|
احتمال دوری طولانیمدت مهاجم استقلال
امکان دارد مهاجم تیم فوتبال استقلال برای حضور در میدان ناچار به عمل جراحی شود. آرمان رمضانی، مهاجم تیم فوتبال استقلال مدت زیادی است به دلیل مصدومیت دور از میادین بوده و هنوز نتوانسته است شرایط حضور در میدان را پیدا کند. این بازیکن که از ناحیه کمر دچار مصدومیت شد، پس از چند هفته به تمرینات بازگشت اما دوباره درد سراغ او آمد تا پزشکان از مهاجم استقلال بخواهند بار دیگر استراحت کند. قرار است رمضانی در روزهای پیش رو در تمرینات حاضر شود و اگر درد داشت زیر تیغ جراحی برود و اگر مشکلی پیدا نکرد، کمکم به تمرینات گروهی اضافه شود. در صورتی که رمضانی مجبور به جراحی شود، تا پایان جامجهانی دور از میادین خواهد بود.
ارسال به دوستان
ماندگار در تاریخ مثل سیده الهام حسینی در وزنهبرداری
الهامبخش دختران
مرتضی رضایی: نام سیده الهام حسینی حالا به تاریخ سنجاق شده است. الهام حسینی را از نزدیک میشناسم؛ سالهاست. هر بار که با هم حرف میزدیم میگفت آرزوهای بزرگی دارد. همیشه سعی کرده در چارچوب حرکت کند، بدون حاشیه باشد و برای همه زحمتهایی که کشیده احترام قائل باشد. او سالهاست دارد با خیلی از مشکلات میجنگد، نه تیم رسانهای دارد که (مثل خیلی از دختران ورزشکار) به خاطر مقامی که نیاورده! و فقط چون خوب ژست میگیرد، در صدر اخبار باشد و نه رنگ «سه رنگ» به ناخن میزند و در شبکههای مجازی منتشر میکند تا با هزار و یک ترفند در رسانههای مختلف ترند شود. او خود خودش است، بدون هیچ فیگور و رتوشی. فقط کافی است فیلمی را که یکی، دو سال قبل از خودش در حیاط منزلشان در لرستان منتشر کرده بود ببینید. همینطور عکسهای امروزش را که 3 طلا کسب کرده؛ همه چیز دستتان میآید. بغض خاصی که در چهرهاش دیده میشد، تبدیل به فریاد شد؛ فریادهایی که سالها آنها را فرو خورده بود. او الهام حسینی است که حالا تاریخ هم به احترامش خواهد ایستاد. نام او محال است از تاریخ این سرزمین محو شود و سالها بعد شاید رکوردش شکسته شود و شاید دختر دیگری از ایرانزمین موفق به کسب مدال طلا شود اما او نخستین نفر است و مثل خیلی دیگر از دختران و زنان ایران نامش تا همیشه جاویدان خواهد ماند؛ سیدهالهام حسینی.
* باقری: رکوردشکنیهای حسینی ادامه خواهد داشت
مدیر تیمهای ملی فدراسیون وزنهبرداری میگوید از بانوی طلایی کشورمان انتظار میرود در مسابقات جهانی و المپیک هم به موفقیتهایش ادامه دهد. کورش باقری بعد از کسب مدال تاریخی الهام حسینی که نخستین مدال طلای بانوان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا را به دست آورد، اظهار داشت: حسینی پیش از این هم عنوانهای تاریخساز دیگری در رقابتهای بینالمللی وزنهبرداری به دست آورده و از او انتظار داریم این اولینها در مسابقات جهانی و المپیک هم ادامه داشته باشد. وی درباره ارزیابی عملکرد تیم بانوان در مسابقات آسیایی بحرین نیز گفت: تمرکز و هدف ما ارتقای رکورد اعضای تیم ملی بود که بخوبی از پس آن برآمدند. پوپک بسامی دسته وزنیاش را تغییر داده و در ۵۹ کیلو حضور پیدا کرد. به نسبت یک ماه قبل در قونیه 5 کیلو افزایش رکورد داشت. فاطمه کشاورز در مسابقه قبلی در دسته ۵۹ کیلو وزنه زد و اینجا در دسته ۶۴ که خیلی افزایش وزن نداشت و صرفا کاهش وزن نداشت اما 5 کیلو افزایش رکورد داشت. باقری افزود: تمرکز ما روی افزایش رکوردها بود اما باید بپذیریم کاهش فاصله وزنهبرداری ایران با آسیا حداقل به 2 سال زمان و برنامهریزی مدون و دقیق و حمایت فدراسیون نیاز دارد. در دسته ۷۱ کیلو خانم فروغ یونسی تنها وزنهبردار گروه B بود و 5 حرکت صحیح داشت که نکته مهمی است و به نسبت مسابقات قبلی ۱۳ کیلو افزایش رکورد داشت. اینها افرادی هستند که میتوانند در آینده بدرخشند. الهه رزاقی ۹۰ کیلوی یکضرب و ۱۱۱ کیلوی دوضرب زد که ۱۱ کیلو افزایش رکورد نسبت به مسابقات قبلی داشته است. به اعتقاد من خیلی خوب کار کرد و بهتر از این هم میتواند باشد.
