|
دومین دور گفتوگوهای ملی عراق
خبرگزاری واع عراق دیروز گزارش داد دومین جلسه گفتوگوی ملی بین احزاب سیاسی این کشور به درخواست نخستوزیر این کشور برگزار شد. یک منبع نزدیک به نخستوزیری عراق به شبکه قطری الجزیره گفت جریان صدر این بار نیز این جلسه را تحریم کرده ولی با این حال تلاشها برای قانع کردن این جریان برای مشارکت در جلسات بعدی ادامه دارد.
ارسال به دوستان
لیز تراس با کسب 57.4 درصد آرا رهبر حزب محافظهکار و نخستوزیر انگلیس شد
انتخاب جانشین دلقک
ساندیتایمز از نگرانی پلیس انگلیس از افزایش چشمگیر بروز ناآرامیهای داخلی در زمستان امسال به سبب بالا رفتن هزینههای زندگی خبر داد
گروه بینالملل: لیز تراس دیروز پس از شکست دادن ریشی سوناک در رقابت برای جانشینی بوریس جانسون، نخستوزیر بعدی بریتانیا شد. این پیروزی همچنین به منزله پایان دوران نخستوزیری بوریس جانسون است که پس از ماهها رسوایی که باعث کاهش حمایت از دولتش شد، مجبور شد در ماه جولای استعفای خود را اعلام کند. در پی استعفای جانسون و پس از هفتهها رقابت برای رهبری حزب محافظهکار و انتخاب به عنوان نخستوزیر انگلیس که اغلب با جدل و دعوا و بحثهای خشن همراه بود و منجر به رویارویی وزیر خارجه با وزیر سابق دارایی، ریشی سوناک شد، تراس در رای اعضای حزب محافظهکار در صدر قرار گرفت. وزیر سابق خارجه انگلیس و نخستوزیر فعلی این کشور دیروز با کسب 57.4 درصد آرا در برابر 42.6 درصد رای ریشی سوناک به پیروزی رسید. او سومین نخستوزیر زن در انگلیس خواهد بود. او روز سهشنبه به اسکاتلند سفر خواهد کرد تا با اجازه ملکه 97 ساله انگلیسیها برای نخستوزیری و تشکیل کابینه اقدام کند. اما این پیروزی چندان برای تراس خوشیمن نیست، چرا که او در زمانی که انگلیس با بحران افزایش هزینههای زندگی، ناآرامیهای صنعتی و رکود مواجه است، به این سمت دست یافته و در واقع میراثدار انبوهی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی خواهد بود که احتمالا آینده سیاسی او را به خطر خواهد انداخت. تراس که مدتها پیشتاز رقابت برای جانشینی جانسون بود، چهارمین نخستوزیر محافظهکاران از زمان انتخابات 2015 خواهد بود. در این مدت انگلیس از بحرانی به بحران دیگر وارد شده و اکنون با رکودی طولانی مواجه است؛ وضعیتی که به گواه بانک مرکزی انگلیس به دلیل تورم سرسامآور در ماه جولای به 10.1 درصد رسید و پیشبینی میشود تا پایان سال 2022 به 13 درصد برسد.
* تراس و بحران حزب از هم پاشیده
تراس در مرحله پارلمانی این رقابت از حمایت اکثریت نمایندگان برخوردار نبود و سوناک در میان اعضای حزب محافظهکار در صدر قرار گرفت.
حال تراس علاوه بر مقابله با مجموعهای از چالشهای اجتماعی و اقتصادی دلهرهآور و جنگ جاری در اوکراین، باید حزب محافظهکار را که هفتهها را صرف جنگهای درونی آبی به آبی کرده است، دوباره متحد کند.
* قبضهای سنگین انگلیسیها سر راه نخستوزیر جدید
لیز تراس 47 ساله قول داده است برای مقابله با بحران هزینه زندگی بریتانیا به سرعت عمل کند و اعلام کرده ظرف یک هفته طرحی برای مقابله با افزایش قبوض انرژی و تامین منابع سوخت در آینده ارائه خواهد کرد. تراس با فهرستی طولانی، پرهزینه و دشوار برای انجام امور مواجه است. قانونگذاران مخالف دولت میگویند این امر نتیجه 12 سال دولت ضعیف محافظهکار است.
