|
اشرف غنی: اعتماد به آمریکا باعث سقوط دولتم شد
اشرفغنی احمدزی، رئیسجمهور سابق افغانستان در گفتوگو با خبرگزاری پیبیاس گفت، اعتماد به آمریکا و آزادسازی زندانیان خطرناک طالبان از جمله عوامل سقوط دولت افغانستان بود. اشرف غنی به توافق دوحه اشاره کرد و گفت: «توافق آمریکا با طالبان به عنوان بدترین توافق در تاریخ ثبت خواهد شد».
ارسال به دوستان
دولت آلمان نسبت به وقوع تظاهرات غیرعادی از سوی گروههای راستگرا در پاییز امسال هشدار داد
وحشت از شورش پاییزه در آلمان
گروه بینالملل: موسسه پژوهش اقتصادی «ایفو» این هفته از بدتر شدن اوضاع اقتصادی آلمان در 3 ماهه سوم سال خبر داد. بر اساس پژوهشهای صورت گرفته از سوی این مؤسسه، افزایش شدید قیمت برق و گاز بر دوش شرکتها و مصرفکنندگان آلمانی سنگینی میکند. به نوشته «دویچهوله»، اقتصاد آلمان در 3 ماهه دوم سال جاری رشد بسیار کمی داشته است. وضعیت شرکتها بهبود نیافته و فضای کسبوکار نیز تا حدودی بدتر از سال 2020 شده است. اوضاع اقتصادی آلمان ماه آگوست سال جاری به بدترین سطح خود در 2 سال گذشته رسید.
* شورش در آلمان
در حالی که آلمان این روزها دچار تورم و افزایش شدید قیمتهای ناشی از جنگ اوکراین شده، مقامهای آلمانی نگران وقوع شورشهای خیابانی با تحریک جناحهای راست افراطی هستند و اقتصاددانان هم تصویر تیره و تاری از چشمانداز آینده کشور ترسیم میکنند. تورم روزافزون ناشی از جنگ اوکراین در اروپا و بویژه آلمان، نارضایتیهای زیادی را در بین شهروندان ایجاد کرده و بسیاری مقامات نگران وقوع ناآرامیها و آشوبهای خیابانی در اعتراض به وضعیت موجود هستند. تورم به صورت روزافزون تمایل آلمانها به خرید را کاهش میدهد. رئیس صندوقهای پسانداز در آلمان هم اینطور ارزیابی میکند که اکثر شهروندان آلمانی به دلیل تورم بیسابقه، به طور فزایندهای به مرزهای مالی خود رسیدهاند و دیگر چیزی برای پسانداز ندارند. در بانکهای پسانداز پیشبینی میشود وضعیت بویژه در پاییز و زمستان برای افراد کمدرآمد و با درآمد متوسط بدتر شود. نتایج نظرسنجی اخیر مؤسسه اینفراتست دیامپ به سفارش
«ای.آر.دی» آلمان هم نشان میدهد اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی در مصرف انرژی و خرید روزانه خود صرفهجویی میکنند. خانوارهای آلمانی پس از اعمال عوارضی که با هدف کمک به پوشش هزینه نیروگاهها تعیین شد، ناچارند تقریبا 500 یورو (509 دلار) پول بیشتری در سال برای گاز پرداخت کنند. اقتصاددانان هشدار دادند این عوارض، به رشد تورم آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپا به شمار میرود، شتاب خواهد بخشید. نرخ تورم این کشور اکنون به 8.5 درصد رسیده است. در این شرایط مقامات دولتی آلمان از وقوع شورشهای خیابانی ناشی از افزایش نارضایتیها در بین شهروندان هراسانند. اخیرا اپوزیسیون آلمان از جمله حزب چپ و حزب افراطی «جایگزینی برای آلمان» برای اعتراضات خیابانی فراخوان و از استقبال خوب شهروندان برای پیوستن به این اعتراضات خبر دادهاند.
