|
شهادت یکی از رزمندگان مدافع حرم حین انجام مأموریت مستشاری در سوریه
روابط عمومی نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: رزمنده مدافع حرم سردار ابوالفضل علیجانی از رزمندگان دانشگاه علوم و فنون حضرت امیرالمومنین علیهالسلام نیروی زمینی سپاه روز دوشنبه حین انجام ماموریت مستشاری در سوریه به شهادت رسید. شهید علیجانی اهل شهرستان درچه استان اصفهان بود. بنا بر اعلام روابط عمومی نیروی زمینی سپاه، زمان آیینهای وداع، تشییع و خاکسپاری این شهید والامقام متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد.
ارسال به دوستان
آمریکا به جای پاسخ به متن پیشنهادی اروپا با تکرار مواضع مدیرکل آژانس اعلام کرد ایران باید به سؤالات آژانس پاسخ دهد و این تنها راهی است که میتوان به این مسائل یک بار برای همیشه رسیدگی کرد
بازی با اهرم آژانس
گروه سیاسی: همه منتظر اعلام نظر آمریکا درباره متن پیشنهادی اروپا هستند اما بررسیهای واشنگتن گویا همچنان ادامه دارد و مقامات آمریکایی میگویند بزودی نظر نهایی خود را به طرف اروپایی میدهند ولی از لابهلای مواضع دولتمردان آمریکایی میشود فهمید رغبتی برای پذیرش متن موجود ندارند.
به گزارش «وطنامروز»، بعد از آنکه جوزپ بورل پاسخ ایران به متن اروپا را منطقی و معقولانه خواند، وزیر خارجه روسیه هم گفت منتظر هستیم آمریکاییها درباره پرونده هستهای ایران پاسخ دهند. سرگئی لاوروف تاکید کرد مسکو موافقت خود با نسخه نهایی توافقات احیای برجام را اعلام کرده است. با این وجود شبکه خبری بلومبرگ هم به نقل از جوزپ بورل گزارش داد دیپلماتها ممکن است هفته جاری (تا یکشنبه هفته آینده) برای رایزنی درباره گامهای بعدی در وین دیدار کنند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک موضع رسمیتر از برخی مقامات آمریکایی که طی هفته گذشته به صورت بینام با رسانههای غربی گفتوگو کردند، در کنفرانس خبری دوشنبهشب خود مواضع این کشور را درباره آخرین تحولات روند احیای توافق هستهای تشریح کرد.
ند پرایس در مهمترین بخش مواضع خود گفت: پس از ماهها دیپلماسی و گفتوگوی پرزحمت، ما به یک متن توافق برای بازگشت متقابل به برجام رسیدهایم، همانطور که میدانید، اتحادیه اروپایی اخیرا متنی را ارائه کرده که در چند هفته گذشته موضوع بحثهای گوناگون بین طرفهای مختلف بوده است. آقای بورل آن را به عنوان متن نهایی توصیف کرده و ایران نیز به نوبه خود چندین مورد را به این متن اضافه کرده است. به همین دلیل است که برای بررسی و پاسخ دادن به آن، زمان بیشتری از ما گرفته شده است. ما به طور جدی در حال بررسی آن نظرات و در حال تعامل با شرکای خود در اتحادیه اروپایی، پیرامون راه پیش رو هستیم. ما از این واقعیت دلگرم هستیم که ایران برخی از خواستههای غیرمجاز خود را کنار گذاشته، مانند کوتاه آمدن از خروج سپاه از لیست سازمانهای تروریستی-FTO- اما هنوز برخی مسائل باقیمانده وجود دارد که باید حل شود. اگر بتوانیم به آنجا برسیم، به محض تکمیل رایزنیهای داخلی و همچنین پایان یافتن گفتوگو با شرکایمان، به پاسخ ایران، جواب خواهیم داد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره موضوع حذف نام سپاه پاسداران از «فهرست سازمانهای تروریستی خارجی» آمریکا و ارتباط آن با روند احیای برجام مدعی شد: رئیسجمهور در این زمینه صریح و قاطع بوده. او مصر است نام سپاه پاسداران را از این فهرست خارج نکند. درخواست ایران برای اینکه ما این کار را انجام دهیم، از آخرین نسخه متنی که دیدهایم حذف شده و این بخشی از این دلیل است که انجام توافق الان نسبت به 2 هفته پیش نزدیکتر شده است اما نتیجه این مذاکرات و رایزنیهای ادامهدار هنوز نامعلوم است، چون هنوز شکافها و اختلافاتی وجود دارد. ما در نهایت توافقی را امضا خواهیم کرد که در راستای منافع اصلیمان در زمینه امنیت ملی باشد. به گزارش وبگاه وزارت خارجه آمریکا، ند پرایس در پاسخ به این سوال که آیا پاسخ آمریکا به پیشنهادات ایران درباره متن پیشنویس پیشنهادی اتحادیه اروپایی برای احیای توافق هستهای ارائه شده است یا نه و اگر ارائه نشده آیا آمریکا منتظر سفر مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رایزنیها با او است، با تکرار اینکه آمریکا در صورت آماده بودن ایران برای بازگشت دوجانبه به اجرای برجام آماده است به توافق بازگردد و با ادعای اینکه ایران حاضر نبوده است متن توافقی را بپذیرد که ماههاست روی میز مذاکرات بوده است، گفت: ایران برای متن پیشنهادی اتحادیه اروپایی پاسخهای متعددی ارائه کرده است. به همین دلیل است که بررسی این نقطهنظرات و تعیین پاسخ ما زمان بیشتری برده است.
