|
صدر: در دولت جدید عراق شرکت نمیکنیم
«صالح محمد العراقی» چهره نزدیک به رهبر جریان صدر به تشکیل کابینه جدید عراق واکنش نشان داد. العراقی به نقل از صدر تصریح کرد دولت جدید عراق در صورت تشکیل «یک دولت ائتلافی وابسته شبهنظامی تجربه شده است که خواستههای ملت را پاسخ نداده و نخواهد داد و با اصل آزموده را آزمودن خطاست، تطابق دارد».
ارسال به دوستان
کارگران پالایشگاههای توتال دست به اعتصاب بزرگی زدند که فرانسه را با چالش سوخت روبهرو کرده است
فرانسه در لرز زمستان سخت
20 درصد پمپبنزینهای فرانسه از کار افتاد
گروه بینالملل: دولت فرانسه با اعتراض و اعتصاب گسترده صنفی روبهرو شده است و این موضوع سبب بروز شلوغی و تجمع مقابل پمپبنزینهای این کشور شده که یکی از چالشهای بزرگ مکرون، رئیسجمهور فرانسه در آینده نیز خواهد بود.
دولت فرانسه که روی گروههای صنفی و سندیکایی برای آشوب و اعتراض در کشورهای مختلف حساب باز کرده است، حالا با اعتراض گسترده مردمی و سندیکاها در داخل روبهرو شده به طوری که بر اثر اعتصاب کارگران پمپبنزینها، صفهای طولانی بنزین در فرانسه تشکیل شده و پمپبنزینها دیگر به مردم سوخت نمیدهند. بنزین و گازوئیل در بسیاری از پمپبنزینها در فرانسه کمیاب شده که ۲ دلیل اصلی برای این مساله وجود دارد: از یک سو، اعتصاب در 3 پالایشگاه از 6 پالایشگاه فرانسه به مشکلات عرضه منجر شده است. این اعتصابها چند روز است ادامه دارد. طبق گزارش رسانهها، پالایشگاههای توتال انرژی نیز تحت تاثیر این اعتصاب قرار گرفتهاند. در تاسیسات، تولید متوقف یا فلج شده است. به دلیل تورم بالا، اتحادیه CGT خواستار افزایش 10 درصدی دستمزدها شده است. به گزارش رسانههای بینالمللی، علاوه بر این، این اتحادیه به سودهای عظیمی اشاره میکند که شرکت نفت از ابتدای سال تاکنون کسب کرده است.
وزارت انرژی فرانسه اعلام کرد بیش از یکپنجم جایگاههای بنزین در فرانسه روز شنبه با مشکل عرضه دستوپنجه نرم میکردند. اعتصاب در پالایشگاههای تحت کنترل «توتال» و «اکسون موبیل» همچنان به اعصاب رانندگان فشار وارد میکند. اگنس پانیر روناچر، وزیر انرژی فرانسه در بیانیهای اعلام کرد: دولت همه تلاش خود را میکند تا هر چه سریعتر وضعیت را به حالت عادی بازگرداند. این وزارتخانه اعلام کرد: 20.7 درصد جایگاههای بنزین در روز شنبه حداقل برای عرضه یک محصول با مشکل مواجه شده است که این رقم برای قبل از آن 19 درصد بود.
وزیر انرژی فرانسه در اظهاراتی درباره اعتصاب کارگران و کارفرمایان با تکرار سخنان امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در روز جمعه، افزود: باید هر چه سریعتر راهحلی برای این درگیری پیدا شود. اعتصاب اعضای اتحادیه کارگری CGT در «توتال» بیشتر بر سر موضوع پرداخت حقوق در عملکرد ۲ پالایشگاه و ۲ تأسیسات ذخیرهسازی اختلال ایجاد کرده است، در حالی که ۲ پالایشگاه «اکسون موبیل» از 20 سپتامبر با مشکلات مشابهی مواجه شدهاند.
کریستوف بچو، وزیر محیط زیست، پیش از این به رادیو «فرانساینفو» گفته بود دولت بنزین را برای رانندگان سهمیهبندی نمیکند یا استفاده از جایگاههای بنزین را در واکنش به مشکلات عرضه ناشی از اعتصابها محدود نمیکند. بچو در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا دولت تدابیری برای ممنوعیت پر کردن گالنهای بنزین در برخی مکانها خواهد اندیشید، گفت: «هنوز به این نقطه نرسیدهایم». بر اساس اعلام مصرفکنندگان، بخش زیادی از جایگاههای بنزین در اطراف پاریس از سرویس خارج شدهاند. جین گالیبرت، معاملهگر املاک گفت: «حداقل یک ساعت و نیم تا ۲ ساعت باید در صف بنزین وقت گذاشت». بر اساس برآورد رویترز، این اعتصابها، کل تولید پالایشگاههای فرانسه را بیش از 60 درصد کاهش داده است.