مدیر تیمهای ملی فدراسیون وزنهبرداری ادامه داد: در ۸۱ کیلو سیدهالهام حسینی یک کار فوقالعاده انجام داد و مدال ارزشمندی گرفت. 3 مدال طلا گرفت که مدالهای فوقالعاده ارزشمندی است و رکوردهایش هم نسبت به قونیه 4 کیلو افزایش داشت. البته توانایی الهام حسینی خیلی بیشتر از اینهاست و در آینده باید این توانایی بهتر و بیشتر نمود پیدا کند. در نهایت به جامعه وزنهبرداری بانوان تبریک میگویم که نخستین مدال آسیایی آن هم از جنس طلا به دست آمد. ما یک مدال آسیایی داریم که بسیار ارزشمند است و میتواند هدف را به خیلی از بانوان ما نشان دهد و به عنوان الگو به وی نگاه کنند. در وزن آخر فاطمه یوسفی را داریم که آسیبدیدگی پا را پشت سر گذاشت و من خیلی امیدوارم که وزنههای قابل قبولی را بتواند مهار کند.
* مصاف سختی در مسابقات قهرمانی آسیا داشتم
بانوی طلایی تیم ملی وزنهبرداری ایران گفت: مصاف سختی را در رقابتهای قهرمانی آسیا پشت سر گذاشتم و میدانم که از این پس کارم در میادین بینالمللی بسیار سختتر خواهد بود. الهام حسینی، وزنهبردار تیم ملی بانوان کشورمان که در مسابقات قهرمانی آسیا در بحرین توانست با ثبت رکورد ۱۰۲ کیلو یکضرب، ۱۲۵ کیلو دوضرب و مجموع ۲۲۷ کیلوگرم 3 مدال طلای یک ضرب، دوضرب و مجموع را کسب کند، گفت: از روز اول وزنهبرداری را با عشق و علاقه شروع کردم. هدفم این بود خودم را روزبهروز به سکوها نزدیکتر کنم. مسیر آسانی نبود و نخواهد بود. در این مسیر دردها و آسیبدیدگیها هستند که ممکن است ورزشکار را متوقف کنند یا سرعتش را کم کنند. گاهی اوقات با وجود علاقهای که داری، مجبوری متوقف شوی اما باید روحیه بالایی داشته باشی و همیشه انگیزه داشته باشی و ناامید نشوی. البته باید از همه عزیزانی که در این چند سال به من کمک کردند، تشکر کنم. درسهایی که در این مسیر گرفتم و تجربههایی که در مسابقات به دست آوردم، خیلی به من کمک کرد.
وی درباره عملکرد خود در قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ تصریح کرد: رقابت آسانی نداشتم و در شروع یک ضرب شرایط پایدار نبود اما در حرکت سوم جبران شد. من از 5 ماه پیش آسیبدیدگی از ناحیه کمر داشتم که همراه من است و زمانی هم برای ریکاوری نداشتم. از بازیهای کشورهای اسلامی نیز باز برگشتم، کرونا گرفتم و مقداری من را عقب انداخت و باعث شد آنطور که باید نتوانم تمرین کنم اما تجربههای قبلی و دعای خیر پدر و مادرم همه به کمک من آمد تا عملکرد خوبی داشته باشم. البته کارم سختتر شده است و برای رسیدن به مسابقات جهانی و المپیک باید تلاش بیشتری کنم و توقع از من بالا رفته است.
ارسال به دوستان
بارسا در اروپا حذف میشود و به هوادارانش همچنان رؤیا میفروشد
کلاهبرداری ۱۵۳ میلیون یورویی آقای ژاوی
مهدی طاهرخانی*: ژاوی پس از هر ناکامی بارسا بهانه و توجیه خود را دارد؛ یک روز داور و روز دیگر اشتباهات فردی اما واقعیت این است که به رغم وعدهها، بارسا با او نه زیبا بازی میکند و نه خوب نتیجه میگیرد. بارسا با تساوی خانگی برابر اینتر تقریبا بالای ۹۵ درصد از لیگ قهرمانان حذف شده است. شب بارسا برابر اینتر تیره و تار بود و در نهایت ترسناک هم شد اما بعد از گذشت چند روز هنوز این ناکامی (تساوی ۳-۳) دردناک جلوه میکند. پس از شکست 0-2 برابر بایرن و 0-1 در سنسیرو مقابل اینتر، بارسای ژاوی باز هم ثابت کرد آماده رقابت با بزرگان در لیگ قهرمانان نیست. یک تساوی ۳-۳ خانگی ناامیدکننده کافی بود تا مشخص شود بارسلونا هنوز از سطح اول فوتبال اروپا فاصله دارد و اروپا همچنان برای آبی و اناریها بزرگ است. پس از هزینه ۱۵۳ میلیون یورویی در تابستان که بارسا را به ششمین باشگاه ولخرج در انتقالات تبدیل کرد، انتظارات از این تیم بسیار زیاد بود ولی بارسا با تنها کسب ۴ امتیاز در گروه خود سوم است و شانس بسیار اندکی برای صعود به دور یکهشتم نهایی دارد؛ ناکامیای که باشگاه را کاملا تحت تاثیر قرار داده و تردیدها درباره ژاوی و پروژهاش را بیشتر کرده است؛ مربیای که مشخص شده سطح و کیفیت لازم برای هدایت بارسا را ندارد. برنامه مربی کاتالان برای بازی با اینتر از همان ابتدا به خودکشی شبیه بود. ژاوی در نشست خبری پس از بازی برای توصیف نمایش نیمه اول بارسا از کلمه