|
رهبر جریان مسیحی لبنان: آمریکا مانع رسیدن برق به این کشور است
«جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی در لبنان، در مصاحبه با شبکه «المنار» گفت آمریکا مانع رسیدن برق به کشور لبنان است. رئیس جریان آزاد ملی با درخواست از سیدحسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزبالله لبنان و وزارت انرژی و آب این کشور گفت: «من به وزارت انرژی و نزد سیدحسن نصرالله میروم تا سوخت ایرانی درخواست کنم؛ آن وقت ما ۱۰ ساعت در روز برق خواهیم داشت».
ارسال به دوستان
سقوط دولت ایتالیا، اختلافات اخیر با انگلیس و معضل امنیت انرژی، اتحادیه اروپایی را به متضرر اصلی جنگ اوکراین تبدیل کرده است
اتحادیه بازندههای اروپایی
رسانههای مختلف اروپایی و آمریکایی سقوط دولت ایتالیا را به منزله شکاف جدی و تضعیف اتحاد علیه روسیه عنوان کردند
قاره اروپا و به شکل مشخص آن اتحادیه اروپایی در هفتههای اخیر با وضعیت بغرنجی مواجه است؛ از تاثیر بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی که آتش را به جان نیمی از اروپا انداخته و از یونان تا انگلیس بیش از ۱۵۰۰ کشته روی دست اروپاییها گذاشته تا فشارهای اجتماعی ناشی از جنگ اوکراین که دامنگیر دولتهای اروپایی شده است. این فشارها تا جایی پیش رفته است که ارزش یورو به کمترین میزان در 20 سال گذشته رسیده و سبب شده هر یورو کمتر از یک دلار ارزش داشته باشد. این شرایط در کنار عقبگرد ضمنی اتحادیه اروپایی از تحریم مواد غذایی روسیه نشان میدهد تداوم جنگ اوکراین میتواند آنچه را که «اتحاد اروپایی علیه تهاجم روسیه به اوکراین» عنوان میشد، فرو بپاشد؛ اتفاقی که نهتنها رضایت روسیه، که خوشحالی انگلیس را به عنوان یک عضو تازه جدا شده از این اتحادیه به همراه خواهد داشت. در شرایط کنونی رسانههای جریان لیبرال در اروپا و آمریکا استعفای ماریو دراگی و وضعیت پدید آمده برای دولت ایتالیا را به عنوان آغاز دومینوی این روند عنوان کردهاند.
واشنگتنپست نوشت: «پوتین ترجیح میدهد با اروپایی روبهرو شود که برای اقدام جمعی دست و پا میزند. با توجه به خلأهای موقت رهبری در انگلیس و ایتالیا و اکثریت پارلمانی امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که بتازگی کاهش یافته است، مقامات مسکو مطمئنا فرصت را غنیمت میشمارند».
* اعتراض به مشارکت ایتالیا در جنگ اوکراین
ایتالیا به عنوان سومین اقتصاد حوزه یورو طی ماههای اخیر به دنبال افزایش نرخ بهره با رشد هزینه بدهیهای دولتی روبهرو شده است. کل بدهیهای دولتی ایتالیا به 2.5 هزار میلیارد یورو میرسد؛ رقمی که طی ماههای اخیر همزمان با افزایش هزینه بدهیهای دولتی نگرانیهایی را بابت بحران مالی در ایتالیا و تاثیر آن بر حوزه یورو پدید آورد.
هزاران نفر از مردم این کشور طی هفتههای گذشته در شهر «رم» پایتخت ایتالیا در تظاهراتی به دعوت اتحادیههای کارگری تجمع کردند در حالی که تظاهرات ضد دولتی دیگری در شهرهای «جنوا»، «تریست» و «کالیاری» برگزار شد.
بر اساس این گزارش، کارگران ایتالیایی از ارسال تسلیحات به اوکراین و تحریمهای روسیه که به گفته آنها به کشور آسیب میزند، خشمگین بودند. ماه گذشته نیز یک اعتصاب سراسری با شعار «اسلحههایتان را کم کنید، دستمزدهای ما را افزایش دهید» در ایتالیا برگزار شد.
