|
ایران از هیچ کمکی برای تأمین امنیت عراق دریغ نمیکند
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه ایران خواهان یک دولت باثبات در عراق است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته از هیچ کمکی برای امنیت، رفاه، رشد و سعادت عراق دریغ نخواهد کرد. حجتالاسلام حاجعلیاکبری با اشاره به حوادث اخیر عراق گفت: امیدواریم مسیر امنیت، رفاه و عزت کشور برادر و همسایه عراق بیش از گذشته با وحدت نیروهای مومن و بدون دخالت نیروهای خارجی هموار شود.
ارسال به دوستان
تهران در نامهای به انریکه مورا به زیادهخواهی واشنگتن درباره توافق جواب داد
پاسخ خوب به زیادهخواهی آمریکا
گروه سیاسی: نظرات ایران در پاسخ به جمعبندی آمریکاییها نسبت به پاسخ اولیه تهران درباره پیشنویس پیشنهادی اروپا به «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی ارسال شد و آنطور که شاید قابل پیشبینی و انتظار هم بود واشنگتن این پاسخ را غیرسازنده خواند.
به گزارش «وطنامروز»، بامداد جمعه ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران درباره پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها خبر داد و گفت: متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است. در همین حال برخی منابع مطلع ایرانی خبر دادند در این پاسخ به صراحت اعلام شده ایران آمادگی دارد تا هفته پیش رو برای اعلام توافق نهایی نشست وزرا برگزار شود با این برداشت که معدود نظرات مطرح شده از سوی ایران تامین شود. یک منبع مطلع نیز در این باره بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ پیشین خود نیز که طرفهای مقابل به منطقی و سازنده بودن آن اذعان کرده بودند، برای موضوعات باقیمانده راهحلهای عملیاتی ارائه داده بود.
با این حال «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ساعاتی بعد از ارسال پاسخ ایران به معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، با تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران، مدعی شد پاسخ تهران سازنده نبود. به نوشته وبگاه شبکه «بلومبرگ»، پاتل با صدور بیانیهای رسمی ادعا کرد: «ما در حال مطالعه و بررسی [نظرات ایران] هستیم و از طریق اتحادیه اروپایی نیز پاسخ خواهیم داد اما متأسفانه این [پاسخ ایران] سازنده نبود». برخی منابع غربی هم خبر دادند طرف اروپایی هم در دنبالهروی از آمریکا پاسخ ایران را غیرسازنده خوانده است؛ اروپایی که باید منتظر یک زمستان سرد و بیسابقه باشد!
ایران با توجه به تجربه تاریخی برجام در بدعهدی طرف مقابل بویژه خط مشی غیرحرفهای و خصمانهای که رافائل گروسی و آژانس در قبال پرونده هستهای ایران در پیش گرفتهاند، توافقی را میپذیرد که شامل تضامین محکم باشد و به ادعاهای پادمانی پایان دهد تا در نهایت این توافق بتواند انتفاع اقتصادی لازم را برای کشورمان داشته باشد اما دولت بایدن میگوید به خاطر موانع داخلی ساختارهای کشورش نمیتواند به ایران تضمین دهد، این در حالی است که مسائل و مشکلات داخلی بایدن در آمریکا به ایران ارتباطی ندارد. «وطنامروز» هفته گذشته خبر داد تغییراتی که دولت بایدن در متن پیشنویس اعمال کرده زیادهخواهانه، غیرمعقول و غیرمنطقی است تا جایی که این اصلاحات عملا انتفاع اقتصادی ایران از توافق را بلاموضوع خواهد کرد. تاکیدات مقامهای ایرانی هم در طول هفته گذشته بر همین مبنا و پافشاری روی خواستهای مشروع و عقلانی بود؛ درخواستهایی که حتی اعضای ۱+۴ هم آن را منطقی و معقول ارزیابی کرده بودند.
