|
کشف ۱۳ قطعه عتیقه مربوط به دوره ایلامیان
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ از کشف ۱۳ قطعه عتیقه مربوط به دوره ایلامیان قبل از فروش خبر داد و گفت: در این رابطه یک متهم شناسایی و دستگیر شد. سرهنگ جلیل موقوفهای گفت: با دستگیری متهم، وی در تحقیقات اولیه به جرم خود مبنی بر سرقت آثار تاریخی از موزه اعتراف و اظهار کرد: قصد فروش این آثار را در شهر تهران داشته است.
ارسال به دوستان
آمار مبتلایان جدید به «کووید-19» 5 رقمی شد؛ ۴۱ بیمار کرونایی دیگر طی یک شبانهروز فوت کردند
کرونا از گور برخاسته
افزایش میزان مرگومیر و بستریشدگان ناشی از بیماری «کووید-19» در موج جدید کرونا که این روزها آمار مبتلایان را 5 رقمی کرده، در حالی است که بیمارستانها هماکنون به دنبال تدارکات برای خدماترسانی به بیماران کرونایی طی روزهای آینده هستند. به گزارش «وطنامروز»، موج هفتم کرونا در کمتر از یک ماه آمار جانباختگان این بیماری در کشور را چند برابر کرد. ماه گذشته آمار صفر کرونایی را برای چند روز تجربه کردیم و مابقی روزها شمار فوتیهای نیز از انگشتان ۲ دست فراتر نمیرفت اما اکنون کرونا دوباره قد علم کرده و خیلی از شهرها در وضعیت قرمز و نارنجی این بیماری قرار دارند؛ بیماریای که گویا به این زودیها دستبردار ما نیست. کارشناسان تنها راه رهایی از این بیماری را خودمراقبتی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون عنوان میکنند. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد متاسفانه در شبانهروز گذشته آمار مبتلایان شناساییشده و همچنین فوتیهای ناشی از کرونا در کشور افزایشی دوباره داشته، به طوری که ۱۱۰۳۵ بیمار جدید شناسایی شدند و ۴۱ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سهشنبه ۴ مرداد و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱۰۳۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۱۵۳۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت ۴۱ بیمار مبتلا به «کووید-19» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۱ هزار و ۷۵۸ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۷۴ هزار و ۹۹۵ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۱۰۳۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است بنا بر اعلام وزارت بهداشت، آمار تزریق واکسن کرونا نیز در شبانهروز یادشده افزایشی بوده است به طوری که تاکنون ۶۴ میلیون و ۷۶۰ هزار و ۱۸۷ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۱۲۵ هزار و ۲۰۸ نفر دوز دوم و ۲۹ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۱۸۴ نفر نیز دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۵۲ میلیون و ۸۷۲ هزار و ۵۷۹ دوز رسید. همچنین در حال حاضر ۵۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۸۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۹۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند.
* افزایش مراجعات کرونایی به مراکز درمانی
شیوع گسترده زیرسویه جدید کرونا در کشور موجب شده کادر درمان بیمارستانها خود را برای خدماترسانی به مبتلایان این بیماری آماده کنند. رئیس و مدیران بخشهای مختلف بیمارستان سینا، در نشست اضطراری کمیته بحران «کووید-19»، به ارزیابی وضعیت این بیماری پرداختند. محمد طالبپور در این نشست اضطراری با توجه به افزایش همهگیری کرونا اظهار داشت: موج کرونا مجدد در حال ابراز وجود است و برای خالی نگهداشتن اورژانس نیاز است یک بخش برای بیماران «کووید-19» در نظر گرفته شود و به سرعت بیماران مبتلا به آن بخش انتقال یابند. مینا نجفی، مدیر پرستاری بیمارستان نیز به بیان آمار مراجعان مبتلا به «کووید-19» و اقدامات انجامشده در بخشهای اورژانس و بستری پرداخت و از اختصاص بخش جراحی عروق ۲ به بیماران مبتلا به «کووید-19» خبر داد. همچنین جلالی، متخصص طب اورژانس بیمارستان نیز با بیان اینکه تراکم مراجعه بیماران