پرایس در این راستا ادامه داد: ما به طور جدی در حال بررسی این نظرات هستیم. در عین حال، درباره مسیری که پیش رو داریم، با اتحادیه اروپایی و متحدان اروپاییمان در تعاملیم. این رایزنیها در سطوح مختلفی انجام شده است. او درباره موضوع مشورت آمریکا با اسرائیل درباره احیای توافق هستهای، گفت: ما در هر قدم این روند (مذاکرات احیای برجام)، با شرکای اسرائیلیمان در ارتباط بودهایم تا آنها را در جریان اطلاعات جدید از وضعیت قرار دهیم و درباره وضعیت برنامه هستهای ایران تبادل نظر کنیم. مسلما، اسرائیل هم مانند ما نگرانیهای عمیقی درباره وضعیت برنامه هستهای ایران دارد. ما به سهم خود، عقیده داریم بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام، موثرترین راه پرداختن به این نگرانیهاست اما همچنان در این باره با شرکای اسرائیلیمان صحبت خواهیم کرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر، آمریکا برای ارائه پاسخ به اتحادیه اروپایی منتظر رایزنی با مشاور امنیت داخلی رژیم اسرائیل است یا نه، گفت: ما در حال انجام برخی رایزنیها هستیم که مواردی از آنها داخلیاند، برخی دیگر خارجیاند، درباره برخی از آنها صحبت کردهایم و درباره برخی دیگر نه، من در جایگاهی نیستم که جزئیات تمام آنها را شرح دهم. ند پرایس در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه آمریکا برنامه هستهای ایران را «یک چالش امنیت ملی» تلقی میکند، گفت که موضوع احیای توافق با اعضای کنگره و شرکای خارجی آن مورد بحث قرار میگیرد. او درباره موضوع پادمان نیز گفت: مساله پادمانها از اصلیترین بخشهای دستورکار و اختیارات آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. تحقیقات پادمانی سیاسی نیست. اهرم فشار یا برگ برنده نیست. هیچ کس نباید با آن چنین رفتاری داشته باشد. وقتی مدیرکل آژانس به شورای حکام گزارش بدهد که مسائل باقیمانده شفافسازی و حلوفصل شدهاند، میتوانیم انتظار داشته باشیم ایران از دستور کار شورای حکام خارج شود، نه پیش از آن. هیچ راه میانبری برای این وجود ندارد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت: ایران باید به سوالات آژانس پاسخ دهد. این تنها راهی است که میتوان به این مسائل یک بار برای همیشه رسیدگی کرد.
* کنگره مانع انتفاع ایران از برجام!
