|
رزمایش اقتدار نیروی زمینی سپاه در منطقه ارس امروز آغاز میشود
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آغاز مرحله اصلی رزمایش اقتدار نیروی زمینی سپاه در منطقه عمومی ارس از روز دوشنبه خبر داد. سردار محمد پاکپور با اعلام این خبر افزود: این رزمایش با محوریت قرارگاه عاشورای نیروی زمینی سپاه، در استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی برگزار میشود.
ارسال به دوستان
درگیری نمایشی و آتش زدن زندان اوین در روزی که تهران به فراخوان آشوبگران نه گفت، نشان داد یک طراحی امنیتی خارجی در پشت صحنه حوادث اخیر وجود دارد
اوین؛ خط خرابکاری سرویسها
گروه سیاسی: جریان ضدانقلاب که این روزها به خاطر عدم همراهی مردم، دچار استیصال شده، به تکرار سناریوی شکست خورده گروهک تروریست منافقین رو آورد. ساعات پایانی شنبه هفته جاری بود که رسانهها از بروز حادثهای در زندان اوین خبر دادند، هرچند ساعاتی قبل از آن، برخی اکانتهای توئیتری وابسته به جریان ضدانقلاب درباره احتمال وقوع اتفاقی در اوین اظهارنظر میکردند! به گزارش «وطنامروز»، بنا به گزارش پایگاه رسانهای قوه قضائیه، در پی درگیری بین تعدادی از زندانیان محکومیتهای مالی و سرقت، یک کارگاه کارآفرینی زندان دچار حریق میشود. بلافاصله پس از بروز درگیری و آتش گرفتن کارگاه خیاطی بند زندانیان محکومیتهای مالی و سرقت، انتظامات زندان برای کنترل درگیری وارد عمل میشوند و ایستگاه آتشنشانی مستقر در زندان نیز بلافاصله عملیات اطفای حریق را آغاز میکند که در نهایت آتش خاموش میشود. بر اساس این گزارش درگیری بین زندانیان نیز با ورود انتظامات زندان تحت کنترل درآمد. در جریان این اتفاق تعدادی از زندانیان جرائم خشن و خطرناک قصد فرار از زندان را داشتند که با توجه به تمهیدات حفاظتی اتخاذ شده موفق به فرار نشدند. طبق اطلاعات منتشره از سوی ارگان رسانهای دستگاه قضا، ۴ نفر از زندانیان بر اثر استنشاق دود ناشی از آتشسوزیها فوت کرده و ۶۱ زندانی نیز مجروح شدهاند. همه زندانیهای فوت شده جزو محکومان ناشی از سرقت بودند که در زندان اوین دوران محکومیت خود را طی میکردند. در گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه آمده است اکثر زندانیهای مجروح به صورت سرپایی مداوا شدند و تنها ۱۰ نفر از آنان در مراکز درمانی بستری هستند که حال ۴ نفر وخیم گزارش شده است. در این گزارش تاکید شده پس از ورود بموقع دادستان تهران و رئیس سازمان زندانها به محل زندان اوین، با همکاری مسؤولان زندان، نیروهای انتظامی، آتشنشانی و اورژانس بیش از ۷۰ زندانی که در معرض خطر آسیبدیدگی بودند نجات پیدا کردند.
با بروز این حادثه، رسانههای فارسیزبان خارجنشین از جمله بیبیسی فارسی و سعودی اینترنشنال، به رسم همیشه به تولید اخبار دروغ و تحریک مردم ایران پرداختند. به طور مثال این رسانهها مدعی شدند نیروهای انتظامی زندان زندانیها را هدف تیراندازی قرار داده و در این بین تعدادی از زندانیها نیز کشته شدهاند. شبکههای فعال جریان ضدایرانی در فضای مجازی نیز در فراخوانهایی هماهنگ سعی داشتند مردم را به زندان اوین سرازیر کنند که البته در این امر ناکام ماندند. جریان آشوب با ادعای اینکه جان زندانیها بویژه اغتشاشگرانی که در چند وقت اخیر از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی بازداشت شدهاند، در خطر است، گفتند مردم باید برای نجات جان آنها به سمت زندان اوین بروند.