ماه جولای، تورم برای نخستینبار در 40 سال گذشته به بالای 10 درصد رسید که ناشی از افزایش سرسامآور هزینههای انرژی، غذا و سوخت بود. بانک مرکزی انگلیس پیشبینی میکند تورم تا پایان سال به 13 درصد افزایش یابد. در همین حال چند نفر از نمایندگان پارلمان خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شدهاند. «دیوید دیویس» قانونگذار کهنهکار محافظهکار معتقد است تراس به عنوان نخستوزیر چالشهایی جدی همانند آنچه «مارگارت تاچر» با آن مواجه بود پیش رو خواهد داشت. اندیشکده موسسه دولتی اعلام کرده تراس نقطه شروع ضعیفتری نسبت به پیشینیان خود خواهد داشت، زیرا او محبوبترین گزینه در میان قانونگذاران حزبش نیست. در ابتدا او با موضوع فوری افزایش قیمت انرژی روبهرو خواهد شد. متوسط قبوض سالانه آب و برق خانوارها در انگلیس قرار است ماه اکتبر 80 درصد افزایش یابد و به 3549 پوند برسد. انتظار میرود این عدد در سال 2023 به 6 هزار پوند افزایش یابد که باعث از بین رفتن داراییهای شخصی میشود.
* ابهام انگلیسیها درباره موفقیت خانم نخستوزیر
تراس متعهد شده است طرحی را برای مقابله با بحران انرژی در نخستین هفته خود به عنوان نخستوزیر ارائه کند، اگرچه او به جزئیات این طرح نپرداخته است.
سر کر استارمر، رهبر حزب کارگر در واکنش به پیروزی تراس گفت: «باید نشان دهد واقعا درک میکند و میتواند با چالشهایی که پس از 12 سال شکست این دولت محافظهکار وجود دارد، مقابله کند». نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند هم از او خواست قبضهای انرژی را برای مردم و مشاغل مسدود کند، حمایت نقدی بیشتری ارائه کند و بودجه خدمات عمومی را افزایش دهد. وی همچنین نسبت به هر گونه تلاش تراس در آینده برای «سختتر کردن قوانین» برای پیروزی استقلالطلبان اسکاتلندی هشدار داد. سر اد دیوی، رهبر لیبرال- دموکراتها هم خواستار برگزاری انتخابات عمومی شد و گفت: «در دوره لیز تراس، ما شاهد بحران و هرج و مرج بیشتری هستیم که در زمان بوریس جانسون هم وجود داشت».
* پلیس انگلیس خود را برای افزایش جرائم و ناآرامیها در زمستان آماده میکند
مقامات ارشد پلیس انگلیس بر اساس گزارشها نسبت به افزایش سرقت و زورگیری در این کشور به دلیل افزایش هزینههای معیشتی هشدار دادهاند. نشریه ساندیتایمز با استناد به یک سند افشا شده مربوط به استراتژی ملی پلیس انگلیس گزارش داد این نیرو نگران افزایش چشمگیر برخی جرائم و تشدید ریسک بروز ناآرامیهای داخلی در زمستان امسال در انگلیس به سبب بالا رفتن هزینههای زندگی و بحران انرژی است. این سند که از سوی روسای پلیس انگلیس تدوین شده، هشدار میدهد «اغتشاش اقتصادی و بیثباتی مالی» احتمالا منجر به افزایش جرائمی نظیر سرقت از فروشگاهها، سرقت از منازل، سرقت خودرو، کلاهبرداری اینترنتی و زورگیری شود. همچنین احتمال دارد کودکان بیشتری به باندهای مواد مخدر بپیوندند و زنان بیشتری در معرض بهرهکشی جنسی قرار بگیرند. گزارش شده است مقامات انگلیس برنامههایی اضطراری را برای مقابله با پیامدهای احتمالی بحران در هزینههای زندگی در دست تهیه دارند. این روزنامه انگلیسی نوشته است: «فشار طولانی و دردناک اقتصادی» میتواند خطر «ناآرامیهای مدنی بزرگتر» را مشابه شورشهای سال ۲۰۱۱ لندن ایجاد کند. همچنین این گزارش هشدار داد خود نیروهای پلیس نیز ممکن است از این وضعیت تأثیر بپذیرند. این روزنامه نوشت: آسیبپذیری مالی بیشتر ممکن است سبب شود ریسک به فساد کشیده شدن برخی کارکنان بویژه کسانی که مشکلات مالی یا بدهیهای قابل توجه دارند، افزایش یابد.
