|
جانسون خطاب به انگلیسیها: کتری جدید بخرید!
بوریس جانسون به انگلیسیها یک پیشنهاد عجیب داد. نخستوزیر انگلیس گفت: اگر یک کتری قدیمی دارید که جوشاندن آن برای همیشه طول میکشد، یک کتری جدید به قیمت ۱۰ پوند بخرید تا ۱۰ پوند در سال پسانداز کنید.
ارسال به دوستان
بایدن در یک سخنرانی اعلام کرد ترامپ و جمهوریخواهان برای آمریکا خطرناک هستند
دیکتاتوری!
مشاور ارشد ترامپ در پاسخ به بایدن گفت او یک دیکتاتور است
گروه بینالملل: هر چه به انتخابات کنگره آمریکا نزدیک میشویم، فضای دوقطبی سیاسی و فرهنگی در ایالات متحده تشدید میشود به طوری که جو بایدن در فیلادلفیا اعلام کرد طرفداران ترامپ که شعار «بازگشت به عزت آمریکا» سر میدهند، برای دموکراسی آمریکا بسیار خطرناک هستند؛ موضوعی که با حمله شدید جمهوریخواهان روبهرو شد و بایدن را «دیکتاتور» خطاب کردند.
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا، حملات ۲ حزب اصلی آمریکا علیه یکدیگر روز به روز رنگ و بوی تندتری به خود میگیرد. سخنرانی رئیسجمهور آمریکا علیه جمهوریخواهان حامی دونالد ترامپ، موجی از انتقادهای اعضای این حزب را برانگیخت. دموکراتهای حاضر در انتخابات میاندورهای کنگره، در برابر سخنرانی بایدن سکوت کرده و دستکم از تأیید اظهارات او خودداری کردند. با وجود عقبنشینی بایدن از اظهارات تندی که علیه جمهوریخواهان و حامیان ترامپ مطرح کرد به نظر میرسد تنش و جنگ حزبی در آمریکا ادامه داشته یا حتی تشدید شود.
* حمله بایدن به ترامپیستها
بایدن گفت: من طرفداران ترامپ را تهدیدی برای کشور قلمداد نمیکنم؛ کسی که خواستار توسل به خشونت شود، خشونت را محکوم نکند و به نتایج انتخابات درباره کسی که برنده شده اذعان نکند، تهدیدی برای دموکراسی است. البته حملات پیاپی جمهوریخواهان به بایدن باعث شد او در توئیتی حرف خود را اصلاح و اعلام کند: «شما نمیتوانید کشور خود را تنها زمانی دوست داشته باشید که از نظر سیاسی پیروز میشوید».
اشاره بایدن به طرفداران ترامپ است که نتایج انتخابات ریاستجمهوری ۲ سال قبل را کودتا نامگذاری کردهاند. البته در چند روز اخیر یک موضوع دیگر هم در ایجاد تنشهای سیاسی در آمریکا اثرگذار بوده است. پلیس فدرال آمریکا معروف به «FBI» به ویلای ترامپ حمله کرد و به دنبال اسناد طبقهبندی شده کاخ سفید در منزل ترامپ بود. اسناد دادگاهی که بتازگی منتشر شده نشان میدهد افبیآی در جریان بازرسی چند هفته پیش خود از محل اقامت دونالد ترامپ در ایالت فلوریدا بیش از ۱۱ هزار سند و عکس دولتی کشف کرده است. طبق گزارش خبرگزاری رویترز، «ایلن کانون» قاضی دادگاه منطقهای با انتشار این اسناد موافقت کرده است. این اسناد جزئیات بیشتری درباره ۳۳ جعبهای که در عمارت اعیانی ترامپ کشف شده ارائه میکند.
* ترامپ 11 هزار سند محرمانه به خانه برده است!
مستندات جدید نشان میدهد اسنادی که برچسب محرمانه داشتهاند گاهی با اقلام دیگری مانند کتاب، مجله و بریدههای روزنامهها آمیخته بودهاند. خبرگزاری رویترز میگوید محاسبات این رسانه نشان میدهد از میان 11 هزار سند و عکس دولتی، ۱۸ مورد برچسب «فوق سری»، ۵۴ مورد برچسب «سری» و ۳۱ مورد برچسب «محرمانه» داشتهاند. «فوق سری» بالاترین درجه طبقهبندی است و استفاده از آن برای حساسترین اسناد حکومتی صورت میگیرد. رویترز نوشته ۹۰ پوشه خالی هم وجود داشتند که روی ۴۸ مورد آنها برچسب «طبقهبندیشده» درج شده بود. مشخص نیست که دلیل خالی بودن این پوشهها چه بوده و اینکه ممکن است برخی اسناد مفقود شده باشند یا خیر. چند هفته قبل بازرسان فدرال پس از ورود به عمارت ترامپ و تفتیش چند ساعته، هزاران سند محرمانه را توقیف کردند که او هنگام پایان ریاستجمهوری از کاخ سفید آورده بود.
