|
آمریکا پایگاههای غیرقانونی خود در شمال سوریه را تقویت کرد
کاروانی متشکل از مخازن سوخت و کامیونهای مملو از خودروهای زرهی و مهمات جنگی بعد از ظهر یکشنبه وارد پایگاههای ارتش آمریکا در «سد غربی»، «تل بیدر» و «قصرک» در شمال شهر الحسکه شد. خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: این پایگاهها همزمان با افزایش تعداد نیروها و تجهیزات ارتش سوریه و روسیه در شمال و شرق سوریه، شاهد عملیات توسعه نظامی و آموزش نظامی فشرده با سلاح و مهمات هستند.
ارسال به دوستان
موج درخواست دموکراتها از بایدن برای عدم نامزدی در انتخابات آتی ریاستجمهوری با مطلب جدید روزنامه واشنگتنپست
هل دادن بایدن به سمت درِ خروج
دموکراتها باور دارند عدم انصراف بایدن از حضور در انتخابات ۲۰۲۴ منجر به شکست این حزب در انتخابات میاندورهای پاییز امسال خواهد شد
اوضاع دموکراتها برای انتخابات میاندورهای اصلا خوب نیست؛ انتخاباتی که میتواند ریاستجمهوری بایدن را برای 2 سال آینده فلج کند. در این شرایط دموکراتها بیشترین اتهام را در شکل گرفتن این وضعیت عملکرد شخص رئیسجمهور جو بایدن میدانند. بایدن در حال حاضر بسیار نامحبوب است و این باعث میشود دموکراتهای برجسته به طور فزایندهای شکایت کنند که او به چشمانداز انتخاباتی کل حزب دموکرات لطمه میزند، حتی برخی معتقدند بایدن نباید به دنبال انتخاب مجدد باشد. روزنامه واشنگتنپست روز گذشته نوشت بایدن اکنون باید اعلام کند برای انتخابات مجدد در سال 2024 نامزد نخواهد شد. او نباید از حزب دموکرات یا مردم بخواهد خطر یک دوره 4 ساله دوم را که پس از رسیدن او به 82 سالگی آغاز میشود، بپذیرند.
به نوشته این روزنامه حامی حزب دموکرات: «رئیسجمهوری آمریکا باید اعلام کند در انتخابات ریاستجمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ شرکت نخواهد کرد، هر چند رسمهای متداول با این رویکرد مخالف است و هیچ رئیسجمهوری حتی اگر چنین برنامهای داشته باشد آن را تا زمانی که مجبور نباشد اعلام نمیکند، چرا که این عمل به یقین تواناییهای او را تا پایان مسؤولیتش برای رسیدن به هرگونه دستاوردی زیر سوال میبرد». واشنگتنپست با اشاره به اینکه درباره بایدن همه محاسبات غیر از این را نتیجه میدهند، مینویسد: مهمترین دلیل برای طرح این پیشنهاد، موضوع انتخابات میاندورهای نمایندگان مجلس و سنای آمریکا است که نوامبر امسال (آبانماه) برگزار خواهد شد. بر همین اساس، درصورتی که بایدن انصراف خود را از نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ اعلام کند، در انتخابات میاندورهای آمریکا، تمرکز بر شایستگی نامزدها خواهد بود در غیر این صورت، بحثهای انتخاباتی به بررسی نکات مثبت و منفی دولت بایدن و اینکه آیا او باید برای دور بعدی نامزد شود یا خیر، خواهند پرداخت. به اعتقاد نویسنده این مطلب، رها شدن از مساله نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری بعدی، موقعیتی را برای بایدن فراهم میکند که با صراحت اعلام کند تمام انرژی و تمرکزش را برای رفع نیازهای فوری ایالاتمتحده و مسائل تاثیرگذار بر آینده این کشور هزینه خواهد کرد. همچنین این اقدام بایدن میتواند بار انتقادها علیه وی را سبکتر کند و در اذهان عمومی او را رئیسجمهوری کارآمدتر جلوه دهد. سیاستگذاری دموکراتها برای انتخاب رئیسجمهور ۲۰۲۴ از هماکنون آغاز شده و در صورتی که بایدن انصراف خود را اعلام نکند، جریان مخالف با وی رشد خواهد کرد. این موضوع میتواند از طرف رقبای بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ یا آنهایی که به دنبال جلب رضایت وی برای انصراف هستند، باشد. این روزنامه در ادامه با تاکید بر اینکه نتایج نامطلوب نظرسنجیها درباره عملکرد رئیسجمهور کنونی این کشور نیز بر شعلههای این آتش میافزاید، نوشت: بایدن نمیتواند از عواقب اشتباههای لفظی پیدرپی خود چشمپوشی کند. در حال حاضر بسیاری از مردم آمریکا وی را رئیسجمهوری مسنتر، ضعیفتر و ناکارآمدتر از آنچه در واقعیت وجود دارد، میدانند.