***
پاسخ همسر زلنسکی به مردم انگلیس
انگلیسیها پولهایشان را میشمارند ما تلفاتمان را!
اولنا زلنسکا، همسر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در مصاحبه با بیبیسی گفت: تاثیر اقتصادی جنگ اوکراین بر متحدان این کشور شدید است اما انگلیسیها پولهایشان را میشمارند و ما اوکراینیها تلفاتمان را!
اولنا زلنسکا در گفتوگو با شبکه خبری بیبیسی در پاسخ به اینکه چه پیامی برای مردم انگلیس دارد که با افزایش هزینههای انرژی به دلیل حمله روسیه به اوکراین روبهرو شدهاند و همچنین تاثیر این جنگ بر قیمت جهانی نفت و گاز، افزود: میدانم که اوضاع چقدر بد است. اما شما حسابهای بانکی خود را چک میکنید و پولهایتان را میشمارید و ما دقیقا همین کار را درباره تلفات شهروندان اوکراینی انجام میدهیم. اظهارات همسر زلنسکی در پی اظهارات بوریس جانسون، نخستوزیر پیشین انگلیس مطرح شد که همین ماه گذشته میلادی به کییف سفر داشت. در انگلیس پیشبینی میشود نرخ تورم در سال جاری میلادی به بالاترین میزان در ۴۲ سال گذشته یعنی 13 درصد برسد، در حالی که انتظار میرود اقتصاد برای بیش از یک سال منقبض شود.
ارسال به دوستان
کشته شدن 2 کارمند سفارت مسکو در افغانستان در پی عملیات تروریستی
20 کشته بر اثر انفجار تروریستی مقابل سفارت روسیه
ظهر دیروز در پی انفجار بمب از سوی یک عامل انتحاری مقابل سفارت روسیه در کابل دستکم 20 نفر کشته شدند. این انفجار زمانی رخ داد که کارمندان سفارت روسیه برای اعلام اسامی افراد داوطلبان ویزا در بین جمعیت حاضر شدند. بنا بر اعلام وزارت خارجه طالبان، 2 کارمند سفارت روسیه در افغانستان در بین قربانیان این عملیات تروریستی هستند. هنوز هیچ گروهی مسؤولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است. در همین حال وزارت خارجه حکومت طالبان روز دوشنبه طی بیانیهای ابراز امیدواری کرد حمله تروریستی در نزدیکی سفارت روسیه در کابل، بر روابط با مسکو تأثیر منفی نگذارد. تارنمای خبری ریانووستی با اعلام این مطلب افزود: وزارت خارجه طالبان در پی کشته شدن ۲ کارمند سفارت روسیه در انفجار مقابل ساختمان سفارت این کشور در کابل، به مسکو تسلیت گفت. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه ظهر دیروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد مقامات مسکو حمله تروریستی انجام شده در پایتخت افغانستان، در نزدیکی سفارت روسیه در کابل را بشدت محکوم میکنند. سخنگوی کرملین گفت: «قطعا ما درباره یک اقدام تروریستی صحبت میکنیم که به طور کلی غیرقابل قبول است. ما بشدت چنین اقدامات تروریستیای را محکوم میکنیم، ضمن اینکه این بار دیپلماتهای روس هدف این حمله قرار گرفتند». سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز دیروز در آغاز مذاکرات خود با وزیر خارجه تاجیکستان در مسکو تاکید کرد: پس از حمله تروریستی انجام شده در کابل، تمام اقدامات برای حفاظت از سفارت روسیه، از جمله با مشارکت نیروهای امنیتی دولت طالبان و همکاری سرویس اطلاعاتی و ضد جاسوسی افغانستان، تقویت شده است. وی افزود: امیدواریم سازماندهندگان این اقدام تروریستی و عاملان آن در آینده بسیار نزدیک به مجازاتی شایسته محکوم شوند. روسیه از معدود کشورهایی است که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در یک سال پیش، سفارت خود را در کابل حفظ کرده است. مسکو به رغم به رسمیت نشناختن رسمی دولت طالبان، با این گروه درباره قراردادی برای عرضه بنزین و سایر کالاها به این کشور که با تحریمهای شدید بینالمللی مواجه است، گفتوگو کرده است. ارسال به دوستان
