|
زاهدیوفا از مجلس رأی اعتماد نگرفت
زاهدیوفا، وزیر پیشنهادی تعاون،کار، رفاه اجتماعی نتوانست رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی را برای تکیه بر کرسی وزارتخانه کسب کند. وی با ۱۳۶ رای موافق، ۱۲۵رای مخالف، ۹ رای ممتنع و ۲ رای باطله از مجموع ۲۷۲ رای اخذ شده نتوانست رای اعتماد نمایندگان را به دست آورد.
ارسال به دوستان
سوریهسازی ایران هدفی بود که گروهکهای تروریست و تجزیهطلب در آشوبهای اخیر دنبال کردند
رؤیای ناکام تجزیه
گروه سیاسی: در طول تاریخ معاصر ایران، بیگانگان همواره در پی تجزیه و جدایی مناطقی از ایران بودهاند. جدایی بحرین از ایران و تلاش برای تجزیه مناطقی از کردستان و آذربایجان که جملگی از سوی بیگانگان و در دوران سیاه دیکتاتوری پهلوی انجام گرفت، بخشی از تلاش بیگانگان برای چند پاره کردن ایران، حداقل در تاریخ معاصر کشورمان است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز که با هدف بازگرداندن استقلال و عزت کشور به رهبری امام خمینی(ره) رخ داد، تلاش دشمنان نیز برای تجزیه و فروپاشی کشورمان، بیش از پیش افزایش پیدا کرد. اساساً در طول این سالها رویای تجزیهطلبی و فروپاشی سرزمینی به نام ایران همیشه در ذهن دشمنان و جریان ضدانقلاب بوده است. از همین رو این گروههای تجزیهطلب که عمدتا کارنامه سیاه و جنایتکارانهای در قبال مردم ایران دارند نیز همواره مترصد فرصتی بودهاند که اهداف ضدایرانی خود را عملی کنند. از بحرانی که در ایام آغازین انقلاب اسلامی توسط گروهکهای تروریست منطقه غرب کشور آغاز شد تا دفاعمقدس و همراهی گروهک تروریست منافقین با رژیم بعثی برای اشغال ایران، همه و همه مثالهایی است که میتوان برای این موضوع برشمرد. از طرف دیگر، اعتراضها و تجمعاتی که در طول سالهای گذشته در کشور برپا شده نیز به جولانگاه این گروهکهای تجزیهطلب تبدیل شده است. حداقل از فتنه 88 به این طرف، هر زمانی که یک اعتراضی با تحریکات دشمنان به خیابانها کشیده و تبدیل به آشوب و اغتشاش شده، گروهکهای تروریست و تجزیهطلب نیز با امید واهی ماهیگیری از آب گلآلود، به طمع پیگیری اهداف شوم خود به میدان آمدهاند. کمااینکه در ماجرای اغتشاشات اخیر که به بهانه فوت مهسا امینی آغاز شد و خسارات قابل توجهی را به مردم وارد کرد، گروهکهای تروریست و تجزیهطلب در پی عملی کردن اهداف ضدایرانی خود برآمدند. شاهد مثال این امر نیز توئیت یکی از سران گروه تروریست الاحوازیه است که در حساب کاربری خود، با پردهبرداری از پروژه سوریهسازی ایران، نوشت: «بهتر است یک روز در هفته برای تظاهرات در سراسر ایران مشخص شود و این روز به نام شهدای(!) انقلاب ایران نامیده شود، در سوریه این تاکتیک تجربه موفقی بود».