* موج منفی رسانههای دموکرات نسبت به سقوط دولت دراگی
به گزارش «وطنامروز»، ماریو دراگی، نخستوزیر انتصابی ایتالیا هفته گذشته درپی ناکامی در احیای دولت وحدت ملی و کنارهگیری حزب عوامگرای «جنبش 5 ستاره» و ۲ حزب راست افراطی «پیوند» و راست میانه «به پیش ایتالیا» از ائتلاف دولتی، استعفای خود را تقدیم «سرجیو ماتارلا» رئیسجمهوری ایتالیا کرد. ماتارلا هم با پذیرفتن این استعفا در حکمی سنا و مجلس نمایندگان را منحل و اعلام کرد انتخابات زودهنگام 25 سپتامبر 2022 برگزار خواهد شد. رئیسجمهوری ایتالیا از دراگی خواست تا زمان برگزاری انتخابات و تشکیل دولت جدید، برای انجام امور جاری کشور بر سرکار باقی بماند. در همین رابطه روزنامه نیویورکتایمز در مطلبی با عنوان «سقوط دراگی فراتر از ایتالیا طنینانداز میشود» نوشت: سقوط نخستوزیر ایتالیا نگرانیهایی را در سراسر اروپا درباره قدرت جنبشهای راستگرا و اینکه آیا این جنبشها اتحاد «اروپا» در برابر تهاجم روسیه را از بین خواهند برد، افزایش داده است. نیویورکتایمز در این باره نوشته است: «بیش از یک ماه پیش، ماریو دراگی، نخستوزیر ایتالیا سوار قطاری شبانه با رهبران فرانسه و آلمان شد که عازم کییف بود. در طول این سفر 10 ساعته، آنها به شوخی درباره اینکه رئیسجمهور فرانسه بهترین اقامتگاهها را داشته است، صحبت کردند اما مهمتر از آن، آنها حمایت قاطع خود را از اوکراین در مواجهه با تجاوز روسیه اعلام کردند. تصاویر مردانی که در یک کابین دور یک میز کنفرانس چوبی قرار گرفته بودند، سبکی از مدیریت بحران را تداعی میکرد که یادآور جنگ دوم جهانی است». این روزنامه در ادامه آورده است: «همه اینها از زمانی که یک شورش چندجانبه با انگیزه گرفتن قدرت، دولت دراگی را به طرز خیرهکنندهای سرنگون کرد، به خطر افتاده است. انتخابات زودهنگام برای سپتامبر در نظر گرفته شده است و نظرسنجیها نشان میدهد اتحادی تحت سلطه ناسیونالیستهای راستگرا و پوپولیستها برای اداره ایتالیا در پاییز شانس بسیار بالایی دارند».
* نگرانی لیبرالها از شکاف در جبهه متحد علیه روسیه
سقوط دراگی در حال حاضر به منزله سرنگونی تشکیلاتی است که نیروهای پوپولیست در سراسر اروپا آرزوی آن را دارند. اکنون نگرانیها فراتر از ایتالیاست. نگرانی از این است که میزان مقاومت این قاره با یک دولت در ایتالیا که رفتار مهربانانهای با روسیه داشته باشد و کمتر متعهد به اتحادیه اروپایی باشد، شکننده شود؛ آسیبی که میتواند به انسجام غرب وارد شود و شاید بزرگترین چالش امنیتی- اقتصادی از زمان جنگ سرد برای این قاره باشد. «جانفرانکو پاسکوینو» استاد بازنشسته علوم سیاسی دانشگاه بولونیا میگوید: «خروج دراگی یک مشکل واقعی برای اروپاست؛ یک ضربه سخت. دراگی موضع روشنی در برابر تجاوز روسیه به اوکراین داشت. اروپا در اتحاد علیه روسیه شکست خواهد خورد، زیرا نخستوزیر بعدی تقریبا مطمئنا کمتر متقاعد خواهد شد که مسؤولیت جنگ بر عهده روسیه است. در طول جنگ سرد، ایتالیا خانه بزرگترین حزب کمونیست در غرب بود و این کشور برای بیش از 40 درصد گاز خود به روسیه وابسته بود و ماریو دراگی در دوره جدید سعی داشت این وضعیت را تغییر دهد تا ایتالیا به متحدی منسجم برای اتحادیه اروپایی علیه روسیه تبدیل شود». اسکای نیوز انگلیس نیز در مطلبی با عنوان «چرا سقوط ماریو دراگی برای بسیاری از رهبران غربی نگرانکننده خواهد بود» نوشت: اکنون به نظر میرسد ایتالیا پس از استعفای مردی که به عنوان یک شریک قابل اعتماد در سراسر اروپا شناخته میشد، گام مهمی به سمت قدرت گرفتن جریان راست سیاسی برمیدارد.