* بایدن و کابوس نظرسنجیها
شاید نخستین و مهمترین ضربه به بایدن از سوی جریان دموکرات برای اعمال فشار بر او به منظور اعلام عدم نامزدی در انتخابات ۲۰۲۴ را بتوان نظرسنجی 2 هفته گذشته نیویورکتایمز و کالج سیهنا دانست. این نظرسنجی نشان داد تنها 26 درصد دموکراتها میخواهند بایدن پرچمدار آنها در سال 2024 باشد، در حالی که 64 درصد میگویند خواهان شخص دیگری هستند. این نظرسنجی با یافتههای نظرسنجی جدید هاروارد- هریس مطابقت دارد که نشان میدهد تنها 30 درصد دموکراتها در انتخابات مقدماتی ریاستجمهوری دموکراتها به بایدن رأی میدهند و 71درصد آمریکاییها فکر نمیکنند او باید برای دور دوم نامزد شود. فشار این بحثها به حدی بود که رئیسجمهوری آمریکا علاوه بر اینکه مجبور شد به سوال یک خبرنگار در حاشیه جلسه پاسخ دهد، کنفرانسی را نیز در حیاط پشتی کاخ سفید برگزار کرد.
بایدن در واکنش به این نظرسنجیها مدعی شده بود دموکراتها کماکان او را برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری 2024 قبول دارند. با این حال تحلیلگران سیاسی، بویژه در جبهه دموکرات معتقدند حتی انتخاب بایدن در رقابتهای انتخاباتی 2020 نیز ناشی از نبود گزینه مناسب در آن مقطع زمانی بوده و بایدن شخص ایدهآل نیست. چندی قبل روزنامه جمهوریخواه واشنگتنتایمز نوشت نتایج نظرسنجی انجام شده از نهادها و مراکز دموکرات اثبات میکند که بایدن صلاحیت ادامه ریاستجمهوری را ندارد.
* بایدن بیمار به دنبال کنارهگیری؟
به این موارد باید ضعف جسمی و بیماری او را نیز اضافه کرد؛ موضوعی که هفته گذشته از سوی شخص رئیسجمهور آمریکا نیز صراحتا مطرح شد. شامگاه پنجشنبه خبر رسمی ابتلای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به «کووید-19»، گمانهزنیها درباره آمادهسازی افکار عمومی از سوی کاخ سفید برای کنارهگیری بایدن 79 ساله از ریاستجمهوری را تقویت کرد، چرا که در فاصله کمتر از 24 ساعت قبل از آن جو بایدن در سخنانی اعلام کرده بود مبتلا به سرطان است؛ موضوعی که کاخ سفید با انتشار اصلاحیهای سعی کرد آن را تکذیب کند. اگرچه کاخ سفید سرطان بایدن را مربوط به پیش از شروع به کار در پست ریاستجمهوری عنوان کرد و از درمان آن خبر داد اما این اظهارنظر رئیسجمهور آمریکا سبب شد رسانهها آن را نشانهای از آمادهسازی افکار عمومی برای پایان کار بایدن عنوان کنند. نشریه پولیتیکو در مطلبی با اشاره به وضعیت جو بایدن نوشت: مردم آمریکا حق دارند درباره وضعیت سلامتی رئیسجمهور واقعیت را بدانند اما سبک و سیاق رؤسایجمهور آمریکا این نیست که درباره سلامتیشان راستگو باشند. از این جهت بایدن هم مثل ترامپ، ریگان و آیزنهاور علاقه دارد بیماری خود را خفیف جلوه دهد.
