|
حمله پهپادی به پایگاه غیرقانونی آمریکایی «التنف» در جنوب سوریه
صبح دیروز (دوشنبه) پایگاه آمریکایی «التنف» در مرز سوریه و عراق با پهپادهای انتحاری مورد حمله قرار گرفت. ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش با صدور بیانیهای اعلام کرد نیروهای ائتلاف به همراه گروه تروریستی«مغاویر الثوره» با حمله پهپادی دیروز مقابله کردهاند. ائتلاف مدعی شد یکی از پهپادها را ساقط و با دیگری مقابله کرده و حمله مذکور خسارات جانی و مالی نداشته است.
ارسال به دوستان
هشدار «افبیآی» و وزارت امنیت داخلی آمریکا درباره بروز جنگ مسلحانه در این کشور و سوءقصد طرفداران ترامپ به مخالفان
آمریکا منتظر شورش
سیانان: افراطگرایان خشونتطلب داخلی میتوانند انتخابات میاندورهای 2022 در نوامبر را به «نقطه آتش» تهدیدات تبدیل کنند
گروه بینالملل: «افبیآی» و وزارت امنیت داخلی آمریکا پس از بازرسی از عمارت ترامپ در فلوریدا، در بیانیهای مشترک درباره افزایش تهدیدات علیه مقامات فدرال هشدار دادند. این ۲ نهاد در بیانیه خود هشدار دادند تهدیدهای احتمالی علیه مقامات اجرایی فدرال پس از یورش افبیآی به عمارت مارالاگو در برخی رسانههای اجتماعی، انجمنهای اینترنتی و پلتفرمهای اشتراکگذاری تصاویر و ویدئوها دیده شده است. این بیانیه که در شبکه سیبیاس نیوز منتشر شده، به مقامات محلی، دولتی و قبیلهای در سراسر آمریکا هشدار داده که جانب احتیاط را رعایت کنند. همچنین در این بیانیه درباره تهدید به بمبگذاری در مقرهای افبیآی و دیگر تهدیدات داخلی با عناوین «جنگ داخلی» و «طغیان مسلحانه» در سراسر کشور هشدار داده و تاکید کردند این تهدیدات ممکن است اهداف، تاکتیکها و تسلیحات را هدف قرار دهد.
بر اساس این بیانیه، وزارت امنیت داخلی هشدارهای متعددی را شناسایی کرده و درباره احتمال کشته شدن مقامات قضایی، اجرایی و دولتی مرتبط با پرونده تفتیش عمارت ترامپ از جمله قاضی فدرالی که حکم تفتیش را تایید کرد، هشدار داد. علاوه بر این، در این بیانیه هشدار داده شده که اطلاعات شخصی مانند آدرس و مشخصات اعضای خانواده عوامل این بازرسی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
افبیآی در این باره گفت: افبیآی همیشه درباره خشونت و تهدیدهای خشونتآمیز علیه مقامات اجرایی این نهاد نگران است. ما با همکاران خود برای مقابله با این تهدیدها همکاری نزدیکی داریم. ما مثل همیشه از مردم میخواهیم که اگر مورد مشکوکی دیدند بلافاصله آن را به اطلاع مقامات برسانند.
سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز اظهار کرد که این وزارتخانه به طور مستمر اطلاعات مرتبط با تهدیدهای فزاینده علیه مقامات فدرال، دولتی و محلی را به اشتراک میگذارد تا امنیت و ایمنی تمام جوامع در سراسر کشور را تضمین کند.
در همین حال، روز گذشته گروهی از طرفداران مسلح دونالد ترامپ در اعتراض به یورش پلیس به عمارت وی در فلوریدا، در مقابل دفتر افبیآی در ایالت فونیکس تجمع کرده و اعتراض خود را نسبت به این موضوع اعلام کردند. بر اساس این گزارش، معترضان پلاکاردهایی با عنوان «افبیآی را منحل کنید» در دست داشته و فریاد اعتراض سر دادند.
