|
پاشینیان: آذربایجان باید نیروهایش را از خاک ارمنستان خارج کند
«نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان در کنفرانس خبری مشترک با «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه در پاریس گفت: نیروهای جمهوری آذربایجان باید از خاک ارمنستان به مواضع اولیه خود عقبنشینی کنند. مایلم تاکید کنم موضع ما قطعا روشن است. نیروهای آذربایجانی باید از خاک ارمنستان خارج شوند.
ارسال به دوستان
منابع خبری از توافق نهایی بر سر ایجاد ائتلافی برای تشکیل دولت عراق خبر دادند
نوید تشکیل دولت وحدت در عراق
گروه بینالملل: امروز در حالی جلسه پارلمان عراق برای بررسی استعفای «محمد الحلبوسی» رئیس مجلس برگزار میشود که برخی خبرها حکایت از آن دارد که ائتلافی بزرگ برای تشکیل دولت آینده عراق به نخستوزیری «محمد سودانی» شکل خواهد گرفت.
رئیس مجلس عراق درخواست استعفا از مقامش را به پارلمان داده است. به نظر میرسد دلیل اصلی استعفای حلبوسی از این مقام ایجاد یک ائتلاف جدید و بزرگ برای تشکیل دولت است. «شخون عبدالله» نایب رئیس پارلمان عراق در گفتوگو با شبکه تلویزیونی کردزبان «روداو» گفت: «انتظار نمیرود با درخواست استعفای حلبوسی موافقت شود. البته یکی از معاونان حلبوسی در ائتلاف سیاده اعلام کرده حلبوسی به این دلیل استعفا کرده است که دوباره رأیگیری برگزار شود تا وی با اکثریت آرا بار دیگر به عنوان رئیس مجلس انتخاب شود. جلسه امروز پارلمان عراق همچنین شامل رایگیری برای انتخاب نایبرئیس اول پارلمان به جای «حاکم الزاملی» از جنبش صدر است که همراه با همه اعضای ائتلاف خود در اواسط ژوئن استعفا کرد. استعفای حلبوسی کمتر از ۳ ساعت پس از دیدارش با «جینین هینیس بلاسخارت» نماینده سازمان ملل در عراق بود. «عمار الحکیم» رهبر ائتلاف «عراقیون» دیروز در سخنانی در مجمع گفتوگوی «الرافدین» از محمد الحلبوسی خواست از استعفای خود صرفنظر کند و گفت بیشتر نمایندگان پارلمان با استعفای او مخالفت خواهند کرد. او گفت مخالفت جریان صدر با نامزدی «محمد سودانی» برای پست نخستوزیری تاکنون فقط در رسانهها مطرح شده و به شکل رسمی اعلام نشده است. او افزود: «حاضرم به حنانه [در نجف] رفته و با مقتدا صدر دیدار کنم تا با یکدیگر به تفاهم برسیم». حکیم گفت: «وقتی یک انسداد سیاسی رخ میدهد، ممکن است برای همه طرفها رضایتبخش نباشد و اگر برخی از ما راضی نباشند، باید مصالحه کنیم و منافع ملی را ارجح بدانیم. به آینده نگاه کنید و از موضوعات حادی که اختلافات بین مردم همان کشور را عمیقتر میکند، چشم بپوشید». این جلسه پارلمان عراق نخستین جلسه مجلس این کشور در چند ماه اخیر بعد از تصرف آن توسط هواداران جنبش صدر است. در چند هفته گذشته و بعد از برگزاری مراسم اربعین حسینی جلسات متعددی توسط گروههای شیعه، کرد و اهل سنت در اربیل و سلیمانیه برگزار شد. خروجی این جلسات که به رهبری هادی عامری، مسعود بارزانی و عمار حکیم برگزار شد، به یک توافق بزرگ منجر شده است. «فادی الشمری» عضو دفتر سیاسی جریان حکمت ملی عراق از توافق نهایی بر سر تشکیل «ائتلاف اداره الدوله» (ائتلاف اداره دولت) خبر داد. شمری در توئیتی نوشت توافق نهایی برای تشکیل ائتلاف اداره حکومت بین چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه، ۲ حزب کرد (حزب دموکرات و حزب اتحادیه میهنی کردستان)، ائتلاف السیاده و جنبش بابلیون شکل گرفت.
