|
اردوغان: با بشار اسد دیدار خواهم کرد
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه احتمال دیدار با بشار اسد، همتای سوری خود را رد نکرد ولی گفت که زمان این دیدار هنوز فرا نرسیده است. اردوغان که هماکنون در پراگ، پایتخت جمهوری چک برای حضور در نشست سیاسی اروپا حضور دارد، گفت که فعلا دیدار او با همتای سوریاش مطرح نیست ولی زمانش که برسد با او دیدار خواهد کرد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهورآمریکا در واکنش به تهدید اتمی پوتین هشدار داد: خطر آرماگدون بعید نیست
بایدن: پوتین شوخی نمیکند
گروه بینالملل: رئیسجمهور آمریکا روز گذشته در ادامه واکنش مقامات غربی به تهدید احتمالی روسیه در استفاده از بمب اتم در جنگ اوکراین، این تهدید را جدی قلمداد کرد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از رویترز، جو بایدن گفته است اظهارات همتای روسش درباره احتمال استفاده از سلاح هستهای در جنگ اوکراین شوخی نیست.
بایدن طی اظهاراتی در نیویورک که به تقابل 13 روزه ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی در سال 1962 در پی استقرار موشکهای بالستیک میانبرد شوروی در خاک کوبا اشاره داشت، گفت: «ما از زمان [جاناف] کندی و بحران موشکی کوبا (به این سو) تا این حد با چشمانداز آرماگدون (جنگ سرنوشتساز) روبهرو نبودهایم». پوتین ماه گذشته هنگام اعلام بسیج عمومی برای جنگ در اوکراین گفت مسکو آماده است برای دفاع از خاک خود از سلاح هستهای استفاده کند.
بایدن درباره ولادیمیر پوتین گفت: «ما با شخصی طرف هستیم که خیلی خوب میشناسمش. وقتی درباره احتمال استفاده از سلاح هستهای تاکتیکی یا سلاح بیولوژیک یا شیمیایی صحبت میکند، شوخی نمیکند، چون عملکرد ارتش او بسیار ضعیف است». بایدن در ادامه اظهاراتش هشدار داد چنانچه ولادیمیر پوتین تصمیم به استفاده از سلاحهای تاکتیکی هستهای بگیرد، ممکن است جنگی سرنوشتساز رخ دهد. او گفت: «دارم تلاش میکنم بفهمم راه پوتین برای خروج چیست. ما نمیدانیم او میخواهد از کجا راه خروجش را پیدا کند؟» وی اضافه کرد: «[سوال این است که] قرار است او کجا بایستد که علاوه بر اینکه [برای روسیه] آبروداری کند، از قدرت قابل توجهش در روسیه کاسته نشود؟» اظهارات رئیسجمهور آمریکا در نوع خود صریحترین اعلام موضع از سوی مقامهای آمریکایی درباره احتمال استفاده روسیه از سلاح هستهای است.
رئیسجمهور آمریکا این سخنان را در خانه جیمز مرداک (پسر غول رسانهای محافظهکاران روپرت مرداک) مطرح کرد. وی به دنبال این است در انتخابات باز هم حمایت مرداک را داشته باشد تا شانس حزبش را در انتخابات 8 نوامبر کنگره افزایش دهد.
* رئیس سابق سیا: ماده 5 ناتو درباره حمله اتمی روسیه اجرا نخواهد شد
یکشنبه هفته قبل هم دیوید پترائوس، شاخصترین چهره مشترک امنیتی و نظامی ایالات متحده در ۲ دهه اخیر، در مصاحبه با خبرگزاری ایبیسی آمریکا تهدید هستهای پوتین را جدی عنوان کرده بود.
ژنرال بازنشسته آمریکایی که در یک دوره ۳ ساله در دولت اوباما از عضویت ستاد مشترک نیروهای نظامی این کشور به مدیریت سازمان سیا نیز رسید، نهتنها احتمال جنگ هستهای میان روسیه و اروپا را رد نمیکند، بلکه صریحا درباره نحوه واکنش ناتو به حمله هستهای از سوی خصم شرقیاش، گمانهزنی هم میکند.