* نقش جریان آشوب در اتفاق اخیر زندان اوین چیست؟
آشوبها و اغتشاشات معاندان و اوباش که به بهانه فوت مهسا امینی آغاز شده بود، تقریبا به پایان راه رسیده و نفسهای آخر خود را میکشد. از همین رو جریان ضدایرانی نیز که دچار درماندگی شده، به دنبال راهی است که به پیکر بیجان آشوب تنفس مصنوعی بدهد. این جریان پس از آنکه نتوانست با تکرار پروژه نخنمای کشتهسازی، اذهان عمومی را با خود همراه کرده و به رغم فراخوانهای گسترده برای ایجاد ناامنی، با پاسخ منفی مردم روبهرو شد، برای ادامهدار شدن آشوبهای پایان یافته اخیر پروژه جدید اما شکستخوردهای را کلید زد. در حالی که چند روزی میشود بساط آشوب و اغتشاش از سطح خیابانها برچیده شده، جریان ضدانقلاب با کلید زدن پروژه آشوب در زندان اوین که با همراهی تعدادی از زندانیان این زندان انجام شد، نشان داد با تمام توان به دنبال ادامه پیدا کردن ناامنی و اغتشاش در کشور است. البته این پروژه که در همان ساعات ابتدایی وقوع حادثه شکست خورد، در گذشته نیز با شکست مواجه شده بود. شورش و اغتشاش در زندان، الگوی قدیمی سازمان تروریست منافقین است که تابستان سال 67 عملی و البته با شکستی سخت و تاریخی همراه شد. مرداد 67 اعضای سازمان منافقین که در زندانها به سر میبردند، همزمان با تعرض این سازمان به مرزهای کشورمان که با حمایت رژیم بعث همراه بود، سعی داشتند با برپایی شورش و آشوب سراسری و فرار از زندان، به نیروهای متجاوز ملحق شوند که شکست خوردند.
ارسال به دوستان
فرمانده یگان ویژه کشور جزئیات جدیدی از فعالیت اغتشاشگران را تشریح کرد
دلارهای آمریکایی در حساب آشوبطلبان
گروه سیاسی: هر روزی که میگذرد، ابعاد تازهای از وابستگی جریان آشوب به بیگانگان و ضدانقلاب خارجنشین روشن میشود. روز گذشته سردار حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه انتظامی کشور در گفتوگویی با اعلام اینکه اصلیترین ویژگیای که ناآرامیهای اخیر داشت این بود که کار به صورت تشکیلاتی بوده و افراد به صورت خاص آموزش دیده بودند، اظهار کرد: ناآرامیهای اخیر نسبت به فتنههای گذشته در سالهای 96 و 98 از نظر جمعیت کاملا متمایز بود، چرا که بدنه مردم از آنها استقبال نکرده و این موضوع کاملا ملموس بود. وی تصریح کرد: از سوی دیگر تحرک و خشونت بالا و استفاده از سلاحهای سرد و ساچمهای و جنگی از دیگر ویژگیهای ناآرامیهای اخیر بود؛ همچنین حضور آدمهای سابقهدار و خلافکاری که فقط برای دلار یا واریز رمزارز به کارتشان وارد صحنه شده بودند از جمله موارد خاص ناآرامیهای این دوره بود. سردار کرمی با اشاره به حضور اراذل آشوبطلب در اغتشاشات اخیر کشور، اظهار کرد: آدمهای شاخص و عمده لاتهای حاضر در محل را که دستگیر کردیم در اعترافاتشان گفتند تحرک بالا و خشونت و دعوت و به کارگیری سایر اراذل و اوباش از جمله دستوراتی بود که به آنها داده شده بود. فرمانده یگانهای ویژه فراجا به فعالیت یگان ویژه تازه تاسیس بانوان نیز اشاره کرد و در این رابطه گفت: در ناآرامیهای اخیر زنان یگان ویژه ۵ مرحله عملیات انجام دادند آن هم به صورت بسیار موفق و آن ضعفی را که ما در فتنه ۹۸ در مقابل زنان آشوبگر داشته و مامور زن نداشتیم جبران کردند. وی در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کرد: یگان ویژه هیچ وقت از پوشش استفاده نمیکند. تاکتیک ما این است که آشکار برویم و در جایی قرار بگیریم تا آشوبگران ما را ببینند؛ اصلا فلسفه یگان ویژه این است که ترس را در دل ناامنکنندگان بیندازد. شناسایی وسیله نقلیه اغتشاشگران با سنجش تعداد دور یا تردد آنها، از دیگر موضوعاتی بود که سردار کرمی ضمن اشاره به آن، گفت: باید بگویم ما سیستمهایی داریم که شمارش میکنند هر وسیله نقلیه اعم از موتور یا ماشین چند دور میزند؛ بهطور مثال یک دستگاه موتور چند بار دور میدان میچرخد یا چند بار این منطقه را رفته و آمده است. بعد از شمارش به آن موتور یا وسیله نقلیه که تعداد ترددش بالاست ابتدا تذکر میدهیم که منطقه را ترک کند، بعد اگر در محل باقی ماند، با آن برخورد میکنیم.