هفتهنامه «لوموند» روز جمعه در مطلبی در زمینه کمبود سوخت در نواحی روستایی فرانسه و مشکل برای کادر درمان مستقر در این مناطق نوشت: پرستاران، پزشکان و رانندگان خودروهای امدادی بخش روستایینشین فرانسه از تشدید وضعیت کمبود سوخت بیم دارند. آنها خواستار دسترسی اولویتدار به پمپهای بنزین و شفافیت بیشتر در مدیریت این بحران هستند. خبرگزاری «آناتولی» نیز روز جمعه در گزارشی در این زمینه نوشت کشاورزان فرانسوی در میان اعتصاب کارگران بخش نفت نگران آینده مزارع خود در فصل برداشت هستند.
کشاورزان منطقه «ایل دو فرانس» در شمال فرانسه به دنبال سوخت هستند، زیرا در طول دوره برداشت به گازوئیل برای کمباینهای خود نیاز دارند. یک شهروند مزرعهدار فرانسوی گفت: من توانستم تنها 3 هزار لیتر گازوئیل ذخیره کنم که فقط ۵ تا ۶ روز دوام میآورد.
«سیریل میلارد» رئیس اتحادیه کشاورزان فرانسه از سیاستهای دولت مکرون انتقاد کرد و خواستار استفاده از ذخایر سوخت برای ادامه فعالیتهای کشاورزی شد. این در حالی است که کارگران پالایشگاهی و تاسیسات هستهای در فرانسه برای دستمزد و شرایط کاری بهتر اعتصاب کردهاند. منابع رسانهای از تداوم اعتصابات در نیروگاههای هستهای فرانسه خبر دادهاند. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، اتحادیه کارگری «افانامای» فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد برخی کارگران نیروگاههای هستهای «ایدیاف» اعتصاب خود را بر سر حقوق از سر گرفتند و کار تعمیر و نگهداری ۸ نیروگاه هستهای را به تعویق انداختند.
پس از هفتهها اعتصاب کارکنان پالایشگاهها بر سر حقوق و هزینه زندگی، دولت فرانسه دستور بازگشت به کار کارکنان انبار سوخت پالایشگاه «اکسون موبیل» را صادر کرد. تداوم اعتصابات اتحادیههای کارگری فرانسه در بخش سوخت باعث گرفتاری میلیونها راننده فرانسوی شده است. اینک حدود یکسوم جایگاههای سوخت فرانسه با بنزین کم یا تمام شده مواجهند. «اولیویه وران» سخنگوی دولت فرانسه اخیرا تهدید کرد دولت برای پایان دادن به اعتصابهایی که چندین پالایشگاه و انبار نفت فرانسه را فلج کرده به زور متوسل خواهد شد. وران گفت: «اگر محاصرهها فورا پایان نپذیرد، وارد عمل خواهیم شد». اتحادیههای کارگری اسو اکسون موبیل روز سهشنبه فراخوان اعتصاب خود را تمدید کردند. رانندگان نیز روز سهشنبه صفهای طولانی در بیرون پمپبنزینها شکل دادند. در مرکز پاریس نیز ترافیک کند شد و خودروهای منتظر در صف بنزین در خیابانها، مسیرهای دوچرخهسواری و گذرگاههای عابر پیاده را مسدود کردند.
