|
بورس همچنان سرخپوش
شاخص کل بورس تهران دیروز با ۴ هزار و ۴۷ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ۳۸۹ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن نیز با ۳۶۹ واحد کاهش به ۴۰۴ هزار و ۸۸۷ واحد و شاخص قیمت با ۲۲۰ واحد افت به ۲۴۲ هزار و ۱۸۲ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از 7 میلیارد و ۹۶۴ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۶ هزار و ۵۱۸ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
بررسی آوردههای اقتصادی عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای
شانگهای؛ سکوی پرش تجاری
رشد 31 درصدی تجارت ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در 5 ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل
گروه اقتصادی: حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دیروز در رأس هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی، به منظور شرکت در بیستودومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای وارد شهر سمرقند ازبکستان شد. پیشتر در شهریورماه سال 1400 ایران با حضور رئیسجمهور عضویت کامل این سازمان را به دست آورده بود و بررسیها حاکی از آن است که پس از این اتفاق حجم مبادلات تجاری کشورمان با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای افزایش قابل توجهی پیدا کرده اما باز هم با نقطه مطلوب فاصله جدی دارد.
به گزارش «وطنامروز»، ایران از زمان دستیابی به مقام ناظر در سازمان همکاری شانگهای (SCO) در سال 2005، یکی از کشورهایی بود که به دنبال عضویت کامل در این پیمان بود. ایران با سخنرانی محمود احمدینژاد در اجلاس سران شانگهای در 15 ژوئن 2006 میلادی تمایل خود را برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای نشان داد. اگرچه نخستین تلاش رسمی برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای در سال 2008 رد شد اما شهریور سال گذشته و 13 سال پس از آن تاریخ، جمهوری اسلامی ایران نهمین کشور عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای شد. پرواضح است عضویت دائم ایران در این پیمان، افقهای اقتصادی بسیاری را پیش روی ما قرار خواهد داد.
اگر چه سازمان همکاری شانگهای در آغاز برای حلوفصل اختلافات مرزی و مبارزه با تروریسم و اقدامات جداییطلبانه تأسیس شد اما به سرعت بحث انرژی به دلیل حضور شمار مهمی از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نفت و گاز جهان در آن به محور اصلی این سازمان تبدیل شد. سال 2001 اعضای سازمان همکاری شانگهای یک تفاهمنامه در زمینه همکاریهای اقتصادی منطقهای امضا کردند که پس از آن برنامه تجارت و توسعه چندجانبه در سال 2003 تصویب شد. این برنامه بعدا در اجلاس تاشکند در سال 2004 که 127 پروژه در آن تعریف شد، با جزئیات بیشتری مشخص شد. از این تعداد، 19 مورد مربوط به همکاری در زمینه انرژی، 20 مورد در زمینه حملونقل و بقیه مربوط به همکاری در زمینههای آموزش، علم و فناوری بود. در همان سال همچنین چین اعلام کرد مبلغ 900 میلیون دلار اعتبار صادراتی برای کشورهای آسیای مرکزی برای شروع سریع برنامه ارائه میدهد. این برنامه سرانجام در اجلاس سران دولت در مسکو (پاییز 2005) اجرا شد و نهادینه شدن همکاری بینبانکی و تجاری کشورهای عضو افزایش یافت. تأمین انرژی بحث کلیدی امنیت ملی چین است و یافتن بازارهای جدید و مطمئن از جمله در خاورمیانه برای آن حیاتی است. از سوی دیگر روسیه نیز به دنبال یافتن بازارهای جدید برای فروش محصولات خود است و وقتی صحبت از همگرایی منافع و تقابل با نفوذ آمریکا پیش میآید، در عین رقابت استراتژیک با ایران، حاضر است بحث همکاریهای گسترده با ایران در زمینه انرژی بویژه گاز و خطوط انتقال انرژی را پیش کشد. استقبال از ایده ایجاد «اوپک گازی» شاهد خوبی بر این مدعاست. ایران طبق آمارهای موجود، بیشترین ذخایر درجای نفت و گاز جهان را روی هم دارد که بشدت مورد نیاز چین و هند به عنوان ۲ عضو مهم پیمان شانگهای است؛ ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران پیمانهای راهبردی با چین و همچنین هندوستان دارد. این روابط راهبردی میتواند در کنار همکاریهای امنیتی پیمان شانگهای به عنوان یک مکمل ویژه برای سیاست نگاه به شرق ایران باشد.