* دستگیری چند تبعه خارجی توسط مأموران یگان ویژه
فرمانده یگانهای ویژه در ادامه اظهارات خود به دستگیری اتباع خارجی در جریان آشوبها اشاره کرد و گفت: ما چند تبعه خارجی را نیز در حوادث اخیر دستگیر کردیم. این موضوع نشان میدهد دشمن برای این ناآرامیها برنامهریزی داشته و حتی از عناصر خود در محل برای هدایت و رهبری جو حاکم استفاده میکرد. کرمی در ادامه افزود: همچنین افرادی را داشتیم در سطوح مختلف؛ از افرادی که پول گرفته بودند تا ۲ ردیف شعار نوشته و عکس بگیرند و بفرستند تا پولش را بگیرند تا افرادی که برای چند بار شعار دادن در وسط معرکه پول یک گوشی تلفن هوشمند را گرفته بودند.
ارسال به دوستان
انتشار صحبتهای اساتید دانشگاه تهران در نشست هماندیشی هفته گذشته درباره حوادث اخیر
میز گفتوگو در دانشگاه
گروه سیاسی: هفته گذشته جمعی از اساتید دانشگاه تهران در نشست مشترک، به بررسی حوادث و ناآرامیهای اخیر پرداختند. نشست «خانه گفتوگوی دانشگاه تهران» با حضور 90 استاد دانشگاه تهران در تالار شهید سلیمانی این دانشگاه برگزار شد. سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این نشست که به مدت 4 ساعت به طول انجامید، دستور کار این نشست را بررسی و پاسخ به این ۲ سوال عنوان کرد: «آیا واقعا دانشگاه تهران در جریانسازی و جهتدهی جامعه در راستای آنچه مصلحت کشور، نظام و دانشگاه است دارای مرجعیت است؟ اگر پاسخ به این سوال خیر است یا مرجعیت دانشگاه در حد مطلوب ما نیست، چه کار باید کنیم تا دانشگاه تهران این مرجعیت را پیدا کند؟» رئیس دانشگاه تهران با اشاره به ناآرامیها و تجمعهای اخیر در دانشگاه تهران، بیان کرد: فرض اصلی و اساسی ما این است که دانشگاه تهران جای بحث و نقد و نظر است و رهبر عزیزمان نیز این افق روشن را برای ما ایجاد کردهاند که دانشگاه اگر جای نقد نباشد، کارایی لازم را نخواهد داشت. شورای عالی انقلاب فرهنگی زیرساختهای قانونی خوبی را برای نقد در محیط علمی فراهم کرده است؛ هم کرسیهای آزاداندیشی و هم مشوقهایی که برای این حوزه فراهم شده است.
رئیسجمهوری هم در صحبتهای اخیر خود به این امر اشاره داشته و تاکید میکند وزرا همواره پاسخگو باشند. وی با اشاره به شعارهای بعضا نامتعارف و تند که از سوی افراد انگشتشماری در تجمعات روزهای اخیر دانشگاه تهران سر داده شده است، تصریح کرد: برخی اصلا حاضر نیستند در فضاهای قانونی و با مدارا به اعلام نقد و بیان اعتراض خود بپردازند و گاهی فضا را تند و هیجانی میکنند. البته تلاشمان این است که با ابزارهای انضباطی داخل دانشگاه به برخورد با این دانشجویان بپردازیم و از دخالتهای بیرونی جلوگیری کنیم اما در جریان ناآرامیها تعدادی از دانشجویان در خیابانهای اطراف دانشگاه یا در اغتشاشات خیابانی دستگیر شدند.
