|
تهرانیها امسال ۲۳ میلیارد صدقه دادند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران با اشاره به اینکه ۸۲ هزار و ۲۷۶ خانوار تحت پوشش کمیته امداد در استان وجود دارد، گفت: ۷۳ هزار و ۲۵۲ خانوار نیز معیشتبگیر هستند. سید ابوالفضل پرپنچی همچنین با بیان اینکه 320 هزار و 844 صندوق صدقات در استان تهران وجود دارد، گفت: مبلغ درآمدی صدقات در 5 ماهه سال جاری 23 میلیارد تومان بوده است.
ارسال به دوستان
مروری بر عملکرد وزارت بهداشت دولت سیزدهم در یک سال گذشته
دولت در سلامت
گروه اجتماعی: دولت سیزدهم در حوزه سلامت کارنامه قابل قبولی داشته بهطوری که تحسین دوست و دشمن را برانگیخته است.
به گزارش «وطنامروز»، عملیات موفق واکسیناسیون سراسری کرونا، پیگیری برای واردات و تولید واکسن کرونا، افتتاح مراکز درمانی متعدد، کاهش هزینههای داروی بیماران خاص و... از جمله اقدامات وزارت بهداشت در یک سال اخیر بوده است.
مهمترین و سریعترین اقدام دولت سیزدهم مربوط به واکسیناسیون عمومی بود. شیوع همهگیری کرونا که از اسفند ۹۸ تا قبل از روی کار آمدن دولت مردمی به دلیل تامین نشدن واکسن علیه کرونا، باعث شد بسیاری از هموطنان جان خود را از دست بدهند به طوری که روزانه ۷۰۰ نفر به خاطر این بیماری فوت میکردند و 8 هزار نفر نیز در مراکز درمانی بستری میشدند. ۲۸ استان در وضعیت پرخطر کرونا بودند و مردم دورههای وحشتناک و پراسترسی را سپری کردند، تا اینکه با روی کار آمدن دولت جدید، تهیه و ورود واکسن در اولویت همه وزارتخانهها قرار گرفت و تا امروز 155 میلیون دوز واکسن در 4 نوبت در همه گروههای سنی تزریق شده و همچنان ادامه دارد و ما از روزهای سیاه و تلخ کرونایی رهایی یافتیم.
در راستای مقابله با همهگیری بیماری کرونا و اینکه بسیج و عزم ملی در این زمینه در کشور ایجاد شده بود، کمیته علمی مبارزه با ویروس کرونا با شرکت ۶۰ پزشک و دانشمند درجه اول کشور تشکیل شد تا کار تدوین دستورالعملهای علمی و کشوری درمان کرونا عملی نشدن طراحی شود و ساخت کیت تشخیص اُمیکرون را انجام دهند. توجه به بخش توسعه منابع و نیروی انسانی حوزه سلامت در کارنامه یک ساله وزارت بهداشت نشان میدهد تکلیف پروندههای شهدای مدافع سلامت و تعیین مصادیق و امتیازات و ابلاغ دستورالعمل نحوه تشکیل پرونده و بررسی مدارک و مستندات شهید خدمت برای ارج نهادن به جانفشانیها و فداکاریهای کارکنان حوزه سلامت که در مقابله با بیماری کرونا جان خود را از دست دادند، حسب فرمایشهای مقام رهبری (مدظله) و با توجه به بند ۳ مصوبات ۷۳۷ جلسه شورای عالی امنیت ملی انجام و تبدیل وضعیت ۶۷ هزار نفر از کارکنان نظام سلامت تابع قانون ایثارگران مشخص شد.
علاوه بر اینها، تعداد تختهای آیسییو اطفال (در زمان پیک اُمیکرون) ۲ برابر افزایش یافت و دسترسی و بهرهمندی عادلانه از خدمات بهداشتی و درمانی مرتبط با «کووید-۱۹» در سراسر کشور شامل توزیع متمرکز ۱۹۹۳ نفر پزشک، توزیع متمرکز ۵۳۸ نفر دندانپزشک و بهکارگیری ۲۲ هزار و ۹۹۴ نفر سایر رشتهها فراهم شد تا بیماری کرونا کنترل شود.