* رأیدهندگان آمریکایی روی یک مورد توافق دارند؛ صداهای تازه در عرصه سیاست
در آمریکایی که در امتداد هر شکاف قابل تصوری دچار تزلزل شده، تمایل مشترکی بین دموکراتها و جمهوریخواهان نسبت به اینکه نسل جدیدی از رهبران سیاسی روی کار بیاید، تشدید شده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی درباره افزایش مطالبه تغییر در سطح رهبران سیاسی در آمریکا نوشت: گفتمان بر سر لزوم روی کار آمدن نسلی جدید از رهبران سیاسی در آمریکا زمانی که صحبت از کاخ سفید در میان باشد، برجستهتر میشود؛ این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا به راه انداختن یک کمپین ریاستجمهوری دیگر و اعلامش را در نظر دارد و نسبت به توانایی جو بایدن، رئیسجمهوری فعلی آمریکا برای رسیدن به یک دوره دیگر ریاستجمهوری در سال ۲۰۲۴ در ۸۲سالگی، شک و تردید ابراز شده است. «سوراج پاتل» ۳۸ ساله، در حالی که بر سر یک کرسی حوزه منهتن در کنگره با رقبای دموکراتی با ۲ برابر سنش مبارزه میکند، روی ناامیدی نسل خود نسبت به کسانی که دههها سمتهایی داشتهاند، مانور میدهد. به قول او، نمایندگانی مثل «جری نادلر» ۷۵ ساله و «کارولین مالونی» ۷۶ ساله، بخشی از دموکراتهایی هستند که در دهه ۱۹۹۰ به قدرت رسیدند، در حالی که در رسیدگی به موضوعاتی از مالکیت اسلحه گرفته تا تغییرات آب و هوایی شکست خوردند.
***
سوم آمریکاییها آماده به دست گرفتن سلاح علیه دولت فاسدشان هستند
بر اساس نظرسنجی جدید مؤسسه سیاست دانشگاه شیکاگو، اکثر آمریکاییها معتقدند دولت ایالات متحده فاسد است و تقریبا یکسوم میگویند ممکن است بزودی لازم باشد علیه آن سلاح به دست بگیرند. بر اساس این نظرسنجی، دوسوم جمهوریخواهان و مستقلها میگویند دولت «فاسد و فریبکار علیه مردم عادی مثل من» است. در بین رأیدهندگان لیبرال ۵۱ درصد این نظر را دارند.
به گزارش وبگاه خبری «هیل»، ۲۸ درصد کل رأیدهندگان، از جمله ۳۷ درصد دارندگان اسلحه موافق بودند که «ممکن است بزودی لازم باشد شهروندان علیه دولت اسلحه به دست بگیرند»؛ دیدگاهی که حدود ۳۵ درصد جمهوریخواهان و حدود ۳۵ درصد مستقلها داشتند. از هر ۵ دموکرات نیز، یک نفر همین نظر را داشت.