وی افزود: امیدواریم رایزنیها برای انتخاب نامزد ریاستجمهوری و تعیین موعد از سرگیری فعالیت پارلمان عراق به نتیجه برسد. در همین شرایط، محمد سودانی، نامزد نخستوزیری عراق نیز ضمن اعلام اینکه برنامه خود را برای تشکیل دولت در ۲۳ محور مطرح خواهد کرد، گفت: موضوعات برق، بهداشت، خدمات شهری و مبارزه با فساد اولویت ما در دولت خواهد بود. وی افزود نامهایی که برای کابینه وزیران یا مدیریت دفتر منتشر میشود، صحت ندارد. توافق احزاب عراقی بر سر نامزدی سودانی در حالی است که در روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر معرفی نامزدهای دیگر به جای وی در رسانهها منتشر شده بود اما تاکنون شخص دیگری از سوی احزاب در این زمینه معرفی نشده است. هر چند برخی تلاش میکنند «مصطفی الکاظمی» را همچنان در مسند نخستوزیری ابقا کنند اما چارچوب هماهنگی بشدت با این مساله مخالفت کرده است. به نظر میرسد با ائتلاف جدید کردها، شیعیان و جریانهای سنی عراق، مسیر انتخاب نخستوزیر هموار شده است و اگر اتفاق خاصی در روزهای آتی رخ ندهد، بعد از یک سال این بحران بالاخره به پایان خواهد رسید. شاهدی برای این مدعا هم اینکه سودانی در روزهای اخیر در دیدار با نمایندگان عراقی، برنامههای دولت آتی خود را ارائه داده بود تا پیش از برگزاری جلسات پارلمان درباره آن رایزنیهایی را انجام دهند. دلیل اینکه چارچوب هماهنگی و متحدانش هر گونه مذاکره با مقتدا صدر را رد کردهاند، این است که او حاضر نیست در ائتلافی که شیعیان حضور دارند وارد شود و بشدت با گزینه نخستوزیری چارچوب هماهنگی مخالف است. ۲ ماه پیش هم که سودانی معرفی شد، هواداران صدر با چراغ سبز او ساختمان پارلمان را اشغال کردند و پس از آن برای چندین هفته متوالی به آشوبهای خیابانی دست زدند تا اجازه ندهند چارچوب هماهنگی گزینه مدنظر خود را راهی کاخ نخستوزیری کند. صدر نشان داده به هیچ راهکار سیاسیای پایبند نبوده و تنها خواهان انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام است؛ خواستهای که هیچکدام از عراقیها با آن موافقت نکردهاند و حتی دادگاه عالی عراق هم مخالفت خود را با آن اعلام داشته است. لذا ادامه مذاکرات با شخصی که بر مواضع اعلامی خود پافشاری میکند و حاضر به عقبنشینی نیست، فایدهای ندارد به گزارش السومریه، این ائتلاف متشکل از چارچوب هماهنگى، حزب دموکرات کردستان، اتحادیه میهنی کردستان، ائتلاف السیاده، بابلیون و ائتلاف عزم است. مهمترین بندهاى توافق به شرح زیر است: نامزد این ائتلاف براى تصدى پست نخستوزیرى عراق محمد السودانى باشد. این ائتلاف هیچ مذاکراتى با جریان صدر نخواهد داشت، چرا که صدریها پیشنهاد مذاکره را رد کردهاند. جلسه پارلمان برای از سرگیریها فعالیتها و وظایفش ٢٧ ماه جاری میلادی (سپتامبر) برگزار خواهد شد. قانون انتخابات بازنویسى و یک سال پس از آن، انتخابات برگزار خواهد شد.
در این بین منابع رسانهای نزدیک به چارچوب هماهنگی اعلام کردهاند جریان صدر از طریق 6 وزارتخانهای که در اختیار آن قرار میگیرد در دولت بعدی شرکت میکند و به نظر بحران سیاسی در حال پایان است.