* هر مسألهای که به وجود میآید، در کنارش ایرانهراسی هم به وجود میآید
حجتالاسلام والمسلمین سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در این نشست با اشاره به ناآرامیهای اخیر در کشور، اظهار کرد: راجع به ایران یک بزرگنمایی وجود دارد. هر مسألهای که به وجود میآید، در کنارش ایرانهراسی، اسلامهراسی، شیعههراسی، دولتهراسی و انقلابیهراسی به وجود میآید و این دیگرسازی که از داخل هراس به وجود میآید یک دفعه شکل میگیرد. در یک فضاهایی آنقدر نقاط کور راجع به ایران وجود دارد که وقتی چند متغیر واقعی راجع به ایران اعم از میزان مشارکت زنان، تعداد دانشجویان و میزان رشد علمی را برمیشماری، تعجب میکنند. وی افزود: بازنماییای که از مساله حجاب در عرصه رسانهای غرب صورت گرفت «حجاب اجباری» بود. «حجاب اجباری» یک مغالطه است. حجاب از تکالیف الهی و یک وظیفه شرعی است که یک مسلمان مقید به انجام آن است. نماز هم یک واجب الهی است که هر مسلمانی که به تکلیف اسلامی و الهی تن میدهد باید آن را به جا آورد. حجاب یک ضرورت اجتماعی است. 90 درصد آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده مربوط به تقویت حوزه شناخت نسل جوان و تقویت مهارتهای فکری نسل جوان است. وی ادامه داد: آنچه به بهانه فوت خانم امینی در ایران صورت گرفت یک جنگ رسانهای بود و یک مهندسی بعد از ماجرای فوت خانم مهسا امینی صورت گرفته که صدایش از درون بیبیسی و سعودی اینترنشنال و منافقین و کومله و چپهای تند دنیا بیرون آمد. البته در کنار این ماجرا، احساسات و ادراکات جوان ما درگیر شده و این را نباید به هیچ وجه نادیده بگیریم اما تنها جایی که میتواند موضوع را حل کند و راهحل ارائه دهد، دانشگاه است.
* افروز: باید ریشههای موضوع خیزشهای اعتراضی را بررسی کنیم
غلامعلی افروز، استاد دانشکده روانشناسی و رئیس اسبق دانشگاه تهران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه دانشگاه باید برای بررسی ریشهای و ارائه راهحلهای اساسی درباره مواجهه با اعتراضات اجتماعی، محور شود، عنوان کرد: مباحث باید به ۲ قسمت تقسیم شود؛ یکی بررسی ریشهای پدیداری خیزشهای اعتراضی، هنجارشکنی و آشوبگری و ارائه راهحلهای اساسی برای حل آن. باید ریشههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و روانشناختی موضوع خیزشهای اعتراضی را بررسی کنیم و ببینیم هنجارشکنان و آشوبگران چه کسانی هستند و بگوییم حالا چه باید کرد و راهحلهای اساسی ارائه کنیم. افروز چند پیشنهاد ارائه کرد و گفت: اول اینکه ما دانشگاهیان دیداری از جوانان آسیبدیده در موقعیتهای آسیبزا و خانوادههایشان داشته باشیم و با آنها گفتوگو کنیم. دوم تلاش برای آزادی سریع معترضان بازداشت شده را در دستور کار قرار دهیم، البته معترضانی که تخریب نکردهاند، آدم نکشتهاند و بانک به آتش نکشیدهاند، هر چند با برانگیختگی هیجانی شعارهای هنجارشکنانه و توهینآمیز هم داده باشند.
* ظریف: اینکه دانشجو بتواند حرفش را بزند نقطه قوت ما محسوب میشود
محمدجواد ظریف، عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان اینکه «در طول 43 سال گذشته، مردم بزرگترین عامل امنیت و استقرار و ثبات نظام جمهوری اسلامی ایران بودهاند»، گفت: گفتمان عزت که گفتمان مقام معظم رهبری است، در کنار حضور مردم، بزرگترین عامل بازدارنده برای جمهوری اسلامی بوده و در آینده هم خواهد بود. اینکه ما از یک طرف زیر بار زور نمیرویم و اینکه مردمی داریم که در برابر حرف نادرست مقاومت میکنند، بزرگترین عامل بازدارنده است. وی با سپاسگزاری از رئیس دانشگاه تهران به خاطر پیگیری و تلاش برای آزاد شدن دانشجویانی که در ناآرامیهای اخیر بازداشت شده بودند، خاطرنشان کرد: در دنیایی که ارتباطات جهانی شده، روایتهای جهانی هستند که ذهنها را میسازند و سیاستها را شکل میدهند. تصویری که از دانشجوی زندانی در دنیا ایجاد میشود این است که در قشر روشنفکر دانشگاهی ایران یک تعارض اساسی وجود دارد اما اینکه دانشجو بتواند حرفش را بزند نقطه قوت ما محسوب میشود.