روز یکشنبه هم پلیس واشنگتن دیسی اعلام کرد مردی بامداد روز یکشنبه پس از کوبیدن خودروی خود به موانع نزدیک محوطه ساختمان کنگره آمریکا و تیراندازی هوایی از داخل خودرو، خودکشی کرده است. خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره نوشت هنوز هویت یا انگیزه این مهاجم روشن نشده که به گفته پلیس کپیتول با نزدیک شدن ماموران خودکشی کرده است. این در حالی است که مجلس نمایندگان و سنا در تعطیلی موقت به سر میبردند و در ساعتهای اولیه بامداد شمار بسیار اندکی از کارکنان کنگره در آن حضور داشتند. این اتفاق افکار عمومی را به واقعه ۶ ژانویه 2021 که در آن حامیان ترامپ رئیسجمهوری وقت آمریکا به ساختمان کنگره یورش بوده و آن را اشغال کردند معطوف کرد. در رخدادی دیگر، پنجشنبه گذشته مرد مسلحی که طرفدار ترامپ بود، پس از تلاش برای ورود به دفتر افبیآی در سینسیناتی، مورد اصابت گلوله پلیس قرار گرفت و کشته شد. این در حالی است که روزنامه نیویورکتایمز در یک گزارش تحلیلی نوشت در سال های گذشته طرفداران دونالد ترامپ، هر زمان که مأموران اجرای قانون قصد تحقیق از رئیسجمهور سابق را داشتهاند بشدت به این مأموران تاخته و تلاش کردهاند آنها را تضعیف کنند. اما مطابق این تحلیل، این بار واکنش طرفداران ترامپ به بازرسی افبیآی فراتر از خشم و انزجارهای متداول و مرسوم بوده است. شماری از حامیان ترامپ و حتی بعضی چهرههای طرفدار او در رسانهها یا نامزدهای حزب جمهوریخواه اکنون به زبان خشونت برای ابراز مخالفتشان با اقدام افبیآی روی آوردهاند.
در تازهترین مورد، رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک و یکی از دوستان و طرفداران ترامپ در مصاحبه با نشریه نیویورکپست اظهار کرد اگر ترامپ در انتخابات 2024 پیروز شود، به خانه جو بایدن حمله خواهد کرد. رودی جولیانی، وکیل ترامپ و شهردار پیشین نیویورک اعلام کرد اگر موکل او در انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا پیروز شود، به املاک جو بایدن، رئیسجمهور فعلی حمله میکند. به گزارش تارنمای اینسایدر، جولیانی که یکی از وفاداران قدیمی ترامپ است در گفتوگو با روزنامه نیویورکپست به تشریح انتقام احتمالی ترامپ از بایدن در صورت بازگشت به قدرت پرداخت و در عین حال آمریکا را به «جمهوری موز» تشبیه کرد.
* سیانان: انتخابات 2022 نقطه آتش جدید برای تهدید
سیانان در تحلیل این گزارش بیان میکند تهدیدهایی که تاکنون از زمان جستوجوی عمارت ترامپ مشاهده شده، به این احتمال اشاره میکند که افراطگرایان خشونتطلب داخلی میتوانند انتخابات میاندورهای 2022 در نوامبر را به عنوان «نقطه آتشسوزی جدید برای تشدید تهدیدات علیه مخالفان ایدئولوژیک، از جمله کارکنان مجری قانون فدرال» ببینند.
«جاناتان گرینبلات» مدیرعامل اتحادیه ضد افترا (ADL) در توئیتر نوشت: «جزئیات این بولتن DHS/FBI خیرهکننده است. بگذارید واضح بگویم، این نتیجه مستقیم لفاظیهای غیرمسؤولانه و تحریکآمیز از سوی سیاستمداران و مفسران دست راستی است».
در همین حال یک مقام سابق که در «افبیآی» و سیا خدمت میکرد، گفت پیامدهای یورش «مارآلاگو» شبیه وقایعی است که منجر به حمله 6 ژانویه به ساختمان کنگره شد و پیشبینی کرد ممکن است «رویداد فاجعهبار» دیگری رخ دهد.