در این شرایط «وولفگانگ تیرسه» از سیاستمداران بلندپایه حزب صدراعظم آلمان (سوسیال- دموکرات) و رئیس سابق پارلمان آلمان اعلام کرد با توجه به تورم و بحران انرژی، دولت و پلیس باید برای اعتراضات احتمالی آماده باشند. «ماتیاس کوئنت» محقق راستگرای افراطی در آلمان هم اعلام کرده فراخوان برای چنین اعتراضاتی از قبل آغاز شده است. کوئنت روز پنجشنبه در گفتوگو با «زد.دی.اف» گفت: در طول تابستان هر زمان سیاستمداران فدرال در منطقهای نه فقط در آلمان شرقی ظاهر شدند، اعتراضاتی رخ داده است. وی در عین حال گفت: اینها تظاهرات شهروندان عادی نیست و این اقدامات سازماندهی شده توسط افراطگرایان راستگراست. آنها از نگرانیها و سختیهای مردم در مواجهه با تورم و بحران انرژی استفاده میکنند تا آنها را برای اهداف خود ابزار قرار دهند. با این حال تیرسه به «آگسبورگر آلگماینه» گفت: اینکه سیاستمداران مشهور از قبل، از یک پاییز تهدیدآمیز صحبت میکنند و در نتیجه خطر را بیشتر از آن چیزی که ممکن است باشد، ارزیابی میکنند، من را آزار میدهد. روحیه در کشور تهاجمیتر شده است. شکافها در برداشتها و نظرات سیاسی بیشتر است و بدیهی است تمایل به استفاده از خشونت در حاشیههای جامعه نیز افزایش یافته است. تیرسه که خود اهل شرق آلمان است، میگوید: این فقط مشکل آلمان شرقی نیست، بلکه مشکل در آلمان شرقی حادتر است.
«ریم آلابالی رادوان» کمیسر ادغام و هماهنگی در دولت فدرال آلمان هم گفته انتظار میرود ساختارهای افراطی راست در پاییز تقویت شوند.
وی از مردم خواست به این نکته توجه کنند که با چه کسانی در آنجا تظاهرات میکنند. به گفته وی، هر کس به دلایل قابل درک به خیابانها بیاید، با این واقعیت روبهرو میشود که افراطگرایان راست نیز همزمان به خیابانها میآیند.
* نگرانی وزیر خارجه آلمان از کمبود شدید انبارهای تسلیحاتی
به گزارش خبرگزاری ایپیای، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در اظهاراتی تاکید کرد برلین به اوکراین تسلیحاتی نخواهد داد که قابل استفاده برای هدف قرار دادن روسیه باشد. شولتس در یک سخنرانی به یک سری سخنرانیهای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اشاره و عنوان کرد: رئیسجمهور آمریکا به روشنی این فرمول را گفت که سلاحهایی را (به اوکراین) نخواهد داد که با آنها خاک روسیه را گلولهباران کند. من این را یک اصل که همه ما بر سرش توافق داریم در نظر میگیرم، بنابراین ما چشم به اینکه دیگران چه کاری انجام میدهند داریم. در همین حال آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با کانال تلویزیونی ZDF آلمان هم گفت نیروهای کشورش با کمبود شدید انبارهای تسلیحاتی روبهرو هستند و خاطرنشان کرد که «چشمانداز حمایت نظامی از کییف ممکن است رو به نابودی باشد». وزیر خارجه آلمان اظهار داشت که کشورش «به دنبال حمایت تسلیحاتی از اوکراین است اما از کمبود در انبارهای خود رنج میبرد».
* اذعان استونی به شکست اقدامات اروپا علیه روسیه
هشدار و نگرانی مقامات آلمانی از وقوع شورش از سوی گروههای راستگرا در پاییز امسال در این کشور و مشکل تأمین سلاح برای اوکراین در حالی برجسته شده است که وزیر خارجه استونی هم دیروز در اظهاراتی به شکست اقدامات اروپا علیه روسیه اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری تاس، «اورماس رینسالو» وزیر خارجه استونی در اظهاراتی بیان کرد تاکتیکهای اروپا برای منزوی کردن روسیه نتایج مطلوب را به رغم تمام تلاشهایی که کشورهای اروپایی به خرج دادند، در پی نداشته است. رینسالو در بیانیهای که از سوی دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه استونی منتشر شد، گفت: چندین مثال است که عدم موفقیت سیاست انزوا (علیه روسیه) را نشان میدهد یا اینکه در چندین مورد به دلیل فرآیندهای موجود، جلوگیری از فعالیتهای روسیه در سازمانها ممکن نشد.