در این مدت، اقدامات لازم برای افزایش ۲۰درصدی پذیرش دانشجویان پزشکی از کنکور امسال با تاکید بر مناطق محروم و بومیگزینی و بازنگری در ظرفیتهای آزمون دستیاری در دولت سیزدهم مورد توجه اساسی قرار گرفت.
در راستای بهبود توسعه منابع و نیروی انسانی سیستم بهداشت و درمان کشور صدور ۱۷ هزار و ۱۵۲ مجوز جذب نیروهای مشمول قانون پزشکان و پیراپزشکان در ۶ رشته شغلی پرستار، اتاق عمل، هوشبری، علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی و فوریتهای پزشکی، همچنین صدور۶۴۱ مجوز بهکارگیری نیروی شرکتی به دانشگاهها و دانشکدههای علومپزشکی و سازمانهای تابعه وزارت متبوع در جهت تامین نیروی انسانی مورد نیاز در حوزههای مختلف بهداشت، درمان و فوریتهای پزشکی، توزیع اعتبار به مبلغ هزار و ۵۰۸ میلیارد ریال از محل سازمان هدفمندی یارانهها بابت ردیف بیماران صعبالعلاج، توزیع اعتبار به مبلغ ۱۶ میلیون و ۴۹۰ هزار میلیون ریال به دانشگاههای علومپزشکی کشور بابت ردیف حوادث ترافیکی، اختصاص مبلغ ۱۶ هزار میلیارد ریال از محل منابع یک میلیارد یورو، پرداخت مستقیم سازمان برنامه و بودجه به هیات امنای صرفهجویی ارزی بابت خرید واکسن نیز از دیگر اقداماتی است که در دولت سیزدهم از سوی وزارت بهداشت انجام شده و این اقدامات مهم در یک سال اخیر در مقایسه با سالهای گذشته چشمگیر است.
بیمه همگانی از دیگر تحولات مهم نظام سلامت کشور است به طوری که ۶ میلیون نفر فاقد بیمه پایه ۳ دهک پایین درآمدی به صورت رایگان و بدون پرداخت حق بیمه زیر چتر حمایت بیمه سلامت قرار گرفتند و ۱۷ اردیبهشت امسال 5 میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مختص 3 دهک اول جامعه تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و با توجه به اینکه ۴۰۰ هزار نفر نیز در ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۰ در مناطق کمبرخوردار حاشیه شهر بیمه شدند، میتوان گفت که دهکهای پایین با اطمینان بالا تحت پوشش قرار داشته و عمده افراد باقیمانده در دهکهای بالاتر جامعه هستند.
* خدمات سرپایی به ۱۵ درصد کاهش یافت
اکنون با پوشش جدید بیمهای، بیش از ۴۶ میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت ایران بوده و ۲۰ میلیون بیمهشده روستایی به صورت رایگان تحت پوشش قرار دارند، همچنین فرانشیز 3 دهک اول برای خدمات بستری به 5 درصد و برای خدمات سرپایی به ۱۵ درصد کاهش یافته است.