عالی استفاده کرد. او بار دیگر ترجیح داد انتقاد از خود را کنار بگذارد و از عملکرد ضعیف بازیکنانی مثل جرارد پیکه برای پوشش ضعف خودش استفاده کند. ژاوی قرار بود عذر چند بازیکن قدیمی تیم را بخواهد؛ بازیکنانی که با دستمزدی بسیار بالا، کیفیت لازم را در زمین نشان نمیدهند. او قرار بود شور و اشتیاق را به بارسلونا بازگرداند و یاد و خاطره یک دهه پیش را برای هواداران زنده کند اما در عوض او برابر اینتر تیمش را با سیستم و استراتژیای روانه زمین کرد که چیزی جز ناکامی به همراه نداشت. بارسا به گونهای بازی میکرد که فضا برای ضدحملات اینتر کاملا فراهم بود. انگار بارسلونا فقط یک برنامه هجومی داشت و چیزی از دفاع کردن نمیدانست. ژاوی در نشست خبری پس از بازی اصرار داشت فوتبال بازی اشتباهات است و باید اشتباهات را به حداقل رساند. در عوض کاپیتانهای بارسا با اشتباهاتشان روی هر ۳ گل، اشتباههای تیم را به حداکثر رساندند. ژاوی میتوانست مارکوس آلونسو را به جای پیکه در دفاع میانی بگذارد و فرانکی دییونگ را نیز جانشین بوسکتس کند اما ترجیح داد در چنین دیدار مهمی، روی همتیمیهای سابق خود حساب کند. با این حال غیرمنصفانه است اگر بخواهیم دلیل تساوی بارسلونا را تنها به عملکرد بازیکنان مربوط بدانیم. ژاوی در نشست خبری خود انگار یک بازی متفاوت را تماشا کرده بود. از نظر او ناکامی بارسا غیرمنصفانه بود. او پس از شکست از بایرن گفته بود ضعف در تمامکنندگی علت ناکامی بود. در شکست هفته قبل برابر اینتر همه چیز را به داوری نسبت داد و چهارشنبه شب گذشته هم گفت اشتباهات فردی بلای جان تیمش شد. ژاوی اما توضیح نداد چرا هنگام نفوذهای دمبله و ماجراجوییهای بیپروای او، هیچ کس او را پوشش نمیدهد. او نگفت چرا زوج پدری و گاوی در میانه زمین برابر هافبکهای اینتر حرفی برای گفتن نداشتند. ژاوی توضیح نداد چرا تیمش وقتی 0-1 پیش بود، قادر به آرام کردن جریان بازی نبود و چرا پس از گل تساوی اینتر به هم ریخت و نتوانست مانع ضدحملات سریع حریف شود.
استراتژی ژاوی در شبی که اجازه اشتباه نداشت، غلط بود. در بازی رفت نیز هر چند ژاوی اشتباهات داوری را دلیل شکست عنوان کرد اما واقعیت چیز دیگری بود. دیروز برخی نشریات کاتالونیا بازی دفاعی اینتر را زیر سوال بردند اما در زمین مسابقه این بارسا بود که تحت تاثیر اینتر قرار داشت و با خوششانسی از یک شکست پرگل فرار کرد. در واقع اینتر تیمی بود که تا ثانیه پایانی به دنبال گلزنی بود. اینتر بر خلاف بارسا در ماه اکتبر تیمی است که شانس قهرمانی در همه جامها را دارد و مدیرانش با نگاهی واقعگرایانه، رسیدن به یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان و فتح اسکودتو را هدفگذاری کردهاند.
* دبیر گروه ورزشی
ارسال به دوستان
دعوت 17 بازیکن به مینی کمپ ۳ روزه کارلوس کی روش
همان قبلیها به علاوه محمدرضا اخباری
با توجه به اعتقادی که سرمربی تیم ملی به استفاده از فوتبالیستهای لژیونر در ترکیب این تیم برای حضور در جامجهانی دارد، تکلیف حدود ۱۵ بازیکن از ۲۶ بازیکنی که میتوانند به قطر بروند مشخص است. نخستین دور تمرینات تیم ملی فوتبال ایران در حالی با بازیکنان داخلی برگزار شد که ۱۶ بازیکن از سوی کارلوس کیروش به این اردو دعوت شدند. سرمربی تیم ملی ایران در حالی بازیکنان منتخب خود را از دل بازیهای لیگ برتر ایران انتخاب کرد که به اندازه همین تعداد بازیکن لژیونر انتخاب کرده است. کی روش حالا با ۳۲ بازیکن برای موفقیت در جامجهانی ۲۰۲۲ قدم بر میدارد اما بر هیچ کس پوشیده نیست او چارهای جز انتخاب ۲۶ بازیکن نهایی برای سفر به قطر ندارد. سرمربی تیم ملی ایران تصمیم قطعی خود مبنی بر انتخاب ۱۵ بازیکن لژیونر (از میان 16 بازیگن) را گرفته است تا تنها یک نفر از بین آنها در شک و تردید برای حضور در بزرگترین تورنمنت ملی فوتبال دنیا باشد. کیروش در حالی برای انتخاب بازیکنان بر آمده از باشگاههای داخلی برنامهریزی هفتگی تنظیم کرده است که طبق قوانین فیفا میتواند ۲۶ بازیکن را با خود به قطر ببرد. بنابراین با توجه به انتخاب قطعی ۱۵ بازیکن لژیونر، تنها ۱۱ نفر میتوانند به این جمع از بین داخلیها اضافه شوند. بدون شک یکی از مؤلفههای مرد پرتغالی که در رأس امور فنی