***
اروپا غرق در اعتراض و اعتصاب
نگرانی اقتصادی در سراسر اروپا محسوس است و باعث اعتراضات گسترده در پراگ، پایتخت جمهوری چک، بزرگترین اعتصاب راهآهن انگلیس در ۳ دهه اخیر و همچنین اعتصاب رانندگان اتوبوس، کارمندان مرکز تماس و وکلای دفاع این کشور شده است. کارگران خطوط هوایی در اسپانیا و آلمان نیز اخیرا دست به اعتصاب زدند و خواهان افزایش دستمزدها برای نشان دادن افزایش هزینههای زندگی شدند. در فرانسه هم کارگران نیمی از 8 پالایشگاههای آن همچنان به دنبال افزایش دستمزدها مطابق تورم و همچنین کاهش سودهای بسیار بالای شرکتهایشان در ماههای اخیر هستند، زیرا قیمت بنزین افزایش یافته است. در ایتالیا هم مردم به افزایش قیمت قبوض برق و گاز اعتراض کردند و قبوض را پاره کرده و آتش زدند. کارگران خشمگین ایتالیایی در اعتراض به اخراج از کارخانهها و افزایش سرسامآور هزینههای زندگی و قبوض انرژی، جادهها و بزرگراهها را مسدود کردند و لاستیک آتش زند.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه در گفتوگو با مقامات اروپایی نسبت به اقدامات مداخلهجویانه در امور داخلی کشورمان هشدار داد
ایران سرزمین کودتای مخملی نیست
هشدار امیرعبداللهیان به شورای وزیران اتحادیه اروپایی نسبت به قطعنامه تحریم علیه ایران
در میان مواضع و اقدامات تحریکآمیز برخی کشورهای اروپایی، رئیس دستگاه دیپلماسی نسبت به خطای محاسباتی و ادراکی غربیها درباره وقوع برخی اعتراضات در ایران هشدار داد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و «جوزف بورل» نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز گذشته در این رابطه به صورت تلفنی گفتوگو و تبادل نظر کردند.
در حالی که مقامات اروپایی از آماده شدن قطعنامهای تحریمی در شورای اروپا علیه ایران به بهانه اتفاقات اخیر ایران صحبت میکنند، ادعا میکنند قصد مداخله در امور داخلی ایران را ندارند. اتحادیه اروپایی البته بخوبی میداند هر حرکتی در این زمینه آخرین امیدهای آنها را هم برای احیای برجام از بین میبرد. ایران هم به صراحت اعلام کرده در صورت وقوع تحریمها، اقدام متقابل انجام خواهد داد.
با این وصف، در گفتوگوی امیرعبداللهیان و بورل همچنین درباره آخرین تحولات مربوط به مذاکرات لغو تحریم و روابط دوجانبه با اتحادیه اروپایی و مسائل اخیر در ایران تبادل نظر شد.
امیرعبداللهیان ضمن قدردانی از تلاشهای سازنده جوزف بورل برای کمک به بازگشت همه طرفها به تعهدات خود در توافق، گفت: به رغم برخی اظهارات متعارض رسانهای طرف آمریکایی، اکنون گامهای رسیدن به توافق در مسیر درستی قرار دارد و در همین راستا ما از همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مسیر فنی استقبال کردیم. امیرعبداللهیان درباره تحولات جاری کشور گفت: مرگ مرحوم مهسا امینی مایه تأسف همه ما است. در این باره گزارش دقیق و علمی پزشکی قانونی از سوی تعداد قابل توجهی از پزشکان فوقتخصص و افراد خبره ارائه شده است. همچنین اقدامات قضایی نیز در جریان است، البته این موضوع برای برخی مقامات غربی فقط یک بهانه است. پرسش این است که غرب درباره صدها پرونده قتل عمد زنان و کودکان در کانادا و آمریکا بویژه به دست پلیس چه کرده است؟! نمیشود در اروپا خشنترین مقابله با اغتشاش، عملی خوب و پسندیده باشد اما همان کار در چارچوب قانونی در ایران سرکوب قلمداد شود!
وزیر امور خارجه افزود: مطالبات مسالمتآمیز موضوعی جدا از آشوب، قتل، آتشافروزی و عملیات تروریستی است.
وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از پشتوانه قوی مردمی و دموکراسی کارآمد برخوردار است. اینجا سرزمین کودتای مخملی یا رنگین نیست. ایران لنگرگاه ثبات و امنیت پایدار منطقه است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: البته ما به چارچوب بزرگتری برای همکاری اتحادیه اروپایی و جمهوری اسلامی ایران نگاه میکنیم. بنابراین توصیه میکنیم اروپاییها با رویکردی واقعبینانه به موضوع بنگرند.
