|
تقلای صهیونیستها برای ورود رسمی به جنگ اوکراین
وزیر امور مهاجران رژیم صهیونیستی خواستار کمک نظامی تلآویو به کییف برای مقابله با روسیه شد. «ناخمن شای» وزیر امور دیاسپورا (صهیونیستهای ساکن خارج از فلسطین اشغالی) در توئیتی با اشاره به برخی ادعاهای رسانهای درباره کمک تسلیحاتی ایران به روسیه نوشت: «دیگر هیچ شکی درباره اینکه اسرائیل باید در این درگیری خونین کجا بایستد وجود ندارد».
ارسال به دوستان
شیجینپینگ برای سومین دوره پیاپی به ریاستجمهوری خلق چین انتخاب شد
معمار چین نوین
اکونومیست: شی بزرگترین رهبر معاصر چین و میراثدار مائو است
گروه بینالملل: افتتاحیه کنگره حزب کمونیست چین در پکن با حضور هزاران نفر از اعضای این حزب برگزار شد که «شی جین پینگ» به عنوان رئیسجمهور ابقا شد. شی در این دوره سرفصلهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی چین را تشریح کرد که سرفصل آن جدا نشدن تایوان از چین بود.
بسیاری اعتقاد دارند شی جا پای مائو میگذارد و دوره سوم زمامداری خود را با قدرت بیشتری آغاز میکند. شی معمار اقتصاد مدرن چین شناخته میشود و راهبردهایش برای توسعه و ابرقدرت شدن چین زبانزد خاص و عام است. وی راهبرد پیچیده و بزرگ «یک کمربند، یک جاده» را که نیمی از جهان را درگیر خود میکند، ارائه کرد. در این راهبرد هزار میلیارد دلاری، تمام قسمت شرق جهان توسط چین پوشش داده خواهد شد و توسعه اقتصادی چینی به نیمی از کره خاکی میرسد. شی افتخار میکند گامهای بزرگی در کاهش فقر برداشته و از سویی مدعی است اعتبار بینالمللی کشورش را به اوج رسانده است. وی کرونای سهمگین را با مدیریت عالی پشت سر گذاشت و همزمان نگذاشت این همهگیری موجب شکاف اساسی سیاسی و اقتصادی در کشورش شود.
اکونومیست درباره قدرت رئیسجمهور فعلی چین در گزارشی نوشته است: «ادامه حکومت شی به این معنی خواهد بود که بعید است پکن سیاستهای خود را به طور چشمگیری تغییر دهد. پس از یک دهه، قدرت، انگیزهها، مفروضات و قضاوت شی از قبل روشنتر است. روابط دوجانبه با ایالاتمتحده، دیدگاه پکن درباره روابط دولت-بازار، استفاده از زور نسبت به تایوان، همسویی استراتژیک با مسکو و رویکردش به دولتداری اقتصادی، هیچیک اساساً در کنگره یا پس از آن تغییر نخواهد کرد». این در حالی است که چند روز پیش همزمان با نزدیک شدن به انتخاب سهباره رئیسجمهور چین، اخباری از سوی رسانههای غربی مبنی بر کودتا در این کشور مخابره شد که به نظر میرسید بیشتر فضاسازی آنها برای تخریب جایگاه شیجینپینگ در خارج و داخل چین بوده است.
اساسیترین و مهمترین واقعیت کنگره حزب کمونیست چین این بود که شی برای سومین دوره به عنوان دبیرکل حزب کمونیست چین و ریاست کمیسیون نظامی مرکزی ارتش آزادیبخش خلق انتخاب شود. این برای نخستینبار پس از مائو است که یک رهبر چین به سمت ریاست مادامالعمر پیش میرود. شی سال 2018 قانونی را تصویب کرد که یک نفر میتواند برای دوره نامحدود به عنوان رئیسجمهور انتخاب شود. در همین رابطه رئیسجمهور چین در سخنرانی افتتاحیه کنگره حزب کمونیست درباره موضع دولت این کشور در قبال تایوان حرف زد و همچنین از «ذهنیت جنگ سرد» در صحنه دیپلماسی بینالمللی بشدت انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیسجمهور چین در این سخنرانی به دفاع از عملکرد دولت در زمینه سیاست داخلی و خارجی پرداخت.