در نگاهی دیگر به کارنامه یکساله نظام بهداشت و درمان کشور، میتوان به تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی برنامه بیمه روستایی، شناسایی و معرفی مادران باردار، شیرده و دارای کودک زیر 5 سال که بر اساس آزمون وسع نیازمند حمایت بوده و همچنین طراحی محتوای سبد تغذیهای و بسته بهداشتی رایگان ماهانه آنها (بیمه رایگان مادران باردار و کودکان تا ۵ سالگی) اشاره کرد. تولید بیش از ۳ میلیون دوز واکسن «هپاتیت ب» و ۳ میلیون دوز واکسن «بثز» و بیش از ۸۷۰ هزار ویال «50 cc» از محلولهای تزریقی شامل سولفات منیزیوم، لیدوکائین و پتاسیم کلراید در انستیتوپاستور نیز از دیگر مواردی است که میتوان در کارنامه یکساله وزارت بهداشت دولت مردمی ثبت کرد. در راستای بازسازی و احداث مراکز درمانی، خانههای بهداشت و دیگر مراکز، میتوان به تکمیل و بهرهبرداری از ۸۵ طرح بهداشتی با زیربنای ۳۵ هزار و ۸۰۰ مترمربع در قالب ۳ آزمایشگاه، ۳ آموزشگاه بهورزی، ۱۵ پایگاه سلامت شهری، ۳ خانه بهداشت، ۱۷ طرح زیست پزشک، ۲ ستاد شبکه، ۲۳ مرکز جامع سلامت روستایی و ۲ طرح بیماریهای رفتاری، نصب و راهاندازی بیورآکتورهای خط تولید صنعتی واکسنها و کشت سلولهای جانوری در انستیتوپاستور، توسعه و اجرای برنامه ایمنی آب آشامیدنی در ۳۲ شهر و منطقه روستایی، راهاندازی سامانه ملی پایش برنامههای سلامت و سطوح نظام شبکه برای نخستین بار در حوزه بهداشت، تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده و پوشش بیمهای پایه و کامل همه اقدامات تشخیصی و درمانی لازم برای زوجهایی که بهرغم اقدام به بارداری به مدت یک سال یا بیشتر صاحب فرزند نشدهاند؛ اعم از برنامههای معاینه، بیماریابی، تشخیص علت ناباروری و درمان آن بدون محدودیت زمان و دفعات مورد نیاز به تشخیص پزشک معالج، اختصاص یک پایگاه سلامت به ازای متوسط هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در مناطق حاشیهنشین و شهری، اختصاص یک مرکز خدمات جامع سلامت برای هر ۲۵ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت در مناطق حاشیهنشین و شهری و همچنین جذب مراقب سلامت به ازای هر ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر جمعیت در مناطق حاشیهنشین و شهری اشاره کرد که در کارنامه وزارت بهداشت ثبت شده است.
* بهرهبرداری از ۸۱۰۰ تخت بیمارستانی
تجهیز ۷۹ بیمارستان با بیش از ۸۱۰۰ تخت، احداث ۵۵ مرکز درمانی در مناطق محروم با رویکرد توزیع عادلانه خدمات سلامت، اختصاص ۷۵ درصد از کل پزشکان متخصص ضریب کا به مناطق محروم از مجموع پزشکان ضریب کا توزیعشده در سطح کشور، افزایش ۱۰۰ درصدی حق ماندگاری پزشکان متخصص مقیم در مناطق محروم برای ادامه خدمت در این مناطق و عدم جابهجایی به کلانشهرها، ابلاغ ۷۰ محصول دانشی (راهنمای بالینی و استاندارد خدمت در حوزه درمان بیماران)، تدوین ۲۰ استاندارد خدمات ناباروری و آییننامه مراکز درمان ناباروری سطح ۲ و سطح ۳، تدوین برنامه نظام شبکه آزمایشگاهی کشوری، صدور مجوز گردشگری سلامت برای ۲۰۰ بیمارستان کشور، اجرای قرارداد خرید هزار دستگاه آمبولانس، پرداخت مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال از محل ارزش افزوده به هیات امنای صرفهجویی ارزی (مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال بابت خرید تجهیزات و طرحهای بیمارستانی و مبلغ هزار میلیارد ریال بابت تامین واکسن)، گسترش شبکه خونرسانی شامل ۲۰۳ مرکز هاب انتقال خون در ۳۱ استان و دستیابی به ۲ میلیون و ۳۴ هزار و ۷۸۶ واحد اهدای خون داوطلبانه با وجود شرایط پاندمی کرونا نیز از جمله عملکردهای یکساله وزارت بهداشت در بخش درمان است.
* پرداخت مطالبات پرستاران
پرستاران در دوران همهگیری کرونا جانفشانیهای زیادی برای رسیدگی به بیماران داشتند؛ قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری که ۱۵ سال از اجرای آن گذشته بود ولی مطالبات این قشر زحمتکش پرداخت نشده بود. در راستای هویتبخشی و تکریم عملی حرفه پرستاری و حسب تأکید رهبر معظم انقلاب در آذر ۱۴۰۰ که مطابق آن سهم سازمانهای بیمهگر پایه برای بسته خدمات و مراقبتهای پرستاری در بخش بستری و بستری فوریتهای پزشکی (اورژانس) ۹۰ درصد و در بخش سرپایی ۷۰ درصد تعیین شد، در دولت سیزدهم به سرانجام رسید و باعث شد قشر پرستار از مزایای این قانون بهرهمند شوند.