***
صدر در دولت آینده عراق شرکت میکند؟
خبرهایی درباره تشکیل یک ائتلاف سیاسی جدید در عراق به نام «اداره الدوله» (اداره دولت) منتشر شده است. «ترکی العتبی» از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) جزئیات جدیدی از این ائتلاف ارائه کرد. وی در گفتوگو با وبگاه المعلومه، تصریح کرد ائتلاف جدید موسوم به اداره کشور، دربرگیرنده 6 گروه سیاسی خواهد بود. تفاهمات سیاسی و تحرکات چارچوب هماهنگی طی هفتههای گذشته به نتایج مهمی در مسیر رفع انسداد موجود، پیشبرد روند تشکیل دولت و از سرگیری نشستهای پارلمان به عنوان بهترین راهحل برای مقابله با تشدید بحران در صحنه عراق منجر شد. برخی منابع رسانهای پیشتر به نقل از «محمود الحیانی» از رهبران چارچوب هماهنگی اعلام کردند ترکیب ائتلاف جدید موسوم به اداره کشور، علاوه بر چارچوب هماهنگی عبارت است از: ائتلاف «العزم» به ریاست «مثنی السامرائی»، ائتلاف «السیاده» به ریاست «خمیس الخنجر»، حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست «مسعود بارزانی»، حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق به ریاست «بافل طالبانی» و فراکسیون مسیحی «بابلیون» به ریاست «ریان الکلدانی». چند روز پیش حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست بارزانی خبر داد سید مقتدا صدر، رهبر جریان صدر موافقت کرده است با هیأت سهجانبه تشکیل شده از سوی گروههای سیاسی عراق شامل «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق و «نچیروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق دیدار کند. قرار بود این هیأت یک طرح ابتکاری جدید که پاسخگوی مطالبات صدریهاست، به رهبر این جریان ارائه کند.
ارسال به دوستان
گروههای مقاومت: آماده گفتن به ندای مسجدالاقصی هستیم
گروههای مقاومت فلسطین در واکنش به تداوم تعرض صهیونیستهای افراطی به مسجدالاقصی برای دومین روز متوالی اعلام کردند مقاومت در نهایت آمادگی برای لبیک گفتن به ندای مسجدالاقصی است. به گزارش فلسطین الیوم، گروههای مقاومت همه اقشار و جناحهای فلسطین را به دفاع از مسجدالاقصی به تمام اشکال ممکن فراخواندند. گروههای مقاومت همچنین از کشورهای عربی سازشگر با رژیم صهیونیستی خواستند به روابط خود با این رژیم پایان دهند؛ چراکه این اقدام تلآویو را تشویق به تشدید تجاوزاتش علیه ملت فلسطین و اماکن مقدس آن کرده است. این گروهها در بخش دیگری از این بیانیه به پیام تبریک محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان به بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اشاره کردند و ضمن محکوم کردن این اقدام، آن را خیانت به مقاومت و مبارزه ملت فلسطین خواندند. رسانههای فلسطینی روز سهشنبه اعلام کردند شهرکنشینان صهیونیست بار دیگر به مسجدالاقصی یورش بردند. دهها شهرکنشین صهیونیست دیروز (سهشنبه) به مسجدالاقصی یورش بردند.
صهیونیستها در این تعرض به صورت گروهی وارد مسجدالاقصی شدند و با حمایت شدید نظامیان رژیم صهیونیستی اقداماتی نژادپرستانه و تحریکآمیز انجام دادند. بر اساس این گزارش، همزمان با یورش صهیونیستها به مسجدالاقصی، نیروهای اشغالگر یک پهپاد در بالای این مکان مقدس به پرواز درآوردند. این یورش از سمت باب المغاربه انجام شده است. روز قبل نیز گروهی از شهرکنشینان صهیونیست در سایه حفاظت نظامیان رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی در شهر اشغالی قدس یورش برده بودند. شهرکنشینان از صبح دوشنبه یورش خود به مسجدالاقصی را به بهانه آغاز سال یهودی آغاز کردهاند. نظامیان رژیم صهیونیستی نیز از شهرکنشینان صهیونیست حمایت کرده و به مقابله با جوانان فلسطینی محافظ مسجدالاقصی برخاسته و جلوی آنها را برای مقابله با این شهرکنشینان میگیرند. در مقابل، جوانان فلسطینی در مصلی القبلی در مسجدالاقصی علیه یورش شهرکنشینان صهیونیست شعار سر میدهند. نیروهای اشغالگر تدابیر شدیدی وضع کرده و جلوی رسیدن شهروندان فلسطینی به مسجدالاقصی از سمت باب الاسباط را گرفتهاند. گروهی از شهروندان فلسطینی نیز در مقابل یورش شهرکنشینان و تاکید بر حضور خود برای دفاع از مسجدالاقصی اقدام به اقامه نماز و سر دادن شعار در یکی از ورودیهای مسجدالاقصی کردند. نظامیان صهیونیست در ادامه به محافظان فلسطینی مسجدالاقصی حملهور شده و یک جوان فلسطینی را در منطقه باب العمود شهر قدس بازداشت کردند. فلسطینیها نیز به سمت نظامیان رژیم صهیونیستی که از شهرکنشینان در جریان یورش به مسجدالاقصی حفاظت میکردند، بمبهای دستی صوتی و آتشزا پرتاب کردند. رژیم صهیونیستی همزمان با اعیاد یهودی و از ترس تشدید عملیات مقاومت فلسطین در کرانه باختری رود اردن حضور خود را تقویت و آنجا را منطقه بسته نظامی اعلام کرده است. سران رژیم صهیونیستی در ۲ ماه اخیر بویژه بعد از تجاوز نظامی ۳ روزه این رژیم به نوار غزه، با افزایش مقاومت مسلحانه و مردمی ملت فلسطین در کرانه باختری روبهرو هستند.