* انگلیس هم اتحادیه اروپایی را تضعیف میکند
در بحبوحه جنگ اوکراین و بیانیههای مقامات اروپایی مبنی بر اتفاق نظر درباره اتحاد علیه روسیه و تحریم آن که مشکلات عدیده اقتصادی و امنیتی را بویژه در زمینه تامین انرژی و مواد غذایی برای اتحادیه اروپایی به وجود آورده، دولت انگلیس در اقدامی به تضعیف قدرت اتحادیه اروپایی دامن زده است. بر این اساس انگلیس با توجه به عدم دستیابی به توافقی در مناقشات بر سر پروتکل ایرلند شمالی با بروکسل، اخیرا لایحهای را ارائه داده که تغییر یکجانبه این پروتکل را در دستور کار قرار میدهد. این اقدام خشم مقامات اروپایی را به همراه داشته است. انگلیس چندی پیش پس از ماهها ژستهای تهدیدآمیز اعلام کرد میخواهد به طور یکجانبه مقررات برگزیت برای ایرلند شمالی را که با بروکسل توافق شده است، تغییر دهد. اتحادیه اروپایی بویژه جمهوری ایرلند که مستقیما تحت تأثیر این تصمیم انگلیس قرار گرفته است، تغییرات یکجانبه در معاهده برگزیت را نقض قوانین بینالمللی میدانند. انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپایی و بازار واحد این منطقه، برای ارسال کالا به ایرلند شمالی که بخشی از قلمروی این کشور به شمار میرود ولی تابع قوانین تجاری اتحادیه اروپایی است، با مشکل جدی روبهرو شده است. بر اساس پروتکل ایرلند شمالی نباید واردات کالا و خدمات از اتحادیه اروپایی به ایرلند شمالی مشمول تعرفههای گمرکی انگلیس شود و لندن ملزم به رعایت قوانین اتحادیه اروپایی در زمینه تجارت کالا و خدمات است. هدف این قانون، اصلاح یکجانبه توافقنامه ایرلند شمالی بین این کشور و اتحادیه اروپایی است. اتحادیه اروپایی بشدت از این پروژه انتقاد میکند و تهدید کرده به دادگاه دادگستری اروپا در این باره شکایت خواهد کرد.
* انتقاد آلمانها از آشفتگی اتحادیه اروپایی
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که دولتش هدف انتقادات جدی گروههای داخلی به دلیل مشکلات ناشی از «کووید-19» و بحران انرژی است و جایگاه خود را نسبت به روزهای آغازین کار خود در مقام صدر اعظم متزلزل میبیند، اخیرا با انتشار مقالهای در روزنامه فرانکفورتر آلگماینه از آشفتگی راهبرد امنیتی اتحادیه اروپایی انتقاد کرد و نوشت: «جنگ اوکراین، اتحاد در اروپا را بیش از پیش ضروری میکند و نیاز به کنار گذاشتن «مخالفتهای خودخواهانه» کشورهای عضو با تصمیمات اتحادیه اروپایی را افزایش میدهد». در کنار این موارد آمارهای مربوط به صندوق بینالمللی پول که از تداوم رکود در اروپا خبر میدهد و پیشبینیها از زمستان سخت اروپا که بخش قابل توجهی از منابع گازی خود را در تاسیسات گازی روسیه میبیند، همگی نشان میدهد اتحادیه اروپایی متضرر اول و آخر جنگ اوکراین است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
برکناری شاهزاده بحرینی به دلیل بیاعتنایی به سفیر رژیم صهیونیستی
حمد بن عیسی آلخلیفه، پادشاه بحرین، می بنت محمد آلخلیفه، رئیس سازمان فرهنگ و آثار باستانی بحرین را به دلیل دست ندادن با سفیر اسرائیل در منامه برکنار کرد. پادشاه بحرین پس از برکناری این مسؤول بحرینی، خلیفه بن احمد بن عبدالله آلخلیفه را به عنوان رئیس سازمان فرهنگ و آثار باستانی بحرین منصوب کرد. منابع خبری گزارش دادند سفیر آمریکا در منامه 16 جولای 2022 مجلس عزایی در منزلش به مناسبت درگذشت پدرش برگزار و برخی از سفرا و مقامات بحرینی از جمله سفیر اسرائیل و رئیس سازمان فرهنگ و آثار باستانی را دعوت کرد. منابع مذکور افزودند می بنت محمد آلخلیفه از دست دادن با سفیر اسرائیل خودداری و منزل سفیر آمریکا را ترک کرده است. این مسؤول بحرینی پیش از این نیز با یهودیسازی محلههای قدیمی منامه مخالفت کرده بود.