بر این مبنا دوشنبه گذشته رئیسجمهور در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: مذاکره برای رفع تحریمهاست و آنهایی که به تعهد خود پشت پا زدند باید برگردند و به تعهداتشان عمل کنند. ما تاکیدمان در این مذاکرات رفع تحریمهاست. رئیسی خاطرنشان کرد: مذاکرات هم در همین چارچوب با محوریت رفع تحریمها انجام میشود. ما بر راستیآزمایی اطمینانبخش و تضمینهای اعتمادآفرین در مذاکرات تاکید کردیم. همچنین تاکید داریم مسائل پادمانی حتما حلوفصل شود و این یک رکن در مذاکرات است و بدون آن سخن از توافق معنا ندارد. توافق باید همراه باشد با حلوفصل مسائل پادمانی و نکاتی که ایران به عنوان راهبرد دنبال میکند. ما از تحقق منافع ملت ایران کوتاه نیامده و نخواهیم آمد.
وزیر امور خارجه چهارشنبه (9 شهریور) در سفر به مسکو در نشست خبری مشترک با همتای روس خود سرگئی لاوروف، تاکید کرد: ما همچنان در موضوع تضمین، نیازمند متنی نیرومندتر هستیم، لذا داریم فکر میکنیم که چگونه میتوان به یک متن نیرومند در موضوع تضمین دست یافت و ضمانتهای قویتر و قابل اعتناتری را در این موضوع داشته باشیم. حسین امیرعبداللهیان در ادامه با تاکید بر نیرومندسازی متن گفت: اولا آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از رفتار سیاسی خود فاصله بگیرد و صرفا بر تکلیف و وظیفه فنی خودش متمرکز شود؛ ثانیا برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست که پس از بازگشت همه طرفها به برجام، مجددا شاهد برخی دیدگاههای سیاسی و اتهامات بیاساس آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشیم. لذا در حوزه تضمینها، موضوع حلوفصل مسائل باقیمانده پادمانی در آژانس هم مورد توجه جدی ما است. وی تصریح کرد: معتقدیم چنانچه طرف آمریکایی در موضوع لغو تحریمها و برخی نگرانیهایی که ما داریم، واقعبینانه عمل کند و بتوانیم متن موجودی که در دستور کار داریم را نیرومندسازی کنیم، رسیدن به توافق دور از دسترس نخواهد بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی هم درباره باقی ماندن پرونده پادمانی و سوالات آژانس گفت: طرح مجدد سوالات با اتهامات بیاساس، ابزاری است برای تخریب برنامه هستهای ایران. فلسفه وجودی برجام مولود پاسخ به این اتهامات است اما میبینید از همان حنجره که میگوید میخواهد صنعت هستهای ما را از بین ببرد و بمباران کند، این اسناد و مدارک جعلی بیان میشود، این سوالات ادامه همان PMD است و اصلا مبنای پادمانی ندارد، چون ایران سایت هستهای معرفی نشده ندارد. معاون رئیسجمهور تصریح کرد: ما قصد و تاکیدمان این است که اگر برای روز «بازاجرا» این سوالات بسته نشود، یعنی روز «بازاجرا»یی وجود ندارد. عقبنشینی هم نکردیم و نمیتوانیم هم عقبنشینی کنیم.
گفتنی است چند روز قبل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش خود اعلام کرد ایران غنیسازی اورانیوم با دومین آبشار از ۳ آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 نصبشده در نیروگاههای زیرزمینی نطنز را آغاز کرد. آژانس اتمی چندی پیش در گزارشی اعلام کرده بود ایران غنیسازی اورانیوم با نخستین آبشار از ۳ آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 نصبشده در نیروگاه نطنز را آغاز کرد. در گزارش محرمانه آژانس اتمی که به رصد رویترز رسیده، آمده است این آبشار همانند آبشار اول با سقف ۱۷۴ ماشین به غنیسازی اورانیوم تا سطح 5 درصد میپردازد.
* پیامرسانی از کانال مسقط
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و بدر البوسعیدی، وزیر خارجه سلطنت عمان در یک گفتوگوی تلفنی درباره مذاکره برای لغو تحریمها به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند. وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از عمان، در این ارتباط تلفنی آخرین تحولات مربوط به گفتوگو برای لغو تحریمها و پاسخ ارسال شده از سوی کشورمان برای هماهنگکننده اروپایی را به اطلاع بدر البوسعیدی، وزیر خارجه سلطنت عمان رساند. امیرعبداللهیان در این گفتوگوی تلفنی اراده جمهوری اسلامی ایران بر حصول توافقی خوب، پایدار و قوی را مورد تاکید قرار داد. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: در فرآیند تهیه پاسخ جمهوری اسلامی ایران، تسریع و تسهیل جمعبندی مذاکرات مدنظر قرار داشته است. وزیر خارجه عمان نیز در این گفتوگو ضمن تشکر از رویکرد فعال و سازنده جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد با همکاری همه طرفها، مذاکرات وین به نتایج مورد انتظار نائل شود.