رئیس پیشین سازمان سیا و فرمانده سابق سنتکام پنتاگون در عین حال با بیان جزئیاتی از واکنش احتمالی آمریکا نسبت به حمله به متحدانش، به احتمال بروز یک جنگ غیرمتعارف در ابعاد جهانی قوت میبخشد. او به ایبیسی توضیح میدهد که صحبتی درباره واکنش آمریکا به یک حمله هستهای به اوکراین با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن نداشته است اما درباره ابعاد چنین واکنشی میگوید: «به این سؤال شما پاسخی بر مبنای حدس و گمان میدهم. پاسخ ما به چنین اقدامی رهبری تلاشی از سوی ناتو خواهد بود که به حذف همه نیروهای متعارف روسیه در میدان جنگ اوکراین و در کریمه و تمام کشتیها در دریای سیاه منجر خواهد شد».
نکته جالب توجه در این بین اظهارنظر پترائوس درباره احتمال انتشار تشعشعات هستهای به کشورهای عضو ناتو است که او این اتفاق را عاملی برای اجرای ماده 5 این پیمان ندانسته است. مطابق ماده 5 سازمان امنیت آتلانتیک شمالی چنانچه یکی از اعضای ناتو هدف حمله واقع شوند همه کشورها باید از آن کشور دفاع کنند. پترائوس نیز در مصاحبه اخیر در پاسخ به این سؤال که آیا استفاده روسیه از تسلیحات هستهای ممکن است باعث ورود آمریکا و متحدانش به جنگ با قدرت شرقی شود، میگوید: «تصور نمیکنم گسترش تشعشعات ناشی از چنین حملهای به کشورهای عضو ناتو را بتوان حمله به آن کشورها قلمداد کرد».
به عبارت دیگر پترائوس در کمترین حالت امکان یک آزمایش هستهای راهبردی در مناطق مرزی یا یک حمله هستهای تاکتیکی از سوی روسیه به اوکراین در فاصله نزدیک به لهستان، رومانی، اسلواکی، چک، بلغارستان، مجارستان و ترکیه را یک امکان بالقوه برای مسکو برمیشمارد که ناتو بلایای ناشی از آن برای کشورهای عضو خود در شرق اروپا را از پیش پذیرفته است.
* نیوزویک: پوتین از جنگ متعارف فاصله میگیرد
پایگاه خبری- تحلیلی نیوزویک در تحلیلی ایده گروهی از ناظران درباره اینکه روسیه در حال شکست در جنگ اوکراین است را رد کرده و نوشته مسکو در حال چرخش به سمت یک راهبرد جنگی «جدید و وحشتناک» است.
در این تحلیل آمده است: «این افراد اطلاعی از تفکرات پوتین، تابآوری او درباره ریسکهای بالا و تمایلش برای ایجاد آنارشی جهت پیروزی در میدانهای جنگی خطیر ندارند». نگارنده نوشته مزیتهایی که تاکنون اوکراین به کمک آمریکا به دست آورده موجب عقبنشینی روسیه نخواهد شد، بلکه موجب خواهد شد این کشور به سمت یک راهبرد جدید رو بیاورد.
این تحلیل تصریح میکند: «انرژی همیشه یکی از بهترین سلاحهای پوتین بوده و اوپکپلاس بتازگی با اعلام اینکه قصد دارد در بحبوحه افزایش تورم در منطقه یورو و آمریکا بیشترین کاهش را در تولید از سال ۲۰۲۰ انجام دهد، هدیه بزرگی به روسیه داده است».
مطابق این تحلیل، چنانچه قیمت نفت به ۱۰۰ دلار به ازای هر بشکه برسد روسیه به درآمد روزانه یک میلیارد دلار دست پیدا خواهد کرد. این موضوع موجب خواهد شد پوتین با تأمین بودجههای لازم برای جنگ، سلاح انرژی خودش را همزمان با نزدیک شدن زمستان به سمت اروپا نشانه بگیرد.