***
باز کردن فهرست دارویی ایران
حوزه غذا و دارو در نظام سلامت بسیار حائز اهمیت است و در عملکرد یکساله وزارت بهداشت، اقدامات خوبی در این حوزه انجام شد؛ به طوری که میتوان به طرح ملی ارتقای سلامت و اصالت غذا، تجهیز آزمایشگاههای کنترل غذا و داروی مرزی به منظور کنترل دقیق فرآوردههای وارداتی و صادراتی، ایجاد پنجره واحد تسهیل تولید دانشبنیان بین سازمان غذا و دارو، معاونت تحقیقات وزارت بهداشت و معاونت علمی ریاستجمهوری، بهروزرسانی و انتشار آخرین نسخه فارماکوپه داروهای ایران پس از ٦ سال تأخیر، باز کردن فهرست دارویی ایران و ثبت بیش از ٣٠ ملکول جدید، ایجاد سامانه برخط قیمتگذاری دارو و کاهش کمبودهای دارویی با وجود محدودیتهای ارزی و تحریمها اشاره کرد.
ارسال به دوستان
یک جامعهشناس:
برخی مجرمان گانگستر شدهاند
یک جامعهشناس در نظر گرفتن شدیدترین مجازات برای زورگیران، سارقان به عنف و مجرمان خشن را لازم و ضروری خواند و گفت: باید با این افراد برخورد جدی شود، چرا که برخی از آنها تبدیل به گانگستر شدهاند. امانالله قراییمقدم با اشاره به لزوم در نظر گرفتن مجازات شدید برای مجرمان خشن اظهار کرد: من با سخنان رئیس قوه قضائیه درباره در نظر گرفتن اشد مجازات برای مجرمان خشن مانند زورگیران و سارقان به عنف موافقم. بر اساس نظریه هزینه - فایده، زورگیران، باجگیران، دزدان و مزاحمان مردم وقتی ببینند هزینهای که برای جرم خود پرداخت میکنند از فایدهای که میبرند به مراتب کمتر است به ارتکاب جرم ادامه میدهند. این موضوع باید به تعادلی منطقی برسد و باید هزینه ارتکاب چنین جرائمی بسیار زیاد و عبرتانگیز باشد. وی به ایسنا گفت: البته عواملی وجود دارد که خشونت را در جامعه بالا میبرد اما هیچکدام از این موارد دلیل نمیشود که فرد دست به سرقت، زورگیری و... بزند. مجرمان اینچنینی باید هزینه زیاد و تاوان سنگینی برای جرم خود بدهند. برای مثال انجام اعمال شاقه میتواند مجازات مناسبی برای این افراد باشد. حبسهای کوتاهمدت به هیچ وجه نمیتواند موثر باشد.
* تأثیرات هولناک جرائم خشن بر جامعه
قراییمقدم با تاکید بر تاثیرات منفی جرائم خشن روی جامعه گفت: وقوع جرائم خشن در جامعه باعث میشود احساس ناامنی به وجود بیاید. احساس ناامنی خطرناکترین موضوع در جامعه است و سبب افزایش فشار و ناراحتی در جامعه میشود. همچنین این مساله اقتدار مشروعه حکومت را زیر سوال میبرد و اعتماد عمومی را کاهش میدهد. جرائم خشن سبب وارد شدن هجمههای فرهنگی، اقتصادی و روحی و روانی به جامعه میشود. تصور کنید فردی در محل کار خود حضور دارد و از نظر ذهنی برای دختر، همسر و خانواده خود احساس امنیت نمیکند. بدیهی است که بازدهی فرد در محیط کارش پایین میآید و این مساله آسیب اقتصادی به همراه خواهد داشت. از نظر سیاسی نیز مردم از مسؤولان کشور خود انتظار برخورد قاطع با این موارد را دارند و خوشبختانه آنچه که دستگاه قضایی و پلیس تصمیمش را گرفتهاند، بسیار موثر و بجاست. وی ادامه داد: این موارد سبب نمیشود که مبارزه با عوامل خشونت و اتخاذ تمهیدات درباره آنها فراموش شود اما این موضوع نیز قابل تامل است که برخی مجرمان خشن یا سارقان به عنف نیازی به انجام چنین کاری ندارند؛ برای چنین افرادی در نظر گرفتن اشد مجازات لازم است. همچنین بعضی افراد در برخی نقاط کشور جوانان خام را پیدا میکنند و به آنها دزدی آموزش میدهند. این افراد نیز نباید از چنگال قانون فرار کنند. این جامعهشناس با اشاره به عوامل موثر بر بالا رفتن آمار جرائم خشن، سرقت به عنف، زورگیری و... اظهار کرد: نباید مجرمان خشن مشمول دلسوزی شوند و اتفاقا باید با آنان برخوردی قاطع و عبرتآموز شود. همزمان لازم است که زمینههای وقوع جرائم نیز رفع و برای آن برنامهریزی مناسبی شود.