* فرجیدانا: دانشگاه باید محل گفتوگو باشد
رضا فرجیدانا، استاد دانشکده فنی و رئیس اسبق دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: هر اقدامی در این مقطع زمانی انجام دهیم تا بتوانیم دانشگاه را در موقعیتی که باید در جامعه نقشآفرین باشد قرار دهیم، اقدام کاملا درستی است. دانشگاه میراث گذشتگان برای ما نیست، بلکه امانت آیندگان نزد ما است و باید سالهای سال نقشآفرین در عرصه اجتماع باشد. فرجیدانا با بیان اینکه دانشگاه باید محل گفتوگو باشد، تاکید کرد: تنوع فکری را به رسمیت بشناسیم و گفتوگو بین دانشجویان و گفتوگو بین استادان و گفتوگوی بیننسلی (بین دانشجو و استاد) رایج شود تا ضمن اینکه این شکاف بیننسلی پر شود، دامن آموزش و پژوهش نیز از سیاست جدا شود تا دیگر با این پدیده مواجه نشویم که برخی در اعتراض به یک موضوع اجتماعی بیایند و تعطیلی کلاسها را مطالبه کنند.
* نیلی: کاری کنیم که همه گروههای دانشجویی براحتی میتینگ برگزار کنند
محمود نیلیاحمدآبادی، رئیس سابق دانشگاه تهران که با 7 سال ریاست رکورددار عمر مدیریتی در دانشگاه تهران شناخته میشود نیز با تاکید بر به رسمیت شناختن تنوع و تکثر در جریان دانشجویی، بیان کرد: کاری کنیم تا علاوه بر گروههای فرهنگی، هنری و سیاسی موجود، گروههای دیگر هم نمایندگی داشته باشند و براحتی اتاق بگیرند و میتینگ برگزار کنند. نیلی از تبعیض و رانت و دیده نشدن به عنوان چالشهای اصلی جامعه نام برد و گفت: جامعه بویژه جامعه جوان برخوردار نیست و دیده نمیشود. دانشگاه تهران بیاید قوانینی که رانت و تبعیض ایجاد کرده و دستورالعملها و آییننامههایی که مبنای رانت و تبعیض شده است را ملغی کند.
* طیبنیا: انتظار حوادث اخیر را داشتیم
علی طیبنیا، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران نیز در این جلسه عنوان کرد: «انتظاری که از این جلسه و از دانشگاه تهران میرود این است که دنبال ریشهیابی حوادث اخیر باشد. باید بپرسیم چرا در مقاطع مختلف با آشوب و شورش مواجه میشویم. ما با انباشتی از مشکلات در حوزههای اجتماعی و اقتصادی مواجه هستیم که هر زمان به شکلی خود را نشان میدهد؛ یک روز با افزایش قیمت بنزین، یک روز با حذف یارانهها و یک روز به بهانه فوت خانم مهسا امینی خود را نشان میدهد. این یک بهانه است و ما از قبل انتظار داشتیم در تداوم تحرکات قبلی، چنین حادثهای اتفاق بیفتد».
* جنیدی: دانشجویان حتی یک شب هم در بازداشت نمانند
لعیا جنیدی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز از رئیس دانشگاه تهران درخواست کرد از هر اختیاری که دارید استفاده کنید تا دانشجویان حتی یک شب هم در بازداشت نمانند و بعدا هم بتوانند برائت بگیرند. درج بازداشت در سابقه آنها جز اینکه منجر به جامعهستیزی شود دستاورد دیگری نخواهد داشت. بدتر از ناامیدی، بیتعلقی است؛ یک شهروند باید یک تعلقی به جامعه داشته باشد تا در ستیز با جامعه قرار نگیرد.
* مطهری: باید بر پوشش اسلامی در دانشگاهها و ادارات تأکید داشته باشیم
علی مطهری، استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران با اشاره به ناآرامیهای اخیر، گفت: به نظر میرسد از خشونت با افرادی که فقط شعار میدهند باید پرهیز شود و اصرار نداشته باشیم که این داستان زودتر تمام شود. اما آن کسی که میخواهد تخریب کند و آتش بزند باید مورد برخورد قرار گیرد. دعوت به گفتوگو داشته باشیم. به همین خانمی که روسریاش را برداشته است فرصت دهیم که بیاید حرفش را بزند. ما هم منطق داریم و نمیترسیم. مطهری با بیان اینکه «عدهای از افرادی که شعار آزادی میدهند دنبال برداشتن حجاب هستند»، تاکید کرد: ما باید بر پوشش اسلامی در دانشگاهها و ادارات تاکید داشته باشیم و نباید کوتاه بیاییم. وی افزود: عدهای دنبال تغییر رژیم هستند. تا آنجایی که شعار میدهند نباید خیلی به آنها کاری داشته باشیم ولی آنجا که به اقدام عملی دست بزنند باید مورد برخورد قرار گیرند.