شی جین پینگ بار دیگر موضع دولت چین در قبال تایوان را تکرار کرد و درباره جداییطلبی و دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی چین هشدار داد. رئیسجمهور چین خطاب به اعضای حزب کمونیست چین گفت: «حل مساله تایوان مربوط به خود مردم چین است و باید تنها توسط مردم چین حل شود. ما با بیشترین صداقت و تلاشها به چشمانداز اتحاد مجدد مسالمتآمیز پایبند خواهیم بود اما هرگز متعهد به کنار گذاشتن استفاده از زور نخواهیم بود و این گزینه را برای انجام تمام اقدامات لازم محفوظ میداریم».
پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند و همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی بویژه مسؤولان عالیرتبه سیاسی یا نظامی کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و میگوید این سفرها اصل چین واحد را نقض میکند و سیگنالهای نادرستی به نیروهای جداییطلب تایوان ارسال میکند. چندی قبل «وانگ یی» وزیر خارجه چین در دیدار «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در شهر نیویورک گفت: «حصول یک راهحل صلحآمیز (بر سر مساله تایوان) با جداییطلبی و استقلال تایوان ناسازگار است؛ هر چه تلاشها برای دستیابی به استقلال این جزیره کمتر مهار شود، احتمال رسیدن به یک راهحل صلحآمیز برای موضوع تایوان کمتر میشود». رئیسجمهور چین نیز در کنگره حزب کمونیست گفت: «چرخهای تاریخی اتحاد و جوانسازی ملی در حال چرخیدن به جلو است. اتحاد مجدد سرزمین مادری باید محقق شود و محقق خواهد شد».
شی جین پینگ طی این سخنرانی با اشاره تلویحی به مواضع آمریکا و متحدانش، هرگونه «جداییطلبی» و «مداخله» نیروهای خارجی در امور تایوان را محکوم کرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود بدون اشاره به تنشهای موجود در روابط چین و آمریکا اعلام کرد پکن با داشتن «ذهنیت جنگ سرد» در صحنه دیپلماسی بینالمللی مخالف است. شی افزود: «چین قاطعانه با همه اشکال هژمونی و سیاست قدرت مخالف است، با ذهنیت جنگ سرد مخالف است، با مداخله در سیاست داخلی سایر کشورها و استانداردهای دوگانه مخالف است».
یکی از نکات مهم دیگر که با سیاستهای شی تطابق دارد، دشمنی مشترک او و پوتین با سیاستهای آمریکاست. روسها در اوکراین مقابل آمریکاییها ایستادند و پکن هم در تایوان دشمنی شدیدی با آمریکا دارد. واشنگتن قصد دارد چین را در تایوان زمینگیر کند ولی سیاستهای شی نشان میدهد که او به هیچوجه در موضوع تایوان کوتاه نخواهد آمد.