***
یمن: تولیت بیتاللهالحرام را از سعودیها پس بگیرید
وزارت ارشاد و امور حج و عمره یمن دیروز (شنبه) بیانیهای در ارتباط با ورود یک خبرنگار صهیونیست به مکه مکرمه صادر کرد. بنا بر گزارش خبرگزاری سبا، وزارت ارشاد یمن اعلام کرد: «اجازه رژیم سعودی به گشت و گذار یک یهودی در مسجدالحرام در مکان اجرای مناسک حج آشکارا در تضاد با فرمان خداوند عزوجل است». در ادامه این بیانیه آمده است: «در حالی که رژیم سعودی از ادای فریضه حج میلیونها حاجی ممانعت به عمل میآورد و این فرآیند را برای افرادی که تمایل به ادای این فریضه دارند، پیچیده میکند، [این رژیم] ورود یهودیان به مکه و اماکن مقدسه را تسهیل میکند». این وزارتخانه همچنین اضافه کرد: «این دلیلی آشکار است که رژیم سعودی، یهودیان را همراهی میکند و به دنبال اجرای نقشههای آنها علیه اسلام و مقدسات این دین است. وزارت ارشاد یمن ضمن درخواست محکومیت این اقدام مغایر با فرمان الهی، تأکید کرد: «رژیم سعودی نباید مدیریت اماکن مقدس را مصادره کند، چراکه این اماکن متعلق به مسلمانان هستند و نه مِلک آلسعود».
***
کشته شدن 2 آمریکایی در شرق اوکراین
وزارت خارجه آمریکا روز شنبه اعلام کرد ۲ نیروی داوطلب آمریکایی در شرق اوکراین کشته شدند. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به «ایبیسی نیوز» گفت: «میتوانیم کشته شدن ۲ شهروند آمریکایی در منطقه دونباس اوکراین را تأیید کنیم». این مقام آمریکایی افزود: «با خانوادههای آنها در تماس هستیم و تمام کمکهای کنسولی ممکن را به آنها ارائه میکنیم». او در پاسخ به درخواست ایبیسی نیوز برای توضیحات بیشتر گفت: «به غیر از ادای احترام به خانوادههای آنها در این زمان دشوار، چیز دیگری برای گفتن وجود ندارد». ماه گذشته نیز سخنگوی وزارت خارجه آمریکا کشته شدن ۲ آمریکایی دیگر در اوکراین را تأیید کرده بود. چندی قبل نیز منابع خبری گزارش دادند ارتش روسیه ۲ نظامی سابق آمریکایی را که در حال نبرد با نیروهای روسیه در اوکراین بودهاند دستگیر کرده است. «رابرت دروک» ۳۹ ساله و «اندی تای انگوکهوین» ۲۷ ساله نخستین آمریکاییهایی هستند که از زمان آغاز جنگ در اوکراین توسط روسها به اسارت گرفته شدهاند. از زمان شروع جنگ اوکراین، کشورهای غربی علاوه بر حمایتهای مالی و تسلیحاتی از کییف، تحریمهای سنگینی را علیه روسیه اعمال کردهاند. در همین راستا، «جان کربی» هماهنگکننده روابط راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا شامگاه جمعه خبر داد ۲۷۰ میلیون دلار کمک نظامی جدید به اوکراین ارائه خواهد داد که دریافت۵۸۰ پهپاد از پنتاگون را شامل خواهد شد.