* طرح ناامنسازی ایران؛ از کردستان تا زاهدان
همزمان با اغتشاشات و آشوبهای اخیر که به بهانه فوت امینی در برخی شهرهای کشور شکل گرفت، گروهکهای ضدانقلاب نیز فضا را برای عرض اندام مناسب دیده و به میدان آمدند. گروههای تجزیهطلبی مثل حزب دموکرات کردستان و کومله که دستشان به خون بیگناهان بسیاری آلوده است در غرب و گروهکهای تکفیری مثل جیشالظلم در مرزهای شرقی کشور در صدد برآمدند در کردستان و زاهدان اسلحه به دست گرفته و با صراحت اعلام کنند هدفشان ناامنسازی ایران و چند پاره کردن کشور است. در همین رابطه میتوان به درگیری مسلحانه گروهکهای تجزیهطلب با نیروهای امنیتی و انتظامی در اشنویه آذربایجان غربی اشاره کرد. اراذلی که خود را داغدار مهسا امینی میخواندند، ضمن سر دادن شعارهای جداییطلبانه اقدام به حملات مسلحانه کردند تا نشان دهند نام مهسا امینی صرفا ابزاری برای پیگیری اهداف شوم این جماعت بوده و چیزی که برای آنها اهمیت دارد، تجزیه ایران است. در سوی دیگری از مناطق کشورمان نیز گروهک تروریستی-تکفیری جیشالظلم(موسوم به جیشالعدل) با حمله به پایگاههای انتظامی شهر زاهدان از اهداف تروریستی خود رونمایی کرد. روز جمعه هشتم مهرماه، گروهی از تروریستهای مسلح با حمله به 3 کلانتری این شهر قصد تصرف کلانتریها و به غارت بردن اسلحهها را داشتند که با مقابله بهموقع نیروهای نظامی و امنیتی در نیل به هدف خود ناکام ماندند. انجام این حمله تروریستی در زاهدان در حالی اتفاق افتاد که برخی مناطق کشور در روزهای گذشته شاهد آشوبافکنی اوباشی بود که به بهانه فوت مهسا امینی با هدف اخلال در نظم و امنیت عمومی به خیابانها آمده بودند.
* خیز برای تضعیف ارگانهای امنیتساز
اساساً پیشنیاز هر ناامنی، تضعیف نهادها و ارگانهایی است که وظیفه تامین امنیت عمومی جامعه و کشور را برعهده دارند. در جمهوری اسلامی ایران نیز نهادهای نظامی و امنیتی مثل سپاه پاسداران، ارتش و نیروی انتظامی عهدهدار این وضعیت مهم هستند. از همین رو در روزهای گذشته همزمان با آشوبهای خیابان، نیروهای نظامی و انتظامی کشورمان آماج حملات جریان ضدانقلاب بودند. دشمنان کشورمان بخوبی میدانند شکستن حصار امنیتی ایران نیازمند اعتبارزدایی از نهادهای متولی امنیت است و در همین رابطه نیز پیادهنظام دشمنان ایران، از گروهکهای سلطنتطلب و منافقین گرفته تا مسیح علینژاد و امثالهم، عمده تلاش خود در روزهای اخیر را صرف زیر سوال بردن اقتدار نهادهای تامینکننده امنیت کردند.
* سودای سوریهسازی ایران
در ماجرای آشوبهای اخیر، اغتشاشگران و لیدرهای پشت پرده آنها در همان روزهای ابتدایی از هدف اصلی خود رونمایی کردند؛ سوریهسازی ایران. جریان ضدانقلاب با نگاهی به آنچه سالها قبل در سوریه رخ داد و باعث شروع بحرانی ناتمام در این کشور شد، رویای پیاده کردن اتفاقات سوریه در ایران را در سر داشتند. موضوعی که در اغتشاشات اخیر مشهود بود، تلاش جریان ضدایرانی برای رویارویی مردم ایران با یکدیگر و در نهایت شروع جنگهای داخلی و تجزیه ایران بود. به عبارت سادهتر، گروهکهای ضدایرانی، از تروریستهای تکفیری تا تروریستهای تجزیهطلب به دنبال آن بودند که مردم ایران را با طرز فکرهای مختلف در مقابل هم قرار دهند تا همین موضوع جرقهای باشد برای آغاز پروژه سوریه کردن جمهوری اسلامی ایران. توئیت یاد شده از عضو گروه تروریستی الاحوازیه و نمونههای دیگری از این دست که در طول روزهای گذشته پیگیری شده نیز نشان از همین موضوع دارد.
