|
چین: «آکوس» معاهده منع اشاعه هستهای را نادیده میگیرد
«ژانگ جون» نماینده چین در سازمان ملل گفت: آمریکا، استرالیا و انگلیس تحت پیمان آکوس، مواد هستهای را به شکلی خطرناک جابهجا میکنند که اینکار معاهده منع اشاعه هستهای را نادیده میگیرد. چین از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواست تحقیقات بیشتری درباره این قرارداد انجام دهد.
ارسال به دوستان
دور تازه درگیریها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان
بنبست داغ قرهباغ
گروه بینالملل: دور تازه درگیریها در منطقه قرهباغ کوهستانی که از شامگاه دوشنبه آغاز شده بود، صبح دیروز با یک آتشبس جدید میان جمهوری باکو و ارمنستان با میانجیگری روسیه متوقف شد.
آذربایجان و ارمنستان متقابلا یکدیگر را به آغاز تهاجم در مناطق مرزی متهم میکنند اما با توجه به شواهد میدانی به نظر میرسد نیروهای باکو ضربات گستردهتری را به طرف مقابل وارد کردهاند.
وزارت دفاع ارمنستان بامداد سهشنبه اعلام کرد نیروهای مسلح همسایه شرقی حوالی ساعت 12 شب دوشنبه به وقت محلی با حملات پهپادی و توپخانهای به مناطق مرزی این کشور، مناطق مسکونی و زیرساختها را هدف قرار داده و تلفات زیادی بهبار آوردهاند. بر این اساس تا ساعت 4 صبح دیروز وضعیت بسیار متشنجی در امتداد مرز وجود داشت و زیرساختهای نظامی و غیرنظامی ارمنستان هدف قرار گرفته است.
ایروان مدعی شده ساکنان چندین روستای ارمنینشین مرزی به دلیل تشدید تنش در حال تخلیه خانههای خود هستند.
در مقابل باکو گزارشهای ایروان درباره «تهاجم همهجانبه» خود را تکذیب کرد. وزارت خارجه آذربایجان در بیانیهای اعلام کرد از اواخر شب ۲۱ شهریور، واحدهای نیروهای مسلح ارمنستان در مسیرهای داشکسن، کلبجر و لاچین در مرز با این کشور اقدامات تحریکآمیز گستردهای انجام دادند که منجر به تلفات انسانی شده است.
بر این اساس باکو نیروهای ارمنستان را متهم کرد از مناطق کوهستانی قرهباغ و درههای موجود برای مینگذاری مناطق و مسیرهای تدارکاتی بین مواضع ارتش آذربایجان استفاده کردهاند.
همچنین وزارت دفاع این کشور از اقدامات تلافیجویانه قاطع برای جلوگیری از تحریکات نیروهای ارمنی خبر داد.
در این بیانیه، خرابکاران ارمنی- اشاره به نیروهای نظامی جمهوری خودخوانده آرتساخ - متهم به انفجار معادن و تخریب جادهها و زیرساختها در سمت آذری مرز در اوایل هفته شدهاند که باعث تعداد نامشخصی از تلفات نظامی شده است. اهمیت این درگیریها از آن رو است که حدود یک ماه پس از ساخت بزرگراه جدیدی توسط جمهوری باکو انجام میشود که کریدور لاچین، یعنی تنها راه ارتباطی بخش شمالی قرهباغ کوهستانی با ارمنستان را دور میزند. این بزرگراه یکی از پروژههای مهم زیربنایی در قلمرو منطقه اقتصادی قرهباغ و شرق زنگزور معرفی شده که به طرف آذری اجازه میدهد بدون ورود به شهر لاچین به مناطق جنوبی این جمهوری وارد شود.
ساخت بزرگراه جدید بدون ورود به شهر لاچین، اوایل تابستان پارسال به دنبال بازپسگیری بخش بزرگی از مناطق قرهباغ از ارمنستان آغاز شد. طول کل جاده 32 کیلومتر است که 10 کیلومتر آن در خاک ارمنستان واقع شده است.