* دفاع محکم امینزاده از رعایت حجاب در دانشگاه
الهام امینزاده، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز با تاکید بر حفظ کرامت و احترام همیشگی مردم، یادآور شد: با عدم آرامش و عدم امنیت، نه اقتصاد و نه حقوق اجتماعی و نه حقوق بشر محلی از اعراب نخواهد داشت. امینزاده با اشاره به ضرورت ایجاد بستر مناسب برای آزادی عقیده و بیان، تصریح کرد: البته از بعد حقوقی عرض میکنم که در حوزه قانون که نفع جمعی است، سیطره با قانون است، چون نفع عمومی است. عضو هیات علمی دانشگاه تهران ضمن انتقاد از سهلانگاری برخی دانشجویان در رعایت پوشش متناسب با شأن آکادمی، گفت: احترام محیط مقدس دانشگاه باید حفظ شود.
* تحلیل ابراهیم متقی از ناآرامیهای اخیر
ابراهیم متقی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در تحلیل نقش شبکههای اجتماعی و مخالفان جمهوری اسلامی در شکلگیری ناآرامیهای اخیر، گفت: برخی در فضای بینالمللی میخواهند از جمهوری اسلامی ایران انتقام بگیرند. 5 سال پیش محمد بنسلمان این بحث را داشت که ما بحران را به داخل ایران میکشانیم. امروز موج پولهای محمد بنسلمان، ناآرامی را داخل ایران کشانده است. این بحران از طریق شبکههای اجتماعی و فضای مجازی به داخل کشیده شده است. معادله قدرت در روایت جدیدی که تلاش میکنند بسازند، میخواهد جمهوری اسلامی را در یک فضای تغییرات ژئوپلیتیک جدید قرار دهد و میخواهد گسترش قدرت را با موجهای معکوس به مبدأ برگرداند. استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: بر اساس گفتوگوهایی که در ۲ سال گذشته با مراجع مسؤول داشتهام، بحث اصلی این بوده که خشونت بینفردی در خانواده، جامعه، قبیله، استادیوم و... در حال افزایش است. وقتی این خشونت شکل میگیرد، پیامدهای خاص خود را به وجود میآورد. متقی از نادیدهانگاری جوانان و تغییر نسل به عنوان عامل دیگر ناآرامیهای اخیر نام برد و با انتقاد از امنیتی و انتظامی کردن موجهای اجتماعی، اظهار داشت: یک نوع شیفت ارزشی در فضای کنش دانشجویی وجود دارد. در سالهای گذشته فقط یک اتاق دانشجویی داشتیم، اجازه دهیم انرژیها آزاد شود و اتاقهای دانشجویی متنوعی داشته باشیم. بیشترین اعتراضات ثبتشده در اروپا است و بیشترین امنیت اجتماعی هم در اروپا وجود دارد. بپذیریم که باید یک فضای نهادسازی شکل دهیم.
* کولایی: فضای گفتوگو در دانشگاه فراهم شود
الهه کولایی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با طرح مطالبه آزادی دانشجویان بازداشتشده، تاکید کرد: فضای گفتوگو و طرح دیدگاههای متفاوت و متعارض در نهادهای دانشجویی دانشگاه فراهم شود. در دانشگاه تهران نهادهای دانشجویی که مجال را برای گفتوگو فراهم کنند، فعال شوند تا دیدگاههای متفاوت و انتقادها و همه مباحثی که باید در فرآیند گفت و شنود در جامعه طرح شود، در عرصه عمومی قرار گیرد و برای آنها چارهاندیشی شود. اجازه دهیم فضای گفتوگو و طرح دیدگاههای مختلف در دانشگاه فراهم شود.
* فرهمندپور: قانونمداری راهکار حل مشکلات است
فهیمه فرهمندپور، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز «قانونمداری» را راهکار حل مشکلات دانست و گفت: 12 سال پیش این مساله مطرح شد که برای حجاب دانشجویان چه باید کرد. گفتم دانشگاه قانون دارد و کار قانون این است که افراد را ملزم کند کارشان را درست انجام دهند و کمک کند حقشان را نیز دریافت کنند. در دانشگاه چند دسته قانون وجود دارد؛ قانون آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اجتماعی و انضباطی که به همه آنها باید پرداخته شود.