در این فصل به اورژانس بسیار زیاد است، گفت: برخی مراجعهکنندگان نیز مبتلا به «کووید-19» هستند و انتقال بیماری بین مراجعان اورژانس بسیار زیاد شده است. وی درباره نحوه سیر بیماری افزود: وضعیت اکثر مراجعهکنندگان حاد نیست و آنهایی که بستری شدند نیز بیشتر افراد مسن و کسانی هستند که از بیماری زمینهای رنج میبردند. در همین باره آذر حدادی، استاد بیماریهای عفونی بیمارستان سینا بیان داشت: متأسفانه تبلیغات منفی فضای مجازی سبب ایجاد شک و شبهه میان افراد جامعه برای تزریق دوز چهارم شده است و باید از ۴ هفته قبل واکسیناسیون دوز چهارم آغاز میشد. وی همچنین بر بازگشایی یک بخش ویژه بیماران مبتلا به «کووید-19» در بیمارستان تاکید کرد و افزود: میزان مراجعات این هفته نسبت به هفته قبل افزایش یافته اما شدت علائم بیماری به اندازه موجهای قبلی نیست. حدادی همچنین بر لزوم استفاده از ماسک تاکید کرد و بیان داشت: متأسفانه در سطح جامعه و حتی بیمارستان دیده میشود که افراد کمتر از ماسک استفاده میکنند و این در حالی است که میزان سرایت این موج بسیار زیاد است. کمال بصیری، رئیس بخش اورژانس بیمارستان نیز به بیان گزارشی از وضعیت اورژانس پرداخت و بیان داشت: اگر روند ورود بیماران مبتلا به «کووید-19» به اورژانس در همین سیر بماند، به نظر میرسد بیماران اکسترا در بخشها پخش شوند تا امکان ورود دیگر بیماران به اورژانس فراهم شود. وی همچنین پیشنهاد راهاندازی قسمت تریاژ تنفسی را نیز مطرح کرد. در پایان نشست اضطراری کمیته بحران «کووید-19» بیمارستان سینا، مقرر شد راهاندازی تریاژ تنفسی با حضور یک پزشک مستقل به زمانی تعلق گیرد که تعداد بیماران ظرف مدت ۲۴ ساعت به بالای ۲۴ نفر برسد و بخش جراحی عروق نیز طی ۲۴ ساعت تخلیه و برای بستری بیماران مبتلا به «کووید-19» در نظر گرفته شود.
بنا بر این گزارش، پس از آنکه برای نخستینبار آمار روزانه فوتیهای کرونا در کشور صفر شد، فکر میکردیم همه چیز تمام شده و میتوانیم به زندگی بدون کرونا بازگردیم، در حالی که پس از گذشت ۲ ماه از صفر شدن آمار روزانه فوتیهای کرونا، شاهد بازگشت به مرگهای ۲ رقمی روزانه هستیم. همچنین موارد ابتلای روزانه کرونا که به کمتر از ۵۰ مورد رسیده بود، دوباره 5 رقمی شده و به بیش از 11 هزار نفر رسیده است.
جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز در این باره ضمن تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: توصیه ما این است که مردم استفاده از ماسک را فراموش نکنند و حتما دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند، چرا که واکسیناسیون باعث کاهش موارد شدید بستری در بیمارستان و مرگومیر میشود. وی افزود: افرادی که ۶ ماه از آخرین تزریق واکسن آنها میگذرد، حتما نسبت به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند؛ مهم نیست که آخرین واکسن، نوبت اول یا دوم یا سوم باشد، بلکه اگر ۶ ماه از آخرین نوبت میگذرد، حتما دوز یادآور باید تزریق شود. انتظار میرود با رعایت پروتکلهای بهداشتی و سرعت واکسیناسیون در کشور، شرایط به گونهای رقم نخورد که باعث شدت بیماری شود، زیرا در روزهای پیش رو، شاهد برپایی مراسم عزاداری و... در کشور خواهیم بود و به دنبال آن، بازگشایی مدارس و دانشگاهها را خواهیم داشت.
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز در ارتباط با چرایی بازگشت به روزهای سخت کرونایی و افزایش مرگهای روزانه گفت: دلیل اصلی افزایش ابتلا و مرگها این است که جهان انتظار نداشت کرونا در این فصل شروع مجدد داشته باشد و همه خود را برای پاییز و زمستان آماده کرده بودند، بنابراین احتمالا پاییز و زمستان سختی در پیش خواهیم داشت. به دنبال افزایش میزان مرگومیر و مبتلایان به کرونا، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده است که در آخرین جلسه دولت تصویب شد سال آینده مدارس و دانشگاهها حضوری شوند و اگر موردی پیش بیاید، ستاد کرونا مطرح میکند و ما هم تابع خواهیم بود.
