|
دعوت از وزیر امور خارجه برای سفر به کییف
دمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین در گفتوگوی تلفنی با امیرعبداللهیان، ضمن قدردانی از مواضع ایران در مخالفت با جنگ، از وی برای سفر به کییف دعوت و آمادگی این کشور برای گشودن فصلی نوین از روابط با ایران را اعلام کرد. امیرعبداللهیان در این گفتوگو بار دیگر بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با جنگ تاکید و تصریح کرد: همانطور که از ابتدای بحران اعلام کردهایم، ما مخالف جنگ در افغانستان، یمن، فلسطین و اوکراین هستیم.
ارسال به دوستان
صهیونیستها میگویند در متقاعد کردن رئیسجمهور آمریکا برای برخورد سخت با ایران ناکام ماندند
مدیریت زبان بسته!
گروه سیاسی: با آنکه نتایج حضور جو بایدن در سرزمینهای اشغالی به رغم هیاهو درباره اهمیت آن و استفاده از الفاظ پرطمطراقی چون «بیسابقه»، قابل حدس بود اما حالا با نگاه به منابع عبری و منطقهای میشود با اطمینان خاطر بیشتری، سفر بایدن به فلسطین اشغالی را برای رژیم صهیونیستی بدون دستاورد خاصی دانست.
به گزارش «وطنامروز»، رژیم صهیونیستی که در داخل با دودوستگی و سرگیجه نسبت به برنامه هستهای ایران مواجه است، انتظار داشت رئیسجمهور متزلزل آمریکا یک قول محکم و اطمینان خاطر به تلآویو درباره برخورد سخت با ایران بدهد اما جو بایدن هر چقدر هم که دچار زوال عقل باشد و هر چقدر هم که خود را صهیونیست غیریهودی بخواند، در این مورد کاملا میدانست نباید بیمحابا رفتار کرده و مطابق نظر صهیونیستها رفتار کند. رئیسجمهور ایالات متحده در تلآویو چند بار خاطرنشان کرد راهحل برنامه هستهای ایران دیپلماسی است و این همان مسالهای بود که بشدت سران اسرائیل را سرخورده کرد تا جایی که یائیر لاپید، نخستوزیر موقت این رژیم در کنفرانس مشترک با بایدن این موضع بایدن را تاب نیاورد و خطاب به رئیسجمهور آمریکا گفت دیپلماسی راهحل ایران نیست!
با این وجود جو بایدن مجبور بود برای خوشآمد میزبانانش اظهاراتی هم بیان کند. رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی مدعی شد ایران بیش از هر زمان دیگری به بمب اتم نزدیک شده است. وی با بیان اینکه خروج ترامپ از توافق هستهای با ایران اشتباه بزرگی بود، مدعی شد: اگر با ایران به توافق برسیم، میتوانیم این کشور را به عقب بازگردانیم. رئیسجمهور آمریکا در ادامه افزود: برای رسیدن به توافق هستهای با ایران و مقابله همزمان با آن کار خواهیم کرد. بایدن اظهار داشت: برای ممانعت از دستیابی به سلاح هستهای، به استفاده از زور علیه ایران به عنوان آخرین راهحل متوسل میشویم. البته بایدن با وجود اصرار فراوان مجری کانال 12 رژیم صهیونیستی گفت مایل نیست در این باره بیشتر صحبت کند. وی همچنین مدعی شد بازگشت به توافق هستهای اکنون بر عهده ایران است. بایدن همچنین گفت: اگر شرط ایران برای احیای برجام، حذف سپاه از فهرست گروههای تروریستی آمریکا باشد، به توافق با ایران بازنمیگردیم.
* جدال دیپلماسی و زور
لاپید در کنفرانس خبری بار دیگر اظهارات ضدایرانی و همچنین علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین را تکرار کرد و گفت: «اسرائیل باید همواره محکم باشد و ارتش مستحکم و قدرتمندی داشته باشد. ما در اسرائیل آموختهایم باید آزاد و قدرتمند باشیم و گاهی اوقات، آزادی از طریق استفاده از زور قابل محافظت است». وی به تلاش رژیم صهیونیستی برای اقدام علیه فعالیتهای هستهای ایران نیز اشاره کرد و گفت: «تنها راه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای این است که ایران بفهمد جهان آزاد از زور استفاده خواهد کرد و تنها راه متوقف کردن ایران، تحمیل تهدیدات نظامی معتبر است». بایدن هم بر لزوم دیپلماسی در قبال ایران تأکید کرد و گفت: «دیپلماسی، بهترین راه جلوگیری از دستیابی به تسلیحات هستهای است». رئیسجمهور آمریکا همچنین به بحث مذاکرات رفع تحریمها اشاره کرد و گفت: «ما برای همیشه منتظر پاسخ ایران برای مذاکرات هستهای نمیمانیم. ما به ایران اجازه دستیابی به سلاح اتمی را نمیدهیم، زیرا این یک منفعت حیاتی برای امنیت ایالات متحده، اسرائیل و باقی جهان است».