ارسال به دوستان
پس از تحریمهای هفته گذشته علیه صنایع نفت ایران دولت آمریکا به بهانه اغتشاشات اخیر تحریمهای جدیدی علیه اشخاص ایرانی وضع کرد
تحریم؛ میوه آشوب
رابرت مالی برای دومین بار در یک هفته: نمیتوانیم رفتار رئیسجمهور بعدی آمریکا در قبال توافق ایران را کنترل کنیم
گروه سیاسی: بهانهجوییهای دولت آمریکا برای پوشاندن عدم آمادگی واشنگتن برای توافق تمامی ندارد. مقامات دولت بایدن که به اذعان منابع غربی حداقل تا برگزاری انتخابات کنگره توانایی توافق کردن را ندارند و حتی در پیامهایی به تهران به این نکته اشاره کردهاند، علاوه بر وضع تحریمهای جدید، مجددا رو به مواضع تکراری و بازی شماتت آوردهاند.
به گزارش «وطنامروز»، حالا آمریکا با بهرهگیری از اغتشاشهای اخیر در ایران تلاش میکند با وضع این تحریمها به بهانه اتفاقات اخیر در ایران به زعم خود میوه اغتشاش را بچیند. پس از اینکه دولت بایدن هفته گذشته ۱۰ شرکت را در ارتباط با فروش نفت ایران تحریم کرد، آمریکا روز پنجشنبه تحریمهای جدیدی وضع کرد. وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد اسامی چندین نفر از جمله وزیر ارتباطات و وزیر کشور را در فهرست تحریمها قرار داده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است: «امروز دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری ۷ مقام از دستگاههای امنیتی و حکومتی ایران را به دلیل قطع دسترسی اینترنت و خشونت ادامهدار علیه شرکتکنندگان در تظاهراتهای مسالمتآمیز پس از مرگ غمانگیز مهسا امینی ۲۲ ساله- که با ادعای پوشیدن حجاب نامناسب دستگیر شد و تحت بازداشت پلیس امنیت اخلاقی جان باخت- در فهرست تحریمها قرار میدهد».
اسامی 7 مقام که در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند به شرح زیر است:
«یدالله جوانی» معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران، «وحید مجید» رئیس پلیس فتای فراجا به دلیل ارتباط با پلیس سایبری ایران، «حسین نجات» فرمانده سپاه در قرارگاه ثارالله به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران، «حسین رحیمی» فرمانده انتظامی تهران بزرگ به دلیل ارتباط با نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، «حسین ساجدینیا» معاون عملیات فراجا به دلیل ارتباط با نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی ایران، ذیل قانون تحریمهای حقوق بشری ایران. آمریکا همچنین نام «احمد وحیدی» وزیر کشور را نیز ذیل ادعاهای مربوط به حقوق بشر هم در فهرست تحریمها قرار داده است.
از سوی دیگر، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا «انپیآر» برای دومینبار در طول یک هفته گفت کشورش نمیتواند تضمین بدهد رئیسجمهور آینده ایالات متحده از برجام خارج نشود.
«رابرت مالی» در این گفتوگو درباره مذاکرات هستهای مدعی شد: یک توافق روی میز بود... و همه شرکتکنندگان دیگر در ماه مارس با آن موافق بودند و سپس در طول تابستان و بعد دوباره در آگوست. و هر بار ایران برخی درخواستهای جدید، برخی تقاضاهای جدید را که اغلب اوقات تقاضای غیرواقعی یا بیربط به گفتوگوهای هستهای بود، چیزی را که به آن ربطی نداشت، مطرح کرده است. مالی در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در مصاحبه با همین رسانه در اواخر سپتامبر که گفته بود ایران به دنبال تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از توافق است، مدعی شد: از آغاز گفتوگوی غیرمستقیم حوالی مارس ۲۰۲۱ به آنها گفتیم نمیتوانیم کاری را که رئیسجمهور بعد میکند کنترل کنیم... توافق این بود... پس اگر این چیزی است که ایران روی آن اصرار دارد، گفتوگو فایده ندارد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در بخش دیگری از این مصاحبه در ادامه حمایت واشنگتن از اغتشاشات در ایران، با اتخاذ موضعی مداخلهجویانه گفت: چیزی که ایالات متحده میخواهد دولتی در ایران است که به حقوق اساسی مردمش احترام میگذارد. این سیاست تغییر رژیم نیست. سیاست حمایت... از مردمی است که مسالمتجویانه اعتراض میکنند، زیرا میخواهند بتوانند روسری سر نکنند یا بتوانند به شکل عادی زندگی کنند اما با سیستمی ظالم مواجه میشوند... و میدانید ما میشنویم که مقامات ایران؛ آمریکا، اسرائیل و دیگران را مقصر میدانند. نباید آنقدر به دور نگاه کنند. باید به نزدیکتر در خانه نگاه کنند.