«فیل ماد» که اکنون یک تحلیلگر ضد تروریسم CNN است و قبلا برای سیا به عنوان یک تحلیلگر متخصص در جنوب آسیا و خاورمیانه کار میکرد، گفت: زمانی که افراطگرایان را در خارج از کشور دنبال میکردم، هرگز پیشبینی نمیکردم چنین چیزی را در آمریکا ببینم. آنها به رهبری نیاز دارند که به آنها بگوید آنچه فکر میکنند، خوب است. آنها به تأیید آن رهبر نیاز دارند تا به آنها توصیه کند ابراز خشونت مشکلی ندارد».
ماد به اظهارات ترامپ در هفته گذشته اشاره کرد که به تحقیقات پیرامون جستوجو به عنوان یک اقدام فریبدهنده اشاره کرد و بدون شواهد نشان داد که «افبیآی» ممکن است موادی را در «مارآلاگو» عمداً کار گذاشته باشد. او در اشارهای آشکار به ادعاهای ترامپ درباره انتخابات 2020 قبل از شورش کنگره، گفت: «همان چیزی که قبل از 6 ژانویه اتفاق افتاد، امروز نیز اتفاق میافتد». در همین رابطه نیویورکتایمز نوشت ترامپ در پی یورش «افبیآی» به اقامتگاهش در فلوریدا، تلاش کرد پیامی مرموز به دادستان کل «مریک گارلند» برساند. آن پیام این بود: «کشور در آتش است؛ برای کاهش گرما چه کار کنم؟»
ارسال به دوستان
دور دنیا
سیدحسن نصرالله:
مقاومت آماده پاسخ به هر گونه تجاوز اسرائیل علیه لبنان است
دبیرکل حزبالله لبنان اعلام کرد مقاومت آماده پاسخ به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی علیه لبنان است. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در مصاحبه با المنار گفت: مقاومت آماده پاسخ به هر گونه تجاوز اسرائیل علیه لبنان است. وی همچنین درباره اهمیت نقش شهید سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران طی جنگ جولای ۲۰۰۶ و ماقبل آن در تحقق این پیروزی صحبت کرد. سیدحسن نصرالله سهشنبه هم در سالروز عاشورای حسینی در ضاحیه جنوبی بیروت گفت: من به اسرائیلیها اعلام میکنم که لبنان و مردمش دیگر از الان به بعد غارت منابعشان را نمیپذیرند. ما آماده تمام احتمالات هستیم. به اسرائیل میگویم هر گونه تجاوزی علیه فردی در لبنان بدون پاسخ باقی نخواهد ماند. وی گفت: ما در روزهای آتی منتظر جواب دشمن صهیونیستی درباره خواستههای لبنان درباره ترسیم مرزهای دریایی هستیم.
***
مرگ یک کودک پناهجو
گیر افتادن ۴۰ مهاجر در جزیرهایدر مرز بین یونان و ترکیه
به دلیل اینکه یونان و ترکیه هیچ کدام مسؤولیت حدود ۴۰ مهاجر در جزیره کوچکی در رودخانه مرزی بین ۲ کشور را قبول نمیکنند، این پناهجویان حدود یک هفته است که در این منطقه گیر افتادهاند و یک کودک هم تا به حال جان خود را از دست داده است. به گزارش هفتهنامه «اشپیگل»، 40 مهاجر چندین روز است که در جزیره کوچکی در رودخانه مرزی یونان و ترکیه گیر افتادهاند و نه یونان و نه ترکیه در قبال آنها احساس مسؤولیت نمیکنند. رسانههای یونانی گزارش دادند یک کودک در این منطقه تا به حال جان خود را از دست داده است. این هفتهنامه آلمانی نوشت: تقریبا 40 مهاجر چند روزی است که در جزیره کوچکی در وسط رودخانه مرزی یونان- ترکیه اوروس (به ترکی: Meric) گیر افتادهاند. اعضای پارلمان یونان و سازمانهای حقوق بشر روز یکشنبه خواستار آن شدند که این مهاجران فوراً به مکان امنی منتقل شوند. با این حال، پلیس یونان اعلام کرده این جزیره در سمت ترکیه از مرز است. پلیس یونان عصر یکشنبه گفت: بررسیهای خدمات نیروهای مسلح (یونان) نشان میدهد که این نقطه خارج از حاکمیت یونان است. مقامات ترکیه پیش از این ۲ بار در جریان این موضوع قرار گرفتهاند اما تاکنون واکنشی نشان ندادهاند.