* هیچ کس مجرم بالفطره نیست
قراییمقدم گفت: جرم و خشونت برای مردم ذاتی و نژادی نیست و محیط و جامعه است که این وضعیت را پدید میآورد. این اظهارنظر که برخی روانشناسان یا کارشناسان درباره مجرمان بالفطره بیان میکنند اشتباه است و هیچ کس مجرم بالفطره نیست. چیزی به عنوان جرم بالفطره وجود ندارد و مجرمان در جامعه مجرم میشوند. کسی که از خانواده رانده شده، در معرض مشکلات مختلفی قرار داشته و همنشینهای نامناسبی داشته باشد، امکان تبدیل شدنش به یک مجرم بسیار بالاتر از افرادی است که در معرض چنین جرائمی نبودهاند.
این جامعهشناس با اشاره به اهمیت غیرقابل انکار مجازات سنگین مجرمان خشن گفت: عوامل وقوع یک جرم اما سبب نمیشود که از مجازات مجرمان خشن غافل شویم، چرا که متاسفانه بسیاری از آنها به اصطلاح گانگستر شدهاند.
ارسال به دوستان
فرمانده قرارگاه اربعین تشریح کرد
راهکارهایی برای اخذ سریعتر گذرنامه
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا جدیدترین اخبار مربوط به گذرنامه و برگ گذر ویژه اربعین را تشریح و راهکارهایی برای اخذ سریعتر گذرنامه اعلام کرد.
به گزارش مهر، سردار محمد شرفی، فرمانده قرارگاه اربعین فراجا روز گذشته در گفتوگو با خبر ساعت ۱۴ گفت: شرایط امنیتی عراق به حالت عادی برگشته و از امروز صبح (دیروز) ساعت ۸ اعلام شد تمام مرزهای پنجگانه باز هستند.
وی با اشاره به اینکه تردد در تمام مرزهای پنجگانه روان است، گفت: زائرانی باید دارای مدارک معتبر باشند یعنی باید یکی از ۳ مدرک گذرنامه، برگ تردد ویژه اربعین یا گذرنامه مهر اعتبارزده شده را داشته باشند تا بتوانند از مرز عبور کنند.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا گفت: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۵۱ هزار نفر به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کردهاند و همچنین ۲۰ هزار نفر درخواست برای صدور برگ گذر ویژه اربعین ثبت کردهاند.
شرفی با اشاره به اینکه ۳۰ هزار و ۹۷۷ مورد درخواست برای صدور گذرنامه ثبت شده است، گفت: تا به امروز ۳۵ هزار و ۴۵۱ گذرنامه چاپ شده است.
وی با بیان اینکه تمام ظرفیت پلیس برای ثبت هرچه سریعتر و چاپ گذرنامه پای کار آمده است، گفت: اعلام کردهایم تا زمانی که متقاضی هست ارائه خدمات ادامه داشته باشد و حتی اگر بعد از ساعت ۱۸ هم مراجعهکننده باشد کار را ادامه دهند.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با اشاره به اینکه ۲ راهکار برای هر چه سریعتر رسیدن گذرنامه به مردم وجود دارد گفت: افرادی که زائر هستند ۲ راهکار دارند تا زودتر گذرنامههای آنها بهدستشان برسد؛ یک اینکه از برگ گذر ویژه اربعین استفاده کنند و دوم اینکه به دفاتر پلیس + ۱۰ که مراجعه میکنند، درخواست کنند سیستم آنی ارسال برایشان فعال شود.