صبح دیروز به دنبال گفتوگوی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه با نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان، پیشنهاد آتشبس میان ۲ طرف مطرح شد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد مسکو از ارمنستان و آذربایجان خواسته از تشدید بیشتر اوضاع خودداری کنند، خویشتنداری نشان دهند و به آتشبس احترام بگذارند. در نهایت به گزارش بخش آذری اسپوتنیک، باکو و ایروان بر سر آتشبس از ساعت 8 سهشنبه به وقت مسکو (ساعت 9 به وقت باکو) به توافق رسیدند.
ارمنستان و آذربایجان از زمانی که استقلال خود را از اتحاد جماهیر شوروی اعلام کردند، عمدتا بر سر قرهباغ کوهستانی با هم در ستیز بودهاند. طرف ارمنی اوایل دهه 1990 کنترل بیشتر مناطق محصور قرهباغ و مناطقی را که آن را به ارمنستان متصل میکردند، به دست گرفت اما سپتامبر 2020 باکو کارزاری را برای بازپسگیری آن با کمک پهپادهای عرضه شده توسط ترکیه آغاز کرد. در نهایت با آتشبسی که با میانجیگری مسکو بین ۲ طرف برقرار شد، نیمی از مناطقی که قبلا توسط جمهوری خودخوانده آرتساخ کنترل میشد به باکو واگذار شد و در مقابل نیمی از قرهباغ کوهستانی به ارمنیهای ساکن آن اختصاص یافت و توسط نیروهای حافظ صلح روس محافظت شد.
* تکاپوی بینالمللی ارمنستان
منابع ارمنی دیروز از تکاپوی گسترده نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان متعاقب درگیریهای جدید قرهباغ خبر دادهاند. او در نخستین ساعات صبح دیروز با تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت ملی کشورش، برای اقدامات فوری و متقابل تصمیمگیری کرد. پس از این نشست دفتر نخستوزیری ارمنستان در بیانیهای از ارسال شکایت رسمی به فدراسیون روسیه به عنوان رئیس سازمان پیمان امنیت جمعی CSTO به منظور اجرای مفاد معاهده دوستی، همکاری و کمک متقابل خبر داد.
مقر مرکزی این سازمان در مسکو نیز با انتشار بیانیهای «توسل به زور» در مناطق مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان را محکوم و اعلام کرد: «استفاده از زور در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان غیرقابل قبول است، باید از روشها و توافقات سیاسی و دیپلماتیک استفاده شود». این سازمان همچنین اعلام کرد کار روی استفاده از مکانیسمهای سازمان پیمان امنیت جمعی برای حلوفصل وضعیت در مرز ۲ کشور قفقار شمالی سازماندهی شده است.
با این حال به گزارش شبکه آرتی، هنوز درخواست رسمی ایروان به مسکو ارائه نشده و مشخص نیست این کشور به دنبال چه نوع کمکی از سازمان پیمان امنیت جمعی است؛ یک پیمان دفاعی متقابل و مشابه بلوک ناتو متشکل از ۶ جمهوری شوروی سابق شامل روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان. مسکو و ایروان همچنین معاهده دوستی، همکاری و کمک متقابل جداگانهای دارند که بیستوپنجمین سالگرد آن را حدود ۳ هفته پیش جشن گرفتند. ایروان همچنین به شورای امنیت سازمان ملل اعتراض کرده و احتمال دارد نشست ویژه این شورا در نیویورک به همین مناسبت برگزار شود.
پاشینیان در پارلمان ارمنستان نیز حضور یافت و برای قانونگذاران درباره درگیریهای شدید با همسایه توضیحاتی ارائه داد و گفت ۴۹ سرباز ارمنستانی در جریان درگیریهای شامگاه دوشنبه کشته شدهاند. پاشینیان همچنین تماسهای متعددی با روسایجمهور ایران، روسیه، فرانسه و وزیر خارجه ایالات متحده برقرار کرد. او در تماسهای تلفنی با پوتین و مکرون درباره اقدامات تحریکآمیز و تهاجمی نیروهای مسلح آذربایجان علیه ارمنستان و لزوم واکنش سریع جامعه بینالمللی به این رویداد صحبت کرد.