روسیه و چین از بدو تشکیل سازمان همکاری شانگهای همواره تلاش کردهاند از این سازمان برای تأمین منافع خود در حوزه انرژی بهره گیرند و چین در نظر دارد جاده قدیمی ابریشم را به جاده انرژی مبدل کند. تقویت حضور سازمان همکاری شانگهای در خاورمیانه به این سازمان اجازه میدهد ضمن همکاری با کشورهایی چون ایران، مرکز فعالیتهای انرژی خود را به این منطقه منتقل کند و ضمن تأمین نیازهای انرژی اعضای مصرفکنندهای چون چین و احتمالا هند، آسانترین و کوتاهترین مسیر برای انتقال انرژی اعضای تولیدکننده خود در آسیای مرکزی به خلیجفارس و از طریق آن به دنیا را فراهم کند.
* تداوم مسیر دیپلماسی اقتصادی و انرژی
مهدی صفری، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در تشریح جزئیات عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای گفته است: حضور ما به عنوان عضو پس از این سفر مشخص خواهد شد. در این نشست حدود ۱۹ کشور حضور دارند. اگر شانگهای را حتی با ناظران مقایسه کنیم از لحاظ وزن، جمعیت و وسعت خاک و سهم اقتصادی قابل مقایسه با جایی نیست. مثلا به لحاظ جمعیت هند و چین، از نظر انرژی ایران و روسیه و به لحاظ ترانزیت چین، روسیه و قزاقستان اعضای این پیمان هستند.وی با بیان اینکه در این اجلاس فارغ از مسائل مالی، 2 عامل اصلی یعنی ترانزیت و انرژی برای ما اولویت بالایی دارد، تصریح کرد: کشورهای چین، هند و پاکستان مصارف انرژی بالایی دارند و ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان هم از مشتریان انرژی ما هستند.
سفر رئیسجمهور به سمرقند و آغاز پروسه تثبیت ایران در سازمان همکاری شانگهای، تداوم مسیر دیپلماسیای است که دولت سیزدهم ترسیم کرده است.
* رشد تجارت ایران با اعضای سازمان همکاری شانگهای در 5 ماه نخست 1401
دادههای اعلام شده از روند تجارت ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از رشد 31 درصدی در 5ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه حکایت دارد.
بر اساس آمار گمرک، از ابتدای امسال تا پایان مردادماه ۲۱ میلیون و ۴۱۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۷ میلیارد و ۵۶ میلیون دلار بین ایران و اعضای سازمان همکاری شانگهای تبادل شد که این میزان ۳۱ درصد بیشتر از ۵ ماه نخست سال قبل بوده است.
بر اساس آمار گمرک، سهم صادرات کالای ایرانی به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در ۵ ماه نخست امسال ۱۷ میلیون و ۳۸۱ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۷۸ میلیون دلار بود که رشد ۱۰ درصدی داشته و واردات از این کشورها نیز در این مدت، با رشد ۶۸ درصدی به ۴ میلیون و ۳۴ هزار تن کالا به ارزش ۷ میلیارد و ۹۷۸ میلیون دلار رسیده است. سیدروحالله لطیفی، سخنگوی گمرک درباره میزان صادرات به هر یک از اعضای سازمان همکاری شانگهای گفت: چین با خرید ۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون دلار (رشد ۱۴ درصدی)، هند با ۷۲۹ میلیون دلار (رشد ۲۰ درصدی)، افغانستان با ۶۴۱ میلیون دلار (کاهش ۲۵ درصدی)، پاکستان با ۴۷۵ میلیون دلار (رشد ۱۳ درصدی) و روسیه با ۲۹۱ میلیون دلار (رشد ۳۲ درصدی) در رتبههای اول تا پنجم مقاصد صادراتی ایران به اعضای سازمان همکاری شانگهای قرار دارند.