***
نگرانی رئیس کنفرانس بازنگری «انپیتی» از رقابت تسلیحاتی آمریکا و روسیه
«گوستاوو زلاوینن» دبیر آرژانتینی دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش جنگافزارهای هستهای اعلام کرد بدون تمدید پیمان «نیو استارت» بین آمریکا و روسیه، ممکن است یک رقابت تسلیحاتی جدید بین ۲ ابرقدرت به وجود آید. پیمان نیو استارت جهت کاهش سلاحهای هستهای دوجانبه میان ایالات متحده و روسیه در ۸ آوریل ۲۰۱۰ (۱۹ فروردین ۱۳۸۹) در پراگ، پایتخت جمهوری چک توسط روسای جمهوری ۲ کشور به امضا رسید. مسکو و واشنگتن طبق این قرارداد اجازه دارند حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک را مستقر کنند که حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در سال ۲۰۰۲ (۸۱-۱۳۸۰) است. پیش از نیو استارت، معاهده کاهش سلاحهای استراتژیک موسوم به «استارت» در سال ۱۹۹۱ (۷۰-۱۳۶۹) منعقد و در دسامبر ۲۰۰۹ (آذر ۱۳۸۸) منقضی شد. این روزها به علت درگیری نظامی مسکو و کییف در نیروگاه زاپروژیا در جنوب شرقی اوکراین، نگرانیها از وقوع یک رقابت هستهای بالا گرفته و زلاوینن معتقد است که خطر رقابت تسلیحات هستهای بدون ارتباط بین آمریکا و روسیه بیشتر میشود. دبیر کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش جنگافزارهای هستهای در این باره خاطرنشان کرد که حتی در اوج تنشها در جریان جنگ سرد، اگر به نمونه بحران موشکی کوبا توجه کنید، همواره یک کانال ارتباطی بین ۲ کشور در بالاترین سطح وجود داشت. این دیپلمات آرژانتینی افزود که برای مثال با توجه به درگیری در اوکراین ارتباطها در بالاترین سطح بین مسکو با واشنگتن و پایتختهای اروپایی قطع شده است.
***
با افزایش تحریکات آمریکا
رزمایشهای چین نزدیک تایوان ادامه دارد
ارتش چین از برگزاری رزمایشهای جدید در نزدیکی تایوان در واکنش به اقدام تحریکآمیز جدید گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا خبر داد. رزمایشهای ارتش چین در نزدیکی تایوان، در واکنش به سفر گروهی از قانونگذاران آمریکایی به این جزیره و دیدار با رئیس آن، «سای اینگ-ون» که پکن آن را بخشی از خاک خود میداند ادامه دارد. خبرگزاری رویترز گزارش داد ارتش چین در واکنش به سفر سرزده هیاتی از نمایندههای کنگره آمریکا به ریاست سناتور «اد مارکی» به تایوان که پکن آن را نقض حاکمیت ملی خود میداند روز دوشنبه اقدام به انجام رزمایشهای بیشتری کرده است. ۵ نماینده کنگره آمریکا یکشنبهشب به وقت محلی بدون اعلام قبلی وارد تایپه شدند. این دومین سفر جنجالی از سوی نمایندههای کنگره آمریکاست که اعتراض شدید چین را به همراه داشته است. «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم اوایل ماه آگوست، بهرغم هشدارهای چین سفری چند روزه به این منطقه داشت. «فرماندهی جبهه شرقی ارتش آزادیبخش خلق» به عنوان شاخهای از ارتش چین که مسؤولیت مناطق مجاور با تایوان را به عهده دارد، گفت روز دوشنبه اقدام به برگزاری رزمایشهای جنگی در دریا و حریم هوایی حومه تایوان کرده است. این شاخه ارتش چین در بیانیهای اعلام کرد که این رزمایش «هشداری جدی به تایوان و ایالات متحده است که کماکان در حال انجام فریبکاریهای سیاسی هستند و به تضعیف صلح و ثبات در اطراف تنگه تایوان ادامه میدهند».
ارسال به دوستان
با عملیات جدید صیدوای در قدس زمزمه بازگشت دوران وحشت برای صهیونیستها قوت گرفت
یحیی عیاشها بازمیگردند!