* حمایت یکجانبه آنکارا از باکو
سخنگوی دولت ترکیه دیروز در واکنش به دور تازه درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بدون توضیحی درباره وضعیت دور تازه درگیریهای قرهباغ، حمایت آنکارا از باکو را تحت هر شرایطی اعلام داشت.
به گزارش ترند نیوز، خبرگزاری رسمی باکو، «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه در توئیتی نوشت: «درگیریها در مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان نگرانکننده است. با توجه به ادامه مذاکرات، ارمنستان باید از اقدامات تحریکآمیز خودداری کند. صلح و ثبات تنها بر اساس تمامیت ارضی و حقوق مشروع آذربایجان قابل دستیابی است. ترکیه در کنار آذربایجان است».
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه این کشور نیز در این باره گفت: «ارمنستان باید اقدامات تحریکآمیز خود را متوقف کند و بر مذاکرات صلح و همکاری در چارچوب آشتیای که با جمهوری آذربایجان به آن دست یافته است، متمرکز شود».
***
جنگ و صلح مداوم
مهدی فیضاللهی*: تبادل آتش جدید از سری درگیریهای میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان این بار از شامگاه دوشنبه ۲۱ شهریور آغاز و تا صبح روز بعد ادامه یافت. این درگیریها پس از آن با آتشبس مجدد بین طرفین پایان یافت اما چند ساعت بعد این آتشبس از طرف آذربایجان نقض شد. این بار اتفاق جدید جنگ، حمله آذربایجان به خود ارمنستان بود که در صورت ادامهدار یا پردامنه بودن برای آذربایجان قطعا تبعاتی خواهد داشت. باید توجه داشت قبلا درگیریها در منطقه قرهباغ اشغالی (آرتساخ) به وقوع میپیوست. چند روز قبل نیز به دنبال درگیریهای مرزی، طرف آذری تهدید به انجام عملیات «قصاص 2» برای گرفتن انتقام کشتههای خود از طرف ارمنی کرده بود.
مرکز درگیریها در شهر کاپان، 30 کیلومتری مرز ایران بوده است که اخیرا سرکنسولگری ایران در این شهر به منظور جلوگیری از زیادهخواهیهای آذربایجان و ترکیه، افتتاح شده بود. به دنبال این درگیریها از هر ۲ طرف شاهد تلفات جانی سنگینی بودهایم به طوری که طرف ارمنستانی تعداد کشتههای خود را بیش از 100 نفر عنوان کرده است. به دنبال این تنش ارمنستان با رؤسای جمهور فرانسه، روسیه و ایران تماس برقرار کرده است و محور آذربایجان- ترکیه- اسرائیل نیز به نظر میرسد به دنبال باریک و باریکتر کردن مرزهای جنوبی ارمنستان باشند. آذربایجان از تحولات اخیر اوکراین به ضرر روسیه استفاده کرده و وارد درگیری شده است. در کنار آن و به دور از مرکز درگیریها، در باکو، افکار عمومی به سمت اینکه مناطق جنوبی ارمنستان (سیونیک) جزو اراضی تاریخی جمهوری آذربایجان است، هدایت میشود.
پاشینیان در سخنرانی بعد از این درگیری از همزیستی مسالمتآمیز به جای امضای معاهده صلح با آذربایجان سخن گفته و ایجاد کریدور زنگزور را ناممکن دانسته است. به نظر میرسد این مواضع ارمنستان و پاشینیان به دنبال حمایتهای برخی کشورهای منطقهای و غیرمنطقهای از آنها بوده است.
به دنبال این درگیریها جمهوری اسلامی ایران نیز بر عدم تغییر ژئوپلیتیک منطقه تاکید کرده است. جمهوری اسلامی ایران همواره بعد از جنگ دوم قرهباغ به تغییر ژئوپلیتیک منطقه حساس بوده و شاهد رزمایش نظامی نیز در همین ارتباط بودیم. امروز به دنبال درگیریهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان شواهد میدانی نشان میدهد تجهیزات و تسلیحات نظامی جمهوری اسلامی ایران به سمت مرزهای شمال غربی خود در حال انتقال است تا از هرگونه تغییرات ژئوپلیتیک در منطقه قفقاز جنوبی جلوگیری به عمل آورد.