ارسال به دوستان
تنش و درگیری در اروپا از پاریس با لندن تا آنکارا با آتن
اروپای درگیر
هفتهنامه «اشپیگل» دیروز در مطلبی به مناقشات جدید بین فرانسه و انگلیس در کانال مانش اشاره کرد و نوشت: روابط بریتانیا و فرانسه از نظر تاریخی تیره است و این مناسبات از زمانی که انگلیس از اتحادیه اروپایی خارج شد، به ندرت بهبود یافته است. هر دو کشور سالهاست برای حقوق ماهیگیری در کانال مانش با هم مبارزه میکنند و لندن و پاریس اخیرا یکدیگر را مقصر هرجومرج سفرهای تابستانی در پایانههای کشتی در این تنگه میدانند. در ادامه این گزارش آمده است: اکنون مناقشات جدیدی در راه است که مستقیما مربوط به آبی است که 2 کشور را در باریکترین نقطه کانال مانش تنها به اندازه 34 کیلومتر از هم جدا میکند. 3 نماینده فرانسوی از حزب امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، در نامهای به «ویرجینیوس سینکویچیوس» کمیسر محیطزیست اتحادیه اروپایی، کشور همسایه را به فعالیتهای ماهیگیری و به خطر انداختن تنوع زیستی در آبهای مشترک از طریق تخلیه و وارد کردن فاضلاب خود به این آبها متهم کردند.
* لیز تراس: نمیدانم مکرون دوست انگلیس است یا دشمن آن
لیز تراس که از نامزدهای منصب نخستوزیری انگلیس است، از پاسخ مستقیم به این سوال که آیا امانوئل مکرون دوست انگلیس است یا دشمن آن، خودداری کرد و گفت، هنوز مشخص نیست. به گزارش اسپوتنیک، لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس گفت: هنوز مشخص نیست، اگر نخستوزیر شوم، او را بر اساس اعمالش قضاوت خواهم کرد، نه حرفهایش. این در حالی است که ریشی سوناک، رقیب لیز تراس در انتخابات آتی انگلیس، امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه را دوست انگلیس توصیف کرده است. تراس و سوناک 2 نامزد اصلی انتخابات نخستوزیری انگلیس هستند؛ منصبی که با اعلام استعفای بوریس جانسون، رهبر حزب حاکم محافظهکار در هفتم جولای، خالی شد. انتخابات آتی که قرار است نتیجه آن پنجم سپتامبر اعلام شود، بر سر ریاست حزب محافظهکار انگلیس است. در نظام پارلمانی انگلیس، از آنجا که این حزب در حال حاضر در این کشور حاکم است، ریاست حزب به صورت خودکار به عنوان نخستوزیر انگلیس انتخاب خواهد شد.
* دومین تنش هوایی بین جنگندههای یونان و ترکیه طی یک هفته
تنش بین کشورهای اروپایی محدود به 2 قدرت انگلیس و فرانسه نمیشود و یونان و ترکیه نیز اختلافات بین خود و تنش در اروپا را تشدید کردهاند. در همین راستا وزارت دفاع ترکیه دیروز اعلام کرد 2 جنگنده «اف 16» ترکیه حین انجام ماموریت ناتو در دریای اژه در تاریخ 24 آگوست از سوی جنگندههای یونانی مورد قفل راداری قرار گرفتهاند. جنگندههای ترکیه نیز پاسخ لازم را به آنها دادهاند. این اقدام یونان از سوی ترکیه به صورت تعمدی و با طرح و نقشه عنوان شده است. این دومین اقدام جنگندههای یونان علیه جنگندههای ترکیه طی یک هفته گذشته اعلام شده است. پیش از این یونان در مدیترانه شرقی اقدام به قفل کردن رادارهای خود روی جنگندههای ترکیه کرده بود. همان زمان، وابسته نظامی یونان فراخوانده شده و اعتراض آنکارا به وی اعلام شده بود. ترکیه و یونان طی 2 سال گذشته روابط پر فراز و نشیبی را دنبال کردهاند؛ از مذاکره سیاسی تا تهدیدات نظامی. در این بین طرفین یکدیگر را به افزایش تنش متهم میکنند.