***
ترامپ: من نمیخواهم بگویم انتخابات 2020 تمام شده است!
کمیته تحقیقات مجلس نمایندگان آمریکا درباره یورش طرفداران «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین ایالات متحده آمریکا به کنگره، مجموعهای از ویدئوهای مربوط به یک روز پس از حادثه حمله به کنگره را منتشر کرده که نشاندهنده رفتارهای هولناک و خشم ترامپ در حین ضبط نوار ویدئویی است. وبگاه «بیزنس اینسایدر» گزارش کرد که مجموعهای از ویدئوهای جدید از کمیته 6 ژانویه کنگره نمایانگر خشم و انزجار ترامپ در حین ضبط یک پیام ویدئویی است. این ویدئوها مربوط به تاریخ 7 ژانویه 2021 است و در یکی از آنها نشان داده میشود که ترامپ از شدت خشم روی میز میکوبد و خشم در چهرهاش موج میزند. یکی دیگر از ویدئوها ترامپ را در حال بحث با «ایوانکا ترامپ» دخترش درباره محتوای سخنرانی ملی نشان میدهد. بر اساس این گزارش، در این ویدئوی بیش از 10 ثانیهای ترامپ حرکات عجیبی انجام میدهد و سپس از او خواسته میشود که ژست و حالت صورت خود را اصلاح کند. سپس در این ویدئو میگوید: «میخواهم با سخنرانی درباره حمله شنیع دیروز آغاز کنم». طبق این گزارش، در ویدئوی دوم، ترامپ در میانه ضبط ویدئو سعی میکند هر گونه حمایت خود از شورش را انکار کند. ترامپ سپس صفحهای را که جلویش بود، خواند: «اما این انتخابات در حال حاضر تمام شده است و کنگره نتایج را تأیید کرده است». ترامپ ناگهان متوقف میشود و حرفهای خود را تغییر میدهد و میگوید: «من نمیخواهم بگویم که انتخابات تمام شده است. فقط میخواهم بگویم که کنگره با تأیید نتایج انتخابات اعلام کرد که انتخابات تمام شده است، درست است؟»
ارسال به دوستان
بعد از حمله ترکیه به عراق، حشدالشعبی یک رژه معنادار نظامی برگزار کرد
رژه هشدارآمیز «بسیج» عراق
گروه بینالملل: روز گذشته به مناسبت هشتمین سالگرد تأسیس حشدالشعبی یک رژه بزرگ توسط نیروهای مردمی حشد در بغداد با حضور نخستوزیر و برخی مقامات مسؤول دیگر برگزار شد که به نظر میرسد بیشتر یک پیام هشدارآمیز جدی از سوی نیروهای مردمی به ترکیه و اردوغان است.
هنوز چند روزی از فاجعه کشتار مردم عراق در منطقه گردشگری زاخو در دهوک عراق نگذشته است. ارتش ترکیه با حمله توپخانهای شدید به این منطقه مرزی باعث جان باختن 9 نفر از مردم عراق شد. این ماجرا باعث شد خشم شدیدی علیه آنکارا در بغداد و شهرهای دیگر عراق ایجاد شود و تمام مسؤولان شیعه، سنی و کرد عراق یکدست علیه این حمله موضعگیری کنند. حمله آنکارا به منطقه مرزی عراق معادلات سیاسی و نظامی در بغداد را تغییر داد.