* حدادعادل: اتفاق این روزها از هر جهت اسباب تأسف است
غلامعلی حدادعادل، استاد پیشکسوت دانشگاه تهران نیز در این نشست اظهار داشت: «اتفاقی که این روزها در کشور افتاده از هر جهت اسباب تأسف است. بنده حتی برای آن جوانهایی که میآیند و شعارهای هنجارشکن میدهند و تخریب میکنند و دستگیر و زندانی میشوند هم غصه میخورم؛ نه فقط غصه آن پلیسی را میخورم که آن آقا رفته گلویش را ببرد، نه فقط غصه آن پلیسی را میخورم که رویش بنزین ریخته و آتش زدند و آن جوان دیگری که در موکب مشهد ایستاده بود و خنجر در قلبش فرو کردند و کشتند. هم غصه آنها را میخورم و هم غصه اینهایی که شعار علیه اینها میدهند، چون اینها هم بچههای همین کشور هستند». وی در ادامه بیان داشت: «این انقلاب به برکت مردم به پیروزی رسیده و پیروزیاش را به برکت مردم حفظ کرده است. آمریکا و انگلیس میخواهند به هر ترتیبی مردم را از این انقلاب جدا کنند. جرم بزرگی که مردم ایران مرتکب شدهاند، استقلالطلبی است». وی ادامه داد: «در دنیایی که رئیسجمهور آمریکا کشوری مثل عربستان را گاوشیرده معرفی میکند و به هیچ کسی در آن کشور هم برنمیخورد، حالا یک کشور اسلامی بزرگ با چند هزار سال سابقه فرهنگی و تمدنی و با این موقعیت جغرافیایی و سیاسی حساس در منطقه با داشتن نفت و با اعتقاد دینی مردم و تشیعی که همواره مبارز بوده است، آمده انقلاب کرده و استقلال به دست آورده است. این جرم بزرگی است که از نظر آنان تاوان سنگینی دارد و از همان هفته اول بعد از انقلاب اسلامی شروع به تاوان دادن کردیم». حدادعادل در بخش دیگری از صحبتهایش با انتقاد از دوقطبیسازیها در جامعه اظهار کرد: «متاسفانه جامعه ما به سرعت به سمت دوقطبی شدن پیش میرود و این در حالی است که در جامعه با طیفی از سلیقهها روبهرو هستیم که در عین حال که باید این طیف را به سمت معنویت و اسلامیت سوق دهیم ولی نباید واقعیتش را انکار کنیم».
ارسال به دوستان
اخبار
رئیسی درگذشت مادر شهیدان باغیانی را تسلیت گفت
رئیسجمهور در پیامی با تسلیت درگذشت حاجیهخانم معصومه پورکارگر تفت، مادر شهیدان محمدحسین و علیرضا و همسر شهید والامقام محمود باغیانی تصریح کرد: این مادر و همسر فداکار به تأسی از حضرت فاطمه زهرا(س) و در سایه آموزههای بلند اسلام، گوهر وجود خود را وقف تربیت فرزندانی شجاع، انقلابی و مبارز نمود و در دفتر زرین شهادت و ایثار یادگارانی درخشان و ماندگار بر جا گذاشت. در پیام رئیسی آمده است: درگذشت حاجیه خانم معصومه پورکارگر تفت، مادر بزرگوار شهیدان «محمدحسین و علیرضا» و همسر شهید والامقام «محمود باغیانی» موجب تألم خاطر شد. این مادر و همسر فداکار به تأسی از حضرت فاطمه زهرا(س) و در سایه آموزههای بلند اسلام، گوهر وجود خود را وقف تربیت فرزندانی شجاع، انقلابی و مبارز نمود و در دفتر زرین شهادت و ایثار یادگارانی درخشان و ماندگار بر جا گذاشت. اینجانب مصیبت وارده را به خانواده محترم آن مرحومه تسلیت میگویم و از درگاه ایزد منان برای ایشان رحمت واسعه الهی و همجواری با شهیدان گرانقدرش و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت دارم.
رئیسجمهور همچنین در پیامی دیگر، با تسلیت درگذشت حاج رجب هداوند، تصریح کرد: در سایه حیات معنوی این پدر باایمان و وارسته، شهیدان گرانقدر سعید، رضا و علی هداوند پرورش یافته و بالیدند تا در جبهههای حق علیه باطل شکوفه دهند و عطرافشان گل شهادت و ایثار در میهن باشند. در پیام رئیسی آمده است: درگذشت رزمنده دلاور دوران دفاعمقدس، مرحوم حاجرجب هداوند، نماد صبر و فداکاری موجب تألم خاطر گردید. در سایه حیات معنوی این پدر باایمان و وارسته، شهیدان گرانقدر سعید، رضا و علی هداوند پرورش یافته و بالیدند تا در جبهههای حق علیه باطل شکوفه دهند و عطرافشان گل شهادت و ایثار در میهن باشند.