چپهای آلمان به خیابانها آمدند
آغاز پاییز داغ اعتراضات در آلمان
در حالی که طی هفتههای گذشته گزارشهای متعددی از خطر شورش گروههای افراطی در بخشهایی از آلمان مطرح شده است - تا جایی که سیاستمداران این کشور در دولت و پارلمان نسبت به وقوع این شورشها هشدار دادهاند - حزب چپ آلمان دیروز اعلام کرد اعتراضات به سیاستهای انرژی دولت را به خیابانها آورده و پاییز داغ را آغاز میکند تا فشارها بر دولت افزایش پیدا کند. این روزها تورم روزافزون ناشی از جنگ اوکراین در اروپا و همچنین آلمان نارضایتیهای زیادی را بین شهروندان ایجاد کرده و بسیاری مقامات نگران وقوع ناآرامیها و آشوبهای خیابانی در اعتراض به وضعیت موجود هستند. نتایج نظرسنجی اخیر مؤسسه اینفراتست دیامپ به سفارش «ایآردی» آلمان هم نشان میدهد اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی در مصرف انرژی و خرید روزانه خود صرفهجویی میکنند. خانوارهای آلمانی پس از اعمال عوارضی که با هدف کمک به پوشش هزینه نیروگاهها تعیین شد، ناچارند تقریبا 500 یورو (509 دلار) پول بیشتری در سال برای گاز پرداخت کنند. در این شرایط مقامات دولتی آلمان از مساله شورشهای خیابانی در پی افزایش نارضایتیها در بین شهروندان هراسانند. اخیرا اپوزیسیون آلمان از جمله حزب چپ و حزب افراطی «جایگزینی برای آلمان» برای اعتراضات خیابانی فراخوان داده و از استقبال خوب شهروندان برای پیوستن به این اعتراضات خبر دادهاند. «تینو چروپالا» رهبر حزب افراطی «جایگزینی برای آلمان» هم از تظاهرات اعتراضی علیه قیمت بالای انرژی اعلام شده برای پاییز دفاع کرده است.
روزنامه «تاگس اشپیگل» آلمان هم در مطلبی نوشت: حزب چپ میخواهد بدون توجه به بسته امدادی جدید دولت، پاییز داغ خود را علیه سیاستهای انرژی و اجتماعی دولت از روز دوشنبه (دیروز) آغاز کند. «سورن پلمان» کمیسر شرق جناح چپ در این باره به خبرگزاری آلمان گفت: قیمت انرژی و تورم تهدیدی برای دموکراسی در کشور ما است. در عین حال، راست افراطی موسوم به «فری ساکسن» و دیگر گروههای راست و چپ نیز آمادگی خود را برای اعتراض اعلام کردهاند.
ارسال به دوستان
طبق اعلام رسانهها یکی از عملیاتکنندگان در غور از اعراب سرزمینهای اشغالی فلسطین است
آغاز دور جدید عملیات مسلحانه فرزندان 1948
در هفتهای که گذشت، 22 عملیات مسلحانه توسط فلسطینیان علیه اهداف صهیونیستی به ثبت رسید
گروه بینالملل: طبق آمارها و گزارشهای منتشرشده در رسانههای صهیونیستی، در ۴۸ ساعت گذشته 8 عملیات مقاومتی مسلحانه علیه اشغالگران اسرائیلی از جمله 7 مورد تیراندازی و یک مورد انفجار بمب دستساز به وقوع پیوسته است که نمونه بارز و نادر آن در عملیات «غور» در کرانه باختری رود اردن انجام شد که نشانه ضعف روزافزون نظامی اسرائیل و مسلح شدن بیشتر اعراب فلسطین اشغالی و کرانه باختری است. مصطفی صواف، کارشناس برجسته فلسطینی در یادداشتی به این نکته اشاره کرد که میزان عملیاتهای مسلحانه ریز و درشت علیه اسرائیل در مرزهای 1948 و 1967 نشاندهنده آن است که کرانه باختری و مردم عرب داخل فلسطین اشغالی به سمت سلاح پیش میروند و این موضوع باعث بروز یک جنگ تمامعیار در آینده خواهد