قرار گرفته، غیرقابل پیشبینی بودن او است اما بعید است این مربی در ۳ برنامه مینیکمپ پیش روی بازیکنان داخلی، فرصت به تازهواردها بدهد. کیروش در بین دروازهبانهای داخلی علیرضا بیرانوند، پیام نیازمند و سیدحسین حسینی را دعوت کرده است اما با حضور امیر عابدزاده به عنوان تنها گلر لژیونر چارهای جز خط زدن یکی از سنگربانهای داخلی ندارد؛ اقدامی مشابه آنچه در خط دفاعی با آن روبهرو است. محمدحسین کنعانیزادگان، شجاع خلیلزاده و صادق محرمی گزینههای قطعی برای حضور در دفاع هستند تا او در بین داخلیها مجبور به خط زدن چند نفر شود. بازگشت کیروش حضور دوباره احسان حاجصفی و امید ابراهیمی را در خط میانی به همراه داشته است تا بازیکنانی همچون مهدی مهدیپور کار سختی برای ماندن در لیست نهایی او داشته باشند. خط حمله او نیز با وجود مصدومیت سردار آزمون با گزینههای لژیونر همچون مهدی طارمی، علی قلیزاده و کریم انصاریفرد مجهز است تا احتمال اینکه مهاجمی همچون مهدی قائدی را بار دیگر در لیست کیروش ببینیم کمتر از همیشه باشد. حال باید دید تیم داخلی کیروش چطور با لژیونرها گزینش میشود تا بتوانند رؤیای صعود از مرحله گروهی جامجهانی را برای هواداران فوتبال ملی در کشور رقم بزنند. ارسال به دوستان
بررسی عملکرد اینترنت ماهوارهای استارلینک در اوکراین و محدودیتهای فعالیتش در سایر کشورهای جهان
استارلینک در ایران؛ از رؤیا تا واقعیت
فرزانه دانایی: ایلان ماسک از جمله سلبریتیهای دنیای فناوری است که به دلیل ارسال تجهیزات دریافت اینترنت ماهوارهای استارلینک به اوکراین و برقرار کردن اینترنت رایگان برای سربازان اوکراینی، در صف مقدم جبهه نبرد این کشور علیه روسیه قرار دارد. زمانی که روسیه در روزهای ابتدایی جنگ اوکراین، زیرساختهای ارتباطی این کشور را هدف قرار داد، ماسک اعلام کرد برای کمک به سربازان اوکراینی و مردم این کشور برای گزارش جنگ و برقراری ارتباط در زمین جنگ، اینترنت ماهوارهای استارلینک را که هنوز پروژه کاملش در سراسر دنیا اجرایی نشده است، در اوکراین فعال خواهد کرد. این کار البته به تشویق پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا انجام شد که اعتقاد داشتند باید از نظر تکنولوژیک - مانند نظامی- ثابت کرد اوکراین تنها نیست و پشتیبانی و حمایت غرب را با خود دارد. هدیه اینترنت ماهوارهای بدون محدودیت شرکت اسپیس ایکس اما نتوانست از نظر ارتباطی معجزهای برای اوکراین به همراه بیاورد. در طول چند ماه گذشته، مهمترین هدف دولت آمریکا رساندن تجهیزات ماهوارهای به جبهههای نبرد در اوکراین بود و این اینترنت بر خلاف تصور عموم، در اختیار مردم عادی اوکراین قرار نگرفت و به عنوان تجهیزات ارتباطی نظامی توسط سربازان مورد استفاده قرار گرفت. این دسترسی نیز البته محدودیتهای زیادی به همراه داشت. بر اساس گزارشی که استارلینک منتشر کرده است، از 7 ماه پیش که جنگ آغاز شده تاکنون، تنها 25 هزار واحد تجهیزات ماهوارهای وارد اوکراین شده و به بهرهبرداری رسیده است.1 با این حال بر اساس گزارشی که ایلان ماسک در توئیت خود منتشر کرد،2 همین میزان تجهیزات و برقراری ارتباط ماهوارهای برای این 25 هزار واحد 80 تا 100 میلیون دلار برای این شرکت هزینه داشته است. این در شرایطی است که دولت آمریکا تاکنون از نظر مالی اقدام به خرید این تجهیزات نکرده و شرکت استارلینک به صورت رایگان آنها را در اختیار نیروهای نظامی اوکراین قرار داده است. مساله هزینه بالای تهیه اینترنت ماهوارهای باعث شده است بر اساس گزارش «سیانان»، شرکت اسپیس ایکس از دولت آمریکا خواستار دریافت بودجهای نزدیک به 400 میلیون دلار برای راهاندازی تجهیزات اینترنتی در طول یک سال آینده شود.
* ماجرای درگیری لفظی ماسک و زلنسکی
مساله دریافت بودجه توسط شرکت اسپیس ایکس، در روزهای ابتدایی جنگ، مساله اصلی ایلان ماسک نبود و او با شور زیادی اعلام کرده بود از این کار برای پیروزی اوکراین دریغ نخواهد کرد. با این حال در طول چند هفته گذشته درگیریهای لفظی شدیدی بین ماسک، سفیر اوکراین در واشنگتن و شخص ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین رخ داد که نتیجه آن پا پس کشیدن ماسک از تهیه اینترنت رایگان برای اوکراین بود.