ارسال به دوستان
ائتلاف راستگرای ایتالیا با کسب ۴۴ درصد آرا پیروز انتخابات پارلمانی شد
اتحادیه اروپایی ضعیفتر از همیشه
نتایج انتخابات پارلمانی در ایتالیا نشان داد ائتلاف راست افراطی به رهبری «جورجیا ملونی» در نوزدهمین دوره انتخابات سراسری ایتالیا بیشترین آرای ماخوذه را به خود اختصاص داده است. بنا به اعلام وزارت کشور ایتالیا، این ائتلاف نزدیک به 44 درصد کل آرا را دریافت کرده و حزب دموکراتیک هم با 19.2 درصد پس از آن قرار گرفته است. جنبش 5 ستاره به رهبری «جوزپه کونته» نخستوزیر سابق ایتالیا نیز با کسب 15.3 درصد از کل آرای ماخوذه سوم شد.
در این انتخابات که روز دوشنبه برگزار شد، سطح مشارکت مردمی 63.9 درصد اعلام شد که این میزان پایینترین سطح مشارکت در تاریخ ایتالیاست. سایت پالیتیکو در رابطه با پیروزی راستگراها در انتخابات ایتالیا نوشت: «زمینلرزه (پیروزی راستها در ایتالیا) لرزشهایی را ایجاد کرده است که میتواند در کاخ سفید هم احساس شود». به گزارش این پایگاه، پیروزی جورجیا ملونی، رهبر راست افراطی ایتالیا، اروپا را به لرزه درآورده و نگرانیها درباره تغییر وضعیت جناح راست در سراسر این قاره را تشدید کرده است. اروپا در حال حاضر با مشکلات اقتصادی مبارزه میکند و با عصبانیت نظارهگر جنگ شدید در جناح شرقی خود است. همچنین این نتیجه با نگرانی عمیق و البته خصوصی در دولت جو بایدن مواجه شد. اگرچه کاخ سفید سعی کرد چهره عمومی شجاعی را از خود نشان دهد و پیروزی ملونی را «خواست مردم ایتالیا» عنوان کرد و در عین حال «ابراز اطمینان کرد که ایتالیا یک شریک ثابتقدم با غرب باقی خواهد ماند» اما واقعیت امر این است که چرخش ایتالیا به راست نگرانی جدی را در بین مقامات اروپا و آمریکا پدید آورده است. کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز دوشنبه خود گفت: «همانطور که میدانید، ایتالیا متحد ناتو و یکی از شرکای G7 و عضو اتحادیه اروپایی است، بنابراین ما با دولت جدید ایتالیا در زمینههای مشترک کار خواهیم کرد». اما ژان پیر هرگز نام ملونی را ذکر نکرد. پیروزی رهبر ایتالیا، نخستین پیروزی برای راست افراطی این کشور از زمان جنگ دوم جهانی است و برای کاخ سفید به عنوان یک روند نگرانکننده برای اروپا تلقی میشود، چرا که اروپا در این مدت شاهد پیروزیهای جناح راست در سوئد و مجارستان و قدرتیابی این جریان در کشورهایی مانند فرانسه و آلمان بوده است. این امر به بیثباتی بیشتر گروه 7 منجر شده است، گروهی که تابستان امسال نشست سران خود را در آلمان برای حمایت از اوکراین در برابر روسیه ترتیب داد اما از آن لحظه تاکنون شاهد تزلزل در وضعیت خود است. ابتدا در ماه ژوئن، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، اگرچه در انتخابات اخیر پیروز شد اما قدرت خود را تحت تاثیر نتایج چشمگیر جریان راست افراطی فرانسه در این انتخابات تضعیف شده دید