* کارشناس ارشد مطالعات خاورمیانه از دانشگاه شهید بهشتی
ارسال به دوستان
رئیسجمهور آمریکا: با شکست دموکراتها در انتخابات میاندورهای۲ سال سخت در پیش داریم
بایدن به پیشواز شکست میرود؟!
رئیسجمهور آمریکا گفت: در صورتی که دموکراتها در انتخابات میاندورهای ماه نوامبر شکست بخورند، ۲ سال واقعا سخت را در پیش خواهیم داشت. جو بایدن در مجمع سرمایهگذاری کمیته ملی دموکراتها در بوستون اظهار کرد در صورتی که جمهوریخواهان در انتخابات میاندورهای قدرت را در دست بگیرند، هر کار قانونی را که لازم باشد انجام خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه دموکراتها باید کنترل سنا و مجلس نمایندگان را در دست داشته باشند، افزود: اگر ما کنترل هر کدام از مجلسها را از دست بدهیم، ۲ سال واقعا سخت را در پیش خواهیم داشت. من از این بعد زمان بیشتری را به بیان مخالفت خود با به قدرت رسیدن جمهوریخواهان اختصاص میدهم. بایدن همچنین خوشبینی خود را به طور کلی درباره آمریکا ابراز و تصریح کرد: خوشبینی من به این علت نیست که من رئیسجمهور هستم، بلکه به دلیل ماهیت خود آمریکاست.
وی تصریح کرد انتخابات میاندورهای کنگره کمتر از 2 ماه دیگر برگزار میشود و بار دیگر ضرورت موضوعاتی همچون حق حفظ حریم خصوصی، تامین امنیت مدارس برای کودکان و موضوع آب و هوا مشخص میشود. بایدن همچنین هشدار داد اگر دموکراتها در انتخابات میاندورهای شکست بخورند، آنها شانس تصویب دوباره قانون حق سقط جنین برای زنان را که یک دادگاه عالی در ماه ژوئن آن را لغو کرد، از دست میدهند. اگر جمهوریخواهان به قدرت برسند، این قانون به طور کلی لغو میشود. این در حالی است که نتایج آخرین نظرسنجیهای «سیبیاس» نشان میدهد جمهوریخواهان پیشتاز انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا هستند. بر اساس نتایج این نظرسنجی، جمهوریخواهان در کنترل مجلس نمایندگان در انتخابات میاندورهای سال جاری پیشتاز هستند و انتظار میرود جمهوریخواهان 230 کرسی و دموکراتها 205 کرسی مجلس را تصاحب کنند.
همچنین نتایج این نظرسنجی نشان میدهد دموکراتها از موضوعات و وقایع اخیر دلسرد شده و نسبت به جمهوریخواهان تمایل کمتری به شرکت در انتخابات دارند. ممکن است 8 نوامبر جو بایدن به سرنوشت سلفهای خود دچار شود. تقریبا در ایالات متحده مرسوم است که رئیسجمهور در انتخابات میاندورهای مجازات میشود. اکثر نظرسنجیها نشان میدهد این بار هم همینطور خواهد بود، میزان محبوبیت بایدن تقریبا به اندازه محبوبیت سلف او دونالد ترامپ قبل از انتخابات میاندورهای 2018 بد است. طبق نظرسنجی «یواسای تودی» و دانشگاه سافولک، تنها 39 درصد مردم آمریکا از بایدن راضی هستند و 56 درصد از عملکرد رئیسجمهور خود ناراضی هستند.
نتایج اکثر مؤسسات نظرسنجی نشان میدهد جمهوریخواهان اکثریت مجلس نمایندگان را که در همه ایالتها و به طور کامل انتخاب میشود، به دست خواهند آورد. در ادامه این گزارش آمده است: اگر در این انتخابات دموکراتها مجلس نمایندگان و سنا را به جمهوریخواهان ببازند، رئیسجمهور دیگر به سختی قادر به تصویب قوانین خواهد بود و پس از آن فقط میتواند با فرمان اجرایی حکومت کند. این یک راهحل سریع اما ناپایدار است، زیرا این احکام میتواند بلافاصله توسط رئیسجمهور بعدی لغو شود.