همین موضوع سبب شد پای ترامپ به دادگاه هم باز شود. برخی رسانهها و کارشناسان سیاسی در آمریکا هم اعتقاد دارند اگر ترامپ در این دادگاه محکوم شود از شرکت در انتخابات ریاستجمهوری محروم خواهد شد. همین موضوع سبب تنش بیشتر در آمریکا شده است. لیندسی گراهام، از سناتورهای حامی دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا هشدار داد چنانچه دونالد ترامپ در پرونده بازرسی افبیآی از محل اقامت او متهم شود در خیابانها شورش به راه خواهد افتاد. گراهام که با شبکه خبری فاکسنیوز مصاحبه میکرد، گفت: «اگر ترامپ به دلیل استفاده نادرست از اطلاعات محرمانه تحت تعقیب قرار بگیرد، در خیابانها شورش به راه خواهد افتاد». تنش سیاسی فزاینده در آمریکا به نقطه اوج خودش رسیده است. در همین زمینه نشریه اکونومیست در گزارشی اعلام کرد ایالات متحده آمریکا به ایالات متفرقه تبدیل شده است. از سوی دیگر حمله بایدن به طرفداران ترامپ و جمهوریخواهان باعث شد آنها هم بشدت به بایدن حمله کنند. ترامپ درباره سخنرانی بایدن در فیلادلفیا گفت: «او باید دیوانه باشد یا از زوال عقل رنج میبرد».
«کوین مککارتی» رهبر جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا در واکنشی گفت: «رئیسجمهور بایدن متفرق کردن، تحقیر و بیاعتبار کردن هموطنان آمریکایی خود را انتخاب کرده است. چرا؟ فقط به این دلیل که با سیاستهای او مخالف هستند. این کار، رهبری کردن نیست».
* بایدن دیکتاتور است!
«مارجری تیلور گرین» عضو راستگرای افراطی مجلس نمایندگان آمریکا در رشته توئیتی به حمله علیه بایدن و دموکراتها پرداخت. او در حساب شخصی خود نوشت: «تنها چیزی که آمریکاییها باید از آن ترس داشته باشند، سیاستهای شما است که اقتصاد ما را نابود کرده، جرم و جنایت و آمار قتل را به سطح هولناکی افزایش داده، مرزهای ما را به روی تجاوز روزانه خارجیها و بیگانهها باز گذاشته، استقلال انرژی را که ترامپ ایجاد کرده بود از بین برده و نیروهای سرکش فدرال در وزارت دادگستری و افبیآی را به سلاحی علیه رئیسجمهور ترامپ و حامیان او تبدیل کردهاید». «استفن میلر» مشاور ارشد سابق ترامپ پا را فراتر هم گذاشت و در مصاحبه با شبکه «فاکسنیوز» گفت: «رئیسجمهور آمریکا امشب مانند یک دیکتاتور و با ژست یک دیکتاتور سخنرانی کرد و از عبارات یک دیکتاتور استفاده کرد».
* ترس دموکراتها از انتخابات کنگره
از سوی دیگر، به نوشته وبگاه شبکه فاکسنیوز، دموکراتها که به خاطر عملکرد ضعیف دولت بایدن جایگاه متزلزلی در انتخابات میاندورهای کنگره داشته و با خطر از دست دادن کرسیهای خود مواجه هستند، تلاش کردند از اظهارات بایدن فاصله گرفته یا دستکم از تأیید سخنان او خودداری کنند. همین موارد باعث شد بایدن از مواضعش عقبنشینی کند. با وجود عقبنشینی بایدن از اظهاراتی که علیه ترامپ و هوادارانش مطرح کرده بود، به نظر میرسد این سخنرانی جنجالی، شکاف در آمریکا را بیش از پیش تعمیق کرده باشد. در عمل نیز اقدامات قضایی و حقوقی دموکراتها علیه جمهوریخواهان همچنان ادامه دارد.