ارسال به دوستان
دور دنیا
لاوروف: درهای مذاکره با اوکراین را نبستهایم
با ورود جنگ اوکراین به ششمین ماه خود، وزیر خارجه روسیه گفت مسکو درهای مذاکره با کییف را نبسته و بار دیگر غرب را به مانعتراشی در مسیر مذاکرات صلح متهم کرد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود در جمع نمایندگان دائم اتحادیه عرب در قاهره افزود ناتو نگرانیهای امنیتی روسیه درباره پیوستن اوکراین به این ائتلاف را نادیده گرفت و خاطرنشان کرد که مسکو از برنامههای توسعهطلبانه ناتو نگران است. لاوروف گفت: نگرانیهای امنیتی ما مشروع است. نگرانیهای ما درباره گسترش ناتو و دستیابی اوکراین به سلاحهای غربی شدیدا نادیده گرفته شد و غرب مصمم است برای کییف سلاح بفرستد. او گفت که کشورهای ناتو نمیتوانند امنیت خود را با تهدید امنیت یک کشور دیگر حفظ کنند. اوکراین دشمنی با روسیه را برگزید و به ناتو اجازه داد به سمت مرزهای روسیه گسترش یابد. اروپاییها بر این باورند که ناتو حق تسلط دارد و هر طور که میخواهد عمل کند اما نمیتوان اجازه داد ناتو به هرچه میخواهد دست یابد و آن طور که میخواهد خواسته خود را اجرا کند. وی توضیح داد که توافق مینسک نقض شده است، کییف مناطق ممنوع اعلام شده (بیمارستانها و زیرساختهای غیرنظامی) را بمباران میکند و اتحادیه اروپایی به طور کامل به تعهدات خود عمل نکرد و هنگام نقض توافقات مینسک اقدامی انجام نداد.
***
سرنگونی پهپاد ترکیه در دهوک عراق
منابع رسانهای عراق بعد از ظهر دیروز (دوشنبه) از ساقط شدن یک فروند پهپاد متعلق به ترکیه در استان دهوک واقع در شمال این کشور خبر دادند. کانال «صابرین نیوز» در خبری اعلام کرد یک فروند پهپاد ترکیه در استان دهوک، جایی که چهارشنبه گذشته هدف گلولهباران ترکیه قرار گرفت، ساقط شد. در این خبر به نوع پهپاد سرنگون شده و اینکه از سوی چه گروه یا افرادی هدف قرار گرفته اشاره نشده است. ترکیه چهارشنبه هفته گذشته تفرجگاه «پرهرخ» در استان دهوک را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن ۹ غیرنظامی و زخمی شدن ۲۳ نفر شد. این حمله با خشم گسترده مردم و مقامهای عراق مواجه شد و بغداد از آنکارا به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کرد. شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است امروز (سهشنبه) در نشستی اضطراری و فوقالعاده به شکایت عراق از حمله زاخو و نقض چندین ساله حاکمیت این کشور از سوی ترکیه رسیدگی کند. دیروز یکشنبه «فواد حسین» وزیر خارجه عراق در جمع نمایندگان مجلس کشورش گزارش داد که ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون بیش از ۲۲ هزار و ۷۰۰ بار حاکمیت عراق را نقض کرده و وزارت خارجه ۲۹۶ یادداشت اعتراضی نسبت به حملات ترکیه ارائه کرده است.
***
نامزد جانشینی جانسون وعده داد
۲۰۴۵ سال استقلال انرژی انگلیس
رقابتهای ۲ نامزد باقیمانده برای جانشینی «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس چند روزی است که آغاز شده و نامزدها تلاش میکنند با راهکارهای مختلف آرای محافظهکاران را برای تصاحب این کرسی جذب کنند. چندی پیش در پنجمین دور رایگیری برای انتخاب جانشین بوریس جانسون در حزب محافظهکار انگلیس و با حذف پنی موردانت، ریشی سوناک و لیز تراس به دور نهایی انتخابات صعود کردند. ۲ برنده یک کمپین انتخاباتی را در مقابل اعضای حزب محافظهکار راه انداختهاند که باید با اعلام برنده در 5سپتامبر (14 شهریورماه) به پایان برسد. قبل از انتخابات، سوناک وعده ضربالاجل الزامآور برای دستیابی به استقلال کامل انرژی انگلیس را داد. وی وعده داد که بریتانیا میتواند تا سال 2045 انرژی مورد نیاز خود را تامین کند. تراس هم خود را در مقالهای در یک روزنامه به عنوان تنها شخصی که میتواند تغییری مطابق با اصول واقعی محافظهکارها ایجاد کند توصیف کرد. وی تاکید کرد که این کشور با بزرگترین تغییرات اقتصادی 30 سال اخیر روبهرو است. طی چند هفته آینده، نمایندگان محافظهکار تصمیم خواهند گرفت که یک نفر از میان تراس یا سوناک در سپتامبر به داونینگ استریت نقل مکان کند و جانشین بوریس جانسون شود.
