|
ترامپ: بایدن دیوانه است و زوال عقل دارد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا در آستانه انتخابات درونحزبی جمهوریخواهان در واکنشی تند به سخنان تازه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا علیه خود، گفت: «او باید دیوانه باشد یا از زوال عقل رنج میبرد». بایدن در جریان یک سخنرانی در فیلادلفیا گفت ترامپ و جمهوریخواهان خطری آشکار برای دموکراسی آمریکا هستند.
ارسال به دوستان
نشریه اکونومیست در گزارشی اذعان کرد شکاف بین ایالتهای این کشور افزایش یافته است
ایالات متفرقه آمریکا
گروهی از ترقیخواهان آمریکا با سیاست هر ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه مخالف هستند
گروه بینالملل: در حالی که انشقاق و دوقطبی روزبهروز در آمریکا بیشتر میشود و دعواهای سیاسی ۲ گروه دموکرات و جمهوریخواه هم افزایش یافته است، نشریه اکونومیست در گزارشی اعلام کرد هر ایالت آمریکا در حال اجرای قوانین مختلفی است که این باعث شکاف در این کشور میشود و عاقبت به ایالاتمتفرقه تبدیل خواهد شد. نشریه اکونومیست در گزارشی مفصل درباره شکافهای موجود در کشور آمریکا آورده است هر ایالت این کشور قوانین متناقض با دیگری را تصویب میکند که دولت فدرال را با چالشهای جدی روبهرو کرده است. مثلا مینویسد 25 آگوست سال جاری در ایالت کالیفرنیا فروش خودروهای بنزینی از سال 2035 ممنوع شده است که این اقدام ضربهای جدی به صنعت خودروسازی آمریکا خواهد زد. از سویی ایالت تگزاس در اقدامی، قانون سقط جنین را تصویب میکند که هر کسی بدون مجوز قانونی اقدام به این کار کند تا 99 سال به زندان محکوم میشود.
* آمریکا در حال دوقطبی شدن است
این موارد نشان میدهد جامعه آمریکا در حال دوقطبی شدن است. در یک سو جمهوریخواهان به رهبری ترامپ هستند که بشدت دنبال مقابله با سقط جنین و مقابله با دولتی شدن اقتصاد و رفاه هستند و در سوی دیگر دموکراتها حضور دارند که خود به دو دسته میانهرو و ترقیخواه تبدیل شدهاند. در این میان آمریکا درگیر انتخابات کنگره و سناست. در همین ارتباط نیویورکتایمز در مطلبی نوشته است میزان دینداری در آمریکا کاهش یافته است. دینداران آمریکا اغلب از جناح محافظهکار و جمهوریخواه آمریکا محسوب میشوند. به همین دلیل فاصله آرا در برخی ایالتهای آمریکا بین دموکراتها و جمهوریخواهان کاهش یافته است. برای نمونه در ایالت تگزاس فاصله کاندیدای جمهوریخواه با دموکرات کمتر از 5 درصد بود و حتی «سارا پیلین» از افراد برجسته حزب جمهوریخواه و نزدیک به ترامپ در آلاسکا به یک نامزد دموکرات سرخپوست باخت که از سال 1978 تاکنون سابقه ندارد. به همین دلیل ترامپ روی شکافهای اجتماعی آمریکا دست گذاشته است تا بتواند افراد خود را وارد کنگره کند. نشریه اکونومیست به همین موارد اشاره کرده و مینویسد: «آمریکا 50 ایالت دارد و هر آمریکایی میتواند در یک ایالت زندگی خود را انتخاب کند که این از یک جهت بد است که هر ایالت به آزمایشگاه تبدیل شده است». این موارد را باید در کنار دعواهای سیاسی ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه قرار داد. جو بایدن روز گذشته در سخنرانیای که در کالیفرنیا داشت بشدت جمهوریخواهان و ترامپ را مورد حمله قرار داد.