رابرت مالی در بخش دیگری از این مصاحبه، درباره آزادی باقر نمازی که ایران در راستای اقدامی انسانی اجازه خروج وی را از کشور داد، اظهار داشت: «ما با ایران در حال گفتوگوی غیرمستقیم برای تامین آزادی سایر شهروندان- عماد شرقی، سیامک نمازی پسر باقر و مراد طاهباز- هستیم اما چیزی برای آزادی دیرهنگام باقر نمازی مبادله نشد». او در ادامه این ادعاها گفت: در حال بررسی کارهایی هستیم که میتوانیم در بخش بشردوستانه انجام دهیم؛ اقدامات متقابل برای اینکه اطمینان یابیم شهروندان ما در اسرع وقت در خانه خود هستند.
رابرت مالی اخیرا هم درباره تضمینهای درخواستی تهران با تکرار آنچه در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا بیان کرد، گفته بود: «اگر رئیسجمهور آینده آمریکا بار دیگر بیپروا تصمیم بگیرد که به طور یکجانبه از توافق خارج شود، آن هم در زمانی که توافق موفقیتآمیز بود، هیچ کاری نمیتوان برای جلوگیری از آن انجام داد».
گفتنی است حسین امیرعبداللهیان در گفتوگو با المانیتور با بیان اینکه مشخص نیست آمریکاییها به دنبال توافق هستند یا نه، خاطرنشان کرده بود: مذاکرهکنندگان آمریکایی و غربی ۲ عبارت دارند که همیشه آن را در مذاکرات خیلی تکرار میکنند. وقتی موضوعی که ساده حل میشود، میگوییم برویم با روشی ساده حلش کنیم میگویند نه، این یک بسته است. مسائل را گره میزنند و پیچیده میکنند. ویژگی دوم غربیها در مذاکره با ما این است که در هر مرحله میگویند این همه آن چیزی است که ما میتوانستیم بدهیم. رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: ۳ ماه مذاکره را طولانی میکنند بعد چیزهایی را میپذیرند، در حالی که همان ۳ ماه قبل میتوانستند بپذیرند و در متن قرار دهند. وقتی ما این رفتار را میبینیم، میپرسیم اینها واقعا دنبال توافق هستند یا فقط دوست دارند موضوع طولانی شود؟ وی ادامه داد: در اثنای مذاکرات نیز پیامهایی برای ما میآید که دولت آمریکا مشکلات داخلی دارد و انتخابات کنگره را در پیش
دارد.
ارسال به دوستان
دستور رئیس قوه قضائیه به دادستانهای سراسر کشور
خسارات اغتشاشات را از عاملان بگیرید
گروه سیاسی: رئیس قوهقضائیه در دستوری به مقامات قضایی سراسر استانهای کشور گفت افرادی را که به انحای مختلف از جمله تسبیب، مشارکت و مباشرت، موجبات وارد آمدن خسارت به اموال عمومی و مردمی و خصوصی را فراهم آوردهاند، به موجب قانون، محکوم کنند تا خسارت اموال آسیبدیده از ناحیه آنها تأدیه شود.