ارسال به دوستان
نیروهای مقاومت به بزرگترین پایگاه آمریکا در سوریه حمله کردند
آخرین زور آمریکا در دیرالزور !
اندیشکده الما اسرائیل: حزبالله لبنان چندین پایگاه پهپادی در شرق سوریه دارد
گروه بینالملل: در روزهای گذشته ارتشهای آمریکا و رژیم صهیونیستی به مناطقی از غرب و شرق سوریه شامل استانهای حماه و دیرالزور حمله کردند. ائتلاف متجاوز آمریکایی ویدئویی هم از حمله به انبارهای تسلیحاتی «عیاش» در حومه دیرالزور منتشر کرد. خبرگزاری فرانس24 هم به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کرد شامگاه پنجشنبه در حملات رژیم صهیونیستی به مناطقی در مجاورت شهرهای حماه و طرطوس در غرب سوریه، ۲ غیرنظامی زخمی شدند. تجاوزهای رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه مختص دیروز و امروز نیست. در چند سال گذشته این رژیم مناطق مختلفی در سوریه از حماه تا لاذقیه، طرطوس و حتی فرودگاه دمشق را بمباران کرده است. چند ماه قبل اسرائیل در یک حرکت بسیار وحشیانه و خطرناک باند اصلی فرودگاه دمشق، پایتخت سوریه را مورد هدف قرار داد که حتی سازمان ملل متحد این تجاوز آشکار را محکوم کرد. از سوی دیگر آمریکا هم در چند سال گذشته و بعد از جنگ داخلی سوریه به بهانه مبارزه با تروریستم و حمایت از نیروهای دموکراتیک کرد در شرق سوریه پایگاه نظامی دایر کرده است. آمریکا در حال حاضر 33 پایگاه نظامی در سوریه دارد. طبق گزارش روزنامه الشرق الاوسط در این پایگاهها بیش از ۲ هزار سرباز آمریکایی به بهانه حمایت از نیروهای موسوم به سوریه دموکراتیک (قسد) و جلوگیری از بازگشت مجدد داعش حضور دارند. این نیروها از لحاظ پراکندگی بین استانهای دیرالزور و الحسکه توزیع شدهاند. پایگاههای نظامی آمریکا در امتداد شرقی رود فرات از جنوب شرق سوریه در نزدیکی گذرگاه مرزی التنف به سمت شمال شرق در نزدیکی میادین نفتی رمیلان و به صورت کلی در الحسکه و دیرالزور پخش شدهاند. پایگاه العمر و خانههای مسکونی نیروهای ارتش در اطراف آن مهمترین و بزرگترین پایگاه آمریکاییها در سوریه است. این پایگاه دارای باند پرواز برای پهپادها و بالگردها بوده و ١٢ فروند هلیکوپتر جنگی نیز در آن مستقر است. 13 پایگاه آمریکا در استان الحسکه و 10 پایگاه در دیرالزور قرار دارد که تمام پایگاههای این استان برای محافظت از میادین نفتی سوریه احداث شده است. آمریکا یک پایگاه بزرگ هم در التنف تشکیل داده است. این پایگاه در جنوب شرق سوریه و در مثلث مرزی بین سوریه، عراق و اردن قرار دارد. در این پایگاه یک فرودگاه با یک اردوگاه آموزشی و پایگاههای لجستیکی هست و همچنین این پایگاه میزبان بزرگترین اردوگاه آموزشی و عملیاتی برای تجمع گروههای مخالف و مسلح سوری است. پایگاه التنف برای آمریکا موقعیت ویژهای دارد. روزنامه جروزالم پست در این باره اعلام کرده که پایگاه آمریکایی التنف ارزش استراتژیک بالایی دارد و آمریکا این پایگاه را برای آموزش گروههای مسلح