در همین حال پایگاه خبری وابسته به کنگره آمریکا نوشت: به سختی میتوان تصور کرد بازگشت به برجام، منافعی برای ایران داشته باشد. پایگاه خبری- تحلیلی هیل در گزارشی با اشاره به سابقه مخالفت برخی اعضای کنگره آمریکا با برجام پیشبینی کرد هر چند ممکن است بازگشت این کشور به توافق هستهای با مخالفت سنا و مجلس روبهرو شود، با این حال تا زمان روی کار آمدن یک رئیسجمهور جمهوریخواه، بایدن میتواند با وتوی مخالفت احتمالی کنگره، آمریکا را به برجام بازگرداند. این پایگاه آمریکایی در عین حال میافزاید: به دشواری میتوان منافع بازگشت به برجام برای ایران را تصور کرد، آن هم در حالی که این توافق بشدت در آمریکا سیاسی شده و احتمال دارد جانشین احتمالی جمهوریخواه بایدن در نخستین روز زمامداریاش آن را پاره کند. هیل با توجه به سابقه اعمالنظر کنگره در دوران باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق آمریکا نوشت: زمانی که دولت اوباما در حال مذاکره بر سر برجام بود، کنگره قانون بررسی توافق هستهای ایران (اینارا) را تصویب کرد و با امضای اوباما، دارای اختیار نظارت بر برجام شد. به نوشته هیل، از لحاظ قانونی عبارت توافق جدید تعریف واضحی ندارد ولی از لحاظ سیاسی به دشواری میتوان تصور کرد دولت بایدن بتواند نظارت کنگره بر چنین موضوع حساسی را دور بزند. رابرت مالی، نماینده ویژه کاخ سفید در امور ایران، چند ماه قبل در کمیته روابط خارجی سنا گفته بود هر توافق جدیدی که دولت بایدن به آن دست یابد طبق اینارا به کنگره ارسال خواهد شد و قوه مقننه ۳۰ روز فرصت خواهد داشت آن را بررسی کند.
* قبل از مختومه شدن پرونده آژانس توافقی نداریم
«سیدمحمد مرندی» مشاور تیم مذاکرهکننده ایرانی به گزارشها درباره کوتاه آمدن ایران از برخی خواستههایش در مذاکرات رفع تحریمها واکنش نشان داد. وی در توئیتی ضمن «بسیار گمراهکننده خواندن» گزارش خبرگزاری رویترز، نوشت: «هیچ توافقی قبل از بسته شدن دائم پرونده اتهامات نادرست (ضدایرانی) شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجرا نخواهد شد». کارشناس ایرانی تاکید کرد برنامه هستهای ایران برچیده نخواهد شد. گفتنی است خبرگزاری رویترز سهشنبه در گزارشی مدعی شد یک مقام ارشد آمریکایی دوشنبه به این خبرگزاری گفت که ایران برخی از خواستههای اصلی خود از جمله «اصرار برای بسته شدن برخی از تحقیقات درباره برنامه هستهای ایران توسط بازرسان بینالمللی را کنار گذاشته که احتمال توافق را بیشتر میکند». به ادعای این گزارش، این مقام آمریکایی گفت که شکافهایی بین ایالات متحده و ایران باقی مانده و در صورت امکان توافق، رسیدن به توافق نهایی «کمی بیشتر طول میکشد». وی افزود: ما اکنون در حال بررسی پاسخ ایران هستیم و بزودی به آنها پاسخ خواهیم داد. طبق گزارش رویترز، این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد: اگر توافق را به دست آوریم، برخی تحریمها را لغو میکنیم اما ایران باید برنامه هستهای خود را از بین ببرد.
از نگاه کارشناسان، ادعاهای پادمانی دوشنبهشب رافائل گروسی علیه ایران از یک تریبون آمریکایی که عینا توسط سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز تکرار شد، در راستای گره انداختن در مسیر حلوفصل پرونده مطالعات ادعایی برای حصول توافق بوده است؛ چه اینکه مدیرکل آژانس نشان داده است در سیاسی کردن پرونده ایران و گذاشتن ادعاهای جدید روی میز در هماهنگی کامل با آمریکا و رژیم صهیونیستی قدم برمیدارد. ایران مختومه شدن و بستن کامل ادعاهای جدید پادمانی درباره اماکن جدید -که با پروندهسازی تلآویو تشکیل شده- را از خطوط قرمز برای هر توافقی عنوان کرده است که باز بودن این پرونده میتواند اصل توافق را تحت تاثیر و مورد خدشه قرار دهد.
«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه در مصاحبهای با شبکه خبری سیانان گفت: کنار گذاشتن تحقیقات کاری نیست که آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام دهد. کلید این امر در یک چیز بسیار ساده نهفته است؛ آیا ایران با ما همکاری خواهد کرد؟
گروسی در ادامه بیان کرد: این ایده که ما به صورت سیاسی کارمان را متوقف میکنیم، برایمان غیرقابل قبول است؛ افراد ممکن است نظرات خود را داشته باشند و ما به آنها احترام میگذاریم اما ما یک الزام قانونی داریم که باید بسیاری از چیزهایی که ایران باید شفاف کند را روشن کنیم. وی در پاسخ به سوال مجری «سیانان» که پرسید: آیا بدون دریافت پاسخ معتبر تحقیقات را مختومه میکنید، گفت: قطعا نه.