گروه بینالملل: «امیر صیداوی» بامداد یکشنبه گذشته با شلیک گلوله به اتوبوس حامل شهرکنشینان صهیونیست در نزدیکی دیوارالبراق در شهر قدیمی قدس، توهم پیروزی اسرائیل بر «عملیات انفرادی» را پس از گذشت ۷ سال از موج مداوم آن از بین برد؛ عملیاتهایی که از سال ۲۰۱۵ آغاز شد و رژیم اشغالگر تمام منابع خود را برای سرکوب این پدیده و ریشهکن کردن آن صرف کرد.
به نظر میرسد این امر با وجود تشدید تنش تقریبا دائمی در قدس اشغالی، به دلیل تمرکز کابینه بنت - لاپید در طول سال گذشته بر یورش صهیونیستها به مسجدالاقصی و تقسیم زمانی روشن برای آن روی داده است. در دوره کابینه مذکور، حملات به مسجدالاقصی در ۲ بازه زمانی یکی از 7 تا 10 صبح و دیگری از ساعت یکونیم تا ۴ عصر به صورت تقریبا روزانه انجام میشد و به همراه رصد همه فعالیتهای مرابطان، تلاش میشد بعد مذهبی برجسته شود، در نتیجه از امکان بازگشت بعد ملی اساسی به عملیات علیه اشغالگران غفلت شد. روزنامه العربی قطر در گزارشی درباره این موضوع مینویسد: «پارادوکس طمع اشغالگران در اسرائیلیزه کردن قدس، از زمانی که برنامههای یهودیسازی، مصادره و ریشهکن کردن آن پس از اشغال بخش شرقی شهر در سال ۱۹۶۷ آغاز شد و مجبور شدن تلآویو به اعطای «کارتهای هویتی اقامت دائم» آبی به ساکنان قدس اشغالی، به آنها فرصت حرکت آزادانه نهتنها در داخل شهر، بلکه در داخل خط سبز را داد و شکافی را به وجود آورد که به عاملان عملیاتهای انفرادی فرصت انجام عملیات با استفاده از آزادی رفت و آمد و دسترسی به هر مکان در شهر و خارج از آن را میدهد. در چنین شرایطی اشغالگران با معضل مقابله با موج جدیدی از این عملیاتها بویژه در شهر قدس روبهرو هستند؛ پس از اینکه تمام تلاش خود را تاکنون وقف جلوگیری از عملیات در کرانه باختری اشغالی کردهاند». عملیات بیتالمقدس پاسخی دردناک به تجاوزات به غزه و ترورهای نابلس بود تا محاسبات دشمن را که در آینده موجی از عملیات را پیشبینی میکند که سرویسهای امنیتی و اطلاعاتیاش قادر به پیشبینی زمان و مکان آنها نیستند، دچار اختلال کند. به همین دلیل است که اسرائیلیها نگران «سرایتی» هستند که احتمالا در میان فلسطینیها شکل میگیرد و عملیاتهای چریکی فردی را به منصه ظهور میرساند. از این رو، یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل دستور داد استقرار نیروهای امنیتی در بیتالمقدس تقویت شود تا از حملات مشابه جلوگیری شود. حملات یک سال گذشته و عملیاتهای استشهادی نیروهای مردمی فلسطین علیه اشغالگران قدس باعث شده موجی از ترس در بین شهرکنشینان اسرائیلی ایجاد شود. روزنامه الاخبار لبنان در این باره مطلبی را با عنوان «بازگشت فداییان» منتشر کرد. منظور این روزنامه از فداییان نیروهای استشهادی فلسطینی است که در دهههای 80 و 90 میلادی عملیاتهای زیادی علیه اسرائیلیها انجام دادند. مغز متفکری که در پس این سلسله عملیاتها قرار دارد - هرکه باشد- کارشناسان و رسانهها را به یاد «یحیی عیاش» میاندازد. شهید یحیی عیاش، فرمانده و طراح بزرگ عملیاتهای استشهادی ضدصهیونیستی در دهه 90 میلادی بود که طی 5-4 سال تا زمان شهادتش در ژانویه 96، عملا جو سنگینی از وحشت را در جامعه صهیونیستی ایجاد کرد و موازنه وحشتی برای آنها برقرار کرد که هنوز از یادشان نرفته است.