ارسال به دوستان
تخریب یک شهرک غیرقانونی با ۲۴ ویلای لوکس در کرج
لاکچریهایی که آوار شدند
رئیس کل دادگستری استان البرز از تخریب یک شهرک غیرقانونی با ۲۴ ویلای لوکس غیرمجاز در چهارباغ خبر داد که مالک آن به جای ایجاد مجتمع اقامتی، اقدام به تفکیک قطعات و احداث ویلا کرده بود. حسین فاضلیهریکندی با اشاره به اجرای حکم قضایی که دیروز صبح در چهارباغ انجام و طبق آن ۲۴ ویلای لوکس در یک شهرک غیرمجاز تخریب شد، گفت: اجرای این حکم پیامی قاطع و روشن در زمینه مقابله با هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز است و دستگاه قضایی در هر مرحله از اقدامات غیرقانونی با آن مقابله میکند. رئیس شورای حفظ حقوق بیتالمال در امور اراضی ملی و منابع طبیعی استان البرز اظهار داشت: احکامی که امروز اجرا شد، مربوط به تغییر کاربری غیرمجاز است که در آن فردی با سوءاستفاده از «موافقت اصولی» و مجوزهای صادر شده برای احداث «مجتمع اقامتی، پذیرایی و تفریحی»، به جای ایجاد مجتمع یادشده، بر خلاف مقررات ضمن تفکیک و قطعهبندی یک قطعه باغ مشجر، نسبت به احداث غیرقانونی یک شهرک با حدود ۲۴ باب ویلای مجلل اقدام میکند. وی با اشاره به رأی قطعی صادر شده در این پرونده در محاکم استان البرز، به فرآیند ایجاد این شهرک غیرقانونی اشاره کرد و افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز، «موافقت اصولی» با طرح مالک برای احداث یک مجتمع اقامتی، پذیرایی و تفریحی در یک قطعه زمین مشجر با کاربری باغ را در شهرستان خوش آب و هوای چهارباغ که در آن زمان بخشی از شهرستان ساوجبلاغ بود، صادر میکند.
رئیس کل دادگستری استان البرز ضمن اشاره به موافقت جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ با تغییر کاربری مقدار ۷۹۸۰ مترمربع از کل مساحت ۳۲ هزار مترمربع از باغ یادشده، افزود: این موافقت پس از طی مراحل قانونی، مشروط به عدم قطع درختان و فقط به منظور اجرای طرح موضوع «موافقت اصولی» به مدت ۲ سال و بدون دریافت عوارض مربوط بوده است.
فاضلیهریکندی اضافه کرد: پیرو موافقت جهاد کشاورزی و در اجرای آن، فرمانداری ساوجبلاغ نیز از آنجا که باغ در خارج از محدوده شهر و بافت روستا بوده است، پروانه احداث بنای «مجتمع اقامتی، پذیرایی و تفریحی» برای احداث «هتل»، «سوئیتهای اقامتی»، «رستوران»، «سالن ورزشی»، «سالن اجتماعات» و فضای محدود اداری و خدماتی برای اداره این مجتمع را صادر میکند. وی با بیان اینکه متاسفانه مالک بعد از انقضای مهلت ۲ ساله و برخلاف موافقت اصولی، اقدام به تفکیک، قطعهبندی و دیوارکشی غیرقانونی کل مساحت ۳۲ هزار متری باغ و احداث ۲۴ باب ویلا با استخر و آلاچیق و محوطهسازی و احداث خیابان میکند، گفت: در واقع مالک به جای احداث یک مکان عمومی شامل هتل، سوئیت، رستوران، سالنهای ورزشی و فرهنگی جهت استفاده همه مردم از این مکان بسیار زیبا و جذاب در چارچوب موافقت اصولی و مجوزهای صادر شده، با سوءاستفاده از مجوزهای اعطایی نسبت به ایجاد یک شهرک خصوصی و ویلاسازی غیرمجاز اقدام کرده است. فاضلیهریکندی خاطرنشان کرد: با توجه به این اقدام غیرقانونی و اعلام شکایت جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ، رأی قطعی و لازمالاجرا مبنی بر قلع و قمع مستحدثات ایجاد شده و جزای نقدی به میزان ۱۵۶۶ میلیارد ریال توسط شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان صادر شد که ۲ بار تقاضای اعاده دادرسی محکومعلیه از سوی دیوان عالی کشور نیز رد شد، بنابراین حکم لازمالاجرا بود.