بعد از روسیه، ازبکستان با خرید ۸۸ میلیون دلار، قزاقستان با 61.2 میلیون دلار، تاجیکستان با 45.6 میلیون دلار، قرقیزستان با 18.4 میلیون دلار، بلاروس با 7.2 میلیون دلار و مغولستان با ۱۵۶ هزار دلار، در رتبههای ششم تا یازدهم قرار دارند.
سخنگوی گمرک درباره میزان واردات از کشورهای عضو شانگهای هم گفت: چین با فروش ۵ میلیارد و ۵۱۸ میلیون دلار (رشد ۵۳ درصدی)، هند با یک میلیارد و ۱۵۹ میلیون دلار (رشد ۱۴۲ درصدی)، روسیه با ۷۱۵ میلیون دلار (رشد ۵۰ درصدی)، پاکستان با 429.3 میلیون دلار (رشد ۳۷۵ درصدی) و قزاقستان با 78.4 میلیون دلار (رشد ۱۷۴ درصدی)، 5 کشور اول فروشنده کالا به ایران در بین اعضای سازمان همکاری شانگهای در این ۵ ماه بودند.
وی افزود: ازبکستان با فروش 32.5 میلیون دلار، تاجیکستان با 26.2 میلیون دلار، افغانستان با 10.4 میلیون دلار، بلاروس با 3.9 میلیون دلار، قرقیزستان با 2.7 میلیون دلار و مغولستان با 1.3 میلیون دلار در رتبههای ششم تا یازدهم فروش کالاهای مورد نیاز به کشورمان در بین اعضای سازمان همکاری شانگهای قرار دارند.
سبد صادرات کالاهای ایران به مجموعه کشورهای عضو پیمان شانگهای بسیار متنوع است که شامل انواع ماهی و محصولات دریایی، سبزیجات، میوه، پارچه و مصنوعات نساجی، انواع ماشینآلات صنعتی و کشاورزی، لوازم خانگی، فرش و گلیم، محصولات پتروشیمی و پسته و آجیل میشود و محصولات وارداتی نیز اغلب مواد اولیه صنعتی، قطعات ماشینآلات، گوشت، دارو، محصولات شیمیایی، تجهیزات پزشکی، قطعات و لوازم یدکی خودرو، انواع پارچه و مصنوعات هستند.
* ایران؛ حلقه وصل پروژههای زیرساختی
باید توجه داشت صرف عضویت در این پیمان برای بهبود دیپلماسی اقتصادی کشور کافی نیست و برای ایجاد فرصتهای بزرگ اقتصادی لازم است با هر یک از کشورهای عضو نیز روابط دوجانبه قوی برقرار شود که انعقاد موافقتنامههای تجارت ترجیحی، کاهش منطقی نرخهای تعرفهای بویژه از سوی ایران و همگرایی در نرخهای تعرفه کالایی، شناخت دقیق بازارهای هدف به منظور گسترش صادرات غیرنفتی، رفع موانع سرمایهگذاری خارجی کشورهای عضو شانگهای در صنایع بالادستی ایران و پیگیری اجرای تفاهمنامه همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین از طریق ایجاد پروژههای درونسازمانی شانگهای از جمله ابزارهای آن میتواند باشد.