ارسال به دوستان
افزایش جمعیت مسلمانان در هند باعث حملات سیستماتیک هندوها به آنها شده است
آپارتاید در کشور 72 ملت
گروه بینالملل: هند در حالی 75 سالگی استقلال خود را جشن میگیرد که وضعیت اقلیتهای دینی بویژه مسلمانان در این کشور وخیم است و هر روز گزارشهایی از قتل، تجاوز و تعدی به آنان منتشر میشود. این کشور جنوب آسیا از سال 2014 توسط حزب «بهاراتیا جاناتا» اداره میشود و در زمان نخستوزیری «نارندرا مودی» با حمایت آشکار و سازماندهی شده دولت، بسیاری از مسلمانان مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفتهاند. شبکه الجزیره در گزارشی به این موضوع اشاره میکند و مینویسد: «منتقدان میگویند اکثریتگرایی هندو در زمان مودی به یک سیاست دولتی واقعی تبدیل شده است و گروههای نژادپرست هندو خواستار تبدیل کشور به نژاد «هندو» یا یک کشور انحصاری هندو هستند که اقلیت چند صد میلیونی مسلمان به بنگلادش و پاکستان بروند. در سراسر کشور هند، مسلمانان با تبعیض آشکار از سوی نهادهای دولتی و خصوصی و گروههای راستگرای هندوی مورد حمایت حزب مودی یعنی بهاراتیا جاناتا روبهرو هستند. این حرکت نژادپرستانه چنان ادامه دارد که برای نخستینبار در تاریخ سیاسی هند، حزب حاکم این کشور حتی یک نماینده مسلمان در پارلمان به نمایندگی از حزب بهاراتیا جاناتا ندارد. سال 2018 دولت فدرال قانونی را تصویب کرد که «طلاق سهگانه» را ممنوع میکند، یک عمل بحثبرانگیز اما نادر طلاق در میان مسلمانان! بسیاری از ایالتهای تحت حاکمیت حزب مودی نیز قوانین به اصطلاح «جهاد عشق» را تصویب کردند که تغییر دین از طریق ازدواج را جرمانگاری میکرد، یعنی زنان هندو نمیتوانند برای ازدواج با مردان مسلمان تغییر دین بدهند. این قوانین علیه مسلمانان ادامهدار است. دولت مودی سال 2019 قانون اصلاح شهروندی را تصویب کرد که به اقلیتهای غیرمسلمان از کشورهای همسایه تابعیت میداد. تصویب این قانون منجر به تظاهرات بیسابقه و حتی خشونتهای مذهبی در پایتخت هند شد و حداقل ۵۳ نفر از مسلمانان شهید شدند. اوج تقابل دولت مودی و طرفداران افراطی وی با مسلمانان در قضیه حجاب رخ داد. در ایالت جنوبی کَرناتَکه، دولت حجاب را در موسسات آموزشی برای مسلمانان ممنوع کرد که واکنش شدید مسلمانان را در پی داشت. سال 2021 هم در ایالت شمال شرقی آسام، دولت BJP قانونی را برای لغو «مدرسه» یا مدارس مذهبی مسلمانان تصویب کرد که همه اینها نشاندهنده تبعیضهای نژادی دولت مودی علیه مسلمانان است. در همین ارتباط نوامبر 2019 دادگاه عالی هند دستور ساخت معبد رام را روی مسجد مسلمانان صادر کرد. بر اساس این حکم با آنکه هیچ مدرکی برای اثبات وجود چنین معبدی در آنجا قبل از مسجد وجود ندارد، هندوها به این مسجد حمله کرده و آن را آتش زدند. دولت هم به مسلمانان زمینی در 25 کیلومتری (16 مایلی) این مسجد برای ساختن یک مسجد داد. همه این موارد نشاندهنده تبعیض نژادی علیه مسلمانان در هند است. نتایج تازهترین تحقیقها نشان میدهد جمعیت مسلمانان جهان در ۴ دهه آینده به دلیل گرویدن غیرمسلمانان به دین اسلام، افزایش نرخ زاد و ولد و میزان جمعیت جوان کشورهای اسلامی بیشترین افزایش را در بین ادیان به خود اختصاص میدهد. به گزارش روزنامه جاکارتا پست، آمار سرشماری هند نشان میدهد جمعیت مسلمانان این کشور در فاصله 2001 الی 2011 میلادی نسبت به دهه قبل از آن 24 درصد افزایش یافته که همین موضوع نگرانی هندوها را در پی داشته است. ارسال به دوستان
حکام سازشکار عرب به سالگرد توافق برای عادیسازی روابط با اسرائیل نرفتند
توقف سازش آبراهام؟
گروه بینالملل: در حالی که قرار بود لاپید، نخستوزیر موقت اسرائیل دومین سالگرد «توافق آبراهام» را با حضور برخی کشورهای عربی برگزار کند، با جواب منفی این دولتها روبهرو شد. این موضوع نشان میدهد حکام عرب منتظر دولت بعدی رژیم صهیونیستی هستند.