علاوه بر این، بدون اکثریت دموکراتها در کنگره، کمیته تحقیقاتی علیه ترامپ درباره موضوع حمله به کنگره در 6 ژانویه 2021 به نتیجه نمیرسد، زیرا جمهوریخواهان تقریبا به طور کامل با این تحقیقات مخالفند. نیوزویک هم چندی پیش گزارش کرد اگر دموکراتها در انتخابات میاندورهای نوامبر 2022 شکست بخورند و مجلس نمایندگان و سنا را از دست بدهند، بایدن شاید خودش را به سرعت در آستانه استیضاح ببیند.
درخواستها برای استیضاح بایدن چندین بار از سوی بسیاری از محافظهکاران برجسته مطرح شده است. اخیرا «تاکر کارلسون» مجری فاکسنیوز پس از گزارش پایگاه خبری «واشنگتن فریبیکن» که ادعا میکرد دولت بایدن یک میلیون بشکه نفت به یک شرکت گاز دولتی چین فروخته است، خواستار استیضاح رئیسجمهور شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اختلاف بزرگ ریاض و پاریس بر سر پرونده ریاستجمهوری لبنان
روزنامه لبنانی «الاخبار» از اختلاف بزرگ در مواضع عربستان سعودی و فرانسه در قبال پرونده ریاستجمهوری در لبنان خبر داد. در حالی که لبنانیها درگیر نتیجه مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی خود در جنوب با فلسطین اشغالی هستند، پس از تحرکات اخیر «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی و ابراز خوشبینی مقامات لبنانی درباره احتمال دستیابی به توافق در این زمینه، «آن گریو» سفیر فرانسه در بیروت از کشورش بازگشت و با ارسال پیامی به مقامات لبنانی تأیید کرد که «رئیسجمهور فرانسه برای تسریع در تکمیل توافقنامه ترسیم مرز با اسرائیل مداخله میکند» و «فرانسه در حال رایزنی با توتال است و متعهد میشود که این شرکت بلافاصله پس از امضای قرارداد کار حفاری را آغاز کند». اما منابع آگاه در گفتوگو با روزنامه «الاخبار» تصریح کردند که پرونده انتخابات ریاستجمهوری در صدر اولویتهای فرانسه در لبنان در سایه ورود این کشور به مهلت قانون اساسی برای انتخاب رئیسجمهور قرار دارد.
***
گاردین: بعید است اتحادیه اروپایی برای گاز روسیه سقف قیمت تعیین کند
یک سند فاش شده از سوی روزنامه گاردین حاکی است که اتحادیه اروپایی از اعمال سقف قیمت بر گاز روسیه خودداری میکند اما اعمال مالیاتهای بادآورده بر سود مازاد شرکتهای انرژی را ادامه میدهد. این سند نشان میدهد پس از آنکه کشورهای عضو اتحادیه اروپایی نتوانستند هفته گذشته به توافقی در زمینه اعمال محدودیتها دست یابند، سقف قیمتی برای گاز روسیه و گاز وارداتی تعیین نمیشود. با این حال، انتظار میرود اتحادیه اروپایی مالیاتهای بادآورده را بر سود بالای شرکتهای سوخت فسیلی وضع کند و سقف جداگانهای بر درآمد تولیدکنندگان برق کمکربن در نظر گیرد. «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا قرار است هنگام سخنرانی سالانه در روز چهارشنبه طرح اروپا برای مقابله با افزایش قیمت برق را منتشر کند. متن نهایی ممکن است تغییر کند اما پیشنویس تهیه شده، شک و تردید کمیسیون اروپا را درباره جلب حمایت کافی از کشورهای عضو اتحادیه اروپایی برای گزینه تعیین سقف بر گاز روسیه آشکار میکند. کشورهای عضو اتحادیه اروپایی که مقادیر زیادی گاز از روسیه وارد میکنند همچون مجارستان، اسلواکی و اتریش با تعیین سقف برای گاز روسیه مخالفت کردهاند، زیرا نگرانند کرملین کل جریان گاز را به روی آنها قطع کند و کشورشان در رکود فرو رود. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه تهدید کرده است در صورت توافق بر سر این طرح، صادرات انرژی به اروپا را متوقف میکند.
