ارتقای روحیه ملی جوانان ما بسیار مهم و با ارزش است اما یکی از زوایای پنهانی که به آن کمتر پرداخته شده بررسی جایگاه علم و فناوری در دفاعمقدس است.
***
سخنگوی دولت:
با دستهبندی مردم برای ارائه خدمات مخالفیم
سخنگوی دولت با یادآوری اینکه قانون حجاب و عفاف مصوب سال ۸۴ و دولت هشتم بوده که همان زمان ابلاغ شده و ابلاغ جدیدی وجود نداشته است، تاکید کرد: دولت معتقد است در ارائه خدمات عمومی و تامین حقوق شهروندی هرگز نباید دستهبندی میان مردم صورت گیرد.
علی بهادریجهرمی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه هفته گذشته شاهد ابلاغ قانون حجاب و عفاف مصوب سال ۸۴ از سوی رئیسجمهوری و به دنبال آن افزایش برخی هجمهها به دولت بودیم، سیاست دولت در این زمینه برای جلوگیری از افراط و تفریط مجریان و سوءاستفاده عدهای جهت تخریب دولت چیست، تصریح کرد: همانطور که میدانید این قانون مصوب سال ۸۴ و دولت هشتم است که در همان دولت هم ابلاغ شده است و ابلاغ جدیدی وجود نداشته است. همه ما، هم دولت و هم مردم مکلف به اجرای قانون هستیم و پیشرفت و حل مشکلات و ساماندهی نظم امور در گرو پایبندی ما به قوانین و تحقق نظم شهری است و تضمین حقوق شهروندی هم در گرو پایبندی به قانون است.
وی یادآور شد: دولت معتقد است در ارائه خدمات عمومی و تامین حقوق شهروندی هرگز نباید دستهبندی میان مردم صورت گیرد، ما با هرگونه دستهبندی کردن و طبقهبندی کردن مردم برای ارائه خدمات مخالف هستیم و حتما باید در چارچوب قانون همه مردم از خدمات عمومی و شهروندی و از حقوق اساسی خود بهرهمند شوند.
ارسال به دوستان
رئیس مجلس شورای اسلامی در رأس هیأتی پارلمانی به تاشکند سفر کرد
دیپلماسی پارلمانی در ازبکستان
گروه سیاسی: رئیس مجلس با بیان اینکه فرصتهای ترانزیتی بسیار زیادی در ایران وجود دارد و بخشهای خصوصی و دولتی کشور میتوانند فعالتر شوند، گفت: ما به دنبال آن هستیم که بستر این کار را فراهم کنیم تا ارتباط پارلمانی و اقتصادی ایران و ازبکستان گسترش یابد. محمدباقر قالیباف روز گذشته در رأس یک هیأت پارلمانی راهی تاشکند شد. رئیس مجلس در بدو ورود مورد استقبال رسمی نورالدین جان اسماعیلاف، رئیس مجلس قانونگذاری جمهوری ازبکستان و هیأت همراه قرار گرفت. این سفر به دعوت «نورالدین جان اسماعیلاف» رئیس مجلس قانونگذاری جمهوری ازبکستان و با هدف تحکیم روابط پارلمانی و تسهیل ارتقای روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بین ۲ کشور انجام شده است. قالیباف پیش از عزیمت به ازبکستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بنده به دعوت رسمی رئیس مجلس قانونگذاری و مجلس عالی جمهوری ازبکستان به این کشور سفر میکنم. وی افزود: تأکید ما آن است که روابط ایران و ازبکستان در حوزه پارلمانی، اقتصادی، تجاری، سیاسی و فرهنگی توسعه یابد. ایران و ازبکستان از لحاظ جغرافیایی ۲ کشور بسیار نزدیک به یکدیگر هستند اما روابط ما آنطور که مورد توقع و انتظارمان است، توسعه نیافته است. رئیس مجلس گفت: دیدارهایی با مقامات ازبکستان ازجمله رئیسجمهور و رؤسای مجالس ازبکستان خواهیم داشت همچنین نشستی هم با بخشی از تجار آنجا خواهیم داشت و به دنبال توسعه روابط پارلمانی و اقتصادی هستیم.