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در نشست شورای عالی قضایی با رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای مراکز استانها با اشاره به مجاهدتها و جانفشانیهای نیروی انتظامی در راستای تأمین و تحکیم امنیت شهروندان تصریح کرد: نیروی انتظامی جزو نهادهایی است که دارای متنوعترین و بیشترین مأموریتهاست و بحمدالله تاکنون در انجام این مأموریتها توفیق داشته و توانسته به نحو مطلوب امنیت مردم و کشور را با کمک سایر بخشهای ذیربط تأمین کند و در این راه بیش از 13 هزار شهید و 31 هزار مجروح تقدیم کشور و مردم کرده است. محسنیاژهای در ادامه گفت: اغتشاشات اخیر علل و عواملی دارد که قطعا باید در راستای شناسایی و تجزیه و تحلیل آنها اهتمام ورزید و آسیبشناسیها و پیشگیریها و پیشبینیهای لازم و مقتضی را درباره آنها انجام داد. وی با اشاره به ضرورت رسیدن به فهم و درک مشترک در قبال مسائل مختلف مرتبط با اغتشاشات اخیر، گفت: حوادث اخیر از جهات مختلف هم به لحاظ محتوا و هم از حیث شکلی، واجد ویژگیهایی است، لذا ضرورت دارد در باب این جهات مختلف و این ویژگیها، به فهم و درک مشترکی نائل بیاییم. محسنیاژهای در ادامه توصیههایی را خطاب به مقامات قضایی برای شناخت بهتر ابعاد مختلف قضایای اخیر ایراد و بیان کرد: مقامات قضایی همانطور که به منظور رسیدگی متقنتر به پروندههای مختلف قضایی به کارشناسان مربوط و متخصصان امر مراجعه میکنند در قبال قضایای اخیر نیز باید به کارشناسان و متخصصان امر مراجعه کنند و بدانند این مراجعه هیچگونه منافاتی با استقلال قضایی ندارد. وی در ادامه خطاب به مقامات قضایی سراسر استانها دستور داد تکمیل پرونده افرادی که اتهامات سنگینی در جریان اغتشاشات و آشوبهای اخیر متوجه آنهاست را در اولویت قرار دهند، چرا که این امر واجد بازدارندگی است و توقع بحق مردم نیز همین است. رئیس دستگاه قضا همچنین این دستور را هم خطاب به مقامات قضایی سراسر استانهای کشور صادر کرد که افرادی که به انحای مختلف از جمله تسبیب، مشارکت و مباشرت، موجبات وارد آمدن خسارت به اموال عمومی و مردمی و خصوصی را فراهم آوردهاند، به موجب قانون، محکوم کنند تا خسارت اموال آسیبدیده از ناحیه آنها تأدیه شود.
ارسال به دوستان
هشدار امیرعبداللهیان به بورل درباره هرگونه واکنش شتابزده اروپا
پاسخ متقابل میدهیم
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی گفت: اگر اتحادیه اروپایی بر اساس اتهامات بیاساس و در جهت ترغیب آشوبگران و تروریستهایی که جان و مال مردم ایران را هدف قرار دادهاند، اقدام سیاسی شتابزدهای کند، بداند پاسخ متقابل میدهیم.
حسین امیرعبداللهیان در گفتوگو با جوزپ بورل درباره تحولات داخلی کشورمان اظهار داشت: ما وفق قوانین داخلی خود موضوع درگذشت خانم مهسا امینی را با جدیت دنبال میکنیم تا ابعاد موضوع روشن شود. دستگاه قضایی با قاطعیت این موضوع را در دستورکار دارد. بزودی گزارش علمی و فنی دقیق پزشکی قانونی منتشر خواهد شد. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما مطالبات مسالمتآمیز را حق مردم میدانیم و همواره به آن توجه میکنیم اما صف آنها از اغتشاشگرانی که آمبولانسها را به آتش میکشند، بانک و اماکن عمومی را تخریب میکنند و با سلاح سرد و گرم به مردم و پلیس حمله میکنند یا به اقدامات تروریستی مبادرت میورزند، کاملا جداست و لذا با آشوبگران و تروریستها مطابق قانون برخورد قاطع خواهیم کرد. امیرعبداللهیان هشدار داد اگر اتحادیه اروپایی بر اساس اتهامات بیاساس و در جهت ترغیب آشوبگران و تروریستهایی که جان و مال مردم ایران را هدف قرار دادهاند، اقدام سیاسی شتابزدهای کند، بداند پاسخ متقابل میدهیم.
بورل هم در جواب امیرعبداللهیان اظهار کرد: میپذیرم که آشوب و تروریسم موضوعی است که با اعتراضات مسالمتآمیز که باید پاسخ مناسبی به آن داده شود، تفاوت دارد. وی افزود: درصدد نیستیم روابط اتحادیه اروپایی با جمهوری اسلامی ایران دچار مشکل شود.