رژیم صهیونیستی قصد داشت ۱۵ سپتامبر آینده جشنی به مناسبت ۲ سالگی توافقهای موسوم به «آبراهام» برگزار و روی آن تبلیغات کند و به همین مناسبت از نمایندگان کشورهای عربی مختلف برای حضور در این جشن دعوت کرده بود اما پس از آنکه بیشتر نمایندگان کشورهای عربی به این دعوت پاسخ منفی دادند و اعلام کردند حضور آنها در جشن مذکور ممکن است مداخله در تبلیغات انتخاباتی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) تفسیر شود، رژیم صهیونیستی ناچار به لغو جشن مذکور شد. «عیساوی فریج» وزیر همکاریهای منطقهای رژیم صهیونیستی ضمن اعلام این خبر گفت تلآویو نگرانیهای کشورهای عربی مبنی بر اینکه ممکن است از مشارکت آنها در جشن مذکور مداخله در انتخابات برداشت شود درک میکند، بنابراین اسرائیل تصمیم به لغو این جشن گرفت.
کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی چند ماهی است که مقدمهچینی برای برگزاری این مراسم را آغاز کرده و تماسهایی با کشورهایی که دست به عادیسازی روابط با این رژیم زدهاند، داشته است. روزنامه الاشرقالاوسط در گزارشی در همین باره به دستورکارهای مراسم مذکور پرداخت و نوشت، قرار بوده به موارد زیر پرداخته شود: افتتاح مسیر تجاری زمینی از طریق فلسطین اشغالی یا از فلسطین اشغالی به کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس، پیشبرد پروژههای منطقهای برای حل مشکلات زیرساختی نوار غزه با مشارکت مصر، رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب حاشیه خلیجفارس، بحث درباره انرژی، غذا و آب که به دلیل جنگ اوکراین باعث بحران شده است، افتتاح سفارت مغرب در فلسطین اشغالی با حضور «ناصر بوریطه» وزیر خارجه مغرب و گسترش توافقنامهها با کشورهای عربی و اسلامی دیگر.
وزرای خارجه بحرین و امارات، ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰، در کاخ سفید، توافق عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را با حضور «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسبق این رژیم و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا امضا کردند. سودان ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد اما برخی گروههای سیاسی این کشور از جمله تعدادی از احزابی که در ائتلاف حکومتی مشارکت دارند، قاطعانه با سازش با این رژیم مخالفت کردهاند.
مغرب نیز دهم دسامبر ۲۰۲۰ این توافقنامه را امضا کرد و درست در همان روز، دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا رسما اعلام کرد منطقه مورد منازعه صحرای غربی را برای کشور مغرب به رسمیت میشناسد. در توافق آبراهام خطوط هوایی بین دوبی و تلآویو، منامه و فلسطین اشغالی برقرار شد و نخستوزیر اسرائیل و برخی مقامات ارشد این رژیم به بحرین، امارات و عمان سفر کردند. لغو دومین سالگرد توافق آبراهام در حالی انجام میشود که رقابتها برای انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی آغاز خواهد شد و این نشان میدهد فعلا عربها نمیخواهند با دولت لاپید که متزلزل است کار کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|