قالیباف با بیان اینکه قطعا تقویت روابط پارلمانی در روابط بین ملتها و دولتها تأثیرگذار است، تصریح کرد: کرونا باعث افت روابط کشورها در سطح دنیا شد اما الان که شرایط بهتری از حیث شیوع بیماری کرونا در سطح جهان وجود دارد، میتوانیم روابط را گسترش دهیم. وی افزود: فرصتهای ترانزیتی بسیار زیادی در ایران وجود دارد و بخشهای خصوصی و دولتی کشور میتوانند فعالتر شوند و ما به دنبال آن هستیم که بستر این کار را فراهم کنیم تا ارتباط پارلمانی و اقتصادی ۲ طرف گسترش یابد. قالیباف با بیان اینکه ازبکستان جزو کشورهای آسیای میانه و از کشورهای مؤثر در سازمان شانگهای است، تاکید کرد: ایران هم از سال آینده عضو دائم سازمان شانگهای خواهد بود و این سفر از این جهت بسیار حائز اهمیت است. وی تصریح کرد: امنیت منطقه هم برای هر ۲ کشور بسیار مهم است و ازبکستان هممرز افغانستان است و مبارزه با تروریسم و مواد مخدر مورد توجه هر ۲ کشور است. رئیس مجلس بیان داشت: همکاریهای دوجانبه بین ایران و ازبکستان در این زمینه با این نگاه است که امنیت پایدار در افغانستان برقرار شود و دولت آینده افغانستان متشکل از اقوام مختلف باشد.
* تبدیل شدن آمریکا به مجری سیاستهای اسرائیل خطایی راهبردی است
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در نطق پیش از دستور مجلس با اشاره به سفر رئیسجمهور آمریکا به منطقه، تصریح کرد: مجموعه شواهدی که اکنون در دست ما است نشان میدهد این سفر با کارسازی کامل صهیونیستها انجام شده و رئیسجمهور آمریکا مجری برنامهها و پروژههایی است که رژیم صهیونیستی به عنوان اصلیترین دشمن ملتهای منطقه آن را حتی در حد جزئیات، طراحی و دیکته کرده است. تبدیل شدن به مجری سیاستهای اسرائیل در منطقه، یک خطای تاریخی و راهبردی از سوی رئیسجمهور آمریکا خواهد بود که قبل از هر کس، به ضرر دولت بایدن تمام خواهد شد. قالیباف اضافه کرد: بیاحتیاطی در توسعه ناتو به شرق و نادیده گرفتن هشدارهای ژئوپلیتیک قدرتمند در این باره، منجر به آغاز جنگ اوکراین شد و اکنون نیز همان بیاحتیاطی در قبال منطقه حساس خاورمیانه و خلیجفارس در حال رخ دادن است.
رئیس قوه مقننه گفت: اسرائیل یک موجودیت سیاسی نامشروع و بیثباتکننده است که حتی قادر به مدیریت محیط سیاست داخلی خودش هم نیست. اسرائیل، ته چاهی ایستاده است و آمریکا و دیگر کشورها را هم به افتادن در آن ترغیب میکند. ماهیت واقعی پیمان آبراهام چیزی جز این نیست. من امید چندانی ندارم که دولت آمریکا توان تشخیص تصمیم درست در این مقطع را داشته باشد، همچنان که در مذاکرات هستهای نیز حداقل میزان عقلانیت را از خود نشان نداده است. بنابراین از کشورهای همسایه که با ایران دارای تاریخ و آینده مشترک هستند، میخواهم نسبت به هر گونه برنامه آمریکایی- اسرائیلی که مشخصا هدف آن برهم زدن ثبات و نظم منطقه است، بشدت هشیار بوده و تبعات آن را به درستی و با دقت برآورد کنند. وی تاکید کرد: ایران یک تکیهگاه مطمئن و قابل اعتماد برای همه همسایگان خویش است اما به همان میزان در مقابل حفظ تعادل امنیتی منطقه حساس بوده و در دفاع از منافع این منطقه در مقابل هر نوع توطئه یا تلاش برای بیثباتسازی تردید نخواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|