ارسال به دوستان
مرگ ۴۷ بیمار کرونایی در 24 ساعت
شناسایی1462 بیمار جدید مبتلا به «کووید-19»
تعداد قربانیان روزانه کرونا به ۴۷ نفر رسید. از ظهر روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه 9 شهریورماه 1401 بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 1462 بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که 349 نفر از آنها در مراکز درمانی بستری شدند. به این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به 7 میلیون و 528 هزار و 961 نفر رسید. متأسفانه در 24 ساعت گذشته، 47 بیمار مبتلا به «کووید-19» هم در کشور جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به 143 هزار و 867 نفر برسد.
خوشبختانه تاکنون 7 میلیون و 296 هزار و 683 نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
همچنین 1082 نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
گفتنی است تاکنون 53 میلیون و 801 هزار و 192 آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر 64 شهرستان در وضعیت قرمز، 163 شهرستان در وضعیت نارنجی، 207 شهرستان در وضعیت زرد و 14 شهرستان در وضعیت آبی بیماری «کووید-19» قرار دارند.
همچنین تاکنون 64 میلیون و 995 هزار و 864 نفر دوز اول، 58 میلیون و 377 هزار و 105 نفر دوز دوم و 30 میلیون و 785 هزار و 876 نفر دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 154 میلیون و 158 هزار و 845 دوز رسیده است.
همچنین در شبانهروز یادشده 51 هزار و 875 دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
کشف 2.5 میلیون قلم کالای قاچاق در تهران
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از 2.5 میلیون قلم انواع کالای قاچاق در اجرای طرح سراسری مبارزه با قاچاق کالا خبر داد. سرهنگ هدایت بهرامی روز گذشته در گفتوگو با ایسنا، از اجرای تازهترین مرحله از طرح سراسری و استانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اولویت کالاهای گمرکی، دخانی و ترانزیتی خبر داد و گفت: در این طرح که طی ۷۲ ساعت گذشته به اجرا درآمد، نظارت و واپایش انبارها و محلهای دپو کالا در محدوده فرماندهی انتظامی تهران در دستور کار قرار گرفت.
وی با اعلام اجرای این طرح با هماهنگی مقام قضایی انجام شد، گفت: در این طرح علاوه بر ماموران پلیس امنیت اقتصادی، تیمهایی از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران و سازمان تعزیرات حکومتی نیز مشارکت داشتند و در مجموع از ظرفیت ۱۴۰ اکیپ و تیم گشتی در اجرای آن بهره گرفته شد.
بهرامی به نتایج اجرای این طرح نیز اشاره کرد و گفت: در مجموع در این مرحله از طرح، ۱۷ باب انبار پلمب و ۱۴ دستگاه خودرو نیز توقیف شد، همچنین ۴۶ نفر از افراد مرتبط با این جرائم و اقدامات مجرمانه بازداشت شدند. در مجموع نیز ۳۹ پرونده در این باره تشکیل شده و متهمان دستگیر شده به مرجع قضایی معرفی شدند.
***
مردم سرگردان «طالبآباد» و وعدهای که ۳ ساله شد!
به خاطر عملی نشدن وعدهای که اکنون ۳ ساله شده است مردم روستای طالبآباد تهران مجبورند 14 کیلومتر رفت و برگشت بروند تا به روستا برسند. به گزارش سورپرس، زیرگذری که قرار بود چند ماهه برای رفتوآمد مردم روستای طالبآباد در جنوب پایتخت افتتاح شود، متاسفانه با گذشت بیش از ۳ سال هنوز مسؤولان هیچ کاری در این باره انجام ندادهاند و بلاتکلیف مانده است و مردم مجبورند برای رفتن به طالبآباد تا پلیس راه قرچک تغییر مسیر بدهند. مسیر طی شده برای رسیدن به طالبآباد تا قرچک ۷ کیلومتر رفت و ۷ کیلومتر برگشت است که مردم برای یک رفتوآمد ساده باید ۱۴ کیلومتر هر روز بیشتر در راه باشند. با توجه به بازدید میدانی از این منطقه، انتظار و توقع مردم طالبآباد در جنوب شهر تهران توقع چندان زیادی نیست، بلکه انجام وعدهای است که هنوز عملیاتی نشده است و مردم این منطقه نسبتا محروم همچنان چشم به راه کمک مسؤولان هستند. روستای طالبآباد در ۱۵ کیلومتری شهرری واقع شده است.