نیوزویک نوشته است: «همه اینها به معنی آن است که پوتین عقبنشینی نمیکند، بلکه در حال تجدید قوا است». نیوزویک نوشته پیروزیهای اوکراین در میدان جنگ موجب نخواهد شد پوتین جنگ را به پایان برساند، بلکه موجب خواهد شد او از جنگ متعارف فاصله بگیرد. حال سوال این است: او به چه راهبردی متوسل خواهد شد؟
مطابق این تحلیل، راهبردشناسان روسیه از مدتها پیش تمرکزشان را روی تاکتیکهای جنگ نسل جدید قرار دادهاند. از جمله این تاکتیکها، راهبردی موسوم به «عملیات راهبردی برای غلبه بر زیرساختهای حساس دشمن» (SOPKVOP) است که اولویت آن، اهداف غیرنظامی در کنار اهداف نظامی است.
نیوزویک نوشته است: «باید انتظار داشته باشیم روسیه با حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی در اروپا و آمریکا ما را متقاعد کند از حمایت از اوکراین دست بکشیم». رسانه آمریکایی مدعی شد روسیه از مدتها پیش به مطالعه در این باره پرداخته و آسیبپذیریهای کشورهای غربی را از این لحاظ شناسایی کرده است.
***
مرکل: استقرار صلح تنها با مذاکره با روسیه امکانپذیر است
آنگلا مرکل، سیاستمدار کهنهکاری که ۱۶ سال مقام صدارت عظمای آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا را در اختیار داشت، گفته است که استقرار صلح پایدار در اروپا تنها با همکاری مسکو امکانپذیر است. به گزارش خبرگزاری د پ آ، مرکل در مراسم هفتادوهفتمین سالگرد تاسیس روزنامه «زودویچه مایتونگ» در مونیخ افزود: از آنجا که ما نتوانستهایم به مشارکت روسیه دست یابیم، پس جنگ سرد در واقع هنوز به پایان نرسیده است. سیاستمدار برجسته ۶۸ ساله و رهبر پیشین آلمان روز چهارشنبه با اشاره به بیاهمیت شمرده شدن هشدار ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه از سوی برخی سران کشورهای اروپایی، درباره احتمال کاربرد جنگافزار هستهای، گفت که نباید تهدیدهای روسیه را در دوره جنگ اوکراین، بلوف و تهدید بدون پشتوانه تصور کرد و بهتر است این تهدیدها جدی گرفته شود. او که سال گذشته (۲۰۲۱) از دنیای سیاست کنارهگیری کرد، حمله روسیه به اوکراین را نقض آشکار و فاحش قوانین بینالمللی و شکاف عمیقی در تاریخچه اروپا در دوره پس از جنگ دوم جهانی دانست. به گزارش تارنمای بلومبرگ؛ صدراعظم پیشین آلمان اوایل مهرماه نیز از جامعه جهانی درخواست کرد سخنان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را نشانه ضعف یا آشتیجویی تلقی نکرده و جدی بگیرند. مرکل افزود: جهان نباید سخنان پوتین را که نشانه خرد سیاسی است، بدون اندیشه و به عنوان بلوف رد کند و تعامل (غرب) با پوتین ممکن است به ایجاد فضایی برای مانور بیشتر کمک کند.