***
درخواست کنگره از بایدن برای اشتراگذاری متن کامل توافق هستهای
50 قانونگذار آمریکایی روز پنجشنبه در نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا از وی خواستند متن کامل توافق هستهای جهت احیای برجام را با کنگره به اشتراک بگذارد. العربیه شبکه وابسته به عربستان سعودی گزارش داد در این نامه که به امضای ۳۴ دموکرات و ۱۶ جمهوریخواه رسیده، ادعا شده است: «ایران و سپاه پاسداران - که با یک تریلیون دلاری که طی یک دهه از طریق رفع تحریمها دریافت خواهند کرد، تقویت میشوند- تهدید عظیمی علیه آمریکاییها در داخل و خارج از وطن و همچنین علیه متحدانمان محسوب میشوند». در این نامه نوشته شده است: «ما عمیقا درباره چندین بند که ممکن است در متن نهایی توافق با ایران گنجانده شود، نگران هستیم». این قانونگذاران در ادامه از بایدن خواستند پیش از به اشتراکگذاری متن کامل توافق و هرگونه توافق جانبی با کنگره، به هیچگونه توافقی با ایران بازنگردد. در این نامه همچنین از رئیسجمهور آمریکا خواسته شده اجازه ندهد روسیه اورانیوم غنیسازی شده ایران را دریافت کند و هیچگونه همکاری هستهای با ایران داشته باشد.
ارسال به دوستان
ژاپن هم به نظریه دنیای گفتمانها «نه» گفت!
پیامک به دیار باقی
یونس مولایی: دومینوی سقوط باورهای بینالمللی اصلاحطلبان و به طور مشخص مرحوم هاشمیرفسنجانی، هر روز با انتشار خبری جدید وارد مرحله جدیدی میشود. جنگ اوکراین و بالا گرفتن تنشهای نظامی در دیگر نقاط جهان، بیاعتباری تصورات غربگرایان را بیش از پیش نمایان میکند.
به گزارش «وطنامروز»، تنها چند ماه پیش از درگذشت اکبر هاشمیرفسنجانی و در ایام یکهتازی روایتهای دولت وقت درباره تحولات آینده جهان بود که رئیس اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از جنجالیترین و پرحاشیهترین سخنان خود را با حمله به نیروهای نظامی ایراد کرد. رفسنجانی اواخر مرداد 95 در اجلاس مدیران و روسای آموزشوپرورش درباره لزوم تعدیل نیروی نظامی سخنانی عجیب را مطرح کرد و گفت: اگر میبینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ دوم جهانی از اینکه نیروی نظامی داشته باشند، محروم شدند. وی ادامه داد: نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را میبردند و از این رو با این اقدام پولهایشان آزاد شد و به دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانشبنیان برای خود درست کردند؛ لذا دیگر آسیبپذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است و مدیران و دلسوزان و معلمان باید وارد این فضا شوند؛ مطمئنم دوره دوم دولت روحانی میتواند ما را به آنجا برساند.
سوای پیشبینی عجیب رفسنجانی درباره دوره دوم ریاستجمهوری حسن روحانی و سرانجام خسارتباری که دولت وی به کشور تحمیل کرد، این مواضع پس از توئیت مشهور «دنیای فردا، دنیای گفتمانهاست نه موشکها» تبدیل به سندی از نگاه اصلاحطلبان و غربگرایان به تحولات آینده جهان بود.
البته عمر هاشمیرفسنجانی آنقدر کفاف نداد تا سرانجام برجام و پیشبینیهایش درباره آینده ایران در دوران ریاستجمهوری روحانی را مشاهده کند؛ با این حال سیر تحولات آتی جهان و مسلط شدن مجدد نگاه نظامی و امنیتی برای پاسداری از منافع کشورها هر روز میزان بیاعتباری گزارههای او را نمایان ساخت.