امیرعبداللهیان در ادامه به نقش جمهوری اسلامی ایران و سردار سلیمانی در مقابله با داعش در عراق و سوریه و در نتیجه انتفاع اروپا از امنیت در قاره خود اشاره کرد. وی در ادامه یادآور شد: ما با روسیه همکاری دفاعی داریم اما سیاست ما در قبال جنگ اوکراین، عدم ارسال سلاح به طرفین درگیر، توقف جنگ و پایان دادن به آوارگی مردم است. جوزف بورل نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از پیشرفتهای حاصله در مسیر احیای برجام و اهمیت همکاری میان آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ایران گفت: توافق ایران و آمریکا در تبادل زندانیان موضوع مهمی است و آن را گامی رو به جلو برای دستیابی به توافق میدانیم. بورل در ادامه به پیشرفتهای خوب به دست آمده در نیویورک و وین اشاره کرد. نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپایی ادعا کرد: ما قصد دخالت در امور داخلی ایران را نداریم. وی در ادامه ضمن اشاره به برخی مواضع تند در اروپا، بر ضرورت همکاری هرچه بیشتر اتحادیه اروپایی و ایران تاکید کرد.
وزیر امور خارجه همچنین در گفتوگو با همتای پرتغالی خود هم با هشداری مشابه در گفتههای خود با بورل گفت: ما کشوری هستیم که در غرب و شرق با گروههای تروریستی مانند القاعده، جیشالعدل و داعش مواجهیم. همچنین در هفتههای اخیر شاهد ورود اسلحه از مرزهای غربی و شرقی کشور بودهایم. این در حالی است که برخی کشورها در اظهاراتی مداخلهجویانه موضوع اغتشاشات و فعالیتهای تروریستی را به عنوان اعتراض تلقی کرده و در عمل باعث تحریک اغتشاشگران و تروریستها میشوند و حتی موضوع صدور قطعنامه یا تحریمهایی را در نشست آتی شورای وزیران اتحادیه اروپایی در دستور کار خود قرار دادهاند که در صورت چنین اقدامی، جمهوری اسلامی ایران اقدام متقابل خواهد کرد. ۲ طرف درباره برخی موضوعات مرتبط با مناسبات دوجانبه و همچنین مسائل بینالمللی مورد اهتمام مشترک نیز گفتوگو و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگوی تلفنی با تشریح مذاکرات انجام شده در نیویورک و گفتوگوهای سازنده رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بر ضرورت بسته شدن پروندههای اتهامی آژانس علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
امیرعبداللهیان در موضوع اوکراین نیز بار دیگر تأکید کرد جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان سلاح برای به کارگیری در جنگ اوکراین در اختیار هیچ طرفی قرار نداده و نخواهد داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: ما باور داریم تسلیح هر یک از طرفین بحران، باعث طولانیتر شدن جنگ خواهد شد، بنابراین به هیچوجه جنگ را راه مناسبی نه در اوکراین و نه در افغانستان، سوریه و یمن ندانسته و نمیدانیم.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و ژوائو گومز کراوینیو، وزیر خارجه پرتغال در این گفتوگو با اشاره به بیش از ۵ قرن روابط خوب میان ۲ کشور، بر گسترش هر چه بیشتر این روابط تاکید کردند. وزیر خارجه پرتغال نیز ضمن تاکید بر پیشینه طولانی روابط خوب میان ۲ کشور، از مواضع و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در تداوم مذاکرات هستهای بویژه تعامل گستردهتر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرد. ژوائو گومز کراوینیو همچنین خواستار تداوم همکاریهای ایران در راستای کاهش بحران در اوکراین شد و در پایان با خانواده تمام آسیبدیدگان حوادث اخیر از جمله نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران ابراز همدردی کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
40 کشته در انفجار معدن ترکیه
وقوع انفجار در معدن زغال سنگ در شمال غرب ترکیه تاکنون دستکم ۴۰ کشته و ۲۸ مجروح بر جا گذاشته است. همچنین تعدادی دیگر نیز در معدن محبوس شدهاند. به گفته وزیر کشور ترکیه، ۱۱۰ نفر در این معدن مشغول به کار بودند که از این تعداد ۵۸ نفر توسط نیروهای امداد نجات داده شدهاند. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه با ارسال پیامی به بازماندگان قربانیان تسلیت گفت. این حادثه ساعت 18:15 روز جمعه، هنگام غروب آفتاب روی داد و تاریکی هوا باعث شد تا از سرعت عملیات نجات کاسته شود. دهها نفر از بستگان کارگران در محل حادثه حاضر شدهاند. بزرگترین فاجعه معدن سال ۲۰۱۴ در ترکیه روی داد که در جریان آن ۳۰۱ تن جان خود را از دست دادند.