آنچه مسلم است اینکه شی و دیگر رهبران چین تصور میکنند چین برای رفتار تهاجمی خود، با توجه به اینکه دیگران بیش از حد به صادرات آن یا دسترسی به بازارش وابسته هستند، هزینه کمی خواهد پرداخت و تاکنون نیز این فرض به اثبات رسیده است. بنابراین درگیری بین ایالات متحده و چین دیگر یک احتمال دور به نظر نمیرسد. در همین حال با تشدید اختلافها میان واشنگتن با مسکو و پکن، روسیه و چین نزدیکتر میشوند. آنها با سیستم بینالمللی تحت رهبری ایالات متحده دشمنی مشترک دارند؛ چرا که از نظر آنها برای سیستمهای سیاسیشان در داخل و جاهطلبیهایشان در خارج ناسازگار است. روسیه و چین قصد دارند یک راهبرد جدید در جهان ایجاد کنند مبنی بر اینکه نظام تکقطبی جهانی پایان یافته و به سمت چندجانبهگرایی حرکت میکنیم؛ موضوعی که چین را به عنوان قدرت اول اقتصادی جهان مطرح خواهد کرد. از سوی دیگر چین قدرت نظامی خود را هم به جهان نشان میدهد. رزمایش بزرگ موشکی- دریایی - هوایی چین در زمان سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان نمونه بارز این موضوع است. در این میان وزارت دفاع تایوان بعد از ظهر شنبه به وقت تهران بار دیگر از پرواز جنگندهها و ماموریت ناوهای ارتش چین نزدیک این جزیره خبر داد. به گزارش منابع خبری، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد ۱۱ فروند جنگنده و 4 فروند ناو ارتش چین اطراف این جزیره مشاهده شدند. وزارت دفاع تایوان از شناسایی و رهگیری جنگندهها و ناوهای چین و آمادهباش شناورهای دریایی و سامانههای موشکی خود برای مقابله با هرگونه تهدید خبر داد. ناظران و کارشناسان نظامی بر این باورند به رغم تجهیز تایوان به سامانههای پدافندی و دفاع موشکی، نیروی هوایی این جزیره توان ایستادگی برابر نیروی هوایی ارتش چین را ندارد. بر اساس آمار منتشر شده، نیروی هوایی ارتش چین بیش از ۳۳۷۰ فروند هواپیمای نظامی دارد. خلبانان رزمی نیروی هوایی چین به طور میانگین ۱۰۰ تا ۱۵۰ ساعت پرواز در سال انجام میدهند که میزان بسیار قابل توجهی است. از سویی تحلیلگران نظامی به رشد قابل توجه چین در ساخت ناو هواپیمابر و موشکهای اتمی این کشور در تقابل با آمریکا و سایر رقبای منطقهای نیز اشاره کردهاند. در مجموع دوره سوم ریاستجمهوری شی را باید دوران تثبیت و قدرت چین محسوب کرد که میتواند این کشور را به قدرت اول جهان تبدیل کند.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه ایران در دیدار دبیر شورای امنیت ملی عراق: حضور تروریستها در اقلیم را تحمل نمیکنیم
هشدار دیپلمات به تروریستها
وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار مشاور امنیت ملی عراق هشدار داد ایران حضور گروهکهای تروریستی در مرز خود با شمال عراق را تحمل نمیکند.
«قاسم اعرجی» دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق که در رأس یک هیات امنیتی عالی رتبه به تهران سفر کرده بود با وزیر امور خارجه دیدار کرد. حسین امیرعبداللهیان در این دیدار با تاکید بر مناسبات رو به گسترش تهران - بغداد در تمام زمینهها بر همکاری ۲ کشور در زمینه امنیتی از جمله لزوم برخورد با تروریستهای مسلح از مبدأ اقلیم کردستان عراق تاکید کرد. امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه مناسبات ۲ کشور راهبردی و ممتاز است و ما امنیت عراق را امنیت ایران میدانیم، افزود: با توجه به مناسبات حسنه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق، ما انتظار نداریم خاک اقلیم کردستان عراق محلی برای اقدامات تروریستی و تهدیدی علیه ایران باشد. وزیر امور خارجه کشورمان خواستار مسؤولیتپذیری کامل بغداد و اقلیم کردستان عراق نسبت به برخورد با گروههای تروریستی و آپارتاید از مبدأ اقلیم کردستان عراق شد. وی افزود: ما همواره خواهان عراق آباد، آزاد و مستقل بودهایم و جز خیر برای دولت و ملت عراق نمیخواهیم اما تداوم حضور مسلحانه تروریستها در اقلیم کردستان و تحرکات آنان علیه امنیت ایران را تحمل نخواهیم کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی عراق نیز در این دیدار گفت: قانون اساسی عراق اجازه فعالیت به افراد و جریاناتی که مخل تهدید همسایگان باشند را نمیدهد. اعرجی اطمینان داد هرگونه اقدام ضدامنیتی علیه ایران با اقدام دولت مرکزی و اقلیم مواجه خواهد شد و عراق امنیت ایران را امنیت خود میداند.