***
منابع عراقی:
چارچوب هماهنگی، محمد شیاع السودانی را نامزد نخستوزیری کرد
منابع خبری عراقی تأکید کردند کمیته شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) بعد از ظهر دیروز دوشنبه (سوم مردادماه) نشستی در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح برگزار کرد. پایگاه خبری بغداد الیوم به نقل از یک منبع آگاه حاضر در چارچوب هماهنگی گزارش داد این کمیته، با اجماع اعضا، بر سر تصدی منصب نخستوزیری از سوی محمد شیاع السودانی به توافق رسیده است. این منبع گفت که همه اعضای چارچوب هماهنگی به السودانی رأی دادهاند. «احمد الاسدی» رئیس فراکسیون پارلمانی «سند» هم با انتشار توئیتی، خبر داد که مساله نخستوزیری حل شده است. یک منبع در دفتر الاسدی گفت که منظور وی، قطعی شدن نامزدی السودانی برای نخستوزیری است. این در حالی است که شبکه خبری السومریه هم به نقل از «فاضل الفتلاوی» نماینده ائتلاف الفتح گزارش داد چارچوب هماهنگی، بر سر نخستوزیری السودانی به توافق رسیده است. الفتلاوی گفت که این مساله نهایی شد و پس از آن صورت گرفت که «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق، از نامزدی برای نخستوزیری کنارهگیری کرد. وی تأکید کرد السودانی به چارچوب هماهنگی و نمایندگان مستقل نزدیک است و «امیدواریم که کردها نیز بر سر نامزد خود برای ریاستجمهوری به توافق برسند». این در حالی است که چندی پیش نمایندگان فراکسیون صدر استعفا کردند و نمایندگان دیگری جایگزین فراکسیون صدر شدند. جریان صدر عراق در انتخابات اخیر موفق شد با کسب ۷۳ کرسی از ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دوله القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
ارسال به دوستان
همزمان با هشدار روسیه به چند نهاد اسرائیلی، رژیم صهیونیستی اقدامات سیاسی علیه کرملین را در دستور کار قرار داد
تشدید اختلافات سیاسی بین تلآویو و مسکو
روزنامه «جروزالم پست» گزارش داد چند سازمان دیگر نامههای هشدار مشابه به «آژانس یهود» از دولت روسیه دریافت کردهاند مبنی بر اینکه ممکن است به عنوان عوامل خارجی در نظر گرفته شوند. این روزنامه در گزارشی اختصاصی خبر داد چند سازمان یهودی در روسیه نامههای تهدیدآمیزی از وزارت دادگستری این کشور در رابطه با کار خود مشابه نامه ارسال شده به «آژانس یهود» در اوایل ماه میلادی جاری دریافت کردهاند. جروزالم پست افزود دریافته که چند سازمان فعال در روسیه در وضعیت مشابهی با آژانس یهود هستند که نامهای از دولت روسیه دریافت کردهاند مبنی بر اینکه ممکن است سازمانشان به عنوان یک عامل خارجی در نظر گرفته شود که میتواند منجر به تعطیلی اجباری آن شود. طبق این گزارش، یکی از این سازمانها به درخواست این رسانه برای اظهارنظر پاسخ داده و بیانیهای را ارسال کرده و مدعی شده که هیچ تغییری در کار آن در روسیه ایجاد نشده است. با این حال، جروزالم پست نوشته مطلع است که این سازمانها که عمدتا با سرمایههای آمریکایی یا اسرائیلی فعالیت میکنند، تصمیم گرفتهاند فعالیت خود را کاهش دهند و فقط به کارهای ضروری یا فوری بپردازند. یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی یکشنبه (دوم مرداد) گفت بسته شدن اجباری دفاتر آژانس یهود در روسیه تأثیر جدی بر روابط اسرائیل و روسیه خواهد داشت. اظهارات لاپید پس از آن بیان شد که وزارت دادگستری روسیه علیه این سازمان اقدام کرد و گفت آژانس یهود به طور غیرقانونی اطلاعاتی درباره شهروندان روسیه جمعآوری میکند. در پی این تحولات، این سازمان اسرائیلی که هماهنگکننده تلاشها برای مهاجرت صهیونیستها در سراسر جهان به فلسطین اشغالی است اقداماتی را برای عملیات انتقال به اراضی اشغالی به صورت آنلاین انجام داده است.