تروریست در سوریه تأسیس کرده است. منطقه التنف یکی از مهمترین و راهبردیترین مناطق در سوریه و نقطهای حیاتی در اتصال ضلعهای محور مقاومت به یکدیگر است. کنترل این گذرگاه تا شعاع ۵۶ کیلومتری در اختیار نیروهای آمریکایی قرار دارد و واشنگتن حتی به نیروهای سوری نیز اجازه نزدیک شدن به گذرگاه التنف را نمیدهد. حضور غیرقانونی آمریکا در شرق سوریه و تقابل متعدد نیروهای مقاومت و ارتش سوریه با ارتش آمریکا در مناطق شرقی باعث شده که این منطقه چند سال اخیر با تنش روبهرو باشد. رویترز هفته گذشته گزارش داد پایگاه نظامی نیروهای اشغالگر آمریکایی در میدان نفتی العمر توسط هواپیماهای بدون سرنشین بمباران و منجر به آتشسوزی در منطقه سبز شد که نیروهای آمریکایی آن را به عنوان پایگاهی در منطقه استفاده میکنند. منابع محلی در دیرالزور هم تأیید کردند که میدان نفتی العمر شامگاه پنجشنبه مورد حملات متعدد قرار گرفت که منجر به آتشسوزی در شهرک مسکونی محل اقامت سربازان آمریکایی شد. همچنین ارتش آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد در پاسخ به حملات موشکیای که منجر به زخمی شدن سربازان آمریکایی در منطقه شد، به پایگاه نظامی نیروهای مقاومت در دیرالزور حمله کرده است. فرماندهی مرکزی «سنتکام» پنجشنبه اعلام کرد: در 24 ساعت گذشته، در پاسخ به حملات موشکی که دیروز به نزدیکی پایگاه کونوکو آمریکا و روستای سبز در شمال شرق سوریه انجام شد، بالگردهای آمریکایی به سایتهای شبهنظامیان مورد حمایت تهران حمله کردند. جنگندههای ائتلاف آمریکایی مواضع مقاومت در حومه المیادین بویژه در اطراف قلعه الرحبه را هدف قرار دادند. این حملات باعث شد دوباره نیروهای محور مقاومت با پهپاد به پایگاههای آمریکا در دیرالزور حمله کنند. این درگیریها برای بار نخست نیست و چند سال است این منطقه به دلیل تجاوزهای آمریکا و نفت دزدیای که در این مناطق صورت میگیرد با تنش روبهرو است. ۲ سال پیش هم منابع محلی اعلام کردند شهرکهای «الشحیل» و «الحوایج» در نزدیکی میدان «العمر» که یکی از بزرگترین میادین نفتی سوریه است مورد اصابت موشک قرار گرفت. به نظر میرسد حملات همزمان چند روز اخیر آمریکا و اسرائیل به مناطق غربی و شرقی سوریه به طور هماهنگ صورت گرفته است.
به گزارش رویترز، جو بایدن روز پنجشنبه گفت حملات هوایی این هفته آمریکا علیه اهداف مرتبط با ایران در سوریه برای محافظت و دفاع از پرسنل آمریکایی و مختل کردن یک سری حملات علیه ایالات متحده و شرکای آن انجام شد.
بایدن در نامهای به نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: دستور حملات روز سهشنبه را صادر کرده است: «بر اساس مسؤولیت من برای محافظت از شهروندان ایالاتمتحده چه در داخل و چه در خارج و جهت پیشبرد امنیت ملی و منافع سیاست خارجی ایالات متحده این کار را انجام دادیم». این صحبتها در حالی است که رئیسجمهور آمریکا به صورت عریان گفت به دنبال نفت سوریه است.