***
واکنش رئیس سازمان انرژی اتمی به اتهامات پادمانی رافائل گروسی علیه ایران
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در واکنش به اتهامات پادمانی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران گفت: این موضوع بسیار حائز اهمیت است که ایران عضو NPT است و همه فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران طبق ضوابط پادمان انجام میشود. آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران مستقر است و فعالیتهای هستهای ایران را تحت نظارت دقیق خودش دارد و ایران تمام فعالیتهای خودش را از نخستین روز با هماهنگی و ضوابط آژانس دنبال کرده است. رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: جنجالآفرینیهایی که رژیم صهیونیستی، منافقین و ضدانقلاب پرچمدار آن هستند، موارد اتهامی است. ما از مدیرکل آژانس انتظار نداریم به هیاهویی که ضدانقلاب و رژیم صهیونیستی علیه برنامه هستهای ایران ایجاد کردهاند و بیش از 20 سال است اینها را دامن میزنند و دنبال میکنند، اهمیت بدهد و مزاحمت برای برنامه توسعهای کشور ایجاد کند. وی اظهار داشت: ما به هیچ وجه نمیپذیریم مواضع و فشارهای رژیم صهیونیستی به عنوان دستور کار مدیرکل آژانس مورد پیگیری قرار بگیرد. قدر مسلم اینکه اگر برجام یک دلیل داشته باشد -که تنها یک دلیل داشته- برای عبور و پاسخ دادن به همین اتهامات بوده که 20 سال است علیه کشور مطرح میکنند و حرف جدیدی نیست. اسلامی تأکید کرد: موارد ادعایی، مکانهای ادعایی و مدارک ادعایی ساخته و پرداخته ضد انقلاب و رژیم صهیونیستی است و بارها جوابش را گرفتهاند. اگر قرار باشد این به عنوان یک اهرم فشار سیاسی استفاده شود، راه به جایی نخواهد برد؛ کما اینکه در برجام هم توافق کردند و کنار گذاشتند.
ارسال به دوستان
حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران: در دنیای امروز قدرت نظامی تعیینکننده روابط نیست و رقابتهای تسلیحاتی تبدیل به رقابتهای اقتصادی شده است
جهالت نمیمیرد!
حسین کیامنش: در دنیای امروز، این قدرت نظامی و تسلیحاتی است که امنیت ملی هر کشور و ملتی را تضمین میکند. به گواهی تاریخ، هر زمان کشوری از لحاظ نظامی ضعیف بوده، مورد حمله و تجاوز استعمارگران قرار گرفته است. حمله آمریکا به عراق و افغانستان شاهد مثالهایی برای این موضوع است. همچنین حمله رژیم بعث عراق به ایران که از شهریورماه سال 59 آغاز شد و به مدت 8 سال طول کشید، مهر تأییدی است بر این نظریه که هر قدر یک کشور در تأمین امنیت خود ناتوان باشد، به همان میزان امکان تعرض بیگانگان به تمامیت ارضی آن کشور بالا خواهد بود. صدام در شرایطی به تحریک آمریکاییها حاضر شد به ایران حمله کند که کشور هر روز با بحرانهای ساخته و پرداخته ضدانقلاب دست و پنجه نرم میکرد و به ثبات کامل نرسیده بود. اساسا دلیلی که صدام را تحریک کرد تا با رویای براندازی جمهوری اسلامی و تصرف جنوب کشور به ایران حمله کند، ضعف نظامی کشور در آن ایام بود. با همه اینها اصلاحطلبان نه توجهی به تاریخ و گذشته دارند، نه قادر به درک و فهم شرایط حاکم بر دنیا هستند. به همین دلیل نیز اغلب تحلیلهایی که ارائه میدهند، فرسنگها عقبتر و دورتر از واقعیت است و بیشتر بوی خیالپردازی میدهد. نظریهپردازیهای دوم خردادیها در ارتباط با قدرت نظامی از جمله این تحلیلهای آبکی و غیرواقعی است. به گزارش «وطنامروز»، حسین مرعشی دبیرکل حزب اصلاحطلب