شد. منابع عبریزبان روز یکشنبه از تیراندازی به سمت اتوبوس حامل شهرکنشینان اشغالگر صهیونیست در خیابان 90 در منطقه غور اردن خبر دادند. این خبر مانند بمب در فضای رسانهای منفجر شد. گردانهای شهدای الاقصی شاخه نظامی جنبش فتح طی بیانیهای مسؤولیت عملیات مقاومتی در منطقه اغوار را بر عهده گرفت. در این بیانیه آمده است ۳ نفر از مبارزان این گردانها در منطقه غور اردن در کمین اشغالگران اسرائیلی نشسته و به سمت اتوبوس حامل نظامیان اسرائیلی آتش گشوده و از نزدیک با آنان درگیر شدند که در این عملیات شماری از نظامیان اسرائیلی کشته و زخمی شدند. این عملیات مسلحانه و کمین در یک فضای بشدت نظامی انجام شده است. به گفته این منابع، در پی این تیراندازی راننده اتوبوس زخمی شده و وضعیت وخیمی دارد. در همین حال، برخی منابع نیز از تیراندازی در منطقهای دیگر در نزدیکی همین منطقهای که این اتوبوس هدف حمله قرار گرفته، خبر دادند که نشان میدهد اسرائیل بشدت در حال مواجهه با یک اتفاق بزرگ نظامی است. منابع اسرائیلی به نقل از سخنگوی ارتش این رژیم اعلام کردند، در عملیات غور 7 صهیونیست زخمی شدند که حال یک نفر از آنها وخیم است.
از سوی دیگر نفر سوم عملیات مسلحانه یکشنبه هنوز توسط اسرائیلیها بازداشت نشده است. در همین زمینه شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد در پی وقوع عملیات تیراندازی در منطقه غور، پلیس رژیم صهیونیستی در سراسر اراضی اشغالی به حالت آمادهباش درآمده و شمار نیروهای مستقر در مناطق پرتنش را افزایش داده است. منابع خبری اعلام کردند که مجریان عملیات تیراندازی منطقه غور ۲ جوان فلسطینی به نامهای ولید و محمد ترکمان بودند که هر دو از ساکنان جنین هستند، همان اردوگاهی که ماه قبل شهید ابراهیم نابلسی، یکی از فرماندهان گردانهای الاقصی در آن علیه اسرائیلیها مبارزه میکرد و به یک «قهرمان بزرگ» تبدیل شده بود و تا آخرین گلوله مقابل صهیونیستها ایستاد و به شهادت رسید.
عملیات خارقالعاده غور توسط گروههای مقاومت هم مورد استقبال قرار گرفت. جنبش مقاومت اسلامی حماس عملیات تیراندازی در منطقه غور را که به زخمی شدن 7 نظامی اشغالگر اسرائیلی منجر شد، تبریک گفت. جنبش جهاد اسلامی ضمن تبریک عملیات قهرمانانه در منطقه غور که به زخمی شدن 7 نظامی اسرائیلی منجر شد، تاکید کرد این عملیات پاسخی طبیعی به جنایات روزافزون دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین بود.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از آغاز ماه جاری تاکنون ۱۰ مورد عملیات تیراندازی و حمله با سلاح سرد در اراضی اشغالی به وقوع پیوسته است. از سوی دیگر شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد اتوبوس هدف قرار گرفته در عملیات تیراندازی در منطقه غور، ضدگلوله نبوده و مجریان عملیات دهها گلوله به سمت آن شلیک کردند، در حالی که شمار زیادی از نظامیان تیپ کفیر که ۲ هفته پیش به ارتش ملحق شدند، جزو سرنشینان این اتوبوس بودند. در ماههای اخیر یک سلسله چاقوکشی و تیراندازی در مناطق اشغالی رخ داده است که منجر به کشته شدن شهرکنشینان غیرقانونی اسرائیلی چه در کرانه باختری اشغالی و چه در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ شده است. یکی از مواردی که در این عملیات حائز اهمیت است اینکه یکی از عاملان عملیات از اعراب داخل فلسطین اشغالی است.