ارسال به دوستان
گزارش دستگاههای اطلاعاتی آمریکا از عوامل ترور «داریا دوگین»
آمریکا: دختر دوگین را اوکراین کشت
دستگاههای اطلاعاتی آمریکا معتقدند بخشی از دولت اوکراین اجازه حملهای را صادر کرده که ماه آگوست در نزدیکی مسکو به وقوع پیوست و به کشته شدن دختر یکی از افراد نزدیک به دولت روسیه منجر شد. «داریا دوگین» دختر «الکساندر دوگین» از چهرههای نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز ۳۰ مرداد بر اثر انفجار خودرو در نزدیکی مسکو جانش را از دست داد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از نیویورکتایمز، مقامات آمریکایی اعلام کردند ایالات متحده چه با ارائه اطلاعات یا کمکهای دیگر در این حمله شرکت نکرد. مقامات آمریکایی همچنین گفتند که از قبل از این عملیات مطلع نبودند و اگر با آنها مشورت میشد با این عملیات مخالفت میکردند. پس از آن، مقامات آمریکایی به مقامات اوکراینی درباره این ترور هشدار دادند. بر اساس این گزارش، ارزیابی آمریکا درباره مشارکت اوکراین در این ترور علنی نشده و روزنامه نیویورکتایمز از طریق منابع آگاه به آن دست پیدا کرده است. این ارزیابی هفته گذشته به اطلاع دولت آمریکا رسیده است. روسیه این ترور را تلافی نکرده اما ایالات متحده نگران است، چرا که چنین حملاتی (حمله متقابل روسیه به اوکراین)، با آنکه اثرات مستقیم ناچیزی در میدان نبرد دارد اما از اهمیت نمادین بالایی برخوردار بوده و ممکن است مسکو را وادار کند به حملات مشابهی علیه مقامهای ارشد اوکراین رو بیاورد. نیویورکتایمز نوشته مقامات آمریکایی از عدم شفافیت اوکراین درباره برنامههای نظامی و مخفی خود، بویژه در خاک روسیه، ناامید شدهاند. از آغاز جنگ، سرویسهای امنیتی اوکراین توانایی خود را برای رسیدن به روسیه برای انجام عملیات خرابکارانه نشان دادهاند. با این حال، قتل داریا دوگین یکی از جسورانهترین عملیاتها تا به امروز بود که نشان میدهد اوکراین میتواند به روسهای برجسته نزدیک شود. در عین حال برخی از مقامات آمریکایی مشکوک هستند که پدر داریا دوگین، الکساندر دوگین، هدف واقعی این عملیات بوده است و عواملی که آن را انجام دادهاند، معتقد بودند که او با دخترش در خودرو است. به گزارش نیویورکتایمز، مقامات آمریکایی که درباره این اطلاعات صحبت کردند، فاش نکردند که کدام عناصر دولت اوکراین اجازه انجام این مأموریت را دادهاند، چه کسی این حمله را انجام داده است یا اینکه آیا شخص ولودیمیر زلنسکی این مأموریت را امضا کرده است.
* ترور به سبک موساد
23 آگوست کمتر از ۴۸ ساعت پس از ترور داریا دوگین، استاد علوم سیاسی و روزنامهنگار روس، سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) در بیانیهای اعلام کرد انفجار خودروی بمبگذاری شده در خارج از مسکو که جان «داریا دوگین» روزنامهنگار را گرفت، توسط سرویسهای مخفی اوکراین سازماندهی و انجام شده است. سرویس امنیت فدرال روسیه همچنین یک اوکراینی را عامل این انفجار معرفی کرد. این نهاد روسی اعلام کرد: شواهد نشان میدهد عامل این انفجار یک خانم شهروند اوکراین بوده که به استونی گریخته است. این در حالی است که برخی شواهد از جمله سبک ترور دوگین یادآور رشتهعملیاتهای تروریستی موساد در نیم قرن اخیر است. همچنین در ماههای ابتدایی جنگ اوکراین برخی شخصیتهای رسانهای یهودی در انگلستان از لزوم اجرای ترورهای هدفمند به سبک موساد در روسیه توسط نئونازیهای اوکراینی صحبت کردهاند. یکی از موضوعاتی که در ارتباط با ترور دختر الکساندر دوگین مطرح شده، این است که آیا دستگاه اطلاعاتی اوکراین به تنهایی این ظرفیت را داشته که در این شرایط به انجام این عملیات مبادرت کند. نکته جالب توجه اینکه بررسی سبک و سیاق ترور داریا