همزمان با کنفرانس خبری رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی، ۲طرف در بیانیه مشترکی موسوم به «بیتالمقدس» بر تعهد آمریکا در راستای ایجاد یک ساختار منطقهای در راستای تعمیق بیشتر روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه و گسترش آن با دیگر کشورهای عربی و اسلامی تأکید کردند. به نوشته الجزیره، در این بیانیه آمده است واشنگتن به امنیت رژیم اسرائیل و حفظ برتری نظامی [ادعایی] این رژیم در منطقه همچنان پایبند است و اجازه دستیابی ایران به سلاح هستهای را نخواهد داد. آمریکا آماده است از تمام عناصر قدرت ملی خود برای اطمینان از این نتیجه استفاده کند و همچنین خود را متعهد به مقابله با فعالیتهای مستقیم ایران یا فعالیتهایی که از طریق گروههای همسو با خود همچون حزبالله لبنان، حماس و جهاد اسلامی انجام میدهد، میداند.
* روایت صهیونیستها
نشریه صهیونیستی هاآرتص درباره سفر بایدن نوشت: ممکن است وسوسهانگیز باشد که سفر جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده به اسرائیل و عربستان سعودی را به عنوان یک سفر غیر مهم توسط یک رهبر ضعیف و نامحبوب که شانس انتخاب مجدد آن نزدیک به صفر است، مردود شمرد اما ساکن کاخ سفید، سیاست خارجی و دفاعی یک ابرقدرت جهانی را کنترل میکند و از آزادی گستردهای در مدیریت روابط با دوستان و دشمنان آمریکا برخوردار است و به همین خاطر بایدن در سفر خود به منطقه میکوشد به سران اسرائیل و عربستان ضرورت بازگشت به برجام را توضیح دهد.
این رسانه صهیونیستی میافزاید: سفرهای موازی بایدن و پوتین حول محور توافق هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی میچرخد. هاآرتص ادامه میدهد: «بایدن میخواهد ایالات متحده را به توافقی بازگرداند که سلف او، دونالد ترامپ، از آن خارج شد. لغو تحریمهای ایران سریعترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از افزایش شدید قیمت نفت است که رایدهندگان آمریکایی را خشمگین کرده و در عین حال روسیه را که اقتصاد آن متکی بر صادرات نفت و گاز طبیعی است، تضعیف میکند». هاآرتص همچنین نوشت: مشکل بایدن این است که قدیمیترین دوستان خاورمیانهای آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل، از معامله او با ایرانیها هیجانزده نیستند. هر دوی آنها نزدیکی آمریکا به تهران را تهدیدی بالقوه برای موضع منطقهای خود میدانند.
* هشدار مقام ایرانی
یک مقام بلندپایه ایرانی درباره احتمال ادغام رژیم صهیونیستی در قالب یک ائتلاف در منطقه به شبکه الجزیره گفت: «طرحهای سیاسی، نظامی و امنیتی بایدن باعث محافظت از اسرائیل نمیشود و برای این رژیم امنیت نخواهد آورد». این مقام ایرانی که اشارهای به نام او نشده، در این باره گفت: «یکی از اهداف سفر بایدن به منطقه تبرئه اسرائیل و سیاهنمایی و معرفی ایران به عنوان یک دشمن است». مقام ایرانی مذکور در ادامه هشدار داد: «هر گونه تهدید علیه امنیت ملی ما پاسخی به دنبال خواهد داشت که سابقه نداشته است و آمریکا این را میداند. پذیرش ادغام نظامی اسرائیل [در منطقه] پس از عادیسازی روابط از سوی برخی کشورها امنیت آنها را به خطر خواهد انداخت». وی همچنین خبر داد: «برخی کشورهای منطقه به صورت رسمی به ما اطمینان دادهاند علاقهای به ائتلاف علیه ما ندارند. روابط ما با تعدادی از همسایگان مهممان از جمله کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس خوب است. بار دیگر تأکید میکنیم ما به گفتوگو اعتقاد داریم و دستانمان برای برقراری امنیت جمعی به سوی همسایگانمان دراز است».