ماجرا از جایی آغاز شد که ایلان ماسک پیشنهاد داد برای پایان یافتن جنگ در اوکراین، همهپرسیای در مناطق اشغالی انجام شود و در صورتی که مردم خواهان پیوستن به روسیه بودند، خواست آنها مورد توجه دولت اوکراین قرار گیرد. او در عین حال پیشنهاد داده بود اوکراین تضمین دهد آب شبهجزیره کریمه را تامین خواهد کرد و دیگر آن را بخشی از سرزمین خود نداند. رئیس شرکت اسپیس ایکس پس از ارائه این پیشنهادها و به نظرسنجی گذاشتن آنها، با انتشار توئیت دیگری خواستار آزمودن این روشها برای حل مناقشه اوکراین شد و نوشت: «اراده مردمی که در دونباس و کریمه زندگی میکنند باید در تصمیمگیری برای آنکه این مناطق بخشی از روسیه یا اوکراین باشد، در نظر گرفته شود».
پیشنهاد ماسک در واقع همان پیشنهادی بود که چند ماه پیش کیسینجر، نظریهپرداز معروف حوزه سیاست خارجی آمریکا مطرح کرده و طرح «زمین در برابر صلح» را به اوکراین پیشنهاد کرده بود. او گفته بود باید دغدغههای روسیه درباره نزدیکی ناتو به مرزهایش در نظر گرفته شود و اوکراین میتواند برای پایان دادن به جنگ، بخشی از سرزمینش را به روسیه بدهد و در عوض خود به ناتو و اتحادیه اروپایی پیوسته و بودجه بازسازی این کشور نیز به صورت فوری توسط کشورهای اروپایی و آمریکا تامین شود. با این حال واکنشها به پیشنهاد ماسک بسیار تهاجمیتر از واکنشها به طرح کیسینجر بود. رئیسجمهور اوکراین شخصا وارد میدان شد و در توئیتر یک نظرسنجی گذاشت که مشخص شود آیا پیشنهادات ماسک بیشتر به نفع روسیه است یا اوکراین. وزیر خارجه اوکراین نیز نوشت: «کسانی که پیشنهاد میکنند اوکراین از مردم و سرزمین خود دست بکشد، باید از استفاده از کلمه «صلح» به عنوان تعبیری برای اجازه دادن به روسها برای قتل و تجاوز به هزاران اوکراینی دست بردارند». بدترین نوع واکنش به توئیتهای ماسک اما از سوی «آندری ملنیک» دیپلمات اوکراینی بود که در واکنشی تند خطاب به ایلان ماسک اینگونه نوشت: «برو به جهنم! این پاسخ دیپلماتیک من است».
درگیریهای لفظی ایلان ماسک با مسؤولان اوکراینی اما حالا نتیجهاش را در سیاست جدید ماسک در ارائه خدمات اینترنتی به این کشور نشان داده است. ماسک حالا میخواهد دولت آمریکا 400 میلیون دلار برای هزینههای این شرکت در طول یک سال آینده بپردازد و اعلام کرده است شرکت اسپیس ایکس نمیتواند هزینهها را پرداخت کند و امکان قطع اینترنت در اوکراین وجود دارد.
نکته جالب توجه در این درگیریها این است که تا قبل از درگیری لفظی ماسک و زلنسکی، هیچ گزارشی از میزان اثرگذاری و موفقیت تجهیزات ماهوارهای استارلینک در جنگ اوکراین منتشر نشده بود. برخی گزارشها تنها به این موضوع اشاره کرده بود که این تجهیزات توانسته راه ارتباطی را بین سربازان اوکراینی و فرماندهانشان باز کند و البته باعث شده است از بین رفتن زیرساختهای ارتباطی در شهرهای مختلف اوکراین باعث از بین رفتن ارتباط مردم و خانوادهها با یکدیگر نشود. با این حال طی چند روز گذشته رسانههای آمریکایی و اوکراینی، اینترنت استارلینک را یک «تغییردهنده بازی»3 در جنگ دانسته و عنوان کردند در صورت قطع شدن این سرویس، جنگ به شکل محسوسی به نفع روسیه پیش خواهد رفت. برخی دیگر از رسانهها مانند نیویورکتایمز پا را از این نیز فراتر گذاشته و ادعا کردند قطع شدن اینترنت استارلینک، خط زندگی دیجیتال را در اوکراین به پایان میرساند.4
به نظر میرسد علت اصلی درخواستهای مالی ماسک از پنتاگون نگاه او به کمپانیهای فروش اسلحه و سود میلیارد دلاریای است که این شرکتها از فروش تجهیزات نظامی به دولت آمریکا برای فرستادن به جنگ اوکراین به دست آوردهاند. او به این نتیجه رسیده است در شرایطی که شرکتهای اسلحهسازی و تجهیزات نظامی میتوانند از این جنگ سودهای میلیارد دلاری داشته باشند، او نباید هزینه ماهانه چندصد میلیون دلاری اینترنت اوکراینیها را از جیب خودش پرداخت کند.