اینکه جمهوریخواهان بایدن را دیکتاتور خطاب کردند، تازگی ندارد. دموکراتها هم بارها در 4 سال سکونت ترامپ در کاخ سفید او را دیکتاتور خطاب کرده بودند. جری نادلر، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان از حوزه نیویورک، زمانی که ترامپ رئیسجمهور بود او را یک دیکتاتور خوانده بود. این نخستین بار بود که یکی از اعضای ارشد یک حزب رقیب، ترامپ را به این صراحت دیکتاتور میخواند. انتخابات میاندورهای کنگره هشتم نوامبر ۲۰۲۲ (۱۷ آبان) برای انتخاب همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از مجموع ۱۰۰ کرسی مجلس سنای آمریکا برگزار خواهد شد که به نظر میرسد روی انتخابات ۲ سال بعد ریاست جمهوری این کشور اثرگذار باشد.
***
۶۷ درصد مردم آمریکا معتقدند دموکراسی این کشور در خطر است
دانشگاه کوئنیپیاک بر اساس نظرسنجی خود اعلام کرد 67 درصد مردم آمریکا معتقد هستند دموکراسی در آمریکا در خطر است. بر اساس گرایش حزبی هم 72 درصد دموکراتها و 70 درصد جمهوریخواهان معتقد هستند دموکراسی در آمریکا در خطر است. نتایج نظرسنجی دانشگاه «کوئینیپیاک» که پنجشنبه هفته گذشته منتشر شد نشان میدهد در مجموع ۶۷ درصد شرکتکنندگان معتقدند دموکراسی در آمریکا در خطر است که نسبت به نخستین ماه سال جاری میلادی ۹ درصد افزایش یافته است. از نظر جنسیتی، اندکی بیش از سهچهارم زنان آمریکایی نگران فروپاشی دموکراسی در کشورشان هستند اما این میزان در میان مردان ۵۸ درصد بود. با این حال به طور مشابهی حدود ۷۰ درصد افراد بزرگسال سفیدپوست و سیاهپوست این نگرانی را دارند.
ارسال به دوستان
«آژانس یهود» تعدادی از مهاجران اوکراینی را به کرانهباختری منتقل میکند
اشغالگران اوکراینی
گروه بینالملل: بعد از رسوایی بردگی جنسی زنان اوکراینی که به فلسطین اشغالی مهاجرت کردهاند، دومین گزارش منتشر شده در این باره نشان میدهد برخی از این پناهجویان اوکراینی که از جنگ فرار کردهاند و یهودی هم هستند، به کرانه باختری فرستاده میشوند تا در خانه فلسطینیها سکونت کنند که نشاندهنده اشغالگری بیشتر رژیم صهیونیستی است.
چندی قبل خبری درباره مهاجرت اوکراینیها به سرزمینهای اشغالی فلسطین منتشر شد که جهان را دچار شوک کرد. شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی از گروهی از زنان پناهجوی اوکراینی گزارشی منتشر کرد که میگویند به محض ورود به سرزمین اشغالی، صهیونیستها میخواستند از آنها به عنوان برده جنسی استفاده کنند. این زنان اوکراینی میگویند به محض ورود به فرودگاه «بنگوریون»، شهرکنشینهای صهیونیست به فرودگاه آمده بودند تا آنها را ترغیب به ارائه خدمات جنسی کنند. بر اساس این گزارش، افرادی به فرودگاه بنگوریون و هتل پانوراما فرستاده شده بودند تا زنان پناهجوی اوکراینی را وادار به مشارکت در اعمال غیراخلاقی کنند و آنطور که گزارشها نشان میدهد طرح این درخواستهای غیراخلاقی در فرودگاه بنگوریون آغاز شده است. اکنون گزارش تازهای منتشر شده که نشان میدهد 33 هزار پناهجو از اوکراین به سرزمینهای اشغالی مهاجرت کردهاند که بخش بزرگی از آنها یهودی هستند. یکی از خبرنگاران جروزالمپست نوشته است در بخشی از تپههای خوشآب و هوای کرانه باختری رود اردن که باید در اختیار فلسطینیها باشد، بسیاری از خانوادههای یهودی اوکراینی زندگی میکنند. البته این روزنامه نوشته است بسیاری از افرادی که به فلسطین اشغالی مهاجرت کردند، بعد از فروکش کردن جنگ روسیه و اوکراین دوباره به خانههای خود بازگشتند ولی هنوز تعداد افرادی که در سرزمینهای اشغالی ماندهاند زیاد است. شورای «آژانس یهود» که یک مجموعه صهیونیستی است، در گزارشی اعلام کرد 50 خانواده اوکراینی بعد از مهاجرت در شهرکهای ساخته شده در کرانهباختری فلسطین ساکن شدهاند.
نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که این خانوادهها صهیونیست بوده و به وجود حکومت صهیون در فلسطین اعتقاد زیادی دارند و نقل مکان آنها به کرانهباختری یک کار سازمانیافته است. در بخشی از این گزارش درباره این خانوادهها آمده است: «آنها که اکنون در خانه جدید خود مستقر شدهاند، با شور و حرارت به حق یهودیان بر کل سرزمین فلسطین که توسط صهیونیستها اعلام میشود، پایبندند». بنا بر گزارش رسانهها، پروازها به اسرائیل پس از حمله به اوکراین بشدت افزایش یافته و این تلاشی است که ماه ژوئیه توسط وزارت دادگستری روسیه آغاز شد تا عملیات محلی آژانس یهود را متوقف کند. حتی روزنامه جروزالمپست با برخی خانوادههای اسکان داده شده در کرانه باختری فلسطین گفتوگو کرده است. یکی از این خانوادههای صهیونیست در پاسخ به پرسش خبرنگار که سوال کرده بود اکنون که در اینجا هستید چه احساسی دارید، گفته بود: «خیلی خوب! فلسطینیها باید بدانند در اینجا سرزمینی ندارند و همه این کشور برای ما صهیونیستهاست». تعداد مهاجرانی که از اوکراین، روسیه و بلاروس به شهرکهای صهیونیستی کرانهباختری نقل مکان کردهاند، در مقایسه با تعداد کل مهاجران منطقه بسیار کم است اما آژانس یهود تلاشهای هماهنگی را برای جذب یهودیان از این کشورها انجام میدهد. «یگال دیلمونی» مدیر شورای آژانس یهود در اروپای شرقی گفته است این میز که در سال 2020 با هدف کمک به یهودیان اتحاد جماهیر شوروی سابق که قبلا به شهرکها نقل مکان کرده بودند تأسیس شد، وظیفه کمک به فرار یهودیان اوکراینی را به دنبال تهاجم روسیه بر عهده گرفته است تا آنها را به سرزمینها(ی اشغالی) بیاوریم.
در همین راستا سال گذشته بود که خبری درباره انتقال یهودیان به فلسطین اشغالی منتشر شد اما مورد توجه رسانهها قرار نگرفت. پایگاه عبریزبان «سروگیم» به نقل از مسؤولان اسرائیلی گزارش داد شمار آوارگانی که از زمان جنگ اوکراین و روسیه وارد فلسطین اشغالی شدهاند، از مرز ۳۰ هزار پناهجو گذشته است و انتظار میرود که هزاران نفر دیگر از یهودیان اوکراینی به اراضی اشغالی منتقل شوند.