* ژاپن هم دنبال موشک
جنگ اوکراین و به صدا درآمدن زنگ خطر جنگ و عواقب ناشی از آن در اروپای غربی باعث شد بار دیگر روی اصلی مناسبات جهانی تحت لوای رقابتهای نظامی نمایان شود. در این میان اما مثالهای مطلوب هاشمی هم به ادعاهای او وفادار نماندند و در نخستین مورد خردادماه امسال آلمان قانون اساسی خود را تغییر داد تا بودجه دفاعی ویژه مبتنی بر اعتباری با ارزش بیش از ۱۰۷ میلیارد دلار را تصویب کند. اما همه ماجرا به اینجا ختم نشد؛ ژاپن به عنوان دیگر شاهد مثال رفسنجانی برای حمله به نیروهای نظامی، بیاساس بودن گزارههای طرح شده از سوی وی را آشکار ساخت. بر همین اساس وزارت دفاع ژاپن اواخر هفته گذشته درخواست بودجه ۴۰ میلیارد دلاری خود را با برجسته کردن نگرانیهای موجود درباره تحرکات چین در تنگه تایوان و وقوع جنگ اوکراین به عنوان «سختترین چالشها»ی جهان از زمان جنگ دوم جهانی، ارائه کرد. در بیانیه این وزارتخانه با بیان اینکه «آنچه در اروپا در حال وقوع است، میتواند در منطقه هند و اقیانوسیه نیز رخ دهد» بر لزوم افزایش بیش از پیش بودجه نظامی این کشور تاکید شده است. ساخت و تامین پهپادهای مسلح و توسعه تحقیقات برای ساخت موشکهای مافوق صوت و ساخت و توسعه یک موشک کروز و یک موشک بالستیک با سرعت بالا از موارد مورد تاکید وزارت دفاع ژاپن است که با اشاره به تهدیدات روسیه و چین به آنها توجه شده است. وزارت دفاع ژاپن همچنین ۸۶ میلیارد ین در بودجه سال آتی برای تولید نخستین جت جنگنده داخلی در طول ۳ دهه کنار گذاشته است.
* در بر همان پاشنه سابق
در شرایطی که تحولات جاری در سطح جهانی باعث شده بسیاری از اندیشمندان روابط بینالملل هم نسبت به پیشبینیهای خود درباره نظم آتی جهانی تجدیدنظرکنند و وقوع جنگ نظامی میان قدرتهای بزرگ جهانی را امری قابل پیشبینی و قریبالوقوع بخوانند اما کماکان صدایی که از اردوگاه و رسانههای اصلاحطلب به گوش میرسد نشان از تکرار مکررات دارد. در همین ارتباط 2 هفته پیش بود که رسانه حزب کارگزاران سازندگی- که فرزندان معنوی هاشمیرفسنجانی به حساب میآیند- در مطلبی به قلم دبیرکل این حزب با عنوان «رقابت اقتصادی به جای رقابت تسلیحاتی» مجددا اقدام به دوگانهسازی از قدرت اقتصادی و نظامی کشورمان کرد. این موضع در کنار انبوهی از تحلیلها و ادعاهای غلط جریان اصلاحطلب درباره تحولات جهانی از جمله جنگ اوکراین، گویای این واقعیت است که هیچ حادثهای یارای ایجاد تجدیدنظر در باورهای غربگرایانه این جریان را ندارد.