یکی از آمارهای جنجالی و بحثبرانگیز، اعراب اسرائیلی است، یعنی فلسطینیهایی که در مناطق اشغالی زندگی میکنند. نزدیک به 2 میلیون عرب در سرزمینهای اشغالی زندگی میکنند که همه آنها برای صهیونیستها به کابوس تبدیل شدهاند. آنها در یک تبعیض بزرگ زندگ میکنند. طبق یک نظرسنجی که توسط اندیشکدههای اسرائیلی انجام شده بود از هر 10 نفر اعراب درون مناطق فلسطین اشغالی 7 نفر اعلام کردهاند تبعیض نژادی و مذهبی علیه آنها صورت میگیرد.
عربهای اسرائیلی اکثرا مسلمان هستند اما مانند بقیه فلسطینیان، مسیحیان دومین گروه بزرگ را در میان آنها تشکیل میدهند. عربهای اسرائیلی از زمان برگزاری نخستین انتخابات در سرزمینهای اشغالی در ۲۵ ژانویه ۱۹۴۹ حق رای داشتهاند اما میگویند برای چندین دهه در معرض تبعیض قرار داشتهاند. بر اساس گزارشی که در آوریل ۲۰۲۱ توسط دیدهبان حقوق بشر منتشر شد، مقامات فلسطین اشغالی مرتکب آپارتاید نسبت به فلسطینیان داخل اسرائیل و فلسطینیان سرزمینهای اشغالی در کرانه غربی و غزه شدهاند که یکی از مصادیق جنایت علیه بشریت است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
زلنسکی: ارتش اوکراین ۳ شهرک در جنوب و شرق را تصرف کرد
رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد ارتش این کشور موفق شده ۲ شهرک را در جنوب و یک شهرک را در شرق این کشور تصرف و آزاد کند. به گزارش رویترز، «ولودیمیر زلنسکی» به طور دقیق نگفت که این مناطق آزاد شده کجاست. او اعلام کرد در جلسه روز یکشنبه «گزارشهای خوبی» از فرماندهان نظامی و رئیس اطلاعات خود دریافت کرده است. روسیه واکنشی به سخنان زلنسکی و آزادسازی ۳ شهرک نشان نداده است. زلنسکی همچنین از زمستان سخت و پیشرفت جنگ خبر داد و در پی آن رهبران اروپایی روز یکشنبه با وجود گزارش پیشرفت در ضد حمله علیه نیروهای روسیه به دنبال کاهش تاثیر قیمتهای بالای انرژی در سراسر این قاره بودند. کریلو تیموشنکو، معاون دفتر رئیسجمهور اوکراین، اوایل روز یکشنبه تصویری از سربازان در حال برافراشتن پرچم این کشور بر پشت بام خانه روستایی را منتشر کرد که او مکان آن را منطقه جنوبی که کانون اصلی ضدحمله است، اعلام کرد. تیموشنکو در یک پست فیسبوک روی عکسی از ۳ سرباز روی پشت بامها که یکی از آنها پرچم اوکراین را روی یک پست نصب کرده است، نوشت: «ویسوکوپیلیا. منطقه خرسون. اوکراین. امروز». برخی منابع تحلیل میکنند که این ادعای زلنسکی ارتباط مستقیمی با تظاهرات ضد تحریم روسیه در اروپا دارد و رئیسجمهور اوکراین نگران کاهش حمایت متحدان غربی خود از این کشور یا توافق با روسیه است.
***
وضعیت اسفبار زیرساختهای تأمین آب آشامیدنی در آمریکا
همزمان با بحران آب آشامیدنی در شهر جکسون ایالت میسیسیپی، والاستریت ژورنال در گزارشی با اشاره به فرسودگی زیرساختهای تامین آب آشامیدنی در آمریکا نوشت: بحران آب در جکسون که همه آمریکاییها را تهدید میکند، نتیجه سالها بیتوجهی مسؤولان است. این روزنامه آمریکایی نوشت: بیش از 2.2 میلیون مایل (حدود 3.5 میلیون کیلومتر) مسیر لولهکشی آب آشامیدنی در کشور پوسیده شده و ۱۴۵ هزار تصفیهخانه آب نیز رو به خرابی است. به گزارش انجمن مهندسان عمران آمریکا، در هر ۲ دقیقه، یک لوله در نقطهای از تاسیسات لولهکشی آب و فاضلاب این کشور ترک برمیدارد. در گزارش سازمان حفاظت محیطزیست آمریکا نیز آمده است: به طور میانگین ۱۴ درصد آب تصفیه شده از تاسیسات آبرسانی هدر میرود، این در حالی است که برخی تصفیهخانهها هدررفت بیش از ۶۰ درصدی را گزارش میکنند.