* جنگ ملی فرهنگی در آمریکا
رئیسجمهور آمریکا در این سخنرانی گفت: «هواداران «آمریکا را دوباره عالی کن» وابسته به حزب جمهوریخواه، مصمم هستند کشور را به عقب بازگردانند؛ عقبگرد به آمریکایی که در آن نه حق انتخاب وجود دارد، نه حق حریم خصوصی، نه حق پیشگیری از بارداری». این گزاره از صحبتهای جو بایدن دقیقا همان خطی است که نشریه اکونومیست منتشر کرده است. این نشریه نوشته یک «جنگ ملی فرهنگی» در آمریکا جریان دارد. از جمله ابعاد این جنگ فرهنگی، موضوع استفاده از سلاح است که دموکراتها اعتقاد دارند باید برای آن ضابطه ایجاد کرد ولی جمهوریخواهان بشدت مخالف این موضوع هستند. در مساله تغییر جنسیتی برخی نوجوانان دختر و پسر در آمریکا هم بحثهای فراوانی وجود دارد که ۲ جناح بشدت مقابل هم صفآرایی کردهاند. یکی از موارد دیگری که هرجومرج را در ایالتهای آمریکا رقم زده است، این است که 37 ایالت آمریکا که سهچهارم آمریکاییها در آن زندگی میکنند، سالهاست توسط فرماندارانی از یک حزب اداره میشوند. مثلا همیشه تگزاس و ایالتهای جنوبی در اختیار جمهوریخواهان و کالیفرنیا و برخی دیگر همواره در ید تصرف دموکراتها بوده است. به اعتقاد گزارشنویس این نشریه همین موارد است که باعث گسترش افراطیگری در آمریکا میشود. سیاست جدید آمریکاییها به تقابل رو آورده است. این تقابل ایالتهای آمریکا به حدی است که فرماندار تگزاس که جمهوریخواه بود، اتوبوس مهاجران غیرقانونی را مستقیم به نیویورک فرستاد، زیرا فرماندار دموکرات نیویورک همواره از جمهوریخواهان به دلیل سیاستهای ضد مهاجرت انتقادهای تندی کرده است. همین موارد باعث میشود تجارت در آمریکا هر روز سختتر شود. به طور مثال برخی ایالتهای طرفدار دموکراتها که به ایالتهای سبز معروفند، از مردم درخواست میکنند از سوختهای تجدیدپذیر استفاده کنند ولی ایالتهای جمهوریخواه این کار را جرم میدانند و باعث از بین رفتن عزت آمریکا معرفی میکنند. بزرگترین نگرانی این است که حزبگرایی میتواند دموکراسی آمریکا را تضعیف کند. بسیاری از جمهوریخواهان نمیتوانند در انتخابات مقدماتی پیروز شوند، مگر اینکه دروغ بزرگ دونالد ترامپ مبنی بر شکست جو بایدن در سال 2020 را تایید کنند. ترامپ معتقد است او به دموکراسی نباخته است، بلکه بر اثر یک کودتای سیاسی از قدرت کنار رفته است.
* حمله ترامپ و بایدن به یکدیگر
تمام این موارد از 6 ژانویه ۲ سال قبل و بعد از اعلام نتایج انتخابات آمریکا بروز کرد. در همین زمینه بایدن گفته بود «بذارید یه چیزی به رفقای جمهوریخواه طرفدار ترامپ بگم. شماها به من نگید از اجرای قانون حمایت میکنید، وقتی که هنوز نمیخواهید حوادث ۶ ژانویه رو محکوم کنید. شما رو به خدا بگید کدوم طرفی هستید؟ شما یا باید طرف شورشیها باشید یا طرف پلیس». بین اختلافات ۲ جناح جمهوریخواه و دموکرات در آمریکا یک گروه دیگری شکل گرفته است که جوانان آمریکایی در آن حضور دارند. گروهی ترقیخواه که بشدت از قوانین مربوط به استفاده از سلاح انتقاد میکنند و به حمایتهای واشنگتن از تلآویو نقد جدی دارند و خواستار آزادی در مسائل اجتماعی و مدنی و ایجاد رفاه بیشتر دولت در مباحث اقتصادی هستند که ترامپ بارها به آنها حمله کرده و از آنها به عنوان «سوسیالیست» یا «چپهای رادیکال» یاد کرده است.