«پنینا تامانو شاتا» وزیر مهاجرت رژیم صهیونیستی در این زمینه خبر داد، بیشتر پناهجویان جدید در وضعیت قانونی شدن قرار دارند و برگههای مهاجرت دریافت کردهاند، جز 2 هزار نفر که هنوز به این مرحله نرسیدهاند. ما در داخل دولت بیشترین تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا به نحو احسن، در اسرائیل مستقر شوند. مشکل مسکن بیشتر مهاجران جدید حل شده است ولی ۴۲۱ نفر از آنان در هتلها مستقر هستند. حدود ۳ هزار و ۳۰۰ نفر در حیفا مستقر شدند و سایر افراد تلآویو و نتانیا را برگزیدند. فرآیند جذب یهودیان اوکراین و مناطق اطراف آن، از مسؤولیتهای اصلی حکومت اسرائیل است که باید محیط گرم و امنی برای یهودیانی در جهان فراهم کند که با بحران مواجه هستند. آمارهایی که وزارت مهاجرت رژیم صهیونیستی منتشر کرده، نشان میدهد که میانگین سن ۴۵ درصد از پناهجویان اوکراینی، بین ۲۲ تا ۵۰ سال است و در میان آنان افرادی هستند که در زمینههایی مانند بازرگانی، بازاریابی، فناوری، مهندسی، هنر، بانکداری، حقوق، کامپیوتر و پزشکی فعالیت داشتهاند. بحران روسیه و اوکراین بهانه و دستاویز خوبی برای رژیم صهیونیستی شده است تا خود را پدر معنوی یهودیان سراسر جهان، بویژه یهودیان اوکراین نشان دهد. دولت این رژیم در تلاش است که فلسطین اشغالی را امنترین و باثباتترین نقطه جلوه دهد و چنین وانمود کند که این رژیم قادر است از خود در برابر «خطرات دشمنان» دفاع کند. در همین ارتباط، «مصطفی الصواف» نویسنده و تحلیلگر سیاسی مسائل فلسطین تاکید کرد هدف کمپین رسانهای رژیم صهیونیستی که با ادعای کمک به یهودیان اوکراین و انتقال آنان به فلسطین اشغالی آغاز شده است، ارسال پیام به همه یهودیان جهان است؛ زیرا اندیشه صهیونیسم این است که همه یهودیان جهان را در فلسطین جمع کند. البته برخی هم قصد مهاجرت به سرزمینهای اشغالی را ندارند. به گفته شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی، در سایه جنگ در اوکراین، اکثر یهودیان ساکن این کشور که بیش از ۲۰۰ هزار نفر هستند، حاضر نشدهاند به فلسطین اشغالی سفر کنند و ماندن در اوکراین یا سفر به دیگر کشورها را ترجیح میدهند. طبق این یادداشت، یهودیان اوکراینی با صدای بلند میگویند که اسیر وسوسههای اسرائیلیها برای مهاجرت به فلسطین نشده و به صراحت، فلسطین اشغالی را موطن امنی که آینده امن و شکوفا برای فرزندانشان به ارمغان بیاورد، نمیبینند و در شرایطی که جنگ در اوکراین بالا گرفته و در این روزهای حساس، نمیخواهند هموطنان خود را تنها گذاشته و فرار کنند. رأی الیوم در ادامه نوشت: «چه کسی میخواهد به سرزمینی سفر کند که صدها هزار موشک و پهپاد در منطقه خاورمیانه دورش را گرفته و هر روز شاهد تغییرات پیوسته در قواعد درگیری است. در شرایطی که برتری نظامی اسرائیل به وضوح کاهش یافته و قدرتهای بزرگ منطقهای چون ایران ظهور کردهاند و از سوی دیگر شاهد شکستهای پی در پی آمریکا در افغانستان، عراق، سوریه و یمن هستیم». وبگاه رأی الیوم در یادداشت خود نوشته است که این موضع یهودیان اوکراین ضربه اساسی به پروژه صهیونیسم و مروجان آن است و بر این نکته تأکید میکند که «اسرائیل در نظر بسیاری از یهودیان ارض موعود نیست».
ارسال به دوستان
دفتر مواد مخدر سازمان ملل از افزایش گرایش جوانان سعودی به استفاده از مواد مخدر خبر داد
عربستان پایتخت مواد مخدر خاورمیانه میشود!
گروه بینالملل: وبسایت شبکه «سیانان» در مطلبی نوشت: یک قتل وحشتناک مرتبط با مواد مخدر، رسانههای عربستان سعودی را در آوریل امسال به خود مشغول کرد؛ زمانی که مردی در یک استان شرقی این کشور خانه خود را پیش از افطار به آتش کشید. 4 نفر از اعضای خانواده او در این حادثه کشته شدند. به نوشته روزنامههای محلی، پلیس گفته است او تحت تأثیر شابو، یک متامفتامین بوده است. رسانههای سعودی بهتازگی زنگ خطر را درباره افزایش مصرف مواد مخدر به صدا درآوردهاند و یکی از ستوننویسهای سعودی ارسال محمولههای مواد مخدر به این کشور را «جنگی آشکار علیه ما، خطرناکتر از هر جنگ دیگری» توصیف کرده است. مقامات سعودی روز چهارشنبه پس از کشف نزدیک به 47 میلیون قرص آمفتامین که در یک محموله آرد در انباری در ریاض جاسازی شده بود، از ضبط بزرگترین