کارگزاران سازندگی در سرمقاله شماره اول شهریورماه روزنامه سازندگی، در یادداشتی با عنوان «رقابت اقتصادی به جای رقابت تسلیحاتی» نوشت: در دنیای امروز قدرت نظامی تعیینکننده روابط نیست. مرعشی در یادداشت خود نوشت: «تصور اینکه ایران تبدیل به قدرت اتمی دنیا شود و این مساله در دست ایران باقی بماند اما سایر کشورهای منطقه و خاورمیانه در رقابت با ایران سطح دفاعی خود را تغییر ندهند و رقبای منطقهای نیز نظارهگر ما باشند، تصوری اشتباه است؛ چنین روندی تنها منجر به افزایش سطح رقابتهای تسلیحاتی در منطقه میشود و به هیچ وجه موازنه قوا را به نفع ایران تثبیت نمیکند». در ارتباط با اظهارات دبیرکل حزب کارگزاران، باید گفت جدای از اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ زمانی به دنبال دستیابی به سلاح اتمی و هستهای نبوده، این قدرت نظامی یک کشور است که روابطش با دیگر کشورهای دنیا را تعیین میکند. برخلاف ادعای مرعشی که پیشرفت قدرت نظامی ایران در منطقه پراهمیتی مثل خاورمیانه را عامل افزایش رقابت تسلیحاتی در منطقه میداند، قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران کشورهای منطقه بویژه حکومتهای حاشیه خلیجفارس را مجاب کرده تا کشورمان را به عنوان قدرت برتر منطقه بپذیرند و در صدد گسترش ارتباط و همکاری با ایران باشند. در همین رابطه میتوان به تلاش امارات و کویت برای ازسرگیری تعامل با ایران اشاره کرد که 7 سال قبل در همبستگی با عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاهش داده یا قطع کردند. روز گذشته شبکه خبری سیانان با اشاره به بازگشت سفرای کویت و امارات به تهران، نوشت: «زمانی که ایالات متحده دفاع از شرکای عرب خود را پس از حملات آرامکو انجام نداد، برای امارات عربی متحده، دفاع از امنیت خود بدون اتکا به دیگران بویژه ایالات متحده و تعامل با ایران ضروری شد». در بخش دیگری از سرمقاله روز گذشته روزنامه سازندگی آمده است: «بیش از 4 دهه است رقابتهای امنیتی و تسلیحاتی، تبدیل به رقابتهای اقتصادی شدهاند. اگر ۵۰ سال پیش، قدرت کلاهکهای هستهای شوروی، چین و آمریکا تعیینکننده بود، امروز قدرت اقتصادی این کشورها تعیینکننده جایگاه آنهاست. امروز تعداد کلاهکهای هستهای و تسلیحاتی نمیتواند در مقابل قدرت اقتصادی تعیینکننده باشد». این ادعای حسین مرعشی نیز قرابتی با واقعیت ندارد. آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه که اتفاقا از قدرتهای اقتصادی برتر دنیا هم هستند، در دنیای امروز، بیش از گذشته به دنبال افزایش قدرت نظامی و تسلیحاتی خود هستند. خردادماه امسال بود که مجلس آلمان موسوم به بوندس تاگ یک صندوق دفاع ویژه ۱۰۰ میلیارد یورویی (107.2 میلیارد دلاری) را برای تقویت ارتش این کشور از طریق افزایش بودجه دفاعی سالانه به میزان ۵۰ میلیارد یورو در ۲ سال تصویب کرد. هفته قبل نیز ایالات متحده اقدام به آزمایش یک موشک بالستیک قارهپیما کرد که بنا به گفته آمریکاییها، قابلیت حمل سلاح هستهای را دارد.
لزوم بهرهمندی از قدرت بالای نظامی برای بازدارندگی دشمنان از حمله، موضوعی است که زلنسکی، قهرمان قلابی اصلاحطلبان و روزنامه سازندگی نیز پس از حمله روسیه به اوکراین به آن اذعان کرد.
فروردینماه سال جاری ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در اظهاراتی با اشاره به حمله روسیه، اعلام کرد: «پشیمان هستیم که زرادخانه هستهای خود را واگذار کردیم».