تا جایی که ناظران، نتایج انتخابات فرانسه را به منزله پیروزی راستگراها قلمداد کردند. از سوی دیگر بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس اخیرا از سمت خود استعفا کرد و لیز تراس، محافظهکار دیگری که عمیقا نسبت به اروپا بدبین است، مسند قدرت را به دست گرفته است. در عین حال نبود ماریو دراگی، نخستوزیر سابق ایتالیا که ملونی قرار است جایگزین او شود ضربه سنگینی بر پیکره این اتحادیه در حال جنگ خواهد بود. پالیتیکو در ادامه مینویسد تا اینجا وحدت غرب حفظ شده است. اما پیروزی خیرهکننده در ایتالیا در حالی حاصل میشود که عزم اتحادیه اروپایی با زمستانی سرد و تاریک برای اروپا مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. با قطع شدن منابع انرژی روسیه از این قاره و افزایش قیمتها و کاهش دما معلوم نیست اتحادیه اروپایی قدرت خود را در برابر بحرانها حفظ کند.
***
استقبال راستگراهای اروپا از پیروزی ملونی
پیروزی ملونی با واکنش مثبت گروههای راستگرا در اروپا مواجه شد و مقامات مختلف در آلمان، مجارستان و فرانسه انتخاب ملونی را تبریک گفتند. در همین حال «کاترینا بارلی» (SPD)، نایب رئیس پارلمان اروپا گفت: ملونی نخستوزیری خواهد بود که الگوهای سیاسی آن ویکتور اوربان و دونالد ترامپ هستند. بنابراین پیروزی انتخاباتی اتحاد احزاب راست میانه در ایتالیا نگرانکننده است. وی که پیشتر وزیر دادگستری آلمان بوده است، گفت: خدمات تاکتیکی انتخاباتی ملونی به اروپا نمیتواند این واقعیت را پنهان کند که او تهدیدی برای همزیستی سازنده در اروپاست. «راسموس آندرسن» سخنگوی حزب سبزهای آلمان در پارلمان اروپا هم گفت تغییر بیسابقه ایتالیا به راست، تأثیرات گستردهای بر اروپا و اتحادیه اروپایی خواهد داشت. به گفته وی، ایتالیا به عنوان یک عضو بنیانگذار و سومین اقتصاد قوی اتحادیه اروپایی، به سمت یک دولت ضددموکراتیک و ضداروپایی پیش میرود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
وخامت حال ولیعهد سابق عربستان در زندان
یک منبع دیپلماتیک دیروز در گفتوگو با سایت سعودیلیکس فاش کرد وضعیت جسمانی محمد بن نایف، ولیعهد سابق عربستان سعودی وخیم است. این منبع گفت: بن نایف به شکل خودسرانه تحت حبس خانگی قرار گرفته و همچنین اخباری مبنی بر زندانی شدن وی در زندان بدنام «الحائر» منتشر شده و همین مساله منجر به بدتر شدن حال وی شده است. طبق گفته منبع سعودیلیکس، رفتار بسیار بدی با محمد بن نایف میشود و او از دیابت و فشار خون بالا رنج میبرد؛ این در حالی است که وی در حبس هیچ دارویی دریافت نکرده و همین مساله باعث شده است تقریبا ۲۲ کیلو وزن کم کند و دچار افسردگی و اختلال روانی شود. این منبع در ادامه فاش کرد اخبار موثقی از شکنجه وحشیانه محمد بن نایف به دست آورده است و وی گاهی از خوابیدن منع شده و برای چند روز دست و پا و چشم بسته نگه داشته شده است.