محموله مواد مخدر در تاریخ این کشور خبر دادند. این ضبط رکوردشکنانه بر اظهارات کارشناسان مبنی بر نقش رو به رشد عربستان سعودی به عنوان پایتخت مواد مخدر در خاورمیانه، افزایش تقاضا و تبدیل شدن این کشور به مقصد اصلی قاچاقچیان مهر تأیید میزند. آنها میگویند این کشور پادشاهی یکی از بزرگترین و پرسودترین مقاصد منطقهای برای قاچاق مواد مخدر است و این وضعیت در حال تشدید است. به گفته اداره کل مبارزه با مواد مخدر عربستان، عملیات چهارشنبه گذشته بزرگترین اقدام مقابله با قاچاق از نظر کشفیات مواد مخدر بود. در حالی که مقامات سعودی نامی از مواد مخدر توقیف شده نبردند یا محل ورود آن را ذکر نکردند، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) اما پیشتر گفته بود «گزارشهای کشف آمفتامین در کشورهای خاورمیانه عمدتا به قرصهای حاوی Captagon اشاره میکند». Captagon در ابتدا نام تجاری یک محصول دارویی حاوی محرک مصنوعی فن اتیلین بود. به گفته مرکز نظارت اروپا بر مواد مخدر و اعتیاد، اگر چه این دارو دیگر به صورت قانونی تولید نمیشود اما داروهای تقلبی با نام کاپتاگون به کرات در خاورمیانه کشف و ضبط میشوند. به گفته واندا فلباب- براون، از کارشناسان مؤسسه بروکینگز در واشنگتن که در این باره مطالبی نوشته است، این ماده 15 سال پیش در عربستان رایج شد اما مصرف آن در 5 سال اخیر بشدت افزایش یافته است. کاپتاگون را میتوان بین 10 تا 25 دلار در ازای هر قرص فروخت، به این معنا که آخرین محموله سعودی، اگر همان دارو بوده باشد، بر اساس ارقام مجله بینالمللی اعتیاد از ارزش خیابانی 1.1 میلیارد دلار برخوردار است. در حالی که حشیش و قات نیز مواد مخدر رایج در پادشاهی عربستان هستند، آمفتامینها در میان جوانان سعودی محبوبیت دارند. یک مطالعه در سال 2021 در مجله Crime, Law and Social Change به نقل از یک کاربر نوشت: «کاپتاگون کوچک است. من و همکلاسیهایم آن را بیشتر از حشیش دوست داریم. بر خلاف حشیش، میتوانیم آن را در قالب قرص بخریم. وقتی 25 ریال از والدینمان بگیریم، میتوانیم یک قرص بخریم و از آن لذت ببریم». ارسال به دوستان
دور دنیا
اسرائیل: توان مقابله با همه موشکهای حزبالله را نداریم
در حالی که نگرانی و ترس صهیونیستها از قدرت نظامی حزبالله روز به روز بیشتر میشود، وبسایت اسرائیلی واللا با انتشار گزارشی اعلام کرد سرویس امنیتی اسرائیل ارزیابی میکند در صورت وقوع جنگ جدید با حزبالله، هزاران موشک ظرف چند روز در اسرائیل (فلسطین اشغالی) فرود خواهد آمد و ارتش قادر به مقابله با این حجم آتش نخواهد بود.
در ادامه این گزارش آمده است: برخلاف جنگهای اخیر با فلسطینیان، همه سلاحهای تهاجمی و اطلاعات دقیق اسرائیل نیز برای مهار قدرت موشکی حزبالله کافی نخواهد بود.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در گزارشی با اشاره به نگرانی محافل و سران سیاسی و نظامی این رژیم درباره هرگونه تقابل با حزبالله لبنان اعلام کرد بعد از گذشت 40 سال از تأسیس جنبش حزبالله لبنان، این حزب اکنون به بزرگترین و مسلحترین جنبش خاورمیانه تبدیل شده است.
در ادامه گزارش این روزنامه اسرائیلی آمده است: در طول این سالها حزبالله قدرت نظامی خود را تقویت کرده است و به 100 هزار نیروی آموزشدیده خود میبالد. اکنون حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله میگوید آنها موشکهای هدایتشونده دقیقی دارند که میتوانند به هر نقطه از اسرائیل (فلسطین اشغالی) حمله کنند و جلوی رسیدن کشتیهای اسرائیل به دریای مدیترانه را بگیرند و همچنین پهپادهای پیشرفتهای دارند که قادر به هدف قرار دادن مواضع اسرائیل یا جمعآوری اطلاعات از آنها هستند.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت در ادامه گزارش خود تصریح کرد: اسرائیل امروز حزبالله را جدیترین تهدید مستقیم برای خود میداند و در ارزیابیها به این نتیجه رسیده است که حزبالله بیش از 150 هزار موشک دقیق در اختیار دارد. اوایل ماه جولای حزبالله 3 پهپاد خود را به منطقه دریایی که سکوی گازی اسرائیل در آن قرار داشت، فرستاد و نصرالله هشدار داده است اسرائیل قبل از دستیابی به توافق با لبنان در پرونده مرزبندی دریایی حق بهرهبرداری از منطقه مورد مناقشه را ندارد.