* سندرز بالاتر از بایدن و ترامپ
در همین رابطه نتیجه نظرسنجی «یواسای تودی/ ایپسوس» درباره ۲۳ نامزد احتمالی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ نشان میدهد «برنی سندرز» سناتور دموکرات با کسب ۴۶ درصد، در صدر نامزدهای محبوب قرار گرفته است. بایدن و ترامپ هم توانستند ۴۱ درصد آرا را کسب کنند و به طور مشترک در رتبه دوم قرار گرفتند. «کامالا هریس» معاون بایدن و «مایک پنس» معاون ترامپ هم با ۴۰ درصد در ردههای بعدی قرار گرفتند. همین شکافهای اجتماعی ایجاد شده باعث شده بایدن دوباره در مقابل کاندیدای جمهوریخواه محبوبتر شود. از سوی دیگر بر اساس این گزارش، در میان دموکراتها، جو بایدن بیشترین میزان حمایت دموکراتها را به خود اختصاص داده و توانسته نظر مساعد ۸۲ درصد را کسب کند. ۱۱ درصد جمهوریخواهان هم نظر مساعد خودشان را درباره بایدن ابراز داشتند. در اردوگاه جمهوریخواهان، دونالد ترامپ همچنان یکهتاز است و نظر مساعد ۸۱ درصد حامیان این حزب در آمریکا را به خود جلب کرده است. رتبه دوم و سوم نامزدهای محبوب جمهوریخواهان به «مایک پنس» و سناتور «تد کروز» اختصاص یافته است. پنس ۶۹ و کروز ۶۸ درصد آرای جمهوریخواهان شرکتکننده در این نظرسنجی را کسب کردند. همه این موارد نشاندهنده آن است که امکان شورش هر ایالت و جنگ داخلی در آمریکا وجود دارد.
ارسال به دوستان
مولویانصاری از طلاب دینی طرفدار طالبان در انفجار هرات کشته شد
ترور روحانی جنجالی افغان!
گروه بینالملل: بر اثر انفجار در مسجد جامع «گازرگاه» هرات، شماری از نمازگزاران، همچنین مولوی «مجیبالرحمان انصاری» خطیب این مسجد که یکی از طلاب دینی طرفدار طالبان بود، کشته شدند. مولوی انصاری، خطیب نماز جمعه یکی از مساجد نزدیک به سلفیت افغانستان در حمله بمبگذاری شده به این مسجد که بعد از نماز جمعه انجام شد، کشته شد و بسیاری از اطرافیان وی نیز مجروح و زخمی شدند.
مولوی انصاری از حامیان اصلی قدرت گرفتن طالبان بود و حتی مدعی دیدار با ملاهبتالله آخندزاده نیز شده بود. این انفجار همزمان با برگزاری یک نشست اقتصادی با حضور ملا برادر، معاون نخستوزیر طالبان در هرات انجام شد. این خطیب هراتی یکی از روحانیون جنجالی چند سال اخیر افغانستان بود و حتی پیش از سقوط کل افغانستان به دست طالبان از طرفداران امارت اسلامی بود و بارها علیه حکومت قبلی اعلام موضع کرده بود. او بارها از طالبان حمایت کرده بود. انصاری در حکومت قبل افغانستان در یک سخنرانی اعلام کرد: «حکومت جمهوریت در افغانستان حرام است و هر کسی از این حکومت حمایت کند دیندار نیست». او حتی قبل از سقوط هرات به دست طالبان بارها از اسماعیل خان، رهبر مقاومت این شهر درخواست کرد شهر را در اختیار طالبان قرار دهد. او حتی پا را فراتر نهاد و بارها به نهاد دینی در حکومت قبلی افغانستان حمله کرد به طوری که حتی دستگاههای امنیتی قصد داشتند وی را بازداشت کنند و وزیر اوقاف حکومت قبل اعلام کرد او خلع لباس شده است و نباید از وی تبعیت کرد. مجیبالرحمان انصاری در گردهمایی علمای افغانستان که توسط