در بخش دیگری از یادداشت مرعشی نیز میخوانیم: «اگر قرار بود در منطقه ما کشوری با قدرت نظامی، آقای منطقه شود، قاعدتا صدام برای این کار پیشقدم بود. صدام که احزاب متحدی مثل حزب بعث را در عراق تشکیل داده بود و ارتش منسجمی نیز داشت، با سیاستهای نظامیگری عراق را به خاک سیاه نشاند. بنابراین، این تصورات چندان با واقعیات تاریخی منطبق نیستند. تجربه نشان داد لزوما این سلاحها نمیتوانند در طولانیمدت تاثیری در تعیین جایگاه و تدوین قدرت برای کشورها داشته باشند». در ارتباط با این اظهارات مرعشی نیز باید به او یادآوری کرد که اگر امروز رژیم صهیونیستی، آمریکا یا هر کشور دیگری جرأت و توان حمله نظامی به ایران را ندارد، فقط و فقط به خاطر قدرت بازدارندگی ایران است.
مرعشی در حالی قدرت اقتصادی را در برابر قدرت نظامی قرار میدهد که به عنوان یک چهره سیاسی، با مفهومی به نام امنیت ملی آشنایی ندارد و نمیداند پیش از قدرت اقتصادی یا هر مقوله دیگری، این قدرت نظامی کشورهاست که ضمن تأمین امنیت، بازدارندگی ایجاد میکند. البته نباید به شخص حسین مرعشی خرده گرفت. اساسا جریان دوم خرداد فهمی از منافع و امنیت ملی ندارد. چنانکه پیش از این نیز در سال 95 مرحوم هاشمی جهت آمادهسازی اذهان جامعه برای مذاکره بر سر قدرت نظامی ایران، اظهار کرده بود: دنیای فردا دنیای گفتمانهاست نه موشکها.
هاشمیرفسنجانی دیماه 95 درگذشت اما تفکر بیگانه او با مفاهیمی مثل امنیت و منافع ملی، همچنان زنده است و به حیات ادامه میدهد.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسجمهور در مراسم تجدید میثاق دولتمردان با آرمانهای بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی تأکید کرد
تخطی از عدالت؛ خط قرمز دولت
رئیسجمهور با اشاره به اینکه اجرای عدالت یکی از سیرههای امام(ره) بوده است، اظهار کرد: دولت مردمی پیمان با امام را برای اجرای این اصل بسیار مهم میداند. امام(ره) عمیقا اعتقاد داشتند دین برای اجرا کردن عدالت است؛ چه در زمان حضور مقدس معصوم(ع) و چه زمانی که معصوم غایب است، باید دین و عدالت اجرا شود.
وی با تاکید بر اینکه نگاه امام(ره) به مردم تشریفاتی نبود، گفت: امام(ره) در پرتو خداباوری، مردم را باور داشتند و جلب رضای آنان را زمینه قرب پروردگار متعال میدانستند. بر همین اساس دولت مردمی سرلوحه کار خود را توجه به مردم، باور به مردم و مردمی اداره کردن کشور میداند و حقیقتا به میدان دادن و اعتماد کردن به مردم بویژه جوانان باور وثیق دارد و آن را عمل به سیره امام راحل میداند.
رئیسی نکته مهم دیگر در سیره و آموزههای امام(ره) را اجرای عدالت عنوان کرد و اظهار داشت: دولت مردمی پیمان با امام را برای اجرای این اصل بسیار مهم میداند. امام(ره) عمیقا اعتقاد داشتند دین برای اجرا کردن عدالت است؛ چه در زمان حضور مقدس معصوم(ع) و چه زمانی که معصوم غایب است، باید دین و عدالت اجرا شود.
رئیسی با بیان اینکه پیمان ما با امام راحل این است که همچون ایشان، دین را نسخهای نجاتبخش و سعادتآفرین برای جامعه بشری میدانیم که باید در جامعه اجرایی و عملیاتی شود، خاطرنشان کرد: برخی معتقدند این امری دستنیافتنی است اما باور ما این است که اگر اینگونه بود، ائمه خود را الگو و اسوه جامعه معرفی نکرده و به ما توصیه نمیکردند به آنان اقتدا کنیم. ائمه توکل، ایمان به خدا، صبر، ایستادگی در راه هدف، دشمنشناسی و دشمنستیزی را به ما آموختند که اینها اموری دستیافتنی هستند. رئیسی افزود: امام در آموختهها و کتابهایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره مردم را تاکید و دعوت به این میکردند که میتوان عدالت را اجرا کرد. همچنین به مجلس شورای اسلامی برای وضع قوانین عادلانه، به قضات برای داوری عادلانه و به مجریان برای اجرای عادلانه قوانین تاکیدات جدی داشتند. رئیسجمهور اظهار داشت: امام راحل همواره تاکید داشتند این انسانهای عادل هستند که میتوانند عدالت را اجرا کنند و لذا همواره تأکید بر گزینش افرادی داشتند که دارای صفات عالی انسانی بویژه صفت عدالت باشند. اجرای عدالت در جامعه امر بسیار مهمی است، لذا امروز باید همه دولتمردان به تأسی از امام بزرگوارمان و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی که بهترین مفسر و مبین خط امام(ره) در جامعه هستند، در این زمینه تلاش کنند.