به همین دلیل در هشتمین سالگرد تأسیس نیروی بسیج مردمی (حشدالشعبی) یک رژه بزرگ توسط این گروه با حضور نخستوزیر عراق (فرمانده کل قوا) برگزار شد. در این رژه که در اردوگاه شهید «ابومنتظر المحمداوی» در استان دیالی برگزار شد، ارتش عراق، پلیس فدرال و سرویس ضدتروریسم هم شرکت داشتند. پایگاه نظامی شهید ابومنتظر المحمداوی (اشرف قدیم)، در ۱۰ کیلومتری شهرک «الخالص» در شمال شهر بعقوبه، مرکز استان دیالی قرار دارد و زمانی مقر اصلی گروهک تروریستی منافقین بود که در سال ۲۰۱۲ طی یک پروسه طولانی تخلیه و به دولت عراق تحویل شد. این دومین رژه نیروهای حشدالشعبی بعد از نخستین رژه سال گذشته به مناسبت سالگرد تاسیس این سازمان بود. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این رژه بیشتر برای نشان دادن آمادگی نیروهای بسیج مردمی و ارتش عراق برای مقابله با تهدیدات ترکیه علیه این کشور است. حمله ارتش ترکیه به بخش شمال عراق ممکن است تبعات سنگینی برای اردوغان به همراه داشته باشد. در چند روز گذشته مردم خشمگین این کشور به سفارت و کنسولگریهای ترکیه در عراق حمله کردند که نشاندهنده آن است که اقدامات اردوغان دیگر برای مردم عراق قابل تحمل نیست. در همین رابطه هم نیروهای امنیتی عراق همه ورودیهای منطقه سبز بغداد را بسته و مانع ورود خودروهای غیرنظامی به آن میشوند. این اقدام به منظور جلوگیری از هرگونه تشدید تنش احتمالی علیه این سفارتخانه صورت میگیرد. نیروهای امنیتی عراق از قرار دادن بلوکهای سیمانی در مقابل سفارت ترکیه در بغداد و استقرار نیروهای ویژه زرهی در نزدیکی سفارت به منظور جلوگیری از رسیدن معترضان عراقی به این ساختمان، خبر دادند. سخنگوی وزارت خارجه عراق در گفتوگو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) گفت بغداد شکایتی به شورای امنیت ارسال کرده و از آن خواسته جلسهای فوقالعاده برای بررسی تجاوز ترکیه برگزار کند. از سوی دیگر در حالی که نگرانیهایی از حمله ترکیه به اردوگاههای آوارگان در دهوک واقع در اقلیم کردستان عراق وجود دارد، وزارت مهاجرت و امور مهاجران عراق اعلام کرد اماکن اقامت آوارگان در اردوگاههای دهوک امن و دور از تنشهای نظامی است. علیعباس جهاکر، سخنگوی رسمی وزارت مهاجرت و امور مهاجران عراق در گفتوگویی که توسط روزنامه الصباح منتشر شد، گفت: این وزارت اوضاع آوارگان مقیم اقلیم کردستان و به طور مشخص در استان دهوک را دنبال میکند. وی افزود: اماکن اقامت آوارگان امن و باثبات است و نگرانیای بابت اوضاع آنها از لحاظ امنیتی وجود ندارد و این مناطق کاملا به دور از تنشهای نظامی است. در این رژه از تجهیزات سنگین ارتش عراق شامل تانک، راکتانداز و موشکهای کاتیوشا هم رونمایی شد. در مجموع دومین رژه نیروهای حشدالشعبی که با حضور تمام نیروهای مبارز با داعش برگزار شد یک پیام هشدارآمیز جدی به اردوغان خواهد بود که اگر بخواهد حملات خود به مناطق غیرنظامی عراق را ادامه دهد با واکنش مردم، ارتش و نیروهای مردمی عراق روبهرو خواهد شد.