طالبان برگزار شده بود، گفت مخالفان حاکمیت طالبان باید سرکوب شوند. مولوی انصاری در جریان صحبت در این نشست گفت: «این امنیت و این نظام به آسانی به دست نیامد. اگر کسی در مقابل این نظام کوچکترین حرکتی میکند، باید مجموع علمای سرتاسر افغانستان با این فتوا صدا بلند کنند که کسی که در مقابل حکومت اسلامی ما قد علم میکند باید سر زده شود و از بین برود». بسیاری از او به عنوان یک رهبر دینی بزرگ یاد میکنند ولی برخی دیگر او را یک روحانی زنستیز و ضددموکراسی میدانند. یکی از شهروندان هرات درباره وی گفته بود: «مولویانصاری، به صورت علنی در کنار قوه قضائیه و محکمه، یک ارگان موازی ایجاد کرده بود و صریح به شعارهای تفرقهافکنانه قومی و مذهبی در حکومت قبل دست میزد». سخنرانیهای انصاری همواره بحثبرانگیز بود. وی معتقد بود بیشتر زنان، اهل دوزخ هستند و تجلیل از نوروز حرام است و آن را آتشپرستی میدانست. او در زمان حکومت قبل گفته بود نظام فعلی افغانستان بویی از اسلامیت نبرده است. انصاری همچنین از دستگیری ۳ استاد دانشگاه در کابل که به همکاری با داعش و ترویج افکار این سازمان متهم بودند انتقاد کرده و گفته بود هر جرمی که آنها دارند، او هم دارد.
ارسال به دوستان
سازمان ملل از روسیه به خاطر حفظ امنیت تیم آژانس در بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا تشکر کرد
عصبانیت زلنسکی از حضور بازرسان در زاپروژیا
به دنبال بازدید جنجالی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا در اوکراین، سازمان ملل از نقش روسیه در این مورد تشکر کرد. این در حالی است که صبح پنجشنبه گذشته این گروه بازرسان، به رهبری رافائل گروسی، مدیر آژانس برای رسیدن به نیروگاه هستهای زاپروژیا تبدیل به طعمه ارتش اوکراین به منظور حمله به این مکان که تحت کنترل روسهاست شده بودند. گروسی و تیم بازرسی تحت هدایت او ابتدا در یک ایست بازرسی نیروهای اوکراینی نرسیده به شهرک نیروگاهی انرگودار در حومه جنوب غرب شهر زاپروژیا که البته در سوی دیگر رودخانه دنیپرو قرار گرفته معطل شده و سپس ماموریت آنها به خاطر شلیک راکتهای نظامیان کییف به منطقه، باعث به تعویق افتادن نظارت بازرسان آژانس شد اما در نهایت آنها خود را به این نیروگاه تحت کنترل روسها رساندند. سرانجام بازرسی چندساعته از دهمین نیروگاه هستهای بزرگ جهان که حدود 7 ماه است در خط مقدم جنگ روسیه و اوکراین قرار گرفته و آسیب دیده، با خشم شدید رئیسجمهور اوکراین مواجه شد. اگر چه ولودیمیر زلنسکی دلیل خشم خود از حضور گروسی و تیم بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در زاپروژیا را همراهی نکردن خبرنگاران با آنها برشمرده اما واقعیت چیز دیگری است. واقعیت این است که مهمترین دلیل حضور عالیرتبهترین هیات بازرسی آژانس در این نیروگاه، گزارش هشداردهنده نخستین گروه بازرسان هستهای درباره وجود دهها تن مواد غنی شده هستهای در آن است؛ اتفاقی که باعث شد چندی پیش رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در حاشیه اجلاس داووس درباره ماجراجویی هستهای