***
پیاز، قند خون بالا را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد
متخصصان تغذیه و سلامت نیجریه در یک مطالعه دانشگاهی دریافتند پیاز که یک خوردنی معمول در تغذیه اکثر افراد است، سطح قند خون را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد و «احتمالا» میتواند در درمان بیماران مبتلا به دیابت کاربرد داشته باشد. لوزالمعده افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ قادر به تولید انسولین کافی برای تنظیم قند خون نیست، یعنی قند خونشان ممکن است تا سطح خطرناکی بالا برود اما یافتههایی که اخیرا در نودوهفتمین نشست سالانه «انجمن غدد درونریز» در سندیهگو ارائه شد، نشان داد پیاز در صورتی که همراه داروی دیابت موسوم به «متفورمین» مصرف شود، قند خون بالا و میزان کلی کلسترول را تا حد زیادی کاهش میدهد.
آنتونی اوجیه، نویسنده اصلی این پژوهش از دانشگاه ایالتی دلتا در «آبراکا» نیجریه گفت: پیاز ارزان و در دسترس است و به صورت مکمل غذایی مصرف میشود. این گیاه خاصیتی دارد که شاید بتوان از آن برای درمان بیماران مبتلا به دیابت استفاده کرد. متخصصان این نظریه را روی موشها امتحان کردند. در مجموع به ۳ گروه از موشهای صحرایی که با روش پزشکی به دیابت ابتلا پیدا کرده بودند، مقادیر متفاوتی عصاره پیاز دادند تا ببینند آیا اثربخشی دارو را افزایش میدهد یا خیر. این مقادیر ۲۰۰ میلیگرم، ۴۰۰ میلیگرم و ۶۰۰ میلیگرم به ازای هر کیلو وزن بدن بود. متخصصان، دارو و پیاز را به ۳ گروه دیگر از موشهای صحرایی نیز دادند که دیابت نداشتند و قند خونشان طبیعی بود.
یافتههای آنها نشان داد قند خون موشهای دیابتی که به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 400 و 600 میلیگرم عصاره پیاز مصرف کردند، نسبت به سطح پایه به ترتیب 50 و 35 درصد پایین آمد و کاهش قابل توجهی را نشان داد.
***
اجرای 85 درصدی مصوبات اجرایی «صبح خدمت»
شهردار منطقه 14 در راستای رسیدگی به مطالبات شهروندان، از روند مطلوب اجرایی مصوبات بازدیدهای میدانی محلات و اهتمام ویژه برای تسریع اجرای پروژههای شهری خبر داد. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 14، محمدامین سالاریپور با اشاره به اجرای 85 درصدی مصوبات بازدیدهای میدانی از محلات دارالمومنین، بر برنامهریزی مناسب برای حل مشکلات محلهای و تسریع اجرای پروژههای شهری تاکید کرد.
سالاریپور با بیان اینکه در بازدیدهای میدانی «صبح خدمت»، شناسایی مسائل و مشکلات در سطح محلات، پیگیری و نظارت در کمترین زمان ممکن مدنظر قرار گرفته است، افزود: بر این اساس 85 درصد از مصوبات شامل موضوعات مختلف شهری در محلات اجرایی شده و باقی در دست اقدام است. خطکشی عابرپیاده و نصب تابلوهای راهنمای مسیر، پل مکانیزه، تابلوهای دیوارکوب و معرفی میادین، تلویزیونهای شهری و آبنماهای بوستانها، لکهگیری آسفالت و همسطحسازی نوار حفاری، اصلاح شیب نهرها، تیرهای چراغ برق مزاحم، بازپیرایی تمثال شهدا، نمادسازی دارالمومنین و... از جمله موضوعاتی بود که مدیر ارشد شهری منطقه در جریان رصد وضعیت محلات و روند پیشرفت پروژههای عمرانی، ترافیکی، شهری و اجتماعی مورد بررسی قرار داد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|