* مشکل دولت آمریکا با تاجران بزرگ بینالمللی
دولت آمریکا در سیاست خارجی خود این روزها با مشکلات پیچیده دیگری رو به رو است که ناشی از قدرت گرفتن شرکتهای فناوری و تضاد منافعی است که ممکن است این شرکتها با دولت آمریکا داشته باشند. استفاده دولت آمریکا از اینترنت ماهوارهای استارلینک به عنوان ابزار جدید جنگی باعث شد چین و روسیه نیز تهدید کنند در صورتی که ماسک به دنبال فعال کردن اینترنت ماهوارهای در این کشورها باشد، ماهوارههای این شرکت را هدف قرار خواهند داد یا اقدامات تنبیهی مشابه دیگری را در این باره در دست اقدام قرار خواهند داد. ماسک که در شرکت تسلا به دنبال فروش ماشینهای خودران خود به کشورهای مختلف جهان است، نمیتواند اجازه دهد شرکت ارتباطیاش به یکی از بزرگترین ابزارهای نظامی آمریکا در دنیا تبدیل شود و توقع داشته باشد بتواند همزمان در چین و روسیه نیز فعالیت اقتصادی داشته باشد. از همین رو است که نظر او درباره بحران تایوان نیز بشدت با دولت آمریکا متفاوت است. او که یکی از مشتریان دائم تراشههای تایوانی است، میگوید بحران تایوان نیز با ارائه کنترل بخشی از حاکمیت تایوان به چین قابل حل است؛ مسالهای که این روزها به خط قرمز نظام سیاسی در ایالات متحده تبدیل شده است.
* هزینه اینترنت استارلینک چقدر است؟
شرکت اسپیس ایکس هم اینک خدمات اینترنت ماهوارهای خود را با قیمتهای متنوعی در آمریکا عرضه میکند. بستههای اینترنت یک ماهه، بین ماهی 100 تا 500 دلار برای هر ترمینال دریافت اینترنت است که در مقایسه با انواع دیگر اینترنت قیمت بسیار بالایی است. جدا از این هزینه، هر کدام از تجهیزات دریافت ماهوارهای نیز برای مصرفکنندگان 600 دلار هزینه دارد. این هزینهها ظاهرا برای اوکراین بیشتر نیز میشود، زیرا شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده است غیر از هزینه تجهیزات و اینترنت، این شرکت باید هزینه مقابله با جمینگ و حملات سایبریای را که از روسیه هدایت میشود نیز بپردازد. همین مساله باعث ایجاد ابهاماتی درباره ادعاهای قبلی اسپیس ایکس شده است. تا پیش از جنگ اوکراین، این شرکت ادعا میکرد به دلیل اینکه اینترنت به صورت ماهوارهای است، امکان حمله به ماهوارهها و ایجاد اخلال در عملکرد دستگاهها وجود ندارد و این مساله باعث پیشرفت آزادی بیان در جهان میشود. با این حال هزینههای جانبی در اوکراین نشان میدهد این دستگاهها میتوانند قربانی جمینگ یا حملات سایبری شوند که به قول این شرکت، مقابله با آنها هر روز سختتر از روز قبل میشود.
یکی از نگرانیها درباره این دستگاههای دریافت اینترنت ماهوارهای این بود که به دلیل اینکه دستگاهها باید در جایی ثابت باشند، امکان استفاده از آنها در زمان جنگ و در زمان تحرک در مناطق مختلف وجود ندارد. اسپیس ایکس اعلام کرده است غیر از دریافتکننده اصلی، این دستگاهها، ترمینالهای کوچکتری نیز دارند که میتوانند روی اتومبیل نصب شوند و تا فاصلهای کوتاه نسبت به آنتن اصلی میتوانند اینترنت را برای افراد فراهم کنند. سربازان اوکراینی از ترس هدف قرار گرفتن آنتنها، آنها را در مکانهای جنگلی، در زمین میکارند و به این ترتیب با کاشت تعداد زیادی از آنها، میتوانند تا مسافتی از آنتن اصلی همچنان اینترنت داشته باشند. با این حال نظامیان اوکراینی چندان هم به تاثیرگذاری اینترنت ماهوارهای ایلان ماسک اعتماد ندارند. یک منبع آگاه در بین نظامیان اوکراینی ماه پیش به نیویورکتایمز گفته بود در یکی از عملیاتهای زمینی اوکراین در خرسون که بتازگی به اشغال روسیه درآمده است، در جبهه مقدم، به یکباره دسترسی نظامیان اوکراینی به اینترنت استارلینک قطع میشود و گمان میرود این اقدام به عمد بوده است.5 همان زمان هیات روسی در سازمان ملل به مطبوعات گفته بود به دلیل استفاده نظامیان از این تکنولوژی، روسیه میتواند آن را به عنوان یک هدف نظامی در نظر گرفته و ماهوارههای اسپیس ایکس را در فضا مورد حمله قرار دهد. ایلان ماسک بلافاصله در توئیتر پاسخ داد «استارلینک تنها برای مصارف صلحآمیز است» و طرح معروف خود برای زمین در مقابل صلح را در توئیتر اعلام کرد.
* ایران و استارلینک ماسک
کارشناسان سیاسی و دفاعی در آمریکا بر این باورند بهترین راه برای اوکراین جهت حفظ خدمات اینترنتی استارلینک این است که رابطه خود را با ایلان ماسک بهتر کند، زیرا این شرکت خصوصی است و اگر روابط بد شود، تنها کسی که ضرر میکند، اوکراین است. این مساله بحثهای آکادمیک درباره نقش بازیگران غیردولتی در بحرانهای بینالمللی را بار دیگر به سوژه روز تبدیل کرد.