دونالد ترامپ متعهد شده بود «به تولید نفت در این منطقه سوریه» ادامه دهد. بر این اساس شرکت «دلتا کرسنت انرژی» را از قانون تحریمهای آمریکا معاف کرد. این معافیت آوریل 2020 صادر شد، یعنی یک ماه بعد از اینکه ترامپ اعلام کرد برای حفظ سود حاصل از فروش نفت، نیروهای آمریکایی در این منطقه باقی خواهند ماند. این موارد نشان میدهد آمریکا و اسرائیل قصد دارند صحنه مقابله با محور مقاومت را در مرزهای سوریه نگه دارند تا امنیت رژیم صهیونیستی را حفظ کنند. اندیشکده «الما» اسرائیل در راستای ترس اسرائیل از حضور مستشاری نیروهای مقاومت در سوریه نوشته است: «اسرائیل حضور نیروهای محور مقاومت در سوریه را تغییری در موازنه استراتژیک نظامی در سوریه میداند که مستلزم مداخله نظامی اسرائیل است». این اندیشکده مینویسد تعداد نیروهای محور مقاومت در سوریه بین 120 تا 145 هزار نفر است. همچنین چندی پیش این اندیشکده گزارش داده بود، روسیه بسیاری از پایگاههای خود را در سوریه تخلیه کرده که در اختیار حزبالله لبنان قرار گرفته است و این پایگاهها به محلی برای پرواز پهپادهای مقاومت تبدیل شدهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
روسیه: برای از سرگیری نظارتهای هستهای «استارت نو» آمادهایم
معاون نماینده روسیه در کنفرانس بازنگری پیمان منع اشاعه هستهای به خبرنگاران گفت: تصمیم ما برای تعلیق فعالیتهای بازرسی تحت پیمان استارت نو به هیچوجه نباید به عنوان امتناع روسیه از تحقق تعهداتش در این پیمان برداشت شود، اتفاقا برعکس است؛ ما میخواهیم اصل برابر این پیمان رعایت شود. به گزارش اسپوتنیک، آندری بلوسوف افزود: آمریکاییها هیچ عجلهای برای تغییر این وضعیت ندارند. هر گاه شرایط مناسب برقرار شود، ما آماده از سرگیری بازرسیها خواهیم بود. پیشتر «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود تحریمهای این کشور علیه روسیه، مانعی بر سر راه بازرسان روسیه در نظارت بر اجرای پیمان استارت نو در آمریکا قرار نمیدهد اما «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا به سخنان پرایس واکنش نشان داد و گفت: تحریمهای واشنگتن علیه روسیه این روند را بسیار پیچیده کرده است. وی گفت: ما همچنان با طرف آمریکایی کار میکنیم تا این مساله را برطرف کنیم. واشنگتن باید در عمل نشان دهد به پیمان استارت نو و تعهدات ضمن آن پایبند است. این به نفع هر دو کشور است که بلافاصله به سازوکار کامل بازرسی بازگردند.
***
خودداری جزایر سلیمان از فروش سوخت به گارد ساحلی آمریکا
دولت جزایر سلیمان به یک شناور گارد ساحلی ایالاتمتحده مجوز ورود و پهلوگیری در بندر این کشور در اقیانوس آرام برای سوختگیری و دریافت تدارکات را نداد. به گزارش رویترز، دفتر رسانهای گارد ساحلی ایالاتمتحده اعلام کرد: شناور یواسسیجیسی اولیور هنری که در منطقه جنوب اقیانوس آرام برای یک سازمان ماهیگیری منطقهای برای جلوگیری از ماهیگیری غیرمجاز گشت میزده، نتوانسته مجوز سوختگیری در هونیارا، پایتخت جزایر سلیمان را دریافت کند و وادار به مراجعه به گینه نو پاپوآ شده است. نیروی دریایی انگلیس نیز از اظهار نظر در باره گزارش شبکههای اجتماعی خودداری کرد مبنی بر اینکه به کشتی گشتی اچاماس اسپی که در عملیات نظارت بر ماهیگیری غیرقانونی در منطقه ویژه اقتصادی فیجی، گینه نو پاپوآ، گینه نو، جزایر سلیمان و وانوواتو مشارکت داشته نیز مجوز ورود به بندرهای جزایر سلیمان داده نشده است. با اینکه هونیارا و پکن استقرار پایگاه نظامی چین را در این جزایر بر اساس پیمان امنیتی ماه مه رد کردهاند اما پیشنویس این پیمان امنیتی دوجانبه نشانگر مجوز نیروی دریایی چین برای پهلوگیری و دریافت پشتیبانی از این جزایر است.