هشدارهای دیپلماتیک ایران در حالی است که بسیاری از مقامات کشورمان هم بر لزوم خروج گروهکهای تروریستی از نزدیکی مرزهای ایران تاکید دارند. در همین ارتباط سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد حضور 30 هزار تروریست در مرزهای ایران اصلا قابل تحمل نیست.
از سویی امیرعبداللهیان در پستی در فضای مجازی هم به این موضوع اشاره کرد و نوشت: «با تاکید بر اینکه مناسبات ۲ کشور راهبردی و ممتاز است و ما امنیت عراق را امنیت ایران میدانیم، به آقای اعرجی صراحتا گفتم با توجه به مناسبات حسنه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق، ما انتظار نداریم خاک اقلیم کردستان عراق محلی برای اقدامات تروریستی و تهدیدی علیه ایران باشد. از ایشان خواستم مسؤولیت کامل بغداد و اقلیم کردستان عراق نسبت به برخورد با گروههای تروریستی و آپارتاید از مبدأ اقلیم کردستان عراق را بپذیرند. به ایشان گفتم ما همواره خواهان عراق آباد، آزاد و مستقل بودهایم و جز خیر برای دولت و ملت عراق نمیخواهیم اما تداوم حضور مسلحانه تروریستها در اقلیم کردستان و تحرکات آنان علیه امنیت ایران را تحمل نخواهیم کرد. آقای اعرجی در پاسخ گفت قانون اساسی عراق اجازه فعالیت به افراد و جریاناتی که مخل تهدید همسایگان باشد را نمیدهد و اطمینان داد هر گونه اقدام ضدامنیتی علیه ایران با اقدام دولت مرکزی و اقلیم مواجه خواهد شد و عراق امنیت ایران را امنیت خود میداند».
ارسال به دوستان
آمریکا قصد دارد ریاض را به دلیل توافق با مسکو مجازات کند
انتقام به جرم همدستی با روسیه
پس از تصمیم «اوپک پلاس» برای کاهش تولید نفت که میتواند منجر به افزایش تورم در آمریکا شود، به نظر میرسد روابط ریاض - واشنگتن به پایینترین حد خود رسیده است. به گزارش «سیانان»، عربستان روز چهارشنبه اعلام کرد: آمریکا میخواهد کاهش تولید نفت «یک ماه» عقب بیفتد و چنین اقدامی تأثیرات اقتصادی منفی در پی خواهد داشت. این اظهارات که نشان میداد اصرار بایدن برای کاهش قیمت نفت تنها مربوط به پیش از «انتخابات میاندورهای» است، منتقدان رئیسجمهور آمریکا را خشمگین کرد. کاخ سفید روز بعد در واکنش به این مساله گفت ریاض در تلاش است بحث را عوض کند. جان کربی، هماهنگکننده راهبردی ارتباطات شورای امنیت ملی آمریکا بار دیگر تاکید کرد واشنگتن در پرتو اقداماتی از این دست روابط خود با عربستان را مجددا ارزیابی خواهد کرد. سیاستمداران آمریکایی برای عربستان مجازاتی در نظر گرفتهاند که شاید در آینده انجام شود. تقریبا بلافاصله پس از تصمیم کاهش تولید نفت، کاخ سفید گفت بایدن با کنگره درباره ابزارهایی مشورت میکند که کنترل اوپک را بر قیمتهای انرژی کاهش خواهد داد. بسیاری این تصمیم را تهدیدی برای اوپک و نفوذ آن دانستهاند. این لایحه با قرار دادن کشورهای عضو اوپک در معرض قوانین ضد انحصار، کنترل قیمت نفت و گاز را از انحصار کشورهای عضو خارج خواهد کرد. به بیان دقیقتر، در صورت تصویب، «نوپک» آزادی اعضای اوپک و شرکتهای نفتی متعلق به آن را لغو کرده و از آنها به دلیل تبانی برای افزایش قیمتها شکایت میکند. لایحه «نوپک» برای تبدیل شدن به قانون باید در سنا و مجلس نمایندگان تصویب شده و توسط