دوگین شباهت زیادی به عملیاتهای ترور سازمان اطلاعات و عملیات اسرائیل (موساد) دارد. در همین رابطه پایگاه انگلیسی اسپکتیتور، آوریل امسال در مطلبی با عنوان «آیا اوکراین میتواند از شکارچیان نازی موساد درس بگیرد؟» به قلم جیک والس سیمونز، سردبیر مجله یهودی کرونیکل - روزنامه یهودی مستقر در لندن که سال 1841 تأسیس شد - نوشت از زمان شروع جنگ، مقایسههای زیادی بین اسرائیل و اوکراین بویژه توسط ولودیمیر زلنسکی انجام شده است. زلنسکی در ماههای اخیر بارها اذعان کرده است «میخواهد کشورش از نظر تمرکز بر امنیت در سالهای آینده به یک «اسرائیل بزرگ» تبدیل شود». به نظر میرسد این الهام یک ریشه مشترک دارد. «گلدا مایر» نخستین نخستوزیر اسرائیل، در اوکراین متولد شد و به نمادی در این کشور جنگزده تبدیل شده است. ماه مارس امسال، ویدئویی در فضای مجازی پخش شد که نشان میداد یک سرباز اوکراینی در خط مقدم با نام «صهیون» زندگینامه رهبر اسرائیل را در کنار دوربین دید در شب و تفنگ تهاجمی خود به نبرد میبرد. او با افتخار گفت: «من یک صهیونیست هستم». این پایگاه تحلیلی در ادامه با اشاره به وقایع رخ داده در بوچا نوشته است: «میتوان به این فکر کرد که آیا پاسخ [به روسیه] به سبک اسرائیل درست نیست؟» این پایگاه انگلیسی در ادامه با سوالی تعجببرانگیز مقاله خود را پایان میدهد و مینویسد: «نیروهای سرویس مخفی اوکراین (SBU) باید به روسیه یا نیروهای نیابتی آن نفوذ کنند و عملیات پیچیده آدمربایی یا ترور را انجام دهند. این ماموریتها ممکن است فراتر از تواناییهای آنها باشد اما اگر در موقعیتی بودم که میتوانستم کمک کنم، مطمئنا این کار را میکردم. آیا شما نمیخواهید؟» جان سوئینی، روزنامهنگار سابق بیبیسی در این باره نوشت: «بوچا باعث شد به آیشمن فکر کنم که توسط جاسوسان موساد ردیابی و ربوده شد».
ارسال به دوستان
جنجالیترین تصمیم سیاسی کمیته صلح نوبل
الس بیالیاتسکی از بلاروس به همراه سازمان مموریال از روسیه و گروه مرکز آزادیهای مدنی از اوکراین، به عنوان برندگان جایزه صلح نوبل ۲۰۲۲ انتخاب شدند که به گفته تحلیلگران شاید سیاسیترین تصمیم این نهاد در چند دهه گذشته باشد. به گزارش رویترز؛ بسیاری از صاحبنظران، انتخاب دریافتکنندگان جایزه امسال را که برای نخستینبار از هنگام آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفندماه) داده شده، معادل محکوم کردن ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و الکساندر لوکاشنکو رئیسجمهور بلاروس و یادآور دوره جنگ سرد میدانند که مخالفان شناختهشده اتحاد شوروی مانند آندری ساخاروف و الکساندر سولژنیتسین برنده جایزه ادبیات نوبل شده بودند. این جایزه با ارزش نقدی ۱۰ میلیون کرون سوئد (نزدیک به ۹۰۰ هزار دلار آمریکا) ۱۰ دسامبر (۱۹ آذرماه) همزمان با سالمرگ آلفرد نوبل، دانشمند سوئدی بنیانگذار آن در سال ۱۸۹۵، در مراسمی در اسلو داده میشود. بریت ریس آندرسون، رئیس کمیته نروژی نوبل با تکذیب انتخاب این برندگان برای ابراز مخالفت با پوتین، آنان را قهرمانان حقوق بشر، مردمسالاری و همزیستی مسالمتآمیز در این ۳ کشور همسایه دانست و از دولت مینسک درخواست کرد بیالیاتسکی را آزاد کند. نیروهای امنیتی بلاروس جولای سال گذشته با هجوم به محل کار و خانههای حقوقدانان و کنشگران حقوق بشری، بیالیاتسکی و دیگر مخالفان الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور این کشور را دستگیر کردند. این انتخاب جنجالی از سوی کمیته نوبل در حالی با استدلالهایی نظیر حمایت از افراد و نهادهای فعال در زمینه دفاع از دموکراسی و حقوق بشر صورت گرفته است که مساله حقوق بشر و دموکراسی در دهههای گذشته به ابزاری سیاسی در دست دولتهای غربی تبدیل شده است.