رژیم اوکراین و حامیان غربیاش تذکر بدهد. او به گزارش نخستین تیم بازرسی از زاپروژیا استناد کرده بود که به فاصله کوتاهی پس از کنترل نیروهای ویژه روسیه بر آن در همان ابتدای جنگ اوکراین از آن بازدید کرده بودند. بر اساس این گزارش، در هفتههای منتهی به ماه فوریه 2022 حدود 40 تن پلوتونیوم و30 تن اورانیوم غنی شده توسط دولت زلنسکی با همکاری یک دولت غربی در تاسیسات انرگودار دپو شده بود. گروسی آن زمان هشدار داد تنها توجیه این ذخایر ساخت سلاح هستهای است که با واکنش تند کییف مواجه شد. پیشتر پوتین رئیسجمهور روسیه متعاقب کنترل نیروگاه زاپروژیا توسط نیروهای کشورش گفته بود رژیم اوکراین از این مکان برای ساخت سلاح هستهای استفاده میکرده است. در این فاصله نیروهای اوکراینی در تلاش برای بازپسگیری نیروگاه زاپروژیا که سند مهم فعالیتهای نامتعارف هستهای کییف محسوب میشود، چندین بار محوطه نیروگاهی انرگودار را گلولهباران کردند که اوج آن در روزهای پیش از ورود گروسی و تیم بازرسیاش بود. در این حملات حتی گنبد یکی از رآکتورها هم سوراخ شد. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل پنجشنبه گذشته در یک نشست خبری در نیویورک از تامین امنیت تیم بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بازرسی از این نیروگاه تشکر کرد و گفت: «خوشحالیم فدراسیون روسیه آنچه را که لازم بود برای حفظ امنیت بازرسان ما انجام داد». ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
نیروهای مسلح یمن با برگزاری رزمایشی بزرگ به رژیم صهیونیستی درباره تجاوز به این کشور هشدار دادند
رزمایش ارتش مقاومت در یمن
گروه بینالملل: شهر بندری الحدیده یمن پنجشنبه شاهد رژه نظامی ویژه دریایی، هوایی و زمینی ارتش و نیروهای مردمی یمن با حضور مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی این کشور بود که باعث شگفتی بسیاری از کشورهای منطقه شد. در این نمایش باشکوه، نیروی دریایی ارتش یمن از موشک جدید زمین به دریای مدل «فلق 1» و همچنین موشکهای زمین به دریای مدل «المندب 2» و «روبیج» علاوه بر مینهای دریایی رونمایی کرد؛ مینهایی که آبهای سرزمینی را از مهاجمان و متجاوزان محافظت میکند، از جمله «کرار 1»، مجاهد، اویس و آصف4. رهبر جنبش انصارالله یمن در سخنرانی خود در مراسم رژه نیروهای مسلح یمن گفت: «ارتش ما امروز در عرصههای مختلف رویارویی و توسعه توانمندیهای خود به سطح بزرگ و مهمی رسیده و به یک اقدام مهم بازدارندگی دست یافته است». سید عبدالملک بدرالدین الحوثی افزود: «درود بر برادران عزیزی که این نمایش را از منطقه پنجم نظامی و با تمام تخصصها ارائه کردند. از وزارت دفاع تشکر و از تلاش خستگیناپذیری که در ساختن ارتش و ادغام کمیتههای مردمی در آن انجام میدهند قدردانی میکنیم». رهبر انصارالله با بیان اینکه «پیشنهادات مناطق مختلف نظامی پیامی درباره ادامه کار سخت برای ایجاد تواناییهای نظامی ما ارائه میدهد»، گفت: «ارتش مبارک ما صداقت تعلق به میهن و کشور خود را دارد و کار برای ساخت و توسعه ارتش ادامه دارد».