رئیسجمهور امضا شود. با این حال، نظرسنجی «پولیتیکو» نشان میدهد کمتر از نیمی از رأیدهندگان از «نوپک» حمایت میکنند. گفته شده دموکراتها بیش از جمهوریخواهان، خواستار تصویب این لایحه هستند. باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، این هفته خواستار توقف فوری روابط آمریکا و عربستان از جمله پایان دادن به فروش تسلیحات به این کشور شد. در حالی که شماری از سیاستمداران حمایت خود را از این پیشنهاد نشان دادند، برخی دیگر ابراز نگرانی کرده و گفتند این امر عربستان را به ایجاد روابط گستردهتر با روسیه خواهد کشاند. آمریکا بزرگترین صادرکننده تسلیحات در جهان است و فروش نظامی آن به خارج از کشور در سال مالی ۲۰۲۱ حدود ۴۷ میلیارد دلار بوده است. بر اساس گزارش سال ۲۰۲۱ مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، عربستان یک مشتری کلیدی تسلیحات آمریکایی است و ۲۴ درصد از کل فروش تسلیحات آمریکا را به خود اختصاص داده است. کارشناسان معتقدند بعید است توقف کامل فروش تسلیحات به عربستان تحقق یابد و در عوض ممکن است ممنوعیتهای دیگری بر فروش سلاح اعمال شود، چرا که به اعتقاد بسیاری، عربستان قبلا در تلاش برای تنوع بخشیدن به منابع تسلیحاتی خود بوده و چنانچه آمریکا دسترسی به تسلیحات را محدود کند، ممکن است به خرید از جاهای دیگر متوسل شود. ارسال به دوستان
دور دنیا
دیدار سفیر ایران با رئیسجمهور جدید عراق
دیروز سفیر جمهوری اسلامی ایران با رئیسجمهور جدید عراق در کاخ السلام بغداد دیدار کرد. در این دیدار محمدکاظم آلصادق انتخاب عبداللطیف رشید به عنوان رئیسجمهور جدید عراق را تبریک گفت. همچنین ۲ طرف روابط فیمابین و راههای توسعه روزافزون آن را بررسی کردند.
***
الکاظمی در آستانه ممنوعالخروجی به خاطر اختلاس میلیاردی
افشاگری انجام شده توسط وزارت دارایی عراق مبنی بر سرقت 3.7 تریلیون دیناری (2.5 میلیارد دلار) از حساب سازمان امور مالیاتی، مطالبات جدی سیاستمداران این کشور مبنی بر ممنوعالخروج شدن مقامات ارشد دولت موقت را در پی داشته است.
به گزارش کانال تلگرامی شبکه العهد، موج درخواست شکایت علیه مصطفی الکاظمی، نخستوزیر دولت پیشبرد امور دولت بغداد و تعدادی از وزرا و مشاورانش به دلیل سرقت از حساب سازمان مالیاتی به راه افتاده است. روز شنبه رسانههای عراقی متن استعفای احسان عبدالجبار اسماعیل از مقام سرپرستی وزارت دارایی عراق را منتشر کردند که در آن تأکید شده بود گزارشی اولیه از اختلاس ۸۰۰ میلیون دلاری وجود دارد اما بلافاصله گزارشهای مالی تکمیلی حجم اختلاس را تا 2.5 میلیارد دلار نشان داد.
تارنمای بغداد الیوم نیز گزارش داد حنان الفتلاوی، رئیس فراکسیون اراده و عضو کمیسیون امور خارجه و ماجد شنکالی، نماینده حزب دموکرات کردستان در پارلمان عراق از کمیسیون شفافسازی و دستگاه قضایی این کشور خواستند روند رسیدگی به اتهامات کسانی را که در این پرونده متهم به سرقت 2.5 میلیارد دلاری شدهاند، تسریع کرده و مانع از خروج آنان از کشور شوند. متعاقبا کمیسیون شفافسازی عراق نیز در بیانیهای تاکید کرد از روز یکشنبه، روند تحقیق در این پرونده آغاز شده و اطلاعات مربوط به آن تحویل دستگاه قضایی شده است.