* لغو سفر هیأت صهیونیست به مسکو
به گزارش جروزالم پست، تلآویو این موضوع را دیپلماتیک و نه قانونی میداند و در حال بررسی اقدامات تلافیجویانه متعدد در صورتی که مقامات روسیه دفاتر آژانس یهود را تعطیل کنند، است. این بسته شامل اقدامات تلافیجویانه علیه روسیه، از هدفگیری مراکز روسی تا قطع روابط است. به گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، به دنبال ارائه دادخواست انحلال «آژانس یهود» توسط وزارت دادگستری روسیه، یائیر لاپید، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به وزارت خارجه این رژیم دستور داد یک «بسته اقدامات» علیه مسکو تهیه کند تا در صورت بسته شدن دفتر آژانس یهود در مسکو علیه روسیه اتخاذ شود. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد که لاپید این دستور را در جریان نشست به ۳ تن از کارمندان وزارت خارجه رژیم صهیونیستی داده است. در همین حال، روزنامه عبریزبان یدیعوتآحارانوت نوشت زئیو الکین، وزیر مسکن دولت رژیم صهیونیستی در نشست یکشنبه لاپید و اعضای کابینه درباره موضوع آژانس یهود پیشنهاد داد که در صورت بسته شدن دفتر این آژانس در مسکو، صهیونیستها به مرکز فرهنگی روسیه در تلآویو آسیب وارد کرده و اقداماتی را علیه آن اتخاذ کنند. یدیعوتآحارانوت همچنین به نقل از یک مقام صهیونیست دیگر نوشت: اگر موضوع بستن دفتر آژانس یهود اجرایی شود، باید در این صورت سفیر اسرائیل در مسکو را فراخواند. وی در این باره گفت: ما درگیر یک نبرد هستیم. بستن آژانس تحت پوشش قانونی یک موضوع سیاسی است و ما در قبال آن سکوت نخواهیم کرد. این روزنامه همچنین از لغو سفر هیات رژیم صهیونیستی به مسکو خبر داد. قرار بود یکشنبه یک هیات صهیونیست به منظور بررسی پرونده مذکور راهی مسکو شود و با مقامات روسیه دیدار و گفتوگو کند اما طبق گزارش یدیعوت آحارانوت، توافق بر سر همه جزئیات این سفر با طرف روسی امکانپذیر نیست. طبق گفته منابع دیگر، اعضای هیات رژیم صهیونیستی نمیتوانند ویزای ورود به روسیه را دریافت کنند.