ارسال به دوستان
تداوم فعالیت سامانه بارشی «مونسون» در جنوب شرق کشور و احتمال وقوع دوباره سیل
سیل تابستانه در زاهدان
سامانه بارشی موسوم به «مونسون» که چند روزی است در جنوب و جنوب شرق کشور فعال شده است، از روز دوشنبه سوم مردادماه به زاهدان رسید و 8 شهرستان و ۳۵ روستای جنوب این استان را گرفتار سیلاب کرد. به گزارش «وطنامروز»، بارشهای سیلآسا عصر روز گذشته اغلب شهرستانهای سیستانوبلوچستان بویژه شهر زاهدان را با آبگرفتگی معابر مواجه کرد. شدت آبگرفتگی به نحوی است که تردد در کوچهها و خیابانهای سطح شهر بسیار دشوار شده و در برخی مسیرها امکان تردد وجود ندارد. مردم زاهدان، مرکز سیستانوبلوچستان برای نخستینبار است شاهد سامانه بارشی در این شهر آن هم در مردادماه هستند. شهروندان زاهدانی که امسال شاهد کمترین نزول باران بودند و هوای این شهر بیشتر درگیر پدیده گرد و خاک و تداوم گرما بود با ورود سامانه بارشی مونسون به شهرشان هرچند بسیار خوشحال شدند اما با گرفتاریهایی نیز روبهرو شدند.
* تمرکز سامانه بارشی مونسون روز پنجشنبه در زاهدان
در این باره، رئیس گروه پیشبینی و هشدار هواشناسی سیستانوبلوچستان گفت: عمده تمرکز بارشهای سامانه مونسون روز پنجشنبه در یکسوم میانی سیستانوبلوچستان از زاهدان تا ایرانشهر و همچنین روز جمعه در همین مناطق خواهد بود.
علی ملاشاهی اظهار داشت: انتظار میرود سامانه مونسون در شمال سیستانوبلوچستان نیز به صورت رگبار پراکنده باشد.
رئیس گروه پیشبینی و هشدار هواشناسی سیستانوبلوچستان گفت: برای روز چهارشنبه فعالیت سامانه بارشی مونسون را به طور نقطهای در این استان داریم اما پیشبینی میشود تا روز جمعه در ارتفاعات این مناطق شاهد سیلابی شدن مسیرها باشیم.
ملاشاهی تاکید کرد: برای زاهدان تا روز پنجشنبه شاهد رگبار باران و جاری شدن روان آب خواهیم بود. همچنین اداره کل هواشناسی سیستانوبلوچستان از مردم خواست از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها خودداری کنند و از سفرهای غیرضروری بپرهیزند.
* 35 روستای جنوب سیستانوبلوچستان گرفتار سیلاب
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستانوبلوچستان نیز گفت: از روز دوشنبه بارندگی شدید 8 شهرستان و ۳۵ روستای جنوب استان را گرفتار سیلاب کرده است. علیرضا شهرکی اظهار کرد: فعالیت این سامانه بارشی که اکثر نقاط سیستانوبلوچستان را در بر میگیرد تا اواخر هفته جاری با شدت کمتر تداوم دارد. وی افزود: با توجه به هشدارهای دریایی و مواج شدن دریا از فعالیت تمام صیادان بنادر جنوبی سیستانوبلوچستان تا پایان هفته جلوگیری به عمل میآید و ادارات کل شیلات و بنادر و دریانوردی استان در این زمینه اطلاعرسانی و فرمانداریها نیز موضوع را پیگیری و رصد میکنند.
* نجات ۲ کودک گرفتار در سیل
مدیر عامل جمعیت هلالاحمر سیستانوبلوچستان گفت: با اعلام مرکز کنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلالاحمر استان مبنی بر گرفتار شدن ۲ کودک در رودخانه در محور راسک به سرباز بر اثر طغیان رودخانه بلافاصله ۲ تیم عملیاتی متشکل از ۷ نجاتگر سیلاب از پایگاه امداد و نجات جگیکور جمعیت هلالاحمر سرباز به منطقه اعزام شدند. علیرضا میربهاءالدین افزود: بر اساس اطلاعات واصله این ۲ کودک در مسیر رودخانه در پی بارندگی و طغیان رودخانه گرفتار شده بودند که با حضور بموقع نجاتگران و انجام اقدامات لازم جهت عبور از رودخانه، کودکان گرفتار در سیلاب با تلاش یکساعته و با رعایت اصول ایمنی به محل امن انتقال داده شدند.
* احتمال وقوع دوباره سیل در نیمه جنوبی کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا هشدار داد: طی ۵ روز آینده بارشها در نیمه جنوبی کشور سبب سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانهها خواهد شد.
صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: چهارشنبه (امروز) بارشها علاوه بر مناطق جنوب شرقی، در نیمه جنوبی فارس و جنوب استانهای یزد و بوشهر نیز رخ خواهد داد. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، پنجشنبه 6 مرداد با کاهش شدت ناپایداریها در نیمه جنوبی سیستانوبلوچستان و نیمه شمالی این استان، همچنین استانهای هرمزگان، کرمان، یزد، فارس، بوشهر، اصفهان، کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری و برخی نقاط استانهای همدان، لرستان و مرکزی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. به گفته ضیاییان روزهای جمعه و شنبه فعالیت این سامانه در جنوب شرق و بخشهایی از جنوب غرب و مرکز کشور ادامه خواهد داشت. وی تاکید کرد: طی ۵ روز آینده بارشها در نیمه جنوبی کشور سبب سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانهها خواهد شد. ضیاییان خاطرنشان کرد: طی ۵ روز آینده به طور متناوب برای استانهای ساحلی خزر، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و خراسان شمالی همچنین روزهای سهشنبه تا جمعه در دامنه و ارتفاعات البرز در استانهای تهران، البرز، قزوین، زنجان و سمنان در بعضی ساعات بارش باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، طی ۳ روز آینده در شمال شرق و شرق کشور و برخی نقاط استانهای سمنان، تهران، البرز، قم، قزوین، مرکزی و شمال اصفهان وزش باد شدید و گرد و خاک پیشبینی میشود که موجب کاهش کیفیت هوا و دید افقی در این مناطق خواهد شد، همچنین طی این مدت به سبب وزش باد در برخی مناطق غرب و جنوب غرب کشور، پدیده گرد و غبار رخ میدهد. وی درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (امروز 5 مرداد) نیمه ابری، گاهی همراه با وزش باد شدید، در بعدازظهر گرد و غبار و در اواخر وقت با بارش پراکنده و حداقل دمای ۲۶ و حداکثر دمای ۳۹ درجه سانتیگراد خواهد بود. پنجشنبه نیز آسمان تهران نیمهابری تا ابری همراه با وزش باد، گاهی رگبار باران با احتمال رعد و برق پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
واکسنهای ایرانی برای زائران اربعین مورد قبول عراق است
وزیر بهداشت گفت: مقامات عراقی همه واکسنهای ایرانی را برای پذیرش زائران اربعین قبول دارند. بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در واکنش به این موضوع که گفته میشود کشور عراق برای پذیرش زائران اربعین فقط واکسنهای خارجی را قبول دارد، گفت: من 3 هفته قبل در عراق بودم و جلساتی نیز در همین باره داشتیم.
مسؤولان عراقی همه واکسنهای ایرانی را قبول دارند. وی ادامه داد: زائران اربعین حتما باید دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند. عیناللهی همچنین با اشاره به راهپیمایی اربعین از هموطنان خواست سعی کنند راهپیمایی را در شب انجام دهند، چرا که ممکن است گرمازده شوند و همچنین افرادی که بیماری قلبی و... دارند از راهپیمایی اربعین منصرف شوند. وزیر بهداشت در ادامه گفت: مراکز درمانی ما در استانهایی که سفر اربعین از این نقاط آغاز میشود آمادگی کامل دارند و در عراق نیز هلالاحمر و موکبها برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به هموطنان حضور خواهند داشت. عیناللهی افزود: هر کدام از پرستاران وزارت بهداشت که در مراکز درمانی و موکبها حضور یابند و به هموطنان خدمات بهداشتی و درمانی ارائه دهند، سفر آنان مأموریت حساب میشود و کادر درمان را تشویق میکنیم که همگام با مردم به آنان خدمات درمانی ارائه دهند.