تاکنون بحثها درباره شرکتهای بزرگ چندملیتی و سازمانهای مردمنهاد در روابط بینالملل بود اما توجه چندانی به شرکتهای خصوصی و نقش غولهای فناوری در روابط بینالملل نشده بود؛ موضوعی که میتواند نه تنها در زمان جنگ، بلکه در زمانهای صلح نیز موضوع اصلی باشد. نمونه عینی این مساله، تلاش دولت آمریکا برای راهاندازی سرویس ماهوارهای استارلینک برای پوشش اغتشاشات در ایران است. وزارت خارجه آمریکا طی هفته گذشته دیدارهای متعددی را با فعالان مخالف نظام جمهوری اسلامی و همچنین صاحبان کسبوکارهای فناوری در آمریکا داشته و علنا درباره همکاری شرکتها برای ایجاد دسترسی به اینترنت برای اغتشاشگران صحبت شده است. بر اساس گزارش فایننشالتایمز، اعضای دولتی این جلسه از شورای امنیت ملی آمریکا و وزارت خزانهداری و دیگر مقامات ایالات متحده بودهاند. محور بحث، چگونگی ارائه خدمات اینترنت استارلینک به ایران بوده است. با توجه به مسائلی که برای اینترنت ماهوارهای استارلینک در اوکراین به وجود آمد، به نظر میرسد مهمترین مساله در شرایط فعلی این است که آمریکا چطور میخواهد ترمینالها و تجهیزات ماهوارهای استارلینک را بدون کسب مجوز از دولت ایران وارد کشور کند و در مرحله دوم اینکه قرار است چه کسی هزینه این تجهیزات و اینترنت گرانقیمت آن را بپردازد. البته موضوع دیگری نیز وجود دارد و آن این است که قرار است چه کسانی از این اینترنت استفاده کنند؟ تجربه اوکراین نشان داده است مساله در وهله اول شاید حفظ ارتباط بین مردم باشد اما در نهایت، این نظامیان اوکراینی بودند که بیشترین انتفاع را از راهاندازی اینترنت ماهوارهای بردند. در ایران نیز به نظر میرسد تنها سردستههای اغتشاشات دارای اینترنت در مکانهایی خاص باشند و این اینترنت برای مردم عادی نه کارایی خواهد داشت و نه ایلان ماسک و دولت آمریکا قبول میکند هزینههای اینترنت 80 میلیون جمعیت ایران را بپردازد. علاوه بر این، سخت بودن استفاده از اینترنت استارلینک در حالت حرکت و محدود بودن امواج و گیرندههای آن، باعث میشود در تجمعات یا اغتشاشات امکان استفاده از این اینترنت نباشد و همین مساله بر ابهام کارآمدی این سیستم در اغتشاشات ایران میافزاید.
نکته بعدی و مهمتر این است که اگر قرار باشد اینترنت ماهوارهای استارلینک تنها در جنگ و اغتشاش و آشوب و اقدامات مرتبط با پروپاگاندای آمریکایی مورد استفاده قرار گیرد، غیر از ایران، چین و روسیه، هر کشوری که خواهان داشتن حاکمیت بر فضای واقعی و مجازی خود باشد، اجازه فعالیت این اینترنت را در داخل مرزهای خود نمیدهد و این مساله بر بیاعتمادی به چنین سیستمهایی میافزاید و امکان فعالیت شرکتهای خصوصی فناوری آمریکایی در بسیاری از کشورهای جهان را میگیرد؛ اقدامی که اصلا به نفع این شرکتها و چشماندازشان در فعالیت به وسعت جهانی نیست.
------------------------
پینوشت
1-https://www.euronews.com/2022/10/14/backlash-after-elon-musk-says-he-can-no-longer-fund-starlink-in-ukraine
2-https://twitter.com/elonmusk/status/1578433482757271552
3- Game Changer
4-https://www.nytimes.com/2022/10/14/technology/elon-musk-ukraine-internet.html
5- https://www.ft.com/content/29ed76b9-d6bf-428c-8673-af48b7ed70df
ارسال به دوستان
اخبار
تاریخسازی دختر دونده ایران در قهرمانی آسیا
دونده ایران در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا تاریخسازی کرد و مدال طلا گرفت. دیروز در سومین روز از مسابقات دوومیدانی نوجوانان آسیا نازنینفاطمه عیدیان در دوی ۴۰۰ متر بامانع مدال طلا گرفت و تاریخسازی کرد. عیدیان در فینال این ماده با ثبت زمان یک دقیقه و یک ثانیه و 4 صدم ثانیه عنوان نخست مسابقات را از آن خود کرد و نخستین مدال طلای تاریخ دوومیدانی زنان ایران در قهرمانی آسیا را به دست آورد. زنان دوومیدانی ایران پیش از در هیچ رده سنی موفق به کسب مدال طلای قهرمانی آسیا در فضای باز نشده بودند و عیدیان برای نخستینبار مدال طلا گرفت. چهارمین دوره رقابتهای دوومیدانی قهرمانی نوجوانان آسیا از ۲۱ تا ۲۴ مهر با حضور ۳۰ کشور در بخش دختران و پسران به میزبانی کویت در حال برگزاری است. تیم ملی ایران با ۲۵ ورزشکار در این مسابقات شرکت کرده است.