***
مکرون ستاد بحران برق تشکیل داد
روزنامه زوددویچه سایتونگ در مطلبی به هزینههای غیرقابل کنترل و افسارگسیخته برق در فرانسه پرداخت و نوشت: در فرانسه هزینه هر مگاوات ساعت برق به جای 85 یورو به 1000 یورو رسیده است.
این به کمبود گاز روسیه و همچنین به وضعیت بد نیروگاههای هستهای مربوط میشود. 32 مورد از 56 نیروگاه هستهای در این کشور در حال حاضر کار نمیکنند. جای تعجب نیست که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در این شرایط یک تیم بحران تشکیل داده است. در ادامه این گزارش آمده است: در واقع شورای دفاع، همانطور که از نامش پیداست، معمولا برای بحث درباره مسائل امنیتی و سیاست دفاعی در فرانسه تشکیل جلسه میدهد. اگر مسائل دیگری مطرح شود، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه میتواند از این تشکل برای مقاصد دیگر استفاده کند. در بحران کرونا همینطور بود، الان در بحران انرژی هم اینگونه است.
روز جمعه مکرون برای نخستینبار شورای دفاع از انرژی را ترتیب داد تا سناریوهای احتمالی پاییز و زمستان را با الیزابت بورن، نخستوزیر و دیگر مقامات دولتی مورد بحث قرار دهد.
***
شهادت اسیر فلسطینی در زندان صهیونیستها
باشگاه اسرای فلسطینی دیروز شنبه گزارش داد «موسی ابومحامید» زندانی 40 ساله فلسطینی در نتیجه اهمال و عدم توجه رژیم اسرائیل به شهادت رسید. شبکه قدس فلسطین گزارش داد ابومحامید از ساکنان روستای «بیت تعمر» واقع در شرق بیتلحم کرانه باختری بعد از وخامت حالش به بیمارستان «اساف هورفیه» منتقل شد ولی جان باخت. شمار زیادی از اسرای فلسطینی در اعتراض به بازداشت اداری و عدم تحقق مطالباتشان در زندان طی هفته گذشته دست به اعتصاب غذا زدند. یکی از اسرایی که موفق شد بعد از دهها روز اعتصاب غذا صهیونیستها را مجبور به پذیرش آزادی خود کند، «خلیل العواوده» بود.
***
نقش مرجعیت در پایان ناآرامیهای عراق
مقامات دولتی عراق که با رویترز گفتوگو کردهاند، همگی آیتالله سیستانی را عامل پایان ناآرامیها دانستهاند. اگرچه این مرجع شیعیان عراق به صورت علنی در این باره حرفی نزد و بیانیهای منتشر نکرد اما به گفته این مقامات، افرادی از دفتر آیتآلله سیستانی به صدر تفهیم کردند اگر خشونتها تمام نشود، آیتالله سیستانی ناآرامیها را محکوم خواهد کرد.
یک منبع دولتی عراق گفت: سیستانی پیامی به صدر فرستاد و گفت اگر خشونتها را تمام نکند، مجبور میشود بیانیهای در محکومیت این خشونتها صادر کرده و خواستار توقف آنها شود. صدر میدانست اگر این اتفاق بیفتد، او ضعیف به نظر رسیده و مسؤول خونهای ریخته شده در این ناآرامیها شناخته خواهد شد.
۳ شخصیت مذهبی نزدیک به آیتالله سیستانی هم رسما تایید نکردند او پیامی به مقتدا صدر داده باشد اما تاکید کردند صدر میدانست اگر ناآرامیها را تمام نکند آیتالله سیستانی وارد عمل میشود. یک منبع دیگر گفت اگر به خاطر دفتر آیتالله سیستانی نبود «مقتدا صدر هرگز آن کنفرانس خبری را برگزار نمیکرد» و هوادارانش را به خانه
نمیفرستاد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|