***
بررسی حادثه آتشسوزی زندان اوین در کمیسیونهای تخصصی مجلس
ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح مباحث مطرح شده در جلسه روز گذشته این کمیسیون با اشاره به اتفاقات زندان اوین، اظهار داشت: در این جلسه به اتفاقات زندان اوین پرداخته شد و نماینده کمیسیون که در جلسه شورای امنیت شرکت کرده بود گزارشی از مباحث جلسه، ارائه کرد و البته این موضوع جزئیاتی دارد که نیازمند بررسی دقیقتر است. وی خاطرنشان کرد: مقرر شد در آینده هیأتی برای بازدید از زندان اوین از سوی کمیسیون تعیین و اعزام شود، البته پیشتر نیز کمیسیون امنیت ملی از این زندان بازدید داشته و بازدید جدید میتواند به تکمیل اطلاعات اعضای کمیسیون کمک کند. عمویی ادامه داد: کمیسیون امنیت ملی در ادامه جلسه امروز [دیروز] طرح تشکیل حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را مورد بررسی قرار داد و در بررسی ماده یک این طرح و پس از آنکه بند الف آن در جلسه گذشته به تصویب رسید بندهای «ب» و «پ» را مورد بررسی قرار داد و پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان بندهای پیشنهادی به تصویب رسید. وی افزود: بر اساس این بندها سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضائیه وظیفه پیشگیری و مقابله با برنامههای تطمیع، فشار و فریب علیه مقامات و کارکنان این قوه را برعهده خواهد داشت و همینطور موضوع مقابله با توطئهها و فعالیتهای خرابکاری در این قوه با هماهنگی وزارت اطلاعات توسط حفاظت اطلاعات قوه قضائیه صورت خواهد گرفت.
***
تحقق حکمرانی مردمی نیازمند مشوقهایی برای مشارکت مردم است
نخستین نشست رویداد اقدام (ارتقای قابلیت دیوانسالاری از طریق مردمیسازی) چهارشنبه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۱ با حضور بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و جمعی از اندیشهورزان و نمایندگان اندیشکدههای کشور در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد. بابک نگاهداری در این نشست مردمیسازی را از اولویتهای کاری مجلس یازدهم دانست و گفت: در دوره جدید فعالیت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تلاش داریم با استفاده از ایدهها و ظرفیتهای اندیشکدهها و مراکز دانشبنیان، زمینه تحقق واقعی مردمیسازی حکمرانی را به وجود بیاوریم. وی افزود: چندین اصل قانون اساسی بر مردمیسازی حکمرانی و مشارکت مردم تاکید کرده است که این اصول به مردمیسازی امور در اجرا، نظارت و حکمرانی اشاره دارد. نگاهداری با بیان اینکه در مردمیسازی حکمرانی تا نقطه مطلوب فاصله داریم، تصریح کرد: برای تحقق حکمرانی مردمی باید انگیزه مشارکت مردم در حکمرانی را تقویت کنیم. وی با تاکید بر اینکه تحقق حکمرانی دانشبنیان ضامن پیشرفت کشور است، گفت: نیاز به حکمرانی دانشبنیان کمتر از صنعت دانشبنیان نیست. رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی توضیح داد: رویداد اقدام با توجه به ارتقای قابلیتهای دیوانسالاری از طریق مردمیسازی به دنبال بهرهمندی از توان و ظرفیت اندیشهورزان و اندیشکدهها برای تحقق مشارکت مردم در امر حکمرانی است. در ادامه این جلسه نمایندگان اندیشکدههای مختلف کشور، نظرات و ایدههای خود برای ارتقای قابلیتهای دیوانسالاری از طریق مردمیسازی را بیان کردند.
***
سرتیپ حاتمی:
دشمنان در سوریهسازی ایران ناتوانند
مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش با بیان اینکه اگر جنگ نمیخواهیم و میخواهیم امنیت کشورمان حفظ شود، باید آماده باشیم و قدرتمند شویم، گفت: آیا دشمنان نمیخواستند ما را همچون سوریه، لیبی، یمن، عراق و افغانستان درگیر جنگ کنند؟ اکنون هم میخواهند اما چرا اینگونه نشده است؟ چون آماده و هوشیار بوده و هستیم. آنها در تحمیل جنگ محاسبه میکنند و اگر به نفعشان نباشد، جنگی را آغاز نمیکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|