ارسال به دوستان
رئیس کل بانک مرکزی از تأمین 26 میلیارد دلار برای واردات در 5 ماه نخست امسال خبر داد
رشد 37 درصدی تأمین ارز واردات
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان مرداد حدود ۲۶ میلیارد دلار تأمین ارز برای واردات رسمی کشور به شکل حواله انجام شده است، گفت: در حال حاضر حجم عرضه ارز به مراتب بیش از تقاضای آن است. علی صالحآبادی درباره شرایط حوالههای ارزی عنوان کرد: در حال حاضر و در زمینه حواله ارزی شرایط ما به گونهای است که حجم عرضه ارز به مراتب بیش از تقاضای آن است و ما در روزهای مختلفی شاهد این نکته هستیم که در بازار عرضههای زیادی اتفاق میافتد و در همان حال تقاضایی در بخش حواله ارزی نداریم. وی افزود: از ابتدای سال 1401 تا پایان مرداد حدود 26 میلیارد دلار تأمین ارز برای واردات رسمی کشور به شکل حواله انجام شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که حدود 19 میلیارد دلار بود، تقریبا 7 میلیارد دلار بیشتر شده است(رشد ۳۷ درصدی). رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه از روزهای آینده به شکل شفاف میزان عرضه و تقاضای ارز در بازار نیما به صورت رسمی اعلام میشود، عنوان کرد: با اعلام این مهم به صورت روزانه همه فعالان اقتصادی در جریان عرضه و تقاضای حواله رسمی ارز کشور قرار خواهند گرفت. وی ادامه داد: علاوه بر این در حوزه اسکناس نیز وضعیت عرضهها بسیار خوب است و از ابتدای سال تاکنون حدود یک میلیارد دلار به شکل اسکناس ارزی در بازار متشکل ارزی و بازار توافقی معامله ارز عرضه شده و صادرکنندگان، ارز خود را در قالب حواله و اسکناس ارزی به سامانهها ارائه میکنند و در این زمینه نیز وضعیت عرضهها بسیار مطلوب است. رئیس شورای پول و اعتبار در پایان درباره انتشار میزان معاملات و عرضه و تقاضا در بازار متشکل ارزی و معاملات ارزی توافقی گفت: معاملات ارزی توافقی از ماههای گذشته میان صرافیها آغاز شده بود که در این باره نیز خوشبختانه حجم معاملات توافقی بازار ارز و عمق آن افزایش قابل توجهی یافته است و نیازهای اسکناسی خدماتی مورد نیاز مردم به طور کامل تأمین میشود، لذا مقرر شده است میزان معاملات و عرضه و تقاضا و قیمتها به صورت شفاف در سایت بازار متشکل ارز ایران از امروز 23 شهریور (دیروز) اعلام شود.
* روند صعودی قیمت دلار متوقف میشود؟
قیمت دلار ظرف ۲ ماه گذشته بین کانال 29 تا 31 هزار تومان شناور بوده و با انتشار اخبار مذاکرات هستهای در بازه مذکور حرکت میکرده است. در حال حاضر با انتشار اخبار ضدونقیض از مذاکرات و از سوی دیگر تقاضای ارز جهت سفر معنوی اربعین، قیمت دلار در بازار آزاد حدود 31 هزار و 200 تومان رسیده است. در رشد این روزهای قیمت ارز، تقاضا برای سفر به ترکیه را نیز باید لحاظ کرد؛ با توجه به افت بیسابقه ارزش لیر و رسیدن آن به حدود هزار و 600 تومان، حجم سفرها به این کشور نیز افزایش پیدا کرده است. جمعبندی تمام موارد مطرح شده نشان از آن دارد که در روزهای آینده و با پایان یافتن این متغیرهای زمانی تاثیرگذار بر بازار، باید شاهد کاهش قیمت ارز در بازار آزاد باشیم. همچنین قیمت هر دلار در بازار متشکل ارزی با وجود نوسانات گسترده در بازار آزاد 30 هزار تومان است.