* انتقاد امیرعبداللهیان از تعرض به سفیر ایران در دانمارک
امیرعبداللهیان همچنین روز گذشته در پی ورود غیرقانونی یک مهاجم مسلح به محوطه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، در گفتوگوی تلفنی با خانم «افسانه نادیپور» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، وضعیت ناشی از ورود غیرقانونی مهاجم مسلح به سلاح سرد به محوطه سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانمارک و حمله وی به سفیر کشورمان را مورد بررسی قرار داد. وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگوی تلفنی با انتقاد شدید از عدم تامین امنیت سفیر و سفارت کشورمان در کپنهاگ، اظهار داشت: مایه تاسف است که در قلب اروپا چنین تعرضی به یک خانم و سفیر دارای مصونیت دیپلماتیک انجام میشود و پلیس نیز بموقع در محل حضور پیدا نمیکند.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس جمهور:
ضدانقلاب تلاش کرد از ظرفیت دانشگاه شریف اهداف خود را پیگیری کند
رئیسجمهور در نشستی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مسؤولان دانشگاه شریف به بررسی ابعاد حوادث هفته گذشته در دانشگاه شریف پرداخت. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با اشاره به حرمت دانشگاه و محیط علم و آرمانخواهی، تصریح کرد: هیچ شخصی مجاز به شکستن حرمت این فضای مقدس نیست و همه از مسؤولان تا اساتید و دانشجویان مکلفند برای حفظ تقدس و حرمت این محیط تلاش کنند. وی با اشاره به اینکه دانشگاه شریف، جزو نمادها و پیشرانهای علم و پیشرفت کشور است، گفت: نباید اجازه داد قداست علمی و اخلاقی و اعتبار و خوشنامی جامعه نخبگی این دانشگاه با برخی رفتارهای تحمیلی از بیرون دانشگاه مخدوش شود. مطمئن هستیم شریفیها اجازه نمیدهند که بدخواهان و منافقین، شرافت این دانشگاه را مخدوش کنند و قطعا شریف باشرافت باقی خواهد ماند. رئیسجمهور افزود: آمریکا، منافقین و سایر دشمنان کشور تلاش کردند در ظرف دانشگاه شریف اهداف ضدایرانی و ضدانقلابی خود را پیگیری کنند اما آگاهی اساتید و دانشجویان نجیب این دانشگاه مانع از آن میشود که این تلاشها به حساب دانشگاه شریف گذاشته شود. رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی محیط دانشگاه را بهترین محیط برای تبادل آرا، گفتوگو و مباحثه پیرامون مباحث مهم جامعه و مسائل اولویتدار کشور برشمرد و از مسؤولان دانشگاهها و اساتید و دانشجویان خواست با مسؤولیتپذیری، تلاش برخی جریانات را برای انحراف این فضا به محیطی برای وهن دانشگاه خنثی کنند. رئیسجمهور در این جلسه گفت: معتقدم ساز و کارهای داخل دانشگاه برای تأمین نظم و امنیت دانشگاه کفایت لازم را دارد و همگان باید به رعایت حریم دانشگاه پایبند باشند.
* مأموریت رئیسجمهور به وزیر کشور برای بررسی حوادث سیستان و بلوچستان
وزیر کشور با دستور رئیسجمهور برای بررسی حوادث اخیر استان سیستان و بلوچستان وارد زاهدان شد. در مأموریت محوله به وزیر کشور، با یادآوری نقش بنیادی مردم شریف و وفادار استان سیستانوبلوچستان در تامین امنیت شرق کشور طی سالهای پس از انقلاب و همچنین تاکید بر وحدت و انسجام ملی به عنوان رمز پیشرفت و اقتدار کشور، بر رسیدگی جدی به مساله و پیگیری وضعیت آسیبدیدگان و خانواده شهدای این حوادث و برخورد قاطعانه با عوامل مخل امنیت و آرامش منطقه تاکید شده است.