ارسال به دوستان
انصارالله: فراتر از امارات و عربستان را هدف قرار میدهیم
یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن تاکید کرد در صورتی که محاصره لغو نشود، موشکهای دریایی صنعا به نبرد پایان خواهند داد و انصارالله این توانایی و جسارت را دارد که در صورت برآورده نشدن خواستههایش تاسیسات نفتی عربستان و امارات را هدف قرار دهد. محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفتوگو با شبکه خبری المیادین تاکید کرد: صنعا در حوزه موشکهای دریایی پیشرفت داشته است و در صورت لغو نشدن محاصره، این موشکها نقش موثری در پایان دادن به نبرد ایفا خواهند کرد. عضو دفتر سیاسی انصارالله در ادامه اظهار کرد: حمله به عمق خاک عربستان و امارات را حق خود میدانیم.
البخیتی افزود: در صورت استمرار جنگ و محاصره، انصارالله با آتشبس دائمی یا بلندمدت موافقت نمیکند و استمرار محاصره به معنای استمرار جنگ است، چراکه دشمن مانع ورود کشتیها به یمن میشود.
در همین حال شبکه المسیره، از قول محمدناصر العاطفی، وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن وابسته به جنبش انصارالله نوشت: ما در بمباران اهداف بسیار حساس و مهمی که در بانک اهداف آتی و مشخص خود قرار دادهایم تردید نخواهیم کرد. وی تاکید کرد: اهدافی که ما تعیین کردهایم تنها در عمق عربستان و امارات نیست، بلکه میتوانیم به خیلی فراتر از آن برسیم.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز با پایان یافتن آتشبس در یمن و تمدید نشدن مجدد آن در توئیتی به سرمایهگذاران در عربستان و امارات توصیه کرد این کشورها را ترک کنند. آتشبس میان انصارالله و ائتلاف عربی ضد یمن به رهبری عربستان که مهلت آن دوم اکتبر سال جاری میلادی پایان یافت، تا این لحظه تمدید نشده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اعلام نتیجه تحقیقات سوئد درباره نشت در خط لوله «نورد استریم»
خسارات به خطوط لوله گاز جدی است
مقامات سوئد روز پنجشنبه نتیجه تحقیقات این کشور درباره حادثه منتهی به نشت گاز از خطوط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا را اعلام کردند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، دادستان عمومی سوئد در بیانیهای اعلام کرد: «میتوانیم اینطور جمعبندی کنیم که انفجارهایی که در خطوط «نورد استریم 1 و 2» در حوزه اقتصادی ویژه سوئد رخ دادهاند، خسارات زیادی به این خطوط گاز وارد کردهاند». در این بیانیه آمده است: «تحقیقات درباره صحنه جرم، گمانهزنی در زمینه رخ دادن خرابکاری را تقویت میکند. تکههایی از مدارک از صحنه جرم کشف شده و اکنون آزمایشات روی آنها در حال انجام است». دادستانی سوئد با اشاره به حساسیت این پرونده از ارائه جزئیات بیشتر درباره خرابکاری در این خطوط انتقال گاز خودداری کرد. روز دوشنبه هفته گذشته ۴ مورد نشتی در خطوط انتقال گاز «نورد استریم» گزارش شد که ۲ مورد در حوزه اقتصادی ویژه سوئد و ۲ مورد در محدوده کشور دانمارک بودهاند. کارشناسان زمان لازم برای انجام تعمیرات این خط لوله را بالغ بر چند سال برآورد کردهاند و روسیه اعلام کرده است این آمریکاست که از انفجار در «نورد استریمها» منفعت خواهد برد. فوریه امسال نیز پیش از تهاجم روسیه به اوکراین، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا تهدید کرده بود مانع از تداوم کار «نورد استریم» خواهد شد.