ارسال به دوستان
بر اساس نظرسنجی دانشگاه کالیفرنیا بیش از نیمی از آمریکاییها منتظر آغاز جنگ داخلی در آینده نزدیک هستند
آمریکا در انتظار جنگ داخلی
گروه بینالملل: بر اساس مطالعهای که توسط گروهی از دانشگاهیان مرتبط با برنامه تحقیقاتی پیشگیری از خشونت دانشگاه کالیفرنیا و مرکز تحقیقات خشونت با سلاح گرم کالیفرنیا انجام شده است، بیش از نیمی از آمریکاییها انتظار دارند در آینده نزدیک جنگ داخلی در ایالات متحده آغاز شود. این شرایط در کنار وضعیت آشفته دولت آمریکا در داخل به دلایلی نظیر مشکلات جسمی رئیسجمهور، ضعف در کنترل تورم و همچنین انفعال در برابر افزایش خشونتهای مسلحانه و تبعیض اجتماعی سبب شده کارشناسان نتایج این نظرسنجی را جدی بگیرند. در کنار این موارد پتانسیل حامیان ترامپ نیز در پدید آمدن خشونت شدید در فضای داخلی آمریکا قابل تامل است.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از وبگاه خبری هیل، محققان برنامه تحقیقاتی مقابله با خشونت و مرکز تحقیقات خشونت در کالیفرنیا با همکاری یکدیگر درباره وقوع جنگ داخلی در آمریکا نظرسنجی انجام دادند. بر اساس نتایج این نظرسنجی، 50.1 درصد آمریکاییها گفتند موافق هستند که بزودی جنگ داخلی در آمریکا رخ میدهد. در مقابل 47.8 درصد با نزدیک بودن آمریکا به جنگ داخلی مخالفند.
از میان شرکتکنندگان در این نظرسنجی، ۱۴ درصد به طور «قاطع» یا «بسیار قاطع» با قریبالوقوع بودن جنگ داخلی موافق بوده و ۳۶ درصد نیز تا حدی با این گزاره موافق هستند. طبق نتایج این نظرسنجی، دوسوم آمریکاییها میگویند دموکراسی در کشورشان با «تهدید جدی» مواجه است و ۹۰ درصد نیز معتقدند اهمیت وجود دموکراسی در آمریکا، «زیاد» یا «خیلی زیاد» است. با این وجود بیش از 20درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند استفاده از خشونت سیاسی «دستکم در برخی موارد» به طور کلی قابل توجیه است. حدود ۲۰ درصد نیز با این گزاره که خشونت برای محافظت از دموکراسی قابل توجیه است، به صورت «قاطع» یا «بسیار قاطع» موافقند.
جالبتر اینکه یکسوم شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند برای جلوگیری از دزدیده شدن نتیجه انتخابات، استفاده از خشونت دستکم تا حدی قابل توجیه است. همچنین بیش از ۱۰ درصد شرکتکنندگان معتقدند استفاده از خشونت برای بازگرداندن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا به قدرت، قابل توجیه است.
این نتایج در حالی منتشر میشود که داغ شورشهای ۲ سال قبل کنگره هنوز بر پیشانی آمریکا وجود دارد. ۶ژانویه سال ۲۰۲۱ هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا حمله کردند. ترامپ قبل از حمله هوادارانش در یک سخنرانی بیرون کاخ سفید از طرفدارانش خواسته بود اعتراضشان را به جلسه تأیید پیروزی «جو بایدن» در انتخابات نشان دهند.
از طرفی، در فاصله تنها 30 ماه مانده به انتخابات ریاستجمهوری 2024، بایدن بسیاری از سرمایههای سیاسی را که ژانویه سال 202۱ هنگام ورود به دفتر بیضیشکل کاخ سفید در اختیار داشت، سوزانده است. به خودی خود، افت رتبه بایدن میتواند تبعات شکست احتمالی در انتخابات میاندورهای را به قدری بزرگ کند که ریاستجمهوری او را برای ادامه دوره اول فلج کند و شک و تردیدهایی را نیز درباره قابلیت او به عنوان یک نامزد برای انتخاب مجدد در سال 2024 ایجاد میکند. با این حال او پیش از خبر ابتلا به سرطان و «کووید-19» گفته بود قصد دارد برای دوره دوم، با مجوز پزشکی، نامزد شود. در این میان، درز فایل سخنرانی ترامپ درباره حمله به کنگره از یک سو و اوضاع ناخوش روحی و جسمی بایدن از سوی دیگر، در کنار شواهد متعدد از دعواهای نژادی و شکاف و گسست اجتماعی در آمریکا که روز به روز بیشتر میشود، نتایج این نظرسنجی درباره احتمال جنگ داخلی در آمریکا را قابل اتکا میکند. خیز ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید و شرکت در انتخابات ریاستجمهوری 2024 هم نشاندهنده این است که جنگ داخلی و بروز شورشهای وسیع در آمریکا دور از ذهن نیست.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|