* راهاندازی سامانه مظنههای خرید و فروش ارز توافقی در بازار متشکل ارزی
بازار متشکل معاملات ارز ایران با افزودن سامانه مربوط به جدول عمق بازار به وبسایت و سامانه معاملات این شرکت، علاوه بر افزایش شفافیت بازار، امکان تحلیل بیشتر را برای عموم مردم، فعالان و معاملهگران بازار ارز فراهم کرد. بر این اساس، در بازار متشکل معاملات ارز ایران، عموم مردم و فعالان بازار ارز میتوانند از این پس علاوه بر حجم معاملات، میانگین موزون نرخها، نرخ پایانی روز قبل و درصد تغییر نسبت به نرخ پایانی روز قبل و ۱۰ مظنه خرید و فروش ارز توافقی دلار و یورو را از طریق وبسایت این مجموعه به آدرس WWW.ICE.IR مشاهده کنند. طبق اطلاعیه بازار متشکل معاملات ارز ایران، از ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ (امروز) مظنههای قیمتی ۱۰ سفارش خرید و فروش ارزهای دلار و یوروی توافقی به نمایش عموم درمیآید.
* مشاهده واقعیت بازار ارز در لحظه
مردم از این پس با مشاهده واقعیت بازار در لحظه، میتوانند به جای کانالهای غیررسمی جهت کسب اطلاعات قیمت دلار و یورو، با مراجعه به وبسایت بازار متشکل ارزی از وضعیت قیمت دلار و یوروی توافقی آگاه شوند و تصمیمهای واقعیتر و صحیحتری بگیرند. نرخ اعلامی بازار متشکل معاملات ارز ایران، نرخ بین بانکی و بین صرافی است و توسط اعضای این بازار کشف نرخ انجام میشود. عموم مردم در کشف نرخ و معاملات ارز بازار متشکل ارزی حضور ندارند اما در زمان مراجعه به صرافی میتوانند ارز مورد نیاز خود را با حداکثر یک درصد بالاتر از نرخ کشف شده روی تابلوی معاملات بازار متشکل معاملات ارز ایران دریافت کنند.
* اعطای API به مجموعههای مجوزدار
به گزارش مدیریت ارتباطات بازار متشکل معاملات ارز ایران، مجموعههای پردازش اطلاعات مالی مجوزدار از بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار میتوانند با ارائه درخواست رسمی، اطلاعات تابلوی بازار متشکل معاملات ارز ایران را در قالب API یا وبسرویس دریافت کنند. بانکها، شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت (PSP) و... نیز میتوانند این دسترسی را جهت دریافت اطلاعات تابلوی معاملات بازار داشته باشند.
* مزیتهای مشاهده عمق بازار
عمق بازار و مظنههای خرید و فروش، ابزاری حرفهای برای رصد دقیق بازارهای مالی به شمار میرود. معاملهگران بازار متشکل ارز ایران با مشاهده عمق مظنهها با آگاهی بیشتری از میزان عرضه و تقاضا سفارشگذاری خواهند کرد. با این ابزار، قیمتها تحلیلپذیرتر و دستکاری قیمتها سختتر میشود. همچنین عمق مظنههای بازار میتواند به سرمایهگذاران و معاملهگران برای اطلاع از بهترین قیمتهای خرید و فروش و بیشترین حجم سفارشات و در نتیجه تصمیمگیری بهتر برای معاملات روزانه در بازار ارز توافقی دلار و یورو کمک کند.
ارسال به دوستان
اخبار
عملیات قانون پایانههای فروشگاهی آغاز شد
رئیس سازمان امور مالیاتی روز گذشته در همایش تبیین نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان برای شرکتهای بورسی اظهار کرد: امروز عملیات قانون پایانههای فروشگاهی را شروع میکنیم.
داوود منظور افزود: این قانون از تکالیف بر زمین ماندهای بود که از زمان تصویب آن در سال ۹۸ تاکنون که بیش از ۲ سال میگذرد، قرار بود ۱۵ ماه بعد از تصویب اجرا شود اما زیرساختهای اجرا فراهم نبود.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به قانونهای مشابهی مانند قانون صندوقهای مکانیزه گفت: این قوانین هیچ گاه اجرا نشد.