***
وزرای خارجه ایران و مالی دیدار و گفتوگو کردند
عبدالله دیوپ، وزیر خارجه مالی و حسین امیرعبداللهیان با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. وزرای خارجه ایران و مالی پیش از نشست نخستین کمیسیون مشترک ایران و مالی دیدار و گفتوگو کردند. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان بامداد سهشنبه وارد «باماکو» پایتخت مالی شد. وزیر خارجه کشورمان در بدو ورود مورد استقبال عبدالله دیوپ، وزیر خارجه مالی قرار گرفت و قرار است با مقامات این کشور دیدار کند. پیش از این سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر امیرعبداللهیان به آفریقا گفته بود: آفریقا حوزه بسیار مهمی است و گسترش روابط جمهوری اسلامی با این حوزه همواره از اولویتهای دولت جمهوری اسلامی از گذشته تاکنون بوده است، دولت سیزدهم درباره این موضوع و گسترش روابط با حوزه آفریقا اهتمام و توجه ویژهتری دارد و خوشبختانه ما شاهد تحولات مثبتی در ماههای گذشته در روابطمان با این حوزه بودهایم. وزیر خارجه مالی بهمنماه سال گذشته به تهران سفر کرده بود.
***
آغاز رزمایش مشترک پهپادی 1401 ارتش از امروز
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران از برگزاری رزمایش مشترک پهپادی 1401 ارتش از امروز با حضور نیروهای چهارگانه ارتش خبر داد. وی افزود: دقت و قدرت تسلیحات، میزان مداومت پروازی، قابلیتهای سامانههای هدایت و کنترل و توانمندیهای رزمی پهپادها از جمله مواردی است که در این رزمایش مورد آزمایش و ارزیابی قرار خواهد گرفت. فرمانده رزمایش مشترک پهپادی 1401 ارتش انتقال تجربه به نیروهای جوان، تمرین آموختهها و افزایش آمادگیهای رزمی برای مقابله با تهدیدات را از دیگر اهداف و ویژگیهای رزمایش عنوان کرد و گفت: این برای نخستینبار است که رزمایش مشترک پهپادی در سطح نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران و قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور اجرا میشود و رزمایشی است که در گستره جمهوری اسلامی ایران از آبهای گرم خلیجفارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور برگزار میشود. امیر دریادار حبیب سیاری، تعداد پهپادهای شرکتکننده در این رزمایش را بیش از 150 فروند عنوان و خاطرنشان کرد: این تنها قسمتی از توان پهپادی نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران است که با ماموریتهای مختلف شناسایی، مراقبت و رزمی در حال اجرای عملیات هستند. وی گفت: از دیگر ویژگیهای رزمایش جلوههای اقتدار حضور و واگذاری مسؤولیت به قشر جوان خلاقی است که با انگیزه، عشق و علاقه در ساخت انواع پهپاد و ملزومات ارتباطی و انواع تسلیحات آن همت گمارده و همواره در این رزمایشها در صحنه مدیریت و فرماندهی در میدان خوش درخشیدهاند. امیر سیاری ادامه داد: ما در ساخت انواع تجهیزات و مهمات شامل پهپاد و تسلیحات که توسط پهپادها استفاده میشود، حرف برای گفتن داریم و از کشورهای موفق در حوزه طراحی و ساخت پهپاد هستیم. تحولات جدید نشان میدهد نیاز به فناوریهای نو در عرصه دفاع مانند حوزه موشکی، سایبری و پهپادی وجود دارد که بحمدالله ارتش جمهوری اسلامی ایران در این حوزهها با قدرت ورود بسیار موفقی داشته و توان خود را متناسب با تهدیدات ارتقا داده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|