***
گزارش نیویورکتایمز درباره دیدگاه مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی درباره احیای برجام
فتنه برجامی
صهیونیستها مدعیاند توافق به اسرائیل فرصت خواهد داد ظرفیتش برای حمله به زیرساختهای هستهای ایران را ارتقا دهد
گروه سیاسی: یک روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به اینکه مقامات رژیم صهیونیستی اعتراف کردهاند عملیاتهای خرابکارانه در ایران نتوانسته است مانع پیشرفت برنامه هستهای تهران شود و تهدیدات نظامی علیه ایران نیز برای رژیم صهیونیستی نتیجه عکس داده است، به تشریح اختلاف نظر اسرائیلیها در بخشهای نظامی و اطلاعاتی در زمینه موضوع احیای توافق هستهای پرداخت.
همزمان با سفر جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به سرزمینهای اشغالی و دیدار و رایزنی با نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران و توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران، نیویورکتایمز در گزارشی به وجود اختلافاتی میان مقامات و نهادهای رژیم صهیونیستی در ارتباط با احیای برجام پرداخته است؛ توافقنامهای که رئیسجمهور سابق آمریکا سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.
روزنامه نیویورکتایمز در این گزارش نوشت: از لحظهای که توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ انجام شد، اسرائیل سرسختانه با این توافق مخالف بود، اگرچه مقامات ارشد نهادهای دفاعی و اطلاعاتی اسرائیل بیش از پیش میگویند توافق جدیدی مشابه قبلی میتواند به نفع اسرائیل باشد. شکاف بر سر توافق هستهای بیشتر میان کارکنان دفاعی و بخش اطلاعاتی آن و موساد است که مسؤول گردآوری اطلاعات و عملیات مخفیانه برونمرزی است.
این رسانه آمریکایی در ادامه گزارش خود نوشته است: سال ۲۰۱۸، وقتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از توافق هستهای خارج شد، توجه کمتری به این مناقشات میشد اما از وقتی بایدن در تلاش برای احیای توافق است، اختلافات برجستهتر شده؛ او این هفته در خاورمیانه است تا تلاش کند به متحدانی همچون اسرائیل و عربستان سعودی اطمینان دهد احیای توافق هستهای موجب بالا بردن امنیت آنها خواهد شد.
نیویورکتایمز نوشت: در حالی که باید بسیاری از موانع پیش از انجام شدن توافق برطرف شوند، مقامات ارشد رژیم صهیونیستی معتقدند هم آمریکا و هم ایران منافع چشمگیری در انجام شدن این توافق دارند.
این رسانه افزود: تهران مشتاق رها شدن از تحریمهای اقتصادی سخت است و واشنگتن علاوه بر نگرانیهای امنیتی، مایل است نفت ایران به بازارهای جهانی وارد شود تا قیمتهای انرژی کاهش یابد.
روزنامه نیویورکتایمز در بخش دیگری از گزارش خود آورده است: مقامات نظامی اسرائیل در برخی مصاحبههایی که طی هفتههای اخیر انجام دادهاند، گفتهاند آهارون هالیوا، رئیس اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و دستیاران او در بحثهای داخلی، معتقدند هرگونه توافقی، حتی توافقی با نقصهای بزرگ، با توجه به پیشرفت سریع ایران در برنامه هستهایاش، بهتر از وضعیت فعلی (هیچ توافقی) خواهد بود.
نیویورکتایمز ادامه داد: آنها میگویند این توافق موجب متوقف شدن فعالیتهای هستهای ایران در سطح فعلی خواهد شد و به اسرائیل فرصت خواهد داد ظرفیتش برای حمله به زیرساختهای هستهای ایران را ارتقا دهد.