عبدالملک بدرالدین الحوثی گفت: «هدف از همه پیشنهادها اطمینانبخشی به مردم و رساندن پیام به دشمنان طمعکار و متجاوزان است. پیشنهادهایی که داده شد فقط برای برخی تشکیلات ارتش است اگرنه دهها هزار نفر از وابستگان آن در جبههها مستقر هستند». رهبر جنبش انصارالله یمن تأکید کرد: «ارتش از خائنان پاکسازی شد، هزاران افسر و فرد صادق و با خدا و خدمتگزار کشور و مردم خود در آن باقی ماندند. دهها هزار نفر از بهترین مردم ما که مسؤولیت ایمانی در دفاع از میهن و مردم خود را برعهده دارند به این وفاداران پیوستهاند». عبدالملک بدرالدین ادامه داد: «ارتش ما بر اساس تعلق خالصانه خود به میهن و هویت ایمانی مردم، در حال انجام مأموریتها و مسؤولیتهای خود است. ارتش ما امروز در عرصههای مختلف رویارویی و توسعه توانمندیهای خود به سطح بزرگ و مهمی رسیده است و به یک اقدام مهم بازدارندگی دست مییابد. ارتش یمن امروز صداقت تعلق به مردم و کشور خود را در هویت دینی و دکترین رزمی خود دارد».
روزنامه «۲۶ سپتامبر» نیز درباره ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله به یمن در ماه جاری میلادی نوشت: این حمله اتفاق نیفتاده اما استمرار این ادعاها ایجاب میکند نیروهای مسلح به وظیفه خود برای دفاع از ملت و کشور یمن عمل کرده و برای مقابله با هر گونه تهدیدات احتمالی آماده باشند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
سوءقصد نافرجام به جان رئیسجمهور سابق آرژانتین
رسانههای آمریکایی از نجات معاون رئیسجمهوری آرژانتین از یک سوءقصد در بوینس آیرس خبر دادند. شبکه سیانان با اعلام این خبر که یک نفر در این ارتباط بازداشت شده است، گزارش داد تصاویر ویدئویی نشان میدهد «کریستیانا فرناندز کرشنر» معاون رئیسجمهور و رئیسجمهور سابق آرژانتین در حالی که بین جمعیت در حال خوش و بش کردن بود ناگهان فردی به سمت وی اسلحه میگیرد و شلیک میکند اما هیچ گلولهای از آن خارج نمیشود. برخی کاربران میگویند اسلحه کمری در لحظه آخر احتمالا به دلیل نقص فنی شلیک نکرده است. مهاجم پس از چند ثانیه سردرگمی و وحشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. وزارت امنیت داخلی آرژانتین تایید کرده است اسلحه مهاجم واقعی و یک کلت کمری a.380 بوده است. رسانههای آرژانتینی همچنین گزارش دادند مهاجم یک تبعه برزیلی بوده است. علت این سوءقصد و انگیزه مهاجم هنوز مشخص نیست.
***
واکنش آیتالله سیستانی به ناآرامیهای اخیر عراق
نماینده مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق طی حضور در مجلس عزاداری کشتهشدگان درگیریهای اخیر این کشور اعلام کرد آیتالله سیستانی نسبت به آنچه رخ داده، اندوهگین و متاسف است و این اقدامات را محکوم میکند. به نقل از روسیا الیوم، خبرگزاری عراق از بخش رسانهای جریان صدر نقل کرد که حسین نوری، نماینده آیتالله سیدعلی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق طی حضور در مجلس عزاداری کشتهشدگان ناآرامیهای اخیر عراق، اندوه و تسلیت مرجع عالیقدر را به دلیل این امر انتقال داد. النوری گفت: من تسلیت و همدردی مرجع عالیقدر سیدعلی سیستانی را به شما انتقال میدهم، ایشان از آنچه رخ داده، بسیار اندوهگین و متاسف است. وی ادامه داد: آیتالله سیدعلی سیستانی از این اقدامات شرمآور راضی نیست و آن را محکوم میکند.