ارسال به دوستان
ترس از شکاف در اتحاد علیه روسیه صدای رئیسجمهور آلمان را هم درآورد
برلین هم درباره شکاف در اتحاد علیه روسیه هشدار داد
طی ۲ هفته گذشته تحولات سیاسی اروپا و جامعه داخلی آمریکا به سمت و سویی رفته که نگرانی سران اتحادیه اروپایی از شکاف در جبهه متحد غرب علیه روسیه را تشدید کرده است. از سقوط دولت ماریو دراگی در ایتالیا که به عنوان معمار اقتصاد این کشور و متحد مورد اعتماد اتحادیه اروپایی در مقابله با روسیه شناخته میشد تا مخالفت انگلیس در موضوع «پروتکل ایرلند شمالی» با بروکسل عملا سبب شده این قاره خود را در وضعیت شکنندهای در برابر جنگ اوکراین و حمله روسیه ببیند. در عین حال روز یکشنبه نیز اخباری مبنی بر مخالفت جمهوریخواهان با کمکهای مالی بیحساب و کتاب به اوکراین منتشر شد و نشریه فارینپالیسی نیز از ضرورت توجه دولت آمریکا به تهدیدات امنیت ملی خود در چین و پرهیز از هزینهکرد در قالب ناتو برای اروپا نوشت. این موارد سبب شده آلمانها خطر تضعیف این اتحاد را بیش از پیش احساس کنند. دولت آلمان که تا پیش از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در فوریه 2022 بیشترین حجم گاز وارداتی از روسیه را به خود اختصاص داده بود مجبور شد تحت راهبرد اروپایی اتحاد علیه روسیه در نظام تحریمهای انرژی روسیه مشارکت کند. اتخاذ این سیاست تاکنون نیز عوارض سنگینی برای دولت و مردم آلمان داشته و فهرست بلندبالایی از مشکلات در صنایع و بخشهای خانگی مصرف گاز را برای آلمانها پدید آورده است. از این جهت مقامات برلین به این واقعیت تلخ واقفند که تضعیف اتحاد علیه روسیه به منزله هزینه دوچندان و اتفاقات تلختری برای آنهاست. این امر سبب شده تا رئیسجمهور آلمان، ضمن متهم کردن روسیه به «راه انداختن جنگ علیه اتحاد اروپا»، از کشورهای اروپایی بخواهد اتحاد خود را حفظ کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهور آلمان در سخنرانی خود در غرب این کشور گفت: «جنگی که ولادیمیر پوتین (رئیسجمهور روسیه) علیه اوکراین به راه انداخته است، جنگ علیه وحدت اروپاست». وی افزود: «ما نباید دچار تفرقه شویم، نباید اجازه دهیم کار بزرگی که به شیوهای بسیار امیدوارکننده برای اروپای متحد آغاز کردهایم، نابود شود». اشتاینمایر ادامه داد: «این جنگ تنها مربوط به خاک اوکراین نیست، بلکه بر ارزشهای مشترک و نظم مسالمتآمیز اروپا تأثیر میگذارد».
وی عنوان داشت: «دفاع از این ارزشها و تضمین وجود آنها به معنای آمادگی برای پذیرش مسائل منفی حساس است». او توضیح بیشتری درباره ماهیت این مسائل منفی نداد (به نظر میرسد یکی از این مسائل موضوع امتناع کانادا از تحویل توربین گازی به گازپروم روسیه است که سبب خواهد شد قیمت انرژی در آلمان افزایش یابد). رئیسجمهور آلمان ادامه داد: جواب این سوال که آیا اروپا برای این امر آماده است یا خیر در هفتهها و ماههای آینده معلوم خواهد شد.
بحث اصلی وقوع شکاف در اتحاد علیه روسیه در اروپا در روزهای آتی حول موضوع انرژی است. پایگاه تخصصی «اویل پرایس» طی گزارشی نوشت داستان عرضه گاز «نورد استریم یک» در حال بر هم زدن انسجام اتحادیه اروپایی است، زیرا پوتین مزیت استفاده از جریان خط لوله گاز طبیعی به عنوان ابزاری برای مختل کردن بیشتر راهبردهای انرژی اروپا را مشاهده کرده است.
آنالنا بائربورک، وزیر خارجه آلمان هفته گذشته به کانادا هشدار داد اگر کانادا تحریمهایی را که میتواند عملا مانع تحویل یک توربین گاز به گازپروم شود حفظ کند، برلین ممکن است مجبور شود کمکهای نظامی و اقتصادی به اوکراین را متوقف کند. بائربورک تصریح کرد: توقف کامل جریان گاز روسیه از طریق خط لوله «نورد استریم یک» میتواند به خیزشهای مردمی در آلمان منجر شود. وی گفت: «اگر ما توربین گاز را دریافت نکنیم، بنابراین گاز بیشتری دریافت نخواهیم کرد، پس در کل دیگر ما قادر به حمایت از اوکراین نخواهیم بود، چون در آن صورت ما مشغول اعتراضات مردمی خواهیم بود». به نظر میرسد برلین میان حمایت از اوکراین و بازگشت توربین گاز به گازپروم، ارتباط مستقیمی برقرار کرده که دست کم قابل توجه است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|