منظور بیان کرد: نظام مالیاتی با استفاده از این قانون به یک نظام روزآمد و جهانتراز تبدیل میشود. منظور یادآور شد: باید هر چه زودتر این قانون را اجرا میکردیم، این قانون فعالان اقتصادی را مکلف میکند زمانی که عملیاتی مانند خرید یا فروش انجام میدهند، آن را ثبت کرده و نسخهای از صورتحساب الکترونیک را برای پایگاه دادههای سازمان مالیاتی ارسال کنند که شفافیت در پی دارد.
منظور با اشاره به همکاری سازمان امور مالیاتی با پلیس راهور درباره راهاندازی سامانه نقل و انتقال خودرو گفت: نتیجه راهاندازی این سامانه این شد که اولا مردم براحتی با گوشی همراه و بدون مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی، کار نقل و انتقال را انجام میدهند و ثانیا این پول مستقیما وارد خزانه میشود.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه به دنبال آن هستیم تا تمام امور مالیاتی را از درگاه پنجره واحد الکترونیکی انجام دهیم، گفت: با این کار هم از هدر رفتن وقت مردم برای قانع کردن ممیزان مالیاتی جلوگیری میشود و هم حقوق دولت ایفا
میشود.
وی با اشاره به آغاز اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان از روز گذشته با شرکتهای بورسی و فرابورسی افزود: قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده تماما در بستر قانون پایانههای فروشگاهی بنا شده اما اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده زودتر آغاز شد.
***
اجرای پروژه تیر الکترونیک بینگمرکات ایران و هند
در راستای تسهیل ترانزیت و توسعه کریدور شمال- جنوب طی روزهای آینده نخستین پروژه بینالمللی حملونقل مرکب تحت رویه تیر الکترونیک بین گمرکات ایران و هند عملیاتی خواهد شد.
معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران گفت: در راستای تسهیل ترانزیت و توسعه کریدور شمال- جنوب طی روزهای آینده نخستین پروژه بینالمللی حملونقل مرکب تحت رویه تیر الکترونیک بین گمرکات ایران و هند با ورود محموله ارسالی از مبدأ کشور هند به گمرک شهید رجایی بندرعباس و خروج آن از طریق گمرک آستارا عملیاتی خواهد شد.
فریده زبیدی گفت: گمرک ایران جهت توسعه ترانزیت کالا از کشور، بحث توسعه و فعالسازی مسیرهای ترانزیت را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده که یکی از راههای فعالسازی کریدورهای ترانزیتی، بهکارگیری پروژه تیر الکترونیک و استفاده از تسهیلات کنوانسیون تیر در حملونقل مرکب بوده که با راهاندازی کارنه تیر در گمرکات دریایی، شرایط لازم جهت تحقق این موضوع فراهم میشود.
وی گفت: با اجرای این پروژه ضمن کاهش زمان و هزینه ترانزیت کالا، توسعه تجارت از مسیر ایران را شاهد خواهیم بود. معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران گفت: یکی از مشکلات اساسی در ترانزیت کالا از طریق حملونقل مرکب و بین کشورها، فقدان اسناد واحد گمرکی است که با اجرای این پروژه ضمن اینکه از کارنه تیر به عنوان سند گمرکی واحد بین کشورها و در طول مسیر استفاده میشود، انجام این رویه تحت تیر الکترونیک باعث تبادل الکترونیکی اطلاعات بین کشورها شده و گام موثری را در جهت تسهیل تشریفات گمرکی و در نهایت توسعه و فعالسازی کریدورها از جمله کریدور شمال- جنوب به همراه خواهد داشت.
کلمه تیر (TIR) مخفف حملونقل جادهای بینالمللی است و تیر الکترونیک سیستمی است که کالا تحت سند واحد و تبادل الکترونیکی اطلاعات بین کشورها و تضمین بینالمللی معتبر منتقل میشود. به گفته وی، با اقدامات صورت گرفته ترانزیت کالا از مسیر ایران در ۵ ماهه سال جاری با رشد ۲۵ درصدی به رقم ۶ میلیون تن رسیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|