***
سیل در نیمروز افغانستان 5 روستا را زیر آب برد
منابع محلی در ولایت نیمروز افغانستان اعلام کردند که در نتیجه سرازیر شدن سیل در این ولایت 5 روستا به زیر آب رفته است. طبق این گزارش سیل در نیمروز، روستاهای بندر، قلعهمیر، کرکتی، کوهکار و رودین در شهرستان چهاربرجک این ولایت را تخریب کرده است. منابع محلی اعلام کردند که این روستاها تخلیه و 150 خانواده به مکان امن منتقل شدند. افزون بر این، در نتیجه این سیلابها بیش از یکهزار و ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی این منطقه نیز تخریب شده و خسارت مالی زیادی به ساکنان این مناطق وارد شده است. شهرستان چهاربرجک نیمروز در مسیر رود هلمند واقع شده و سیلاب نیز ناشی از بالا آمدن آب این رودخانه است. پیش از این «خلیلرحمان رحمانی» وزیر مهاجران دولت موقت طالبان گفت: در سیل اخیر افغانستان 200 نفر کشته و بیش از 18 هزار خانه ویران شده است. وزیر مهاجران طالبان در کنفرانس خبری درباره سیل اخیر افغانستان گفته است در سیل اخیر در مناطق مختلف این کشور 200 نفر کشته و 250 نفر نیز مصدوم شدند. وی افزود: همچنین سیل اخیر 18 هزار منزل مسکونی را تخریب کرده است.
***
نخستین سرمایهگذاری عربستان در پاکستان در دولت «شهباز شریف»
منابع سعودی از کمک میلیارد دلاری ریاض به اسلامآباد خبر دادند. «سلمان بنعبدالعزیز» پادشاه عربستان دستور سرمایهگذاری میلیارد دلاری در پاکستان، در راستای آنچه تاکید بر موضع حمایتگرانه عربستان از پاکستان و مردمش خوانده شده است را صادر کرد. خبرگزاری رسمی عربستان گزارش داد که «فیصل بنفرحان» وزیر خارجه عربستان در گفتوگوی تلفنی با «بیلاوال بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان، او را در جریان این تصمیم پادشاه عربستان قرار داد. وزرای خارجه 2 کشور درباره تقویت روابط فیمابین و شماری از مسائل دارای اهمیت مشترک رایزنی کردند. این نخستین سرمایهگذاری رسمی عربستان در پاکستان از زمان روی کار آمدن «شهباز شریف» به عنوان نخستوزیر پاکستان است. پاکستان در حال حاضر با بحران مالی شدیدی مواجه است و سعی میکند از صندوق بینالمللی پول استقراض کند. عربستان و پاکستان، روابط تاریخی و شراکتهای بسیاری بویژه در زمینههای امنیتی، دفاعی و اقتصادی دارند.
***
قطع سخنرانی ضدترامپی بایدن در گردهمایی انتخاباتی
در میان سخنرانی انتخاباتی جو بایدن، فردی معترض، با فریاد خود اظهارات رئیسجمهور آمریکا را برای دقایقی قطع کرد و گفت: تو انتخابات را دزدیدی! بایدن پنجشنبه در حالی که نخستین گردهمایی سیاسی خود را در آستانه انتخابات نوامبر برگزار کرد، برای توصیف جمهوریخواهان متحد ترامپ، سخنانی تند بیان و این گروه را به پذیرش خشونت و نفرت متهم کرد. بایدن گفت: جمهوریخواهان MAGA (معتقد به بازگرداندن عظمت آمریکا) فقط حقوق شخصی و امنیت اقتصادی ما را تهدید نمیکنند، آنها تهدیدی برای دموکراسی ما هستند. در میانه سخنرانی بایدن فردی معترض، با فریاد اعتراضآمیز خود اظهارات رئیسجمهور آمریکا را برای دقایقی قطع کرد. بر اساس این گزارش، فرد معترض از میان جمعیت فریاد زد: تو انتخابات را دزدیدی! به نظر میرسد این اعتراضها در پی سخنانی دال بر تقلب گسترده در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بوده که در رأس این معترضان دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق قرار دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|