***
تشکیل پارلمان لبنان برای انتخاب رئیسجمهور
رئیس پارلمان لبنان خواهان تشکیل جلسه پارلمان رأس ساعت ۱۱ پیش از ظهر روز پنجشنبه ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۲ برای انتخاب رئیسجمهور شد. به گزارش النشره، پیشتر نبیه بری رئیس پارلمان لبنان در سخنانی گفته بود تشکیل دولت یک ضرورت است اما انتخاب رئیسجمهور فراتر از یک ضرورت است تا از این طریق، راه به روی کسانی که چشم به بروز خلأ در نهاد ریاستجمهوری دارند، بسته شود. وی گفت: ما خواهان تشکیل دولت در سریعترین زمان ممکن هستیم اما با این وجود نمیخواهیم از نتایج نشست آتی میشل عون، رئیسجمهور و نجیب میقاتی، نخستوزیر مکلف لبنان پیشی بگیریم.
***
قرضاوی درگذشت
منابع رسانهای از مرگ «یوسف القرضاوی» موسس و دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان در 96 سالگی در دوحه خبر دادند. حساب کاربری این عالم سنی مصری در توئیتر خبر مرگ وی را تایید کرد. یوسف القرضاوی که پدر معنوی اخوانالمسلمین به شمار میرفت، متولد سال ۱۹۲۶ در یکی از روستاهای حومه محله الکبری در استان «غربیه» مصر بود. وی را یکی از تئوریسینهای اصلی جریان موسوم به الوسطیه و تربیت شده مدرسه حسن البنا و اخوانالمسلمین میدانند که به دلیل کتابهایش و برنامههای دینی تلویزیونی و موضعگیری علیه برخی حکام عرب و سران کشورهای غربی بسیار مشهور شد.
***
مدودف: تهدید اتمی روسیه بلوف نیست
دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت ملی روسیه دیروز با بیان اینکه موضوع روزهای اخیر غرب «تهدید اتمی روسیه» است، گفت مسکو حق استفاده از تسلیحات اتمی در صورت لزوم را دارد.
وی در کانال تلگرامی خود با اشاره به ادعاهای لیز تراس، جو بایدن و سایر مقامات آمریکایی نوشت: «مرتباً ما را با پیامدهای وحشتناک در صورت استفاده روسیه از سلاح اتمی تهدید میکنند، باید برای آن دسته از افراد ناشنوا که فقط خودشان را میشنوند یادآوری کنم که روسیه حق دارد در صورت لزوم و در موارد از پیش تعیین شده طبق اصول سیاست دولتی در زمینه بازدارندگی هستهای در صورتی که ما یا متحدانمان با این نوع تسلیحات مورد حمله قرار بگیریم، از تسلیحات اتمی استفاده کند. یا اگر تجاوز با تسلیحات متعارف موجودیت ما را تهدید کند.
رئیسجمهور روسیه اخیرا [بر این موضوع] تاکید کرد. علاوه بر این ما هر کاری برای جلوگیری از دستیابی همسایگان متخاصم خود به تسلیحات اتمی انجام خواهیم داد. به طور مثال، اوکراین نازی که امروز به طور مستقیم توسط کشورهای ناتو کنترل میشود».
***
نتایج اولیه همهپرسیهای الحاق به روسیه اکثریت خواستار جدایی از اوکراین
کمیسیونهای انتخاباتی، نتایج اولیه همهپرسیهای الحاق به روسیه در ۴ منطقه اوکراین را دیروز در روز پایانی رایگیری منتشر کردند. به گزارش «راشا تودی»، شمارش ۱۴ درصد آرای ارائه شده در خرسون نشان داد 96.97 درصد رایدهندگان در این منطقه به نفع پیوستن به فدراسیون روسیه رای دادهاند. در منطقه زاپروژیا هم بررسی ۱۸ درصد آرا نشان داد 98.19 درصد شرکتکنندگان در همهپرسی خواستار الحاق به روسیه هستند.
در ۲ جمهوری دونتسک و لوهانسک در منطقه شرقی دونباس هم رای اکثریت به جدایی از اوکراین و پیوستن به روسیه بود. شمارش ۱۴ درصد آرای ارائه شده در دونتسک نشان داد 97.91 درصد شرکتکنندگان در همهپرسی به نفع پیوستن به روسیه رای دادهاند. همهپرسی الحاق مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا به روسیه از جمعه (۲۳ سپتامبر) آغاز شد و تا ۲۷ سپتامبر (دیروز) ادامه داشت. به گزارش رویترز، مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپروژیا در مجموع حدود ۱۵ درصد از خاک اوکراین را تشکیل میدهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|