ارسال به دوستان
مراسم یادبود دومین سالگرد ارتحال حجتالاسلام روحالله حسینیان برگزار شد
پاسداشت مورخ انقلاب
گروه سیاسی: مراسم یادبود دومین سالگرد ارتحال حجتالاسلام روحالله حسینیان، رئیس پیشین مرکز اسناد انقلاب اسلامی پنجشنبهشب در سالن همایشهای مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که یکی از سخنرانان این برنامه بود با اشاره به شخصیت مرحوم حسینیان گفت: تصویر این روحانی مجاهد در فضای عمومی جامعه بیشتر با مشی انقلابی و صراحت لهجه در موضوعات سیاسی و اجتماعی گره خورد و مهمترین ویژگی ایشان، مطالعات علمی در زمینه تاریخ انقلاب اسلامی بود. وی ادامه داد: به عنوان یک معلم تاریخ و علوم سیاسی و پژوهشگر انقلاب اسلامی، آثار حجتالاسلام حسینیان بویژه مجموعه 5 جلدی انقلاب اسلامی، واجد شرایط تاریخنگاری دقیق، علمی و کامل است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مخاطب با مطالعه آثار حجتالاسلام حسینیان اطلاعات جامع و مطابق با روح انقلاب اسلامی را دریافت میکند. به همین خاطر میتوان گفت ویژگی علمی شخصیت ایشان در سایه نام پرآوازه او در سیاست نادیده گرفته شده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روحیات حجتالاسلام حسینیان گفت: عشق به امام(ره) از ویژگیهای بارز شخصیتی حجتالاسلام حسینیان به شمار میرود که این خصوصیات در همه فعالیتهایش موج میزد؛ چنانکه در گفتوگو با ایشان همواره حس عشق همهجانبه به امام(ره) به مخاطب منتقل میشد، شاید در کمتر کسی بتوان این میزان عشق و علاقه به ولایت و پایمردی در مسیر آرمانهای انقلاب را پیدا کرد.
حجتالاسلام حمید رسایی، نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز درباره ابعاد شخصیتی حسینیان گفت: صراحت مرحوم حسینیان در مواضع انقلابی از ویژگیهایی بود که رهبر انقلاب هم به آن اشاره فرمودند. این صراحت و عدم لکنت نتیجه باور دینی و اعتقاد راسخ وی بود. ثبات قدم مرحوم حسینیان در تمام فعالیتهای وی مشهود بود. در حالی که دست و پا زدن برای گرفتن مسؤولیت بین رجال سیاسی رایج شده، مرحوم حسینیان هیچ وقت این کار را نکرد.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، رضا تقیپور، حجتالاسلام علی رازینی، صادق محصولی و مسعود دهنمکی از دیگران حاضران در این جلسه بودند.
ارسال به دوستان
اخبار
اژهای در جلسه شورای قضایی استان یزد مطرح کرد
دستور برای تعیینتکلیف وسایل نقلیه توقیف شده در پارکینگ مهریز
رئیس قوه قضائیه گفت: اینکه بیش از هزار خودرو یا وسیله نقلیه توقیفشده بدون آنکه تعیینتکلیف شده باشند در یک پارکینگ خاک بخورند، با هیچ منطقی سازگار نیست.
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در شورای قضایی استان یزد با اشاره به گزارش رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح مبنی بر موضوع استقرار بیش از هزار وسیله نقلیه توقیفشده در پارکینگ شهرستان مهریز و عدم تعیینتکلیف آنها، بیان داشت: اینکه بیش از هزار خودرو یا وسیله نقلیه توقیف شده بدون آنکه تعیینتکلیف شده باشند در یک پارکینگ خاک بخورند، با هیچ منطقی سازگار نیست. این وضع به هیچ وجه مناسب نیست؛ نباید بخشها و دستگاههای مختلف این مشکل را گردن یکدیگر بیندازند. رئیس قوه قضائیه گفت: مطابق گزارش دادستان مرکز استان یزد، برخی از این وسایل نقلیه مربوط به سال ۹۵ هستند. وی بر همین اساس، مقامات قضایی استان یزد را مکلف کرد موضوع تعیینتکلیف وسایل نقلیه توقیف شده در پارکینگ شهرستان مهریز را تا پایان ماه جاری در دستور کار قرار دهند و در این راستا گزارش ناظر بر پروندههای دارای حکم از دادگاه اصل ۴۹ که مالک برای تحویل گرفتن خودروها و وسایل نقلیه مراجعه نکرده و همچنین گزارش آن دسته از پروندههایی که هنوز حکم آنها از ناحیه دادگاه صادر نشده را به معاون اول قوه قضائیه ارائه دهند. محسنیاژهای در همین راستا مجددا به مسؤولان ذیربط قضایی از جمله نمایندگان دستگاه قضایی در سازمان اموال تملیکی تاکید کرد موضوع تعیین میزان وسایل نقلیهای را که به دلایل مختلف از جمله گذشت مدت زمان قانونی معین از ساخت، قابلیت ترخیص ندارند در اولویت قرار دهند تا نسبت به طرح این موضوع و اتخاذ تصمیم در قبال آنها در جلسه سران قوا، اقدامات مقتضی به عمل آید.