***
چندجانبهگرایی باید جایگزین یکجانبهگرایی شود
معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: تداوم بیثباتی یعنی یکجانبهگرایی از ایجاد ثبات ناتوان است یا منفعت یکجانبهگرایان در ناامنی است، لذا برای صلح باید چندجانبهگرایی جایگزین یکجانبهگرایی شود. علی باقری در دیدار «نمانیا استاروویچ» قائممقام وزیرخارجه صربستان با اشاره به دیدگاه مشترک ایران و صربستان نسبت به بسیاری از مسائل بینالمللی، تصریح کرد: استمرار بیثباتی در غرب آسیا و گسترش دامنه آن حتی تا اروپا حاکی از آن است که یا نظم جهانی مبتنی بر یکجانبهگرایی از برقراری ثبات پایدار ناتوان است یا منفعت یکجانبهگرایان در استمرار ناامنی و بیثباتی در نقاط مختلف جهان است. بر این اساس، چنانچه بشریت بخواهد روی صلح و آرامش را ببیند، باید چندجانبهگرایی را جایگزین یکجانبهگرایی کرد. باقری اظهار امیدواری کرد که با توجه به اینکه روابط سیاسی بین ۲ کشور در عالیترین سطح قرار دارد، روابط اقتصادی نیز متناسب با روابط سیاسی توسعه یابد، لذا اقتضائات ایجاب میکند که به تلاشهای خود در این زمینه به طور روزافزون ادامه دهیم.
***
اعترافات 2جاسوس فرانسوی دستگیر شده پخش شد
اسپانسرهای آشوب و ناامنی
2 جاسوس دستگیر شده فرانسوی در اعترافات خود به تشریح اقداماتی که برای ایجاد آشوب در ایران انجام دادهاند، پرداختند که بخشی از این اعترافات از تلویزیون پخش شد.
سیسیل کولر که خود را مامور اطلاعات و عملیات سرویس امنیت خارجی فرانسه معرفی میکند درباره بستههای پولی که با خود به ایران آورده بود، گفت: این پول برای تامین هزینههای اعتراضات و اعتصاب صرف میشد. وی ادامه داد: ما تمام ابزارهای لازم جهت سازماندهی اقدامات آنها مانند سلاح را داشتیم تا در صورت لزوم در مقابل پلیس از آن استفاده کنند. کولر افزود: ما با هدف ایجاد شرایط لازم برای براندازی جمهوری اسلامی به این کشور آمدیم. وی درباره سناریویشان درباره دستگیری نیز گفت: سناریوی ما این بود که بگوییم به عنوان توریست وارد ایران شدهایم. کولر درباره خرج کردن منابع مالیشان گفت: یکی از مقاصد پولهای ما پرداخت حقوق به خانواده افراد دستگیر شده بود. وی ادامه داد: حمایت مالی از افراد سندیکایی ایران در جهت تداوم فعالیتهایشان دیگر مقصد پولهای ما بود. کولر درباره دیدار با معلم سندیکایی هم گفت: آنها از ما پرسیدند باید چکار کنیم و ما جواب دادیم که انقلاب کنید. وی ادامه داد: ما شیوه انقلاب را برای آنها توضیح دادیم. ما بیان کردیم که برای تحقق انقلاب باید کارگران تمام بخشها و معلمها را گرد هم آورد.
جک پاریس، دیگر جاسوس دستگیر شده فرانسوی درباره سابقه همکاری خود با سرویس امنیت خارجی فرانسه گفت: سال2000 جذب سرویس شدم. من همیشه در حوزه نفوذ فعالیتهای سندیکایی کار کردهام. وی درباره اهداف خود اظهار کرد: اهداف ما در سرویس امنیت خارجی فرانسه، اعمال فشار بر دولت ایران است. وی ادامه داد: شیوه معمول در سرویس امنیت خارجی فرانسه این نیست که اعلام کنیم ما عضو آن هستیم.
لازم به ذکر است وزارت اطلاعات پیش از این در بیانیهای اعلام کرده بود: 2 فرد اروپایی که با هدف سوءاستفاده از مطالبات بحق برخی از صنوف و اقشار کشور و تغییر جهت مطالبات عادی به آشوب، بینظمی اجتماعی و بیثباتسازی جامعه وارد کشور شده بودند، توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی و بازداشت شدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|