***
ادامه نقض آتشبس در مرزهای باکو و ارمنستان
با وجود آتشبس اخیر میان جمهوری باکو و ارمنستان و توافق رهبران ۲ طرف برای میانجیگری اتحادیه اروپایی درباره اختلافات مرزی فیمابین، نظامیان ۲ دولت قفقاز جنوبی بار دیگر آتشبس را نقض کردند. ظهر چهارشنبه هفته گذشته بود که طبق ادعای وزارت دفاع باکو، یگانهای نیروهای مسلح ارمنستان اقدام به تیراندازی در منطقه مرزی کردند. روز شنبه این هفته، وزارت دفاع ارمنستان از آتش متقابل علیه تحرکات نظامیان باکو و ثبات نسبی بعد از این تیراندازیها در مواضع مرزی خبر داده بود. پس از آن شورای امنیت ارمنستان اعلام کرد در دور تازه درگیریهای ۲ کشور در منطقه قرهباغ و همچنین منطقه مرزی استان جرموک که از یک ماه پیش آغاز شده بود، بیش از ۲۰۰ نیرو و شهروند این کشور کشته یا مفقود شدهاند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اما دیروز در اطلاعیهای ارتش ارمنستان را به آتش گشودن و نقض آتشبس در مناطق مرزی متهم کرد.
***
سفر هیأت سعودی به صنعا
آلسعود پس از قریب به 8 سال جنگ و جنایت علیه مردم یمن، از حسرت رسیدن به صنعا درآمدند اما با هواپیمای غیرنظامی و البته نه برای مذاکره. همزمان با سفر هیات مذاکرهکننده جنبش انصارالله به ریاض، یک هیات سعودی هم متقابلا به صنعا سفر کرده است. موضوع اصلی سفر هر ۲ هیأت، مساله آزادی اسرای ۲ طرف اعلام شده است. عبدالقادر المرتضی، رئیس کمیته اسرا در جنبش انصارالله یمن در این باره توئیت زد: «در چارچوب سازوکار مربوط به راستیآزمایی نتایج نخستین مرحله آزادی اسرا که آخرین دور آن در عمان برگزار و بر سر آن توافق شد، یک هیات فنی از کمیته اسرا عازم عربستان شده است». به گفته او، متقابلا یک هیات فنی سعودی برای راستیآزمایی اسامی و مطابقت آنها با واقعیت وارد صنعا شده است و این موضوع هیچ ارتباطی با مذاکره سیاسی ندارد.
***
پردهبرداری روسیه از موشک مافوق صوت علیه اوکراین
مقامات اوکراینی اعلام کردند روسیه برای نخستینبار از موشکهای مافوق صوت کینژال (خنجر) در حمله به کییف استفاده کرده است. رژیم اوکراین مدعی شده چندین فروند از این نوع موشکها که 10 برابر سرعت صوت سرعت داشته و از قابلیت حمل کلاهک هستهای برخوردار است، پایتخت این کشور را هدف قرار دادند اما هنوز مشخص نیست زمان وقوع این حملات چهزمانی بوده است. برای نخستین بار سال 2018 بود که ولادیمیر پوتین از موشک کینژال که در حقیقت نوعی موشک کروز (هدایتشونده) فوق سریع و غیر قابل رهگیری با برد نامحدود است، رونمایی کرد. هنوز پس از ۴ سال هیچ کشور دیگری ادعای برخورداری از چنین سلاحی را نکرده است.
***
حملات اوکراین به شهر مرزی روسیه
متعاقب چندین حمله موشکی اوکراین به شهرهای شرقی اوکراین و یک شهر مرزی روسیه، سخنگوی کرملین اعلام کرد ناتو عملا وارد نزاع با روسیه شده به طوری که امور را پیچیده کرده است. به گزارش خبرگزاری دولتی ریانووستی در شهر بلگوراد نزدیک مرز جنوب غربی روسیه با اوکراین، دستکم 16 انفجار بر اثر حملات موشکی اوکراین رخ داد. به گفته فرماندار این شهر دستکم 10 موشک اوکراینی در آسمان فرودگاه بلگوراد رهگیری و ساقط شد. در این حملات یک پایگاه آموزشی نیروهای وظیفه روس نیز هدف قرار گرفت و باعث کشته شدن 11 نفر شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|