***
صدراعظم آلمان برای مقابله با مصائب زمستان به تکاپو افتاد
در شرایطی که مقامهای مختلف اروپایی از پیش رو بودن «زمستان سخت» در این قاره به دلیل تحریمهای غرب علیه نفت و گاز روسیه حرف زدهاند، صدراعظم آلمان برای مقابله با مشکلات زمستان به تکاپو افتاده است. منابع رسانهای از برلین خبر دادند «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان اعلام کرد به منظور کاهش فشار بر مصرفکنندگان و کسبوکارها در فصل زمستان، خواهان تعجیل در انجام اصلاحات در بازار برق است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، به دنبال تحریمها و فشارهای کشورهای عضو اتحادیه اروپایی علیه روسیه در رابطه با بحران اوکراین، مسکو در اقدامی تلافیجویانه عرضه گاز به اروپا را کاهش داده که این موضوع سبب افزایش شدید قیمت سوخت شده و متعاقب آن هزینه برق را در کشورهای اروپایی بالا برده است. اولاف شولتز در سخنرانی روز سهشنبه (دیروز) اعلام کرد شرکتهای تولیدکننده برق که از روشهایی جز استفاده از گاز برق تولید میکنند از قبیل استفاده از انرژی هستهای، انرژی خورشیدی یا انرژیهای تجدیدپذیر، توانستهاند سود بیشتری کسب کنند، زیرا قیمت آن بر اساس برق تولید شده با گاز تعیین میشود. به گفته صدراعظم آلمان، این کشور و اتحادیه اروپایی پیشنهاداتی را برای کاهش سودهای بادآورده از تولیدکنندگان غیر گاز ارائه دادهاند تا از فشار بر مصرفکنندگان و شرکتهایی که تحت فشار شدید قبوض فزاینده قرار دارند، بکاهند.
***
جزئیات دیدار اسماعیل هنیه و لاوروف در مسکو
یک رسانه فلسطینی دیروز سهشنبه جزئیات دیدار «اسماعیل هنیه» رئیس و اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مسکو را منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری شهاب، در این دیدار هیات نمایندگی جنبش حماس، تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در بیتالمقدس و محاصره غزه و تجاوزگری مکرر این رژیم به شهرهای کرانه باختری و تحولات فلسطین در عرصه سیاسی و میدانی را با لاوروف مورد بحث و بررسی قرار داد. همچنین سیاستهای ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در سرزمینهای اشغالی سال ۱۹۴۸ و نقض حقوق اسرا در زندانهای این رژیم و نیز راه تقویت وحدت در میان گروههای فلسطینی در این دیدار مورد بحث و بررسی قرار گرفت. هیأت جنبش حماس بر حق مردم فلسطین در مقاومت در برابر اشغالگران با تمام ابزارهای موجود تا آزادی سرزمین فلسطین و بازگشت پناهندگان فلسطینی به سرزمین آبا و اجدادی خود و بر مخالفت خود با غارت منابع طبیعی بویژه گاز طبیعی سرزمین فلسطین و لبنان توسط رژیم صهیونیستی تاکید کرد. هیأت نمایندگی حماس در این دیدار که دوشنبهشب برگزار شد، با اعلام مخالفت با تلاشهای ایالات متحده برای تثبیت رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه، نسبت به پیامدهای این روند هشدار داد و اعلام کرد: حماس برای تقویت روابط خود با کشورهای عربی و اسلامی و نیز مراجع و نهادهای بینالمللی مدافع حقوق فلسطینیان تلاش میکند. نمایندگان جنبش حماس اعلام کردند: هژمونی ایالات متحده بر عرصه بینالملل، به آرمان فلسطین لطمه زده است و تغییر نظام بینالملل به یک نظام چندقطبی بر یک مبنای عادلانه، در راستای منافع مردم و آرمان ملت فلسطین است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|