***
سیاوش یزدانی در کمیته انضباطی
مدافع استقلال بعد از حضور در کمیته انضباطی باشگاه احتمالا به تمرینات این تیم بازمیگردد. سیاوش یزدانی، مدافع استقلال که بعد از برپایی جشن تولد ریکاردو ساپینتو در صفحه شخصیاش در توئیتر مطلبی را به اشتراک گذاشت که منجر به حذف او از تمرینات شد، باید در این باره پاسخگو باشد. یزدانی اگرچه توئیت خود را از صفحهاش ساعتی بعد از انتشار گسترده آن پاک کرد اما مورد غضب ساپینتو قرار گرفت و فعلا در تمرینات هم شرکت نمیکند. در این باره باشگاه استقلال قصد دارد برای یزدانی جلسه انضباطی تشکیل بدهد. این مدافع خاطی باید طی روزهای آینده به کمیته انضباطی باشگاه برود تا درباره رفتار خود پاسخگو باشد. به نظر میرسد در جلسه انضباطی باشگاه استقلال مسؤولان به جریمه این بازیکن بپردازند و در نهایت با مجوز ساپینتو او به تمرینات بازگردد. البته بعید است قبل از مسابقه این هفته با آلومینیوم اراک روند رسیدگی به تخلف یزدانی اجرایی شود و شاید او بعد از بازی هفته دهم به جلسه انضباطی برود و کار خود را از سر بگیرد.
***
شکایت فدراسیون فوتبال از حسن عباسی
فدراسیون فوتبال از فردی که به طور گسترده اقدام به توهین به فوتبالیستها و خانوادههایشان کرده بود، شکایت کرد. این تصمیم پس از اعتراض عمومی اهالی فوتبال به آخرین صحبتهای حسن عباسی اتخاذ و شکایتی رسمی علیه وی تسلیم مقامات قضایی شده است. امیرمهدی علوی، مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال در اینباره به تسنیم گفته است: «با توجه به تداوم انتساب مطالب غیرواقعی از سوی حسن عباسی به چهرههای فوتبالی، بخش حقوقی فدراسیون فوتبال از وی به مراجع قضایی شکایت کرد». این نخستین واکنش حقوقی فدراسیون مهدی تاج به اتفاقات و مسائلی است که در حواشی حوزه فوتبال رخ داده است. آخرین صحبتهای حسن عباسی که یک سخنران و فردی شناخته شده در فضای سیاسی است به صورت زنده پوشش تلویزیونی داشت و او که چندین بار فوتبالیستها را متهم به ارتزاق از بودجه عمومی و عدم همراهی با مردم کرده بود، این بار بحث خانوادههای ایشان را هم به میان کشید. این اظهارات با واکنش تند بسیاری از فوتبالیستها و مربیان مواجه شد که پرسروصداترین آنها مصاحبه سروش رفیعی در پایان بازی پرسپولیس - تراکتور بود. همچنین یحیی گلمحمدی، سرمربی پرسپولیس در صحبتهایی تند خطاب به عباسی کلماتی را به کار برد که کمتر از وی به خاطر داریم.
***
بحران بزرگ انگلیس در آستانه جامجهانی
تیم ملی انگلیس در آستانه جامجهانی با یک مشکل بزرگ مواجه است.
گرت ساوتگیت، سرمربی تیم ملی انگلیس در فاصله کمتر از ۲ ماه تا آغاز جامجهانی 2022 قطر با یک بحران بزرگ در سمت راست خط دفاعی مواجه شده است. انگلیس در سالهای اخیر مدافعان راست باکیفیتی داشته و آنها یکی از بهترین تیمهای جهان در این پست هستند اما در هفتههای اخیر اوضاع به شکل عجیبی در این قسمت از زمین تغییر کرده است.
ریس جیمز، ستاره تیم چلسی هفته گذشته مصدوم شد و ممکن است جامجهانی را از دست بدهد. او سومین مدافع راست سهشیرها بود که طی هفتههای اخیر مصدوم شده و پیش از او کایل واکر و ترنت الکساندر آرنولد هم به دلیل مشابه خانهنشین شدند. البته آرنولد برخلاف واکر مصدومیت شدیدی ندارد و جامجهانی را از دست نخواهد داد اما افت شدید او در این فصل باعث تردیدهای زیادی شده و ساوتگیت درباره آمادگی مدافع راست لیورپول بشدت نگران است.
با توجه به اینکه ۳ مدافع راست انتخابی اول ساوتگیت در حال حاضر از میادین دور هستند، این احتمال وجود دارد که نامی غیرمنتظره بلیت خود را برای حضور در قطر رزرو کند. انتظار میرود الکساندر آرنولد بهموقع برای مسابقات ریکاوری کند اما او به دلیل عملکرد خود در این فصل مورد انتقاد قرار گرفته و در جریان تساوی 3-3 ماه گذشته مقابل آلمان از لیست تیم انگلیس هم کنار گذاشته شد. در این شرایط کیهران تریپیر، مدافع راست آماده این روزهای نیوکاسل میتواند به گزینه اول ساوتگیت برای جامجهانی تبدیل شود. این مدافع 32 ساله سابقه 37 بازی ملی را در کارنامه دارد و پیش از این توسط ساوتگیت در پست غیرتخصصی خود یعنی مدافع چپ هم به میدان رفته است.
فرم بن وایت، مدافع راست این فصل آرسنال هم میتواند گرت ساوتگیت را امیدوار کند. پست او با حضور ویلیام سالیبا در مرکز خط دفاعی تغییر کرده و توانسته بخوبی در سمت راست خط دفاعی تواناییهای خود را نشان دهد. وایت با توجه به توانایی بازی در ۲ پست شانس بالایی برای حضور در لیست نهایی خواهد داشت. کایل واکر پیترز، جیمز جاتسین و ارون ونبیساکا هم ۳ گزینه دیگری هستند که پس از نفرات بالا میتوانند مورد توجه ساوتگیت قرار بگیرند. البته این ۳ نفر شانس بالایی برای حضور در جامجهانی ندارند و بعید است در قطر حاضر باشند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|