***
جزئیات توقیف ۲ شناور تجسسی آمریکا توسط نیروی دریایی ارتش
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران جزئیات توقیف ۲ شناور تجسسی نیروی دریایی آمریکا را منتشر کرد. بر این اساس، ناوشکن جماران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی حین اجرای ماموریت برقراری امنیت و ایمنی کشتیرانی در دریای سرخ و مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی با چندین شناور ویژه دادهبرداری کوچک که در مسیر کشتیرانی بینالمللی رها بود مواجه شده و با اقدام بهموقع و به منظور جلوگیری از وقوع حادثه و احتمال تصادف دریایی، از کنترلکننده این نوع تجهیزات خواست به این نوع رفتار و حرکت خاتمه داده و مسیر حرکت را تغییر بدهد. لکن با تغییر مسیر، ناوشکن نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریای سرخ، مجددا با سایر این شناورها مواجه شد و ناگزیر پس از توقف و کنترل شناورهای موصوف و اطمینان از امنیت دریانوردی، کشتیهای فوق را رها کرد و از کنترلکننده این نوع تجهیزات خواست به این نوع رفتار و حرکت خاتمه داده و مسیر حرکت را تغییر بدهد اما مجددا با این کشتیها مواجه شد و ناگزیر فرماندهی برای جلوگیری از حوادث احتمالی تروریستی نسبت به کنترل و توقف شناورها اقدام کرد و مانع بروز حوادث پیشبینی نشده شد. پس از توقف و کنترل این کشتیها و اطمینان از امنیت دریانوردی به تماسهای مکرر ناوشکن جمهوری اسلامی ایران پاسخی نداده و خارج از کنترل در حال دریانوردی بود و موجب ناامنی و به خطر افتادن ایمنی شناورهای در مسیر شده و احتمال انجام اقدامات تروریستی نیز متصور بود. در راستای اطمینان از برقراری امنیت دریانوردی با رعایت نکات ایمنی و امنیتی شناورهای فوق بازیافت و پس از بررسیهای لازم و اطمینان از امنیت دریانوردی شناورهای یاد شده با تصمیم فرمانده ناوشکن ایرانی در منطقهای ایمن رها و توسط یگانهای آمریکایی دریافت و به آنها تفهیم شد درباره امنیت دریانوردی مسؤولیتپذیر باشند و از تکرار موارد مشابه خودداری کنند. جمهوری اسلامی ایران این موارد مغایر با امنیت و ایمنی دریانوردی را از طریق مراجع سیاسی و بینالمللی پیگیری خواهد کرد.
***
دشمنان جهان اسلام در صدد تجزیه کشورهای اسلامی هستند
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست هماندیشی اعضای مجمع عمومی و اندیشمندان و میهمانان از ۱۱۸ کشور، با تبیین جایگاه برجسته و اثرگذار مقام معظم رهبری در بین اندیشمندان و تحلیلگران جهانی، بینش و گفتمان حکیمانه، منطقی و بهروز مقام معظم رهبری در عرصههای مختلف را از افتخارات و سرمایههای ارزشمند جهان اسلام و مسلمانان جهان خواند. حسین امیرعبداللهیان در ادامه، ضمن اشاره به تلاشهای دشمنان جهت ایجاد تفرقه بین جهان اسلام و ارائه تصویری نادرست و خشونتآمیز از چهره اسلام، بر ضرورت اتحاد جریانهای اسلامی و جلوگیری از هر گونه انشقاق و همچنین ضرورت جهاد تبیین به منظور معرفی اسلام ناب محمدی(ص) تاکید کرد. وی رویکرد، گفتمان و عملکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را بر مبنای عزتمداری، استقلال و صلح دوستی خواند و بر تداوم مسیر استقلال سیاسی و عزت ملی تاکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در پایان ضمن اشاره به فرصتها و چالشهای جهان اسلام، دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران درباره وضعیت یمن، سوریه، بحرین، لیبی، افغانستان، لبنان و اوکراین و همچنین آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها را تشریح کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|