***
حدود 20 درصد مدارس ناایمن هستند
وزیر آموزشوپرورش از نیاز به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی و مقاومسازی مدارس فرسوده خبر داد. یوسف نوری با اشاره به اینکه ۸۱ درصد کلاسهای درس در کشور از ایمنی و استحکام کافی برخوردارند، ابراز کرد: از ۱۹ درصد باقیمانده ۶ درصد کلاسهای درس نیازمند تخریب و بازسازی و ۱۳ درصد نیازمند مقاومسازی هستند که برای تخریب، بازسازی و مقاومسازی آنها در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. نوری در ادامه با بیان اینکه متوسط سرانه فضای آموزشی کشور 5.22 مترمربع است، افزود: 8 استان سرانهای کمتر از میانگین کشور دارند، که ۱۳۶ هزار میلیارد تومان برآورد اعتبارات مورد نیاز برای رساندن آنها به متوسط کشوری است. به طور کلی استاندارد تعریفشده سرانه فضای آموزشی 8.39 مترمربع است که اعتبار مورد نیاز برای تحقق آن ۵۷۰ هزار میلیارد تومان است. وزیر آموزشوپرورش در ادامه با اشاره به رشد جمعیت دانشآموزی کشور، گفت: در ابتدای دهه نود ۱۲ میلیون دانشآموز داشتیم که بعد از 10 سال این رقم هماکنون به ۱۶ میلیون نفر رسیده است، این امر موجب شده با وجود حجم بالای فعالیتهای انجام شده در تامین زیرساختهای آموزشی اما همچنان کمبودهایی در چند استان داشته باشیم.
***
جای خالی اتوبوسهای خونگیری در کشور
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر لزوم فراهم شدن امکان اهدای خون برای جمعیت روستایی کشور گفت: بهترین راه برای بهرهمندی از مشارکت این قشر موثر کشور در اهدای خون، راهاندازی اتوبوسهای خونگیری است. دکتر مصطفی جمالی مهمترین شاخص در تصمیمگیریهای سازمان انتقال خون را میزان ذخایر خون عنوان کرد و گفت: برای پایداری و استمرار ذخایر خون باید از ظرفیت همه مناطق کمک گرفت تا امکان اهدای خون برای جمعیت روستایی کشور نیز فراهم شود. وی با بیان اینکه در گذشته میزان ذخایر خون 5 روز در نظر گرفته میشد، افزود: طی ۳ ماه اخیر میانگین کشوری به حدود ۱۰ روز رسیده است. وی با تاکید بر لزوم راهاندازی اتوبوسهای سیار خونگیری گفت: در این زمینه باید طی سالهای گذشته اقدامات لازم انجام میشد. جمعیت روستایی، جامعه بسیار مهمی است و از سویی ایجاد ساختمان در هر روستا نیز توجیه منطقی ندارد، بنابراین بهترین راه برای بهرهمندی از مشارکت این قشر موثر کشور در اهدای خون، راهاندازی اتوبوسهای خونگیری است.
***
سگهای ولگرد در خوزستان باز هم قربانی گرفتند
بانوی ۴۸ ساله شوشتری که چند روز پیش بر اثر گازگرفتگی سگهای ولگرد دچار هاری شده بود، جان خود را از دست داد. پس از حمله یک سگ ولگرد به خانمی ۴۸ ساله در شوشتر، این فرد بعد از گازگرفتگی دچار هاری شد. متاسفانه این بانوی شوشتری پس از چند روز بستری در بیمارستان رازی اهواز جان باخت. آمار صدمات فوتی و جرحی ناشی از حملات سگهای ولگرد در استان خوزستان در حال افزایش است اما تاکنون هیچ اقدام مناسبی از سوی متولیان امر جهت کنترل این معضل انجام نشده است.
***
رسانهها از انتشار تصاویر دلخراش و خشونتآمیز خودداری کنند
هیات نظارت بر مطبوعات در جلسه اخیر خود، ضمن تذکر به روزنامههای هممیهن و ابتکار به دلیل انتشار تصاویر دلخراش و غیرواقعی از قربانیان حادثه سیلاب رودبال استهبان تاکید کرد: رسانهها از انتشار تصاویر دلخراش یا غیرواقعی خودداری کنند. هیات نظارت بر مطبوعات در جلسه روز دوشنبه به دلیل انتشار تصاویر دلخراش و غیرواقعی از قربانیان حادثه سیلاب رودبال استهبان در صفحه اول روزنامههای هممیهن و ابتکار که موجب جریحهدار شدن احساسات و عواطف مردم شده است، به مدیران مسؤول آن روزنامهها تذکر داد. در همین رابطه هیات نظارت بر مطبوعات در پاسخ به مطالبات بحق مردمی برای جلوگیری از انتشار تصاویر دلخراش، خشونتآمیز و مغایر با سلامت روانی جامعه، طی اطلاعیهای توجه اصحاب رسانه و مدیران مسؤول را به تاثیرگذاری رسانههای جمعی در شکلدهی افکار، نگرشها و رفتار افراد جامعه، ضروری دانست تا در تولیدات رسانهای به تاثیرات مثبت و منفی و بازخورد آنها بر رفتارهای اجتماعی توجه شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|