***
احزاب ضد اروپا در سوئد دولت تشکیل میدهند
۳ حزب دست راستی در سوئد با یکدیگر به توافق رسیدند که دولت جدید در این کشور تشکیل دهند تا سوسیال- دموکراتها بار دیگر در این کشور اسکاندیناوی قدرت را از دست بدهند. در بیانیهای که این احزاب منتشر کردند محافظهکاران «میانهرو»، «دموکرات مسیحیها» و«لیبرالها» دولت اقلیت را تشکیل میدهند و حزب راست افراطی «دموکراتهای سوئد» هم هر چند در دولت حضور نخواهد داشت اما در پارلمان از برنامههای این دولت دست راستی حمایت میکند. رهبران این ۴ حزب روز جمعه یک نقشه راه ۶۲ صفحهای هم برای برنامههای خود برای اداره کشور منتشر کردند و بزرگترین چالشهای پیشروی سوئد را افزایش جرم و جنایت، مهاجرت، انرژی، مراقبتهای پزشکی و بهداشتی، آموزش، اقتصاد و آب و هوا معرفی کردند. اولف کریسترسون، رهبر حزب دست راستی «میانهروها» که احتمالا نخستوزیر جدید سوئد خواهد بود با اشاره به حمله نظامی روسیه به اوکراین به خبرنگاران گفت: «سوئد خطرناکترین دوران تاریخ خود پس از جنگ دوم جهانی را میگذراند».
***
ترامپ:
جنگ اوکراین، تقصیر آمریکاست
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا که پیش از این اذعان کرده بود مقامات کشورش در ایجاد گروه تروریستی داعش دست داشتند، حالا این بار نیز گفته است مسؤولیت جنگ اوکراین متوجه کشور او یعنی ایالات متحده آمریکاست. ترامپ در مصاحبه با شبکه خبری «Real America’s Voice» با احمقانه خواندن لفاظیهای مقامات آمریکا علیه روسیه گفت: «لفاظیهای قبل از جنگ اوکراین باعث شد پوتین تصمیم به حمله بگیرد. کشور ما یا اصطلاحا رهبران ما، پوتین را تحریک کردند. آنها او را مجبور کردند این کار را انجام بدهد. لفاظیها احمقانه بود».
***
هاآرتص:
تلآویو چارهای جز توافق با لبنان نداشت
یکی از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی در گفتوگو با روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، درباره جزئیاتی از دیدگاههای مقامات کابینه تلآویو با توافق ترسیم مرزهای آبی بین فلسطین اشغالی و لبنان صحبت کرد. او در این باره تصریح کرد: چه آنانی که مخالف امتیاز دادن یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل به لبنان هستند و چه آنهایی که باور داشتند امکان رسیدن به توافق بهتری وجود دارد، بعد از شنیدن آمارها و برآوردهای اطلاعاتی، رای مخالف خود به توافق را پس گرفتند. طبق اطلاعات فاش شده از این روزنامه صهیونیستی، «نفتالی بنت» نخستوزیر کنار گذاشته شده کابینه تلآویو و «یواز هندل» وزیر ارتباطات آن که به فکر دادن رای مخالف بودند، در پایان جلسه تصویب توافق، رای ممتنع دادند چرا که گزینه دیگری نداشتند.
***
حماس به سوریه میرود
روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابعی در حماس اعلام کرد: به جنبش حماس ابلاغ شد که بشار اسد، رئیسجمهور سوریه قصد استقبال از گروههای فلسطینی را دارد و حماس نیز به این دیدار دعوت شده است. حماس نیز به این دعوت پاسخ مثبت داد. خلیل الحیه، مسؤول پرونده روابط عربی و اسلامی حماس و اعضای دیگری از این جنبش جزو افرادی هستند که طی روزهای آتی به دمشق میروند.
***
چین ناوهای آمریکا را رصد میکند
بر اساس اسناد تازه منتشر شده نیروی دریایی آمریکا، طی ۵ سال گذشته ناوهای آمریکایی توسط جاسوسهای مظنون چینی و با پهپادها دهها بار مورد حمله و عکسبرداری قرار گرفتهاند. این اسناد تازه منتشر شده نشان میدهند که ناوگانهای آمریکایی توسط پهپادهای ناشناس که ظاهرا نیروهای آمریکایی در اقیانوس آرام را زیر نظر داشتند، دهها بار دچار مشکل شدهاند. از جمله این رویدادها میتوان به فرود آمدن یک پهپاد روی یک ناو آمریکایی در هنگکنگ، دستگیری یک تبعه چینی در پرل هاربر که یک پهپاد را به پرواز درآورده بود و یک سری پهپاد دیگر که اطراف یک انبار هستهای جاسوسی میکردند، اشاره کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|