همچنین در گزارش نیویورکتایمز آمده است: از سوی دیگر، مقامات اطلاعاتی اسرائیل که در جریان جزئیات عملیات و دیدگاههای سیاسی موساد هستند، میگویند رهبران اسرائیل همچنان بر این عقیدهاند ایران هیچگاه بدون ترکیبی از فشارهای اقتصادی، دیپلماتیک و کارزار خرابکاری و ترور علیه برنامه هستهای آن، از برنامههای هستهای خود دست نخواهد کشید. این مقامات میگویند یک توافق هستهای مستلزم لغو یا کاهش چشمگیر تمام این اقدامات خواهد بود و موجب سرازیر شدن میلیاردها دلار به خزانه ایران میشود.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: مقامات نظامی اسرائیل این رویکرد را رد کرده و میگویند عملیاتهای خرابکارانه مخفیانه در سالهای اخیر علیه ایران، تأثیر کمی برای ممانعت از پیشرفت هستهای ایران داشته است. هیچ کسی مسؤولیت این عملیاتها را قبول نکرده است اما ایران با اطمینان از اینکه اسرائیل پشت این عملیاتها بوده است، میتواند خود یا از طریق شبهنظامیان وابسته به خود، مانند حزبالله در لبنان و حماس در غزه، تلافی کند.
همچنین نیویورکتایمز در بخش دیگری از گزارش مورد اشاره خود با پرداختن به نقطهنظرات تامیر پاردو، رئیس پیشین موساد در زمان نخستوزیری بنیامین نتانیاهو در رژیم صهیونیستی، با اشاره به اینکه پاردو معتقد است تهدیدات نظامی در زمان نتانیاهو علیه ایران، «دقیقا نتیجه عکس داد»، به نقل از او نوشت: اقدام اسرائیل در متقاعد کردن ترامپ به خروج از توافق یکی از اشتباهات استراتژیک جدی اسرائیل از نخستین روزهای تشکیل آن تا امروز است. در نهایت، ما به جای آسیب زدن به برنامه هستهای ایران، خودمان را در موقعیتی قرار دادیم که آنها به یک بمب اتم نزدیکتر شدهاند.
ارسال به دوستان
دادگاه استکهلم سوئد پس از 92 جلسه غیرقانونی بر اساس اتهامات منافقین، حمید نوری را به حبس ابد محکوم کرد
سیرک حقوق بشر
گروه سیاسی: دادگاه سوئد روز پنجشنبه (23 تیرماه 1401) با صدور حکمی، حمید نوری، شهروند ایرانی را که با اتهامات بیاساس گروهک تروریستی منافقین در بازداشت به سر میبرد، به حبس ابد محکوم کرد.
به گزارش «وطنامروز»، حمید نوری که آبانماه سال ۹۸ به صورت غیرقانونی به خاطر اتهامات واهی گروهک تروریستی منافقین توسط پلیس سوئد دستگیر شد، در حالی که اتهامات وارده از سوی منافقین را رد کرده بود، از سوی دادگاه این کشور در طول 9 ماه به مدت 92 جلسه دادگاهی شد.
حمید نوری در سالهایی که از دستگیری غیرقانونیاش میگذرد، علاوه بر نگهداری در سلول انفرادی در مقاطع طولانی امکان تماس با خانواده خود را نیز نداشته و طبق اظهارات خود، در برخی موارد توسط نیروهای امنیتی سوئد مورد ضربوجرح نیز قرار گرفته و با وجود وخیمتر شدن مشکلات بینایی، سوئدیها امکان دسترسی به چشم پزشک را نیز از وی دریغ کردهاند.
اوایل تیرماه سال جاری بود که نوری در تماس کوتاهی با خانواده خود اظهار کرد: با گذشت 2 سال و 8 ماه از نگهداری من در سلول انفرادی، هیچ نهاد و سازمان حقوق بشری سراغم نیامده و پیگیر وضعیت من نیست.
وی در تماس تلفنی خود با اشاره به شکنجههایی که تحمل کرده، گفت: ۳ پلیس سوئد ضربات شدیدی را به سر و گوشهای من وارد کردند که به واسطه این ضربات گوشهای من همچنان با درد و مشکل روبهرو است.
واکنش وزارت امور خارجه به حکم حبس ابد برای حمید نوری
در پی بازداشت و محاکمه غیرقانونی حمید نوری توسط سوئد که آشکارا تحت تأثیر سازمان تروریستی منافقین انجام شد، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به بیانیه رسانهای صادره از سوی دادگاه سوئد در ارتباط با اتهامات وارده به آقای حمید نوری، گفت: جمهوری اسلامی ایران این بیانیه سیاسی را که متضمن وارد کردن اتهامات بیاساس و ساختگی علیه جمهوری اسلامی ایران و نظام قضایی کشورمان و نیز اعلام حکم حبس ابد برای آقای حمید نوری است، قویا محکوم میکند.