***
۳ سال حبس دیگر برای سوچی
آنگ سان سوچی به اتهام تقلب در انتخابات گناهکار شناخته و از سوی قاضی به ۳ سال حبس دیگر همراه با اعمال شاقه محکوم شده است. به نقل از خبرگزاری رویترز، آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسیخواه و برنده جایزه صلح نوبل میانمار از زمان وقوع کودتا در این کشور از سال گذشته میلادی از کار خلع و در حصر خانگی بوده است. وی پیشتر به بیش از ۱۷ سال حبس محکوم شده بود. سوچی تمام اتهامات وارده علیه خودش را رد میکند. او دیروز توسط یک قاضی به تقلب در انتخابات پارلمانی نوامبر ۲۰۲۰ متهم شد که در آن، حزبش «لیگ ملی برای دموکراسی» توانسته بود اکثریت قریب به اتفاق پارلمانی را کسب کند و همین مساله باعث ناراحتی و خشم ارتش قدرتمند میانمار شد. یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود گفته مشخص نیست اعمال شاقه مطرح شده در حکم صادره برای آنگ سان سوچی شامل چه مواردی میشود.
***
آغاز مهلت قانونی انتخاب رئیسجمهور جدید لبنان
لبنان یکم سپتامبر در حالی وارد نخستین روز از مهلت تعیین شده در قانون اساسی این کشور برای انتخاب رئیسجمهور جدید شد که هیچ کاندیدای تقابلی یا توافقی وجود ندارد. به گزارش المیادین، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان نیز اظهار کرد: لبنان امروز(پنجشنبه گذشته) وارد نخستین روز از مهلت قانونی برای انتخاب رئیسجمهور شد و تسلیم شدن در برابر برخی ارادههای بدخواهانهای که به دنبال انداختن کشور در گرداب خلأ هستند، درست نیست. بری با تاکید بر اینکه مسؤولیت نجات لبنان برعهده پارلمان فعلی است، از نمایندگان پارلمان فعلی خواست صدایی برای تحقق بهموقع حقوق مندرج در قانون اساسی باشند. رئیس پارلمان لبنان در ادامه گفت: تشویق میکنم نشست سراسری برگزار شود که به توافق درباره دستاوردهای آتی منجر شود و ما به فردی رأی خواهیم داد که به عربیت لبنان باور داشته و از اعتباری ملی برخوردار است نه شخصیتی که خودش چالشبرانگیز است. میشل عون، رئیسجمهور لبنان نیز پیشتر گفته بود: پس از دوره ریاستجمهوریام یک لحظه هم در (کاخ) بعبدا نخواهم ماند. همچنین عون تصریح کرد هیچ کاندیدایی برای پست ریاستجمهوری ندارد.
***
اختصاص ۷۰۰ میلیون پوند برای ساخت نیروگاه هستهای انگلیس
بوریس جانسون، نخستوزیر موقت انگلیس وعده داد در راستای برنامههای دولت این کشور برای ارتقای امنیت انرژی ۷۰۰ میلیون پوند (۸۰۹ میلیون دلار) بودجه برای پیشبرد ساخت نیروگاه هستهای «سایزول C» اختصاص دهد. جانسون در آخرین سخنرانیاش قبل از ترک سمت نخستوزیری انگلیس گفت «کاملا اطمینان دارد» که این نیروگاه هستهای در شهر «سافلک» طی هفتههای آینده راهاندازی خواهد شد. او گفت عدم پیشبرد این پروژه «دیوانگی» است. نخستوزیر انگلیس در توضیحی درباره نقش سرمایهگذاری هستهای در کاهش هزینههای انرژی، وضعیت را با خرید یک کتری جدید برای جوشاندن آب مقایسه کرد. او گفت: «اگر شما یک کتری جدید داشته باشید که جوشاندن آب با آن مدت زیادی طول میکشد بهترین کار این است که ۲۰ پوند هزینه کنید و آن را جایگزین کنید». جانسون در حالی از سایت نیروگاه هستهای سایزول C بازدید کرد که معترضانی که خواستار توقف پیشبرد پروژه ساخت این نیروگاه هستند در بیرون این مکان برای اعتراض تجمع کرده بودند. بوریس جانسون گفت این معترضان اشتباه میکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|