***
انتخاب سفیر؛ گام بعدی تلآویو و آنکارا برای عادیسازی
کابینه رژیم صهیونیستی از تصویب توافقنامهای برای ایجاد ارتباطات هوایی با ترکیه خبر داد که به موجب آن به شرکتهای هوایی اسرائیلی اجازه میدهد به استانبول و دیگر شهرهای ترکیه پرواز داشته باشند و از این شهرها به مناطق دیگر پرواز کنند. «اوفیر جندلمن» سخنگوی نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی پستی در توئیتر، خبر از تصویب این توافقنامه داد و افزود: «این یک گام راهبردی است که به تقویت ثبات و شکوفایی منطقه و پیشبرد روابط ۲ کشور کمک میکند و گام بعدی تعیین سفیر از سوی ۲ طرف است». از سوی دیگر، «یائیر لاپید» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز با انتشار پیامی در توئیتر، از تصویب توافقنامهای برای ایجاد ارتباطات هوایی بین ترکیه و اسرائیل خبر داد. بر اساس این گزارش، شرکتهای هواپیمایی اسرائیل پس از ۱۲ سال به فرودگاههای ترکیه پرواز خواهند داشت و این پروازها رفت و برگشتی خواهد بود. چهارشنبه ۱۷ آگوست (۲۶ مرداد) ترکیه و رژیم صهیونیستی عادیسازی کامل روابط خود را اعلام کردند. «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و «یائیر لاپید» نخستوزیر پیشبرد امور کابینه رژیم صهیونیستی که به صورت تلفنی با یکدیگر گفتوگو میکردند، از تصمیمشان مبنی بر بازگشت سفرای ۲ طرف خبر دادند.
***
چین و روسیه رزمایش دریایی مشترک برگزار میکنند
کارشناسان نظامی چین از احتمال انجام دومین رزمایش دریایی مشترک روسیه و چین پس از رزمایش «وستوک ۲۰۲۲» که در حال انجام است خبر دادند. به گزارش تارنمای گلوبال تایمز، بر اساس گزارشهای عمومی، شناورهای تاکتیکی چین با شرکت در رزمایش «وستوک ۲۰۲۲» روسیه عملیات مشترکی را با ناوهای روسی در دریای ژاپن از جمله مسیریابی در آرایش و رفت و روب معادن شناور انجام دادند. نیروی دریایی ارتش چین در این رزمایش با شناور تخریبکننده مدل ۰۵۵ «نانچانگ»، ناوچه موشک هدایتشونده ۰۵۴ «A یانچنگ» و کشتی کمکی «دونگپینگهو» شرکت کرده است. هر ۳ مدل این شناورها پیشتر با نیروی دریایی روسیه همکاری کردهاند. در سال ۲۰۱۴ مدل یانچنگ و ناوهای روسی به عنوان گارد محافظ مشترک محمولههایی را که به سوریه ارسال میشد همراهی کردند و ۲ شناور دیگر نیز در رزمایش ارتشی مشترک ۲ کشور در سال ۲۰۲۱ شرکت کردند. کارشناسان نظامی چین در مصاحبه با گلوبال تایمز گفتند احتمال انجام دومین رزمایش دریایی مشترک روسیه و چین در پی رزمایش «وستوک ۲۰۲۲» که در حال انجام است مانند آنچه در سال ۲۰۲۱ انجام شد وجود دارد. به علاوه کارشناسان معتقدند این عملیات عادی در جهت مبادله تجربیات نیروهای دریایی با یکدیگر است. بر اساس اطلاعیه وزارت دفاع روسیه، رزمایش مشترک نظامی «وستوک ۲۰۲۲» که قرار است تا چهارشنبه هفته جاری ادامه پیدا کند با حضور بیش از ۵۰ هزار سرباز، ۱۴۰ هواپیمای جنگنده و ۶۰ ناو پشتیبانی و کشتی جنگی انجام خواهد شد. در این رزمایش در مجموع ۶ هزار سرباز خارجی از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و سازمان پیمان امنیت جمعی شرکت میکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|