کنعانی تصریح کرد: آنچه امروز در خلال اعلام حکم قرائت شد، حاکی از آن است که نظام قضایی سوئد به جای پاسخگویی به مردم ایران درباره اجازه فعالیت به یک گروهک تروریستی در آن کشور و نیز نقض مسؤولیت بینالمللی خود در زمینه مبارزه غیرگزینشی با تروریسم، عملا به حمایت و ترویج تروریسم پرداخته است.
رئیس اداره سوم غرب اروپای وزارت امور خارجه نیز در واکنش به حکم صادره دادگاه استکهلم سوئد، کاردار سفارت سوئد در تهران را در غیاب سفیر آن کشور به وزارت امور خارجه احضار و ضمن محکوم کردن رای صادره از سوی دادگاه ناحیه استکهلم سوئد علیه شهروند ایرانی، یادداشت رسمی اعتراض جمهوری اسلامی ایران در این باره را به وی تسلیم کرد.
رئیس اداره سوم غرب اروپای وزارت امور خارجه در این ملاقات مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به اظهارات مقامات دادگاه سوئدی علیه جمهوری اسلامی ایران و نظام قضایی کشور و حکم صادره علیه آقای نوری را اعلام و آن را غیرقانونی و برخلاف موازین حقوق بینالملل دانست.
در این دیدار تأکید شد ادعاهای مطروحه در فرآیند پرونده آقای حمید نوری مبتنی بر شهادت واهی عناصر گروهکهای تروریستی بوده که دستشان به خون بیش از 17 هزار ایرانی بیگناه آلوده است و لذا کشور و نظام قضایی سوئد عملا با تطهیر تروریستها، فضای فعالیت را در اختیار این عناصر جنایتکار قرار داده و بدین ترتیب مغایر تعهدات بینالمللی سوئد در زمینه مبارزه غیرگزینشی با تروریسم عمل کردهاند.
علاوه بر این، سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم نیز با صدور بیانیهای حکم صادره توسط دادگاه سوئد را سیاسی و فاقد وجاهت قضایی دانست.
در بخشی از این بیانیه آمده است: پیگیریها و طراحیهای منتهی به دستگیری و پروندهسازی علیه آقای حمید نوری توسط یک گروه تروریستی شناختهشده که نام آن سالها در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپایی و برخی کشورها درج شده بود، انجام گرفته است. لذا غالب شکات و شهود پرونده، از اعضای این گروه تروریستی شناختهشده بینالمللی هستند که خود مرتکب جنایات تروریستی هولناکی شدهاند. مبانی کیفرخواست نیز صرفا بر اساس کتابهای خاطرات و رمانهای نوشته شده توسط اعضای این گروه تروریستی شکل گرفته که سیاسی بودن دادگاه را اثبات میکند.
ارسال به دوستان
اخبار
ملت بزرگ ایران هیچگونه ناامنی را در منطقه نمیپذیرد
رئیسجمهور با بیان اینکه متأسفانه برخی کشورهای منطقه در حال ترانزیت ناامنی و تروریسم از غرب و ایالاتمتحده به منطقه هستند، گفت: ملت بزرگ ایران هیچگونه ناامنی و بحرانی را در منطقه نمیپذیرد و هرگونه خطایی در این منطقه با پاسخ سخت و پشیمانکنندهای مواجه خواهد شد.
به گزارش «وطنامروز»، در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم، سفرهای استانی رئیسجمهور نیز به مقصد بیستوهشتم خود رسید تا دولت احتمالا تا نیمه مرداد به تمام استانهای کشور حداقل یکبار سفر کرده باشد. در همین زمینه حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پنجشنبه گذشته در سفری یکروزه راهی کرمانشاه شد. بازدید از نقاط مرزی عراق و پایانه مرزی «پرویز خان»، حضور در در پادگان «ابوذر» و گفتوگو با خادمان راهیان نور، بازدید از نمایشگاه توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان استان کرمانشاه، دیدار با فعالان اقتصادی استان، حضور در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه و دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان از جمله برنامههای رئیسجمهور در این سفر بود. رئیسجمهور در دیدار آحاد مختلف مردم این استان نیز در ورزشگاه امام خمینی(ره) کرمانشاه با بیان اینکه متأسفانه برخی کشورهای منطقه در حال ترانزیت ناامنی و تروریسم از غرب و ایالاتمتحده به منطقه هستند، گفت: اجازه دهید در جمع مردم غیور و مقاوم کرمانشاه به آمریکاییها و متحدان آنها در منطقه بگویم که ملت بزرگ ایران هیچگونه ناامنی و بحران را در منطقه نمیپذیرد و هرگونه خطایی در این منطقه با پاسخ سخت و پشیمانکنندهای مواجه خواهد شد. رئیسی افزود: آمریکاییها و متحدان منطقهایاش بدانند ملتهای مسلمان منطقه از روابط تحقیرآمیز دولتهای خود با آمریکاییها که موجب غارت منابع آنها میشود، سخت بیزارند. رئیسجمهور قدرت نظامی، تواناییها و اقتدار ایران در منطقه را امنیتساز دانست و تاکید کرد: دخالت بیگانگان و آمریکاییها در منطقه جز ایجاد بحران و ناامنی نتیجه دیگری ندارد.