***
سفر احتمالی هیأتی از حماس به سوریه
یک منبع آگاه تأکید کرد که هیأتی بلندپایه از حماس در ماه جاری میلادی به منظور بهبود روابط به دمشق سفر میکند. این مقام به خبرگزاری آناتولی ترکیه افزود که این سفر بعد از نشست آشتی ملی فلسطینیان که قرار است در 10 اکتبر در الجزایر برگزار شود، انجام خواهد شد. رویترز به نقل از یک منبع برجسته حماس تاکید کرد: این دیدار پس از پایان سفر هیات حماس به الجزایر رخ خواهد داد. یک منبع دیگر فلسطینی بدون اینکه موعد مشخصی برای این سفر تعیین کند آن را مورد تایید قرار داد. این در حالی است که یک منبع فلسطینی در سوریه اینکه این سفر برنامهریزی شده باشد را رد کرد. بر اساس این گزارش، مقامات حماس در غزه از هرگونه اظهارنظری در این باره خودداری کردهاند. 16 سپتامبر گذشته حماس اعلام کرد که با هدف توسعه روابط با سوریه در راستای تصمیم به ازسرگیری روابط با کشور برادر سوریه گام برمیدارد. حماس این گام را خدمت به امت اسلامی و موضوعات برحق آن که در رأس آنها فلسطین است، اعلام کرد.
***
مرگ بیش از ۳ هزار انگلیسی در تابستان جهنمی
مرکز ملی آمار انگلیس روز جمعه با انتشار گزارشی از مرگ بیش از ۳ هزار شهروند این کشور در تابستان امسال که گرمای هوا برای نخستینبار در تاریخ این کشور رکورد زد، خبر داد. بر اساس آمار منتشر شده در بازه زمانی ژوئن تا آگوست امسال ۳ هزار و ۲۷۱ فوتی بیشتر از میانگین ۵ سال گذشته ثبت شده که یک آمار بیسابقه است. طبق این گزارش بیشتر قربانیان که بالای ۶۵ سال سن داشتند در گرمترین روزهای تابستان امسال از دنیا رفتهاند. گرمای هوا در انگلیس امسال برای نخستینبار از مرز ۴۰ درجه سانتیگراد عبور کرد. سازمان هواشناسی اعلام کرد که در ۳۴ رصدخانه مستقر در سراسر کشور، بالاترین رکورد گرمای هوا ثبت شده است. دمای استثنایی علاوه بر اخلال گسترده در سیستم حملونقل کشور، باعث آتشسوزی دهها ساختمان در پایتخت و چندین شهر انگلیس شد. صادق خان، شهردار لندن ۲۹ تیرماه اوضاع را بحرانی توصیف و فشار روی نیروهای آتشنشانی را با جنگ جهانی مقایسه کرد. کارشناسان معتقدند که با تغییرات آبوهوایی و گرم شدن زمین، این واقعیت جدیدی برای تابستانهای انگلیس خواهد بود.
***
لبنان: بیروت درباره توافقنامه ترسیم مرزها به پاسخ اسرائیل اهمیت نمیدهد
عضو تیم مذاکرهکننده لبنان با رژیم صهیونیستی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی اعلام کرد، بیروت پیرامون پیشنهاداتش درباره توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی، به پاسخ رژیم صهیونیستی اهمیتی نمیدهد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال عباس ابراهیم، عضو تیم مذاکرهکننده لبنان با رژیم صهیونیستی در این پرونده گفت: به جواب اسرائیل اهمیتی نمیدهیم. ما از میانجی آمریکایی انتظار داریم مسؤولیتش را بر عهده بگیرد و تا زمانی که موضع لبنان متحد باشد ما قویتر هستیم. گزارشهای اخیر مطبوعات رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که یائیر لاپید، نخستوزیر این رژیم با اصلاحات لبنان در توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی مخالفت کرده که شامل تغییرات اساسی و جدیدی است و بیروت تلاش دارد آن را در این توافقنامه بگنجاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|