***
امنیت وارداتی، تأمینکننده منافع پایدار کشورهای منطقه نیست
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که برای انجام سفر رسمی یکروزه به جمهوری آذربایجان سفر کرده بود بعدازظهر دیروز با رامیل اسوباف، دبیر امنیت ملی این کشور دیدار و گفتوگو کرد. دریابان علی شمخانی خاطرنشان کرد: امروز همه کشورهای منطقه به این باور رسیدهاند که امنیت وارداتی نمیتواند تامینکننده منافع بلندمدت آنان باشد و تنها راه دستیابی به ثبات و امنیت پایدار همکاری مسؤولانه کشورهای منطقه با یکدیگر است. وی ادامه داد: همکاری همهجانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و دفاعی تهران - باکو را به نفع ایران و آذربایجان میدانیم و برای توسعه مناسبات دوجانبه که تامینکننده منافع ملی ۲ کشور است بدون هیچگونه محدودیتی آمادگی کامل داریم.
***
پوتین قانون تجارت آزاد ایران و اوراسیا را امضا کرد
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه قانون تجارت آزاد میان حوزه اوراسیا و جمهوری اسلامی ایران را امضا کرد. به نوشته خبرگزاری «تاس»، این قانون، پروتکل مختص توافق مقدماتی امضا شده در سال ۲۰۱۸ برای ایجاد منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری اسلامی ایران را تصویب میکند. این سند روی وبگاه رسمی اطلاعات حقوقی دولت روسیه قرار گرفته است. پروتکل نامبرده چندی پیش نیز در تهران به امضا رسیده بود. توافق مقدماتی دربرگیرنده این پروتکل که از 2 سال قبل اجرای آن آغاز شده، شرایط را برای واردات ترجیحی برخی کالاها فراهم میکند. این قانون در حالی به امضای پوتین رسیده که «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر خارجه روسیه پنجشنبه گذشته گفت ایران شریکی قابل اتکا برای این کشور محسوب میشود و مسکو به دنبال تقویت روابط با تهران است. بوگدانوف گفت: «ما ایران را شریکی قابل اتکا و کشوری همفکر در بستر تغییرات جهانی مرتبط با تشکیل یک جهان چندقطبی و تلاش جمعی همهجانبه غرب برای مقاومت در برابر این روند عینی میبینیم».
***
وزیر مشاور امارات:
پذیرای ایجاد محور یا ائتلاف علیه ایران نیستیم
«انور قرقاش» وزیر مشاور رئیس امارات عربی متحده در امور خارجه گفت درحال انجام فرآیند اعزام سفیر به جمهوری اسلامی ایران هستیم. وی در واکنش به گزارشها درباره تشکیل ائتلاف ضد ایرانی با حضور ابوظبی، ریاض و تلآویو در پی سفر «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به منطقه گفت: «ابوظبی پذیرای ایجاد محور علیه هیچ کشوری در منطقه بویژه ایران نیست». به نوشته رویترز، این مقام اماراتی اظهار داشت: «ما پذیرای هر چیزی هستیم که بدون هدف قرار دادن کشور ثالث از ما محافظت کند اما ایده رویکرد تقابلی با ایران چیزی نیست که امارات از آن استقبال کند». قرقاش که در نشست خبری طی سفر به پاریس صحبت میکرد در ادامه مدعی شد: «ایران همسایه ما است و شکی نیست که ما دائما نگران سیاستهای منطقهای ایران هستیم که میبینیم به خود ایران آسیب میرساند و کمکی به تلاشهای دیپلماتیک [جهت صلح در منطقه] نمیکند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|